hits


Den beste økta på lenge!

31.01.2018, 22:34

Jeg vet ikke helt hvor konsentrasjonen min har vært den siste tiden, men treningen har ihvertfall ikke fått mye fokus. Så de siste dagene har jeg for det meste bare subbet rundt på trening uten mål og mening, og egentlig bare sett på klokken hvert andre minutt for å sjekke hvor lenge det er til middag. Men motivasjonen og overskuddet har vel rett og slett ikke vært helt på plass, sånn er det bare av og til. 

Etter denne perioden med litt slappere treningsøkter og lite konsentrasjon, hadde jeg ikke så høye forventinger til dagens økt. Men jeg kom meg opp av sofaen, ut ytterdøra og bort til treningssenteret likevel, og det er faktisk lenge siden jeg har hatt en så bra treningsøkt! Jeg klarte å pushe meg selv det lille ekstra under hver øvelse, og med telefonen i garderoben klarte jeg å fokusere hundre prosent på treningen og øvelsene jeg gjorde. Og følelsen etter en god treningsøkt er bare så digg! 

Ett must under en tøff treningsøkt!

 

Rumpe og lår

 

- Knebøy: 15x6, 60%-80% av maxvekt

- Legpress: 150→140→130kg x2, 15 reps på hver vekt

- Supersett: Hamstring Curls → Leg Extensions x4, 15 reps på hver

- Supersett: Hip Thrusts → Standing Abduction x4

 

 

Akkurat nå har jeg en skikkelig mye endorfiner etter dagens trening, og det gjør bare humøret så bra! Så nå svever jeg litt rundt på en rosa sky, og humøret blir bare enda bedre av tanken på at det er lillelørdag og bare to dager til det er helg! Kan det bli bedre nå?

Vi blogges!

 • Publisert: 31.01.2018             Klokka: 22:34            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Å endelig leve

29.01.2018, 20:52

Det er skikkelig rart å tenke på hvor mye livet mitt har forandret seg det siste halvåret. Når jeg tenker tilbake på alle disse årene med rent helvete på grunn av anoreksien og treningsfortyrrelsene, skjønner jeg at den personen ikke var meg. Det var en tildekket utgave av meg. En utgave som desperat prøvde å passe inn i et uoppnåelig bilde av livet. Men med masse tid, viljestyrke og krefter har jeg klart å lirke meg selv ut av det helvete jeg hadde fanget meg selv i, og for øyeblikket føles det som om det er først nå at jeg faktisk begynner å leve.

Jeg har naturligvis fortsatt noen dårlige dager hvor alt føles mørkt og meningsløst, men jeg kan ikke nekte på at den siste tiden har vært utrolig bra. Jeg har verdens beste venner, masse treningsglede og føler generelt at livet endelig går litt min vei, og alt det er takket være meg selv og det faktum at jeg bestemte meg for å endelig bli frisk. Plutselig har jeg gått fra å kun sitte hjemme alene med foreldrene mine fordi så mye som tanken på andre folk gjorde meg sliten, til å elske å være ute med venner hele dagen.

 

 

Noe annet som har endret seg til det bedre de siste ukene, er at jeg gir litt mer faen. Har jeg lyst på en sjokolade, så spiser jeg en sjokolade, og har jeg ikke tid til å trene en dag orker jeg ikke å ta det så tungt. Og har noen av disse tingene endt i katastrofe? Niks, ingenting har endret seg, bortsett fra tankegangen min, som nå er mye sunnere og bedre! Det er utrolig viktig å ikke ta seg selv så seriøst hele tiden;)

Denne helgen tilbrakte jeg mesteparten av tiden min med mine to partners in crime, og da er det så deilig å ikke ta seg selv så høytidelig. Vi dro på cafe og spiste alt fra sjokoladekake med ett tonn krem til burger og chips, tuslet rundt og lo til vi gren. Og ikke et eneste sekund av denne tiden ble brukt til å bekymre seg over kalorier, trening, kropp eller vekt. På Søndags morgen unnet vi oss for eksempel en liten pannekake-date, hvor vi testet pulvermiksen jeg bestilte fra BodyLab for en liten stund siden. De ble kanskje ikke de vakreste kreasjonene jeg har sett, men fy søren så gode! Oppå hadde vi naturligvis en solid dose av to av BodyLab sine sauser. De er virkelig ett must!

 

Til tross for et litt sjuskete utseende, smakte pannekakene helt himmelsk! For å lage dem brukte vi BodyLab sin 'pannekake mix' med sjokoladebiter, tilsatte litt melk og mikset sammen, for så å steke på en stekepanne med litt smør. Oppå slengte vi selvfølgelig "litt" av BodyLab sine toppinger, en med 'Salted Caramel' og en med vanlig sjokolade!

 

Etter en ekstra lang dag på skolen, har det blitt treningsfri på meg i dag. Jeg føler at det er litt fy-fy å ta seg treningsfri på en mandag, dagen hvor man liksom skal starte på blanke ark og sette standaren for uka som kommer, men i dag har jeg rett og slett ikke hatt verken tid eller energi. Så jeg får heller ta det hele igjen i morgen, og da med enda mer energi og motivasjon!

Jeg håper dere har hatt en fin start på uka!

Vi blogges!

 

 

 • Publisert: 29.01.2018             Klokka: 20:52            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 1

Tilbake til det gamle

22.01.2018, 21:27

Etter en helg litt utenom det vanlige, er jeg omsider tilbake til det samme gamle. De siste dagene har jeg gomlet i meg alt fra pizza til is og mye mer enn det, tatt det ganske rolig på trening og brukt mer tid enn vanlig på å sitte stille og slappe av. Jeg hadde nok løyet om jeg sa at jeg ikke har hatt noen negative tanker om alt dette, for det har jeg, men alt i alt har jeg hatt det helt supert og angrer ikke det minste! 

Men til tross for at det har vært utrolig deilig å ta det litt rolig og ikke ta alt så seriøst, føles det godt å komme tilbake til hverdagen. Jeg kommer som vanlig til å gomle i meg alt jeg har lyst på uansett om det er sjokolade eller brokkoli, og er ikke formen på topp en dag driter jeg rett og slett i treningen, men det er bare noe med hverdagen som gir meg en slags ro i sjelen. Det har vel bare noe med vanene å gjøre.

Men i tillegg at jeg faktisk setter ganske stor pris på mandager i utgangspunktet (det er bare noe med det å starte en ny uke med blanke ark og alt det der), var denne mandagen ekstra bra. Jeg er nemlig en SKIKKELIG mammadalt, noe jeg har vært hele livet. Så det føltes litt merkelig å se mamma dra til Oslo uten meg på fredag, nettop fordi ingen av oss har vært på tur uten den andre på evigheter. Vi har liksom bare blitt vant til å reise og oppleve ting sammen. Men etter en helg hvor hun har vært ute på tur og jeg har kost meg med venner her hjemme, kom hun omsider hjem igjen i dag. Og det med masse gaver til meg, hehe:D

 

 

Jeg har som vane å slå meg litt løs på Lush hver gang vi er i Oslo, men siden jeg ikke kunne være med denne gangen dro mamma like så godt med seg litt godsaker hjem til meg. Da fikk jeg altså tre nye badebomber, noe jeg har hatt helt dilla på i det siste, og en ansiktsmaske vi skal ha på deling (det vil si at jeg kommer til å bruke opp mesteparten, hehe).

Etter skole, trening og middag har jeg egentlig bare tilbragt kvelden hjemme, og planene ser ikke noe annerledes ut resten av dagen. Så resten av kvelden kommer rett og slett til å bli brukt til kveldsmat, sofakos med familien og kanskje en liten luftetur med hunden:D

Vi blogges!

 

 • Publisert: 22.01.2018             Klokka: 21:27            Kategori: Hverdag
 •        
 • Kommentarer:

En annen person

21.01.2018, 22:12

Nå begynner nok en helg å gå mot slutten, og for en gangs skyld aner jeg ikke hva jeg har gjort. Jeg føler at jeg for det meste av tiden har full kontroll over alt som skjer, når det skjer og hvor jeg er, men disse siste dagene har jeg bare sust rundt fra det ene stedet til det andre, og jeg kan ikke huske sist gang jeg har hatt det sånn. Jeg har liksom hatt det så bra. Alt har bare blitt snudd helt på hodet, og jeg har gått fra å være en introvert, usosial jente som helst tilbringer dagene hjemme alene med familien, til å elske å være sosial og foretrekke sene kvelder med venner.

Jeg må jo ærlig innrømme at disse plutselige endringene er ganske skumle. Helt ut av det blå har alt forandret seg helt, og til tider greier jeg ikke helt å henge med. For alle disse endringene er en del av meg som endelig blir frisk fra spiseforstyrrelsene, og selv om det er det beste som har skjedd meg på mange år, er det også noe av det skumleste jeg har opplevd. Det å gå fra tvangstanker og ett forskrudd bilde om mat, trening og kropp, til å sakte men sikkert begynne å leve livet, elske mat og ville bygge muskler istedenfor å være tynn, er ikke så enkelt som det kanskje virker. 

Selv om det ikke akkurat skjedde så mange forandringer fra 2017 til 2018, vet jeg at dette året blir noe helt annerledes. Dette året skal ikke bli brukt til dårlig selvbilde og negative tanker om kropp, trening og mat, men til å samle så mange gode minner som bare mulig, og det med venner og familie. Det virker ihvertfall lovende så langt;)

 

Så langt har denne helgen bydd på masse latter, en hel haug mat og babling til langt på natt, så nå er det på tide å roe litt ned her hjemme før jeg skal tilbake til hverdagen i morgen tidlig. Jeg håper dere har hatt en fantastisk helg!

Vi blogges!

 • Publisert: 21.01.2018             Klokka: 22:12            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 1

Når hardt arbeid endelig viser resultater

17.01.2018, 21:31

Jeg kan vel trygt si at både motivasjon og treningsglede har gått både opp og ned den siste tiden. Noen dager har jeg sprudlet over av energi og overskudd, og har såvidt maktet å vente med å omsider få dratt på trening, mens andre dager har ingenting fristet mer enn ett lass mat og en varm sofakrok. Så har det vel vært en del av de sistnevnte dagene i det siste. Dagene hvor jeg ikke helt ser poenget med å få på meg treningsklær og dra skrotten min ut døra hjemme og bort til treningssenteret. Dagene hvor jeg føler at jeg ikke er bra nok uansett hva jeg gjør.

Men blant alle disse dagene har jeg opplevd å dra på trening med verdens beste motivasjon og uendelige mengder energi. Humøret har vært på topp, selvtilliten er på plass, og jeg klarer å pushe meg selv det lille ekstra som gjør treningsøkten mer enn bra. Og akkurat det å pushe meg selv på trening er noe jeg har klart mye i det siste, og det til tross for at det er både slitsomt, sviende og til tider ekstremt tungt. For innerst inne har man liksom bare lyst til å gi opp der og da. Bare si seg ferdig for dagen og være fornøyd med det. Og det er akkurat derfor det er så utrolig deilig å ikke gjøre nettop det, og heller gi det lille ekstra som i ettertid gjør en ganske stor forskjell, både for kropp og sjel. 

Jeg tror alle vet hvor frustrerende det er å gi alt man har, uten å se resultater. En gir alt en har, og kanskje enda litt til, men ingenting ser ut til å forandre seg slik som man vil, og både frustrasjon og fortvilelse strømmer på. Litt sånn har jeg hatt det i en god stund nå. Treningen har liksom bare stått stille. Det som i utgangspunktet gjør treningen så viktig for meg, er jo rett og slett fordi det gjør meg lykkelig på en måte ingenting annet kan, ikke fordi jeg vil se ut på en spesiell måte. Men en stor del av treningen i seg selv er jo det å se resultater, kjenne seg sterkere og bygge muskler, og når man står litt fast og ikke kommer noen vei, har motivasjonen lett for å falle. 

Jeg har som sagt stått litt i det samme sporet den siste tiden, men endelig begynner jeg å oppdage endringer. Jeg føler meg plutselig sterkere, klarer å løfte mye tyngre enn tidligere, og ser til min store glede endringer på kroppen også. Og det med kroppen gjør meg ikke bare glad fordi jeg rett og slett vil bygge muskler, men også fordi jeg kan tenke tilbake på livet mitt for under ett år siden og se hvor mye sunnere tankegangen min er nå. Kroppen har gått fra sykelig undervektig til sterk og frisk, og hodet har gått fra tvangstanker og depresjon til glede og fornuft. 

 

 

Etter en liten periode med lite treningsglede, motivasjon og overskudd, kjenner jeg endelig at jeg er på vei tilbake på topp! Motivasjonen er omsider tilbake, og jeg oppdager stadig hvor mye sterkere jeg har blitt den siste tiden, og det til tross for noen litt slappe uker med trening. Kroppen min har sikkert bare hatt godt av å ta det litt mer med ro. Men nå håper jeg bare at motivasjon og overskudd holder seg på plass i en god stund. Da er ihvertfall jeg fornøyd!

Etter en lang skoledag og en tung treningsøkt, er jeg skikkelig klar for å ta kvelden med kveldsmat og sofakos:D

Jeg håper dere har hatt en super onsdag!

 

 • Publisert: 17.01.2018             Klokka: 21:31            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Er Gymshark verdt pengene?

15.01.2018, 21:55

Jeg vet ikke med dere, men noe av det beste jeg vet er nye treningsklær. Enten om jeg bestiller på nettet og venter som en gal på å omsider få det i posten, eller om jeg bruker time etter time i prøverommet på en eller annen butikk. Gleden over nye treningsklær slår faktisk alt. Okei da, den siste tiden har vel klesskuffen min med treningsklær blitt liiitt vel overfylt, noe som virkelig ikke er rart når jeg tenker over det. Jeg er rett og slett svak for treningsklær, det er litt flaut. 

De siste ukene har jeg som sagt overdrevet litt med innkjøpet av treningsklær. Finner noe søtt på salg? Må ha det. Ny lansering på GymShark? Finn frem bankkortet. Det er faktisk ikke så lenge siden jeg kjøpte min aller første ting fra GymShark, ett merke jeg føler at ALLE tusler rundt i nå for tiden, men jeg har allerede rukket å bli ganske så imponert.

Det første jeg kjøpte fra dem var en ganske enkel, sort tights, som sikkert fungerer like bra som en nokså lik en jeg har fra H&M. Den er høy i livet, har utrolig deilig stoff og viser ikke halve ræva di viss du bøyer deg litt fremover. Så det var jo ett godt kjøp, men ikke akkurat noe eksepsjonelt. Men like etter nyttår unnet jeg meg selv enda noe nytt fra nettopp dette merket, og jeg er faktisk sjokkert. Dett antrekket er seriøst det fineste og mest komfortable jeg NOENSINNE har brukt, og det til tross for at jeg slet litt med å få tightsen over lårene ved første testing. 

 

 

Den nyeste 'Seamless' kolleksjonen til GymShark ble altså lansert like etter nyttår, og jeg satt klar med bankkortet i hånden og nesen trykt ned i skjermen på pc'en en god stund før det hele braket løs. Og selv om jeg var klar til å betale de tre klesplaggene jeg hadde valgt ut bare noen minutter etter kolleksjonen ble lansert, var en av tingene jeg ville ha, utsolgt. Jeg har hørt tidligere at det er ganske vanskelig å få med seg alt man vil ha på disse lanseringene, men jeg hadde aldri trodd at det skulle bli utsolgt så fort!

Jeg kom meg heldigvis unna med de to tingene jeg ønsket meg aller mest, og allerede etter noen få dager kom de deisende ned i postkassen min. Jeg bestilte begge plaggene mine i minste størrelse, en tights og en topp, noe som passet ganske perfekt for meg. Ved første test var tightsen litt vanskelig å dra over lårene, men når den først var på, satt den som ett skudd! Den er veldig høy i livet, har ingen ubehagelige sømmer (noe som sikkert sier seg selv, siden den er "seamless"), og jeg synes ihvertfall at den er både flatterende og komfortabel på en og samme tid. Og det er ikke ofte altså, jeg bare sier det.

I denne kolleksjonen finnes det også to ulike sports-bh'er, en nokså "vanlig" en, og en som rekker litt lenger ned på magen og minner mer om en kort topp. Det er altså sistnevnte jeg har, og selv om jeg vanligvis går med noe annet utenpå, er den bare så fin! 

 

 

Jeg tror at det er lett å bli litt forvirret over størrelsene til klærne fra Gymshark, noe jeg lett skjønner. Her har både jeg og min 'partner in crime', Mathilde, på oss hele antrekk fra Gymshar, og selv om vi har utrolig ulike kroppsfasonger, bruker vi akkurat samme størrelse. Her buker hun forresten en 'Vital Seamless' sports-bh i fargen 'Black Marl', og en 'Sleek Aspire' tights som er såååå fin!

Det er faktisk en god del som har spurt meg om akkurat denne kolleksjonen, så jeg håper at dere fikk svar på noen av spørsmålene deres her! Om ikke er det bare å legge igjen en kommentar:D

 

 

 • Publisert: 15.01.2018             Klokka: 21:55            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Når selvfølelsen er på bunn

14.01.2018, 21:57

Akkurat nå har jeg bare fått helt umenneskelig nok. Jeg aner ikke hvorfor jeg har det sånn og føler på så mye for tiden, men på ett eller annet vis har jeg bare gått fra topp til bunn, og føler ikke at jeg kommer noen vei. Selvfølelsen min har bare blitt smadret og knust i fillebiter, selv etter all tiden jeg har brukt på å bygge den opp fra intet. Det burde ikke være mulig å knuses så lett. Men med en unaturlig følsom sjel, ett hode som så alt for lett tyr til overtenking og alt for mange negative hendelser i livet, skal det vel ikke så mye til for en som meg.

Dagene mine er nå er bare ett digert kaos av følelser og tanker, med små innslag av ellevill glede og store utbrudd av fortvilelse og sorg. Noen dager er naturligvis bedre enn andre, men alt i alt har det vært en dårlig periode. En dårlig periode som slo til på totalt feil tidspunkt og tappet meg for både motivasjon og energi, og trykt selvtilliten min sammen til det minimale.

Heldigvis har jeg gått gjennom en solid dose dårlige perioder gjennom de siste årene, og selv om denne er nokså annerledes kan jeg ikke la den knuse meg. Joda, så føles det kanskje helt dritt akkurat nå, men jeg vet av erfaring at det går over. Med god hjelp og folk å snakke med vet jeg at dette kommer til å gå over på ett eller annet tidspunkt. Det trenger bare tid.

 

 

Med motivasjon på likhet med en halvspist sviske, har jeg nesten ikke tatt noen bilder den siste tiden. Derfor tenkte jeg bare at jeg måtte slenge med noen små tilbakeblikk fra de siste månedene, rett og slett for å minne meg selv på hvor fint livet faktisk er! 

Nå går enda en dag mot slutten, og i morgen er det omsider tilbake til skolen igjen. Så resten av kvelden skal jeg rett og slett bare prøve å samle sammen litt ekstra energi og krefter til morgendagen, finne ett eller annet å se på tv'en, og lage meg litt (les: en god del) kveldsmat:D

Jeg håper dere har hatt en fantastisk helg!

 • Publisert: 14.01.2018             Klokka: 21:57            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

De beste treningsklærne noensinne + New In fra Women's Best

12.01.2018, 21:38

Til tross for at jeg har en totalt overfylt skuffe på rommet mitt med utallige tightser, sports-bh'er og treningstopper, er jeg mer eller mindre alltid på jakt etter nye treningsklær. Av en eller annen grunn er det bare umulig å ha for mange ulike, men samtidig ganske så like, svarte tightser. Det er rett og slett umulig. Så den siste tiden har den allerede overfylte skuffen med treningsklær fylt seg opp enda mer, og jeg har både fått og kjøpt utrolig mye nytt.

Jeg nevnte såvidt det lille innkjøpet mitt fra GymShark her for en liten stund siden, hvor jeg unnet meg selv litt fra den nye lanseringen på nettsiden deres. Jeg husker ikke helt hvilken dag det var, men jeg har ihvertfall spradet rundt i akkurat det antrekket helt siden. Det er en tights og en topp fra den nyeste sømløse kolleksjonen til Gymshark, og jeg kommer rett og slett ikke over hvor mye jeg elsker det hele, og da underdelen spesielt. Den sitter utrolig fint på, er skikkelig flatterende, og mer behagelig enn noe annet jeg har hatt på tidligere.

 

 

Jeg har akkurat innsett hvor mye jeg faktisk har bestilt på nettet i det siste. Etter jul og nyttår har det rett og slett vært alt for mange tilbud, lanseringer og salg rundt omkring, og med humøret mitt som mildt sagt ikke har vært på topp, har jeg hatt lett for å gi etter. Så det har vel blitt noen innkjøp her og der, hehe;) Men i går fikk jeg den aller siste bestillingen min i posten, og om humøret ikke er på topp i utgangspunktet, så blir det alltids det etter en har fått noe etterlengtet i posten!


 

Det var ikke akkurat det største innkjøpet jeg har hatt fra Women's Best, men jeg fikk likevel hamstrer opp litt mer av favorittene mine. Det hele endte dermed opp med å bli en solid dunge 'Protein Power Cookies', noen med smak av hvit sjokolade og andre med vanlig sjokolade, tre pakker med 'Protein Bites' i to ulike smaker, og det nyeste sjokoladepålegget som jeg har gledet meg helt vilt mye til å smake! Og det smakte forresten helt himmelsk, bare sånn at det er sagt;)

Nå har jeg akkurat dusjet, spist middag og luftet meg litt etter en lang dag på skolen etterfulgt av en solid treningsøkt, og resten av kvelden skal jeg tilbringe i sofaen med masse mat og avslapning. Dette er faktisk den første ordentlige uken på skolen etter juleferien, og selv om ting fortsatt er nokså sløvt, er jeg helt utslitt. Så nå er faktisk avslapning og ro det eneste jeg trenger. Men med litt ekstra søvn de neste dagene, fri fra lekser og innleveringer og mer tid til å fokusere på meg selv og å komme tilbake på topp, er jeg forhåpentligvis klar til å gi full innsats når neste uke braker løs!

God helg alle sammen!

 

 • Publisert: 12.01.2018             Klokka: 21:38            Kategori: New In
 •        
 • Kommentarer:

Det kan ikke alltid gå like bra

10.01.2018, 22:16

De siste månedene har livet mildt sagt gått på skinner. Jeg har vært en mirakuløst sprudlende og energisk utgave av meg selv, og alt som har hengt igjen av anoreksien og treningsforstyrrelsene har ikke vært til stede i det hele tatt. Så kort fortalt har jeg mer eller mindre fløyet rundt på en liten rosa sky de siste månedene, og livet har virkelig gått min vei. Men til tross for alt som har gått så underlig bra har alt for mye også gått galt, og de siste ukene har jeg vært utrolig langt nede sammenlignet med de siste månedene.

Akkurat nå føles det dessuten som om alt selvtilliten jeg desperat har samlet sammen dette siste halvåret har forsvunnet helt ut av det blå, og småting som har hengt igjen etter anoreksien er igjen tilbake. Plutselig får jeg dårlig samvittighet når jeg spiser noe "ekstra", jeg blir skuffet og sint når jeg ikke får til treningen akkurat som planlagt og tvangstankene har forverret seg enda en gang. Jeg vet at det kommer til å gå over like fort som det kom tilbake, men det sjokkerer meg bare hvordan selvfølelsen min kunne bli så ødelagt at hodet mitt syntes det var nødvendig å ta kontroll over mat og trening igjen.

Etter en dag som mildt sagt ikke har vært helt på topp, var det ingenting som kunne passet bedre enn å få en pakke i posten. Når livet kanskje ikke virker så alt for bra må man bare se på det positive, og for min del er det få ting som er mer positive enn å omsider få en etterlenget pakke i posten!

 

 

Etter alle nyttårssalgene som har pågått den siste tiden har jeg bestilt en god del, men i dag var det altså en pakke fra BodyLab som ankom i posten. Jeg har ikke smakt så mye fra det merket, men de nye sjokoladeplatene deres er helt FANTASTISKE og proteinbarene er også skikkelig digg. Så jeg unnet meg rett og slett litt av hvert fra nettsiden deres, og jeg gleder meg utrolig mye til å smake på alt!

Nå er det på tide for meg å ta kvelden, få i meg litt kveldsmat og slappe av. Jeg kjenner virkelig at det har blitt litt mangel på avslapning siden skolen startet på igjen i forrige uke, så jeg har litt å ta igjen;)

Vi blogges!

 

 • Publisert: 10.01.2018             Klokka: 22:16            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Den beste motivasjonen

08.01.2018, 20:39

Akkurat nå er det få ting som frister mer enn å slå seg ned i sofaen, skru på TV'en og bruke resten av kvelden til å bare slappe av. Uken har nemlig startet med litt for lite søvn, en solid treningsøkt og prøvepugging til en prøve jeg så alt for gjerne skulle sluppet unna. Jeg får det bare ikke inn i hodet. Så nå har jeg brukt de siste timene siden jeg kom hjem fra trening til nettopp prøvepugging, og for øyeblikket er jeg helt ubeskrivelig lei. Både motivasjon og energi har rett og slett blitt brukt opp til andre ting i dag, og nå prøver jeg bare desperat å få opp humøret og minne meg selv på at det har vært en god dag og livet er bra. Men hjelper det? Nei, ikke i det hele tatt. 

Jeg kan ihvertfall se tilbake på dagens trening og føle meg litt bedre. Det er alltid deilig å kickstarte uken med en skikkelig god treningsøkt! I dag kjørte jeg dessuten litt andre øvelser enn hva jeg pleier å gjøre, og satt rett og slett opp programmet mitt på en litt annerledes og uvant måte. Nå som det er ett nytt år skal jeg nemlig prøve å variere øktene mine litt mer og begynne å våge meg litt ut av komfortsonen litt oftere, noe jeg ikke er så alt for flink til fra før av, hehe. 

 

Skuldre, rygg og mage

 

Del 1: SKULDRE & RYGG

- Skulderpress: 12x5

- Reverse Fly: 15x6

- Straight Arm Pulldown: 15x4

- Supersett: Skulderpress m/manualer → Lateral Raise

- Upright Row m/vektplate: 15x6

 

Del 2: MAGE OG KJERNE

- Double Leg Lifts

- Spiderman Planken

- Russian Twist

- Criss Cross

- Pikes på Yogaball

45sek på, 15 sekund pause mellom hver øvelse

x3

 

Måtte bare slenge med dette lille "før-etter" bildet:D Noe av det mest motiverende jeg vet om er nettopp det å kunne se at jeg har hatt fremgang og blir sterkere. Det finnes ikke noen bedre følelse enn det!

 

Til tross for helt elendig motivasjon og lyst, må jeg rett og slett ta meg sammen og øve litt til morgendagens prøve. Jeg satser så absolutt ikke på noen toppkarakter, men det føles alltid mye bedre å vite at man har gjort det man kan og ikke gitt opp like før målstreken (akkurat nå er målstreken ekstremt langt unna for min del, men jaja, dere skjønner greia). 

Jeg håper du har hatt en super start på uka<3

 

 • Publisert: 08.01.2018             Klokka: 20:39            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Ikke alltid like effektiv

06.01.2018, 21:04

Akkurat hvorfor vet jeg ikke, men lørdager gjør noe med meg. For i bunn og grunn er jeg faktisk ett morgenmenneske som liker å bruke dagen på å suse rundt og få unnagjort plikter og gjøremål, men når klokken begynner å nærme seg midnatt fredags kveld skjer det noe med meg. Plutselig virker liksom ingenting mer fristende en sofaen, en film på Netflix og litt sjokolade. Eller mye sjokolade, helst det. 

Lørdagsmoduset slo som vanlig til i dag. Jeg våknet og lurte bare på hvorfor i alle dager jeg var våken, og den "tidlige" treningsøkten jeg skulle ha ble ikke så tidlig likevel. Etter å ha fått i meg frokost, dradd på meg noe annet enn pysjen og i bunn og grunn var klar til å gå ut ytterdøra her hjemme, klarte jeg av en eller annen grunn å utsette tiden helt. Men det var som alltid godt å komme seg ut og få litt frisk luft, og det til tross for at klokken ikke var så tidlig som planlagt. 

 

 

I dag var det altså rygg, biceps og mage som stod på programmet, en kombo jeg både elsker og hater. Med hodet innom mer eller mindre alle andre tanker enn treningen ble det vel ikke det mest effektive økten jeg har gjennomført, men det var utrolig deilig å være ferdig. Ett av målene mine for dette året er dessuten å fokusere mer på rygg og kjerne, og da må det jo bare gjøres! Ta gjerne en kikk innom DETTE innlegget for å få med dere noen av mine favorittøkter for rygg og biceps!

Nå burde jeg egentlig ha pugget litt til en naturfagsprøve, men hodet mitt er dessverre sånn at det ikke fungerer optimalt etter klokken åtte på kvelden. Sånn er det bare, og jeg orker rett og slett ikke å stresse med det på en lørdagskveld. Det får heller vente. Så nå blir det heller litt film med familien, masse mat og ren avslapning resten av kvelden!

Vi blogges!

 • Publisert: 06.01.2018             Klokka: 21:04            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 0

New In fra Gymshark

05.01.2018, 22:48

Etter to uker med juleferie var jeg mer enn glad for å komme tilbake til hverdagen. Joa, noen dager med fri fra skole, lekser og alt for tidlige morgener er ikke akkurat noe å klage over, men det er alltid noe spesielt med juleferien. Jeg ender alltid opp med å kjede meg selv gal. Etter julaften er jeg liksom bare ferdig med alt som heter jul og ferie og høytid, og resten av ferien bruker jeg for det meste til å tenke over livet og døden og alt mellom. 

Men nå har altså hverdagen kommet i gang igjen, og til tross for prøver, lekser og alt for lite søvn i noen netter, kunne jeg ikke vært mer takknemlig. Det er alltids godt å kome tilbake til de gode gamle rutinene igjen! 

De siste to dagene har vel egentlig bare bestått av skole, trening og venner, noe som vil si at ting ikke akkurat har endret seg fra i fjor. Nytt år, samme meg. Og for å være helt ærlig er ikke motivasjonen til å skryte av heller, så nyåret kunne virkelig har ventet noen uker med å komme. Men en ting er ihvertfall positivt, og det er at jeg enda en gang har investert i nye treningsklær, og da kan jeg vel ikke klage så alt for mye? Gymshark lanserte nemlig en ny kolleksjon i begynnelsen av uka, og jeg satt klar foran pc'en med lommeboka klar allerede en time før det braket løs. Joa, en av tingene jeg ville ha var utsolgt før jeg fikk kloa i det (etter ett lite kvarter!), men jeg fikk heldigvis tak i det jeg hadde aller mest lyst på! 

 

 

Jeg er faktisk helt forelsket i dette settet! Tightsen er utrolig høy i livet (noe som er ett must for meg), den har supersøte detaljer som gir det lille ekstra, og den er ufattelig komfortabel. Hele settet er bare så fint! Jeg var kanskje litt vel rask med å klikke på minste størrelse og gå rett til kassen, for man kan vel trygt si at jeg snart ikke kan kvalifiseres som en størrelse XS lenger. Det er selvfølgelig noe jeg er utrolig glad for, men det er så uvant, hehe:D 

Nå er jeg alt for trøtt og alt for sulten, så jeg må rett og slett si takk for meg! 

Vi blogges!

 

 • Publisert: 05.01.2018             Klokka: 22:48            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Årets første utfordring

01.01.2018, 20:55

Jeg kan ikke huske sist jeg klarte å starte ett nytt år på blanke ark. Uansett hvor inderlig jeg selv ønsker det, er det mer eller mindre umulig å våkne første nyttårsdag med helt positiv innstilling, klar til å begynne det nye året uten negative tanker og grums fra fjoråret. Sånn var det ihvertfall i dag, og jeg kan helt ærlig ikke påstå at tidligere år har startet annerledes. Jeg er drittlei av mørket og kulden, ferien begynner å gå meg på nervene og magen min har vært overfylt av kalkun i to dager på rad (jeg klager ikke egentlig over sistnevnte, men dere skjønner greia).

Til tross for dårlig humør til å begynne med, har dagen sjokkerende nok tatt seg opp etter hvert. Noe av det første jeg gjorde etter frokost i dag var å dra på trening, noe jeg av en eller annen merkelig grunn har begynt å få sansen for. Ikke selve treningen altså, for det er vel en selvfølge, men det å trene tidlig. Jeg har alltid HATET å trene tidlig. Hjernen min fungerer liksom ikke før lunsj, sånn er det bare. Men de siste dagene har jeg faktisk satt utrolig stor pris på å benytte begynnelsen av dagen på trening, hvor jeg har fått ut både sinne, frustrasjon og fortvilelse ved hjelp av svette, sviende muskler og energidrikk. Joa, jeg ser kanskje ut som om jeg akkurat har stått opp fra de døde med det usminkede, trøtte trynet mitt og en halvveis fungerende hjerne, men disse morgenøktene har gjort godt den siste tiden. 

I dag fikk jeg også startet dagen med en treningsøkt, og årets første bestod av rygg og biceps, en kombo jeg elsker for øyeblikket. Ett av målene mine for dette året er dessuten å fokusere litt mer på rygg, og da passet det jo perfekt at det var det som stod på programmet i dag! 

 

Rygg & Biceps

 

- Reverse Fly 15x5

- Lat Pulldown 15x5

- Seated Low Row 15x4

- Face Pulls 15x4

- Biceps Curls på apparat 15x5 ↓

(Siste to settene som dropsett)

- Supersett: Biceps Curls m/ manualer → Curls m/ vektplate

 

 

Akkurat nå er jeg faktisk utrolig spent på hva det nye året vil bringe. Selv om jeg innerst inne synes at alt dette styret med nyttår og nyttårsforsetter er rimelig overdrevent og oppskrytt, er det noe som er litt ekstra spennende med ett nytt år. Hovedmålet mitt for dette året er ihvertfall å prøve å ha det bra med meg selv, ikke ha noen negative tanker om mat, trening og kropp, og rett og slett være lykkelig. Dette kan nemlig bli det beste året på lenge.

Godt nyttår folkens!

 • Publisert: 01.01.2018             Klokka: 20:55            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:
teresehoff

teresehoff

Heisann, og velkommen til bloggen min! Da jeg først startet denne bloggen skrev jeg for det meste om sminke, skjønnhet og klær, i tillegg til en god del om sykdommen min. Da jeg var 11 år gammel ble jeg diagnosert med anoreksi, og etter flere år med kjemping mot det, fikk jeg også alvorlige treningsforstyrrelser. Nå, etter tre år med kjemping, slit og tårer, kan jeg endelig si at jeg er på bedringens vei, og nå har bloggen min forandret seg helt. Jeg har forelsket meg helt i treningen, og med "prosjekt pålegging" i full gang, spiser jeg mer enn på lenge. Og merkelig nok er det disse to tingene som har reddet meg fra spiseforstyrrelsene. Trening og mat har blitt til det jeg interesserer for, selv om det ennå er det jeg sliter med og kjemper mot. Men jeg vet at dette er min vei, og jeg håper at dere vil følge meg på den <3


Følg meg

bilde   bilde   bilde