hits


Den beste, sunneste og enkleste isen noensinne?

20.05.2017, 22:40

Det er flere år siden jeg har tatt så mye som en bit av noe usunt. Alt av lørdagsgodt, kake i bursdagsselskap og popcorn på kino forsvant plutselig fra livet mitt, og det har gått snart tre år siden jeg spiste noe sånt. Men merkelig nok savner jeg det ikke. Når jeg går forbi hyllene med godteri og sjokolade i butikken, ser noen spise kake i ett selskap eller kjenner lukten av nypoppet popcorn i kinosalen, føler jeg rett og slett ikke at det frister lenger. Men det er faktisk en ting jeg har lengtet etter utrolig lenge nå. ISKREM! 

Pinneis, softis, kuleis eller sorbet, i don't care, jeg vil bare ha is. Dere aner ikke hvor mange ganger jeg har kikket lengselsfullt ned i fryserene med is i butikken og ønsket noe helt fælt at is var rene helsekosten. Eller at jeg ikke brydde meg. En av de tingene. Akkurat nå er jo ett av målene mine å klare å utfordre meg selv litt og prøve å spise ting som ikke er helt innenfor komfortsonen, men det er faktisk vanskeligere enn dere tror. Jeg er fortsatt på det stadiet hvor jeg må veie opp det jeg spiser, telle alt av kalorier, fett, karbohydrat og protein, og vite nøyaktig hva jeg får i meg til enhver tid av døgnet. Så jeg tror at det kommer til å ta litt tid før jeg klarer å sette meg ned i sofaen med en boks Ben & Jerrys, for å si det sånn. 

Men selv om jeg ikke klarer å spise de isene en får kjøpt i butikken, finnes det andre løsninger! Her for noen dager siden fant jeg omsider ut at jeg skulle prøve å lage noe jeg har tenkt på veldig lenge, nemlig "nice cream". "Nice cream" er rett og slett sunn iskrem som egentlig kan lages av hva som helst, for eksempel frukt, bær, grønnsaker, yoghurt og nøtter. Alt er mulig! Så jeg tok bare en rask kikk på noen ulike oppskrifter på Pinterest, og kom frem til at det egentlig bare var å prøve seg frem.

 

 

Jeg bestemte meg for å lage en med blåbær og banan, og en med tropisk frukt og banan. Da jeg kikket på oppskrifter fant jeg ut at banan er en ganske viktig ingrediensen viss man vil ha en litt mer kremet konsistens, så da tok jeg banan i begge to. Dessuten er jo banan sååå godt og supersunt:D

 

Blåbær Nice Cream

ingredienser:

En banan (ca 100g)

160g fryste blåbær

50ml soyabelk

Søtning

 

Fremgangsmåte:

Bruk en håndmikser til å blende sammen alle ingrediensene. Hell alt i en boks med lokk og sett det i fryseren i noen timer eller over natten, helt til det er helt frossent. Ta ut av fryseren og varm i mikroen i rundt 1 minutt. Ta ut, plasser i en snasen skål og nyt!

That's it! 

 

Tropisk Nice Cream

ingredienser:

En banan (ca 100g)

125g tropisk fruktblanding (jeg brukte noen porsjonspakker fra COOP)

50ml soyamelk

Søtning

 

Fremgangsmåte:

Like enkelt som den forrige: blend sammen alle ingrediensene i en blender eller med en håndmikser, sett i fryseren og tin i mikrobølgeovnen.

 ENJOY!
 

Jeg har fått helt dilla på disse isene, og jeg har allerede slukt begge, hehe:D De smaker utrolig friskt og godt, og jeg må helt ærlig få si at jeg tror at jeg hadde foretrukket disse foran vanlig iskrem. Eller, nå husker jeg jo ikke hvordan det smaker, men likevel;) 

Dere burde virkelig teste ut disse oppskriftene!

Vi blogges!

 

 

  • Publisert: 20.05.2017             Klokka: 22:40            Kategori: Mat
  •        
  • Kommentarer:

elisebr

Skrevet 21.05.2017 klokka 22:20

Så godt det så ut! :)

Iselin Eriksen

Skrevet 23.05.2017 klokka 14:10

Åh, dette må jeg prøve! Passer jo perfekt for meg som ikke tåler melk også :)

Skriv en ny kommentar

teresehoff

teresehoff

Heisann, og velkommen til bloggen min! Da jeg først startet denne bloggen skrev jeg for det meste om sminke, skjønnhet og klær, i tillegg til en god del om sykdommen min. Da jeg var 11 år gammel ble jeg diagnosert med anoreksi, og etter flere år med kjemping mot det, fikk jeg også alvorlige treningsforstyrrelser. Nå, etter tre år med kjemping, slit og tårer, kan jeg endelig si at jeg er på bedringens vei, og nå har bloggen min forandret seg helt. Jeg har forelsket meg helt i treningen, og med "prosjekt pålegging" i full gang, spiser jeg mer enn på lenge. Og merkelig nok er det disse to tingene som har reddet meg fra spiseforstyrrelsene. Trening og mat har blitt til det jeg interesserer for, selv om det ennå er det jeg sliter med og kjemper mot. Men jeg vet at dette er min vei, og jeg håper at dere vil følge meg på den <3


Følg meg

bilde   bilde   bilde