hits


Mine favoritter for å få rumpa til å vokse

30.07.2017, 21:52

Etter en helt fæl leg-day nå for noen dager siden var jeg klar til kamp da jeg stod opp i dag. Nei, det kan jeg jo ikke si. For egentlig våknet jeg med en klump i magen, tårer i øynene og følelsen av total og komplett tomhet. Som om alt var meningsløst og trist. Men etter en stund fikk jeg humøret tilbake, ett lite snev av energi snek seg innpå, og jeg var omsider klar til å begi meg ut på en ny treningsøkt. Hver gang jeg trener ben og rumpe har jeg en tendens til å falle helt sammen nesten før jeg har begynt. Jeg forventer alltid at jeg skal ha den mest sviende, effektive økta noensinne, og når jeg ikke får til en øvelse eller blir for sliten midt i ett sett blir jeg bare fortvilt over meg selv. Så nei, 'leg-days' er ikke min favoritt.

Men i går fikk jeg heldigvis gjennomført en rimelig god økt! Jeg kom til treningssenteret med magen full av riskaker, Women's Best sjokoladepålegg og norske jordbær, satte i gang med det første jeg kom inn døra, og prøvde rett og slett å bare tømme hodet for alle negative tanker og høye forventninger. Jeg begynte som vanlig med å aktivere gluteus, noe jeg ALLTID gjør når jeg vet at jeg skal ha en økt hvor jeg vil ha fokus på stjerten;) Og jeg fikk til og med testet ut de nye treningsstrikkene jeg kjøpte her om dagen! De er fra Booty Builders, kommer i fire ulike "styrker" med ulik farge, og er helt perfekte til rumpeøktene mine. I LOVE IT!

Etter jeg hadde aktivert stjerten (og lagt litt på treningsmatta og fundert over livet) tuslet jeg over til noen av favoritt apparatene mine og begynte der. Av en eller annen grunn får jeg rett og slett ikke til knebøy, så det gjør jeg nesten aldri. Jeg vet ikke hvorfor, men når jeg tar knebøy kjenner jeg det rett og slett ikke sånn som jeg vil i bena. Jeg får til selve bevegelsen og alt, men uansett hvor tungt jeg tar får jeg ikke den sviende følelsen jeg lengter etter. Så for øyeblikket holder jeg meg unna tunge knebøy og gjør heller øvelser jeg føler at er effektive. Men når alt kommer til alt så er det jo egentlig det jeg har gjort helt siden jeg begynte med vekttrening, og selv uten tunge knebøy har rumpa mi vokst seg en god del større. 

 

 
Jeg har brukt slike strikk i en god stund nå, men disse har virkelig forandret ALT! De er rett og slett helt fantastiske! Jeg bruker for det meste de to mellom størrelsene, altså den rosa og den lilla, men det hender også at jeg bruker den med mest motstand viss jeg vil at det skal svi skikkelig i beina! 
 

 

Mine topp 3 favorittøvelser for glutes & hamstrings

Leg press // Jeg ELSKER rett og slett denne! Når jeg føler for en ekstra sviende tortur går jeg ofte for ett supersett hvor jeg bytter mellom to ulike varianter. Da kan jeg f.esk begynne med 15 repetisjoner med bena plassert langt ifra hverandre, før jeg går rett over på 15 repetisjoner med bena mer samlet, og så tar jeg det opp igjen noen ganger. Da svir det godt i stjerten etterpå!

 

Hip thrust // Denne her er faktisk skikkelig poppis rundt omkring på sosiale medier og internett, og det er virkelig ikke uten grunn. En skal rett og slett bare legge ryggen oppå en benk eller lignende, plassere en vektstang på hoftene og senke rumpa ned og presse opp, senke ned og presse opp. Den svir skikkelig!

 

Deadlift // Okei da, så heter det "markløft" på norsk, men jeg synes det høres mye mer fancy ut med den engelske varianten;) Hver gang jeg trener rumpe og lår prøver jeg å ha en god del fokus på hamstrings, altså muskelen som er bakpå låret, og da er denne her min absolutte favoritt. Da tar jeg helt enkelt en vektstang, står med bena litt fra hverandre med litt bøyde knær, og løfter rett og slett overkroppen min opp og ned med hendene strake og bena godt plantet i bakken. Det tok litt tid før jeg fikk teknikken helt i boks, og jeg gjør det fortsatt ikke helt perfekt, men etter litt øvelse har dette blitt den vondeste og mest effektive øvelsen jeg vet om!

 


Husk å smile folkens! Jeg håper dere har hatt en super helg!
 

 • Publisert: 30.07.2017             Klokka: 21:52            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 1

Jeg kastet telefonen i veggen

28.07.2017, 13:57

I går hadde jeg egentlig planlagt å skrive ett langt og lykkelig innlegg. Men jeg endte opp med å ikke skive noe i det hele tatt. Gårsdagen begynte nemlig som dagene mine har hatt en tendens til å gjøre de siste ukene, jeg var helt utslitt og hodet mitt føltes som en diger ballong som var i ferd med å sprekke. Jeg vet ikke hvorfor, men helt siden vi kom hjem fra Sverige tidligere i sommer har jeg rett og slett følt meg syk. Jeg har verken hatt feber eller vondt i halsen, men det er som om kroppen min ikke vil fungere som den skal. Og det er selv om jeg spiser som en hest og tar mer vare på meg selv enn jeg har gjort på evigheter. 

Med en ballong i hodet og verkende tinninger startet jeg dagen som vanlig, pjusket på og prøvde å få tiden til å gå frem til jeg skulle på trening. Noe jeg alltid gjør. Jeg har rett og slett låst meg litt fast i det mønsteret med at jeg skal trene på ett spesielt tidspunkt i løpet av dagen. Det begynte jo bare med at det var det jeg faktisk følte meg mest komfortabel med, men etterhvert har det blitt litt tvang. Det setter fort en stopper for hva jeg og familien min kan finne på, hvor vi kan reise og i det hele tatt hva vi gjør med dagene våre nå i sommerferien. Og det sosiale livet mitt går rett til helvete. Men uansett, etter en veldig annerledes dag i på onsdag bestemte jeg meg for å gjøre alt som jeg vanligvis pleier, noe som ikke gikk så bra.

Jeg kjente allerede da jeg gikk inn dørene til treningssenteret at alt kom til å gå galt. Jeg var sliten og lei, hadde mest lyst til å ta meg en diger energidrikk, sette meg i sofaen hjemme og slumre litt, men valgte (som vanlig) å pushe på som om alt var bra. Men alt var ikke bra. Det endte med at jeg prøvde så hard jeg kunne å få til en effektiv økt, men etter en liten stund sa det stopp. Jeg gikk inn i garderoben, ringte til mamma og fikk mer eller mindre angstanfall i telefonen. Før jeg drylte den i veggen. Det føltes godt akkurat der og da, men etter en stund innså jeg at jeg ikke hadde telefon lenger, noe som naturligvis er litt kjipt.

Så, ett angstanfall og en middag senere, klarte jeg på magisk vis å samle meg opp nok viljestyrke og energi til å komme meg tilbake på trening å få unnagjort dagens økt. Og merkelig nok finn jeg til en veldig god og effektiv økt. Det var så utrolig deilig å komme seg ut av huset, gjøre det jeg elsker innerst inne og komme hjem igjen en stund senere med gjennomsvette klær og sviende muskler. Jeg har så lett for å ha alt for høye forventninger til meg selv om hvor fantastisk effektive treningsøktene mine skal være, at jeg fort ender opp med å kjøre meg selv helt ned. Og nå som jeg er så utrolig sliten og føler meg direkte dårlig av slitenhet, blir jeg i tillegg fortvilt. Jeg har jo bare lyst til å trene! Men for å oppdatere dere kjapt om onsdagen, så hadde jeg det helt prima. Ingen trening, null tanker om at jeg ikke kunne spise de umenneskelige mengdene jeg pleier å spise selv om jeg ikke trente, flere kurver jordbær og deilig vær. Det er så deilig å vite at også jeg kan ha sånne dager uten å få noen form for angst eller slikt, og faktisk bare ha det bra. Slitenheten var på plass som vanlig, men jeg hadde det helt supert selv om! 

Akkurat nå skal jeg bare slappe av litt her hjemme med en solid matbit og en energidrikk, før jeg suser av gårde på trening om ikke lenge. Så blir det taco på meg senere i kveld!

Vi blogges!

 

 • Publisert: 28.07.2017             Klokka: 13:57            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

De viktige tingene i livet

26.07.2017, 21:35

Noen ganger er det lett å føle seg helt fortapt. Man ser rundt seg og prøver desperat å finne ett eller annet å holde fast i, noe som kan gi livet litt mening. Om det bare er en dag, det foregår i en uke eller varer i en måned, alle har følt det, alle kommer til å føle det. Og jeg må ærlig innrømme at de siste tre årene har bestått mye av nettopp den følelsen. Spiseforstyrrelsene og angsten tok fra meg alt jeg hadde, og forlot meg til og med uten meg selv. Helt alene og fortapt prøvde jeg uke etter uke, måned etter måned i flere år å klamre meg fast i hva som helt som kunne klare å holde meg her. I livet. 

Jeg blir fortsatt litt forfjamset når jeg tenker på hvor mye ting har forandret seg det siste halvåret. Treningen har reddet meg, jeg ser ikke på meg selv i speilet og hater det jeg ser, og mater går ned i ekstreme mengder. No joke, jeg spiser jækli mye. Jeg veier meg fortsatt ukentlig og ser vekten gå oppover og oppover, men underlig nok gjør det meg ikke noe annet enn overlykkelig. Jeg ser nemlig endringene på kroppen min i form av muskler, og det var jo akkurat det jeg ville! Joda, det har såklart kommet litt ekstra fett her og der, men det trengst også! Og det er nettopp disse endringene som JEG har klart å oppnå helt uten hjelp fra noen andre (bortsett fra foreldrene mine som mest sannsynlig har hatt lyst til å slå seg i hodet med en stekepanne til tider. For jeg har virkelig vært vanskelig å holde styr på i det siste) som gjør meg litt forfjamset. Det er så rart å tenke på hvor langt jeg har kommet! 

Jeg kan skrive side opp og side ned om hvordan treningen har reddet meg og blablabla, men selv om jeg elsker treningen og det den har gjort med livet mitt, er det godt å ha noe litt annet å få glede av også. Nå som det omsider har tittet frem litt sol og varmen har kommet hit til Ålesund også, har jeg desperat prøvd å nyte dagene utendørs. En gåtur i morgensola, tusle til trening og dra på små roadtrips til solfylte, sommerlige steder rundt omkring i nærområdet. I går dro for eksempel jeg og mamma en tur til en strand ett lite stykke unna her vi bor, og sommerfølelsen var virkelig til å ta og føle på! Solen skinte, vinden blafret i håret og lyden av bølgene som slo mot land sendte en strøm av ro gjennom kroppen. Noen ganger er litt strandliv og sjø alt som trengst.

 


 

Nå kom jeg akkurat tilbake fra en liten økt på treningssenteret, har vasket håret og slått meg ned i sofaen med pc'en på fanget. Vi har tilbrakt mer eller mindre hele dagen i Valldalen på en liten utflukt, og det var så deilig å få en litt annerledes dag! Selv om jeg har brutt veldig mange rutiner og regler sitter litt fast i ett spor med når jeg trener i løpet av dagen. Så i dag bestemte jeg meg for å bryte helt opp, drite litt i treningen og prøve å kose meg på tur meg familien! Så får jeg heller bare kalle dette ukas "rest-day" ;)

  

Jeg knipset en hel haug med bilder da vi var på tur i dag, men de får dere ikke se før i morgendagens innlegg;) Da kommer det mest sannsynlig også en liten review av noe helt nytt! Gled dere!

Vi blogges!

 

 • Publisert: 26.07.2017             Klokka: 21:35            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

En skikkelig klisjé

25.07.2017, 11:54

De siste dagene har jeg følt meg som en skikkelig klisjé. Nå for en stund siden kjøpte jeg nemlig en utrolig deilig, oversized t-skjorte fra H&M med ett stort print midt på hvor det står AC DC. Jeg dro den jo bare med meg inn på prøverommet, syntes den så fin ut, var veldig min stil og kostet nesten mindre enn en moden avokado på matbutikken. Og de siste dagene har jeg gått med den non-stop! De har på en måte to bruksområder for meg. Jeg kan enten ta en strikk og knyte dem i livet, noe som gjør at jeg automatisk ser ekstremt moteriktig ut og som om jeg vet hva jeg driver med her i verden, eller jeg kan helt enkelt bare daffe rundt med dem hjemme. Det er ingenting imellom.

Men så har jeg merket en ting i det siste. ALLE har en sånn t-skjorte! De er overalt i butikkene, jeg går stadig forbi en eller annen uskyldig jente som har på seg en, og her om dagen støtte jeg til og med på en gammel mann med skjegg ned til magen som hadde på seg en. Vel, jeg synes i grunn litt synd på han. Her kommer plutselig halve Norge tuslende rundt I t-skjorter med favoritt rockebandet hans printet på brystet, mest sannsynlig uten å engang ha hørt musikken deres, mens han faktisk er en skikkelig blodfan. Det stikker nok sikkert litt i skjegget ;)

Så jeg føler meg litt som en klisjé når jeg går rundt i den t-skjorta, men fy søren som jeg elsker den! Jeg bare digger å ta en hårstrikk, knyte den som en dott på siden av t-skjorten, og kombinere den med både treningstights, dongeribukser, flagrende shortser og enkle skjørt. Det går til ALT!Her om dagen bestemte jeg meg for å matche T-skjorta med en supersøt dongerishorts jeg kjøpte på Bershka tidligere i år. Og det var så fint! Det ble liksom en utrolig fin kombinasjon mellom røft og søtt, og de to plaggene passet perfekt sammen!Nå har omsider sola tittet frem, jeg har fått på meg ett litt mer sommerlig antrekk enn de gode gamle treningsklærne, og munnen min er full av norske jordbær. NAM! Norske jordbær er rett og slett det beste jeg vet, og jeg kunne seriøst ha spist flere kilo på en gang. 

 


 

Jeg håper at dere nyter sommeren! Senere i dag skal jeg få unnagjort en økt med rygg og skuldre, så det kommer sikkert ett lite innlegg om det senere!

Vi blogges!

 • Publisert: 25.07.2017             Klokka: 11:54            Kategori: Antrekk & Klær
 •        
 • Kommentarer:

Superenkle og gode energibiter!

24.07.2017, 11:15

De siste ukene har jeg fått helt dilla på å bake. Jeg har alltid elsket å stå på kjøkkenet og lage mat, bake og eksprimentere meg frem med ulike oppskrifter og ingredienser, men de siste tre årene har det ikke vært like givende. Jeg har bare styrt på og laget alle mulige godsaker, både sunne og usunne, men aldri våget å ta så mye som en smaksprøve. Men i det siste har jeg gjort så utrolig mye fremskritt. Så nå baker jeg og lager mat av hjertens lyst, tar smaksprøver av både røre og deig, knasker i meg halvparten av ingrediensene underveis og kan nesten ikke vente til jeg får smake på det ferdige produktet. Joda, alt jeg lager er jo "sunt", men det er likevel helt uvirkelig å tenke på hvor langt jeg har kommet de siste ukene!

En av tingene jeg har ELSKET å lage i det siste har vært "energi biter" eller "energy bites" som jeg også kaller dem. Det er en oppskrift jeg har satt sammen helt selv, og den består virkelig av noen av de beste tingene jeg vet om: sjokolade og peanøttsmør! Jeg har allerede laget disse noen ganger, og de ender opp like gode hver gang! De er superenkle å lage, kan enkelt gjøres helt "vegan" og er perfekt som en del av lunsjen eller bare en liten snack i løpet av dagen. Dere burde virkelig gi dem en sjanse!

 

 Chocolate Energy Bites 

 

Du trenger

- 120g havregryn

- 150g most banan

- 50g peanøttsmør

- 20g opphakket mørk sjokolade

- 40g opphakkede naturelle cashewnøtter

- 30g valgfritt proteinpulver (jeg foretrekker å bruke Women's Best sitt Cookies & Cream)

 

Slik gjør du det!

 

1. Begynn med å måle opp og blande sammen alle de tørre ingrediensene (havregryn, sjokolade, nøtter og proteinpulver).

 

2. Sett ovnen på 200℃ og gjør klart ett stekebrett med bakepapir på.

 

3. Mål opp og gjør klar resten av ingrediensene og bland dem inn i det tørre med en skje eller hendene dine.

 

4. Rull små kuler av deigen og plasser dem utover på stekebrettet. Kulene kan være akkurat så store som du selv ønsker!

 

5. Sett stekebrettet i ovnen og la bitene steke i 5-10 minutter alt ettersom hvor stor du lager dem.

 

NYT!

 


Nå har vi her hjemme allerede slukt den siste ladningen jeg lagde av disse små energibitene, så jeg må snart se å få laget en ny en! Jeg håper dere liker oppskriften! Den er verdt ett forsøk;)

Vi blogges!

 • Publisert: 24.07.2017             Klokka: 11:15            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer: 0

Nå skal jeg vokse vinger!

23.07.2017, 09:48

I går hadde jeg rett og slett en helt fæl treningsøkt. Jeg kom frem til treningssenteret og var helt utslitt etter gudene vet hva, og med motivasjon på bunn og ett humør som ikke var helt på topp, ville jeg helst bare dra hjem og legge meg på sofaen med en boks energidrikk i den ene hånden og en proteinbar i den andre. Men så sta og bestemt som jeg er satte jeg i gang med dagens program som bestod av glutes og hamstrings. Jeg orker ikke å gå så veldig nøye inn på akkurat hvorfor ting gikk som de gikk, men kort sagt blir jeg rett og slett fortvilt og lei når jeg føler at jeg ikke får til. Jeg står på, løfter og pusher så hardt og tungt som jeg bare kan, men føler likevel ikke at jeg får det til som jeg vil. Og da faller jeg rett og slett helt sammen. Men siden det ikke tar seg så bra ut å ligge på gulvet på treningssenteret og grine prøvde jeg så godt jeg kunne å holde motet oppe og stå på hele økten ut. Helt til jeg fikk mamma til å hente meg og hulket som en liten unge i bilen.

Men når jeg har hatt en dårlig treningsøkt må jeg prøve å ikke grave meg selv helt ned. Da må jeg heller fokusere på hvor langt jeg har kommet de siste månedene, hvor mye sterkere jeg har blitt og hvor my fremgang jeg har hatt. En dårlig treningsøkt her og der gjør jo ingen forskjell på all fremgangen min! Så nå får jeg heller tenke at gjort er gjort, og heller prøve å gjøre det bedre på neste leg-day!

Så er det jo også deilig å kunne tenke tilbake på den helt fantastiske økten jeg hadde på fredag! Da trente jeg skuldre, triceps og rygg, og selv om jeg var helt utslitt etter oppvarmingen min (hehe, jeg har en tendens til å overdrive litt på tredemølla) ga jeg alt jeg hadde og sved som bare pokker etter noen få øvelser! Jeg har rett og slett blitt helt forelsket i å trene overkroppen, og da spesielt armer, rygg og skuldre (å trene magen er jo bare kjedelig tortur!). Og jeg kan virkelig se resultater etter at jeg faktisk begynte å gå inn for å trene disse kroppsdelene istedenfor å helt uvitende trene mage og ben dag ut og dag inn. Jeg begynner helt seriøst å få digre armer! 

Hele økten jeg hadde på fredag kan dere lese like under her! 


Her er noen helt enkle bilder som virkelig viser litt av fremgangen min! Bildet til høyre tok jeg noen uker før jeg begynte "prosjekt pålegging", og det til venstre tok jeg tidligere denne uken. Det er så gøy å se!

Skuldre, rygg og triceps!

 

(på apparat)

- Reverse Fly // 15x4

- Triceps Pull Down // 15x4

- Assisted Chin // Failure x 4

- Seated Row // 15x4

 

(med manuelle vekter)

- Upright Row // 15x4

- Bent Over Row // 15x4

- Bent Over Lateral Raise // 15x4 

- Single Arm Row på benk // 12x5 på hver arm

 

(med kabler)

- Lat pulldown // 12x4

- Triceps pulldown // 12x4

 

(finisher!)

- "the bus driver" (hold en vektplate foran deg med strake armer og snurr den fra side til side akkurat som om du kjører bil!) // Failure x 5

 

Jeg blir alltid litt usikker når jeg skal skive treningsøktene mine og dele dem med dere. Skal jeg skrive ALT jeg gjør? Skal jeg ta med hvor tungt jeg tar på hver øvelse? Bør jeg dele hvor lange pausene mine er? Jeg vet nemlig hvor mye ett enkelt ord og en spesiell setning kan påvirke enkelte personer, og jeg vet hvor vondt det kan gjøre. Så jeg vil rett og slett ikke at bloggen min skal være ett sted hvor noen føler noen form for press eller ubehag. Her er alle seg selv, inkludert meg, og alle og enhver skal kunne lese bloggen min uten å sitte igjen med vonde tanker og følelser etterpå!

Nå begynner jeg allerede å glede meg til morgendagens økt! Jeg håper at dere fikk litt inspirasjon!

Vi blogges!

 • Publisert: 23.07.2017             Klokka: 09:48            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Med sideflesk på menyen

22.07.2017, 12:07

De siste dagene har selvtilliten min plutselig falt ned noen hakk. Helt siden jeg begynte å legge på meg, trene og bygge muskler har jeg merkelig nok bare fått bedre og bedre selvtillit og selvbildet mitt har vært bedre enn på lenge. Jeg har sett meg i speilet og nesten ikke tenkt en eneste negativ tanke om meg selv og kroppen min, selv om den har blitt merkbart større. Men her om dagen oppdaget jeg noe som ga meg en liten smule hjertebank. Jeg dro på meg den gode gamle favoritt treningstightsen, kikket i speilet og fikk øye på en liten bulk på ryggen min. "Muffintop", "Love handles", kall det hva faen dere vil, til nå er det noe av det eneste jeg har lagt på meg som ikke er muskler.

Jeg skulle virkelig ønske at jeg kunne være ett enormt forbilde og si med hånden på hjerte at det ikke plager meg. Men da hadde jeg løyet. De to siste dagene har jeg tuslet rundt med en konstant klump i magen bare ved tanke på de små valkene bakpå ryggen min, og jeg vet ikke engang hvorfor. Hadde jeg liksom forventet å kun legge på meg muskler? Trodde jeg at hvert eneste lille gram ekstra ville legge seg rundt baken og gi meg en solid ræv og store muskler? 

Etter noen dager med litt ekstra dårlig selvfølelse har jeg omsider innsett fakta. Kroppen min er i stor forandring for øyeblikket, og siden jeg mer eller mindre hoppet rett over puberteten da jeg fikk anoreksi som elleveåring, har kroppen min mye å ta igjen. Det er former som må på plass, kjøtt og fett som må plasseres litt her og litt der, og tid som må brukes til å lære å sette pris på meg selv og den kroppen jeg har blitt tildelt. Men omsider, etter en evighet med en spinkel, undervektig og syk kropp, begynner jeg å se endringer. Positive endringer! Jeg legger sakte men sikkert på meg takket være en solid kombo av enorme mengder mat, masse trening med tyngre vekter, og ett friskere hode og sinn som endelig har innsett hva som må til for å leve ett lykkelig liv.
Jeg må rett og slett bare dele noen av bildene fra gårsdagens fotoshoot med dere! På sånne varme dager holder jeg virkelig på å svi av meg hodebunnen siden håret mitt blir så ekstremt varmt når sola skinner på det, så da dro Besta like så godt frem solhatten hun kjøpte i Tyrkia i fjor sommer. Da plasserte jeg solbrillene på nesa, dro frem kameraet og satte i gang! Og så må jeg jo bare påpeke hvor sinnssyk hamstringen min ser ut, da. Den stikker jo søren meg ut fra Danmark til Kina!

 

Jeg håper du har hatt en helt glimrende dag!

Vi blogges!
 

 • Publisert: 22.07.2017             Klokka: 12:07            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

solskinn og treningsfri

20.07.2017, 21:30

Helt siden jeg begynte å gå på treningssenteret og "prosjekt pålegging" braket løs, har det vanskeligste for meg vært treningsfrie dager. Høydepunktet mitt i løpet av dagen er alltid å karre meg bort på trening, puste og pese, svette og svi. Uten det føler jeg meg så tom. Men selv om jeg aller helst ville ha tuslet bort på treningssenteret og pushet meg selv gjennom harde, tunge økter hver eneste dag, vet jeg at det hadde vært helt mot sin hensikt. Kroppen min trenger fri. 

Jeg har hele tiden hatt som mål å ha minst en treningsfri dag hver uke, men jeg må ærlig innrømme at det ikke har skjedd. Det har vært flere perioder hvor jeg har trent hver eneste dag i flere uker, for så å lure på hvorfor jeg plutselig en dag var så sliten. Men nå har jeg virkelig innsett at en treningsfri dag i uka er minst like viktig som de andre dagene med trening. Både for kroppen og motivasjonen min sin del. Jeg har forelsket meg helt i vektløfting og "fitness", og jeg vet at det er dette jeg vil drive med og leve av både nå og i fremtiden. Men for at jeg skal klare det må jeg faktisk la meg selv ta det litt rolig innimellom.

Så i dag var rett og slett timeplanen oppført med "TRENINGSFRI!". Etter over en uke med harde treningsøkter, nye personlige rekorder og sviende muskler, visste jeg at denne dagen burde bli satt av til litt etterlengtet avslapning. Dessuten var det meldt så fint vær til i dag! Så i dag tidlig våknet jeg opp med verkende ben etter gårsdagens økt med glutes og hamstrings (gårsdagens treningsøkt finner du HER!), tuslet inn på stua og slapp ut ett lettet sukk med tanke på at jeg kunne nyte hele dagen ute i sola.
 

Etter en deilig gåtur i morgensola sammen med mamma og Tinka (som pustet og peset så mye at vi måtte ta en laaang pause for å i det hele tatt få henne med oss helskinnet hjem), dro jeg og mamma med oss litt drikke og en korg norske jordbær, plasserte solbrillene på hodet og tuslet av gårde ned til stranden. Der satt vi en god stund og bare kikket utover vannet, gomlet i oss jordbær, pratet og lo, noe som var utrolig hyggelig. Den perfekte måten å nyte det fine været på! 

 


 

Jeg kjenner allerede at jeg gleder meg til morgendagens treningsøkt. Selv om det er godt å slappe litt av føler jeg meg ikke helt som meg selv uten treningen, og for å være helt ærlig blir jeg ikke den samme uten den. Så etter en deilig, solfylt dag skal det bli godt å få pumpe litt jern igjen;) Jeg har tenkt å trene skuldre, triceps og litt rygg, og den komboen er virkelig en av mine absolutte favoritter! 

Jeg håper du har hatt en super dag i fineværet!

Vi blogges!

 • Publisert: 20.07.2017             Klokka: 21:30            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 0

For å få ræva til å vokse

18.07.2017, 22:12

De siste ukene har ting gått veldig mye oppover. Jeg har fått bedre selvtillit, humøret er på topp og vekten går endelig oppover og gir meg de resultatene jeg har ønsket. Og selv om jeg har gått opp flere kilo føler jeg meg mer fornøyd og komfortabel med kroppen min enn jeg noensinne har gjort! Men mye av den selvtilliten jeg har fått er takket være treningen. Jeg er sikker på at nesten alle kiloene jeg har lagt på meg består av muskler og ikke fett, og til min store glede har ingenting lagt seg på magen. Tidligere hadde jeg helt fæle komplekser med magen min, og den største grunnen til at jeg nølte med å legge på meg til å begynne med var nettopp frykten for det. At det kom til å legge seg på magen. Men etter to og en halv måned med uendelige mengder mat og hard trening med tunge vekter, ser jeg kroppen min forandre seg på måter jeg ikke våget å håpe på tidligere. 

Og den største forskjellen ser en rett og slett på baken min. Før hadde jeg århundrets flateste, mest beinete og spinkle rumpe, men nå har den jaggu meg vokst så mye at selv de største buksene begynner å bli litt trange. Og fy søren så mye jeg elsker det! For øyeblikket trener jeg ben og rumpe 3 eller 4 ganger i uka alt ettersom hvor hardt jeg tar hver økt, og jeg prøver alltid å pushe meg selv litt og litt lenger. Ta noen kilo mer enn jeg tror jeg klarer, ta en repetisjon til selv om stumpen svir som bare fyttigrisen, og være åpen for å teste nye øvelser selv om jeg liker best de gode gamle "trygge" øvelsene. Så har selvsagt maten spilt en ekstremt viktig rolle i alt sammen. Jeg spiser rett og slett utrolig mye! Her for noen dager siden innrømmet til og med mamma at jeg virkelig imponerer henne med "hvor mye jeg klarer å stappe inn i mathullet". 

 Ser dere det smilet, eller? Utrolig deilig å endelig kunne smile på ekte igjen!

 

Så jeg har vel mildt sagt vokst litt den siste tiden. For øyeblikket føler jeg at ting går veldig fort oppover både med vekt, selvtillit og humør, til og med så fort at det er litt skremmende til tider, men jeg er så glad for alle endringene som har skjedd og som er i ferd med å skje. Jeg har brutt så mange barrierer og trosset alt det den gode gamle anoreksien har hvisket inn i øret mitt her og der, og nå er jeg på ett helt annet sted enn jeg var for bare noen måneder siden? Husker dere for eksempel den dagen jeg la ut innlegget om at jeg aldri vil bli normalvektig? Vel, sånn er det ihvertfall ikke nå lenger! Når jeg kikker ned på vekten ved de ukentlige innveiingene mine klarer jeg ikke annet enn å smile ved tanken på at vekten går oppover og oppover, og det skremmer meg ikke i det hele tatt lenger! Jeg har endelig funnet meg selv og den jeg vil være, og den jenta er alt annet enn undervektig. Hun elsker å trene og løfte vekter, har store muskler og solid stump, og spiser av hjertens lyst!

 Slenger bare med disse bildene for å holde dere liiiitt oppdatert her i verden;) Jeg har nemlig fått HELT dilla på å bake og lage både mat, snacks, kaker og alt annet der er. Jeg bare elsker å stå på kjøkkenet og prøve meg frem med nye smaker og kombinasjoner, helt uten oppskrift eller noe som helst peiling på hva jeg egentlig driver på med. Men det er faktisk da det ender best! Her om dagen laget jeg for eksempel disse 'energi kulene' etter helt eget hode, og de ble helt fantastiske! Oppskriften finner dere HER!

Jeg håper at dere har en super sommer!

Vi blogges!

 • Publisert: 18.07.2017             Klokka: 22:12            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 1

Jeg har lagt på meg fire kilo

11.07.2017, 22:33

Nå har det vært en stund siden sist. I over ett år har jeg oppdatert bloggen med lange innlegg, masse bilder og detaljerte oppdateringer fra mer eller mindre alt som har skjedd fra dag til dag, men de siste ukene har jeg rett og slett sagt stopp. I en lang stund føltes bloggen som noe totalt meningsløst. Og på ett punkt orket jeg ikke å brette meg selv og følelsene mine ut på innlegg etter innlegg, helt uten respons fra omverdenen. I det minste ikke den responsen jeg ønsket. Så de siste ukene har jeg rett og slett ikke skrevet ett eneste innlegg her på bloggen, men heller konvertert helt over til den nye nettsiden jeg omsider har fått i full gang. På den føler jeg endelig at jeg kan dele litt av den virkelige meg med trening, mat og hverdagen min, og at folk faktisk setter pris på det jeg skriver. 

Men jeg tenkte vel bare at dere fortjente en liten update på hva som har skjedd de siste ukene. Siden jeg blogget sist har jeg blant annet vært på bobiltur til Sverige (og brukt opp alle pengene mine på proteinbarer, energidrikk og masse mat), brutt mange regler og barrierer som spiseforstyrrelsene har dratt med seg, og ikke minst lagt på meg. En god del. Jeg har trent mer eller mindre hver dag og spist som en hest, noe som har resultert i nettopp det, og jeg må ærlig innrømme at jeg er veldig stolt av meg selv. Det har skjedd så mye på så kort tid, og jeg har kommet så mange steg i riktig retning at jeg er litt sjokkert. Jeg hadde aldri forventet at ting skulle gå så bra. Og merkelig nok blir jeg bare mer og mer glad i kroppen min. Jeg har gått opp litt over fire kilo siden jeg begynte med "prosjekt pålegging" nå for noen måneder siden, men det er for det meste muskler. Og til min store glede har mesteparten av de musklene havnet på lårene mine og rundt baken. Jeg var så redd for at alt skulle legge seg på magen min, men den gang ei!

Så selvtilliten min er bedre enn noensinne, og suser av gårde i riktig retning. Hvem skulle tro at ett eneste valg kan endre på så mye? Valget jeg tok med å begynne på treningssenteret og starte "prosjekt pålegging" har snudd livet mitt helt på hodet. Jeg har funnet min retning her i livet, og jeg kjenner spiseforstyrrelsene sleppe taket. Det er nesten sånn at jeg føler at jeg ikke har anoreksi lenger. Og jeg må bare innrømme at jeg sitter her hjemme og griner som en liten unge bare av tanken på det. Jeg, Terese Hoff, har most skiten ut av anoreksi, og fy faen så stolt jeg er.


Slenger bare med noen bilder fra turen til Sverige;) Vi dro til en campingplass like utenfor Charlottenberg, hvor de blant annet hadde NORDENS STØRSTE MATBUTIKK! Hvor midt i blinken er vel ikke det for meg? De hadde også ett helt sinnsykt utvalg av proteinbarer, proteinpulver, treningsklær og energidrikk, så jeg var rett og slett i himmelriket. Det kommer en vlogg fra turen senere;)

Her er bare noen totalt meningsløse bilder fra campingplassen. Men tro meg, der var helt nydelig! Det lå like ved en liten innsjø, og idyllen var ikke til å tro. Så må jeg jo bare nevne rumpa mi. Siden jeg begynte på "prosjekt pålegging" og den nye formen for trening med tunge vekter og slikt har nemlig rumpa mi vokst seg ugjenkjennelig i forhold til hvordan den så ut før. 

 

Jeg vet ikke helt hvordan det blir med blogging de neste ukene, men det jeg tror ikke at det kommer til å bli så mange oppdateringer. Men jeg prøver så godt jeg kan å komme med nye innlegg på nettsiden min, Thoffies Fitness, hvor jeg legger ut oppskrifter, treningsrutiner og litt av hvert fra hverdagen min. Jeg håper du vil ta en kikk innom!

Vi blogges!

 • Publisert: 11.07.2017             Klokka: 22:33            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Fra treningsklær til sommervær

01.07.2017, 22:06

Når jeg står opp om morgenen har jeg en tendens til å bare slenge på meg treningsklær først som sist. Det er rett og slett bare sånn det blir når dagens mål er nettopp det. Å trene. Det er det jeg gleder meg til med det først jeg åpner øyene om morgenen, og det jeg ser tilbake på og smiler før jeg legger meg om kvelden. Men noen ganger kan del ta litt vel over. Siden sommerferien begynte (og egentlig før det også) har mer eller mindre alt fokuset mitt gått til trening, mat og "prosjekt pålegging", noe jeg ikke egentlig klager over. Det er jo tross alt det eneste jeg vil. Men en dag i blant trenger også jeg ett lite avbrekk fra den nye hverdagen min. 

De siste dagene har været her i Ålesund vært helt nydelig! På torsdag bestemte jeg meg derfor for å droppe den gode gamle økta på treningssenteret og heller gå på en solid fjelltur sammen med mamma, pappa og Tinka. Og det var så deilig! Bare det å komme seg ut av huset, få frisk luft i lungene og skinnende sol i ansiktet gjør noe helt spesielt med både kropp og sjel, i tillegg til at det føltes godt å gjøre noe helt annet en dag. Så, etter en lang og svett fjelltur tuslet vi oss ned på stranda og nøt noen dovne timer i sola med prating, latter og god drikke. 

Bortsett fra den ene dagen har treningen gått helt som vanlig. Det er rett og slett min #1 prioritering, og selv om jeg til tider lurer på hva søren jeg holder på med og tenker at jeg må få flere ting å tenke på, er det dette jeg brenner for og vil holde på med. ALLTID! Men i går var det rett og slett så fint vær at jeg nektet å slenge på meg de gode gamle treningsklærne med det samme jeg stod opp. Så jeg dro frem det letteste, mest sommerlige antrekket jeg kunne finne, slengte det på meg og følte meg (sjokkerende nok med tanke på den elendige selvfølelsen og kroppsbildet mitt) rimelig smashing. 

 

Det antrekket jeg endte opp med bestod av en enkel, lysegrønn shorts fra H&M, kombinert med en superfin, fargerik cropped topp fra Gina Tricot. JEG ELSKER DET!

 

Men selv om det kom som ett sjokk at jeg følte meg ganske fin, er det ikke så rart likevel. Siden jeg begynte å trene med vektløfting, "prosjekt pålegging" og 'bulking' har selvtilliten min bygget seg sakte men sikkert opp fra å være så elendig og tragisk at det burde være straffbart, til å egentlig være ganske grei. Og det er selv om jeg har lagt på meg flere kilo! Jeg vil ikke lenger være en tynn pipestilk som trener cardio tre timer hver dag, kun spiser grønnkål og drikker lunkent sitronvann. Jeg vil være muskuløs, veltrent og sterk både i kropp og sjel, spise enorme mengder mat og leve livet sånn det er ment for meg. Og det er jeg på god vei til å gjøre!

Det har blitt litt lite blogging i det siste, og det beklager jeg virkelig! Men det har seg rett og slett sånn at jeg ikke ser på det som en prioritering og noe "viktig" lenger. Jeg har fått den nye nettsiden min opp på bena, er veldig aktiv på Instagram og føler at de to tingene tar meg nærmere drømmene mine enn denne bloggen har gjort. På nettsiden min kan folk fra hele verden få inspirasjon, tips og motivasjon til trening, helse og selvbilde, mens her på bloggen er det kun nordmenn som mest sannsynlig ser etter litt tidsfordriv som kikker innom. Så nå for tiden fokuserer jeg veldig mye på nettsiden min, Instagram og Youtube! Nettsiden min, Thoffies Fitness, kan du gjerne ta en kikk på HER Og Instagram'en min HER!

Jeg håper at du har hatt en superfin sommer så langt!

Vi blogges!
 

 • Publisert: 01.07.2017             Klokka: 22:06            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 0
teresehoff

teresehoff

Heisann, og velkommen til bloggen min! Da jeg først startet denne bloggen skrev jeg for det meste om sminke, skjønnhet og klær, i tillegg til en god del om sykdommen min. Da jeg var 11 år gammel ble jeg diagnosert med anoreksi, og etter flere år med kjemping mot det, fikk jeg også alvorlige treningsforstyrrelser. Nå, etter tre år med kjemping, slit og tårer, kan jeg endelig si at jeg er på bedringens vei, og nå har bloggen min forandret seg helt. Jeg har forelsket meg helt i treningen, og med "prosjekt pålegging" i full gang, spiser jeg mer enn på lenge. Og merkelig nok er det disse to tingene som har reddet meg fra spiseforstyrrelsene. Trening og mat har blitt til det jeg interesserer for, selv om det ennå er det jeg sliter med og kjemper mot. Men jeg vet at dette er min vei, og jeg håper at dere vil følge meg på den <3


Følg meg

bilde   bilde   bilde