hits


Er det mulig å få ett normalt forhold til mat igjen?

07.03.2018, 21:44

Det er utrolig merkelig å tenke over hvordan livet mitt var for ett år siden. På denne tiden i fjor kunne jeg aldri, ikke engang i min villeste fantasi, sett for meg at ting kunne bli så mye bedre, og at selv jeg kunne slippe unna det helvete jeg var i der og da. For når man er midt i anoreksien og har blitt vant til ett liv med tvangstankene, begrensningene og hindringene det fører med seg, virker ett liv uten det helt uvirkelig. Det er som om man ikke engang våger å håpe.

Jeg tror at noe av det som gjorde det mest vanskelig å omsider ta steget til å virkelig prøve å bli frisk, var at jeg trodde at det var enten eller. At jeg hadde to valg, enten å spise lite, aldri unne meg noe ekstra, trene ekstremt mye og holde kontroll over kropp og vekt, eller å drite i alt, spise det jeg vil og rett og slett bli feit. Jeg trodde liksom at forholdet mitt til mat aldri kunne bli normalt. Det virket helt umulig å holde på en viss form for kontroll, men samtidig unne meg små usunnheter her og der og spise det jeg hadde lyst på. Det virket rett og slett helt umulig. Jeg prøvde støtt og stadig å se for meg hvordan livet mitt kunne sett ut uten anoreksien, men hver gang jeg gjorde det så jeg bare kontrollen skli ut av hendene på meg, og angsten kom snikende innpå. Bare tanken på ett normalt forhold til mat skremte meg.

 

Til å begynne med var det ganske jævlig. Å spise mye og stadig måtte utfordre meg selv til å spise ting jeg var redd for. Godteri, pizza, mat på cafe eller restaurant. Det var en del av prosessen å lære seg å spise det jeg var redd for å spise. Det jeg tidligere så på som verdens undergang å spise. I begynnelsen var den dårlige samvittigheten uunngåelig, og jeg sluntret ofte unna målene jeg og psykologen min hadde satt om å spise mer, gå opp i vekt og få mindre ting jeg var redd for å spise. Men på ett tidspunkt under alt dette gikk ting sakte men sikkert opp for meg. Jeg innså at mat ikke var fienden og at kropp og vekt ikke var det absolutt viktigste i verden, og da begynte ting å løsne opp litt. Det ble plutselig lettere å spise mer og ikke stresse fullt så mye med trening, og plutselig var forholdet mitt til mat mer normalt enn noensinne. 

Og var dette verdens ende? La jeg på meg ti kilo etter å ha spist den boksen med is eller takket ja til den sjokoladeknekken? Nei, ingen av tingene jeg var redd for at skulle skje, skjedde i det hele tatt. Det er faktisk ikke mange månedene siden jeg i det hele tatt begynte å spise ting som godteri, pizza, potetgull og snacks, og det er vel ikke egentlig ett must å spise det heller. Men greia er bare at det skal være greit å spise det, og at man ikke skal få dårlig samvittighet og angst av å spise det. For har du lyst på en liten sjokoladeknekk, så spiller det ingen rolle om du tar den knekken, eller om du har lyst på mer etterpå og spiser hele plata. 

Jeg kan si med hånden på hjertet at jeg er århundrets største matvrak. Det er faktisk umulig å finne en som er mer glad i mat enn meg, og sånn som ting er nå har jeg ett bedre forhold til mat enn noensinne. Jeg elsker mat og spiser mer enn en skulle tro at jeg, en nokså lav jente på femten år, klarer å få i seg av mat, og selv om kostholdet mitt for det meste er utrolig sunt, er det ikke sjelden at jeg unner meg noe litt ekstra. Og til tross for disse tingene har jeg fortsatt kontrollen, og det mer enn noensinne. Det er nemlig ikke enten eller her i livet, og anoreksi er ikke det eneste valget.

 

Ben & Jerry's is og pannekaker med sjokoladepålegg er to ting jeg ALDRI hadde våget å spise før. Nå er det absolutt null problem for meg å unne seg det, selv om det ikke akkurat skjer hver dag. Det viktige er rett og slett at det skal være helt greit å spise det, og at ingen vonde tanker skal komme i veien. Det er sånn man får ett godt forhold til mat igjen!

 

Det å bli helt frisk er en lang prosess som jeg heldigvis er mer eller mindre ferdig med, og nå har jeg bevist for meg selv at ja, også jeg kan bli frisk. Også jeg kan spise det jeg vil og leve livet uten hindringen på grunn av en spiseforstyrrelsene. Det har tatt både tid og stunder, og jeg kan med trygghet si at det siste året bydde på både noen av mine verste og beste dager. For endelig lever jeg, i motsetning til da jeg tidligere bare eksisterte.

 • Publisert: 07.03.2018             Klokka: 21:44            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 1

Grunn nok til å bli kvitt anoreksien

15.02.2018, 21:03

Av og til blir jeg litt sjokkert over hvor langt jeg har kommet. For ett år siden var jeg så nedgravd i anoreksien og all driten den dro med seg, at jeg trodde at alt var tapt og at livet mitt aldri kom til å bli bedre. Jeg følte meg bare håpløs. Ett håpløst tilfelle som bare dro med seg problemer og vanskeligheter, og som aldri kom til å bli som de andre. Etter flere år med spiseforstyrrelsene virket det rett og slett som om det ikke var noen vits i å prøve noe mer. 

På ett tidspunkt bestemte jeg meg omsider for å prøve. Det var til å begynne med ett nokså halvhjertet prosjekt, og innerst inne tenkte jeg at jeg ikke egentlig ville, og at jeg skulle droppe det hele etter en liten stund. Planen var liksom å få folk til å bekymre seg litt mindre for meg, for så å gå tilbake til gamle tralter med mat, vekt og trening. Men etter en stund begynte jeg vel å innse hvor idiotisk det hele var, og plutselig snudde innstillingen min seg helt. Plutselig ville jeg faktisk bli frisk. Siden den gang har ting gått både opp og ned, bak og frem, men etter både gode dager og utrolig vonde stunder, har jeg på mystisk vis kommet lenger enn jeg noensinne hadde forventet. 

Det var vel tanken på ett liv uten all sorgen og begrensningene som ga meg motivasjonen til å fortsette. Anoreksien ga livet mitt utrolig mange hindringer og utfordringer, og det ble mer eller mindre umulig å i det hele tatt leve. I flere år gikk jeg bare rundt og eksisterte. Det sosiale livet mitt var vel i bunn og grunn ueksisterende, rett og slett fordi jeg 1) ikke hadde energi til å være med folk, og 2) fordi jeg ikke klarte å være med folk uten å tenke på alt med mat og trening. Jeg kunne aldri slenge meg på vennene mine og gjøre som de gjorde, henge rundt og kose meg med mat. Og selv om mat ikke egentlig er en selvfølge for ett vennskap, følte jeg meg alltid utenfor når jeg var den som aldri spiste når de andre gjorde det.

 

 

I går ble det filmkos med masse is, godteri og brus med en av mine bestevenninner, og det er i sånne anledninger at jeg plutselig kommer på hvor takknemlig jeg er for å være frisk. Uten anoreksien kan jeg endelig leve som ett normalt menneske, kose meg med venner og ha det gøy, uten å konstant tenke på mat, trening, kropp og vekt. Joda, de tankene svinser vel innom hodet mitt noen ganger innimellom, men jeg lar dem ikke ødelegge for livet mitt lenger. Jeg har liksom bare innsett at livet er mer enn å være tynn og ha kontroll over alt, da spesielt mat og vekt. 

Jeg vet at jeg delte dette bildet under her for bare noen dager siden også, men jeg synes bare at det er så sjokkerende å se på. Akkurat nå virker det bare helt uvirkelig at jeg syntes at jeg var for tjukk på bildet til venstre. På begge disse bildene står jeg på akkurat det samme stedet med akkurat den samme toppen, men likevel har livet mitt endret seg på så utrolig mange måter, og jeg har det bedre enn noen gang før.

 

 

Akkurat nå kjenner jeg at det skal bli skikkelig deilig med vinterferie! Jeg er bare så lei av skolen for øyeblikket, og motivasjonen er ikke akkurat på topp. Jeg håper uansett at dere har hatt en super dag!

Vi blogges!

 • Publisert: 15.02.2018             Klokka: 21:03            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

To forskjellige liv

10.02.2018, 22:26

Det er i grunn vanskelig hvor fort ting kan forandre seg. Plutselig har bare hele verdenen blitt snudd helt på hodet, og uansett om en vil det eller ei kommer ting aldri til å komme tilbake til det gode gamle. Alt kommer bare helt uforventet, uten noen som helst forvarsel, og en dag innser du at du ikke er den samme personen som du var for en stund siden. 

Etter tre år med spisefortyrrelser var jeg aldri helt meg selv. Anoreksien begynte å bli en del av meg og personligheten min, selv om jeg visste innerst inne visste at alt jeg gjorde og tenkte ikke var den virkelige meg. Hodet mitt var overfylt av tanker om vekt, kropp og mat, og de eneste følelsene som fikk plass bestod av sorg og frustrasjon. Livet jeg levde var liksom ikke mitt eget. Men etter hele "prosjekt pålegging" og mitt desperate forsøk på å omsider bli frisk, har den personen anoreksien gjorde meg til sakte meg sikkert forsvunnet, og på ett tidspunkt var den ikke å se igjen. Jeg tror ikke at det har skjedd noe bedre enn det på år og dag, men selv om det er noe av det beste som har skjedd meg, er det også noe av det mest forvirrende og hjerteskjærende jeg trodde det var mulig å gjennomgå.

På ett tidspunkt var den jeg har vært i flere år borte, og i løpet av kort tid var jeg en helt annen person. Tvangstanker ble byttet ut med følelser jeg aldri har følt, og alle følelsene ble forsterket uendelig mange ganger. Plutselig var det liksom plass i hodet mitt til alt, og til tider var det hele ganske overveldende. Det var dessuten ikke bare tanker og følelser som endret seg i livet mitt, for jeg har aldri vært så sosial og hatt ett så sterkt ønske og en trang til å være sosial som nå. Og med det har det også skjedd mer på disse to månedene enn det har skjedd i løpet av de tre siste årene til sammen. 

 

 

Samme topp, samme sted, men to helt forskjellige liv. Bildet til venstre tok jeg da jeg halvhjertet satte i gang "prosjekt pålegging" i mai i fjor, og bildet til høyre tok jeg på trening nå i dag. Det er utrolig rart å tenke på hvor mye jeg har forandret meg, både på kroppen og i hodet. Jeg sliter fortsatt med litt dårlig selvtillit, og til tider kan de vonde tankene om mat og kropp vende tilbake, men alt i alt har jeg det uendelig mye bedre nå. Det er som om jeg endelig har begynt å leve, og ikke bare eksisterer.

Jeg beklager veldig for mangel på oppdateringer den siste tiden, men det er rett og slett utrolig mye som skjer rundt omkring. Så når kvelden omsider kommer og jeg i utgangspunktet har tenkt å skrive noe, har jeg faktisk ikke energien til å gjøre det. 

I kveld er jeg for en gangs skyld hjemme med bare foreldrene mine, så nå er det på tide med filmkos og lørdagsgodt for min del. Jeg håper dere har hatt en super lørdag!

Vi blogges!

 

 • Publisert: 10.02.2018             Klokka: 22:26            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 0

Å endelig leve

29.01.2018, 20:52

Det er skikkelig rart å tenke på hvor mye livet mitt har forandret seg det siste halvåret. Når jeg tenker tilbake på alle disse årene med rent helvete på grunn av anoreksien og treningsfortyrrelsene, skjønner jeg at den personen ikke var meg. Det var en tildekket utgave av meg. En utgave som desperat prøvde å passe inn i et uoppnåelig bilde av livet. Men med masse tid, viljestyrke og krefter har jeg klart å lirke meg selv ut av det helvete jeg hadde fanget meg selv i, og for øyeblikket føles det som om det er først nå at jeg faktisk begynner å leve.

Jeg har naturligvis fortsatt noen dårlige dager hvor alt føles mørkt og meningsløst, men jeg kan ikke nekte på at den siste tiden har vært utrolig bra. Jeg har verdens beste venner, masse treningsglede og føler generelt at livet endelig går litt min vei, og alt det er takket være meg selv og det faktum at jeg bestemte meg for å endelig bli frisk. Plutselig har jeg gått fra å kun sitte hjemme alene med foreldrene mine fordi så mye som tanken på andre folk gjorde meg sliten, til å elske å være ute med venner hele dagen.

 

 

Noe annet som har endret seg til det bedre de siste ukene, er at jeg gir litt mer faen. Har jeg lyst på en sjokolade, så spiser jeg en sjokolade, og har jeg ikke tid til å trene en dag orker jeg ikke å ta det så tungt. Og har noen av disse tingene endt i katastrofe? Niks, ingenting har endret seg, bortsett fra tankegangen min, som nå er mye sunnere og bedre! Det er utrolig viktig å ikke ta seg selv så seriøst hele tiden;)

Denne helgen tilbrakte jeg mesteparten av tiden min med mine to partners in crime, og da er det så deilig å ikke ta seg selv så høytidelig. Vi dro på cafe og spiste alt fra sjokoladekake med ett tonn krem til burger og chips, tuslet rundt og lo til vi gren. Og ikke et eneste sekund av denne tiden ble brukt til å bekymre seg over kalorier, trening, kropp eller vekt. På Søndags morgen unnet vi oss for eksempel en liten pannekake-date, hvor vi testet pulvermiksen jeg bestilte fra BodyLab for en liten stund siden. De ble kanskje ikke de vakreste kreasjonene jeg har sett, men fy søren så gode! Oppå hadde vi naturligvis en solid dose av to av BodyLab sine sauser. De er virkelig ett must!

 

Til tross for et litt sjuskete utseende, smakte pannekakene helt himmelsk! For å lage dem brukte vi BodyLab sin 'pannekake mix' med sjokoladebiter, tilsatte litt melk og mikset sammen, for så å steke på en stekepanne med litt smør. Oppå slengte vi selvfølgelig "litt" av BodyLab sine toppinger, en med 'Salted Caramel' og en med vanlig sjokolade!

 

Etter en ekstra lang dag på skolen, har det blitt treningsfri på meg i dag. Jeg føler at det er litt fy-fy å ta seg treningsfri på en mandag, dagen hvor man liksom skal starte på blanke ark og sette standaren for uka som kommer, men i dag har jeg rett og slett ikke hatt verken tid eller energi. Så jeg får heller ta det hele igjen i morgen, og da med enda mer energi og motivasjon!

Jeg håper dere har hatt en fin start på uka!

Vi blogges!

 

 

 • Publisert: 29.01.2018             Klokka: 20:52            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 1

En annen person

21.01.2018, 22:12

Nå begynner nok en helg å gå mot slutten, og for en gangs skyld aner jeg ikke hva jeg har gjort. Jeg føler at jeg for det meste av tiden har full kontroll over alt som skjer, når det skjer og hvor jeg er, men disse siste dagene har jeg bare sust rundt fra det ene stedet til det andre, og jeg kan ikke huske sist gang jeg har hatt det sånn. Jeg har liksom hatt det så bra. Alt har bare blitt snudd helt på hodet, og jeg har gått fra å være en introvert, usosial jente som helst tilbringer dagene hjemme alene med familien, til å elske å være sosial og foretrekke sene kvelder med venner.

Jeg må jo ærlig innrømme at disse plutselige endringene er ganske skumle. Helt ut av det blå har alt forandret seg helt, og til tider greier jeg ikke helt å henge med. For alle disse endringene er en del av meg som endelig blir frisk fra spiseforstyrrelsene, og selv om det er det beste som har skjedd meg på mange år, er det også noe av det skumleste jeg har opplevd. Det å gå fra tvangstanker og ett forskrudd bilde om mat, trening og kropp, til å sakte men sikkert begynne å leve livet, elske mat og ville bygge muskler istedenfor å være tynn, er ikke så enkelt som det kanskje virker. 

Selv om det ikke akkurat skjedde så mange forandringer fra 2017 til 2018, vet jeg at dette året blir noe helt annerledes. Dette året skal ikke bli brukt til dårlig selvbilde og negative tanker om kropp, trening og mat, men til å samle så mange gode minner som bare mulig, og det med venner og familie. Det virker ihvertfall lovende så langt;)

 

Så langt har denne helgen bydd på masse latter, en hel haug mat og babling til langt på natt, så nå er det på tide å roe litt ned her hjemme før jeg skal tilbake til hverdagen i morgen tidlig. Jeg håper dere har hatt en fantastisk helg!

Vi blogges!

 • Publisert: 21.01.2018             Klokka: 22:12            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 1

Når selvfølelsen er på bunn

14.01.2018, 21:57

Akkurat nå har jeg bare fått helt umenneskelig nok. Jeg aner ikke hvorfor jeg har det sånn og føler på så mye for tiden, men på ett eller annet vis har jeg bare gått fra topp til bunn, og føler ikke at jeg kommer noen vei. Selvfølelsen min har bare blitt smadret og knust i fillebiter, selv etter all tiden jeg har brukt på å bygge den opp fra intet. Det burde ikke være mulig å knuses så lett. Men med en unaturlig følsom sjel, ett hode som så alt for lett tyr til overtenking og alt for mange negative hendelser i livet, skal det vel ikke så mye til for en som meg.

Dagene mine er nå er bare ett digert kaos av følelser og tanker, med små innslag av ellevill glede og store utbrudd av fortvilelse og sorg. Noen dager er naturligvis bedre enn andre, men alt i alt har det vært en dårlig periode. En dårlig periode som slo til på totalt feil tidspunkt og tappet meg for både motivasjon og energi, og trykt selvtilliten min sammen til det minimale.

Heldigvis har jeg gått gjennom en solid dose dårlige perioder gjennom de siste årene, og selv om denne er nokså annerledes kan jeg ikke la den knuse meg. Joda, så føles det kanskje helt dritt akkurat nå, men jeg vet av erfaring at det går over. Med god hjelp og folk å snakke med vet jeg at dette kommer til å gå over på ett eller annet tidspunkt. Det trenger bare tid.

 

 

Med motivasjon på likhet med en halvspist sviske, har jeg nesten ikke tatt noen bilder den siste tiden. Derfor tenkte jeg bare at jeg måtte slenge med noen små tilbakeblikk fra de siste månedene, rett og slett for å minne meg selv på hvor fint livet faktisk er! 

Nå går enda en dag mot slutten, og i morgen er det omsider tilbake til skolen igjen. Så resten av kvelden skal jeg rett og slett bare prøve å samle sammen litt ekstra energi og krefter til morgendagen, finne ett eller annet å se på tv'en, og lage meg litt (les: en god del) kveldsmat:D

Jeg håper dere har hatt en fantastisk helg!

 • Publisert: 14.01.2018             Klokka: 21:57            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Det kan ikke alltid gå like bra

10.01.2018, 22:16

De siste månedene har livet mildt sagt gått på skinner. Jeg har vært en mirakuløst sprudlende og energisk utgave av meg selv, og alt som har hengt igjen av anoreksien og treningsforstyrrelsene har ikke vært til stede i det hele tatt. Så kort fortalt har jeg mer eller mindre fløyet rundt på en liten rosa sky de siste månedene, og livet har virkelig gått min vei. Men til tross for alt som har gått så underlig bra har alt for mye også gått galt, og de siste ukene har jeg vært utrolig langt nede sammenlignet med de siste månedene.

Akkurat nå føles det dessuten som om alt selvtilliten jeg desperat har samlet sammen dette siste halvåret har forsvunnet helt ut av det blå, og småting som har hengt igjen etter anoreksien er igjen tilbake. Plutselig får jeg dårlig samvittighet når jeg spiser noe "ekstra", jeg blir skuffet og sint når jeg ikke får til treningen akkurat som planlagt og tvangstankene har forverret seg enda en gang. Jeg vet at det kommer til å gå over like fort som det kom tilbake, men det sjokkerer meg bare hvordan selvfølelsen min kunne bli så ødelagt at hodet mitt syntes det var nødvendig å ta kontroll over mat og trening igjen.

Etter en dag som mildt sagt ikke har vært helt på topp, var det ingenting som kunne passet bedre enn å få en pakke i posten. Når livet kanskje ikke virker så alt for bra må man bare se på det positive, og for min del er det få ting som er mer positive enn å omsider få en etterlenget pakke i posten!

 

 

Etter alle nyttårssalgene som har pågått den siste tiden har jeg bestilt en god del, men i dag var det altså en pakke fra BodyLab som ankom i posten. Jeg har ikke smakt så mye fra det merket, men de nye sjokoladeplatene deres er helt FANTASTISKE og proteinbarene er også skikkelig digg. Så jeg unnet meg rett og slett litt av hvert fra nettsiden deres, og jeg gleder meg utrolig mye til å smake på alt!

Nå er det på tide for meg å ta kvelden, få i meg litt kveldsmat og slappe av. Jeg kjenner virkelig at det har blitt litt mangel på avslapning siden skolen startet på igjen i forrige uke, så jeg har litt å ta igjen;)

Vi blogges!

 

 • Publisert: 10.01.2018             Klokka: 22:16            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Derfor driter jeg i magemusklene

10.12.2017, 20:31

Jeg husker hvor utrolig fiksert jeg var av magemusklene mine før. Jeg trente magen utallige ganger hver uke, og gjorde mer eller mindre alt for å oppnå den flate, muskuløse magen. Det var liksom høyeste prioritet. Jeg var bare så utrolig misfornøyd med kroppen min, og i tillegg til å ikke tillate meg selv nok næring og energi, trente jeg alt for mye med tanke på hvor tynn jeg var. Jeg ble bare aldri fornøyd. Magen ble aldri flat nok, og lårene var alltid for store. Jeg ble aldri bra nok for meg selv. 

Det er utrolig rart hvordan ting har forandret seg det siste halvåret, og nå er tankegangen min helt annerledes. Mat er ikke lenger en fiende, men en bestevenn, og trening er ikke lenger straff, men min store glede og interesse. Også selvtilliten min og måten jeg ser på meg selv på er helt annerledes, og målene mine har forandret seg totalt. Jeg elsker å se musklene bli større! Nå er ikke målet å være så tynn som mulig med synlige, definerte magemuskler, men å bli så sterk som mulig og bygge muskler så det suser!

Og sammen med lårmusklene og bicepsen som har kommet, har naturligvis magemusklene forsvunnet fra overflaten. Det trengst nemlig mye næring for å bygge muskler, og da har de gode gamle magemusklene lett for å forsvinne litt. Dessuten har jeg for det meste fokus på de andre muskelgruppene, deriblant rumpe, lår, armer og rygg, og prioriterer å trene det ovenfor magen. Men på ett eller annet tidspunkt har jeg virkelig lyst til å bygge opp kjernemuskulaturen og få en skikkelig sterk kjerne! Men for øyeblikket er det rett og slett ikke noe jeg har fokus på, og det å ha synlige magemuskler er ihvertfall ikke noe jeg bryr meg om. 

 

 

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra søndagens treningsøkt, fått i meg en skikkelig digg middag og pakket inn litt julegaver, og resten av dagens planer er nokså simple. De består blant annet av en dusj, litt sofakos og en solid kveldsmat ettersom dagens økt var skikkelig tung. Nå kjenner jeg at kroppen trenger ekstra med påfyll! 

Jeg håper dere har hatt en super helg<3 

Vi blogges!

 

 • Publisert: 10.12.2017             Klokka: 20:31            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 0

Jeg har sluttet å telle kalorier

01.12.2017, 22:01

Da jeg først skulle kaste meg ut i "prosjekt pålegging", bli kvitt anoreksien en gang for alle, og omsider komme meg opp i en sunn vekt, var det utrolig viktig å telle kalorier. Det ga meg liksom kontroll over det jeg plutselig ikke kunne kontrollere, og lot meg spise mye mer enn jeg trodde jeg kunne. Uten å få dårlig samvittighet. Helt siden jeg satte i gang dette prosjektet for over ett halvt år siden, har det rett og slett vært en trygghet. Jeg har trent meg opp til å kunne spise hva jeg vil, når jeg vil og så mye jeg vil, men en stor del av det har likevel vært å vite mer eller mindre akkurat hva som er i det. 

Helt til nå for noen få uker siden har jeg hatt en viss kontroll over alt jeg spiser. Jeg spiser en god del usunt og elsker både sjokolade, pepperkaker og bløtkake, og jeg driter virkelig i om det er mye sukker, fett eller kalorier i det. Men selv om jeg lett har spist alt dette, har det gitt en stor trygghet å vite hva jeg spiser. Å finne frem 'My Fitness Pal' appen etter hvert måltid, taste flittig inn hva jeg har spist, og skanne inn matvare etter matvare. Det har liksom vært en avhengighet. Men i noen uker nå har jeg rett og slett glemt helt av alt som heter kalorier, nærimgsinnhold og kontroll, og jeg tror ikke at jeg har rørt 'My Fitness Pal' siden en eller annen gang i begynnelsen av november. Og det føles faktisk merkelig godt.

 

 

Det har jo lenge vært sånn at jeg gomler og snusker på alt fra salte peanøtter og sjokolade, til rester fra gårsdagens middag og kakedeig under søndagsbaksten, og det med god samvittighet -uten å telle noen form for kalorier. Men den siste tiden har det liksom kommet til ett nytt nivå. Jeg føler på en måte at jeg omsider er ett helt normalt menneske som kan spise ett uplanlagt måltid og få en smaksprøve i butikken uten å få angstanfall i ettertid. Og det gir en merkelig følelse av frihet. Jeg kan jo gjøre hva nå enn jeg vil!

Jeg føler virkelig at dette er en seier over den siste lille biten av anoreksi og ortoreksi som har klamret seg fast i meg. Nå har jeg mer eller mindre ristet av meg alt. Ja, det har tatt både tid, energi og ekstreme mengder viljestyrke, men har det vært verdt det? Gjett om!

Noe av det beste jeg vet med å bake er nok å gomle i meg deig under prossessen! Jeg tror ikke at jeg er alene;)

 

Nå er det forresten like før jeg klikker. Siden jeg fortsatt venter på at de som skal reparere og eventuelt gi meg en ny pc, skal innse at den energidrikken jeg sølte var nådeløs og at det er umulig å reparere mac'en, sitter jeg nå med mamma sin pc på fanget. Så jeg får verken redigert videoer, lastet ned bilder eller tatt mine daglige runder innom ulike nettbutikker for å sikle etter alt fra klær til proteinbarere. Det er vel det med bildene jeg merker og irriterer meg mest over, men jeg lover at jeg snart skal komme med nye bilder, og ikke de dere allerede har sett!

Ha en strålende helg folkens!

Vi blogges!

 

 

 

 • Publisert: 01.12.2017             Klokka: 22:01            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Når stresset tar overhånd

29.11.2017, 21:53

Det er litt merkelig hvor ulike to dager kan være. I går satt jeg foran skolearbeidet og gråt fordi jeg var så utrolig stresset over ukens mattetentamen, og i dag kunne jeg ikke brydd meg mindre. Det har vel bare noe med humøret å gjøre. Men det er uansett merkelig hvor fort jeg blir påvirket av enkelte ting, og bare det skjer noe uventet eller jeg har litt for mye på agendaen, blir jeg helt ubeskrivelig stressa. Alt går liksom bare i surr i hodet, og alt virker bare håpløst og uoppnåelig. Pugge til prøve, vaske håret, skrive blogginnlegg og lage kveldsmat blir plutselig til rene kampen.

Jeg har heldigvis blitt litt flinkere til å kontrollere stresset mitt den siste tiden. For ett halvt år siden fikk jeg lett angstanfall dersom det ble for mye å håndtere rundt meg, og jeg husker for eksempel den gangen jeg skulle plassere ett nytt speil på rommet mitt og ikke klarte å finne den perfekte plasseringen. Til slutt satt jeg og ristet på gulvet. Men etter hele prosessen med "prosjekt pålegging" og målet med å bli frisk og normalisere vekten, har jeg blitt kvitt alle disse undervektssymptomene som ikke ville gi slipp før. Det er nemlig det som skjer når kroppen din får for lite næring over en lang periode. Til slutt begynner også hodet og tulle, og ting som tvangstanker, angst og depresjon blir bare verre og verre. 

For øyeblikker er jeg tvunget til å bruke mamma sin pc, siden min er totalvraket. Og det vil jo også si at det blir litt mangel på freshe, nye bilder fremover. Så jeg får vel bare dra frem noen litt eldre bilder for å i det minste gjøre ting litt mer spennende;)

 

I dag ble et lunsj date på BÆRA med en av mine to partners in crime, og det er nok en av mine absolutte favoritter å gjøre når jeg har treningsfri. Da får jeg både ett lite avbrekk fra min litt vanepregede hverdag, brukt tid sammen med bestevenninnene mine, og spist noe av det beste jeg vet:D

Jeg håper dere har hatt en nydelig onsdag!

Vi blogges!

 • Publisert: 29.11.2017             Klokka: 21:53            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 1

Så langt har jeg kommet

27.11.2017, 21:11

Det er merkelig å tenke på hvor mye som har endret seg det siste halvåret. Jeg har gått fra syk og ulykkelig, med ett helt forferdelig selvbilde og ukontrollerbare tvangstanker, til sunn og glad, med bedre selvtillit enn noensinne og en frisk tankegang. Jeg tenker vel ikke så mye over det, men av og til slår det meg bare. Ting er så annerledes nå enn hva de har vært de siste årene. Jeg har trengt uendelig med tilpasninger for å komme meg gjennom skoleuken, hatt strenge regler for meg selv og levd ett utrolig begrenset liv hvor nesten ingenting er lov. Ingen kos, ingen avslapning og definitivt ingen hendelser eller sammenkomster hvor jeg ikke har hatt muligheten til å kontrollere ting selv. Jeg har rett og slett ikke levd. Jeg har bare eksistert.

Noen ganger slår det meg hvor frisk jeg er nå. Som i går da jeg og uten noen baktanker eller dårlig samvittighet gomlet i meg utenkelige mengder pepperkakedeig, eller i dag jeg ikke fikk helt angst av å få beskjeden om at vi skulle se film de tre siste timene av skoledagen. For disse tingene hadde vært helt utenkelige for meg for bare ett halvt år siden. Jeg var livredd for å miste kontrollen og legge på meg, det var verre en døden selv.

 

 

Det skal jo sies at ting går mye opp og ned for tiden, men alt i alt går livet på skinner. Endelig føler jeg liksom at jeg har en fremtid. En fremtid jeg ser frem imot og gleder meg til, og jeg vet at det jeg gjør nå er noe jeg elsker og vil drive med for alltid. Og det er en god følelse! Og bare tanken på kampen jeg har kjempet og alt jeg har oppnådd den siste tiden, gir ett lite lykkerus i seg selv. 

 

 

Bildet til høyre ble tatt i mai dette året, og bildet til venstre tok jeg for noen uker siden. Samme stedet og samme jenta, men med over ti kilo ekstra på kroppen, ett mye bedre selvbilde og en sunn og frisk tankegang. Og det er så sykt å tenke på hvor tynn jeg faktisk var. På bildet til venstre hadde jeg akkurat sagt meg enig i å begynne på "prosjekt pålegging" og legge på meg litt, men ikke mye. Noen få kilo var maks. Men så fløy tiden av gårde, jeg forelsket meg i treningen og mat ble på ny min aller beste venn. 

Endelig er jeg ikke bare ett eksisterende individ som går rundt i sin egen lille boble av sorg og fortvilelse, ventende på en dag alt omsider kan ta slutt. Endelig lever jeg igjen. Jeg smiler og ler og danser og tuller, og driter i å ha kontroll over mat og ting i livet som ikke er noen vits i å ha kontroll over. Nå eksisterer jeg ikke, jeg lever.

 • Publisert: 27.11.2017             Klokka: 21:11            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Ut med anoreksien, inn med meg

08.10.2017, 10:17

Etter fem måneder med kjemping og slit, kan jeg endelig kalle meg selv fri fra anoreksien. Ihvertfall nesten. Det tok ikke så veldig lang tid av "prosjekt pålegging" før jeg begynte å spise mer og faktisk turte å smake på litt mer "usunne" ting. I begynnelsen var en liten proteinbar med sjokolade helt utenkelig for meg å trøkke i kjeften, men med ett mål i sikte og massevis av viljestyrke, klarte jeg å utfordre meg selv såpass mye at ingenting var galt å spise lenger. En sjokolade her, noen pizzastykker der og litt is en gang i blant, hjalp meg til å jage vekk de vonde og negative tankene jeg hadde ovenfor mat, og på ett tidspunkt var det meste borte. 

Det er ikke så forferdelig lenge siden jeg følte at det meste av tankene forsvant, men det er såpass lenge at jeg nesten ikke husker hvordan jeg hadde det før den tiden. Jeg klarer liksom ikke helt å se for meg hvordan jeg kunne tenke at mat var farlig, og hvordan jeg i det hele tatt kunne være så redd for vekt, kropp og utseende. Jeg var vel bare redd for meg selv. Men nå som jeg har funnet meg selv og lært utrolig mye om meg selv, er ikke alt det med mat og vekt så viktig lenger. Den syke kontrollen spiller liksom ingen rolle nå. Jeg trener, bygger muskler og elsker å se hvordan kroppen min utvikler seg på den måten, noe jeg på sett og vis prøver å ha kontroll over, men eller driter jeg langt oppi vekt, mat eller utseende. 

Gjennom "prosjekt pålegging" har det gått både opp og ned med hvor mye jeg har sist daglig. I begynnelsen var så lite som å bikke 2000 kalorier helt sinnsykt vanskelig, men etter en stund slukte jeg lett tusen til. Og det med stor glede. Jeg vet at det var helt nødvendig for at jeg skulle få satt i gang vektøkningen, få kroppen min til å fungere som normalt igjen og normalisere forholdet mitt ovenfor mat, noe jeg virkelig lyktes med. Det gjorde noe med tankene mine og fikk meg til å innse at mat ikke er fienden. Jeg la ikke på meg flere tonn eller endte opp som en elefant over natten. Men etter et par måneder med ekstreme mengder mat, følte jeg trangen til å si litt stopp. På det tidspunktet hadde jeg gått opp litt mer i uken enn hva jeg selv følte meg helt komfortabel med, og selv om jeg syntes at det var helt himmelsk å kunne spise så mye i løpet av en dag, ville jeg si litt stopp. Så siden den gang har jeg begynt å spise liiiitt mindre, men fortsatt så mye at de fleste ville blitt sjokkert;) 

 

Selv om jeg skulle ønske at jeg kunne kalle meg selv helt fri fra anoreksien, kan jeg ikke det. Jeg har fortsatt ett litt unormalt forhold med mat, og henger meg lett oppi rutiner og lager tvangsmessige vaner. Det er ikke på samme måten som før, for nå spiser jeg egentlig det jeg vil når jeg vil, men om vi ikke har det jeg pleier å spise til frokost når jeg våkner og skal til å spise, får jeg angst. Som når vi plutselig ikke har igjen mer sjokoladepålegg, hehe;) Og dessuten får jeg fortsatt litt dårlig samvittighet enkelte ganger. Det er helt tilfeldig når det slår til, for jeg kan lett sluke ett halv beger med sjokoladepålegg uten problem, mens jeg plutselig får hjertebank av ett lite eple. 

Jeg tror nok at jeg kan kalle meg selv 93% frisk. Jeg spiser utrolig mye, begynner å elske kroppen min og har ett veldig balansert kosthold uten så mye dårlig samvittighet når jeg spiser noe "usunt". Jeg har det rett og slett veldig bra. Det kommer nok til å ta litt tid før jeg kan slippe helt taket på anoreksien og alle disse årene med helvete, men en dag skjer det, det er jeg sikker på.

Vi blogges!

 

 

 • Publisert: 08.10.2017             Klokka: 10:17            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Ett annet liv

01.10.2017, 21:22

For fem måneder siden trodde jeg aldri at jeg skulle bli frisk. Jeg trodde at jeg kom til å vandre rundt med tanker om mat, kalorier, vekt og kropp til evig tid, og at det alltid kom til å prege meg på ett eller annet vis. At jeg aldri kom til å bli kvitt anoreksien. I over tre år hadde jeg gått rundt med disse tankene som gjorde livet mitt til ett totalt helvete uten ende, og ventet bare på den dagen hvor alt skulle gå over og jeg ikke trengte å kjenne på den smerten lenger. Jeg trodde at det ikke var noe håp. At enten så var jeg syk, eller så var jeg ikke her i det hele tatt.

Jeg husker hvor sta jeg var da vi skulle prøve en ny behandling. Jeg var livredd for å endre på rutinene, utfordre meg og en gang for alle si farvel til anoreksien, og prøvde bestandig å nekte for den minste lille ting. Men etter en stund kunne jeg ikke nekte mer. Jeg hadde fått nok av alt maset og den dårlige samvittigheten jeg følte for de rundt meg. Så til slutt sa jeg meg enig i å legge på meg, men understreket kraftig at jeg nektet å nærme meg normalvekt. Bare å høre det ordet ga meg angst. 

På ett tidspunkt var det om om alt gikk opp for meg. Jeg innså at en undervektig, avmagret kropp uten muskler og energi ikke kunne gjøre noe nytte for seg, og at det faktisk finnes noe mellom syk og å ikke være her i det hele tatt. Nemlig å være frisk. I så mange år trodde jeg at jeg var helt nødt til å være undervektig for å være vakker, og at det var det eneste valget. Jeg trodde at det var umulig å ikke bli tjukk om jeg ble frisk. At det ikke fantes noe mellom undervektig og tjukk. Men nå, fem måneder og snart ti kilo etter, ser jeg tilbake på alle disse årene og skjønner ikke hva jeg tenkte på. Var det den bekreftelsen fra andre jeg stadig ventet på, eller var jeg rett og slett redd for meg selv og egne følelser? 

Det er ingen tvil i min sjel om at det er treningen som har reddet meg. Den har fått tankene vekk fra utseende, kropp og vekt, og gitt meg muligheten til å være meg selv igjen. Joda, ett av målene for treningen er jo å bygge muskler, men det er noe helt annet. Nå ser jeg meg selv i speilet og elsker for det meste det jeg ser, og det er en helt fantastisk følelse og se seg selv i speilet og se at man har gjort fremgang. At treningen har gjort noe for seg og at jeg blir sterkere og sterkere. Og fy søren så mye jeg spiser. For øyeblikket spiser jeg nok dobbelt så mye som de fleste på min alder, noe jeg ikke kunne ha likt bedre. Jeg har endelig klart å få ett balansert kosthold hvor ingenting er "dårlig" å spise, og jeg ikke får dårlig samvittighet etter å ha spist noe. Og fy søren så deilig det er.

 

Jeg innså aldri hvor tynn jeg faktisk var, og det er først nå at jeg kan se tilbake og virkelig skjønne hvor ille det var. Bildet til venstre tok jeg da jeg nettopp hadde begynt med "prosjekt pålegging" og hadde gått over fra time på time med cardio hjemme på rommet mitt, til styrketrening på treningssenter. Allerede da hadde jeg skjønt hvor riktig det var for meg. Det motiverte meg til å stå på og ikke gi opp, og nå er jeg en helt annen person. Nå er jeg endelig meg igjen.

Farvel til den jævla anoreksien, alt det vonde den har ført med seg og alle årene den har stjålet fra livet mitt. For når alt kommer til alt spiller ikke vekt noen rolle. Så faen ta anoreksi og ære være livet.

 

 • Publisert: 01.10.2017             Klokka: 21:22            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Det er så deilig å se fremgang

11.09.2017, 21:22

Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle komme meg så langt som jeg har kommet. Aldri sett for meg at ting kunne bli så mye bedre og at jeg kunne bli så mye friskere. At jeg en dag kunne se meg i speilet og ikke pirke på den minste lille ting. Det har skjedd så utrolig mye disse siste fire månedene, og livet mitt har blitt snudd helt på hodet. Alt på grunn av ett lite valg, litt viljestyrke og mot til å tro på at livet er verdt mer en å være sykelig tynn og ha kontroll over alt. På grunn av det lille valget jeg tok for fire måneder siden, har jeg blitt friskere enn noen skulle tro at en med så alvorlig anoreksi kunne blitt, og det på en helt annen måte enn læreboka sier. Jeg har gjort ting på min egen måte, uten å tenke noe på hva som er riktig og hva som er feil. For i dette tilfellet kunne ikke ting blitt mer feil enn de allerede var. Jeg har byttet ut sulten og den syke kontrollen over mat, med trening og engasjement over hva jeg spiser og at det skal matche den nye livsstilen min. Jeg spiser mer enn jeg noensinne har gjort, selv da jeg var liten, gjerne spiste tre pakker nudler på en dag og absolutt ikke skulle ha grønne prikker i maten, og ingenting er ulovlig. Sjokolade daglig, pizza hver lørdag og en god del sukker her og der har blitt en del av den nye hverdagen min, og jeg må ærlig si at jeg aldri har vært sunnere. 

Her om dagen bikket jeg en vekt jeg ikke engang våget å tenke på før sommeren. Der og da syntes jeg at noen få kilo virket som alt for mye, og jeg benektet alt som kunne kvalifiseres som "normalvekt". Men i løpet av "prosjekt pålegging" og dette lille eventyret med trening, mat og det å finne tilbake til meg selv, har tankegangen og selvbildet mitt forandret seg totalt. Nå ser jeg meg i speilet og klarer nesten ikke å ta øynene bort. Ikke fordi jeg henger meg opp i hver minste lille detalj, men fordi jeg liker så godt det jeg ser. Siden jeg begynte å spise som en hest og trene med tunge vekter istedenfor time på time med uutholdelig cardio og alt for lite mat, har kroppen min endret seg på måter jeg aldri våget å se for meg tidligere. Rumpa mi har blitt dobbelt så stor, den utstikkende ryggraden er byttet ut med muskler, og armene mine blir bare sterkere og sterkere.

 

 

Ett lite tilbakeblikk til begynnelsen av "prosjekt pålegging". Da var denne lille pizzaen ett skikkelig stort steg for meg, og det virket nesten umulig å skulle spise hele på en helt vanlig dag. Men nå, fire måneder senere, spiser jeg pizza ukentlig, sjokolade daglig og spiser egentlig det jeg har lyst på. Det er såklart i tillegg til ett ellers veldig sunt kosthold med mengder frukt og grønnsaker, fisk og magert kjøtt, og det er akkurat sånn det skal være! Balanse er nøkkelen!

Nå sitter jeg og fantaserer om hva jeg skal spise til kvelds i dag. Jeg tror at jeg går for en diger skål med puffet havre og NJIE sin sjokolade milkshake, etterfulgt av riskaker med Women's Best pålegg. Det MÅ dere forresten prøve! Min favoritt er det med White Chocolate;)

Vi blogges!

 

 • Publisert: 11.09.2017             Klokka: 21:22            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Anoreksi handler ikke egentlig om mat

02.09.2017, 20:52

Dere har sikkert fått med dere at jeg elsker mat. Det er ikke akkurat noe jeg prøver å legge skjul på lenger, og jeg må ærlig innrømme at jeg tenker på mat 24/7. Det har jeg gjort hele livet, også da jeg sultet meg selv i og i alle de årene jeg har brukt til å nekte kroppen min det den har hatt lyst på. Det er lett å tenke at spiseforstyrrelser kun handler om mat, kropp og vekt å gjøre, for det ligger jo liksom i ordet, men det er faktisk helt på andre siden av sannheten. Det handler nemlig om kontroll. Joda, hovedårsaken til at jeg endte opp med anoreksi var nok at jeg ble mobbet fordi jeg var tjukk og ville bli tynn, men i de fleste tilfeller er det noe annet som ligger i bunnen av det hele. 

Etter moren min fikk kreft ble jeg ekstremt sårbar. Det var da jeg begynte å ta til meg alle de stygge ordene som ble sagt, og faktisk innså at jeg var litt stor. Det begynte bare med en liten smule angst som etterhvert forverret seg og ble til noe mye større, før alt gikk rett til helvete og jeg ble innlagt på UPA med en BMI på 14 og så alvorlige tvangstanker at jeg knapt klarte å sove om nettene. Men det er faktisk det jeg tenker tilbake på. Når jeg ser tilbake på minnene jeg har fra tiden med innleggelse er det for det meste bildene av jeg, en tolv år gammel jente som nekter å kle seg i annet en rosa og må smøre seg inn med bodylotion hvert andre minutt, som dukker opp i hodet mitt. Maten var liksom bare en liten del av alt. Det å se at jeg ble tynnere og tynnere ga meg en ekstrem følelse av kontroll, for det var jo i utgangspunktet det jeg ville. Å bli tynn. Jeg innså jo selv at jeg ikke burde være tynnere enn hva jeg var der og da, det var ikke noe jeg egentlig ville, men kontrollen var blitt en avhengighet. Jeg måtte ha den. 

Det er helt uvirkelig å tenke at det var virkeligheten min i så lang tid. Hele greia med å sulte meg selv varte bare i rundt tre måneder, og jeg må jo bare innrømme at jeg spiste litt. Men da snakker jeg om rundt hundre kalorier på en dag. I tillegg til ekstreme mengder Pepsi Max og sukkerfri tyggis. Noe måtte jeg jo ha for å holde sulten borte. 

 

 

Dette er de eneste bildene jeg har fra den tiden. Jeg ble jo aldri like tynn som mange av de man ser på bilder på internett, men det var ille likevel. Bena stakk ut her og der, jeg var kald hele tiden og formen min var langt ifra på topp. Men det som gjør mest vondt å se tilbake på er hvor fæle tvangstanker jeg hadde. Som dere ser på mange av bildene brukte jeg kun rosa klær, hadde på meg overdrevne mengder sminke og hadde stadig pynt i håret. Alt var tvang. Hodet mitt sa til meg at om jeg ikke gjorde ting akkurat sånn, så kom fæle ting til å skje. Hehe, jeg må nesten le litt av det nederste bildet. Det viser utrolig bra hvordan jeg var på den tiden, med klovnesminke i trynet, pynt i håret og lyserosa negler (som jeg måtte spegle i sollyset hvert femte minutt for å forsikre meg om at det ikke hadde kommet noen hakk). Det viser til og med hvordan jeg alltid drakset med meg minst to ulike leppeprodukter rundt omkring til enhver tid! 

Etter tre år med denne sykdommen har jeg endelig begynt å bli frisk. Jeg tenker på mat, kropp og vekt på en helt annen måte, og finner kontroll i andre ting. Men for å komme dit hvor jeg er nå i dag har det krevdes ekstreme mengder viljestyrke, mot og energi, og det har vært langt ifra enkelt. Noen tror kanskje at en bare "blir frisk" sånn helt ut av det blå, men det er så mye som skal til. Og mat er faktisk den eneste løsningen. Man kan ikke tenke seg selv frisk fra en spiseforstyrrelse. Det må gjøres små steg som etterhvert tar deg fra å ha regler, faste mønstre og rutiner som du tror du ikke kan bryte. Du må miste kontrollen. Og det er selv om spiseforstyrrelser ikke egentlig handler om mat i det hele tatt. For i hovedsak gjør det ikke det til å begynne med, men etterhvert blir det til alt. Hele livet, hele verden og alt som betyr noe i hele universet.

 

Snart ti kilo senere er jeg faktisk rimelig fornøyd med meg selv. Jeg har satset alt og begitt meg ut på ett helvete for å bli frisk fra denne sykdommen, og nå, fire måneder etter "prosjekt pålegging" startet, kan jeg omsider se land i fjerne. Alt har forandret seg, og jeg har blitt ett helt nytt menneske. Ikke bare på kroppen, men hodet mitt og tankegangen min har endret seg helt de siste månedene. Jeg ser rett og slett på verden på en helt annen måte. 

Jeg håper at disse ordene kan hjelpe andre som sliter med det samme der ute. Verden handler ikke om kontroll, vekt, kropp og mat, så livet trenger ikke å sirkulere rundt de tingene heller. Jeg har gitt helt slipp på kontrollen jeg pleide å ha ovenfor mat, men på den måten har jeg fått en annen type kontroll som er mye bedre. Nå kan jeg gjøre absolutt hva jeg vil, ha akkurat de drømmene jeg ønsker og se på fremtiden min med ren glede. Uten å bekymre meg for kalorier her og vekt der. Og det er faktisk det som er kontroll. Nå har jeg riktignok vært ganske heldig, siden jeg har hatt en utrolig støttende familie gjennom det hele og ble innlagt før det rakk å gå virkelig galt. Men om du sliter med anoreksi må du bare vite at du kan bli frisk, og det innebærer ikke det du kanskje tror. Det betyr ikke at du automatisk blir tjukk og plutselig spiser alt mellom himmel og jord, langt derifra. Det var nemlig det jeg var redd for. Jeg tenkte liksom at det var alt eller ingenting, at jeg bare kunne velge mellom å ha full kontroll eller ingen. Men som sagt, ved å gi slipp på kontrollen, har jeg fått kontroll. Og nå er det ikke lenger kontrollen som styrer meg, men jeg som styrer kontrollen.

 • Publisert: 02.09.2017             Klokka: 20:52            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 0

Jeg lover, det blir bedre

29.08.2017, 21:17

Den siste tiden har ikke akkurat motivasjonen min vært helt på topp. Jeg kommer meg gjennom hverdagen mer eller mindre sånn som jeg ønsker, gjennomfører det jeg planlegger og har mål og drømmer fast i minne. Men til tross for at jeg får til treningsøktene mine og holder både blogg og YouTube oppe og går, kunne det ha vært bedre. Jeg kunne ha skrevet lengre innlegg med flere bilder og mer detaljer, lagt ut flere videoer på YouTube kanalen min, og delt flere ganger så mange bilder på Instagram. Men de siste månedene har rett og slett vært litt for tøffe.

Jeg tenker faktisk ikke så ofte over hvordan jeg har kommet meg fra det stedet jeg var for under fire måneder siden, til dit jeg er nå i dag. Det er så utrolig mye som har endret seg, og jeg blir friskere og friskere for hver dag som går. Men anoreksien er ikke så lett å jage vekk. Sannheten er nemlig at anoreksi og andre psykiske sykdommer ikke er noe man får, men noe man allerede har. Det er skjult langt inni alle som en, i en eller annen form. Ingen er helt like, men under de rette omstendighetene spretter sykdommen frem og sluker deg levende. Om det er depresjon, angst, anoreksi eller selvskading. Alle har ett eller annet monster inni seg som bare venter på at du skal være litt sårbar i en periode, sånn at det lett kan utvikle seg og stjele både glede og liv. 

Okei, der kom jeg litt av sporet. Men uansett, poenget er at jeg sakte men sikkert jager vekk monstrene som har levd inni meg i så alt for lang tid nå. Og selv om jeg ikke tenker så mye over hvordan jeg har utviklet meg de siste månedene, får jeg av og til kjenne på det. Jeg tenker ofte at jeg har fløyet av gårde på en rosa sky og at det har vært så lett som bare det, men det er så langt ifra sannheten en kan komme. For selv om jeg har gjort alt dette selv, av helt egen vilje og mot, har det slitt meg helt ut. Det å kjempe mot seg selv og sitt eget indre gjør noe med både kropp og sjel som jeg ikke klarer helt å beskrive. 

 

 

Bildet til venstre ble tatt tidlig i vår. På det tidspunktet brukte jeg tre time hver dag på å pushe den spinkle kroppen min gjennom beinhard cardio. Jeg spiste lite, hadde utallige regler for hva jeg kunne ha i meg og hva som var helt forbudt. På utsiden virket jeg vel nokså normal, men innerst inne var jeg på randen av å ikke orke mer. Bildet til høyre derimot, har en helt annen historie. Det ble tatt for noen uker siden på en strand her i Ålesund. Smilet dere ser der ligner kanskje på det som er klistret på ansiktet mitt til venstre, men det er en liten forskjell. På bildet til høyre smiler jeg på ekte. Der var jeg rundt fem kilo mer enn på det andre bildet, og for øyeblikket er jeg enda tyngre. 

Men selv om jeg har så utrolig mye å dele med dere, både her å bloggen, på Youtube og på Instagram, trenger jeg litt tid. Jeg må komme meg litt på bena igjen etter litt for mye tanker, forvirring og påkjennelser fra alle mulige kanter, og finne tilbake til meg selv. Men når den tiden kommer lover jeg at det skal bli bedre!

Jeg håper dere har hatt en super dag!

Vi blogges!

 

 • Publisert: 29.08.2017             Klokka: 21:17            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Er jeg lykkelig nå?

27.08.2017, 19:56

Det er sjelden jeg har dager som i går. Alt gikk i ett fra morgen til kveld, med trening, bytur, besøk og spaserturer i det deilige sommerværet som sakte men sikkert forsvinner for hver dag som går. Så jeg var mildt sagt sliten da jeg endelig kunne si meg ferdig for dagen. Men selv om jeg var helt utslitt og ikke kunne vente med å komme meg til sengs og sove en time eller to ekstra, var følelsen av glede upåklagelig. Det å føle at en har gode venner, en familie som bryr seg og interesser og drømmer som endelig begynner å ta form og utvikle seg, gir en sånn enorm, deilig lykkefølelse som jeg tror er ganske sjelden. En sånn følelse av mening og motivasjon som bare bobler over og fyller deg med energi du egentlig ikke visste at du hadde til overs i utgangspunktet. For selv etter en hard treningsøkt, flere lange gåturer og mange gjøremål strødd utover dagen, hadde jeg enorme mengder energi på lager da kvelden kom. 

Jeg klarer fortsatt ikke helt å la lykken skinne gjennom alle lagene med smerte og sorg som gradvis har bygget seg opp de siste årene. Det er vanskelig å plutselig gå fra å ikke vite om man orker å leve mer, til å se på livet som noe aldeles fantastisk. Man klarer liksom ikke helt å omstille seg. Så selv om jeg egentlig har det helt prima både med kropp og sjel, må jeg kjempe litt for å få det til å skinne gjennom. Men det kommer snart! Det er ikke lenge siden jeg brukte tre timer daglig på å slite ut kroppen min med kardio, hopp og sprett på rommet mitt, og nektet å spise nok. Jeg spiste, men reglene og rutinene slet tydelig på kroppen min. Ting som sjokolade, pasta og hva som helst som ikke kunne stemples som "supersunt", ble gjort om til mine største fiender. Men på kort tid har jeg kommet lenger enn jeg noensinne turte å drømme om. Ingen mat blir stemplet som "usunn" i hodet mitt, treningen har blitt til min beste venn og jeg gir kroppen min all den næringen den trenger -og enda litt til!

 

En del av dagens lunsj var denne skåla med puffet hvete og Skyr sin proteindrikk. Jeg har blitt helt avhengig av puffet hvete eller havre med ulike proteindrikker, milkshakes og melk, og har spist det nesten hver dag den siste uka. Det anbefales virkelig!

 

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra trening, dusjet og slukt i meg en stor porsjon fiskesuppe. Dagens økt slo meg virkelig helt i bakken, så det var så sinnsykt deilig å komme hjem til ferdig søndagsmiddag! I dag trente jeg nemlig rumpe og lår, og jeg holdt seriøst på å begynne å grine halvveis fordi bena mine sved sånn! Det er da man vet at man gjør det riktig! Nå blir det bare ren avslapning og kos resten av kvelden!

 

 

Jeg håper dere har hatt en strålende søndag!

Vi blogges!

 • Publisert: 27.08.2017             Klokka: 19:56            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 0

For å få ræva til å vokse

18.07.2017, 22:12

De siste ukene har ting gått veldig mye oppover. Jeg har fått bedre selvtillit, humøret er på topp og vekten går endelig oppover og gir meg de resultatene jeg har ønsket. Og selv om jeg har gått opp flere kilo føler jeg meg mer fornøyd og komfortabel med kroppen min enn jeg noensinne har gjort! Men mye av den selvtilliten jeg har fått er takket være treningen. Jeg er sikker på at nesten alle kiloene jeg har lagt på meg består av muskler og ikke fett, og til min store glede har ingenting lagt seg på magen. Tidligere hadde jeg helt fæle komplekser med magen min, og den største grunnen til at jeg nølte med å legge på meg til å begynne med var nettopp frykten for det. At det kom til å legge seg på magen. Men etter to og en halv måned med uendelige mengder mat og hard trening med tunge vekter, ser jeg kroppen min forandre seg på måter jeg ikke våget å håpe på tidligere. 

Og den største forskjellen ser en rett og slett på baken min. Før hadde jeg århundrets flateste, mest beinete og spinkle rumpe, men nå har den jaggu meg vokst så mye at selv de største buksene begynner å bli litt trange. Og fy søren så mye jeg elsker det! For øyeblikket trener jeg ben og rumpe 3 eller 4 ganger i uka alt ettersom hvor hardt jeg tar hver økt, og jeg prøver alltid å pushe meg selv litt og litt lenger. Ta noen kilo mer enn jeg tror jeg klarer, ta en repetisjon til selv om stumpen svir som bare fyttigrisen, og være åpen for å teste nye øvelser selv om jeg liker best de gode gamle "trygge" øvelsene. Så har selvsagt maten spilt en ekstremt viktig rolle i alt sammen. Jeg spiser rett og slett utrolig mye! Her for noen dager siden innrømmet til og med mamma at jeg virkelig imponerer henne med "hvor mye jeg klarer å stappe inn i mathullet". 

 Ser dere det smilet, eller? Utrolig deilig å endelig kunne smile på ekte igjen!

 

Så jeg har vel mildt sagt vokst litt den siste tiden. For øyeblikket føler jeg at ting går veldig fort oppover både med vekt, selvtillit og humør, til og med så fort at det er litt skremmende til tider, men jeg er så glad for alle endringene som har skjedd og som er i ferd med å skje. Jeg har brutt så mange barrierer og trosset alt det den gode gamle anoreksien har hvisket inn i øret mitt her og der, og nå er jeg på ett helt annet sted enn jeg var for bare noen måneder siden? Husker dere for eksempel den dagen jeg la ut innlegget om at jeg aldri vil bli normalvektig? Vel, sånn er det ihvertfall ikke nå lenger! Når jeg kikker ned på vekten ved de ukentlige innveiingene mine klarer jeg ikke annet enn å smile ved tanken på at vekten går oppover og oppover, og det skremmer meg ikke i det hele tatt lenger! Jeg har endelig funnet meg selv og den jeg vil være, og den jenta er alt annet enn undervektig. Hun elsker å trene og løfte vekter, har store muskler og solid stump, og spiser av hjertens lyst!

 Slenger bare med disse bildene for å holde dere liiiitt oppdatert her i verden;) Jeg har nemlig fått HELT dilla på å bake og lage både mat, snacks, kaker og alt annet der er. Jeg bare elsker å stå på kjøkkenet og prøve meg frem med nye smaker og kombinasjoner, helt uten oppskrift eller noe som helst peiling på hva jeg egentlig driver på med. Men det er faktisk da det ender best! Her om dagen laget jeg for eksempel disse 'energi kulene' etter helt eget hode, og de ble helt fantastiske! Oppskriften finner dere HER!

Jeg håper at dere har en super sommer!

Vi blogges!

 • Publisert: 18.07.2017             Klokka: 22:12            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 1

Jeg har lagt på meg fire kilo

11.07.2017, 22:33

Nå har det vært en stund siden sist. I over ett år har jeg oppdatert bloggen med lange innlegg, masse bilder og detaljerte oppdateringer fra mer eller mindre alt som har skjedd fra dag til dag, men de siste ukene har jeg rett og slett sagt stopp. I en lang stund føltes bloggen som noe totalt meningsløst. Og på ett punkt orket jeg ikke å brette meg selv og følelsene mine ut på innlegg etter innlegg, helt uten respons fra omverdenen. I det minste ikke den responsen jeg ønsket. Så de siste ukene har jeg rett og slett ikke skrevet ett eneste innlegg her på bloggen, men heller konvertert helt over til den nye nettsiden jeg omsider har fått i full gang. På den føler jeg endelig at jeg kan dele litt av den virkelige meg med trening, mat og hverdagen min, og at folk faktisk setter pris på det jeg skriver. 

Men jeg tenkte vel bare at dere fortjente en liten update på hva som har skjedd de siste ukene. Siden jeg blogget sist har jeg blant annet vært på bobiltur til Sverige (og brukt opp alle pengene mine på proteinbarer, energidrikk og masse mat), brutt mange regler og barrierer som spiseforstyrrelsene har dratt med seg, og ikke minst lagt på meg. En god del. Jeg har trent mer eller mindre hver dag og spist som en hest, noe som har resultert i nettopp det, og jeg må ærlig innrømme at jeg er veldig stolt av meg selv. Det har skjedd så mye på så kort tid, og jeg har kommet så mange steg i riktig retning at jeg er litt sjokkert. Jeg hadde aldri forventet at ting skulle gå så bra. Og merkelig nok blir jeg bare mer og mer glad i kroppen min. Jeg har gått opp litt over fire kilo siden jeg begynte med "prosjekt pålegging" nå for noen måneder siden, men det er for det meste muskler. Og til min store glede har mesteparten av de musklene havnet på lårene mine og rundt baken. Jeg var så redd for at alt skulle legge seg på magen min, men den gang ei!

Så selvtilliten min er bedre enn noensinne, og suser av gårde i riktig retning. Hvem skulle tro at ett eneste valg kan endre på så mye? Valget jeg tok med å begynne på treningssenteret og starte "prosjekt pålegging" har snudd livet mitt helt på hodet. Jeg har funnet min retning her i livet, og jeg kjenner spiseforstyrrelsene sleppe taket. Det er nesten sånn at jeg føler at jeg ikke har anoreksi lenger. Og jeg må bare innrømme at jeg sitter her hjemme og griner som en liten unge bare av tanken på det. Jeg, Terese Hoff, har most skiten ut av anoreksi, og fy faen så stolt jeg er.


Slenger bare med noen bilder fra turen til Sverige;) Vi dro til en campingplass like utenfor Charlottenberg, hvor de blant annet hadde NORDENS STØRSTE MATBUTIKK! Hvor midt i blinken er vel ikke det for meg? De hadde også ett helt sinnsykt utvalg av proteinbarer, proteinpulver, treningsklær og energidrikk, så jeg var rett og slett i himmelriket. Det kommer en vlogg fra turen senere;)

Her er bare noen totalt meningsløse bilder fra campingplassen. Men tro meg, der var helt nydelig! Det lå like ved en liten innsjø, og idyllen var ikke til å tro. Så må jeg jo bare nevne rumpa mi. Siden jeg begynte på "prosjekt pålegging" og den nye formen for trening med tunge vekter og slikt har nemlig rumpa mi vokst seg ugjenkjennelig i forhold til hvordan den så ut før. 

 

Jeg vet ikke helt hvordan det blir med blogging de neste ukene, men det jeg tror ikke at det kommer til å bli så mange oppdateringer. Men jeg prøver så godt jeg kan å komme med nye innlegg på nettsiden min, Thoffies Fitness, hvor jeg legger ut oppskrifter, treningsrutiner og litt av hvert fra hverdagen min. Jeg håper du vil ta en kikk innom!

Vi blogges!

 • Publisert: 11.07.2017             Klokka: 22:33            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Jeg har mistet all kontroll over mat

21.06.2017, 21:56

Den siste uka har jeg virkelig gått inn for å spise enda mer. Etter vi innså at vekten gikk altfor sakte oppover etter noen få uker med "prosjekt pålegging" skjønte vi jo at jeg hadde to valg; trene mindre eller spise mer. Og jeg brukte virkelig ikke langt tid på å bestemme meg. Jeg vet at jeg egentlig trener litt for mye og tungt med tanke på at jeg ikke akkurat er noe solid og at kroppen min fortsatt er rimelig skjør etter år på år med sulting, tvangstanker og ekstrem kontroll over mat og vekt. Men denne nye treningen jeg har begynt med har blitt en del av meg, og jeg elsker den mer enn noe annet. Dessuten er jeg kanskje den største matelskeren i hele universet. Ironisk nok. 

Så de siste ukene har kaloriinntaket steget støtt og stadig. Jeg spiser mer enn noensinne (okei, kanskje ikke mer enn før jeg ble syk, for da spiste jeg nudler, pizza og pølser 24/7 og ikke akkurat i små mengder heller), og føler meg friere enn på lenge. Joda, jeg følger både kalorier og macros helt etter punkt og prikke, men likevel, jeg har endelig kommet over en god del frykter innen matveien. Jeg spiser for eksempel sjokolade daglig, uten problem! Eller, jeg er fortsatt livredd for sukker, så ordentlig melkesjokolade og sånt kommer ikke på tale helt enda. Men jeg gomler i meg alle slags proteinbarer og slikt med både sjokoladetrekk, biter og fyll. Og jeg elsker det!

Men selv om det går lekende lett å få i seg all denne maten, er det ikke noen dans på roser. Jeg har mistet all kontroll over mat, og det er utrolig skremmende. For bare noen måneder siden hadde jeg alle slags syke regler og grenser for nøyaktig hva jeg kunne spise og ikke kunne spise, men nå har det forandret seg helt. Og selv om jeg faktisk kjenner frykten for vekt, kropp og mat sakte men sikkert smyge seg bort, klarer jeg ikke å unngå frykten. Jeg spiser på og vet at jeg må opp i vekt, noe jeg faktisk er merkelig komfortabel med takket være treningen. Jeg bygger muskler fortere enn noensinne, og jeg vet godt at det jeg legger på meg i hovedsak er muskler. Og det er jo det jeg vil ha, så why not! Men det er likevel utrolig skremmende å gi opp kontrollen jeg har hatt over mat. 

Er det innafor å posere med favoritt energidrikken sin? Vel, om det ikke er det så bryr ihvertfall ikke jeg meg, for denne her er helt fantastisk! 

 

Men jeg kan ikke la frykten ta over nå. Jeg er så utrolig godt i gang med "prosjekt pålegging", og ting går fortere fremover enn noensinne før. Selv om det er skremmende å se tallene på vekten som sakte men sikkert stiger, elsker jeg å se endringene på kroppen min. Jeg blir sterkere for hver dag som går, har fått større og mer muskler og jeg føler rett og slett at kroppen min fungerer bedre enn på lenge. Bedre enn på flere år faktisk!

Nå gomlet jeg akkurat i meg dagens andre proteinbar, og denne gangen var det en med sjokoladetrekk og deilig, kremet peanøttsmør inni. Jeg spiser også barer og slikt som ikke er tilsatt ekstra mye proteinrike greier, men jeg trenger proteinene mine når jeg trener så mye og tungt! Så proteinbarer har blitt en stor favoritt for meg den siste tiden :DSlenger med ett lite bilde av dagens godbit! Dette var en av de maaange tingene jeg unnet meg fra Gymgrossisten for en liten stund siden, og sjokkerende nok har alt jeg har spist fra den bestillingen så langt vært helt fantastisk! Dette er en Star Nutrition Protein Block!

Skjekk ut resten av innkjøpet mitt HER!
 


Nå har jeg akkurat satt i gang med kveldens grøtkoking, og jeg klarer bare såvidt å røre i kjelen! Jeg hadde en helt super treningsøkt tidligere i dag, noe bicepsen og tricepsen min virkelig kjenner. Det er så deilig å føle at jeg endelig begynner å få energi og overskudd tilbake etter en god stund uten. Så akkurat nå er jeg veldig motivert for tiden fremover! Og i morgen braker jo sommerferien løs for min del også! Jeg kan føle på meg at dette blir en fin en;)

Har du noen favoritt proteinbarer?

Vi blogges!
 

 

 

 • Publisert: 21.06.2017             Klokka: 21:56            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 0

Når vektøkning er noe bra

16.06.2017, 22:44

Selv om jeg ikke har gått opp like mye som planlagt til nå, har det likevel gått sakte men sikkert oppover. Jeg har holdt meg til de daglige kalorimålene mine uansett hvordan humøret har vært, og alt i alt har det gått veldig greit. Noen dager har såklart vært bedre enn andre. Noen dager kjenner jeg motivasjonen boble over og lysten til å bli frisk er helt enorm, mens andre dager ser jeg ikke annet enn mørke. Men selv på disse dårlige dagene har jeg på magisk vis klart å holde meg til planen uansett hvor tøft og krevende det har vært, noe som virkelig har vært med på å gjøre at "prosjekt pålegging" har gått så bra.

Siden jeg trener så utrolig mye, løfter tyngre vekter og bygger muskler hele tiden, forbrenner jeg rimelig mye mer kalorier enn man skulle trodd. Jeg spiser mer enn noensinne og sparer virkelig ikke på en smule, men likevel smyger vekten seg såvidt oppover. Men tro meg, de få kiloene jeg har lagt på meg gjør en forskjell! Jeg kan både se og føle forskjell på kroppen min nå i forhold til hvordan den var for bare noen måneder siden. Jeg har fått mye mer og større muskler, tankene virker klarere og jeg makter endelig å konsentrere meg litt mer, og livslysten min stiger støtt og stadig. Så man kan vel trygt si at ting går oppover!

 

Jeg har faktisk ikke tatt ordentlige bilder av meg selv på utrolig lang tid. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg føler vel bare at det er litt utrygt og at jeg på en måte trenger litt tid til å bli vant til kroppen min etterhvert som den forandrer seg nå for tiden. Men nå er det over en måned siden "prosjekt pålegging" satte i gang, så jeg følte at det var på tide med noen nye bilder!

Da jeg og psykologen/legen min bestemte oss for at jeg omsider var klar for å legge på meg og faktisk gå inn for å bli frisk stilte jeg ikke mange spørsmål. Men det var en ting jeg ikke klarte å unngå å spørre om, nemlig om det kom til å legge seg på magen. Jeg har hatt helt fæle komplekser med magen min helt siden jeg ble syk, og spesielt de siste månedene før "prosjekt pålegging" var det ekstra ille. Jeg kunne stå i flere timer på badet, se meg i speilet og vurdere å klippe av meg deler av magen med den saks! Hvor sinnssykt er ikke det! Så jeg var ikke treg med å avklare om kiloene ville fordele seg jevnt utover eller om de i hovudsak ville legge seg på magen, noe jeg var totalt overbevist om at de kom til å gjøre.

Jeg ble egentlig litt sjokkert over svaret jeg fikk. Hun sa rett ut at det meste kom til å legge seg på magen først, før det etter en kort tid ville fordele seg utover. Det var egentlig som å få ett hardt slag i magen, men jeg klarte likevel å legge det litt til siden og gå inn for å lykkes med "prosjekt pålegging" likevel. Uansett, poenget er at uansett hvor forberedt jeg var på å bli litt større rundt magen, har det ikke skjedd! Alt har lagt seg som muskler på lårene, rumpa og armene mine, mens det for det meste har holdt seg unna magen. Vel, siden jeg spiser mer eller mindre 24/7 er jo magen min stappfull med mat så å si hele tiden, men bortsett fra det så har ikke frykten meldt seg!

Men det beste er at jeg faktisk ikke bryr meg så veldig mye akkurat nå. Jeg går virkelig inn for å lykkes og bli friskere og friskere, så jeg vil ikke la noen idiotiske magekomplekser ødelegge alt jeg har jobbet for de siste ukene!

Jeg fikk forresten en diiiger leveranse i posten i dag, så dere må være på utkikk etter ett "lite" innkjøp her på bloggen! Og ja, det glemte jeg nesten! Tidligere i dag fikk jeg omsider publisert nettsiden min! Jeg har jobbet på den i veldig lang tid nå for å gjøre den helt perfekt og passende i forholdt til meg selv, interessene mine og personligheten min, men nå er den endelig ferdig! Du kan gjerne ta en kikk på den HER!

Vi blogges!
 

 • Publisert: 16.06.2017             Klokka: 22:44            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Jeg spiser sjokolade daglig

14.06.2017, 22:12

Helt siden jeg begynte på "prosjekt pålegging" har jeg spist sjokolade flere ganger i uka. Ikke sånn ordentlig melkesjokolade med fyll eller noen som helst sjokolade man enkelt finner i hyllene på butikken, det er jeg ikke klar for enda, men på magisk vis har jeg likevel klart å gjøre sjokolade til en helt hverdagslig ting. Ett lag med sjokolade på en proteinbar, litt sjokoladepulver i smoothien eller noen crunchy sjokoladebiter i en nøttebar. Jeg elsker det! 

Akkurat nå har jeg faktisk økt enda mer på spiselisten min. På disse ukene skulle jeg etter beregningen ha gått opp rundt to og ett halvt kilo, noe som ikke akkurat har gått etter planen, men tallene på vekten har steget sakte men sikkert. Og vet dere hva? Jeg kjenner ikke på noe annet enn glede av det. Noen dager er tøffere enn andre, noen dager vil jeg helst bare legge meg så fort jeg har våknet, og noen dager blir det mye snufsing og tårer. Men alt i alt går ting bedre og bedre for hver dag som går. 

Hehe, jeg tror kanskje at det er sjokoladen som har skylden i at ting har gått så bra disse ukene;) Jeg har utfordret meg selv med både smått og stort, og selv små ting som virker helt ubetydelig for de fleste andre, har gitt meg blodsmak i munnen og hjertebank. Jeg har spist min første sjokoladekjeks, hoppet over noen dager med trening og spist ferdigpizza til middag. Helt hverdagslige ting ble helt utenkelige for meg da jeg først ble syk for tre år siden, men nå begynner jeg endelig å overvinne sykdommen. Frykten for å legge på seg forsvinner sakte meg sikkert, og jeg er ikke like redd for meg selv, mat og kroppen min lenger. Og ja, jeg vet at jeg nevner det hele tiden og at dere sikkert er drittlei av det, men alt er takket være treningen. Jeg føler at jeg endelig har funnet meg selv og den jeg ønsker å være, og den personen hadde jeg aldri kunnet se for meg tidligere. 

Her er noen bilder fra to store hendelser den siste tiden:

1. Jeg spiste søren meg en Snickers (okei da, det var en Snickers Protein, men likevel!), noe jeg ikke hadde trodd at kom til å skje før om ganske lang tid! 

2. Jeg spiste Grandiosa til middag! Joda, det var den sunne versjonen med under 600 kalorier og egentlig bare supersunne greier, men det var en tøff en uansett! Det har forresten blitt til en av favorittmiddagene mine nå, så vi har rundt ti stykker liggende og vente på meg i fryseren :D

 

I dag har jeg faktsik spist mer enn noensinne på "prosjekt pålegging". Siden jeg trener såpass mye og tungt trenger kroppen min all den næringen den kan få, og jeg prøver så godt jeg kan å balansere det sånn at jeg fortsetter å gå sakte men sikkert opp i vekt. Jeg vurderer å lage en slags "what I eat in a day" video til Youtubekanalen min, hvor jeg rett og slett viser hva jeg spiser på en helt vanlig dag på "prosjekt pålegging". For det er myyye! Om dere kunne tenke dere enn sånn video er det bare å gi ett lite pip :D

Vi blogges!

 

 • Publisert: 14.06.2017             Klokka: 22:12            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Tar sorgen på forskudd

09.06.2017, 22:28

Akkurat nå er jeg skikkelig redd for at jeg skal bli syk. Halsen svir, jeg har vondt i hodet og tinningene verker, samtidig som jeg er helt utslitt og kroppen virkelig ikke vil samarbeide. Jeg er ikke redd for det å være syk, langt derifra, jeg er bare redd for hva som skjer om jeg faktisk blir det. Okei, så er det egentlig bare en ting det er snakk om, men selv om den kan virke ganske så liten og ubetydelig for andre, kan den gjøre ufattelig store forskjeller på dagen min. Den lille tingen er med på å bestemme hvordan jeg føler meg, om jeg er glad eller trist, og om jeg spiser eller ikke. Så det er faktisk en ganske big deal.

De siste dagene har ting endelig begynt å komme på riktig spor meg treningen igjen. I noen uker nå har jeg følt at alt har vært stress og styr, og motivasjonen og energien har virkelig ikke vært på topp. Men denne uken begynte ting å føles mye bedre, noe som føles så utrolig godt! Jeg har stått opp om morgenen og ikke gjort annet enn å glede meg til dagens økt, og både motivasjon og energi har vært til stede mer eller mindre hele tiden. Så jeg aner virkelig ikke hva jeg skulle ha gjort viss jeg ikke fikk trent fordi jeg ble syk. Da hadde dagene mine gått i vasken, jeg hadde følt meg dritt med meg selv, og tankene om mat og kropp hadde tatt helt over.

Så akkurat nå er jeg helt livredd. Jeg klarer ikke å tenke på annet enn at jeg muligens ikke får trent som jeg vil i morgen, og hva jeg kan gjøre for å forhindre det. Og for noen timer siden føltes alt så bra! Jeg spiste en deilig Grandiosa Fullgod til middag, hadde en vellykket økt med armer og mage, og fikk omsider lastet opp en ny video til youtubekanalen min. For bare noen timer siden var alt så fint og flott, mens nå har jeg mest lyst til å bare grave meg ned i ett sort hull. For det er rett og slett sånn jeg er. Tar sorgene på forskudd og forventer mer eller mindre at det verste skal skje, uansett hva. 


 

Men det er faktisk ingenting jeg kan gjøre. Akkurat nå står jeg godt plassert på kjøkkenet og bytter mellom å skrive blogginnlegg og å koke grøt, før jeg rett og slett skal prøve å ta det helt med ro resten av kvelden. Så får jeg bare se hva morgendagen bringer.


 

 • Publisert: 09.06.2017             Klokka: 22:28            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 0

Det er bare en dag

05.06.2017, 22:26

Noen dager går ikke alt helt som planlagt. Enten om det er en plan som går i vasken, noe du har gledet deg til som ikke gikk så bra, eller ett mål som ikke ble nådd uansett hvor hardt du prøvde. Noen dager blir rett og slett ikke helt som vi håper på, men det er helt greit. En gang i blandt er det heilt greit å ikke klare alt som forventes av seg, nå alle målene en har satt, og i det hele tatt gjennomføre noe fornuftig i løpet av dagen. Og en sånn dag har jeg hatt i dag.

Da jeg stod opp i dag var jeg full av energi og motivasjon, og jeg klarte nesten ikke å vente med å endelig få satt i gang med dagen. Jeg hadde lyst til å benytte meg skikkelig godt av denne siste fridagen før skoleuka setter i gang, og jeg hadde vel egentlig hele dagen planlagt foran meg: Gå en morgentur med Tinka, lage klar noen porsjoner 'nice cream', sminke meg og ta turen bort på treningssenteret for å få inn en skikkelig 'leg day', før det omsider skulle være treningsfri i morgen. Men da jeg etter hvert kom meg ut av huset og gikk inn dørene på treningssenteret, falt jeg helt sammen. All energien min forsvant på ett blunk, og da jeg var ferdig med litt oppvarming og "aktivering" av bena mine, klarte jeg rett og slett ikke mer. Jeg gjorde ett desperat forsøk på legg-pressen, men da jeg bikket noen repetisjoner på 65 kilo ga jeg opp. Jeg kjente på meg at kroppen min ikke var i stand til å trene i dag, og med ett snev av angst som snek seg innpå meg, tuslet jeg inn i garderoben og ringte mamma. 

Selv om mamma stod i hagen med støvler på bena, gress opp til knærna og gressklipperen i hendene, kom hun fykende så fort jeg ringte. Hun hadde ikke forventet å høre fra meg før om ett par timer, så sjokket var nok ganske stort da jeg ringte med gråtkvalt stemme en halvtime etter hun hadde levert meg og jeg var superglad og energisk. Men hun kom så fort hun bare kunne, ga meg en stor klem og prøvde å overbevise meg om at alt var bra og at jeg gjorde det riktige valget. I slike situasjoner er jeg ikke akkurat den letteste å overbevise. Selv med ett lite snev av fornuft i bakhodet og en lav stemme som prøver å trøste meg og si at alt er bra, tar spise- og treningsforstyrrelsene over, og angsten tar tak i meg. 

Jeg kan vel trygt si at jeg har hatt det helt fælt siden jeg dro fra treningssenteret. Etter en lang pep-talk med mamma, noen trøstende ord og en luftetur før middag kom jeg omsider frem til at det alt var greit. På en måte. Jeg hadde egentlig planer om å ha treningsfri i morgen, men siden alt dette skjedde nå i dag og jeg rett og slett droppet treningen, bytter jeg bare om på dagene. For akkurat i dag trengte kroppen min å hvile. Den trengte rett og slett å få slappet av, bygge seg opp etter en lang uke og gjøre seg klar til neste. 

Så helt siden i ettermiddag har jeg desperat prøvd å overbevise meg selv om at jeg har gjort det rette valget. Jeg vet at jeg har behov for en dag uten trening i uka (MINST!), men i tillegg til at det er utrolig vanskelig, hadde jeg ikke planlagt det for i dag. I dag ville jeg smashe en skikkelig 'leg-day' for så å slappe helt av i morgen, men det gikk ikke helt som planlagt. Noe som er helt greit! Det er helt greit at ting ikke går helt som man ønsker absolutt hele tiden, og det eneste man kan gjøre da er å ta det rolig, lytte til kroppen sin og huske at alt går bra. Joda, så går kanskje en plan i vasken, ett mål blir ikke nådd og en må bytte litt om på dagene fremover for å få ting til å passe, men det er ingen katastrofe. Hehe, mamma fant faktisk ett rimelig passende sitat nå for en liten stund siden som passer midt i blinken for akkurat dette:

 

"I am the designer of my own catastrophy"

 

For det er på en måte sånn at vi velger selv hva som er en katastrofe og hva som ikke er det. Vi kan helt enkelt bestemme oss for at ting går helt fint, eller vi kan la oss knuse av små hinder i hverdagen og falle helt sammen når vi får motstand. Men vi må bare huske at ting kommer til å ordne seg til slutt, uansett hva som skulle skje i dag, i morgen, neste uke eller om en måned. For det er bare en dag, og en dag blandt alle de vi får gleden av å oppleve, har ingenting å si!

 • Publisert: 05.06.2017             Klokka: 22:26            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 0

Jeg har ikke spist pizza på flere år

03.06.2017, 22:00

I dag kan jeg ikke si annet enn at jeg er utrolig stolt av meg selv. Til tross for at det har vært en rekke slitsomme, tøffe og ikke minst frustrerende dager etter alt dette styret med barnevernet, klarte jeg å stå opp i dag med ett smil om munnen og positive tanker. I går fikk vi nemlig ordnet helt opp og avklart situasjonen, i tillegg til at vi skjønte at den som hadde sendt inn klagen ikke var annet enn en leser av bloggen som hadde misforstått alt. Så da vi omsider fikk alt det avklart, føltes det som om tusen tonn lettet fra skuldrene mine. 

Jeg kan vel ikke påstå annet enn at det har vært en helt super dag! Etter frokost gikk jeg og mamma en tusletur i den deilige morgensola, skravlet i vei om alt fra ferie til skole, og brente av en god stund på å bare gå rundt og nyte dagen. Siden det er langhelg og butikkene er stengt både i morgen og på mandag, måtte vi også ta en real handlerunde og kjøpe inn alt vi trenger til de neste dagene, og da vi var ferdig med det hadde klokken allerede rukket å bli ganske mye. Så da dro vi rett hjem og jeg fikk i meg en solid lunsj! 

Etter lunsj og litt tid hjemme med ren avslapping, tok jeg fatt på bena og dro av gårde til treningssenteret. I dag var det leg-day som stod på programmet, og gjett om det ble en sviende økt! Jeg fikk testet ut en masse nye øvelser, prøvd meg frem med ulike "supersets", og fikk til og med ny pers i leg-press! Helt siden jeg begynte å trene med vektløfting og sånt istedenfor kardio, har jeg fått utrolig mye mer muskler så å si overalt, og jeg merker dessuten hvor mye strekere jeg har blitt! Og jeg elsker det! Så jeg brukte en god stund på treningsseneret i dag, og nå sitter jeg her hjemme med verkende lår og sviende rumpeballer! 

Da jeg kom hjem fra trening stod mamma i full sving med å lage pizza til henne og pappa. I går avtalte vi noe ganske stort her i familien, nemlig at jeg skulle spise min aller første pizza på flere år til middag i dag! Men siden jeg fortsatt er rimelig avhengig av å vite akkurat hva som er i ting jeg spiser, ville jeg ikke ha hjemmelaget pizza uansett hvor sunn mamma kunne klart å lage den, så vi dro heller frem noe nytt fra fryseren som vi kjøpte for en liten stund siden.

 

Da jeg så denne godsaken i frysedisken på Coop, kunne jeg ikke la være å dra den med meg. Der og da visste eg at jeg ikke var helt klar for pizza, men at tiden kanskje var der snart. Dette er en ny Grandiosa som faktisk har nøkkelhull-merket, noe som vil si at den faktisk er supersunn! Den inneholder mindre enn 600 kalorier, masse protein og en solid dose karbohydrater, noe som passer helt perfekt for meg! Men selv om dette er en sunn pizza og jeg vet det godt, er sånne ting utfordrende for meg. I flere år har jeg gått rundt og hatt faste rutiner og strenge regler over akkurat hva jeg kan spise, og det er ikke før nå i det siste at ting har begynt å forandre seg. 

Jeg var ekstemt spent da jeg satte tennene i det første pizzastykket, men jeg kan ikke si noa annet enn at den var UTROLIG GOD! Den hadde en tynn og sprø grov bunn toppet med masse deilig tomatsaus, litt ost, grillet paprika og saftige kylligbiter. Og jeg klarte å nyte den på beste vis! 

Selv om dette var en veldig sunn pizza og den i bunn og grunn var innenfor komfortsonene mine, er jeg utrolig stolt av meg selv. Det er slike små steg jeg må ta for å en dag kunne bli helt frisk fra denne sykdommen, og når den dagen kommer skal jeg virkelig vite å sette pris på det! 

Nå har dagen fløyet forbi som vanlig, og jeg sitter igjen her foran pc'en med en utrolig deilig følelse i kroppen. Det er en slags solid blanding av stolthet, lykke og motivasjon, i tillegg til en hel haug av andre følelser jeg ikke klarer å sette ord på. Jeg kan endelig se fremtiden min bygge seg opp foran meg, og den har så mye godt å by på. Jeg har satt meg nye mål og fått nye drømmer på veldig kort tid, men det er helt greit, for jeg føler på meg at dette er det riktige. Jeg VET at dette er det riktige! 

Jeg håper at dere har hatt en helt glimrende lørdag! Jeg la forresten ut en ny video på youtube i dag tidlig, så om dere er interessert i å se den kan dere helt enkelt klikke HER!

Vi blogges!
 


 

 • Publisert: 03.06.2017             Klokka: 22:00            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Nå kommer barnevernet og tar meg

01.06.2017, 21:57

Jeg skjønner ikke hvordan noen kan finne på å gjøre noe sånt mot meg. De siste ukene har vært utrolig utfordrende, men jeg har slitt og strevet meg gjennom med hodet hevet og målet mitt klart fremfor meg, og jeg kan heldigvis si at ting går oppover. Både når det gjelder vekt og livet ellers. Derfor ble både jeg og mamma helt satt ut da vi åpnet brevet vi fikk i posten i dag, og jeg klarer enda ikke å fatte hvordan noe sånt kan skje. 

Det er tydeligvis noen som har meldt fra til barnevernet om at jeg "blir tynnere og tynnere og har tvangstanker om trening". Hadde jeg faktisk gått ned i vekt og trent sånn at det var skadelig for meg hadde det vært en ting, men jeg går faktisk sakte men sikkert oppover, spiser som en hest og trener på en måte som er sunn for meg og som jeg også elsker. Dessuten, hva i alle dager skulle BARNEVERNET gjort om jeg faktisk ble tynnere og tynnere? Sendt meg til en fosterfamilie? Tvunget på meg enda mer behandling enn den jeg allerede får? Jeg har de mest støttende, fantastiske foreldrene som eksisterer, og de er de eneste som virkelig har stått opp for meg og hjulpet meg gjennom disse vanskelige årene. 

Så jeg skjønner ikke hva i alle dager barnevernet har å gjøre med dette, men det er noe annet som virkelig frustrerer meg: Hvem er det som tror at de har rett til å sende inn slike løgner og påstander til barnevernet? For det er faktisk akkurat det dette er! De siste ukene har bloggen min flommet over av innlegg om hvordan det går med "prosjekt pålegging", hvor mye jeg elsker treningen og fremgangen min mot ett liv uten alle spiseforstyrrelsene, depresjonen og angsten. Jeg skriver og skriver helt til hodet mitt er tomt for tanker, og jeg har bredt hele livet mitt ut på internett. Dere som leser bloggen min vet hva som skjer og hvordan jeg har det, og ikke minst at jeg er på god vei mot ett lykkeligere, sunnere og friskere liv. Så jeg skjønner bare ikke hvordan noen kan klare å misforstå så kraftig.

Og nei, barnevernet kommer ikke og tar meg. Jeg og foreldrene mine må derimot på en rekke møter for å oppklare i situasjonen eller hva i alle dager det er de vil med oss, og jeg kan ikke vente med å endelig få lagt dette bak oss. Slik som alt det andre vi har hatt å slite med de siste årene. Etter så utrolig mange år med kjemping, slit og noe som har virket som en uovervinnelig kamp mot spiseforstyrrelsene, begynner ting omsider å gå opp og frem, men når det først gjør det er det noe som er helt nødt til å dra oss ned igjen.Og fy søren så sint og provosert jeg blir! Klarer ingen å se hvor fælt jeg har hatt det de siste årene? At foreldrene mine er de eneste som virkelig har stilt opp for meg og sørget for at jeg i det hele tatt har kommet meg gjennom? Hvor hard jeg står på for å bli frisk, og den kampen jeg kjemper hver eneste dag? Det er nesten som om noen der ute ikke unner meg å ha det bra.

Så det har mildt sagt vært en ræva dag. Allerede før vi fikk brevet i posten var jeg i rimelig dårlig humør etter en rekke slitsomme dager, men det hadde begynt å ta seg opp da mamma kom og hentet meg fra skolen og vi kjørte innom dyrlegen for å plukke opp en nyklippet Tinka. Den stakkars lille hunden så virkelig helt traumatisert ut der hun kom tuslende med halen mellom bena og snauklipt pels. Etter det begynte ting å føles helt supert, og jeg kunne nesten ikke vente med å komme meg hjem, få i meg en solid lunsj og dra bort på treningssenteret for å få meg en real økt med mage. Så leste vi brevet, og alt falt sammen. 

 

 • Publisert: 01.06.2017             Klokka: 21:57            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Hva skjer egentlig med fremtiden min?

29.05.2017, 13:37

Akkurat nå er jeg skikkelig usikker. Alt har blitt snudd helt på hodet i løpet av noen få uker, og nå står jeg igjen her som en vettskremt klump av angst og overtenking, uten å vite hvilken retning jeg skal gå i. I en lang stund nå har jeg hatt mer eller mindre helt faste planer og fantasier om hvordan fremtiden min skal se ut, og jeg har satt meg mål og skapt drømmer som har med alle disse planene og fantasiene å gjøre. Men nå er alt forandret. Jeg har mistet det meste av interessen jeg hadde for sminke og skjønnhet, samtidig som trening og mat har kommet i fokus og tar opp det meste av dagen min. Og det føles så riktig. Jeg sliter fortsatt utrolig mye med spise- og treningsforstyrrelsene, men jeg merker virkelig at ting blir bedre. Jeg er på full fart frem, og det kan jeg faktisk ikke takke noe annet enn treningen for. 

Det er ikke så veldig lang tid siden jeg begynte å gå på treningssenteret, men jeg elsker det allerede. Før det stod jeg på rommet mitt og holdt på med uutholdelig cardio i flere timer hver dag, og jeg var så utrolig langt nede både med tanke på energi, selvbilde, motivasjon og livsglede. Etter alt for lang tid med de fæle rutinene kom jeg frem til at løsningen på alt dette kunne være å rett og slett bryte ned ild med ild, og begynne på treningssenteret. Så jeg gjorde det, og jeg tror aldri at jeg har gjort ett så godt valg. 

Jeg virkelig elsker det nye treningsopplegget mitt. Istedenfor å puste og pese meg gjennom time på time med uutholdelig cardio hjemme, løfter jeg vekter og utfordrer musklene mine på en helt annen måte. En måte jeg rett og slett digger! Jeg kjenner bare hvordan treningsforstyrrelsene og tvangstankene sakte men sikkert utvikler seg til å bli ekte glede ovenfor trening, og det blir bare mer og mer til en interesse enn en byrde. Dessuten føles ting bedre med maten også. Siden jeg trener med tyngre vekter, vil bygge muskler og bli større på den måten, har jeg innsett at mat er den beste vennen jeg har. Uten mat, proteiner, karbohydrater og resten av pakka har treningen null effekt, og da er det jo ingen vits i.

Men til tross for at jeg elsker dette med treningen og kjenner på meg at dette er det riktige for meg, er jeg utrolig redd. Alle planene og drømmene mine for fremtiden har ingen betydning lenger, og nå ligger det liksom bare ett uendelig hav av muligheter foran meg. Skal jeg fortsette å blogge, men kun fokusere på trening, mat, helse og selvbilde? Skal jeg holde fast på den lille biten av interesse jeg har igjen for sminke og skjønnhet, eller rett og slett bare la det gå? Jeg har bare ett behov for å vite ting helt sikkert og ha klare planer og rutiner for alt som skal skje, men nå er det meste av det borte. Og det er jo bra det, men samtidig føles alt så utrygt. 

 

 • Publisert: 29.05.2017             Klokka: 13:37            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 0

Noen dager orker jeg ikke livet

23.05.2017, 21:42

Det er lenge siden sist jeg hoppet over en dag med blogging. Bloggen og Youtube har liksom blitt til to av de tingene som gir mest mening og glede til dagene mine, men av og til blir det bare stress. Jeg klarer rett og slett ikke å sitte i ro uten at alle treningstankene slår til før langt utpå kvelden, så det har blitt et slags ritual å være i full aktivitet hele dagen, før jeg omsider kan sette meg ned foran pc'en sent på kvelden.Og noen kvelder orker jeg bare ikke. Etter en lang dag med skole, trening og en masse som foregår både inni hodet mitt og ute i den virkelige verden, er det ikke alltid at jeg i det hele tatt klarer å tenke meg frem til tittelen på ett nytt blogginnlegg. 

De siste dagene har vært utrolig slitsomme. Alt dette styret med konfirmasjon, pynting og rydding, mennesker og kaos, har mer eller mindre knust meg innenfra og ut, og alt har bare blitt rot. Så nå lengter jeg uendelig mye etter å komme meg tilbake til det normale. Eller, ihvertfall det normale for meg. Etter flere dager med totalt kaos og rot her hjemme lengter jeg etter å endelig kunne fokusere på meg selv og "prosjekt pålegging" igjen, og forhåpentligvis komme back on track med bloggen og youtube. For jeg har rett og slett ikke hatt tid, motivasjon eller tankekraft til å klare å gjøre de tingene så bra som jeg har villet i det siste. Jeg har hatt nada motivasjon og inspirasjon til spennende blogginnlegg og underholdene youtubevideoer, og side det har vært så mange folk og mye kaos, har "prosjekt pålegging blitt lagt litt på hylla.

Men nå er jeg motivert og klar til å kjøre på! Jeg føler endelig at jeg begynner å få en slags rutine på treningssenteret, og selv om jeg er totalt imot det å ha faste rutiner for akkurat hvordan en gjør ting med trening (hehe, jeg tro nok at jeg er dronningen over rutiner, regler og ritualer, så jeg burde vel kanskje ikke snakke), føles det godt å komme på treningssenteret og vite hva jeg skal gjøre. Og de siste ukene har ting dessuten gått merkelig mye bedre med treningen. Jeg trener mye mer og hardere enn før, men jeg spiser mer og trener på en helt annen måte. En måte som jeg virkelig elsker! Jeg har nesten kuttet ut alt av cardio, og det går for det meste i tunge vekter, apparater og vektløfting nå for tiden. Jeg kjenner at jeg blir sterkere og sterkere for hver dag som går, og jeg kan endelig innrømme at istedenfor å grue meg til dagens trening hver dag jeg står opp, gleder jeg meg! Vel, for det meste av tiden.

Trening og mat er jo fortsatt ting jeg sliter så mye med at jeg til tider ikke vet å holde ut, men jeg merker at det går oppover. Jeg må ærlig innrømme at jeg hadde alt annet enn tro på at den nye terapien på BUP kom til å hjelpe, og kanskje har den ikke det heller, men ting har ihverfall gått bedre siden jeg begynte med den. Men jeg tror ikke at det er takket være selve terapien. Hadde ikke jeg bestemt meg for at jeg skal klare dette og endelig få endret på ting, ville ingenting gått oppover. Verken med eller uten terapi. Selv den beste terapien i verden ville ikke ha hjulpet om jeg ikke hadde hatt motivasjon, viljestyrke og mot til å klare det!


 

Nå er jeg endelig ferdig med å pese meg gjennom to timer med cardio hver dag, og dit skal jeg ikke tilbake. NOENSINNE! Jeg elsker å løfte tunge vekter, bygge muskler og kjenne kroppen jobbe, og dessuten føler jeg meg mye bedre med dette nye opplegget. Jeg har mer energi, føler meg motivert og engasjert, og begynner å få ett helt nytt syn på mat.

 

 

Nå begynner det å bli ganske sent, så jeg skal snart til å sette i gang med grøtkoking og redigere litt på en ny video til youtubekanalen min, Thoffies Makeup. Og i morgen kveld drar jeg faktisk til Gdansk! Selv om det bare er en veldig kort tur gleder jeg meg utrolig mye, og jeg har såklart planer om å vlogge;)

Jeg håper at dere har hatt en helt super tirsdag!

Vi blogges!
 

 • Publisert: 23.05.2017             Klokka: 21:42            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Ikke en helt vanlig konfirmant

21.05.2017, 22:18

Akkurat nå hadde det vel vært vanlig om jeg skrev ett langt innlegg om hvor fin og flott denne dagen har vært. Jeg kunne ha skrevet en hel masse om hvor takknemlig jeg er for alle fine ord og gaver folk har kommet med, og ikke mist hvor mye tid og energi folk har brukt på å stelle i stand alt dette. Men jeg er ikke en "vanlig" person. De siste dagene har vært ett rent helvete for meg, og dagen i dag har føltes som ett uendelig slit. Jeg er virkelig glad for at det å konfirmere seg er once in a lifetime, for jeg hadde aldri klart å gjennomgå alt dette en gang til. 

De siste dagene har alt blitt rot. Det har blitt alt for mye mennesker å forholde seg til, en masse stress, og alt med maten har gått skikkelig feil vei. Og nå når jeg er midt i "prosjekt pålegging" har jeg ikke råd til at ting går galt med maten. Hodet mitt er allerede overfylt med tanker om mat, trening og vekt, og det er rett og slett ikke plass til enda flere tanker innen det temaet. Eller andre tanker, egentlig. Men de siste dagene har alt gått helt skeis med "prosjekt pålegging". Siden det har vært folk rundt meg til enhver tid har jeg holdt meg unna mat så godt som mulig, og de siste tre middagene har vært helt fæle. På fredag ble hele fredagstacoen ødelagt siden de to kjøttdeigene ble blandet og jeg ikke greier å spise den ene, i går dro vi på resturang og jeg fikk mer eller mindre angstanfall oppi kyllingwooken min, og nå i dag satt jeg foran en hel folkemengde og slurpet i meg fiskesuppe, noe jeg virkelig hater. 

Så nå er jeg helt utslitt. Etter at festen var overstått nå for noen timer siden prøvde jeg desperat å hjelpe til med opprydningen, men alt rotet ble rett og slett for mye for meg. Jeg klarer bare ikke rot. Jeg trenger at ting er på stell, at rutinene følges som vanlig og at ting er trygt og godt, og rot kommer virkelig ikke innefor noen av de kategoriene. Så mens foreldrene mine ryddet og vasket opp her hjemme gikk jeg en rimelig lang spasertur istedenfor. Noe jeg virkelig trengte. 

Men nå er alt dette overstått. Jeg har kommet meg gjennom en hel masse ting som har vært utrolig utfordrende og vanskelig for meg, i tillegg til disse siste dagene. Og nå er jeg endelig konfirmert!

 
 

Jeg slenger kun med disse to bildene, men det kommer såklart mer senere;) Nå skal jeg rett og slett bare prøve å få slappet litt av resten av kvelden! Jeg la forresten ut en ny video på youtubekanalen min tidligere i dag, så den kan du gjerne ta en kikk på:D Den kan du se HER <3

 
Vi blogges!
 • Publisert: 21.05.2017             Klokka: 22:18            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Når ingenting går som det skal

19.05.2017, 22:55

I dag gikk ting galt så fort jeg hadde åpnet øynene. Jeg følte meg helt dritt etter flere dager med dårlig humør, lite energi og en hel haug av stress og angst, og for å føle meg bedre i dag bestemte jeg meg rett og slett for å spise mindre. Her for noen dager siden klarte jeg nemlig å nå målet mitt med tusen kalorier ekstra, og da kvelden kom følte jeg meg skikkelig fæl. Så de to siste dagene har jeg prøvd å ta det litt med ro med all maten, og ikke stappe i meg så mye at jeg nesten spyr. Men etterhvert som timene gikk i dag begynte ting å føles mye bedre, og da var det jo allerede for sent. Jeg hadde holdt meg unna skolematen, spist litt mindre lunsj og tilbragt en god stund på treningssenteret, så jeg begynte å angre skikkelig på hele dagen.

Da kom tankene om at jeg hadde spist for lite. Jeg vet det, det er umulig å forstå seg på meg. I ett sekund ligger jeg på gulvet og griner fordi jeg føler at jeg har spist for mye, mens i det neste får jeg angstanfall fordi jeg tenker at jeg har spist for lite og at musklene mine skal bli borte. Iknow, det er ikke logisk i det hele tatt. Men uansett, når kvelden kom og jeg omsider var ferdig med en solid økt med armer på treningssenteret, låg jeg allerede langt bak det gamle kalorimålet mitt. Og da låg jeg jo bare enda lenger bak det nye målet på tusen kalorier ekstra. Så jeg tuslet hjem, kom inn døra hjemme og kjente angsten komme snikende innpå meg sammen med tankene om for lite mat i forhold til treningen, og akkurat da kom jeg på hva vi skulle ha til middag. Taco. Den minste middagen jeg spiser i uka. Når jeg spiser taco tar jeg nemlig utrolig lite kjøttdeig og mer eller mindre kun grønnsaker, så det blir ikke akkurat solide saker. 

Etter middag hadde jeg null energi, kjente angsten komme nærmere og nærmere, og jeg tenkte og tenkte på hvordan jeg kunne få i meg mer i dag. Klokka var allerede over sju, men jeg kom til slutt frem til den perfekte løsningen: en proteinbar!

 

Jeg var virkelig ikke treg med å komme meg ut døra hjemme og fyke avgårde til butikken for å kjøpe en proteinbar. Etter noen minutter med tenking foran det store utvalget av Questbar sine barer, kom jeg til slutt frem til at jeg vill teste ut den med "S'mores" smak. Og fy søren så god den var! Hehe, jeg har vel sagt det om alle proteinbarene jeg har spist, men jeg mener det hver gang jeg sier det:D

Nå har jeg endelig satt meg ned her foran pc'en, redigert litt på en ny video til Youtube, kikket litt på klær og spist en deilig skål med "nice cream" (oppskrift kommer snart, så stay tuned!). I morgen kommer det nok til å bli en god del stress og styr med pynting, baking og rydding før konfirmasjonen braker løs på søndag, så akkurat nå prøver jeg desperat å forberede meg på hva nå enn som kommer. Jeg skal i det minste få unnagjort en skikkelig 'leg day' i morgen, og siden jeg elsker å trene legger og rumpe kan jeg nesten ikke vente! Da føler jeg dessuten at jeg kan spise EKSTRA mye, og det er jo bare ett stort pluss;)

Vi blogges!


 

 

 • Publisert: 19.05.2017             Klokka: 22:55            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

På tide å være seg selv

18.05.2017, 21:09

Den siste tiden har alt vært helt kaos. Ett digert kaos av tanker, følelser og vanskelige valg. De siste par ukene har virkelig slitt på meg, snudd livet mitt på hode og mer eller mindre filleristet meg helt til jeg føler meg både fortapt og håpløs på en og samme tid. Sånn som nå. Hele dette "prosjekt pålegging" har egentlig gått mye bedre enn jeg noensinne forestilte meg det, men det er nok mest fordi jeg ikke har lagt på meg noe enda. På første innveiing, altså etter en uke, hadde jeg nemlig gått ned en god del i vekt, og jeg må ærlig innrømme at jeg ble ekstremt lettet da jeg så tallene på vekten. Det var liksom bare ett bevis på at jeg faktisk kan spise mer enn som så, og siden jeg elsker mat er det såklart noe jeg setter pris på. Og ja, jeg ELSKER mat. Jeg tror egentlig at de fleste anorektikere synes at mat er det beste som eksisterer, tro det eller ei. Sånn er det ihvertfall for meg.

Uansett, tilbake til kaoset. ALT er helt kaos i hodet mitt akkurat nå. Alle tankene og følelsene mine blander seg helt sammen sånn at jeg til slutt ikke klarer helt å skille dem fra hverandre, noe som vanligvis ender i at jeg faller helt sammen. Jeg faller helt sammen i en flom av tårer, sinne, sorg og fortvilelse, alt på en gang, uten stopp. Da klarer jeg bare å se ett uendelig mørke foran meg, og fremtiden virker helt meningsløs. Det har vært en god del sånne hendelser de siste dagene. Jeg har bare hatt den følelsen av at ingenting går som det skal for meg, og at jeg ikke har noen fremtid det er verdt å kjempe for. Jeg føler at alle drømmene mine går i tusen knas sammen med de planene jeg har hatt for fremtiden. Fremtiden som skulle være fylt med blogging, youtube, sminke og skjønnhet, men som plutselig virker veldig uklar. 

Drømmen min er jo å bli en vellykket blogger og youtuber, sånn at jeg kan ta ting litt videre derifra. Og det er jo fortsatt dette jeg vil, men jeg føler at ting har forandret seg helt ut av det blå. Jeg har mistet en god del motivasjon til alt det med sminke og skjønnhet, og selv om jeg fortsatt digger sminke har på en måte interessen min for det falt litt. Nå har interessen min gått helt over på trening og mat, uansett hvor ironisk det høres ut. Selv om de to tingene er det jeg sliter med og som i bunn og grunn har ødelagt livet mitt, kjenner jeg hvor mye jeg egentlig interesserer meg for det. Og det er dessuten det som gir meg mest glede. Okei da, så blir jeg kanskje like glad for å få ett nytt øyenskyggepalett som for å få en deilig proteinbar;)

Men jeg må vel bare prøve å ta ting som det kommer. Det har vært lite sminke, klær og skjønnhet her på bloggen de siste ukene, men jeg regner med at dere skjønner hvorfor. Alle tankene mine går rett og slett med til alt dette med "prosjekt pålegging", mat og trening, så det er liksom lite plass igjen til nye sminkelooker, antrekk og inspirasjon. Men det verste er vel at jeg liker det! Jeg elsker å sitte her hjemme og blogge i vei om dagens trening, mat og den nye hverdagen min, selv om jeg også savner all sminken og klærne. Men jeg tror faktisk at dere liker det også. Lesertallene har fløyet til himmels siden jeg begynte å skrive mer om mat, trening og "prosjekt pålegging", og mindre om den gode gamle sminken. 

Men take it easy, det kommer mer sminke, skjønnhet og klær i tiden fremover;)

Vi blogges!
 

 

 • Publisert: 18.05.2017             Klokka: 21:09            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Er jeg alene i mørket?

16.05.2017, 21:42

Akkurat nå orker jeg ikke mer. Jeg er så sliten og lei at jeg aller helst bare vil legge meg ned i senga og gråte i noen timer, for så å gå i dvale og sove helt til alt føles bedre. Noe som virker helt umulig nå. Akkurat nå sitter jeg helt fast i ett dypt, mørkt hull, og jeg ser verken opp eller ned, bak eller frem. Alt er bare det samme, mørke livet. Jeg har ikke noe lyst til å blogge heller, for hva er vel vitsen. Det er mange som leser det jeg skriver, men det virker som om ingen bryr seg i det hele tatt. Her sitter jeg kveld etter kveld og srkiver flere tusen ord om følelser, tanker og den kampen jeg kjemper, vender meg selv helt om og bretter hele livet mitt ut på ett blogginnlegg som jeg publiserer sånn at hele verden kan se det. Men får det noe respons? Niks. Ikke så mye som ett "stå på" eller "dette greier du!". Og hva er vel da vitsen? Hvorfor skal jeg sitte i time ut og time inn og skrive blogginnlegg som ingen bryr seg om eller har glede av? 

Men se her, jeg gjør det likevel! Den dagen jeg sletter bloggen må noen passe på å få meg til legen fortest mulig, for da er det noe alvorlig galt med meg. For sannheten er vel at dette er drømmen min, det har det alltid vært og det kommer det alltid til å være. Dessuten har jeg godt av å slenge alle tankene og følelsene min ned på ett blogginnlegg som jeg deler med verden, for da er jeg plutselig ikke alene i det dype, mørke hullet mitt lenger. Og da er det heller ikke så dypt og mørkt lenger. 

Den siste uken har egentlig gått merkelig bra, med tanke på hele "prosjekt pålegging". Jeg har nådd kalorimålet hver eneste dag, variert litt med hva jeg spiser, og til og med utfordret meg selv litt. Så da jeg steg på vekten på lørdag, fikk jeg ett skikkelig sjokk. Jeg hadde gått ned i vekt. Jeg skjønte virkelig ikke hvordan i alle dager det kunne ha skjedd, med tanke på alle kaloriene jeg hadde spiste ekstra. Men så innså jeg vel da jeg hadde time hos psykologen/spesialisten/legen min, at det ikke egentlig var så utrolig rart likevel. Jeg trener mer eller mindre hver dag med tunge vekter, litt cardio (jeg gjør egentlig mye mindre cardio nå enn før) og kjører rett og slett på med treningen hele tiden. Så hun forklarte meg litt om hvordan kroppen bruker mer energi når den får mer muskler, hvor mye mer energi jeg bruker når jeg løfter tunge vekter i motsetning til å stå og hoppe og sprette på rommet mitt og slenge rundt på en liten kettlebell, og rett og slett hvordan alt det der fungerer. Men siden jeg føler meg så bra av treningen og den har blitt snudd om til noe utrolig positivt for meg, er det ikke engang aktuelt å kutte ned. Så da er det eneste jeg kan gjøre å spise enda mer.

Nå må jeg gå opp fra 500 kalorier ekstra til 1000 kalorier ekstra, og jeg vet helt ærlig ikke helt hva jeg føler om det. På en måte er jeg skikkelig spent og glad, for da kan jeg jo spise hva nå enn jeg vil og digre mengder av det, men samtidig kjenner jeg angsten komme smygende. Det er på en måte en slags skrekkblandet fryd. Så nå de neste dagene skal jeg trappe opp fra de 500 kaloriene ekstra, helt til jeg når det nye målet. Og når neste innveiing kommer får jeg rett og slett bare se hva som skjer. 

 

Viss jeg skal fortsette å trene sånn som nå, må jeg rett og slett bare spise på. Hehe, jeg måtte bare få stappet inn ett lite rim der;)

 

Jeg vet ikke helt hva jeg synes om at det er 17. mai i morgen. Det eneste positive jeg klarer å komme på er at jeg får fri fra skolen, noe som egentlig bare gjør dagen enda verre å komme seg gjennom. Selv om skolen er ett helvete på jord hvor jeg for det meste bare tusler rundt i min egen lille boble av selvhat, rastløshet og tanker om mat og trening, tar skoledagen opp en stor del av dagen, og får den til å virke mindre. Men når jeg har fri har jeg alt for mye jeg kan gjøre, og alt for lite jeg skal gjøre. Dessuten er jeg virkelig ikke noen stor fan av 17. mai. Det er alt for mange mennesker, for høy musikk og for mye som skjer. Og akkurat nå kjenner jeg på meg at det er noe jeg ikke klarer helt å takle. Men jeg slipper ikke unna uansett hvor sterkt jeg ønsker det. Aller helst vil jeg egentlig bare hoppe over hele dagen. 

Vi blogges

 

 • Publisert: 16.05.2017             Klokka: 21:42            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

De første dagene av påleggingen // PROSJEKT PÅLEGGING VLOGG

15.05.2017, 20:55

Helt siden jeg startet med youtube for litt over ett år siden, har jeg for det meste kun lagt ut videoer om sminke og skjønnhet. Det har vært litt klær innimellom, noen vlogger her og der, og kanskje noen innkjøpsvideoer hvor jeg viser liiiitt annet enn bare sminke og klær. Men bortsett fra det har mer eller mindre alle de 68 videoene på kanalen min handlet om nettopp det. Sminke og skjønnhet. Den siste tiden har ting forandret seg veldig mye i hverdagen min, og dere har sikkert merket at det har blitt en god del færre innlegg om sminke og klær her på bloggen, noe jeg bablet i vei om hele tiden før. Men istedenfor de gode gamle innleggene om nye sminkeprodukter, dagens sminkelook og ukens favorittplagg, har det blitt en hel overflod av innlegg og lange tekster om hvordan jeg har det. Spise- og treningsforstyrrelsene har nemlig blitt ett enda større fokus etter at jeg begynte med mitt såkalte "prosjekt pålegging", og hodet mitt er rett og slett overfylt av tanker om det, noe som gir lite rom for sminke, klær og skjønnhet. 

Uansett, nå for noen dager siden la jeg ut en ny video på youtubekanalen min, Thoffies Makeup, og den er veeeldig annerledes i forhold til det jeg pleier å legge ut. Det er nemlig en vlogg hvor jeg tar dere med litt rundt omkring på de to første dagene i mitt "prosjekt pålegging", viser dere litt av det jeg spiser, babler i vei om følelser og tanker, og rett og slett tar dere med på disse to dagene. Jeg tror at dette kommer til å bli en slags serie på kanalen min, så fremover kommer det nok til å komme flere videoer som har med dette å gjøre. 

HRDBEbbrGNA
Klikk på bildet eller HER for å komme direkte til videoen:D

 

Det var en god del av tankene og følelsene som ikke kom med i videoen, men det regner jeg med at dere skjønner. Det er vanskelig å være heeelt åpen og liksom hyle og grine foran kamera (noe jeg må innrømme at jeg gjorde noen ganger i løpet av disse to dagene), så det blir fort til at jeg kun filmer når jeg føler meg ganske grei og i okei humør. Men jeg har prøvd så godt jeg kan å ta dere med og gi dere ett innblikk i hvordan jeg har det. Og fremover skal det komme en god del videoer om spise- og treningsforstyrrelser, angst, depresjon og alt det der. Det er bare å komme med forslag til hvilke videoer dere kunne tenke dere å se! 

Jeg setter utrolig stor pris på alle dere som tar dere tid til å se på, like og kommentere videoene mine, og ikke minst dere som abonnerer til kanalen min! Det er dere som holder drømmen min gående! 

Jeg håper dere liker videoen! Det er bare å kommentere hvilke videoer dere kunne tenke dere å se fremover! Bare klikk på overskriften til dette innlegget, så kommer dere rett til hvor dere kan kommentere;)

Vi blogges!


 

 • Publisert: 15.05.2017             Klokka: 20:55            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Jeg er så ekkel

10.05.2017, 22:02

Hva kan man vel gjøre når kroppen rett og slett ikke vil mer, og det eneste en klarer å gjøre er å dumpe ned i sofaen med rennende maskara og tårer nedover kinnene. Selv om jeg har styrt på i hele dag uten stopp, er ikke egentlig problemet at jeg er sliten i kroppen. Det er tankene som har slitt meg ut. Jeg tenker og tenker hvert eneste sekund av dagen, og når kvelden kommer har jeg rett og slett ikke plass til mer. Alt går inn det ene øret og ut det andre, uten at jeg får med meg hva som skjer. Jeg tusler rundt i min egen lille boble av utmattelse og slitenhet, klikker helt bananas om noen sier noe feil og blir helt på gråten om noen stiller meg ett spørsmål. Og det har bare blitt verre de siste dagene. Etter jeg begynte med hele dette "prosjekt pålegging" har tankene tatt helt over (noe som er litt utrolig at i det hele tatt er mulig, siden jeg har tenkt meg selv helt gal de siste tre årene), selv om jeg egentlig føler at ting går bra. Til nå har jeg nådd kalorimålet hver dag, spist variert og prøvd å nyte hver en bit jeg tar, til tross for at samvittigheten fort tar tak i meg. Men det flyter helt over av tanker. 

Selv etter en hard og svett treningsøkt, gidder jeg rett og slett ikke å dusje. Jeg har egentlig nok energi og alt det der, men jeg klarer bare ikke å ta fatt og gjøre noe som krever en liten smule tankekraft. Jeg har virkelig tenkt nok i dag. Det er vanskelig å forklare alle disse tankene på en fornuftig måte, men alt jeg trenger å si er vel at de knuser meg innvendig og ut. Ett slitent hode blir til en sliten kropp, og til slutt orker jeg ikke å gjennomføre de mest naturlige ting. Som for eksempel å dusje. Så nå blir jeg rett og slett nødt til å gå rundt med stinkende armhuler og tørket svette nedover ryggen (okei, så ille er det ikke) helt til jeg klarer å trå inn dusjen og vaske meg litt. 

Hele dette "prosjekt pålegging" har ikke holdt på så alt for lenge enda, men jeg har likevel kjent mer enn nok på hvor vanskelig og krevende det er. Men det har gått fint. Jeg har nådd kalorimålet alle dagene, i tillegg til at jeg har spist ganske variert og prøvd så godt jeg bare kan å faktisk ta det jeg har lyst på. Noe som har gått ganske bra. De siste to dagene har jeg for eksempel unnet meg to ulike Questbar proteinbarer og fy søren så gode de er! Det må rett og slett være noe av det beste som finnes, i tillegg til at de inneholder masse proteiner og er supersunne (vel, jeg hadde jo ikke spist dem om de ikke var sunne...). 

Jeg kjøpe disse for noen dager siden, og det var så vanskelig å velge hvilke smaker jeg skulle teste først! De finnes i utallige ulike, fristende smaker, men jeg endte til slutt opp med en i Cookies & Cream og en i Blueberry Muffin.


På mandag bestemte jeg meg for å prøve ut den baren med Cookies & Cream smak, og jeg holdt helt seriøst på å begynne å grine. Den var helt sinnsykt god! Det var en slags myk og saftig fudge med små og store biter av knasende kjeks og sjokolade, og jeg kommer rett og slett ikke over hvor utrolig digg den var.

 I går slo jeg til og testet ut den andre av disse to barene jeg hadde kjøpt, denne gangen den med Blueberry Muffin smak. Sjokket ble ikke like stort den gangen, ikke fordi den ikke var like god, men rett og slett fordi jeg forventet at den skulle smake like fantastisk som den forrige. Jeg kan trygt si at den levde opp til forventningene;)

 

Jeg føler som sagt at det går ganske bra med hele dette opplegget. Det er helt ufattelig vanskelig og krevende at jeg skal legge på meg, og ikke minst tenke tanken på at jeg skal det, men til nå har jeg klart meg. Og det kommer jeg nok til å gjøre fremover også. Men jeg tror faktisk ikke at jeg hadde klart å spise mer og holde ut med tanken på å legge på seg, om det ikke hadde vært for treningen. Den er liksom motivasjonen min. Hadde det ikke vært for at jeg hadde denne interessen og gleden ovenfor trening, og ikke minst at jeg vil holde på med det i enda større grad nå fremover, ville jeg ikke ha klart å gjennomføre påleggingen. Joda, treningen har knust meg helt og totalt den siste tiden. Den har ødelagt hver minste lille bit jeg hadde igjen av livsglede og lyst, og gjort meg sykere og sykere. Men det er i ferd med å endre seg. Det har endret seg! På bare noen få uker har jeg fått utrolige mengder av glede og motivasjon av treningen, takket være det nye opplegget jeg har begynt med. Joda, jeg trener mer og hardere med tunge vekter og apparater, men jeg bare elsker det! Det er virkelig dette jeg vil, og jeg kjenner bare hvor mye bedre ting med treningen har blitt i det siste. 

Selv om jeg er på god vei med å bli kvitt det verste av treningsforstyrrelsene, sliter jeg fortsatt. Så sent som nå i morgen tidlig fikk jeg ett lite angstanfall da jeg plutselig fikk for meg at jeg har trent magen for lite i det siste. Jeg tuslet stille og fredlig bortover veien på vei til skolen da tanken plutselig slo meg, bråstoppet, kjente pusten bli tyngre og raskere og tårene presse på. Så brukte jeg vel noen timer etter det til å planlegge og fundere over hvordan i alle dager jeg skulle få presset inn litt magetrening i det allerede overfylte programmet mitt. Men etter en stund fikk jeg roet ned pulsen, klarte å tenke klart og slappet litt mer av. Men uansett, poenget er at jeg fortsatt sliter. Noe enormt. Men jeg kjenner på meg at jeg er på veldig riktig vei, så jeg må bare ta ett steg om gangen, ikke presse meg selv for hardt og prøve å ta ting som det kommer. 

Jeg håper at du har hatt en helt glimrende dag!

Vi blogges!

 • Publisert: 10.05.2017             Klokka: 22:02            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 0

De beste proteinene noensinne

08.05.2017, 21:35

Da jeg våknet i dag forventet jeg at jeg skulle føle meg helt elendig. Jeg forventet å ha null motivasjon, livslyst som en skadet snegle og føle me helt og totalt dritt i kroppen min, men merkelig nok var alt bra. Nå har dagen fløyet av gårde mer eller mindre helt som vanlig, og for øyeblikket sitter jeg hjemme i stua og gomler på en utrolig digg proteinbar. 

Jeg tror faktisk at hele dette "prosjekt pålegging" skal gå ganske bra. Planen er å gå opp veldig gradvis og lite om gangen, noe som gjør det hele mye lettere å takle. Dessuten er jeg motivert til dette. Jeg kjenner faktisk at jeg gleder meg til å se forandringene på kroppen min, spise mer og kanskje bli kvitt litt av tvangen og de verste tankene. Og treningen føles utrolig mye bedre. For bare noen uker siden stod jeg på rommet mitt i time ut og time inn, pustet og peset meg gjennom øvelse etter øvelse, helt uten noen effekt. Men etter at jeg begynte med dette nye treningsopplegget føles alt så mye bedre. Jeg er motivert og gleder meg til hver en treningsøkt, i tillegg til at det gir meg mye mer energi og glede. Og det er noe jeg trenger.

Selv om det har vært vanskelig, har jeg nådd målet i dag også. Jeg har spist de kaloriene ekstra som vi har planlagt, og jeg klarte å ikke overdrive treningen heller. Og jeg har faktisk hatt det helt prima! Ved hjelp av litt proteinpudding, noen nøtter her og der og en proteinbar som snack har jeg kommet meg gjennom dagen og nådd målet mitt, uten å føle meg helt dritt med meg selv. Jeg bestemte meg til og med for å prøve en ny proteinbar denne gangen, og jeg har ikke ord. Tidligere i dag kjøpte jeg nemlig to Questbar proteinbarer, en med Cookies & Cream og en med Blueberry Muffin, og selv om de smakene skremte meg noe helt sinnssykt, ville jeg utfordre meg selv litt. For det må faktisk til. Så nå for en liten stund siden tok jeg min aller første bit av Cookies & Cream baren, og det var like før jeg begynte å grine. Ikke fordi jeg holdt på å få ett angstanfall eller fikk dårlig samvittighet, men den smakte rett og slett så utrolig godt! 

Jeg har hørt veldig mye bra om disse proteinbarene fra Questbar, så da jeg fant dem i butikken, leste på dem og kom frem til at innholdet var noe jeg kunne takle, unnet jeg meg rett og slett to stykker. Nå i kveld prøvde jeg denne med Cookies & Cream smak, og trenger jeg i det hele tatt å nevne hvor digg den var? Bare se på den da! Selve baren var en utrolig myk og saftig fudge, og inni var det solide biter med sjokolade og kjeks som knaset i vei for hver en bit jeg tok. Og vet dere hva? Jeg tror at jeg er forelsket!


Jeg vet ikke med dere, men jeg får ihvertfall vann i munnen av å se på denne:D

 

Etter en lang dag med mye som har skjedd, er jeg ganske utslitt. Rett etter skolen i dag tuslet jeg meg opp på BUP, hvor jeg satt i tre kvarter og bablet i vei med psykologen/spesialisten/ legen min om hvordan vi skal gjøre det fremover, i tillegg til de gode gamle spørsmålene om hvordan jeg føler meg, hva jeg tenker og hvordan jeg har det. Bare de helt typiske greiene. Litt utpå dagen kom jeg meg endelig hjem igjen, hvor jeg fikk i meg dagens lunsj og noen av de kaloriene ekstra, før jeg slengte meg rundt og satt i gang med dagens treningsøkt.

I morgen blir det en ekstra kort dag på skolen siden jeg har tentamen (hehe, jeg pleier ikke akkurat å sitte der så veldig lenge), så da har jeg egentlig mer eller mindre hele dagen på å gjøre hva jeg nå enn vil. Så planen er å få meg en real økt med litt ben, rumpe og legger på treningssenteret. Og vet dere hva? Jeg gleder meg allerede!

Jeg håper at dere har hatt en helt super start på uken!

Vi blogges!
 

 • Publisert: 08.05.2017             Klokka: 21:35            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Jeg vil ikke bli "normal"

07.05.2017, 21:46

Jeg hadde egentlig forventet at jeg skulle føle meg som ett digert matvrak med magen helt overfylt av mat i dag, men det har gått merkelig greit. Jeg føler ikke at jeg har spist så utrolig mye mer enn vanlig, men jeg har merkelig nok klart å nå målet på ett eller annet vis, noe jeg egentlig ikke hadde trodd. Men med litt motivasjon, positive tanker og hyggelige, støttende kommentarer her på bloggen, har jeg kommet meg gjennom med glans. 

Siden jeg ikke klarte å bestemme meg for om jeg faktisk skulle begynne hele dette "prosjekt pålegging" før i går kveld, hadde jeg ikke så alt for mange valg over hva jeg skulle spise for å få i meg alle kaloriene ekstra. Jeg tok meg likevel en tur i søndagsbutikken, kikket meg litt rundt på jakt etter noe med mye proteiner som kunne passe inn og som jeg syntes så fristende ut, og jeg endte til slutt opp med en boks cottage cheese. Med litt syltetøy og søtning er cottage cheese noe av det beste jeg vet om (okei, jeg vet at jeg sier det om mer eller mindre alt jeg spiser, men jeg elsker faktisk mat, så sånn er den saken), i tillegg til at det inneholder enorme mengder protein. Noe jeg digger! Så jeg delte boksen i to (hehe, ikke bokstavelig talt) og spiste halvparten til lunsj og halvparten som en liten snack nå for ikke lenge siden, og sammen med litt jordbærsyltetøy og nøtter, har jeg klart å nå dagens mål. 

Jeg har tenkt å legge på meg, det har jeg bestemt meg for, men jeg virkelig ikke planer om noen store tall. Jeg vil opp noen få kilo, og jeg har langt ifra lyst til å bli normalvektig. Og det skal jeg ikke heller. Alle snakker om hvor godt jeg kommer til å få det om jeg kommer opp i en "normal" vekt og hvor bra det kommer til å være for meg, men jeg har ikke tenkt å komme opp i noen "normal" vekt. Ikke nå, og ikke senere. I lange stunder nå har jeg spist på, og den største grunnen til at jeg har gått ned i vekt er treningen. Og egentlig har jeg ikke gått så mye ned heller, jeg har bare gjort om det meste av fettet til muskler. Ikke misforstå, jeg skal opp i vekt, men målet er ikke så høyt. Jeg skal litt opp, that's it. Jeg vil fortsette med det nye treningsopplegget mitt og bygge mer muskler, noe jeg vet at jeg trenger mer vekt på baken for å få til. For jeg føler meg faktisk veldig bra akkurat nå. Jeg kjenner hvor godt jeg har av det nye treningsopplegget, og jeg gleder meg til å se forandringene på kroppen min. Jupp, jeg gleder meg faktisk til å se hvordan jeg ser ut med litt ekstra vekt på kroppen.

Når jeg ser meg i speilet ser jeg bare ting som kunne vært bedre og tynnere og jeg synes at jeg er langt ifra tynn nok, men jeg må begynne å stole på det de andre sier. Så nå er det en ny tid for denne kroppen, og jeg gleder meg til å dele hele denne reisen med dere <3

Tusen takk for alle de hyggelige kommentarene og mailene jeg har fått i det siste! Det gjør meg utrolig glad og motivert! 

Vi blogges!

 • Publisert: 07.05.2017             Klokka: 21:46            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 0

Det kan være bra å legge på seg

04.05.2017, 21:40

Nå har legen min bestemt seg for at jeg må opp i vekt. Vi har verken noe bestemt vektmål eller en plan, men poenget er å normalisere vekten helt til jeg får tilbake mensen. Det kan være om alt fra en stusselig liten kilo til noe sånt som fem, men det kan også hende at det aldri kommer. Hele den graia med at jeg har mistet mensen og alt det der er litt sårt for meg, så jeg bare suser kjapt gjennom det sånn at dere skjønner hva jeg babler om. Jeg fikk mensen da jeg var veldig ung, når jeg ble syk forsvant den helt, og siden den gang har den ikke vært å se. Men uansett, poenget er at legen min og jeg liksom har avtalt at jeg skal opp i vekt. Da vi snakket om det nå i går prøvde jeg for det meste å late som om jeg var engasjert, motivert og klar til å kjempe på, mens jeg egentlig tenkte at det ikke kom til å gå. Ihvertfall ikke akkurat nå. 

Selv om jeg ikke er helt klar for de tusen kaloriene ekstra hver dag, føler jeg faktisk at ting går oppover. De siste dagene har jeg mer eller mindre følt meg litt lykkelig, noe jeg vet at er på grunn av treningen. Jeg har begynt å trene hver dag i uka bortsett fra en dag fri, noen dager hjemme og noen dager på treningssenteret. Karrieren min på treningssenteret har ikke akkurat vart noe lenge, men jeg kjenner allerede hvor mye jeg elsker det. Jeg elsker å løfte tyngre vekter og kjenne musklene jobbe på en helt annen måte enn de gjør når jeg trener den gode gamle styrketreningen min her hjemme, og jeg føler meg skikkelig hjemme der. Så jeg har på en måte laget meg ett annet mål en legen min. Jeg vil heller trene mer, bygge mer muskler og jobbe mot å få ett sunnere forhold til treningen, samtidig som jeg spiser mer og legger på meg. Sakte. I følge hennes plan burde jeg gå opp rundt ett halvt kilo i uka, og det synes jeg er litt i drøyeste laget. Jeg vil heller bare spise på, trene masse og prøve å leve livet mer normalt og sånn som jeg faktisk vil. Og for en gangs skyld kjenner jeg på meg at dette er det jeg vil. 


Alt dette med treningen har gjort at jeg føler meg mye friere med maten også. Jeg føler at jeg kan og burde spise mer, noe jeg også har prøvd å gjøre de siste dagene. Og jeg er heller ikke så fastlåst. Jeg har fortsatt alle disse reglene over hva jeg kan spise, ikke kan spise, må spise og FOR ALL DEL MÅ HOLDE MEG UNNA, men jeg har begynt å tørre å teste ut nye ting som holder seg innenfor alle reglene men samtidig er en liten utfordring, og jeg tar faktisk det jeg har lyst på. På en måte. 

Så i går bestemte jeg meg for å teste ut av de nye proteinbarene fra Maxim, og istedenfor å holde meg godt innenfor reglene mine, slo jeg til. For noen dager siden hamstret jeg nemlig opp ett lite lager med mange forskjellige av disse små proteinbarene fra Maxim, og selv om alle inneholder cirka det samme, er noen mer utfordrende enn andre. Sånn som den med Double Chocolate. Sjokolade er jo en av de tingene som ligger på FOR ALLE DEL MÅ HOLDE MEG UNNA delen av alle de uskrevne reglene jeg har i hodet, og selv falsk sjokolade (smakstilsetning som ikke egentlig er sjokolade) er skikkelig tøft. Men gjett hvem som bestemte seg for å utfordre seg selv med en Double Chocolate proteinbar? Oh yes, det var meg! Og den var rett og slett himmelsk. 

Med en gang jeg satt tenne i denne proteinbaren måtte jeg rett og slett lukke øynene og sukke dypt. Så god var den. Den hadde på en måte to lag med skikkelig deilig, myk sjokolade, ett lyst og ett mørkt. Og som om det ikke var nok at disse to lagene var helt himmelske i seg selv, lå det også spredt små, crunchy biter med hard, knasende sjokolade i det lyseste laget. NAM!!

I dag hadde jeg en skikkelig hard, svett økt tilbake på treningssenteret, og med det samme jeg kom inn døra hjemme unnet jeg meg enda en proteinbar. Den jeg bestemte meg for å teste i dag var den med kokosnøtt og lime, en kombo jeg var litt skeptisk til. Men fy fader så god den var! Masse deilig myk kokos, ett tynt lag med sjokolade og ett lite syrlig hint av lime som virkelig satte prikken over i'en. Jeg trodde ikke at noen av disse bare kom til å i det hele tatt kunne nærme seg å være like god som den med Double Chocolate, men Juicy Coconut & Lime har vist seg å være en farlig konkurrent;)

  

Jeg føler at jeg har kommet meg over ett lite hinder med å begynne å spise disse proteinbarene, og jeg håper at jeg klarer å utfordre meg selv enda mer nå fremover. I morgen har jeg treningsfri etter en uke fylt med masse hard styrketrening og cardio, men jeg vet faktisk ikke helt hva jeg synes om det. Ikke om det at jeg har trent hardt hver dag, men det at det er treningsfri i morgen. Jeg føler meg så utrolig motivert og inspirert med trening og mat akkurat nå, og aller helst ville jeg ha kjørt på i morgen også. Men jeg vet at kroppen min trenger noen dager fri innimellom. Noen dager å slappe helt av på og bygge seg selv opp igjen, og ikke minst lade opp til det den har i vente. Men jeg kjenner at jeg gleder meg skikkelig til å komme meg tilbake til treningen etter morgendagen! 

Jeg håper at du har hatt en helt fantastisk uke til nå, men om du ikke har det må du bare huske på at det er fredag i morgen! Bare en dag igjen, så er det helg!

Vi blogges!

 • Publisert: 04.05.2017             Klokka: 21:40            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

På tide å elske seg selv

27.04.2017, 21:47

Jeg vet ikke lenger hvordan det er å ha ett normalt forhold til kroppen sin. Jeg kan ikke huske sist gang jeg så på meg selv i speilet og tenkte noe annet enn "faen så mye jeg hater denne kroppen", og ihvertfall ikke sist gang jeg gikk forbi ett speil uten å se på meg selv. Og hatet det jeg ser.

Da jeg var yngre brydde jeg meg rett og slett ikke om hvordan jeg så ut, hvor mye jeg veide, hvilken størrelse jeg brukte, og hvor mye ekstra jeg hadde på kroppen, jeg bare levde livet akkurat sånn som jeg ville. Jeg kunne spise tre pakker nudler, to kilo godteri og en hel pizza uten å engang tenke meg om. For jeg var jo bare ett barn, og det er sånn barn skal være. Bekymringsløse. Jeg vet ikke når ting begynte å forandre seg, når jeg begynte å forandre meg, men en dag var alt snudd på hodet. Jeg sultet meg, hadde så fæle tvangstanker at jeg nesten ikke klarte å dra hjemmefra, og ble sykere og sykere for hver dag som gikk. Jeg var bare elleve år gammel. Jeg var fortsatt ett barn som burde sitte hjemme på rommet sitt og leke med dukker og spise godteri, suse rundt sammen med venner og ikke bekymre seg for noe mer alvorlig enn om jeg fikk overnatte med bestevenninnen min eller ikke. Men sånn ble det ikke. 

Jeg hadde aldri noen spesielle tanker om kroppen min. Jeg syntes verken at den var fin eller stygg, for det var liksom ikke noe å bry seg om. Jeg suste på og levde livet, helt til det sa stopp. Jeg kan ikke huske når mobbingen begynte, men det var vel i midten av barneskolen da jeg begynte å legge på meg. Jeg var aldri feit eller tjukk, men jeg hadde definitivt noen ekstra kilo både her og der. Noe alle måtte kommentere. Det kom enten som små stikk som nesten ikke syntes for andre enn meg selv, eller som fæle, slemme ord som ble slengt etter meg. Jeg tenker nesten aldri på det nå, men jeg tror at ting ville vært annerledes om folk hadde klart å holde kjeft. Selvtilliten min ble trykt lenger og lenger ned, helt til jeg på ett punkt begynte å hate meg selv. 

Det har gått over tre år. I tre år har jeg gått rundt med alle disse tankene, følelsene og selvbildet fra helvete, og det har bare blitt verre. Det begynte med rent hat ovenfor meg selv, men jeg gjorde ikke noe med det. For jeg visste jo ikke hva. Så begynte jeg å spise mindre, være mer aktiv og gå ned i vekt, og da gikk det vel litt opp for meg at det var løsningen. Jeg ville jo bare være lykkelig, noe jeg trodde en tynn kropp ville gi meg. Så feil kan man ta. Det har gått litt under tre år siden jeg ble diagnosert med anoreksi, og i løpet av den tiden har jeg fått slengt på så utrolig mye mer. Jeg får angstanfall, har flere deprimerte perioder, og hatet kroppen min mer enn noensinne. Jeg sulter ikke meg selv lenger, men det betyr ikke at jeg ikke har anoreksi. Men det er ikke bare anoreksien lenger. Treningsforstyrrelsene har tatt helt over, og jeg har aldri hatt så mye og fæle tanker om mat, trening og kropp. 

Jeg har rett og slett fått j*vlig nok av dette. Det eneste jeg vil nå er å kunne se meg i speilet og like det jeg ser, og sette pris på den kroppen jeg har. Men det er ikke så lett som det høres ut. Jeg vil ikke slutte å trene, for treningen har på en måte blitt en viktig del av meg, og jeg vil være sunn og sprek. Jeg spiser, men tankene rundt det ødelegger. Problemet er ikke vekten min eller selve kroppen min, for den er ikke egentlig i fare, problemet er alt det som ligger i hodet. Tankene, tvangen, det fæle selvbildet og kontrollen jeg ikke klarer meg uten. Drømmen min nå er å kunne trene og spise det jeg selv vil, uten å tenke gjennom hver eneste kalori og gram protein. Egentlig vil jeg bare leve det livet jeg har akkurat nå, men uten sykdommen. Og jeg tror at første steg er å begynne å like meg selv og kroppen min. 

 

 • Publisert: 27.04.2017             Klokka: 21:47            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 0

Jeg har ikke spist noe usunt på tre år

23.04.2017, 20:42

Sist gang jeg spiste noe usunt, var på siste skoledag i sjette klasse. Jeg hadde hatt noen uker hvor jeg hadde holdt meg unna mat så godt som bare mulig, og i tillegg til at kiloene hadde begynt å forvinne ganske fort, var tankene og selvfølelsen min på bunn. Jeg følte meg helt dritt. Midt oppe i all frustrasjonen og fortvilelsen over å ikke kunne spise det jeg ville, gomlet jeg i meg en solid mengde godteri siste dag på skolen i sjette klasse. Alle de andre gjorde det, og jeg hadde rett og slett fått nok. Jeg ga helt opp på kontrollen, stappet i meg alt jeg fikk plass til av sjokolade, potetgull og seigmenn, og kjente angsten komme smygende for hver en bit jeg tok. Den dagen gikk jeg gråtende hjem.

Etter spiselister, kostplaner, sulting og tvangsforing, har jeg gått fra bunn til topp, og rett ned på bunnen igjen. Jeg har gått fra å sulte til å stappe i meg store mengder mat, men det har alltid vært sunne ting. Godteri, kaker, brus og sukker var alltid noe jeg fryktet, men etterhvert ballet det på seg, og jeg endte opp med en lang liste over ting jeg absolutt ikke kunne spise.

På snart tre år har jeg ikke spist noe som virkelig kan defineres som "usunt", men jeg kan ikke egentlig påstå at jeg savner det. Jeg savner verken smaken på nudler eller følelsen av å ta en kald is på varme sommerdager, men jeg savner friheten. Jeg savner å bare kunne ta det jeg har lyst på uten å se på kalorier og fg fett, og uten å tenke på om det er innenfor alle reglene jeg har satt opp for meg selv. Jeg har ikke lyst på usunn mat. Jeg vil ikke ha sjokolade, nudler eller godteri. Jeg vil bare ha friheten.

På fredag gjorde jeg noe jeg ikke hadde sett for meg at jeg kom til å gjøre på utrolig lang tid. Siden jeg trener så mye som jeg gjør, har jeg prøvd å få i meg både mer kalorier og proteiner i det siste, noe som har vært veldig tøft. For selv om det er en stemme i hodet mitt som sier at jeg må holde meg langt unna mat, har jeg også fått en ny stemme som sier at jeg må få i meg mer mat for å få større muskler. Jeg føler at jeg har fått en solid blanding av alle mange ulike spise- og treningsforstyrrelser, og det er helt umulig å tilfredsstille alle stemmene. Så jeg må velge hvilken jeg skal høre på, og i går hørte jeg på den jeg virkelig tror at er mest fornuftig. Jeg og mamma var nemlig en tur i butikken, og da jeg gikk forbi en ny utstilling med proteinbarer, stoppet jeg automastisk opp for å se på dem. Jeg har blitt veldig opptatt av å få i meg mest mulig proteiner, og selv om mange proteinbarer er sunne, har de likevel blitt plassert på min liste over ting jeg ikke kan spise. Men i går slo jeg til. Jeg kjøpte en av disse barene, og senere på kvelden gjorde jeg det jeg ikke hadde sett for meg at skulle skje på lenge. Jeg spiste den.


 

Jeg tror nesten at dette er en av de sunneste barene jeg har sett. Den har nesten ikke noe sukker, lite fett og karbohydrat, og enorme mengder protein med tanke på at den er ganske liten, og hadde det ikke vært sånn, hadde jeg ikke turt å spise den. Men siden jeg følte at den kom litt innenfor alle grensene og reglene mine, men samtidig var en utfordring, slo jeg til. Og den var utrolig god!

 

Proteinbaren jeg spiste var i smaken Soft Raspberry, men den finnes i to andre smaker også. Jeg brukte virkelig ikke lang tid på å finne ut hvilken av smakene jeg ville ha, for de to andre hørtes ut som alt for mye å takle. De var i smakene Crispy Brownie og ett eller annet med karamell, og for en som ikke har spist noe som ligner på sjokolade eller godteri på tre år, følte jeg at denne med bringebær var tryggest. Jeg vet at de inneholder mer eller mindre akkurat det samme, men jeg gikk for denne likevel.

Husket jeg å nevne at den var utrolig god? Vel, det var den! Jeg var litt redd for at det skulle bli litt for mye bringebærsmak i den, men det var bare ett tynt lag som passet perfekt med resten. Den var utrolig chewy og deilig, og smaken av sjokolade merket jeg egentlig ikke. For meg er jo det noe som er ett stort pluss, men for en som er mer vant til sjokolade er det nok ikke fullt så positivt. 

Jeg kjenner på meg at dette er ett stort -og viktig- steg. Selv om dette bare var en liten, sunn proteinbar, er det likevel noe som er utenfor komfortsonen min, og den eneste måten jeg kan bli friere med maten, er å spise de tingene jeg er redd for. Kanskje jeg skal prøve den med sjokolade eller karamell neste gang;)

Vi blogges!

 • Publisert: 23.04.2017             Klokka: 20:42            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Sosiale medier ødelegger oss

20.04.2017, 21:32

Det er like før jeg sletter alt av sosiale medier. Jeg har fått ufattelig nok av alle bildene og videoene som skal virke så hyggelige og fine, men som bare drar meg enda lenger ned enn hva jeg allerede er. Jeg må ærlig innrømme at jeg skroller meg gjennom feeden min på både instagram og pinterest utrolig mange ganger hver dag, og hver gang får jeg den samme følelsen av å ikke være bra nok. Bare jeg ser en liten videosnutt på instagram av noen som trener, får jeg en diger klump i magen og klarer ikke å la være å sammenligne meg selv med dem. Er det jeg gjør like bra? Løfter hun tyngre vekter enn jeg? Er hun tynnere og mer veltrent enn meg? Disse tankene kommer tilbake gang på gang, og for hver gang de kommer tilbake, får jeg enda dårligere selvtillit og synet mitt på meg selv blir bare verre. Og det skal faktisk litt til.

Jeg blir bare helt forvirret. Hvordan burde jeg se ut, hvordan burde jeg trene, hva burde jeg spise, og enda flere spørsmål blusser opp i hodet mittt for hvert ett bilde jeg ser på sosiale medier, og jeg bare hater det. Det gjør meg så utrolig usikker på meg selv og livet mitt, og jeg har allerede nok usikkerhet som det er. Men så er det jo noen positive sider med det også. For selv om det mer eller mindre renner over av slanke, veltrente jenter med masse fine klær og fargerike frokoster, får en også se mange av de mer ekte sidene ved livene til folk. Burgeren de spiste på vei hjem fra trening, hvor stor og oppblåst magen ble da de spiste to kilo sjokolade i påsken, treningstightsen som ble for liten og frokosten som gikk i gulvet. Selv de som legger ut bildene og videoene som får meg til å føle meg verst med meg selv, legger ut bilde på bilde og video på video av hvordan livene deres faktisk er, og at ting ikke alltid er like perfekt som det ser ut til ved første øyekast. Og at det er helt greit! 

Jeg kan ikke akkurat si at livet mitt går på skinner for øyeblikket. Alt føles så usikkert og ubestemt, samtidig som jeg følger alle rutinene mine til punkt og prikke. Jeg vet ikke helt, jeg er vel bare lei av alt dette. Lei av alle reglene og forbudene jeg har laget til meg selv, lei av alle tankene og tvangen, og rett og slett lei av livet. Hodet mitt er helt overfylt av tanker om mat, trening og kropp, og jeg klarer ikke la være å bli så forvirret at jeg ikke vet hvilken retning jeg skal gå i, eller om jeg i det hele tatt skal fortsette fremover. For jeg er bare så lei. Jeg vet ikke lenger om jeg er tynn eller ikke, om jeg burde spise eller ikke, og om treningen er bra eller ikke. Alt føles så usikkert og utrygt, og det selv om jeg følger de gode gamle rutinene. Eller, jeg kan vel ikke egentlig kalle dem for "gode gamle" lenger, for de endrer på seg så fort at jeg ikke greier helt å henge med. Bare jeg tar en øvelse mer i treningsøkten en dag, tror jeg automatisk at det er noe jeg er nødt til å gjøre hele tiden, og det blir til en ny del av rutinen. Sånn baller det på seg hele tiden, uten stopp, både med mat og trening.

Men tilbake til sosiale medier. Er jeg den eneste som føler det sånn? Er jeg den eneste som føler meg helt dritt med meg selv på grunn av bilder av vakre, vellykkede mennesker, for så å føle meg som en dronning når jeg ser ett bilde av noen som spiser en burger? Det er liksom så mange blandede følelser. På en måte elsker jeg det og får utrolige mengder av inspirasjon, motivasjon og glede, mens jeg andre ganger kan få enda dårligere selvtillit enn hva jeg allerede har. 

Jeg tror egentlig at det eneste problemet er at alle prøver å gjøre seg selv så mye bedre enn hva de er i virkeligheten. Hadde vi bare vært oss selv alle som en, ville ting blitt så utrolig mye lettere. Jeg synes det er helt prima med noen bilder av veltrente mager, feilfrie ansikter og fargerike måltider, men på ett punkt blir det bare for mye. 


For å understreke poenget mitt med alt dette, slenger jeg med dette bildet. Det er nemlig sånn jeg ser ut mer eller mindre hver kveld (bortsett fra at jeg ikke gidder å bruke ansiktsmaske hver dag), med håret i en rotete knute, null sminke og deilige, komfortable klær som ikke nødvendigvis ser helt smashing ut. Og det er ikke engang så glamorøst som det ser ut på bildet. Dette var en kveld jeg var i rimelig godt humør, så jeg slengte kameraet mitt til mamma og fikk henne til å knipse rundt tretti bilder hvor jeg prøvde å se best mulig ut. På en helt vanlig kveld kan jeg sitte foran pc'en med tårer nedover kinnet, svette treningsklær og ikke ett eneste lite smil å se. Så bare husk på det neste gang dere ser ett bilde av noen som får dere til å føle dere litt dritt fordi de ser bedre ut en deg eller virker mer vellykket enn deg. Husk at alle har en egen historie og en egen kamp som du ikke ser, og det er som oftest langt ifra perfekt. 

 • Publisert: 20.04.2017             Klokka: 21:32            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 0

Det eneste sykdommen ikke tok fra meg

17.04.2017, 22:10

Fy faen for en dag. Jeg overdriver ikke når jeg sier at jeg like godt kunne latt være å stå opp i dag tidlig, for i tillegg til at jeg har følt meg helt 100% dritt i dag, har jeg heller ikke fått gjort noe fornuftig. Timene har for det meste gått med til å vente på at ett eller annet skal skje, og jeg har rett og slett bare tuslet rundt dypt inne i mine egne sure, bedritne tanker. Og de er det mange av. Det går så fort fra det ene til det andre at jeg nesten ikke greier å henge med, og selv om alt er innenfor det med mat, trening og kropp, er det utrolig hvor mye forskjellig hodet mitt klarer finne på. 

Litt av tankene i dag har gått med til å lure på hvem jeg er. For hvem i alle dager er jeg egentlig? Før jeg ble syk var jeg bare ett lite barn som ikke hadde en eneste liten bekymring her i livet, og mesteparten av tiden min gikk med til å leke med Littles Pet Shop eller spise nudler. Seriøst. Litt etter litt gikk ting mer og mer nedover, og på ett punkt var hele jeg visket ut. Hva jeg likte, det jeg ble glad av og til og med personligheten min ble helt forandret. Jeg tvang meg selv til ting jeg ikke ville fordi hodet mitt rett og slett sa at jeg måtte det, og det som ga meg mest glede før, var plutselig strengt forbudt. Jeg ble til en helt annen person. Og jeg vet at jeg aldri blir den samme igjen.

Denne sykdommen har tatt fra meg alt. Det begynte som angst, før det tok en brå sving og utviklet seg til anoreksi, og nå treningsforstyrrelser, enda mer angst og ett selvbilde fra helvete. Og det har forandret meg og tatt fra meg alt. Det har stjålet livet mitt. Men jeg vet at jeg ikke kommer til å bli den samme eller få tilbake det gode gamle livet mitt. Ikke i dag, ikke i morgen, og ikke noen gang senere i livet. For jeg var bare ett lite uskyldig barn som ikke hadde fått noen erfaringer her i livet, og det er meningen at man skal endre seg. Men ikke på den måten jeg har gjort. Jeg vokste opp med en sykdom som knuste hver en bit av meg, både utenpå og inni, og nå er det eneste jeg kan gjøre å bygge meg selv opp sånn som jeg er nå. 

Før jeg ble syk kunne jeg spise tre pakker med nudler på en dag, helt uten problem. Jeg satt i sofaen og spilte spill på pc'en eller lekte med Littles Pet Shop på rommet mitt for det meste av dagen, og det var liksom det som var interessene mine. Alle psykologene jeg har hatt, har alltid sagt noe sånt som "du må finne tilbake til det du likte å gjøre før du ble syk". Og siden de interessene for det meste gikk ut på å spise og spille spill, har jeg ikke akkurat noen plan om å gå tilbake til det. Men det er faktisk en ting jeg likte å gjøre før jeg ble syk som jeg gjør nå i dag. Som jeg gjør akkurat nå i dette sekundet til og med. Jeg har alltid elsket å lese og skrive, og drømmen min da jeg var yngre var å starte en blogg. Og nå gjør jeg akkurat det. Og jeg vet ikke hva jeg hadde vært nå om jeg ikke fant frem til bloggingen. Jeg var midt oppi sykdommen da jeg startet denne bloggen, og jeg kan med sikkerhet si at jeg ikke hadde vært her nå i dag om jeg ikke hadde bloggen. Den har holdt meg fast ved livet og gitt meg mot og håp nok til å fortsette fremover, uansett hvor vondt det gjør. Hadde det ikke vært for bloggen ville jeg ha gjort en slutt på det. 

 

 • Publisert: 17.04.2017             Klokka: 22:10            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Noen dager er bedre enn andre

14.04.2017, 22:02

Vanligvis har jeg en viss anelse om hvordan dagen har vært. Om den var bra, dårlig, gikk rett til h*lvete eller var helt fantastisk. I dag er det ikke sånn. Dagen har fløyet av gårde fortere enn jeg har rukket å registrere, og nå sitter jeg her foran pc'en min ganske sent på kvelden. Men jeg har ingen anelse om hvordan dagen har vært. Tankene har sust rundt omkring i hodet mitt som små, lynraske raketter, og jeg har grublet og tenkt over alt fra trening og mat til skole, og så tilbake igjen til trening. Som vanlig. 

I dag har jeg hatt treningsfri, og disse dagene er alltid en skikkelig utfordring. Jeg bruker absolutt hele dagen på å tenke, tenke og tenke enda mer, og for sikkerhetens skyld tenker jeg enda litt mer i tillegg. Hodet mitt blir helt overfylt av tanker og følelser, og alt er treningen sin feil. Unnskyld språket, men faen ta treningen og faen ta spisefortyrrelsene.

Men uansett, grunnen til at jeg ikke helt vet om jeg har hatt en fin dag eller ikke, er fordi det har hendt en god del hyggelige ting. Det hele begynte med min og mamma sin faste gåtur tidlig på morningen, noe jeg er helt avhengig av for å få startet dagen på en god måte. Jeg og bestevenninnen min, Elin, hadde egentlig planer om å dra på tivoli i dag, men så smarte som vi er kom vi tre timer før det åpnet. Typisk. Istedenfor å tilbringe formiddagen på karuseller gikk vi oss heller en rimelig lang tur rundt omkring, og vi fikk endelig tatt igjen all den skravlingen jeg har følt på at har manglet. Siden jeg rett og slett har blitt sosialt tilbakestående den siste tiden, får jeg ikke så mye av det gode gamle jentesnakket som jeg vet at jeg burde. Men i dag fikk jeg sluppet ut både tanker, følelser og latter, og jeg tok faktisk meg selv i å smile der vi tuslet av gårde. Smile på ekte.

Resten av dagen har jeg rett og slett tilbrakt ute. Jeg har syklet, gått på tur (jepp, enda mer) og plantet blomster, og det føles godt å tilbringe litt tid utendørs når det først er fint vær. 

Så hva kan jeg vel si om denne dagen? Jeg har fått en liten dose sosialt samvær med andre enn foreldrene mine, huden min har sett sine første solstråler på en god stund, og jeg har lagt ut en ny video på Youtubekanalen min. Åja, det siste har jeg vel ikke nevnt enda. Jaja, jeg la ihvertfall akkurat ut en ny video på Youtubekanalen min, Thoffies Makeup, og det er selvfølgelig vloggen fra Oslo! Den kan dere se HER! Så selv om tankene og selvfølelsen har vært helt på bunn og til og med lavere enn det, føler jeg at selve dagen har vært fin. Og det må jeg huske å sette pris på.

 

 • Publisert: 14.04.2017             Klokka: 22:02            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 1

En feit gris

11.04.2017, 22:59

Etter to dager uten trening føler jeg meg helt fæl. Hodet holder på å eksplodere av tanker, og jeg kjenner at angsten prøver å snike seg frem. Tankene løper løpsk og overbeviser meg stadig vekk om at jeg ikke er tynn nok, at jeg kommer til å legge på meg og at jeg ikke trener nok. Alt er egentlig treningen sin feil. Du kan ikke spise det der når du ikke har trent. Du må gjøre det der fordi du ikke har trent. Du er helt verdiløs fordi du ikke har trent. 

Det er egentlig merkelig at ting gikk så fort fra det ene til det andre. Alt begynte med litt god gammeldags anoreksi, og tankene gikk for det meste ut på at jeg ikke kunne spise fordi jeg måtte bli tynnere. Jeg brukte uke på uke og måned på måned med å sulte meg selv, og selv om jeg var veldig opptatt av fysisk aktivitet, var det ikke egentlig noe hovedfokus. Etter jeg var innlagt på UPA, fikk en spiseliste og mer eller mindre ble overvåket dag ut og dag inn, begynte jeg å trene mer. Nå, etter noen få år, har treningen tatt over hele livet mitt, og det gjør at noen få dager hjemmefra blir utrolig vanskelig. 

Nå har jeg endelig kommet meg hjem igjen etter to slitsomme dager ute på tur. Vi har tuslet og gått i time på time begge dagene, men det å ikke få trene gjør noe med meg. Jeg blir helt livredd for å legge på meg og miste musklene mine, og selv om jeg egentlig vet at det er umulig, føler jeg at jeg har lagt på meg flere kilo og blitt til en feit gris. Men nå er jeg hjemme, og jeg er rimelig fornøyd med meg selv etter å ha karret meg gjennom disse to dagene uten alt for store problemer, angstanfall eller sammenbrudd. 

Jeg er helt utslitt akkurat nå, så i dag blir det bare ett lite innlegg her på bloggen (kanskje jeg legger ut ett til om en ny youtubevideo. Vi får se). Jeg håper uansett at dere har hatt en fin start på påsken!

Vi blogges!

 • Publisert: 11.04.2017             Klokka: 22:59            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Sommerkroppen 2017

28.03.2017, 21:25

Årets sommerkropp er like konkret som meningene til en liten unge. I det ene sekundet vil den det ene, mens i det neste noe helt annet. Det er nesten umulig å ikke gå seg helt vill i alle meningene, kroppsidealene, bildene og videoene vi får presset på oss så å si hele tiden hver dag, for hva skal vi egentlig tenke? Skal man være så tynn som bare mulig, slik som mange av supermodellene ennå er, burde man ha litt kjøtt og fett på bena og være "curvy", eller er det stor rumpe, smal midje og muskuløse kroppsdeler som gjelder. 

Når jeg først begynte å tenke på kroppen min, ville jeg bare ha alt vekk. Alt fettet, alle musklene, alt som gjorde meg til det de andre så på som "tjukk". For hvem vil vel tilbringe livet med å bli utestengt og sett på som mindre verdt, bare fordi en har litt ekstra på kroppen. Vekten gikk fort nedover, og jeg hadde målet klart foran meg: jeg ville bli like tynn som modellene jeg så på film og bilder. For det var liksom det som var kroppsidealene da jeg var på den alderen, men på noen år har det endret seg og blitt noe helt annet. Plutselig skulle man ha stor rumpe, smal midje og ett solid sett med pupper, noe som var helt annerledes enn tidligere. Så kom enda en trend. Helt ut av det blå var alle muskuløse, fortsatt med stor rompe og smal midje, men med store muskler all over. Å sulte seg for å holde vekten langt unna var plutselig helt feil, for de nye idealene var en veltrent kropp. 

Jeg regner på en måte med at dere som har lest bloggen min i en stund vet dette, men jeg sier det igjen likevel. Jeg HATER kroppen min. Jeg gikk fra å ha ett helt nøytralt forhold til kroppen min, til å hate den så ufattelig mye at mitt største ønske har vært å dø. Jeg tenkte aldri på hvordan kroppen min så ut eller hvor mye jeg veide, og det eneste problemet jeg noensinne fikk var at klær fort ble litt små. Jeg begynte sakte men sikkert å samle meg opp ett voldsomt hat ovenfor hvordan jeg så ut, og jeg lot det gå utover hele livet mitt. Og nå, hele fremtiden min. En elleve år gammel jente burde ikke ha noen større problemer å takle enn hva hun vil ha på brødskiva eller hvilken kjole hun skal ha på seg i en bursdag, og hun burde ihvertfall ikke kaste barndommen i vasken fordi hun hater kroppen sin. Og stol på meg, for jeg har vært der selv. En tolv år gammel jente burde ikke sitte alene på ett utrivelig rom på sykehuset, kun med en pult i hjørnet hvor noen har skriblet "la meg dø", og forbud mot å bevege seg mer enn to meter om gangen. Ett menneske burde ikke trenge å ødelegge livet sitt på grunn av noe så tåpelig som en kropp.

Jeg kommer aldri til å få stor rumpe og timeglassfasong, og store pupper kan jeg virkelig bare glemme! Jeg er ikke i nærheten av å akseptere den kroppen jeg har, og jeg kommer nok ikke til å gjøre det før om lang, lang tid. Men tiden frem til da vil jeg i alle fall ikke bruke på å ha det dritt fordi jeg hater den så mye som jeg gjør nå. Jeg skulle ønske at det at jeg skriver disse ordene nå kunne gjøre at jeg står opp i morgen uten hat ovenfor kroppen min, men jeg vet at det ikke skjer. Det kommer til å ta lang tid, mye krefter og en hel haug av motivasjon for å klare å bli frisk, og kanskje blir jeg aldri det heller. Jeg vet at jeg alltid kommer til å være opptatt av sunn mat og trening, men jeg håper at jeg kan gjøre det om til en del av interessene mine, noe å ha glede av, istedenfor noe som bryter ned og ødelegger alt jeg er og har.

Jeg tror virkelig ikke at jeg er den eneste som har lagt merke til alle disse kroppsidealene. Noen lar det nok ikke gå så alt for godt innpå seg, mens andre blir veldig påvirket av det. Jeg knuser skalaen. Faktisk, så sprenger jeg skalaen, for jeg blir så påvirket at jeg gruer meg til å ta en titt på instagram og trener to timer lenger om jeg ser ett bilde av noen som har mer muskler enn meg. Men det er jo dette jeg sliter med. Jeg er syk. Syk i hodet, klin kokos, kall det hva du vil, for der er bare sånn det er, og det var ikke noe valg jeg tok. For ingen på den alderen -eller noen alder- burde trenge å gå den veien jeg gikk. Da jeg fikk vite at jeg hadde diagnosen "anoreksi" ble jeg litt forvirret, for helt ærlig visste jeg ikke hva i alle dager det var. Jeg ville jo bare ikke spise fordi jeg ville være tynn.

 
 

 • Publisert: 28.03.2017             Klokka: 21:25            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

En pause fra sykdommen

25.03.2017, 22:02

Det har gått over en uke siden sist gang jeg skrev om hvordan jeg har det. Det er ikke fordi jeg plutselig svever av gårde på en rosa sky og alt er bra, snarere tvert imot, men mer fordi jeg ikke har orket å trekke frem nok tanker til å skrive ett ordentlig innlegg. For de siste ukene har egentlig vært ganske dritt. Jeg føler at jeg står helt fast i sykdommen og bare vikler meg mer og mer inn i de vonde tankene, tvangen og sorgen for hver dag som går, selv om jeg stadig overbeviser meg selv om at jeg er på vei oppover. På vei til å bli mer eller mindre helt frisk. På vei til ett lykkelig liv uten sykdommen(e). Og kanskje er jeg det også, men det er som om jeg ikke helt klarer å se virkeligheten med egne øyne. Alt blir bare rot. Er jeg for tynn eller er jeg ikke tynn nok. Vil jeg bli frisk eller vil jeg bare gi opp. Det er så mye som surrer rundt i det allerede overfylte hodet mitt, noe som til tider blir alt for mye for meg.

Det er først nå den siste tiden at jeg har begynt å få en god del angstanfall. De kommer bare smygende inn på meg når jeg minst venter det, for så å hugge tak i meg og nekte å slippe taket før jeg er totalt knust. Angsten kommer såklart til ulike tider og med ulik styrke, og noen ganger er anfallene så små at jeg bare såvidt merker dem. Men andre ganger ikke. Noen ganger slår anfallene til på de dårligst tenkelig tidspunktene på dagen, og etterlater meg uten noen form for kontroll over egne tanker eller fornuft, noe som fort ender i at jeg kaster ting i veggen og hyler på gulvet.

Jeg vet ikke helt hva jeg skal si om dagen i dag. Den begynte egentlig som en hvilken som helst annen lørdag, bortsett fra at jeg har hatt treningsfri i dag, noe som alltid gjør ting vanskelig. Det begynner vanligvis helt greit, men etter en liten stund føler jeg at tiden smyger seg av gårde i sneglefart, jeg får enda mer tid til å tenke på alt, og til slutt blir jeg fanget av enten depresjonen eller angsten. Eller begge deler. I dag slapp jeg unna angsten selv om tankene om trening, mat og kropp var på full styrke, i tillegg til at det dårlige (okei, det er en underdrivelse. RÆVA) selvbildet mitt har gått over alle grenser og rekorder. Eller, det har kanskje ikke det, for det var nok like dårlig både i går og dagen før, men i dag merket jeg det ekstra godt. 

Nå sitter jeg ihvertfall her foran pc'en og skriver dette innlegget. Jeg har akkurat fått på meg noen litt mer behagelige klær enn tidligere, og siden det er vaffeldagen i dag har jeg selvfølgelig unnet foreldrene mine en solid servering med deilige vafler! Vel, jeg vet jo ikke om de er gode eller ikke, men de så gode ut og jeg bare satser på at kokkeferdighetene mine valgte å slå til akkurat i dag;) 

Jeg håper at du har hatt en fin lørdag!

 

 

 • Publisert: 25.03.2017             Klokka: 22:02            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 0

Angstanfall og vanskelige valg

15.03.2017, 21:34

Det er merkelig hvor fort ting kan snu. Da jeg stod opp i dag var alt helt som normalt, og jeg fikk ordnet meg, spist og dratt av gårde til skolen uten noen alt for store problemer. Ting begynte sakte men sikkert å føles bedre enn vanlig, og humøret mitt var på topp mot slutten av skoledagen. Jeg smilte og lo (på ekte, noe jeg sjelden gjør) og følte faktisk at alt var bra, at livet lekte og at ting kom til å ordne seg, i tillegg til at jeg hadde enorme mengder inspirasjon, motivasjon og energi.

Så vet jeg ikke helt hva som skjedde. Med en gang jeg kom meg inn døra hjemme føltes det som om jeg traff en vegg av depresjon og tunge tanker, og all energien falt rett ut av meg. I dag stod den gode gamle treningen på planen, og siden jeg prøver å spise mer på disse dagene, gjorde jeg akkurat det. Jeg spiste. På dagene jeg ikke trener prøver jeg så godt jeg kan å holde meg unna mat og kalorier, og når jeg først har spist er det på en måte ingen vei tilbake. Da er jeg enda mer tvungen til å pushe meg selv gjennom den uendelige treningsøkten. Så kom angsten. Jeg fikk på meg treningsklærne og var egentlig klar for å sette i gang med treningen, men jeg klarte rett og slett ikke. Energien min var ueksisterende og jeg kunne bare kjenne depresjonen komme sigende innover meg, og jeg klarte rett og slett ikke å begynne. 

Det er merkelig hvordan ett angstanfall begynner. Først er jeg egentlig ganske rolig og behersket, gråter litt og prøver på ett eller annet vis å kontrollere tankene, men etter få minutter, kanskje bare sekunder, svikter hjernen min helt. Jeg mister all form for fornuft og jeg vet ikke lenger hva som foregår. Forrige gang det skjedde gikk det rimelig rolig for seg. Jeg begynte å hyperventilere, gråt litt og lå på ett tidspunkt på gulvet og skrek, men det var egentlig en ganske rolig episode. I dag var det litt annerledes. Alt gikk veldig fort og jeg rakk ikke engang å tenke meg om før det gikk galt. Etter den rolige, kontrollerte starten det vanligvis er, klarte jeg ikke lenger å holde alt inni meg, og jeg begynte å slå i veggen, hyle og skrike, og det var faktisk like før det gikk ut over Tinka som uheldigvis var i nærheten. 

Jeg fikk ikke trent før middag som jeg pleier, men etter en liten gåtur sammen med mamma fikk jeg endelig samlet tankene og satt i gang med treningsøkten. Jeg kom meg heldigvis gjennom alle øvelsene jeg ville uten noen store hindringer, og jeg er glad for at jeg klarte det. Valget stod mellom å droppe treningen og mest sannsynlig ha en utrolig dårlig kveld og kanskje til og med morgendag, eller å trene som vanlig og hindre en fæl kveld og ikke komme helt ut av rutinene mine. I en god stund følte jeg at valget kom til å ende på det førstnevnte, men etter en liten pep talk og litt positive tanker, gikk alt mye bedre og jeg kom i gang med dagens trening.

Nå har jeg akkurat tatt en deilig ansiktsmaske og fått roet både tankene og pulsen etter en lang og hard treningsøkt. Jeg er utrolig glad for at jeg ikke ga helt opp på resten av dagen og rett og slett kjørte på, for nå føles ting ganske bra igjen. Jeg ble forresten utrolig glad da jeg så hvor mange kommentarer jeg fikk på 'ootd' innlegget jeg la ut i går! Det gir meg så mye inspirasjon og motivasjon til å ikke gi opp her i livet, og det setter jeg veldig stor pris på. Tusen takk for det! Om du ikke har lest det innlegget, kan du lese det HER.

Vi blogges.

 • Publisert: 15.03.2017             Klokka: 21:34            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 0

Kroppspress fra sosiale medier?

09.03.2017, 21:38

De siste årene har jeg gått fra psykolog til psykolog, uten at noe har hjulpet noe særlig. Alle er forskjellige, men noe som er likt mellom hver og en av dem er de samme gamle spørsmålene. Når begynte det? Vet du hvorfor det skjedde? Nå som jeg har blitt vant til det, svarer jeg på de spørsmålene som om det var innøvde replikker, noe det på en måte er også. Jeg svarer det samme hver gang, og selv om jeg alltid har tenkt at de svarene er så nære sannheten som jeg kan komme, begynner jeg å tvile. 

Du lurer sikkert på hva jeg pleier å svare på akkurat de to spørsmålene, men det er egentlig ikke så viktig. Kort oppsummert så pleier jeg å si at mamma ble syk, jeg ble mobbet, en ting ledet til det andre, og vips så var alt helt forandret. Men den siste tiden har jeg begynt å lure. Jeg har alltid likt å tenke at jeg aldri har blitt eller blir påvirket av det jeg ser og hører på sosiale medier, noe jeg tror at har vært tilfellet ganske lenge. Jeg tror ikke at bilder av tynne modeller på instagram og treningstips på Pinterest hadde noe av skylden for at jeg ble syk, langt derifra faktisk, men jeg føler at det har begynt å påvirke meg nå i ettertid. Det er noe nytt rundt hvert ett hjørne, og det er helt umulig å ikke gå seg vill i jungelen av bilder, tips, historier og videoer. Skal man være slank som supermodellene eller ha stor rumpe og muskler. 

Det er vel nå etter treningsforstyrrelsene slo til at jeg har begynt å bli ekstra mye påvirket av det jeg ser på sosiale medier. Så fort jeg ser ett bilde av noen jeg synes ser bedre ut enn meg (og tro meg, det er mer eller mindre alle) begynner jeg å tenke på hva jeg kan gjøre for å se sånn ut. Jeg har kastet bort mange år av livet mitt på å få drømmekroppen, men uansett hva jeg har gjort, så går det bare galt. Jeg begynte med å sulte meg, før det brått gikk over til å trene meg selv ihjel, men for hva? Jo, for meg virker det spørmålet utrolig enkelt og egentlig som en selvfølge, nemlig fordi jeg vil ha drømmekroppen, men nå er det som om jeg ikke vet hva det betyr lenger, som om det har en skjult fasit jeg ikke har funnet enda.

Jeg har tenkt litt frem og tilbake på hva som er rett å gjøre med dette. En enkel løsning hadde vel vært å bare slette alt av sosiale medier, noe jeg har vurdert, men samtidig føles det nesten litt som ett tap. Det føles som om det er å gi etter for alt det presset og forventningene en får derifra, og si at de har vunnet. Det føles som om det er å si at "greit, dere vinner. Dere er bedre enn meg og jeg burde bare gi opp, fordi jeg kan ikke måle meg med dere, og det kommer jeg aldri til å kunne". Men problemet er vel ikke egentlig om de er bedre enn meg eller ikke, problemet er vel at jeg i det hele tatt bryr meg om de er det. Jeg (og alle andre) burde gå sin egen vei her i livet, og jeg burde heller øve meg på å tenke at "jeg er like bra som hun der" når jeg ser ett bilde på Instagram, eller "min trening er like bra" når jeg kommer over treningstips på Pinterest. For da er det faktisk jeg som vinner, ikke dem.

Med andre ord, så kommer jeg ikke til å slette alle kontoene mine på sosiale medier. Jeg tror faktisk at det kan være en fin utfording å begynne å tenke som jeg akkurat skrev om, istedenfor å sammenligne meg selv med de andre. Kanskje kan det til og med hjelpe meg å bli frisk hvis det fungerer. 

 

 • Publisert: 09.03.2017             Klokka: 21:38            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 1

For første gang på evigheter

03.03.2017, 23:55

Når kvelden kommer er jeg vanligvis helt utslitt. Jeg bruker absolutt hele dagen på å slite meg selv helt ut med tanker, grubling og planlegging, i tillegg til den endeløse treningen. Denne dagen har ikke vært noe annerledes på den måten. Jeg dro på skolen, gjorde alt som jeg fikk beskjed om samtidig som jeg drev meg selv gal av tanker på trening, mat, kroppen og livet mitt, kom meg hjem og trente det vanlige opplegget i time på time.

Dagen var helt som vanlig helt til middagen var ferdiglaget og oppspist. Etter det ville jeg vanligvis ha gått en tur eller funnet på ett eller annet her hjemme, men i dag gjorde jeg noe helt annet. Jeg tok på meg noe annet enn de gode gamle treningsklærne, samlet tankene (så godt jeg kunne) og dro av gårde for å ha en mer sosial kveld sammen med vennene mine.

Jeg kom hjem for en god stund siden, og jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Jeg blir helt utslitt av selv de minste sosiale sammenkomster, noe jeg kun har tankene å takke for. Det blir fort til at en sitter mye i ro, og da går rett og slett tankene helt i spinn, og jeg ender opp med å sitte der i ett desperat forsøk på å prøve å virke normal. Men alt i alt er jeg fornøyd. Jeg kom meg ut av huset for en gangs skyld, og det er noe jeg trenger å gjøre oftere.

Nå har jeg akkurat funnet roen her hjemme igjen. Jeg sitter i sofaen og skifter litt mellom å titte på en film og å skrive dette innlegget, og om ikke så lenge får jeg vil gå å legge meg. I morgen skal jeg ha en av de få treningsfrie dagene mine, noe jeg kjenner at jeg gruer meg skikkelig til. Sånne dager går ofte greit om de er på ukedager, men i helgene krever de virkelig mye av meg. Jeg faller helt sammen, vil ikke spise og prøver desperat på å holde aktivitetsnivået på topp hele tiden, men det er likevel tankene som styrer da også. Vel, det er det jo alltid. Det er uansett ikke noe jeg kan gjøre med det akkurat nå, og jeg trenger en dag uten treningen. Så får jeg bare prøve så godt jeg kan å komme meg gjennom dagen uten å slite meg selv ut. Det er jo dessuten helg!

God helg alle sammen!

Vi blogges!

 • Publisert: 03.03.2017             Klokka: 23:55            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 1

kontroll over kontrollen

02.03.2017, 21:23

Det har blitt ganske få innelgg om hvordan jeg har hatt det den siste tiden. Dagene går stort sett med til hele kaoset av tanker, trening og rett og slett depresjonen, og jeg har vel bare falt litt sammen. Helt siden jul har alt føltes så utrygt og ubestemt, som om jeg ikke helt vet hva i alle dager jeg skal gjøre med livet lenger, men siden en eller annen gang for noen uker siden har jeg vært utrolig langt nede. Treningsforstyrrelsene tok helt over da vi bikket nyttår, og nå har bare alt blitt verre. Jeg trener mer og hardere enn noen gang, og på de få dagene jeg ikke trener klarer jeg nesten ikke å sitte i ro uten å bli helt slått i bakken av tanken på at jeg kommer til å legge på meg og miste muskler. For det er nettopp det jeg tror. På de dagene gjør jeg alt for å spise mist mulig og holde meg mest mulig i aktivitet, selv om jeg for det meste ikke orker noe annet enn å ligge rett ut i sofaen. Men det kan jeg ikke. Jeg er helt utslitt både i kroppen og i hodet, men det er faktisk enda mer slitsomt for hodet om jeg lar meg selv slappe av. Tankene er der hele tiden uten unntak, men de blir bare verre om jeg lar kroppen slappe av og samle opp energi. Da kommer tankene og frykten for at jeg kan legge på meg, miste muskler og hele den regla der, og det tar helt knekken på meg. 

Som sagt, så føler jeg at alt er utrygt og ubestemt. De siste ukene har jeg nemlig stått helt fast mellom valget om å gi opp kontrollen eller å fortsette som jeg gjør nå. Jeg prøver hele tiden å motivere meg selv og tenke at jeg må få en slutt på dette, og en kveld kan jeg være fast bestemt på at i morgen skal jeg akkurat det, bli frisk, men når den morgenen kommer er alle de positive tankene borte. Jeg visker de vekk over natten, fordi jeg rett og slett ikke klarer. Jeg tørr ikke å gi slipp på kontrollen fordi jeg ikke vet hva som skjer etter det. Hvem er jeg uten sykdommen? Hvor mye kommer jeg til å legge på meg? Hvor mye kan jeg trene uten å ha treningsfortyrrelsene? Og de tankene har jeg bare ikke energi og plass til å tenke på. 

Det er faktisk to måter jeg kan gi opp på. Jeg kan gi opp sykdommen, eller jeg kan gi opp livet. Og tro meg, jeg har vurdert begge to mer enn noen få ganger. Det er nok lett å tenke at det er enklest å gi opp sykdommen og bare bli frisk, men det er merkelig nok det som er tøffest. Da må jeg gi slipp på kontrollen, skifte helt livsstil, og livet mitt ville blitt snudd helt på hode. Igjen. Men uansett hva jeg hadde gjort, hvor mange dager jeg hadde droppet treningen, hvor mye jeg hadde spist og hvor sosial jeg hadde vært på fritiden, ville jeg ikke blitt frisk. Ikke uten videre. Jeg må være bestemt og motivert, klar til å ta tak i livet og gi slipp på sykdommen. Klar til å endelig få kontroll over kontrollen. For akkurat nå er det det jeg mangler. Jeg har ikke lenger kontroll over kontrollen. Jeg tenker at jeg klarer noen øvelser til, jeg klarer å spise litt mindre, og selv om jeg innerst inne vet at det er feil, er det kontrollen min som har kontrollen, det er ikke meg.

Fysøren så dårlig denne kombinasjonen er. Det er nesten komisk. Komboen av anoreksi, ortoreksi og treningsforstyrrelser gjør at hele forholdet mitt til spesielt mat er helt latterlig. Jeg tørr ikke å spise fordi jeg er redd for å legge på meg, men samtidig tørr jeg ikke å ikke spise fordi da er jeg redd for å miste musklene. Jeg trener og trener og trener uten stopp, kun for å få den kroppen jeg så kraftig lengter etter, og selv om jeg dypt inni meg vet at den kroppen ikke eksisterer og at det nærmeste jeg kommer den er om jeg spiser mer og legger på meg, klarer jeg bare ikke. Jeg synes aldri at jeg blir tynn nok, selv om jeg vil ha større muskler og mer former. Alt er ett digert kaos av fortvilelse, hat, sinne og sorg, i tillegg til det voldsomme hatet jeg har ovenfor kroppen min. 

I dag har vært en ganske alminnelig grei dag. Jeg kom meg gjennom skoledagen, noe jeg sjelden har gjort den siste tiden, og treningen ble gjennomført som jeg ville. Men jeg er rett og slett helt utslitt. Både hodet og tankene ber meg om å slappe av, og selv om jeg føler at jeg ikke kan og blir enda mer sliten i hodet av akkurat det, kan jeg ikke fortsette. Jeg må lære meg å slappe litt mer av og få kontroll over kontrollen. Det er målet for øyeblikket.

 • Publisert: 02.03.2017             Klokka: 21:23            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 0

De dagene anoreksien vinner

20.02.2017, 22:41

I dag har jeg nesten ikke spist. Både i går og i dag tidlig før vi satet oss i bilen for å kjøre av gårde til Stryn, prøvde jeg så godt jeg bare kunne å forberede meg på det jeg visste at jeg hadde i vente. Jeg får rett og slett angst bare av tanken på å ikke skulle bevege meg, og hele greia med å skulle sitte rundt seks timer i bil på en dag gjorde meg mer eller mindre til ett nervevrak.

Jeg fikk selvfølgelig i meg den gode gamle skålen med grøt før vi dro i dag tidlig, men etter det sa det bare stopp. Jeg lot tankene vinne. Lot dem overbevise meg om at jeg ikke var sulten, at jeg ikke trengte mat, og at jeg kom til å legge på meg om jeg spiste noe som helst på en dag hvor jeg ikke bevegde meg stort. Jeg lot anoreksien vinne i dag. Hele dagen, uten stopp eller pauser kjørte den på med å proppe hjernen min full av negative tanker den ville få meg til å tro på, helt til jeg ga opp. Jeg sluttet meg til tankene, og orket rett og slett ikke å trosse dem mer.

Før vi dro fant jeg og mamma ut at denne turen var en perfekt anledning for meg til å smake noe jeg har hatt lyst til i en stund. Det var da en såkalt 'Poke' salat, som er en slags salat med rå laks, noe jeg syntes hørtes utrolig spennende ut! Selv om det er ganske lite i en sånn salat, bestemte jeg meg for at det skulle bli dagens middag allerede før vi dro i dag. Siden ting ble sånn som de ble endte det med at jeg spiste de få laksebitene som var å finne i salaten, før jeg slengte den rett i søpla.

Selv om denne ikke levde helt opp til forventningene, var den ganske god. Det finnes to ulike varianter av disse, en med rå laks og quinoa (den jeg kjøpte) og en med rå laks og byggryn. Det som skuffet mest var nok mengde med laks som var i, for det var nesten ikke en eneste laksebit å finne. Jeg spiste heldigvis de fleste laksebitene, men siden ting var som de var i dag, ble det ikke noe mer...

Nå har kvelden endelig kommet igjen, og jeg står som vanlig og koker kveldens porsjon med grøt. Mamma ble selvfølgelig utrolig bekymret og frustrert over hele situasjonen i dag, og selv om jeg helst vil legge meg uten noen form for mat i magen, har jeg null planer om å gjøre ting noe verre for henne.

Jeg har forresten stresset utrolig mye over at jeg ikke fikk lastet opp noen video på youtube i går. Jeg filmet en video på lørdag, men siden jeg ikke var ganske sliten og utmattet etter en lang dag, ble den ikke noe bra. Jeg holder på å vlogge nå i vinterferien, og i tillegg skal jeg prøve å få filmet en ny video i morgen, men mens dere venter på noe nytt på kanalen min, kan dere gjerne ta en titt på de andre videoene mine;) Da kan du bare klikke Her.

Jeg håper at du har hatt en fin start på uken!

 • Publisert: 20.02.2017             Klokka: 22:41            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

På slutten av de mest slitsomme dagene

19.02.2017, 22:03

Akkurat nå er jeg så sliten at jeg såvidt klarer å holde meg på bena. Det har vært fullt kjør hele dagen, med både tur, vlogging, trening og mye, mye mer på programmet, og jeg kjenner virkelig at jeg har overbelastet meg selv alt for mye. I dag skulle egentlig ha vært en av de få "treningsfrie" dagene jeg har i løpet av uka (jeg har to), men siden jeg og familien har planlagt en liten tur til Stryn i morgen, måtte jeg bytte om på dagene. Derfor har jeg trent i rundt seks timer til nå på bare denne korte helgen, og jeg kjenner at det sliter på kroppen.

Nå kan jeg endelig si meg ferdig med denne dagen, og det er jeg glad for. Jeg er helt ufattelig sliten for øyeblikket, noe jeg egentlig har vært hele kvelden, og det blir bare en kort oppsummering her på bloggen i dag. Jeg har vært i full gang med å vlogge de siste dagene, og jeg kommer naturligvis til å dra med meg kameraet på tur i morgen også;) Så da er det bare å glede seg til en ny vlogg på youtubekanalen min, Thoffies Makeup!

Vi blogges!

 • Publisert: 19.02.2017             Klokka: 22:03            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 0

I dag har jeg vunnet

18.02.2017, 21:55

I dag har det vært en utrolig vanskelig dag. Ikke en sånn normal vanskelig dag som jeg har så å si hele tiden, men en helt ubeskrivelig vanskelig, utfordrende og tøff dag. Alt gikk vel litt skeis allerede i morges. Mamma var som vanlig bekymret over hvor mye jeg trener, maten og alt det som følger med, og lang historie kort, så endte det med en solid krangel.

Jeg hadde ingen planer om å droppe dagens trening uansett hvor bekymret mamma var, noe jeg rett og slett aldri har gjort. Jeg har vært utrolig sliten både i kropp og sjel den siste tiden, og treningen var rimelig vanskelig å komme seg gjennom uten å falle helt sammen i gråt på gulvet. Når jeg hadde omtrent ti minutter igjen av treningsøkten kom mamma hjem fra butikken. Jeg merket hvor nedfor og trist hun var over hvordan alt er med meg og disse sykdommene og forstyrrelsene, hvor lei hun var av at dette er livet vi lever, og jeg tenkte faktisk at "nok er nok, dette går ikke mer". Jeg la fra meg vektene og skubbet treningsmatta under senga igjen, før jeg med skjelvende hender og skyhøy puls gikk og fortalte nyheten til mamma. Tårene strømmet på og jeg kjente angsten komme. Jeg vet innerst inne at ti minutter av en to timer lang treningsøkt som jeg har fem ganger i uken, ikke har noe å si på verken vekt eller muskler, men det er den kontrollen jeg så inderlig føler at jeg må ha. Når jeg føler at jeg mister kontrollen kommer angsten snikende innpå meg, og det er ingen måte jeg kan holde den unna på. 

Mamma ble forresten overlykkelig av denne lille (for min del utrolig store) hendelsen, og jeg merket på henne hvordan hun lyste opp etter at jeg fortalte det til henne. I tillegg til denne lille seieren, gjorde jeg faktisk enda en utrolig utfrodrende ting i dag. Jeg og mamma diskuterte nemlig en god del frem og tilbake om hva i alle dager vi skulle ha til middag i dag, og egentlig litt på tull fåreslo jeg kinamat. Det er en utrolig god kinaresturant ikke så lang ifra her vi bor, og vi kjøpte ofte med oss litt takeaway derifra før jeg ble syk. Det er jo supersunn mat med masse grønnsaker, magert kjøtt og egentlig ikke noe som er så veldig ulikt det vi pleier å lage til middag her hjemme, men da vi faktisk kom frem til at det var en gos ide, kjente jeg angsten komme. Igjen. Heldigvis klarte jeg å si til meg selv at selv om jeg ikke vet helt nøyaktig hva som er i den maten, er det helt super mat som kroppen min ikke kommer til å merke noen forskjell på i forhold til det vi lager selv hjemme.

Så ble det faktist to seiere på meg i dag. For anoreksien, ortoreksien og treningsforstyrrelsene er det ett stort nederlag, men jeg må bare prøve å jage bort de tankene og kjempe på. Jeg kan rett og slett ikke gi opp! 

Jeg håper at du har hatt en fin dag i dag, og at du får en fin kveld videre. Jeg for min del har vinterferie nå denne uken, noe jeg vet at kommer til å bli veldig vanskelig. Uansett, jeg kan vel ikke gjøre noe annet enn å bare komme meg gjennom, kan jeg vel?

 • Publisert: 18.02.2017             Klokka: 21:55            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 1

Tilbake til innleggelse?

14.02.2017, 21:37

Akkurat nå føler jeg at jeg har gått utrolig mange steg tilbake. Tilbake i sykdommen, tilbake i tankene, men samtidig er ting helt annerledes nå enn hvordan de var før. Da jeg ble innlagt for snart tre år siden var det fordi jeg hadde sultet meg og var veldig svak og spinkel, men nå er tanken om å sulte seg helt uvirkelig. Ortoreksien og treningsfrostyrrelsene har tatt litt over for anoreksien, men tro meg, den er der fortsatt, bare litt annerledes enn før. Nå spiser jeg en god del og alt -og da mener jeg vikelig alt- er så sunt som jeg kan få det, men likevel går jeg i minus. Jeg har begynt å trene meg sykere, og selv om det kanskje virker som om jeg er supersunn, frisk og rask uten noen form for vanskeligheter, er jeg sykere enn noen gang før.

De siste månedene har jeg begynt å trene rundt to timer hver dag. Det er ikke sånn "halvveis trening" hvor jeg tar en god del pauser og mange av øvelsene er ganske lite krevende, det er det helt motsatte. Jeg trener to timer i strekk hver eneste dag, uten pauser eller lette øvelser, det er fullt kjør hele tiden med både cardio og styrke. For en nokså frisk person er nok treningen jeg går gjennom helt prima, men innerst inne vet jeg at den er alt annet enn det for meg.

Selv om jeg ikke helt tørr å innse det, vet jeg at jeg bruker stadig mer enn jeg får i meg. Det er nemlig ikke sånn at så fort jeg er ferdig med treningen så kan jeg slappe av. Jeg klarer rett og slett ikke å sette meg ned på noe tidspunkt i løpet av dagen, og når jeg må sitte i ro på skolen får jeg helt panikk. Da rømmer jeg vekk så fort frimunuttet starter, og setter i gang med en eller annen treningsøvelse, uansett hvor sliten jeg egentlig føler meg. Jeg tenker og tror at det å sitte å slappe av mer enn absolutt nødvendig i løpet av en dag kommer til å gjøre at jeg mister muskler og legger på meg.

Siden jeg merker hvor bekymret foreldrene og vennene mine er, prøver jeg så godt jeg kan. Jeg prøver å ikke trene enda mer, prøver å få i meg litt mer mat, men mest av alt prøver jeg å komme meg gjennom dagene. Jeg er utrolig sliten både i kropp og sjel, og innerst inne vet jeg at jeg ikke kan fortsette sånn som jeg gjør nå. Jeg går sakte men sikkert ned i vekt, og selv om jeg elsker følelsen av å gå på vekten og se at tallet hat blitt mindre siden sist, vet jeg at det ikke er en god ting. Dessuten har treningsforstyrrelsen gjort at en av de største fryktene er å miste muskler. Da skjønner jeg jo at å gå ned i vekt til slutt vil gjøre at jeg ikke klarer å bygge eller beholde muskler lenger, for en eller annen gang er det ikke mer fett igjen å ta av.

Som sagt, så prøver jeg virkelig så godt jeg kan. Jeg spiser utrolig lett, kalorifattig mat som gjør at jeg stadig føler meg full i magen, og siden jeg rett og slett nekter å bytte den maten ut med noe annet, kom jeg for en liten stund frem til at løsningen lå i sunn mat med masse kalorier og proteiner. Ihvertfall for øyeblikket. Det var rimelig tøft å innse hvilken mat som kankje var den eneste løsningen sånn som situasjonen er akkurat nå, for den gir meg så mange minner jeg helst vil glemme for godt. For noen dager siden dro nemlig jeg og mamma i butikken for å kjøpe usaltede nøtter, noe jeg ble tvunget til å spise da jeg var innlagt UPA. Den gangen måtte de rett og slett stappe i meg så å si alt de kunne finne av kaloririke ting, for de klarte ikke å hindre vekten i å fortsette å gå nedover. På den tiden var jeg så tynn og skrøpelig at hjertet mitt begynte å svikte, og når jeg tenker tilbake på det i dag skjønner jeg hvor ille det var. Uansett, jeg har begynt å prøve desperat å få i meg en liten håndfull med nøtter de siste dagene, og selv om dere sikkert tenker at det er helt tåpelig, så er det ufattelig vanskelig å gjennomføre.


 


 

Akkurat nå har jeg stående en liten boks med nøtter i kjøkkenskapet, sånn at jeg helt enkelt kan ta noen nøtter mellom måltidene. For øyeblikket synes jeg at cashewnøtter er best, og siden det er viktig for meg at det jeg spiser skal være godt, er det bare enda vitkigere at det jeg skal spise ekstra smaker godt og er noe jeg faktisk har lyst på. Jeg håper bare at jeg klarer å holde det gående.
I dag har det som vanlig vært full fart fra morgen til kveld, og nå er jeg mildt sagt utslitt. Jeg hadde en utrolig tøff start på dagen i dag, hvor jeg rett og slett var så sliten i hodet at alt føltes helt fælt, tragisk og meningsløst. Heldigvis kom jeg meg gjennom skoledagen på magisk vis, og det er jeg faktisk stolt av! 

Jeg håper at du har hatt en fin tirsdag!

 

 

 • Publisert: 14.02.2017             Klokka: 21:37            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Fridager uten fri

10.02.2017, 21:47

På dager som dette lurer jeg alltid på hvordan andre har det. Jeg får rett og slett helt angst av fridager, og når en fridag i tillegg er en av uka sine få "treningsfrie" dager, blir det bare enda verre. Jeg klarer ikke å sette meg ned, det må skje noe absolutt hele dagen, og tankene vil ikke la meg være i fred. Dessuten begynner tvangstankene å komme tilbake. De er heldigvis ikke rukket å bli like ille som da jeg ble innlagt for snart tre år siden, men de styrer store deler av dagen min. For det meste handler de om ting jeg må gjøre for ikke å legge på meg eller miste musklene mine, men det er så rare og ufattellige ting at ikke engang jeg skjønner hvorfor jeg tror at det har noe med vekt og kropp å gjøre. 

Jeg kan si med hånden på hjerte at det har vært en slitsom uke. Tankene tidligere i uken gikk fort til hvor mye jeg gruet meg til torsdagen, for jeg visste at det kom til å bli en tung og krevende dag. På skolen har vi nemlig en diger greie vi kaller "Grand Prix", hvor hver av klassene skal velge ut en kjent melodi, skrive ny tekst til den, lage sceneshow og kostymer, for så å til slutt opptre foran ett helt folkehav av spente foreldre, familie, venner og bekjente.

På torsdag braket det hele løs, og dagen bestod av kjøring til og fra skolen, øving og generalprøver. I tillegg stod trening oppført på timeplanen. Jeg har rett og slett hatt så lite energi og overskudd i det siste at jeg ikke orket å legge om på rutinene, så det endte med at jeg måtte flette disse timene med trening inn i programmet. Da dagen endelig kom kunne jeg ikke gjøre noe annet enn å holde hodet hevet og -prøve å- ha lave forventninger til dagen jeg hadde i vente, og sjokkerende nok gikk det helt fint! Jeg var på skolen og øvde sammen med klassen lenger enn jeg hadde bestemt meg for på forhånd, og treningen gled fint inn blandt kjøringen til og fra skolen. 


 


 

Det var en slitsom kveld, men jeg kom meg gjennom. Jeg kjenner faktisk litt på kroppen at det har vært en slitsom uke, og jeg skjønner selv at jeg i utgangspunktet sikkert hadde hatt godt av å la meg selv slappe litt av.

Akkurat det har ihvertfall ikke skjedd i dag. I dag har vært en sånn dag hvor jeg bare har måttet prøve å komme meg gjennom uten alt for store sammenbrudd, og heldigvis har det gått helt fint. Nå kjenner jeg tankene om at jeg ikke kan sitte i ro komme snikende, og selv om jeg ikke har energi til å jage dem bort, skal jeg prøve likevel. Det begynner å bli ganske sent, så snart er det på tide med kveldens porsjon havregrøt;)

God helg alle sammen!

 

 • Publisert: 10.02.2017             Klokka: 21:47            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Kommer jeg noensinne til å bli frisk?

08.02.2017, 21:12

Akkurat nå klarer jeg så vidt å holde meg på bena. Jeg nekter å la meg selv slappe av på noe tidspunkt, og når tankene sliter meg mer og mer ned for hvert sekund som går, ender det ofte som dette; jeg føler at jeg må gjøre noe aktivt til enhver tid på dagen, og når kvelden kommer er jeg helt utslitt. De siste dagene har jeg ikke klart å holde meg på skolen gjennom hele dagen, og akkurat det er tankene sin feil. De surrer rundt i ett digert kaos av trening, mat, rutiner og tvang, men mest av alt hvor dypt og inderlig jeg hater kroppen min. For det gjør jeg virkelig.

Jeg husker ikke lenger hvordan jeg hadde det for noen måneder siden. Jeg føler at hver ny måned er helt annerledes og byr på både nye og gamle følelser, tanker og rutiner, men alt i alt føler jeg at det bare går verre og verre. Jeg kjenner at tvangen kommer tilbake, og jeg har ikke energi eller tankekraft til å holde den borte. Da ender det med at jeg lager meg enda flere rutiner som sliter meg ned og gjør hverdagen vanskeligere.

I dag var det som vanlig trening som stod på planen med det første jeg kom inn døren hjemme. Jeg lot meg selv sitte stille i noen minutter med en kald Burn Zero og ett lite eple før jeg satte i gang, og heldigvis følte jeg at det hele gikk ganske greit. Jeg hadde nok energi til å gjøre alle øvelsene jeg pleier og tankene tok ikke helt over og ødela alt. Likevel er det ikke riktig. Jeg prøver å si til meg selv at jeg gjør det fordi jeg vil og fordi jeg liker å trene, men det er bare tvang. Hodet mitt er fylt av tvangstanker om alt jeg må gjøre for å kontrollere vekten og beholde musklene, og treningen tar bare mer og mer over. Jeg kan ikke gjøre noenting uten at treningen skal være i bakgrunnen, og jeg har så god kontroll på alt at jeg ikke har noe kontroll likevel.

 • Publisert: 08.02.2017             Klokka: 21:12            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Jeg klarer aldri å slappe av

04.02.2017, 22:22

Som vanlig har denne lørdagen vært ett digert kaos av oppturer og nedturer. Det hele begynte med ett lite stikk av redsel og frykt for hva dagen ville bringe, men etter bare en kort stund følte jeg at jeg danset på en rosa sky. Jeg bestemte meg nemlig for å stille meg på vekten og veie meg i morges, og da vekten viste at jeg ikke hadde lagt på meg siden sist, kunne jeg endelig sukke lettet ut.

Jeg vet ikke helt hvor ting begynte å gå nedover. Ting føltes greit både før og etter frokost, men på ett eller annet tidspunkt falt jeg helt sammen. Jeg er bare så utrolig sliten, og bare det skjer en liten bagatell som ikke burde ha noenting å si for hvordan humøret mitt er og dagen min går, faller både jeg og hele verdenen min sammen. Dessuten blir alt mye vanskeligere på disse dagene da jeg har "treningsfri". Jeg ender opp med å føle at jeg rett og slett ikke kan sette meg ned og slappe av ett eneste sekund i løpet av dagen, og at det må skje noe hele tiden.

Akkurat nå er jeg så sliten og utmattet at jeg såvidt klarer å holde meg på bena. Det er like før jeg bare mister alt jeg har i hendene ned i grøten som står på kok foran meg, og jeg kjenner tårene presse på. Jeg klarer ikke å la meg selv slappe av, og når tankene suser rundt og bryter meg litt og litt sammen for hvert sekund som går, ender det ofte sånn.

Jeg hadde virkelig ikke inspirasjon, motivasjon eller lyst til å legge ut noe på bloggen i dag, men jeg mer eller mindre tvang meg selv til å gjøre det likevel. Dessverre må jeg bare si meg ferdig for dagen med disse få ordene. Jeg er rett og slett så sliten at jeg ikke klarer å tenke klart, og da kommer det ikke mange fornuftige ord og setninger ut av meg. For øyeblikket står jeg på kjøkkenet og lager til kveldens porsjon med grøt, og selv om jeg vanligvis ser frem i mot hvert ett måltid jeg skal spise i løpet av dagen, vil jeg helst bare legge meg rett ned. Jeg vil bare hyle og skrike av frustrasjon og sinne over hvor fælt alt er, hvor fælt livet mitt er, men jeg vet at det ikke hjelper. For hva har vel noensinne hjulpet?

 • Publisert: 04.02.2017             Klokka: 22:22            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 1

Jeg er redd for å bli frisk

30.01.2017, 20:54

Etter rundt tre år med kjemping og slit husker jeg ikke lenger hvordan en vanlig dag føles. Helt siden jeg ble syk har hver eneste dag bestått av rutiner og tvang, sammensveiset med tanker og depresjon, og jeg husker ikke sist gang jeg stod opp en morgen uten å mer eller mindre bli slått i bakken av tankene. Noen dager er verre enn andre. En dag kan jeg føle at jeg ikke er noe annet enn anoreksien, treningsforstyrrelsene og depresjonen, mens dagen like etter kan virke lys og uten problemer. For det meste. Etter noen timer med litt gode tanker og inspirasjon til å få det bedre her i livet, kommer frykten for akkurat det; å få det bedre.

Tankene om at jeg en dag kan bli mer eller mindre helt frisk og at alle problemene, smerten og sorgen en dag kan være visket helt bort, skremmer meg faktisk mer enn jeg tror noen kan forestille seg. Det gjør meg usikker på alt jeg er, og spesielt hvem jeg er. For, hvem er jeg egentlig uten dette? Hva ville jeg fylt dagene mine med om det ikke innebar de gode gamle rutinene, tankene, depresjonen og de utallige timene med trening og anger over hver en bit jeg tar?

Jeg har aldri fått noen form for oppmerksomhet eller medfølelse fra andre enn foreldrene mine. Jeg ble syk og innlagt på grunn av ting de andre på min alder aldri hadde viet en tanke til, og de skjønte naturligvis ikke hva en "spiseforstyrrelse" -og ihvertfall ikke anoreksi- var. Tiden gikk og flere og flere fikk greie på at jeg var syk og hva som var galt med meg, men jeg fikk aldri den oppmerksomheten jeg så sårt trengte.

Jeg vet faktisk ikke om det bare er det faktum at jeg aldri har fått nok oppmerksomhet som skaper frykten, eller om det rett og slett er ren og skjær redsel for det ukjente. Eller, det er jo faktisk ikke ukjent engang. Jeg var jo helt vanlig for noen år siden, men problemet er at jeg ikke er den personen lenger. På noen måte. Jeg har ikke de samme interessene, de samme drømmene og de samme gledene som den gangen, og dessuten vet jeg ikke helt hvilke interesser, drømmer og gleder jeg har nå heller. Alt er bare ett kaos av tanker, tvang og depresjon, og spesielt tvangen gjør at jeg ikke helt lar meg selv gjøre det jeg virkelig vil.

Denne helgen har faktisk gått ganske bra. Treningen på lørdag gikk rimelig smertefritt for seg, og dagen i dag uten trening har også gått helt fint. Det er vel akkurat slike dager som gjør at jeg begynner å tenke på hvor redd jeg faktisk er for å bli frisk, men det er vel bare en tanke jeg må vende meg til. For ett helt liv med denne sykdommen, sorgen og tankene er ett liv jeg ikke vil leve.

 • Publisert: 30.01.2017             Klokka: 20:54            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 0

Virkeligheten min er alt annet enn normal

25.01.2017, 21:41

Noen dager faller jeg helt sammen. Tankene, følelsene og livet generelt tar tak i meg og får alt til å føles meningsløst og tomt. Noen dager faller jeg helt sammen i en endeløs gråt som kommer av en blanding av sorg, fortvilelse og sinne. Jeg kan gråte til det ikke lenger er igjen mer gråt inni meg, tro at jeg er på vei oppover, og faller like fort tilbake til det mørke, triste hullet jeg var i. Noen dager faller jeg helt sammen, men sorgen klarer ikke å trenge gjennom. Eller kanskje er det jeg som ikke lar den synes. Jeg kan være så langt nede at jeg ikke klarer noe annet enn å stå midt på gulvet og fundere på hvorfor i alle dager jeg ikke gjør noe annet enn å bare stå der, men tankene når på en måte ikke opp til hode. De bare ligger der og flyter rundt. De erter og pirrer, prøver å overbevise meg om at det ikke er noe håp for meg, at jeg bare må gi opp.

Noen dager er verre enn andre, følelsene og humøret går opp og ned som en karusell, men jeg kan ikke huske sist gang jeg hadde en dag uten dette. Jeg våkner hver eneste morgen og disse tankene, følelsene, tvangen og sorgen faller inn i hodet mitt som en vond drøm. Problemet er at det ikke er noen drøm, det er virkeligheten. Min virkelighet. Jeg var faktisk hos helsesøster for å snakke om alt dette i dag, men jeg kom meg ikke lenger enn til "jeg står opp, og det første jeg tenker på er.." før jeg brast ut i gråt. Når jeg sier det høyt faller det meg bare inn hvordan ting er, og hvordan jeg faktisk har det. Vanligvis tusler jeg bare rundt i mine egne tanker og lar ingen andre enn mamma og den stakkars, forvirrede hunden min høre, og da kan jeg av og til bare late som det er akkurat det: En vond drøm som vil ta slutt om bare en liten stund. Men etter noen år med dette vet jeg at jeg ikke bare kan late som, drømme meg bort, og heller ikke skjule det faktum at dette er virkeligheten min.

Jeg var faktisk i ganske godt humør etter skolen i dag. Jeg visste at en deilig, kald Burn Zero stod i kjøleskapet hjemme og ventet på meg, tankene var merkelig nok dekket av ett lite slør med "det ordner seg snart", og treningen føltes ikke som en diger byrde. Så vet jeg ikke helt hva som skjedde. Gleden varer vel bare ikke evig, og jeg falt sammen i ett kaos av tanker og følelser så fort treningen var unnagjort. Jeg var heldigvis snar med å komme meg ut av huset og fikk humøret opp igjen, og nå sitter jeg godt plantet i sofaen med en kald kopp vann, tøfler på bena og trøtte øyne. Det har vært en lang dag, og nå skal jeg bare prøve å slappe av resten av kvelden.

Når dette innlegget er ferdig skrevet og publisert på bloggen, er det på tide med kveldens vanlige porsjon havregrøt, og etter det får jeg bare ta ting som det kommer. For sånn er vel bare livet. Jeg kan ikke ha kontroll over alt som skjer til enhver tid av døgnet, og heller ikke forvente at alt jeg har planer om at skal gjøres, blir gjennomført. For sånn er det bare. Livet er uforutsigbart, og jeg kan ikke annet enn å prøve så godt jeg kan å holde følge.

 • Publisert: 25.01.2017             Klokka: 21:41            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Vær stolt av alle de små seirene

22.01.2017, 00:14

Det har virkelig vært noen rare dager. I begynnelsen av uka bestemte jeg og mamma oss for at vi rett og slett var nødt til å veie meg, siden hun var sikker på at jeg har gått en god del ned i vekt de siste ukene. Selv om jeg får mer eller mindre panikk av å veie meg, gikk jeg med på det denne ene gangen, og etter det ble alt helt merkelig. Jeg har faktisk følt at ting har gått ganske fint de siste ukene, men etter veiingen var det som om alt falt helt sammen rett foran øynene på meg. Vekten viste nemlig mye lavere tall enn hva den gjorde sist -noen måneder siden-, og jeg har dessuten fått utrolig mye mer muskler siden den gang. Med andre ord så har jeg gått ned ganske mye den siste tiden.

Det ble en skikkelig diskusjon om hva i alle dager vi skulle gjøre. Jeg skjønner såklart at jeg bare fortsetter å gå ned i vekt hvis jeg fortsetter som dette, men det er likevel mye å ta innover seg på så kort tid. Eller egentlig på hvilken som helst tid. Forrige gang jeg var motivert nok til å skulle prøve å gå opp i vekt, hadde jeg hatt en utrolig dårlig periode hvor jeg var så langt nede at jeg vurderte å ta livet mitt, og ikke engang etter det var noen enkel avgjørelse.

Jeg har ikke planer om å gå opp i vekt med det første. For øyeblikket skal jeg bare fokusere på å lære meg å slappe mer av med treningen og prøve å ikke gå mer ned i vekt, to ting jeg har en mistanke om at henger litt sammen. I dag bestemte jeg meg faktisk for noe som var utrolig vanskelig, men jeg føler bare glede og stolthet over at jeg gjorde det. Etter trening i dag dro jeg og mamma av gårde til butikken for å kjøpe noe jeg har hatt lyst til å teste ut, nemlig en såkalt protein pudding. Jeg tok en titt på disse for noen dager siden, og det at de var uten tilsatt sukker, hadde lite fett og karbohydrat, og at de i tillegg inneholdt masse protein, gjorde meg veldig interessert i å smake!

Jeg har en helt fast rutine for hva jeg spiser både på skolen og i helgene, og noe i nærheten av denne her står virkelig ikke på lista. Men for å berolige foreldrene mine og vise både meg selv og dem at ting kommer til å ordne seg, spiste jeg denne lille protein puddingen til lunsj i dag.

Jeg er utrolig stolt av meg selv for å ha spist denne i dag! Selv om det sikkert virker som en utrolig liten ting som ikke burde bety noen ting her i livet, så er sånne ting merkelig vanskelig for meg, og da føles det som en liten seier å gjennomføre. Den smakte forresten utrolig godt, og jeg håper at det ikke er siste gangen jeg spiser en sånn;)

Alt i alt så har jeg hatt en ganske fin dag i dag, og det håper jeg at dere har hatt også!

Vi blogges!

 • Publisert: 22.01.2017             Klokka: 00:14            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Jeg har mistet meg selv

19.01.2017, 21:56

Akkurat nå føler jeg at jeg er helt tilbake ved startstreken. For rundt ett halvt år siden bestemte jeg meg for at jeg ville prøve så godt som bare mulig og få snudd sykdommen, men etter bare noen måneder har alt gått helt galt. Anoreksien og ortoreksien har tatt tak i hver sin del av meg og ristet all motivasjon og glede bort, noe som har endt i så mye frustrasjon og forvirring at jeg på ett tidspunkt ga helt opp. Igjen. Jeg begynte å spise mindre og trene mye mer, mer enn jeg noensinne har kunnet forestille meg, og nå vet jeg ikke helt hvor og hvem jeg er lenger. Igjen.

Jeg har ikke våget å veie meg på flere måneder, men spesielt mamma har nevnt støtt og stadig at jeg har blitt tynnere den siste tiden. Selv om jeg rett og slett ikke klarer å se sånne ting i speilet har jeg tenkt tanken selv, og jeg vet at det er treningen sin feil. Jeg har brent av så å si alt av fett på kroppen min og byttet det ut med muskler, og det at selv jeg innser det sier litt om situasjonen. Det er nemlig en psykose. Jeg ser meg i speilet, på bilder, selv en refleskjon i vinduet, og jeg ser noe som ikke er der. Likevel er jeg overbevist om at det jeg ser er sannheten, for hva ellers, men når jeg ser på tallene på vekten og hører på det andre sier skjønner jeg at det er galt. Men på ett eller annet tidspunkt begynner jeg naturligvis å tvile på det mamma preker ustoppelig om, for det er jo bare hun som sier det. Med en gang ordet anoreksi, spiseforstyrrelser, trening eller mat blir nevnt i offentligheten er det som om alt blir satt i sakte film. Alle nøler og prøver nok desperat å komme opp med noe smart og passende å si, men det er likevel som om de prøver å feie vekk det faktum at jeg er syk. Og jeg feier det ikke vekk, ikke engang legger jeg skjul på eller pynter på sannheten, selv om den er vondere enn de fleste kan forestille seg.

Jeg tenker ofte at jeg skulle ønske at jeg fikk sjangsen til å bli enda sykere da det hele startet. Jeg ble aldri så tynn som jentene på de avskrekkende bildene en finner overalt på internett, noe som nesten er ett slags kjennetegn på anoreksi. Skjelettet skal stikke ut til alle kanter, det skal aller helst være rør i nesa og en skal være plassert i ett kaldt, isolert sykehusrom. Jeg fikk aldri noen av disse tingene. Kroppen min var dekket av ett tynt lag dun, jeg hadde noen såkalte "utstikkere" som legen min kalte det, og sykehusrommet mitt så ut som ett helt vanlig soverom bortsett fra de innrissede ordene på skrivebordet som sa ting som "la meg dø" og "hvorfor meg?". Det var bare en person utenom mamma og pappa som besøkte meg på sykehuset, og hun forstod nok ikke hva som var galt med meg. Jeg har alltid vært åpen og ærlig om sykdommen og problemene mine, men jeg tror faktisk aldri at noen har trodd helt på meg. Det er derfor jeg skulle ønske at jeg ble så tynn som de jentene på de avskrekkende bildene; åpenbart syk, ikke engang noe spørsmål.

Men skaden er allerede gjort. Jeg kan aldri få den oppmerksomheten jeg så voldsomt trengte på ett tidspunkt, og jeg må rett og slett lære meg å leve uten den og innse fakta; med eller uten den oppmerksomheten var jeg syk. Hadde jeg latt det gå noen få uker til ville jeg sett ut som på de bildene, og kanskje verre og, for hjertet mitt begynte å bli svakt. 

Jeg brukte en god stund på å skrive alt dette, og jeg nølte virkelig før jeg bestemte meg for å legge det ut. Jeg føler at det gir en følelse av at jeg ikke har vært noe syk og at alt bare er bagateller og klaging, men det er ikke det. Jeg har vært gjennom noe jeg er sikker på at er mer eller mindre det verste ett menneske kan oppleve. Jeg mistet verken livet eller ett familiemedlem, og egentlig ikke vettet heller. Jeg har mistet meg selv.

 • Publisert: 19.01.2017             Klokka: 21:56            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Når jeg nesten ikke kommer meg gjennom dagen

17.01.2017, 21:37

Noen dager er verre enn andre. Jeg kan stå opp og føle at alt er bra, livet er vakkert og fremtiden lyser som en sol, men alt det positive kan falle sammen like fort som det kom. I dag var en sånn dag. Jeg sto opp og følte energien og livslysten blomstre inni meg, alt føltes så fint og godt, og jeg klarte bare så vidt å vente med å komme i gang med en ny dag. Så kom det bare en liten ting i veien, og jeg falt sammen uten ett eneste minne om lykken jeg hadde kjent for bare få sekunder siden. Alt er så risikabelt med livet jeg lever. Alt skal være gjort helt riktig akkurat som alltid, og om jeg prøver å endre på den minste ting er det så utrolig lett at alt faller sammen. Jeg føler at jeg mister kontroll.

Jeg satt med en god del virrende tanker store deler av skoledagen. Trening og mat lå naturligvis på toppen, men jeg kjente også på hvor utrolig fælt selvbildet mitt var. Jeg følte meg bare stygg, nytteløs og ekkel, men mest av alt ikke tynn nok. Samtidig kan jeg også tenke tanken at jeg er for tynn og at jeg må spise mer, men da kommer anoreksien løpende og gir meg en skikkelig omgang. Alle disse tankene farer gjennom hodet mitt så å si til enhver tid av dagen, men noen ganger blir det rett og slett for mye og jeg har bare lyst til å gi opp.

Jeg vurderte virkelig å droppe de to siste timene på skolen. Tankene og følelsene ble bare for mye, og til slutt visste jeg ikke helt hvordan i alle dager jeg skulle holde ut. Jeg kom meg heldigvis gjennom, og selv om jeg falt helt sammen da jeg kom meg hjem har jeg klart å komme meg på bena igjen. Etter middag dro jeg på meg regnbukse, støvler og hele pakka, og gikk rett og slett tur i noen timer. Jeg føler meg alltid så utrolig mye bedre når jeg får litt frisk luft i lungene og muligheten til å lufte tankene uten det samme gamle bråket fra huset, og det hjalp i dag også.

Jeg slenger bare med dette bildet for å minne meg selv om å smile. På dårlige dager er det så alt for lett å glemme at man en gang for ikke lange siden var glad, og da virker alt ekstra mørkt og meningsløst. "Når en er i mørket må en bare huske å skru på lyset";)

 • Publisert: 17.01.2017             Klokka: 21:37            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

I matboksen til en anorektiker

12.01.2017, 21:17

Det er helt merkelig hvordan alle disse rutinene mine blir til. Så fort jeg har fått for meg at én liten, kanskje til og med ubetydelig ting, har noe å si for vekten og kroppen min, er jeg helt fastlåst. Det er som om jeg tror at en liten forandring vil ødelegge alt jeg har av kontroll, til og med når jeg innerst inne vet at det er alt annet enn sant. Det er den kontrollen sin feil, egentlig. Alt skal være utført akkurat som vanlig, uten unntak, og om det kommer noe i veien føles det som om hele verdenen raser sammen foran øynene på meg.

I julen gikk jeg ned en god del i vekt. Jeg har ikke våget å veie meg, men jeg stoler på det andre forteller meg. Det er nok den kombinasjonen av at jeg har trent utrolig mye mer enn vanlig, i tillegg til at jeg har unngått mat så godt som bare mulig. Derfor har hverdagen blitt en stor utfordring for meg. Jeg prøver så godt jeg kan å pakke med meg en stor nok lunsj som kan gi meg energi ut skoledagen, men jeg kjenner hvor vondt alt gjør inni meg. All kontrollen jeg føler at jeg mister, og kaloriene jeg føler jeg ikke skulle hatt i meg. Alt føles som en kamp.

I dag testet jeg faktisk ut noe nytt i matboksen. Det som rett og slett alltid er med meg i skolematen er en eller annen form for frukt, og i dag endte jeg faktisk opp med en grapefrukt! Jeg har smakt grapefrukt når jeg var yngre og mer kresen, og siden jeg ikke likte det da tenkte jeg rett og slett at jeg kanskje kom til å gjøre det nå. Så jeg satset stort og skjærte opp en grapefrukt før jeg tok veien til skolen i dag tidlig, og jeg ble faktisk sjokkert da lunsjtider kom. Det er noe med smaken som er utrolig merkelig, men samtidig et det veldig tilfredsstillende. Dessuten er det noe av det sunneste en kan få i seg!

Siden jeg syntes at det var utrolig godt med grapefrukt til lunsj i dag, blir det nok det samme i morgen! Jeg merker at det er en smak en er nødt til å bli vant til, men jeg synes allerede at det er kjempegodt;)

Hva pleier du å spise til lunsj?

Vi blogges!

 • Publisert: 12.01.2017             Klokka: 21:17            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Er det verdt å dø for

10.01.2017, 21:05

Jeg ble aldri så tynn som de jentene man ser bilder av. De med ribbein så utstikkende at man kan telle alle radene, og hoftebein så synlige at man får vondt i sjelen. Jeg ble aldri så tynn. Jeg gikk ned over tjue kilo på noen måneder og hjertet mitt var i ferd med å svikte kroppen min og gi meg helt opp. Tankene mine ble til små, tikkende bomber inne i hodet mitt, og tok fra med alt som var igjen av meg selv, helt til jeg var ett helt ukjent begrep. Jeg var så ung og uvitende. Jeg hadde ikke engang hørt ordet 'anoreksi' før legen tok det opp. Å sulte ble en daglig rutine, sammen med alle de andre tingene hodet mitt påstod at jeg var helt nødt til å gjøre, som å ha på meg helt rosa klær, ha perfekt neglelakk og så mye sminke i trynet at jeg så ut som ett takras. Det virker kanskje som rene bagateller, men alle disse tingene gjorde meg tvunget til å sitte rett opp og ned i en stol dagen lang. Jeg kunne ikke ta på noe uten å tenke at jeg måtte vaske hendene, og med flere lag hudkrem på kroppen til enhver tid av døgnet, trodde jeg også at noe fælt ville skje om litt av den kom borti noe. 

Jeg skriver ikke egentlig dette innlegget for å få frem de tingene jeg følte på da jeg først ble syk. Selv om jeg ikke så direkte syk ut, var tilstanden min så ille at jeg ble innlagt. Jeg ble tvunget til å sitte helt i ro etter hver eneste lille bit de fikk i meg, og da jeg endelig kom tilbake til hverdagen var jeg blitt noe jeg ser på som "skinny-fat". Det vil rett og slett si at jeg var tynn, men det var ikke tegn til muskler. Etter det kom treningstankene sakte men sikkert. De begynte som en stor glede, ettersom det hadde vært en lang periode hvor jeg ikke fikk lov til å trene, men de utviklet seg til noe helt annet. De endte opp som ett monster. Ett monster som vokste seg større og større jo mer jeg tenke på det, og rev meg i filler enda mer enn før. 

Treningsforstyrrelser høres så pinglete ut. Det høres ut som en liten bagatell, noe som ikke kan sammenlignes med andre problemer rundt omkring i verden. Sannheten er at jeg hadde foretrukket en hvilken som helst annen sykdom enn denne. Noe som kunne blitt lindret av ett glass medisiner eller en operasjon, noe andre kunne se og synes synd på. For dette er bare meg. Dette er en uhelbredelig sykdom som ingen kan gjøre noe med. Anoreksien som første til ortoreksi, og ortoreksien som tok meg med ned i dypet til angsten og depresjonen. Jeg er en diger klump av sorg, tanker og stress, som ingen kan gjøre noe med, nemlig fordi jeg er den eneste som kan kurere dette. Jeg er den eneste utveien fra dette uendelige marerittet. Jeg trener meg sykere og tenker meg tristere, og om jeg ikke snur det kan det ta uventede vendinger. Om jeg fortsetter med dette vil jeg aldri bli lykkelig, og en vakker dag er jeg kanskje ikke her mer. Men jeg har ting å holde fast i, personer jeg vil være med og opplevelser og gleder jeg ikke vil gå glipp av. Jeg må bare vinne over meg selv først.

 • Publisert: 10.01.2017             Klokka: 21:05            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Julen har tvunget vekten nedover

02.01.2017, 22:11

Jeg kan ikke akkurat påstå at denne julen har vært bra for helsen min. Jul skal egentlig være en koselig tid med venner og familie, en tid da alle problemer i livet blir betydelig mindre og mer ubetydelige. For meg har det vært stikk motsatt. Helt siden skolen sluttet og ferien startet har jeg stresset døgnet rundt, selv om jeg ikke har noe viktig som må gjøres. Jeg har alle disse tingene jeg gjøre, de tingene jeg føler at er ett nederlag om jeg ikke gjør, og når skolen ikke er der og tar opp en god del av tiden min, ender det opp med at tankene tar over. Jeg får alt for mye tid til å tenke. Så jeg tenker og tenker og tenker, tenker helt til hodet sprekker og jeg ikke skjønner hva som er vitsen, faller helt sammen og kommer meg opp igjen til samme prosedyre litt senere.

De siste årene har juletiden i bunn og grunn vært utrolig slitsom og utfordrende, men jeg har aldri opplevd en så fæl førjulstid og romjul. Alt gikk bare galt fra første dagen med fri, og selv om julemiddagen og middagsbesøkene har gått helt greit, føler jeg at jeg har gått mange steg tilbake i spiseforstyrrelsene. Jeg har latt dem vinne. Havregrøten jeg har hatt fast til frokost og kvelds er naturligvis den samme, men alt annet har falt helt sammen. Jeg gleder meg til hver en bit jeg skal ta i løpet av dagen, men når jeg først skal spise ender det opp med å bli ett måltid uten nytelse, og nesten uten kalorier også. Det er merkelig at så mye kan forandre seg i løpet av bare noen få uker. For noen uker siden var jeg helt fylt av motivasjon for å få ett bedre 2017, få orden på tankene og en sunnere treningsrutine som ikke sluker opp hele livet mitt, men også å klare å spise litt mer og legge på meg etter en stund. Akkurat nå føles det som om den motivasjonen har snudd helt.

Jeg kan vel på ett eller annet vis se selv at jeg har blitt litt tynnere denne julen, men likevel klarer jeg ikke å ta det innover meg på riktig måte. Det tar meg bare flere skritt tilbake og innover i anoreksien, noe som føles som ett lite nederlag med tanke på at jeg følte at det gikk så bra før ferien. Da økte jeg litt og litt på spesielt lunsjen, prøvde å venne meg til tanken om små mellommåltider, og hadde til og med en følelse av at treningen gikk bra og ga meg mer energi enn den tok. Jeg kan ikke si at det samme gjelder i dag.

 • Publisert: 02.01.2017             Klokka: 22:11            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 0

Hva om jeg ikke egentlig vil?

28.12.2016, 21:37

Jeg er rett og slett helt utslitt. Jeg vet ikke om det bare sitter igjen fra de to dagene med besøk og den ene fellesmiddagen vi hadde, eller om det har vart lenger enn som så. Jeg vet bare at jeg er helt utslitt. Hodet mitt er fylt med alle slags tenkelig tanker og følelser, og jeg har ennå den merkelig følelsen av tomhet. Det hadde vært fint å kunne legge skylden på depresjonen, men i det siste har den vært lite til stede. I hvert fall den gode gamle depresjonen. Den siste uken har jeg hatt den følelsen av at ingenting gir mening og at livet er helt og fullstendig verdiløst -noe jeg liker å se på som 'den gode gamle depresjonen'-, men jeg får i tillegg små drypp av en ren, fantastisk lykke. Disse små dryppene varer ikke lenger enn i noen få sekunder, maks ett minutt eller to, før den vanlige tomheten legger seg som ett belegg rundt meg.

Utmattelsen i hodet og sjelen fører naturligvis til at kroppen gjør det samme etter en stund. Når jeg har brukt en hel dag på tanker, stress, angst og -ofte- sorg, i tillegg til at jeg trene og ikke tillater meg selv å sitte ned og ta en pause før sent på kvelden, blir jeg ofte helt utmattet og tom for energi om kvelden. Jeg tror dessuten at jeg aldri har stresset så mye som nå i det siste. Alt er stress. Treningen og maten tar som vanlig en soleklar førsteplass, men bloggen, youtube og alt det som følger med får også en fin plass på pallen. Jeg er bare livredd for alt som kan gå galt. Jeg kan gi opp eller aldri bli noe vellykket, men jeg er merkelig nok også redd for at jeg ikke egentlig vil. For hva om det ikke egentlig er dette jeg vil? Hva om jeg egentlig gjør dette uten lykke, og bare tvinger meg selv til å tro at det er min vei her i livet. Jeg føler rett og slett at jeg må ha veien klar foran meg, for jeg vet ikke om jeg har råd til å ta flere gale valg.

Men hva kan man vel gjøre?

 • Publisert: 28.12.2016             Klokka: 21:37            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 0

Jeg kunne ha dødd

21.12.2016, 21:22

Jeg kunne ha dødd. På bare noen få måneder hadde jeg gått ned en stor prosentdel i vekt, og jeg var svakere enn noensinne. Alt forandret seg så fort. Jeg gikk fra å være en elleve år gammel jente uten så mange tanker og bekymringer om hvordan livet burde være, til å sulte meg selv fordi jeg ikke så noen annen utvei fra tankene. Det tok bare en sommer før hjertet mitt begynte å bli svakere. Verken jeg, foreldrene mine eller legene visste noe om det der og da, men nå vet vi. Hadde jeg ikke blitt lagt inn på UPA ville jeg mest sannsynlig vært død nå. Det er en merkelig tanke. Hadde jeg fortsatt med å sulte meg selv på den måten ville hjertet blitt svakere og svakere, og til slutt ville det ikke vært vekten som drepte meg, men hjertet som ikke klarte mer. Selv om vi ikke visste at ting begynte å gå galt inni meg også, hadde vi en anelse. Jeg husker spesielt godt en dag jeg stod i dusjen. Jeg var midt i en utmattende prosess med å påføre balsam for minst tredje gang (en av tvangstankene), da en fæl kvalme slo innover meg. Jeg vet ikke hvordan jeg kunne vite det akkurat der og da, men jeg begynte likevel å rope på mamma fordi jeg visste at noe kom til å skje veldig snart. Jeg ropte så høyt jeg bare maktet, men til slutt fikk jeg bare ut en lav hvisking. Så jeg surret den spinkle, våte kroppen min inn i ett håndkle og dro meg inn på kjøkkenet, hvor jeg falt sammen. Alt gikk svart og jeg bare lå der. En tolv år gammel jente uten noen anelse om hva hun hadde gjort galt med livet. 

Så var jeg innlagt på UPA i noen uker. Vekten gikk først ned før den bestemte seg for å sakte men sikkert gå opp, slik som legene ville. Jeg var helt overbevist om at alle prøvde å lure meg til å gå opp i vekt, og de stundene jeg husker aller best er de hvor jeg følte meg aller verst. Men etter en stund var jeg ute. Jeg måtte likevel dra på ukentlige vektkontroller og det var mye oppfølging av BUP, men jeg var ute. Ute fra fra stedet som drepte meg innvendig og reddet meg utvendig. Men jeg er her likevel, og jeg ville ikke endret på noe. Denne kampen har gjort meg til akkurat den personen jeg er i dag, og selv om jeg ikke er helt sikker på hvem denne personen er, vil jeg ikke være en annen.

Ting har forandret seg så ufattelig mye på bare tre år. På en måte føler jeg at det går oppover og at ting går bedre, men på en annen føler jeg at jeg ikke kommer til å klare det. Ikke kommer til å klare å slutte å tenke på dette, og leve i denne vonde, smertefulle sirkelen. Men mest av alt er jeg redd for å gi opp. Det er nemlig to måter å gi opp i denne situasjonen. Den ene er å gi opp på den måten at jeg ikke orker å telle kalorier, spise sunt og trene hele tiden, og det er vel den gode måten. Den andre måten, den jeg er mest redd for, er den hvor jeg lar depresjonen ta over, og gir opp på selve livet.

I dag har det gått helt greit. Jeg har klart å legge tankene om trening litt på hylla, og vært litt sosial og gjort ting jeg faktisk har hatt lyst til. Selv om ferie er noe utrolig krevende og vanskelig for meg, tror jeg at jeg har godt av disse dagene uten skole. Sove litt lenger og ha litt mindre å tenke på. Forhåpentligvis.

 

 • Publisert: 21.12.2016             Klokka: 21:22            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 1

En merkelig følelse av tomhet

16.12.2016, 21:53

Selv etter en lang uke føler jeg meg ikke noe særlig sliten. Uken har fløyet av gårde fortere enn jeg har rukket å registrere, og humøret har gått opp og ned uten stopp. En dag føler jeg at jeg kan ta over verden idet jeg står opp om morgenen, men så fort jeg har kommet meg ut døren hjemme ser jeg verken glede eller mening med livet. Dessuten har jeg hatt en merkelig form for tomhet. Jeg kan føle at alt gir så mye mening og at livet er helt fantastisk, samtidig som jeg helst vil legge meg ned på bakken og gråte meg selv i søvn.

Selv om det har vært mye opp og ned denne uken, har jeg heldigvis ikke falt helt sammen. Jeg har verken vært høyt oppe i skyene eller langt nede i dypet. Det har egentlig vært ganske middelmådig, noe som føles utrolig merkelig. De tidligere ukene har det vært ganske så annerledes, mest med tanke på hvor glad og trist jeg har vært. Vanligvis er det noen dager jeg er så langt nede at jeg ikke kan se hvordan i alle dager jeg skal komme meg opp igjen, samtidig som den samme dagen kan inneholde helt fantastiske -men korte- øyeblikk. Jeg kan ikke si at jeg opplever hele dager hvor ting er bra, for det er rett og slett ikke sant. Jeg kan ha små glimt av ekstrem glede, men utenom det føles det ofte veldig mørkt.

Jeg tror at en stor grunn til at denne uken har vært sånn, har vært at jeg rett og slett ikke vet. Jeg vet ikke om jeg er tynn eller ikke, om livet gir mening eller ikke, og heller ikke hva jeg vil gjøre med livet, selv om jeg egentlig vet. Alt er så uvisst, så uavklart. Jeg vet verken frem eller tilbake, og da tar en form for angst over. I livet jeg lever akkurat nå trenger jeg å ha ting planlagt og lagt frem foran meg slik at jeg vet hvilken vei jeg skal gå. Om ikke ender det bare opp med at jeg faller helt sammen i ett kaos av stress, gråt og tanker som svirrer rundt uten stopp.

Dagen i dag har egentlig gått helt fint, selv om jeg hadde ett lite tilfelle av den gode gamle faen-jeg-må-trene-mer følelsen. Men utenom det har alt gått ganske lett. Skoledagen gikk fint, jeg kom meg gjennom dagens planlagte trening, og jeg og mamma fikk endelig pyntet ferdig årets pepperkakehus. Litt utpå dagen i dag kom i tillegg storebroren min på besøk, og derfor ble det taco til middag. Og det er virkelig lenge siden jeg har spist!

Det ble såklart guacamole til tacoen i dag, og jeg fikk se den søteste avokadoen jeg noensinne har sett! Kan det bli bedre?

Nå står jeg godt plassert på kjøkkenet og koker kveldens porsjon grøt. Det er håndball på tv'en og familien skriker og hyler som ett forsøk på å få Norge til å vinne. Etter jeg kom ut av dusjen i dag bestemte jeg meg faktisk for å være litt ekstra grei med ansiktet mitt, og tok en såklat 'nose strip' som jeg fikk i årets julekalender. Det føles alltids godt å få presset litt ansiktspleie inn i de vanlige rutinene;)

Har du noen planer for helgen?

Vi blogges!

 • Publisert: 16.12.2016             Klokka: 21:53            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 1

Kommer jeg noensinne til å bli frisk

06.12.2016, 21:01

Uansett hvor hardt jeg prøver, klarer jeg ikke å se for meg hvordan andre på min alder har det. Hva de gjør på fritiden, hva de spiser og hvordan de tenker, alt er bare en helt annen verden for meg. De siste årene har hverdagen min blitt snudd helt på hodet, også for hele resten av familien. Vi kan ikke ha middag før klokka fire, alle planer må være godt planlagte på forhånd slik at de ikke skal komme i veien for rutinene mine, og jeg er så og si aldri med noen etter skoletid. Hele livet mitt har tatt en helomvending i forhold til slik det var før, og det er mer slitsomt enn jeg makter å forklare. Alt jeg gjør er ting jeg enten må gjøre, eller føler at jeg må gjøre, og jeg kan ikke huske sist gang jeg gjorde noe jeg faktisk ville. Hodet og tankene mine har tatt over hver eneste lille bit av livet mitt. Prioriteringene mine, det sosiale livet, selvfølelsen, rett og slett alt, og spesielt det jeg hadde før. 

Så kommer spørsmålet, "hva vil det si å være frisk?". Ikke "frisk" som i at man ikke har influensa og ikke er forkjølet, men "frisk" som i frisk fra dette. Frisk fra tankene, rutinene, sorgen og smerten. Det er nemlig ikke slik at jeg er frisk når jeg har nådd en normal vekt, og heller ikke når jeg begynner å spise normalt. Det ligger så utrolig mye bak alt dette, så mye at ikke engang jeg vet helt hva det er. Det er oftest som en uendelig rundgang som begynner med selvbilde og slutter med sorg, før den går rett over på selvbilde igjen. Det er nok det som ligger i grunn for alt. Selvbildet. Jeg har aldri vært fornøyd med kroppen min, selv om jeg ikke brydde meg noe særlig om den før jeg ble syk. Men det gjorde alltid vondt å bli kalt tjukk og stygg, uansett om jeg lot det gå innpå meg eller ikke. Nå hater jeg kroppen min mer enn noensinne, men redselen for å forandre på den er likevel altfor stor og skremmende. Da jeg først ble syk var det nok tankene på at jeg kunne forandre på kroppen min som gjorde at jeg bare ble sykere og sykere. Tankene om at det jeg ikke likte på kroppen min kunne forsvinne om jeg sultet meg, og at det ville gjøre meg lykkelig. "Drømmekroppen" var det. Det var den jeg letet så desperat etter, for den jeg hadde var aldri bra nok. Verken for meg eller andre. Jo mer jeg sultet meg, jo tynnere ble jeg, og tankene ble til en diger floke av alt jeg ønsket, ville, ikke ville, måtte og ikke maktet. Drømmene mine ble knust en etter en, for hva ellers? Hvordan kunne jeg holde på en drøm når alt jeg ville ha var drømmekroppen?

Helt ærlig tror jeg aldri at jeg kommer til å bli helt frisk. Det kommer mest sannsynlig alltid til å ligge igjen noen tanker om både selvbilde, trening, mat og meningen med livet mitt, og noen dager kommer de til å være verre og mer uutholdelig enn andre. Jeg føler ofte på meg at jeg er på god vei mot ett 'normalt' liv, men noen dager faller jeg rett ned. Ned i ett dypt, svart hull som tar alt av energi, selvfølelse og glede ut av meg, og etterlater meg med intet. Ingen følelser, ingen tanker, bare "hvorfor i alle dager er jeg her". Men jeg er stolt av meg selv. Stolt av at selv om jeg oftere enn jeg har klart å telle, har vært så langt nede og har hatt så lyst til å gi opp, likevel har gått videre. Stolt av at jeg er den eneste som har overlevd akkurat dette livet 100%.

 • Publisert: 06.12.2016             Klokka: 21:01            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 1

På toppen av listen over prioriteringer

22.11.2016, 21:06

Skole, lekser, trening og blogg, noe har man lyst til, annet ikke. Den siste tiden har jeg rett og slett endt opp med å ha alt for mye på timeplanen, både ting jeg bare gjøre, som skole og lekser, ting jeg føler at jeg må gjøre, som trening, trening og enda mer trening, og sist men ikke minst har vi det jeg faktisk vil gjøre, nemlig ting som blogg, youtube, lese og skrive, og utrolig mye annet som jeg ikke engang klarer å komme på. Det er i bunn og grunn utrolig vanskelig å holde følge med alle disse tingene, og det ender alltids opp i vanskelige valg og uønskede prioriteringer.

Det er nesten sånn at jeg skammer meg over å innrømme det, men helt siden jeg ble syk har trening og mat vært på toppen av listen over prioriteringer. Og det kommer ikke bare litt høyere enn alt annet. Det er såklart en selvfølge med skole og lekser, men det er alt. Det er egentlig ingen prioritering, for det er heller ikke no valg jeg selv kan ta, noe så og si alt annet er. Dessverre er ikke treningen noe valg jeg tar lenger, men en del av en hverdag jeg ikke klarer å gi slipp på. Jeg er bare alt for redd. Jeg orker ikke engang tanken på å skulle slutte å trene og at det kunne ha resultert i at jeg så ut som jeg gjorde før, men samtidig føler jeg at treningen er blitt en stor del av sykdommen. Anoreksien, ortoreksien, angsten og depresjonen er liksom blitt til meg, og jeg klarer ikke å se hvem jeg er uten det.

Uansett, i dag har timene fløyet av gårde fortere enn jeg har klart å følge med. Livet leker ikke, men jeg kjenner på meg at det går en liten smule bedre. Jeg har laget meg ett splitter nytt treningssystem, og denne gangen ett jeg håper er bra for meg på lang sikt også.

Jeg håper at dere har hatt en så bra dag som mulig, og at dere får en nydelig uke videre!

Vi blogges!

 • Publisert: 22.11.2016             Klokka: 21:06            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 1

Fokus på en sunn kropp, ikke en uoppnåelig vakker en

11.11.2016, 22:26

Jeg tror favorittsetningen til psykologen min er "men hvorfor må du være perfekt da, Terese?". Jeg bruker aldri noe særlig lang tid på å tenke ut ett svar til akkurat det spørsmålet, for grunnen er egentlig ganske klar for min del. Da jeg var yngre var jeg aldri den som ble kalt pen og kul, og populariteten var ikke akkurat på min side. Jeg fantaserte alltid om hvordan det hadde vært om noen syntes jeg var pen, eller i det minste ikke så ekkel og feit at de mer eller mindre ikke kunne ta på meg. Men uansett hvor vakre og fantastiske alle disse fantasiene var, ble det ikke i nærheten av slik jeg hadde forventet meg. Det jeg hadde trodd skulle bli til en drøm ble mitt livs mareritt. Jeg har sultet meg, grått meg gjennom endeløse netter og våkner hver morgen med ett stikk av smerte. Ikke fordi jeg har fysisk vondt, men fordi livet generelt er en bølgedal av smerte og sorg.

De siste to årene og spesielt dette siste, har jeg mer eller mindre trent meg sykere. Trening har tatt over absolutt hele livet mitt og jeg tenker på det hvert eneste sekund av dagen, og selv om det høres ut som århundrets største og tåpligeste bagatell, gjør det at jeg alt for ofte vurderer å gi opp. Men jeg har uansett form og humør trent, trent og trent enda litt til, og den dag i dag har jeg mer muskler og en sunnere kropp en noensinne. Selv om jeg tenker så mye på mat, trening og utseende at jeg er på randen av å gi opp, sulter jeg ikke meg selv lenger, og jeg tror kroppen min begynner å bli fornøyd med slik den har det. Jeg vet at det kommer til å ta en god stund før jeg klarer å se meg selv i speilet og faktisk like det jeg ser, og selv om jeg innerst inne vet at jeg mest sannsynlig aldri kommer til å klare å gi helt slipp på dette, vet jeg også at en eller annen dag kommer jeg til å være lykkeligere enn alle andre.

 • Publisert: 11.11.2016             Klokka: 22:26            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Til tross for sykdommen

02.11.2016, 19:59

Selv når jeg er i den situasjonen jeg er i nå har jeg flere mål og drømmer enn noensinne. Jeg har drømt om dette med blogg og youtube så lenge jeg kan huske, men det er først nå de siste årene at jeg har innsett at det er en realistisk mulighet for meg. Men når jeg har det sånn som nå blir alt automatisk flere ganger vanskeligere enn det er for andre, og jeg klarer ikke å ignorere tanken om at denne sykdommen kommer til å ødelegge for alle planene og drømmene mine.

Noen dager har jeg så mye motivasjon, lyst og viljestyrke at jeg mer eller mindre ikke klarer å holde det inni meg, men andre dager er jeg så langt nede at jeg ikke klarer annet enn å, vel, ingenting. Noen dager klarer jeg rett og slett ingenting. Selv på de dagene jeg er på mitt beste slipper jeg ikke unna tankene. Det er tankene og følelsen om at jeg ikke er tynn nok, anoreksien, tvangen og redselen om at jeg er helt nødt til å trene hele tiden for ikke å legge på meg og miste musklene mine, ortoreksien, og den tomme, uovervinnelige følelsen av at alt er meningsløst og at jeg ikke vil leve lenger, depresjonen. Alle disse tankene og følelsene surrer og går inne i meg hvert eneste sekund av dagen, og jeg kan ikke lenger huske hvordan det er å ikke ha det slik. Men til tross for at jeg allerede har gått gjennom deler av mitt livs kamp, en kamp de aller fleste aldri kommer til å skjønne, er jeg fortsatt helt sikker på at jeg en dag skal nå alle målene mine, oppleve alle drømmene mine og realisere alle fantasiene mine. Innerst inne vet jeg at jeg aldri kommer til å være helt foruten alt dette, men med tiden blir det bedre enn slik det er nå. Jeg kommer aldri til å kunne ta ett digert kakestykke helt uten tanker, bekymringer og skyldfølelse, og heller aldri ha en totalt avslappende dag med netflixmaraton hele kvelden. Men dette er ikke ting noen er helt nødt til å gjøre, og jeg vet at en eller annen dag vil jeg klare å leve ett lykkeligere liv enn de fleste andre. Det er nemlig sånn at de som ikke har vært gjennom helvete ikke vet hvordan himmelen er.

 • Publisert: 02.11.2016             Klokka: 19:59            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 1

Jeg klarer ikke alltid å lure meg selv

28.10.2016, 20:59

Uansett hvor hardt jeg prøver noen ganger, klarer jeg rett og slett ikke å late som jeg har det bra. Jeg kan stå opp en morgen og føle at alt er bra, livet er godt og at verden er ett vakkert sted, men i løpet av noen timer faller disse tankene ned i ett dypt hull sammen med restene av livslysten og selvtilliten min. Jeg prøver alltids å desperat dra meg selv opp igjen etter slike breakdowns, men når noe er ødelagt er det vanskelig å fikse det igjen. Det blir spesielt vanskelig når jeg er i nærheten av personer jeg bryr meg om og er glad i når disse sammenbruddene tar tak i meg, for da er jeg redd for at jeg ikke bare ødelegger meg selv, men dem og.

Dagen i dag har mer eller mindre vært en emosjonell berg-og-dalbane. Det begynte med en egentlig fin morgen, med en god dose glede og opplagthet, noe jeg sjelden har hatt de siste ukene uansett hvor godt jeg sover. Jeg fikk sminket meg slik at jeg ble fornøyd, følte meg fin, kledde på meg og slik gikk det vel egentlig videre, akkurat som alle andre morgener her i huset. Det var da jeg kom på skolen at alt falt helt i grus, og jeg rett og slett verken klarte å se lyset i tunellen eller meningen med livet. Så gikk det vel litt oppover utover dagen, men nå for en liten stund siden falt jeg helt sammen igjen. Heldigvis har jeg kommet meg opp igjen i ett ganske godt humør, og er klar for en deilig, avslappende kveld videre!

Jeg vet at jeg har lagt ut nesten bare innlegg om hvordan jeg har det den siste tiden, men det er rett og slett bare fordi jeg trenger å lufte tankene. Jeg har en god del innlegg å skrive for øyeblikket, men først må jeg få litt inspirasjon. Jeg har blandt annet en ny video som skal legges ut på youtubekanalen min, Thoffies Makeup, nå snart, og jeg venter også på noen sminkeprodukter å gi dere tilbakemelding på! Jeg håper bare dere ikke går lei av meg helt ennå;)

Vi blogges!

 • Publisert: 28.10.2016             Klokka: 20:59            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 1

Jeg har ikke slappet av på tre år

25.10.2016, 20:33

Helt siden jeg ble syk har jeg ikke sluppet unna tankene, følelsene og strevet ett eneste sekund. Uansett om jeg har en mer eller mindre god dag, er alltid tankene der. Alt må planlegges, gjennomføres og gjøres bra, selv på dager jeg er utrolig langt nede. Jeg husker ikke lenger hvordan det er å bare leve livet uten stress og mas, og rett og slett bare kunne slappe av. Selv når jeg er så heldig at jeg får unnagjort alt jeg føler jeg må gjøre i løpet av dagen, klarer jeg ikke å slappe av og nyte livet. Det er som om hver gang jeg klarer å gi slipp på noen av tankene, kommer noen andre og bryter meg ned på samme måte som de forrige. Jeg reagere ikke like mye og ille til alle tankene og følelsene hver gang, men jeg kan helt ærlig ikke huske hvordan det føles å ikke ha dem der. 

Se meg i hvert speil og vindu hvor jeg kan se speilbildet mitt, skjule meg selv i en diger boblejakke innendørs fordi jeg hater kroppen min, og bare ha enkelte plagg jeg klarer å gå i fordi jeg føler meg tykk i alle andre, er bare noen av tingene jeg går gjennom hver eneste dag uten unntak. Den eneste tiden i løpet av dagen hvor jeg faktisk klarer å slappe av er når jeg sover. Ikke før, og ikke etter. Den verste tiden på dagen varierer for det meste fra dag til dag, men for det meste ender det vel opp med at det er tiden fra skolen slutter til jeg spiser kveldsmat på hverdagene, og fra jeg står opp til etter jeg har trent i helgene. Det siste året er det treningen som har tatt knekken på meg, og hvert sekund av dagen kvier jeg meg til å trene, og selv på dager hvor jeg er syk må jeg gjennom alle disse rundene med trening. I bunn og grunn er det vel ikke selve treningen og tiden jeg bruker på treningen som er verst, men tankene rundt det. Det begynte med litt jogging noen ganger i uken, så gikk det over til enda mer jogging i tillegg til styrkeøvelser, for så å gå over til time på time med HIIT, altså høy intensitets interval trening, hver eneste dag. Jeg prøver virkelig å forbedre meg og slappe mer av, men jeg har innsett at det kommer til å ta sin tid. Jeg tror uansett at den dagen jeg klarer å elske, eller i det minste ikke hate, kroppen min, er den dagen jeg klarer å gi slipp på alt dette. Og den dagen gleder jeg meg til.

 • Publisert: 25.10.2016             Klokka: 20:33            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

En dag håper jeg at jeg klarer å se sannheten

15.10.2016, 23:19

Siden den dagen jeg begynte å bry meg om utseende har jeg hatet meg selv. Utseende mitt ble etter hvert det viktigste i livet, og til slutt visste jeg ikke lenger hvem jeg var og hvordan jeg så ut. Etter noen år slik som dette kan jeg ikke lenger se det som er ekte og det som ikke er det. Når jeg ser meg selv i speilet vet jeg ikke om det jeg ser er virkeligheten eller ikke, og om den jeg ser er den samme andre ser. Noen ganger ser jeg meg selv i speilet og lurer på om dette virkelig er meg. Ikke fordi jeg ser en penere eller styggere versjon av det som tidligere var meg, men fordi det er som å se en fremmed.

Selv om jeg får høre at jeg er altfor tynn, har jeg aldri noensinne sett det. Det går bare inn det ene øre og rett ut det andre få sekunder senere. Når noen kommer til å si noe som kan hentyde at jeg er noe annet enn altfor tynn derimot, da setter det seg fast i hodet mitt helt til det er snudd om til at jeg er alt annet enn tynn, til og med tjukk.

Jeg har ikke en eneste gang i hele mitt liv opplevd å se meg i speilet og like det jeg ser, og når jeg ikke engang vet om det jeg ser er sannheten blir det enda verre. Jeg håper bare at jeg en dag klarer å innse at utseende og vekt ikke spiller noen rolle, i tillegg til å faktisk vite hvordan jeg selv ser ut. Etter den dagen, en dag jeg håper og tror vil komme en eller annen gang, håper jeg at jeg klarer å gi slipp på og vinne denne kampen jeg har ofret livet mitt til i alt for lang tid nå.

Nå vil jeg ha livet mitt tilbake.

 • Publisert: 15.10.2016             Klokka: 23:19            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Alt jeg vil, men ikke kan

07.10.2016, 22:50

Det å ha anoreksi og ortoreksi innebærer ikke bare å føle seg tykk uansett hvor tynn man er, tenke mer på trening og mat enn hva man burde, og stadig prøve å spise mindre for ikke å gå opp i vekt. Det følger med så utrolig mye mer at det er rett og slett umulig å forklare. Noen dager kjenner jeg mer på alle disse følelsene, tankene og smerten enn vanlig, men jeg slipper aldri helt unna. Selv om man lett kan tro at de eneste begrensningene jeg har i hverdagen er matrelaterte ting, er det på langt nær korrekt. På en helt vanlig dag i en helt vanlig uke i året har jeg så mange begrensninger at jeg ikke kan sette ord på det, og det innebærer også en hel haug med unnskyldinger til andre. Men siden jeg håper å en dag kunne holde på med blogging på heltid og som en jobb, tenkte jeg at jeg skulle prøve å sette ord på hvordan en helt vanlig hverdag er for meg, med en slags liste over alt jeg vil, men ikke kan.

1. Reising. Om det er én ting jeg har lyst til å gjøre mer eller mindre hele livet, så er det å reise. Dessverre har alle utenlandsturene våre de siste årene endt opp med total katastrofe, noe som skjer på grunn av maten. I utlandet har de selvfølgelig ikke akkurat den samme maten som jeg spiser her hjemme, jeg blir usikker, og det resulterer i at jeg spiser mindre.

2. Spontane avgjørelser. Dette lengter jeg skikkelig etter. Det å møte med venner helt uten advarsel uten problemer er noe jeg ikke har gjort siden alt dette skjedde, og siden det virker som det er noe av det mest normale ungdommer gjør, er det virkelig ett savn.

3. Ha en skikkelig sløvedag. Da jeg først ble syk hadde jeg det ikke slik med trening som jeg har det nå, men det siste året har treningen tatt over alt. Det går ikke ett minutt av dagen hvor jeg ikke tenker på treningen, og noen ganger tar jeg faktisk meg selv i å drømme om trening! Men det er ikke selve treningen som er problemet, det er alle tankene rundt det. De gjør at jeg rett og slett ikke kan gjøre noen ting sosialt eller andre ting utenfor den vanlige rutinen.

4. Ha en dag uten tenking. Som sagt så slipper jeg rett og slett aldri unna alle disse tankene. Maten, selvbildet og treningen gjør at alt bare følest dritt, og tankene er den største grunnen.

5. Spise uten å tenke. De siste tre årene har jeg ikke spist ett eneste måltid uten å tenke nøye gjennom det. Er det sunt nok? Hvor mange kalorier er det i det? Legger jeg på meg av det? Hvor mye kan jeg spise? Det er bare noen få av alle de spørsmålene som surrer og går gjennom hodet mitt hver gang jeg skal til å spise noe.

Dette er bare en liiiten liste over det jeg virkelig lengter etter her i livet, men jeg håper og tror at jeg en dag vil kunne gjøre det. I det minste litt av det.

 • Publisert: 07.10.2016             Klokka: 22:50            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Når treningen tar over livet

02.10.2016, 21:23

Selv om jeg på dette tidspunktet har blitt vandt til det å trene hver eneste dag hele året, virker det som jeg aldri vender meg til tankene og pinen som følger med. Noen dager er ulike enn andre, og av og til kan det faktisk hende at jeg blir lykkelig av treningen. Men andre dager gråter jeg meg mer eller mindre gjennom det, som om det var en slags form for tortur.

Akkurat nå har jeg som vanlig kjørt meg inn i ett slags mønster eller en rutine for hvordan og hva jeg trener, så nå er det vel bare å vente på den dagen jeg får helt utrolig nok av akkurat denne rutinen, og må på søket etter en ny. Igjen. For kanskje ett halvt år siden hadde jeg den fæle vanen med en halvtime magetrening i tillegg til kardio, hver eneste dag. Etter en stund innså jeg vel at bare slet ned musklene mine i steden for å bygge dem opp, og begynte å variere stadig mer med hva slags øvelser jeg gjorde. For øyeblikket har jeg annenhver dag kardio og annenhver dag styrke, og for å være helt ærlig har jeg aldri følt meg sterkere. Nå skulle jeg bare ønske at jeg kunne slippe alle tankene rundt treningen, for det er det som knuser meg. Med en gang jeg våkner om morgenen begynner jeg å se for meg dagen jeg har i vente, og planlegger hvordan jeg skal få tid til å trene. Og uansett hvor mye jeg faktisk får trent, blir jeg alltid redd for å ikke ha trent nok når kvelden kommer.

Akkurat nå sitter jeg egentlig bare her hjemme i sofaen og skriver blogginnlegg for harde livet, imens jeg funderer på om jeg skal ta enda noen øvelser eller nøye meg med litt yoga. Denne helgen har mamma hatt sine to første netter med nattevakt på en utrolig lang stund, noe som følest veldig merkelig for resten av familien. Spesielt jeg og Tinka (hunden min) er mer eller mindre forvirret over hvor i alle dager vi skal gjøre av oss nå som mamma ikke er til stede, men vi vender oss nok til det etter hvert. Nå begynner jeg å bli ganske så sulten her jeg sitter i sofaen, så det er vel på tide med litt grøt!

Vi blogges!

 • Publisert: 02.10.2016             Klokka: 21:23            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Hvorfor meg

08.09.2016, 20:33

Det er ikke sjelden at jeg kommer inn på tanken. Hvorfor meg, hvorfor nå, hvorfor noensinne? Det følest så utrolig urettferdig at noen glir gjennom livet med få alvorlige problemer, kansje ett sykt familiemedlem her og der og noen skilte foreldre, men eller ingenting. Jeg kan ikke se for meg noenting som hadde vært verre å gå gjennom enn det jeg går gjennom nå. Det som har tatt fra meg en stor del av barndommen og ungdomstiden min. Tatt fra meg så mye liv, glede og dyrebar tid. Tid jeg aldri vil få tilbake. Uansett hvor patetisk og teit noen vil synest at der hørest ut, skulle jeg ønske jeg heller hadde fått en alvorlig type kreft eller lignende. Noe folk kunne se. Noe folk kunne skjønne seg på uten å ha gått gjennom det selv. I løpet av en dag går jeg gjennom mer enn de fleste kan tenke seg. Jeg vet at de vet, og de vet at jeg vet at de vet, så hvorfor klarer enkelte å si ting som er helt på trynet? Og enda verre; hvordan klarer noen å ikke si noe? Jeg vil såklart bli behandlet som en vanlig person, men likevel fortjener jeg å bli vist litt omsorg. Om så det bare hadde vært en liten smule, ett lite sekund, en liten dag. Da ville jeg vært fornøyd. Men dessverre vet jeg at ingen skjønner uansett hva de sier. 

Nei, hva faen er det jeg driver med? Uansett hvor lange, dramatiske innlegg jeg skriver er det jo ingen som bryr seg. 

 • Publisert: 08.09.2016             Klokka: 20:33            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 1

Tilbake til start

27.08.2016, 11:01

For akkurat en måned siden bestemte jeg meg for å snu. Ikke mer telling av kalorier, ingen flere kilo ned i vekt, og viktigst av alt; begynne å leve livet. Eller, egentlig er vel målet å gå opp i vekt. I begynnelsen gikk alt helt supert. Jeg var motivert og fast bestemt på at dette er en kamp jeg skal vinne, men heltemotet forsvant vel litt etter litt. De siste fire ukene har jeg derfor gått opp og ned, bak og frem, noen dager bedre enn andre, og noen ting er blitt forbedret, mens andre ikke. En ting som heldigvis er blitt forbedret utallige mange hakk, er kaloriene. De siste ukene har jeg nemlig ikke telt kalorier så mye som før, og heller ikke kjent trangen til å gjøre det. Jeg har også hatt følelsen av håp oftere enn før, noe som kjennest utrolig godt. 

Som sagt, noen dager har vært bedre enn andre. På disse ukene har jeg opplevd både å ha bedre dager enn jeg trodde var mulig, og verre enn noensinne har kunnet se for meg. Noen dager har jeg kunnet smile og le på ekte, andre vil jeg bare sove. Men alt i alt er jeg stolt av meg selv. Jeg har klart noe jeg ikke trodde var mulig, og det med ett smil! Første skoleuke har dessuten gått mye bedre enn forventet, selv om jeg kjenner mangelen på søvn svært godt. Heldigvis er helgen her, noe som betyr sene morgener, mer avslapping og mindre stress. Akkurat det er nok det beste med hverdagen. Man klarer å sette mer pris på de små tingene, slik som de dagene man faktisk får sove lenge, og leksene man slipper å gjøre.

Alt i alt har 'prosjekt pålegging' gått veldig bra. Jeg teller ikke kalorier, føler meg mer fri med mat og trening, og humøret er ofte bedre. Men selv om jeg virkelig spiser så mye jeg føler er mulig, har jeg ikke gått opp noe. Da jeg veide meg i dag tidlig, viste nemlig vekten akkurat det samme som for en måned siden. Men jeg er fortsatt målbevisst og motivert, og begynner å se ett lite glimt av lys i den evige tunellen.

 • Publisert: 27.08.2016             Klokka: 11:01            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 1

Det eneste alle forstår er smerte

26.08.2016, 15:44

Den enste jeg noensinne viser at jeg er lei meg til, er moren min. Da spør hun såklart noe slikt som "hva er det" eller "hvorfor er du lei deg". For en i min situasjon er det ett ganske vanskelig spørsmål å svare på, for det er faktsisk ingen eksakt beskrivelse på hvordan jeg har det eller hvorfor jeg er lei meg. Noen ganger er det en grunn, andre ikke, men uansett svarer jeg bare at det gjør vondt. Det er få mennesker som skjønner hva jeg får gjennom og kjemper mot, men én ting absolutt alle kjenner til, er smerte.

Uansett om det er ett brukket ben eller tannverk, forstår alle smerte. Jeg kjenner ikke oftere på fysisk smerte enn hva andre gjør, men smerte er ikke bare noe fysisk. Stresset, angsten og depresjonen er smertefullt, om ikke hadde det ikke vært farlig. Om ikke hadde det faktisk ikke vært der. Smerte fører til tanker, og tanker fører til smerte.

Men er ikke smerte det som gjør oss menneskelig?

 • Publisert: 26.08.2016             Klokka: 15:44            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Alt det som ingen ser

24.08.2016, 20:11

Noen ganger lurer jeg på hvorfor. Hvorfor meg? Hvorfor dette? Hvorfor nå? Jeg kommer vel egentlig aldri frem til noe endelig svar. Jeg kan ikke lenger huske hvordan det å leve faktisk er og føles. Livet mitt og hverdagen min er så utrolig ulik andre på min alder at det nesten ikke er til å tro. Jeg skulle ønske jeg kunne komme med noen eksempel på hvorfor det er så ulikt, men jeg vet rett og slett ikke hvordan de andre lever, bare at det er veldig, veldig annerledes. For hvert steg jeg tar, ting jeg gjør og ord jeg sier må jeg tenke nøye gjennom alt. Dagene mine er planlagt til punkt og prikke, og om noe ikke går som jeg vil er resten av dagen ødelagt. Da vil jeg bare legge meg og sove. Den delen med søvnen er depresjonen. Den er der ikke alltid, men kommer når jeg trenger den minst og har det verst. Om jeg ikke klarer å holde meg og spiser lunsjen min tidligere enn vanlig eller mer enn vanlig, vil jeg bare sove. Det med maten er anoreksien. Hver eneste dag så lenge jeg kan huske har jeg trent. Trent, trent og trent, uansett vær og vind, form og følelse. Jeg har ikke spist noe som helst usunt på snart tre år, det er mer eller mindre forbudt. Det er ortoreksien. Dette med blogg, youtube, sminke og skriving er drømmen min, og jeg vil det mer enn noen andre. Jeg prøver så hardt jeg kan så ofte jeg kan (noe som er hele tiden) og når det ikke går faller jeg ned i ett svart hull. Det er angsten. Som sagt, så er dagene mine planlagt ganske så nøye. Om jeg føler jeg har for mye jeg skal, og til og med for lite, følest det som jeg drukner. Det er stresset.

Den siste tiden har det vært mye mer fokus på psykisk helse enn før, både på skolen og ellers. Men det er bare en ting jeg ikke får til å stemme. Uansett hvor mye man søker seg opp, leter og hører om psykisk helse, er alltid anoreksi det som blir omtalt minst. Nesten som om det er det som er minst ille å ha. Dessverre for meg vet jeg at dette er så langt fra sannheten som overhode mulig. En med anoreksi har som oftest ikke bare anoreksi. Vi får slengt på oss alle de andre diagnosene etter hvert som tiden går, og til slutt ender vi opp med mer enn vi selv vet om. Anoreksi blir til ortoreksi, ortoreksi til depresjon, depresjon til angst og angst til stress. Og det er bare på en dag. En dag er så utrolig mye mer enn bare en dag, men likevel vil man helst ikke ha den dagen. 

I en god stund nå har jeg følt trangen for å flytte. Nytt sted med nye mennesker og nye omgivelser. En ny start. Her jeg er nå er det som om jeg har en rolle som jeg egentlig ikke vil ha, og som ikke egentlig er meg. Egentlig vet jeg ikke helt akkurat hva denne rollen er, men jeg vet bare at den ikke er meg. Uansett hvem jeg er med har jeg på meg en maske. En smilende, latterfull og lykkelig maske med mange gode innspill og sarkastiske kommentarer. Og for hver dag som går blir denne masken mer og mer ulik meg selv. Det jeg er mest redd for er at masken en dag tar over meg selv og hvordan jeg virkelig er. Men det gjør bare for vondt å være meg selv og vise hvordan jeg virkelig har det. Dessuten er det ingen som forstår. Det er også mange som tror at jeg bare overdriver. Lyver. Men det gjør jeg ikke, og derfor vil jeg ha en ny start. Og det kommer ikke noen ny start ved at jeg står opp en dag og bare tenker at nå er det en ny start. Nei, det skal mer til enn det. For å legge bak meg dette må jeg kunne se lyset i tunellen igjen. Om ikke, sitter jeg fast der jeg har vært de siste årene. Og det vil jeg helst ikke.

 • Publisert: 24.08.2016             Klokka: 20:11            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Er dette verdt å ødlegge livet for?

19.08.2016, 23:45

Selv om jeg vet at det er utrolig få som faktisk leser alle disse innleggene jeg legger ut her på bloggen, har jeg kommer frem til at jeg skal fortsette å legge dem ut likevel. Allerede som ni-åring gikk jeg gjennom en veldig tøff periode da moren min fikk kreft. Jeg var vel aldri ett "plaget" barn på noen måte, og barndommen min var fylt med lek og latter. Etter mamma ble syk fikk jeg vel bare ett lite smell i hodet som fikk meg til å innse at livet er mer enn bare å eksistere, noe som burde ha vært en bra ting. Merkelig nok gikk alt bare rett nedover etter det.

Det jeg har gått gjennom de siste årene har ikke bært noen fase og heller ingen bagatell. Men jeg tror at det er slik at for å vite hvordan himmelen er, må man ha opplevd helvete. Av og til tenker jeg at jeg burde ha det slik i lenger tid for at det skal kunne regnes som alvorlig nok i forhold til hva andre gjennomgår, men det jeg har gått gjennom til nå vet jeg faktisk at er mye mer alvorlig, smertefullt og fælt enn hva de aller fleste går gjennom i løpet av hele livet. Så nå er jeg klar til å leve livet, koste hva det koste vil. Jeg har fått nok av å eksistere. Nå skal jeg endelig leve.

 • Publisert: 19.08.2016             Klokka: 23:45            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Den beste terapeuten har pels og fire ben

14.08.2016, 23:46

I løpet av de siste årene har jeg hatt time på time med så mange ulike leger, terapeuter og psykologer at jeg har mistet tellingen. Jeg føler rett og slett aldri at de skjønner hvor syk jeg er og hvor vondt jeg har det, og derfor er det nesten slik at jeg nekter å la dem prøve å hjelpe meg. For jeg gidder rett og slett ikke å sitte å høre på person etter person bable i vei om persentiler, kognitiv terapi og støttegrupper uten nytte.

Det beste jeg kan gjøre for å få dagen best mulig er å ta meg en tur ut i frisk luft tidlig på morgenen. Den siste tiden har været her i Ålesund vært helt begredelig, men det hindrer ikke meg. I går dro jeg faktisk med meg mamma og hunden min, Tinka, på en luftetur i regnet, og det var utrolig vellykket! Det er utrolig hyggelig å se Tinka springe rundt omkring så lykkelig at hun nesten sprekker. Og i slike stunder innser jeg at den beste terapien er den man lager selv. Å være med dem man er glad i, gjøre det man liker og leve livet slik man ønsker. Og det er det jeg skal gjøre fremover.

 • Publisert: 14.08.2016             Klokka: 23:46            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 1

Null energi

06.08.2016, 22:56

Dagen i dag har fløyet av gårde fortere enn jeg har fått med meg, men jeg skjønner virkelig ikke hvordan jeg har klart å komme helskinnet gjennom disse timene. Helt siden jeg sto opp i dag tidlig har energien min vært helt på bunn, og akkurat nå er jeg utrolig sliten. For å være helt ærlig har ikke dagen vært så begivenhetsrik og jeg har ikke gjort noe spesielt mye energikrevende. Jeg tror egentlig at det bare er kroppen min som prøver å si ifra om at jeg må få i meg mer næring og trene litt mindre, og alt i alt bare legge på meg.

For å lufte tankene litt tok vi oss en tur opp til fjellstua tidlig i dag. Selv om energien ikke var på topp var det som alltid godt med en liten luftetur.

Da jeg steg på vekten i dag tidlig veide jeg akkurat det samme som hva jeg gjorde den dagen jeg begynte dette såkalte "prosjekt pålegging". Jeg er virkelig nysgjerrig på hva vekten kommer til å vise i morgen, for i dag føler jeg at jeg har spist som en hest. Men som sagt: jeg trenger det nok

 • Publisert: 06.08.2016             Klokka: 22:56            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 1

En uke siden første innveiing

04.08.2016, 23:46

Da jeg steg på vekten den første dagen av mitt såkalte "prosjekt pålegging trodde jeg at jeg skulle ha gått opp masse i løpet av den første uken. Dagene har flydd av gårde, noen gode og noen fæle, og for en liten stund siden innså jeg at det i dag er én uke siden første innveiing. Den dagen var jeg fast bestemt på å legge på meg så mye at jeg skulle nå målet jeg og mamma hadde satt, og spiste derfor en utrolig stor mengde mat i forhold til hva jeg hadde gjort bare noen dager tidligere. Etter det har det dabbet litt av, og jeg blir stadig mer usikker. Men jeg er fortsatt målbevisst, og også ganske stolt av meg selv.

Nå en uke etter første innveiing har jeg ikke gått opp mer enn hundre gram. Dessuten kan man ikke fastslå at jeg har "lagt på meg" ved de få grammene, for det kan hende jeg hadde mer veske i kroppen eller noe slikt. Det er uansett utrolig deilig å vite at jeg kan spise så mye uten å legge på meg, og at det skal mye mer til for å gå opp de få kiloene det er til målet mitt.

I dag har jeg faktisk hatt en helt super dag, til tross for at jeg var litt deppa tidlig på morgenen. Like etter å ha spist frokost og ordnet meg så smått, dro jeg og mamma på sommerens andre blåbærtur, noe jeg synest er helt utrolig koselig. Det er så forfriskende å ta seg en tur ut i naturen og få litt frisk luft i lungene og vind i ansiktet. Det er absolutt den beste starten på dagen man kan få! Nå har vi mengder på mengder med både blåbær og bringebær, og derfor blir det baking i morgen.

Har dere noen forslag til hva vi kan bake med blåbær og bringebær?

 • Publisert: 04.08.2016             Klokka: 23:46            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 0

Jeg har ikke spist is på flere år

03.08.2016, 23:16

Helt siden jeg ble syk har jeg ikke spist noe "usunt". Ikke noe godteri, pizza, is o.s.v... For å være helt ærlig har jeg aldri noe slags søtsug og om jeg har lyst på noe er det for det meste noe sunt. Men det er én ting jeg har savnet skikkelig. Is.

I dag var jeg og venninnen min Kristina på shopping, og der skjedde det noe ganske uventet. Selv om jeg er midt i mitt såkalte "prosjekt pålegging" har jeg ennå ikke unnet meg å engang smake på noe jeg regner som "usunt". Derfor ble jeg ganske sjokkert da jeg gikk med på å kjøpe litt yoghurtis fra YoBerry, spesielt siden vi til og med tok med sjokoladesmak! Jeg husker faktisk akkurat hvilken dag den siste dagen jeg spiste sjokolade var, og det er nå 2 år 1 måned og 14 dager siden. Det er vel ikke noe sjokk at jeg syntes det smakte helt nydelig å endelig få litt sjokoladesmak på tunga;)

Selv om jeg bare tok en liten smak var det ett utrolig stort steg for meg. Heldigvis var det ett steg i riktig retning, og jeg er faktisk ganske stolt av meg selv! Så alt i alt har det vært en super dag:)

Vi blogges!

 • Publisert: 03.08.2016             Klokka: 23:16            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Kampen mot anoreksien

31.07.2016, 22:44

Jeg ble i grunn ganske sjokkert da jeg gikk på vekten i dag tidlig og så at jeg har gått ned 200 gram siden i går. Jeg føler virkelig at jeg spiser som en hest, noe som er veldig uvant. Disse første dagene har jeg egentlig følt at alt har gått greit med maten og slikt, men i dag kjente jeg virkelig på det. For hver eneste lille bit jeg har tatt føler jeg den dårlige samvittigheten ta tak i meg.

For å være helt ærlig ble jeg utrolig lettet da jeg kikket ned på tallene på vekten i dag tidlig. Selv om jeg vet at jeg skal opp de kiloene jeg har som mål, er jeg likevel livredd. Livredd for hva som skjer når jeg når det målet, hvordan jeg føler meg, hva jeg ser i speilet. Akkurat nå føler jeg meg utrolig feit. Hver kveld når jeg legger meg for å sove har jeg en slags angst for å føle meg feit når jeg står opp neste morgen, noe som gjør hver kveld nesten uutholdelig.

Egentlig har dagen i dag vært helt fæl. Om noen hadde spurt meg hva jeg har gjort på i dag ville jeg ha svart "neh, jeg har vært på fjelltur", for det er faktisk det eneste jeg har gjort. Ikke fordi fjellturen tok noe lang tid, snarere tvert imot, men fordi alt det andre jeg har gjort er å vente på en ny dag. En ny, bedre dag med nye, bedre muligheter. Akkurat hva som gikk skeis med denne dagen vet jeg ikke, jeg vet bare at det gikk skeis.

 • Publisert: 31.07.2016             Klokka: 22:44            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Det er vanskeligere å legge på seg enn hva folk tror

30.07.2016, 23:37

Dette er faktisk andre gangen jeg går gjennom dette med å måtte legge på meg. Forrige gangen var da jeg var innlagt på UPA, så denne gangen er helt annerledes. Nå har jeg ingen fast kostliste jeg følger, og det er ingen andre utenom meg selv om mamma som følger opp hele opplegget. Jeg har bare ett mål, å legge på meg to kilo, og prøver å nyte denne tiden så godt som mulig. Det følest helt utrolig uvant å ikke trenge å tenke på og regne sammen kalorier, og faktisk kunne spise hva nå enn jeg vil. På den andre siden er jeg nesten litt stresset for ikke å ha rukket å smake på alt det jeg aldri tillater meg selv å spise ellers før jeg har lagt på meg det jeg skal.

Nå er jeg allerede snart ferdig med den tredje dagen av dette såkalte "prosjekt pålegging", og det er kanskje merkelig, men jeg har det bedre nå enn på lenge. Jeg føler meg endelig som en vanlig person og ser faktisk frem til fremtiden og tenker at den har noe mer å tilby meg.

Jeg har veid meg hver morgen disse tre dagene, og sjokkerende nok har jeg ikke lagt på meg noe. Den første dagen spiste jeg virkelig som en hest, og i går og i dag har jeg spist litt mindre. Jeg spiser alltid det samme til frokost og kvelds, - havregrøt- , til middag har vi alltid hjemmelaget, sunn mat, men det er med lunsjen at jeg prøver å variere og prøve ut nye ting. Selv om jeg ikke har rukket å prøve ut så mye ny mat på disse få dagene, har jeg fått en ny favoritt til lunsjen. Det er en ganske ny type mellommåltid fra Fjordland, og det er risgrøt med jordbær, eple og mango-syltetøy. Det smaker akkurat som sånn riskrem man spiser i julen (vi har ihvertfall pleid å gjort det), men den er faktisk veldig sunn!

Endelig gruer jeg meg ikke til dagen som kommer, men ser frem imot den og gleder meg! I tillegg til å pusle litt med en liten "oppussing" av rommet mitt og slikt, jobber jeg også veldig mye med den nye nettsiden min, Makeupandme.org, og youtubekanalen min, Thoffies Makeup, noe jeg virkelig elsker!

Nå er det bare å stå på med dette "prosjekt pålegging", så får vi se hva fremtiden har å bringe. Akkurat nå skal jeg bare kose meg og nyte dagene så godt jeg bare kan!

Vi blogges!

 • Publisert: 30.07.2016             Klokka: 23:37            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Dag 1 av påleggingen

28.07.2016, 23:10

Som jeg skrev om i gårsdagens innlegg her på bloggen, har jeg endelig bestemt meg for at jeg må opp i vekt. Den siste tiden har jeg rast ned i vekt, og selv om jeg føler meg utrolig tykk skjønner jeg det selv. Etter turen til Gdansk har jeg innsett at om jeg ikke tar saken i egne hender kommer jeg til å bli innlagt på UPA igjen, noe jeg såklart ikke vil.

Før frokost idag veide jeg meg, slik at jeg og mamma kunne sette ett mål. Da jeg ble innlagt på UPA for to år siden veide jeg rundt 43 kilo. Da måtte jeg ta flere blodprøver og slikt enn jeg kan telle, og hjerte mitt var i fare. Da jeg veide meg i dag tidlig var jeg 42,6 kilo. Selv jeg som føler meg tjukkere enn noensinne skjønner at dette er alvorlig, og at tiden er inne. Jeg må legge på meg.

Med den vekten og høyden jeg har nå, har jeg en BMI på 15,2. Det laveste BMI-kalkulatoren går til er 15. Jeg vet at BMI er en teit måte å måle vekt på, men tall er enklere for meg å stole på enn meg selv og andre. Akkurat nå er målet mitt 44 kilo, noe som fortsatt er sykelig undervektig, men alt er bedre enn ingenting. Noe må til.

 • Publisert: 28.07.2016             Klokka: 23:10            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Det har aldri vært så deilig å komme hjem

28.07.2016, 00:00

Selv om jeg bare har vært hjemmefra siden lørdag har det aldri vært så deilig å komme hjem. Hvordan turen var? Fæl. Om jeg skulle rangert de værste turene jeg noensinne har vært på ville denne ha fått første til tredjeplass. Joda, det har vært noen gode stunder hvor ting har føltes greit, men også så altfor mange hvor jeg ikke har sett noe som helst lys i tunellen og tenkt at jeg ikke orker mer.

Nå som jeg har kommet hjem har jeg bare to valg: enten bli lagt inn på UPA, eller fikse dette på egen hånd. Siden jeg har utrolig dårlig erfaring fra tidligere opphold på UPA har jeg endelig bestemt meg for at jeg skal klare dette på egen hånd. Jeg har sagt i en god stund nå at jeg skal bli frisk en gang, men at jeg bare trenger tid. Vel, nå er tiden inne. Om jeg lar det fortsetter slik vet jeg at jeg ikke har lenge igjen, og selv om jeg ofte tenker at jeg ikke orker mer kan jeg ikke gi opp. Hva skulle det vært godt for? Oppmerksomheten og støtten jeg aldri fikk fra andre enn mamma? Å føle meg tynn? Nei, nå er det nok. I morgen tidlig skal jeg på vekten her hjemme for første gang på en god stund, og etter det skal jeg sette meg ett mål. Før det målet er nådd blir det verken reising, trening eller skole. Målet blir nok ikke så veldig høyt med det første, og jeg har heller ikke tanker om å bli normalvektig, men bare legge på meg så mye at jeg overlever. Ihvertfall for øyeblikket.

Selv om jeg ikke har så mye fint og spennende å si om turen lurer dere sikkert på hva vi har gjort på, for såklart har vi ikke bare sittet og sippet i sofaen. Selv om jeg har følt meg helt elendig har jeg fått tatt en god del bilder fra de ulike opplevelsene vi har hatt og stedene vi har besøkt, og om du blar litt lenger ned kan du se alle sammen.

Den absolutt beste dagen var den hvor vi dro til dyreparken. Det var utrolig gøy og koselig, og den dagen var faktisk utrolig bra.

Enda en god opplevelse vi hadde var da vi kjøpte takeaway fra en veganer resturang. Jeg er ganske opptatt av at maten jeg spiser ikke skal komme fra dyr, og selv om jeg fortsatt spiser litt kjøtt og slikt føler jeg meg mye bedre når jeg spiser noe som er helt uten. Hele gjengen ville ha Pad-Thai, noe jeg syntes var helt himmelsk! Jeg overdriver ikke når jeg sier at det er det beste jeg noensinne har smakt. Elin, som også var med oss på tur og er mildt sagt kresen, likte dessverre ikke maten. Men det var egentlig bare bra, for da ble det igjen nok rester til at jeg kunne spise det til middag i dag og.

Akkurat nå føler jeg meg helt utslitt etter disse siste dagene. Selv om jeg vet at de neste dagene kommer til å være utrolig tøffe, gleder jeg meg på en måte fordi jeg skal gjøre slik at ting blir bedre. Og jeg gleder meg til at ting skal bli bedre.

 • Publisert: 28.07.2016             Klokka: 00:00            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Dette redder alltid dagen min

18.07.2016, 20:46

For å være helt ærlig har den siste tiden vært helt fæl. Tankene mine løper løpsk og jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg, helst vil jeg vel bare forsvinne. Jeg husker ikke helt når ting gikk fra å gå greit til å gå rett på trynet, men jeg mistenker at det var rundt den tiden da vi kom hjem igjen fra Gdansk. Det blir nemlig ofte sånn at når vi er på tur, enten om det er til utlandet eller bare på en dagstur, så blir det bare problemer med spisingen. Så da vi var i Gdansk vendte jeg meg kanskje til å spise litt mindre og følte meg komfortabel med det, og derfor har jeg spist enda mindre her hjemme i ettertid. Uansett, på veldig kort tid har jeg gått ned masse i vekt, og nå veier jeg nesten det samme som jeg gjorde da jeg ble innlagt for to år siden. Ja, jeg skjønner selv at jeg er veldig undervektig, men jeg føler fortsatt at jeg burde være tynnere. Jeg ser meg i speilet og liker ikke noe av det jeg ser, vil bare gjøre forandringer.

Jeg føler at ting gikk helt prima frem til bursdagen min som var forrige uke. Den dagen endte med en hel del gråting for å si det sånn. Helt siden den dagen har jeg bare prøvd å komme meg gjennom dagene på ett eller annet vis, selv om jeg står opp om morgenen og det eneste jeg gleder meg til er å gå og legge meg igjen. Denne dagen begynte også sånn. Heldigvis fikk jeg unnagjort all gråtingen og slikt like etter jeg hadde stått opp, og etter det har dagen fløyet av gårde på beste vis. Den siste tiden har jeg og mamma funnet ut av én ting som tar en dag fra å være dritt til å bli helt fantastisk, og det er merkelig nok noe av det enkleste man kan gjøre. Når noen ikke er helt i humør og vi ikke ser lyset i tunellen, tar vi rett og slett en biltur. Vi har funnet en liten runde like ved her vi bor, som går gjennom ett utrolig rolig, idyllisk område, og av en eller annen grunn er det å bare kjøre rolig innover den veien utrolig avslappende og gjør alltid at jeg føler meg mye bedre.

Forresten så har jeg blitt helt hekta på ett nytt spill på telefonen. Jeg tror alle dere der ute har hørt om det, nemlig Pokemon Go. Yup, nå har jeg også blitt helt hekta:) Uansett hvor jeg er, om det er i butikken eller på en gåtur, så tar jeg alltids frem mobilen for å skjekke om der er noen Pokémons å fange. Helt ærlig skjønner jeg meg ikke helt på det spillet, men det er skikkelig avhengighetsskapende likevel!

Har du spilt Pokemon Go før?

Vi blogges!

 • Publisert: 18.07.2016             Klokka: 20:46            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 1

Jeg er redd for å bli innlagt igjen

11.07.2016, 21:19

Den siste tiden har jeg egentlig følt at ting har gått ganske bra, selv om det har vært helt motsatt. På utrolig kort tid har jeg gått ned flere kilo, noe selv jeg skjønner ikke er bra når jeg har vært undervektig fra før av. I en god stund nå har jeg spist mange hundre kalorier mindre enn hva jeg pleier, noe som gjør en del av meg glad, mens jeg innerst inne vet at det er alt annet enn det. Jeg husker ikke helt hvordan det begynte, men det var nok bare en dag jeg hadde litt mye å gjøre og derfor ikke fikk spist det jeg pleier, og følte meg tynnere morgenen etter. Da tenkte jeg vel at "oi, da må jeg spise mindre i dag også, for da slipper jeg å føle meg tjukk når jeg står opp". Det har seg nemlig sånn at hver kveld når jeg legger meg til å sove har jeg en slags angst for å føle meg tjukk når morgenen kommer. Det gjør jeg nemlig alltid. 

I går kveld etter at jeg hadde spist kveldsmat (selv om jeg har spist mindre i det siste har jeg spist både frokost og kvelds som vanlig) skjedde det noe skikkelig merkelig. Bare en liten stund etter å ha svelget ned siste biten av maten fikk jeg utrolig vondt i magen, etterfulgt av å bli så kvalm at jeg nesten spydde. Å spy er virkelig noe av det verste jeg vet, og jeg fikk nærmest panikk bare av tanken på det. Etter å ha hengt over doskålen en liten stund kom omsider gørra ut, sammen med omtrent alt jeg hadde spist både den dagen og dagen før. Etter den korte men ubehagelige opplevelsen var det utrolig godt å legge seg til å sove, men jeg ble ikke akkurat glad da jeg våknet tidligere enn ønsket og ikke fikk til å sovne igjen. Så hele dagen i dag har jeg hatt en helt uutholdelig stikking og sviing i magen, noe som garanter kommer av gårsdagen. Grunnen til alt det er nok at magesekken min har krympet litt, og derfor var der plutselig ikke helt plass til mer, og kroppen min bestemte seg for å få det ut på en eller annen måte. Nå håper jeg bare at jeg føler meg bedre i morgen.

I morgen har jeg time hos BUP rundt klokken tre, noe absolutt ikke gleder meg til. Minnene og erfaringene jeg har derifra er alt annet enn gode, men i morgen håper jeg det bare blir en kort prat, ikke noe mer. I dag klarte jeg faktisk å spise litt mer enn hva jeg har gjort de andre dagene, noe som er ett skritt i riktig retning.             Nå må jeg bare klare å få i meg det jeg trenger av næring fremover, og heller prøve å holde meg selv litt opptatt med andre ting slik at jeg ikke tenker så mye på mat og trening. Om bare to dager har jeg faktisk bursdag, noe jeg gleder meg veldig til! Jeg har avtalt med noen venninner at vi blandt annet skal på en liten shoppingtur, men det er uansett bare deilig å være sosial av og til. Så kommer både en av brødrene mine og tanten min med barna og kona si, noe som også skal bli veldig koselig. Trikset er vel bare å gjøre slik som nå og ha små ting i fremtiden å glede seg til, som f.eks bursdager, små sammenkomster og reiser. Ja! Vi skal jo faktisk på en tur til utlandet litt senere i sommer også, noe jeg gleder meg utrolig mye til. Denne gangen skal jeg ha med meg min aller beste venninne, noe som bare gjør det ekstra bra! 

Nå er det vel på tide å krølle seg sammen i sofaen med en god bok eller kanskje en film eller serie. En positiv ting den siste tiden er at jeg endelig klarer å lese igjen, noe jeg ikke har klart på en liten stund. Ofte så er jeg bare utrolig ukonsentrert og leser hver setning om og om igjen uten å egentlig få med meg hva som står på den. Men nå er leselysten tilbake igjen, og jeg har mange bøker jeg ser frem imot å lese.

Vi blogges.

 

 • Publisert: 11.07.2016             Klokka: 21:19            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 1

BUP gjorde meg sykere enn jeg allerede var

09.06.2016, 21:00

Akkurat nå vet jeg rett og slett ikke hva jeg skal gjøre. Energien er helt på bunn, tankene flyter helt over, og jeg hater meg selv mer enn noensinne. Jeg kan virkelig ikke unngå å tenke på hvordan jeg hadde hatt det nå om jeg aldri fikk noe med BUP å gjøre. Nesten med en gang foreldrene mine merket at det virkelig var noe galt med meg for noen år siden, var de snare med å avtale timer med BUP. Det aller første jeg tenker på når jeg hører "bup", er faktisk hvor fæle folkene som jobber der er. Da jeg først begynte å gå til samtaler på BUP var det ikke så mye som ble gjort, bortsett fra at de satt opp diverse lister og diagrammer over hvorfor jeg måtte begynne å spise igjen. Såklart det ikke er noe galt i det, problemet er bare hvordan de snakker og oppfører seg. De går nemlig bare etter hva som står på Wikipedia. Målet deres er nemlig bare å få vekten opp så mye som mulig, for de tenker at "undervekt=anoreksi".

Så ble jeg jo innlagt på UPA, noe som heller ikke akkurat var en fest. Hyling og skriking var nesten rutine, og miljøterapeutene som skulle passe på at jeg spiste, satt alltids og gulpet i seg både is og kaker foran øynene på meg, bare for at jeg skulle bli fristet. På rommet hvor jeg skulle sove og tilbringe en god del av tiden min var det ett lite skrivebord, som blandt annet var risset inn med "la meg dø" av en tidligere pasient. Uansett, det gjorde at jeg begynte å spise igjen, men jeg kan ikke unngå å tenke på at det faktisk bare har gjort meg verre. Da jeg ble innlagt hadde jeg diagnosen anoreksia nervosa, men nå må jeg ærlig innrømme at jeg plages av så utrolig mye mer. Det siste året har jeg blandt annet utviklet ortoreksi, noe jeg er absolutt føler er BUP og UPA sin feil. Da jeg var innlagt var det nemlig en periode helt i begynnelsen hvor de rett og slett ikke klarte å hindre at jeg gikk ned i vekt, og da bestemte de seg for at den eneste løsningen var å nekte meg bevegelse og stappe i meg "usunn" mat. Ja, dette stoppet jo at vekten minsket, men fikk meg til å tro at det å ikke bevege seg og spise "usunn" (ikke usunn som i junk food, men mye fett og ikke "lette" produkter) mat gjorde at man legger på seg.

Akkurat nå sitter jeg her bare, uvitende om hva jeg har i vente. På en måte gleder jeg meg noe vilt til sommerferien, men innerst inne vet jeg at det kommer til å gå rett dit hvor høna sparker. De to siste sommerene har jeg nemlig ikke noe særlig mange gode minner fra, og såklart er sjansen for at denne sommeren blir likedan, ganske stor. Men jeg har fortsatt håp om at ting skal ordne seg en eller annen gang, selv om det ser mørkt ut akkurat nå.

Vi blogges.

 • Publisert: 09.06.2016             Klokka: 21:00            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Det jeg hater aller mest er meg selv

02.06.2016, 21:05

Om du ser nærme på henne, kan du se at hun en gang i blandt snur seg vekk fra gruppen med venner. Smilet falmer og hun blir til en annen person i noen sekunder; en trist person. En person som er knust og ødelagt. Hun snur seg tilbake igjen, smilende og leende. Det ser nesten ut som hun faktisk er lykkelig, men om du ser nøye etter kan du se det falske smilet og den knuste sjelen.

Akkurat nå er jeg rett og slett ikke i humør til å skrive noe blogginnlegg, men samtidig er det en del av meg som vil det likevel. Det lille diktet eller hva nå enn man vil kalle det som jeg skrev her, fant jeg nå nettop da jeg skrollet nedover Pinterest med tårer nedover kinnene og en diger klump i halsen.

Jeg skulle virkelig ønske at jeg kunne skrive noe lenger i dag, men jeg klarer rett og slett ikke. Men det diktet har faktisk en mening og ett budskap, og det synest jeg alle burde tenke over en siste gang før de krysser ut siden. For mentale lidelser er noe. De eksisterer. Og vi må lære å snakke mer om dem.

 • Publisert: 02.06.2016             Klokka: 21:05            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Mentalt sammenbrudd

23.05.2016, 20:50

For å være helt ærlig, så vet jeg ikke hvordan jeg skal starte dette innlegget. Det passer ikke med noe"heisann!", og å begynne rett på med å beskrive dagen funker heller ikke. Men jeg kan vel bare begynne med å si at den siste tiden rett og slett har vært helt dritt. Faktisk, så har den vært så dritt at jeg ikke engang gidder å forklare, og det er fordi nr 1: ingen bryr seg. Og nr 2: nesten ingen skjønner.

Dagen begynte vel som alle andre, vanlige hverdager. Jeg våknet opp trøtt som bare fy, sminket meg, spiste dagens vanlige dose frokost-grøt, og føyk av gårde til skolen. Det som har vært annerledes den siste tiden, er at i tillegg til alt dette med anoreksien og ortoreksien, har jeg rett og slett vært jævlig deprimert. De siste ukene har jeg bare så vidt orket tanken på skole og det å omringes av andre folk. Etter fem minutter på skolen... Nei, faktisk etter å bare ha satt en fot innenfor døra på skolen, kjenner jeg bare tårene strømme på. Så fraværet den siste tiden er nok blitt skyhøyt, og også i dag fikk jeg noen timer fravær bak navnet mitt. Heldigvis hadde jeg en god unnskyldning, nemlig at jeg skulle til legen. Der skjedde det ikke akkurat noe spennende, utenom at jeg tok noen blodprøver og andre tester, blandt annet innveiing. Som vanlig nektet jeg å se tallet på vekten, men mamma fortalte meg senere at jeg hadde gått ned noen kilo siden sist. Vel, det visste nok egentlig vi begge to fra før av...

Etter en god del prat og gråting hjemme, klarte jeg etter hvert å dra meg opp av sofaen, ut døra, og rakk akkurat siste time på skolen. Allerede da kunne jeg si med sikkerhet at dagen var helt fæl, men jeg hadde mer i vente. Som vanlig hadde jeg også i dag tenkt å trene den samme gamle, slitsomme HIIT-treningen min, men i dag gikk alt rett til helvete. Etter én runde knakk jeg helt sammen, og var så sliten og utmattet at jeg nesten ikke kunne gå. I begynnelsen prøvde jeg bare å late som ingen ting og oppføre meg normalt, men da jeg bare følte meg verre og verre, og nesten datt i bakken da jeg prøvde meg på noen såkalte 'burpees', ga jeg helt opp. Fortvilt, irritert, sliten og lei, dumpet jeg ned i sofaen på rommet mitt og brast ut i noe som føltes som en endeløs gråt. Såklart kom mamma og trøstet meg så godt hun kunne, slik at jeg til slutt sovnet som en stein.

Nå hadde jeg akkurat ett lite etterskjelv av dagens tidligere sammenbrudd. Nå var det heldigvis ikke noe spesiell grunn, men mest bare at jeg ikke fikk til å ta på løsvippene mine...

Jeg vet at de fleste som leser dette ikke skjønner, og heller tenker at jeg bare syter. Men vet dere hva? Det gjør jeg, og det har jeg rett til. Jeg har vært og går gjennom mer enn de aller fleste går gjennom i løpet av ett helt liv, og derfor har jeg lov til å klage litt. Jeg vet at det jeg har skrevet her kanskje bare høres ut som om jeg vil ha oppmerksomhet, men det er fordi dere rett og slett ikke skjønner. Men vet dere hva? Det er greit. Noen fortjener bare ikke å skjønne.

 • Publisert: 23.05.2016             Klokka: 20:50            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Jeg trodde dette skulle bli ett fint år

18.05.2016, 19:58

Etter ett langt og kjipt 2015, har jeg krysset alt jeg har av fingre og tær for at dette året skulle bli helt fantastisk. Desverre hadde jeg vel for høye forventninger. Jeg må helt ærlig få si at til tross for at jeg har vært gjennom ufattelig mye dritt de siste årene, så har dette året vært det verste til nå.

Nå de siste uke har alt rett og slett bare gått nedover. Jeg føler meg helt dritt, vil helst spise så lite som mulig, og treningen har tatt helt overhånd. Når jeg står opp om morgenen føler jeg at det eneste poenget med dagen er å trene, og det er ikke en god følelse. Egentlig, så er det faktisk umulig å forklare hvor dritt jeg har det akkurat nå. Dessuten virker det som om alle rett og slett gir blanke f i at jeg har det sånn, og det gjør meg faktisk utrolig sint. Jeg får bare utrolig nok av folk som surrer rundt og tror de går gjennom ett helvete fordi de har kjærestedrama, mens jeg sitter her og virkelig ikke vet hva jeg skal gjøre.

Heldigvis blir dette bare en kort uke på skolen, men allerede etter førstetimen i dag brøt jeg helt sammen. Så det endte med at jeg fikk sitte på biblioteket og lese istedenfor å ha tre timer med matte... Akkurat det plager meg ikke, for matte er ikke akkurat det beste jeg vet. Men jeg skulle bare virkelig ønske at folk kunne se hvor fælt jeg har det. Akkurat nå er det det eneste jeg ber om.

 • Publisert: 18.05.2016             Klokka: 19:58            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Anoreksi er ikke det samme som diett

07.05.2016, 21:14

Jeg blir bare så utrolig irritert over folk som tror det. Folk som tror at anoreksi er det samme som å være på en streng diett. Enda verre er de som tenker at de som har anoreksi, de bestemmer seg bare en dag helt uten videre at de skal sulte seg selv. Her en dag på skolen satt jeg noen meter unna noen jenter som tydeligvis tenker sånn. De sa nemlig at det er dritlett å få anoreksi, for det er bare å slutte å spise. Da var det faktisk like før jeg reiste meg opp fra der hvor jeg satt, og gikk og ga dem en skikkelig ørefik. Mange tror at det å få anoreksi er ett valg, og at det å bli frisk fra anoreksi også er ett valg. Men de kunne ikke tatt mer feil. Man velger verken om man får det eller om man blir frisk fra det, det bare skjer gradvis. Noen personer kan rett og slett ikke få anoreksi, og andre kan det. Sånn er det bare. Og det er på grunn av hvordan tankene til folk er satt sammen. Noen er bare ikke sånn at de bekymrer seg eller tenker mye, og det er de som ikke får anoreksi uansett hva. De som ligger an til å få det, er nok de med dårligere selvsikkerhet og generelt mer tanker og bekymringer. Hvorfor det er sånn, det vet jeg ikke, men jeg vet at det er sånn.

Det er faktisk nesten sånn at anoreksi er blitt undervurdert, og det på den måten at folk ikke ser alvoren i det. Jeg har lest mange steder at en av ti får anoreksi i løpet av livet, noe jeg er helt uenig i. Det er nok heller sånn at en av ti av en av ti, får anoreksi. Jada, en av ti tenker sikkert litt ekstra på mat og er litt bevisst på hva de stapper i kjeften, men de har absolutt ikke anoreksi for det om. Og det her irriterer meg så utrolig mye! For selv leger og slikt vet ikke hva anoreksi er! Anoreksi er IKKE at man bare tenker litt ekstra på mat og får dårlig samvittighet om man spiser litt mer en dag, og heller ikke at man bare helt uten videre bestemmer seg for å sulte seg selv i noen dager. Hva det er har jeg rett og slett ikke tid til å forklare, for det ville tatt så utrolig lang tid.

For det er faktisk sånn at de fleste ikke skjønner hva det er. Men man kan jo ikke egentlig klandre dem. For bare de som faktisk har eller har hatt anoreksi forstår noe av hvordan det er. Selv moren min som har bodd med meg, en som har hatt anoreksi så lege hun kan huske, skjønner ikke alt. Men noen prøver i det minste å forstå, og jeg er utrolig takknemlig for de som gjør det.

Det er en ny youtubevideo på vei, men i kveld er jeg rett og slett for sliten til å redigere og laste den opp... I mellomtiden kan dere vel ta en titt på de andre videoene mine Her , det hadde gjort meg utrolig glad.

 • Publisert: 07.05.2016             Klokka: 21:14            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Når livet ikke gir mening

20.04.2016, 22:30

Det er helt fælt. Akkurat nå når jeg skriver dette, er det akkurat sånn jeg føler det. At livet ikke gir mening. Det er ikke bare spiseforstyrrelsene som er problemet, men også skole og generelt hverdagen. Også bloggen knuser meg helt, selv om det er den som får ting til å gi mening. Drømmen min her i livet er å ikke trenge å ha en vanlig jobb, men å kunne reise rundt, ha en vellykket blogg og youtubekanal, og bare leve livet og tenke på meg selv. Men så kommer jo frykten om at det ikke skal gå dette med blogg og youtube, og at jeg til slutt bare må få en ordentlig jobb. Det er såklart ikke fordi jeg ikke gidder å jobbe, men fordi dette med blogg og youtube er drømmen min. Og spiseforstyrrelsene...tja, jeg vet faktisk ikke hva jeg skal si om det. Jeg har det så utrolig fælt, og jeg er så utrolig sliten av alt dette, men jeg føler at ingen ser det. De fleste vet det, men nesten ingen skjønner eller ser det. Selv etter det Innlegget jeg la ut her på bloggen om hvordan de siste årene har vært, og hvordan jeg har det nå, føler jeg ikke at noen ser smerten min. Faktisk, så føler jeg ikke engang at de tror meg! At de tror at jeg lyver om alt jeg har vært gjennom og fortsatt går gjennom. Men, jeg kan faktisk ikke forvente at de må min alder (som ikke har hatt noe med spiseforstyrrelser å gjøre) skal forstå. Egentlig, så er det vel sånn at uansett alder, så må man ha eller ha hatt spiseforstyrrelser for å forstå hvordan det er.

Så vet jeg ikke når jeg kommer til å legge ut dette innlegget. Om det er rett etter jeg nå har skrevet det, eller om flere uker. Men en eller annen dag skal jeg legge det ut. Og forhåpentligvis har jeg det bedre da.

 • Publisert: 20.04.2016             Klokka: 22:30            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 1

I dag klarte jeg det!

16.04.2016, 21:49

Selv om jeg føler meg ganske så dritt akkurat nå, så er jeg faktisk litt stolt av meg selv! I en god stund nå har hele målet med dagene mine vært å trene, trene og trene, men i dag har jeg faktisk klart å ikke gjøre akkurat det, noe som er ett stort skritt i riktig retning! I det siste har jeg trent utrolig mye hver dag, og det har rett og slett ødelagt dagene mine og fått alt til å virke meningsløst. Jeg har stått opp om morgenen og den første tanken som har slått inn i hodet mitt har vært hva og når jeg skal trene. Men nå håper jeg virkelig at jeg skal klare å slappe litt mer av med tanke på treningen. Så første skritt er nok å ha én dag i uken hvor jeg ikke skal trene, men heller kanskje gå en liten tur (eller bare slappe av hele dagen).

For å piffe opp lunsjen i dag gjorde jeg yoghurten min om til to iser, noe jeg mest sannsynlig kommer til å gjøre ofte fremover! Jeg brukte en double 0% blåbær yoghurt, og hadde oppi noen ekstra blåbær, noe som var kjempegodt!

Jeg håper du har hatt en helt super lørdag til nå!

Vi blogges!

 • Publisert: 16.04.2016             Klokka: 21:49            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Det gjør så utrolig vondt

10.04.2016, 16:26

Det er helt utrolig hvor fort en dag kan endre seg fra å være bra, til gå rett til helvete. Bare en liten ting kan gjøre så utrolig stor skade og få en til å bare få lyst til å legge seg ned å grine. Dagen startet vel så som så. Jeg lagde frokost, såg litt på TV, og gjorde egentlig bare helt vanlige søndagsting. I går avtalte jeg og mamma at vi i dag skulle gå en fjelltur, noe jeg ikke har gjort på evigheter. Jeg er så fastlåst i alle rutinene mine at jeg rett og slett ikke har turt helt å gjøre noe annet enn dem. Men i dag var dagen. Ikke noe trening inne på treningsmatta, men ut i naturen.

Det var utrolig deilig til å begynne med. Kondisen min er mye bedre enn den var før, og jeg sprang opp nesten alle bakkene. Så kommer vi til toppen. Jeg vil som vanlig ha mamma til å ta noen bilder av meg, gir henne telefonen min, poserer litt, ser på bildene, og vips, så er dagen ødelagt. Det er vel egentlig magen min som er problemet. Jeg har vært utrolig fokusert på den i en lang stund nå, og jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre med det. Jeg blir aldri fornøyd med hvordan jeg ser ut, og det gjør bare så utrolig vondt. Jeg tenker ikke på lårene eller armene, men bare magen. Selv om jeg gjør alle de riktige tingene blir den aldri som jeg ønsker. Og det gjør så utrolig vondt.

 • Publisert: 10.04.2016             Klokka: 16:26            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Jeg klarte ikke mer

05.04.2016, 14:06

I dag måtte jeg rett og slett bare dra hjem fra skolen. Førstetimen klarte jeg vel å gjøre noe fornuftig, men etter det var jeg på gråten det meste av tiden. Det er egentlig utrolig sjelden at jeg er vekke fra skolen eller bare drar derifra, men i dag måtte det bare bli sånn. De siste dagene har vel egentlig ikke humøret og motivasjonen vært helt på topp, men nå i dag var det for det meste selvtilliten som var helt ræva. For å være helt ærlig, så er jeg faktisk sikker på at når jeg har like dårlig selvtillit som en med 40 kilo ekstra på magen, tre øyne, ett nesebor og to rotne tenner som sitter midt i panna.

Så de tre timene jeg faktisk var på skolen gjorde jeg to ting: pakket meg inn i ulljakka mi (fordi jeg skammet meg over hvordan jeg såg ut), og skriblet ned helt tilfeldige ting i bøkene mine. Fant derfor til slutt at "hva faen er vel egentlig vitsen med å være her da? Grine på do?", sendte melding til mamma, og dro hjem nesten fortere enn jeg hadde kommet.

På sånne dager blir det for det meste til at jeg spankulerer hjemme i treningsklær resten av dagen. Trener i en halvtime, sitter på telefonen i en halvtime, trener litt mer, blogger litt, trener enda mer o.s.v...

Jeg skal nok komme meg på skolen i morgen (uansett hvor umotivert jeg kommer til å være) og komme meg gjennom dagen på ett eller annet vis.

Vi blogges!

 • Publisert: 05.04.2016             Klokka: 14:06            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:
teresehoff

teresehoff

Heisann, og velkommen til bloggen min! Da jeg først startet denne bloggen skrev jeg for det meste om sminke, skjønnhet og klær, i tillegg til en god del om sykdommen min. Da jeg var 11 år gammel ble jeg diagnosert med anoreksi, og etter flere år med kjemping mot det, fikk jeg også alvorlige treningsforstyrrelser. Nå, etter tre år med kjemping, slit og tårer, kan jeg endelig si at jeg er på bedringens vei, og nå har bloggen min forandret seg helt. Jeg har forelsket meg helt i treningen, og med "prosjekt pålegging" i full gang, spiser jeg mer enn på lenge. Og merkelig nok er det disse to tingene som har reddet meg fra spiseforstyrrelsene. Trening og mat har blitt til det jeg interesserer for, selv om det ennå er det jeg sliter med og kjemper mot. Men jeg vet at dette er min vei, og jeg håper at dere vil følge meg på den <3


Følg meg

bilde   bilde   bilde