hits


Disse to har jeg vært hekta på i august!

31.08.2017, 21:13

Det er helt sykt at vi bikker over på enda en my måned i morgen. Dette året har allerede fløyet av gårde, og det har skjedd så mye at jeg er helt overveldet av hele opplegget. Det har skjedd så mange endringer, jeg har gått fra ett sted til ett annet og livet mitt har rett og slett blitt snudd helt på hodet. Men på en god måte! Jeg bestemte meg for å ta tak i spiseforstyrrelsen min og bli frisk en gang for alle, koste hva det koste vil. Og etter fire måneder kan jeg endelig si at jeg snart har lykkes i det oppdraget. Det har kostet ekstreme mengder viljestyrke, mot og energi, tre ting jeg har hatt lite av de siste årene. Jeg har vendt meg sånn til at alt i livet er kontroll og tvang, og det å gi slipp på disse to tingene krever mer enn de fleste tror. 

Men selv om ting har vært tøft og vanskelig nå i august også, har det vært en av de beste månedene på lenge. Veldig lenge. Jeg har blitt friskere enn noensinne, og det virker omsider som om jeg kan bli helt kvitt alle tankene om mat og kropp. Det sitter fortsatt igjen noen få anorektiske tanker inni meg som bare venter på å sprette frem når jeg er litt sårbar, sier til meg at jeg ikke er bra nok og at jeg må være tynnere. At jeg må ta kontroll over mat og vekt igjen. Men de siste månedene har jeg lært såpass mye at jeg vet hvordan jeg skal jage tankene bort. Det har tatt sin tid å faktisk få kontroll over de syke tankene, tvangen og kontrollen, men etter en rekke utfordringer og omvendinger i hverdagen har jeg sakte men sikkert vendt tankegangen min helt om. For små ting kan fort bli til store seiere. Som for eksempel da jeg innså at jeg ikke var helt nødt til å spise havregrøt til frokost og kvelds hver eneste dag, fordi ingenting annet var sunt nok. Det tok meg flere timer hver dag å lage til, koke og spise den grøten. Og det å ikke ha noen andre alternativer knuste meg til tider. 

Istedenfor å tvinge meg selv til å lage klar, koke og spise grøt morgen og kveld hver eneste dag hele uka, har jeg begynt å variere med litt andre ting. Jeg har faktisk ikke spist grøt på snart to måneder, og det er nesten litt rart å tenke på. I rundt tre år spiste jeg det to ganger daglig, og så slutter jeg plutselig helt. Men det føles ekstremt godt å være litt friere, selv om jeg fort har en tendens til å gå tilbake til favorittene mine. De siste månedene har jeg nemlig fått to nye favoritter til frokost, kvelds og av og til lunsj!

 

 

Puffet havre med protein milkshake: Det er ikke så alt for lenge siden denne ble en såpass stor favoritt, men nå er jeg helt avhengig. Jeg måler rett og slett bare opp rundt 50 gram puffet havre eller hvete, alt ettersom hva vi har tilgjengelig, og heller over en eller annen form for protein milkshake eller drikk. Da er favorittene mine blant annet NJIE sine drikker med enten Cappuchino, kokosnøtt eller sjokolade, Barebells sine nesten identiske drikker med banan eller sjokoladesmak, og Skyr sin ganske nye proteindrikk. Så lar jeg det bare trekke i en god stund, før jeg sluker det i meg. Det er helt himmelsk!

Look-alike oatmeal: Selv om jeg har sluttet å spise havregrøt, er det fortsatt noe av et bedre jeg vet. Det er vel noe med konsistensen og selve følelsen av det, hehe:D Men jeg har faktisk funnet ett enda bedre alternativ til den gode gamle havregrøten, og det har seriøst forandret så mye for meg! Da tar jeg rett og slett tre biter Weetabix, heller over rundt 250ml soyamelk, slenger oppå en diiiger klatt cottage cheese (ca 100g) og tilsetter til slutt en solid dose tinte blåbær. Så blander jeg alle godsakene sammen til en blå sørpe, og fysøren så digg det er! Det er rett og slett det beste jeg vet!

 

Min absolutte favoritt til 'look-alike' grøten min er uten tvil frosne blåbær som jeg tiner i mikroen, men det er utrolig godt å variere litt. Det slår dessuten aldri feil med litt jordbær, bringebær og jordbærsyltetøy! 

 

Vi blogges!

 • Publisert: 31.08.2017             Klokka: 21:13            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer: 1

For å bryte rutinene

30.08.2017, 20:23

Det er merkelig hvor deilig det kan være med små tradisjoner. Siden skolestart har jeg og venninnene mine fått som vane å tusle opp til kjøpesenteret her i Ålesund, kjøpe lunsj på en liten smoothiebar som heter BÆRA, og skravle hull i hodene på hverandre. For øyeblikket har jeg nemlig treningsfri hver onsdag, og da trenger jeg DESPERAT å ha noe å finne på utenfor huset. Være med venner, prate og le. Rett og slett få tankene bort fra trening og mat. I begynnelsen var det en real utfordring for meg å i det hele tatt spise noe på ett sted hvor jeg ikke visste hva som var i det. Joda, ingrediensene står nøye ramset opp i menyen, men det å ikke vite nøyaktige kalorier og makroer skremmer livskiten ut av meg. Eller, det pleide ihvertfall å gjøre det. Nå har jeg utfordret meg selv såpass mange ganger at hodet mitt har begynt å vende seg til det og ikke gå helt bananas. 

I dag gikk jeg for en såkalt "rosa-skål", som inneholdt banan, jordbær, rødbeter og lettmelk, toppet med kokos, granola, frosne bringebær og -favoritten min- kakaonibs! Rødbetene gjorde fargen helt syk, så da jeg omsider fikk servert godsakene fikk jeg litt hakeslepp. Den var helt rosa! Jeg må ærlig innrømme at jeg nølte litt da jeg bestilte, for rødbeter i en smoothie høres jo litt merkelig ut! Men jeg tok sannelig feil, for den var rett og slett helt himmelsk! Og toppingen de slenger på gjør underverker!

Det er så utrolig deilig å tilbringe litt tid sammen med venner, og bare gjøre helt annerledes ting enn hva jeg pleier. For selv om jeg virkelig elsker rutiner og gode vaner, er det godt å bryte det gode gamle mønsteret en gang i blant!

 

Vi var litt av en fargerik gjeng der vi satt, med en rosa, en blå og en gul-skål! Om du noen gang skulle være på Moa, kjøpesenteret i Ålesund, og ha lyst på noe godt å spise, anbefaler jeg dere virkelig å ta en tur innom BÆRA! Ta en kikk på menyen deres HER!

 

Alt har egentlig gått veldig fint i dag, men nå for en liten stund siden kjente jeg slitenheten komme. Så det hjalp ikke akkurat å komme hjem til å finne ut at noe galt har skjedd med designet på bloggen min. Jeg satt her bare helt i mine egne tanker og skrev så smått på dette innlegget, da jeg helt plutselig oppdager at headeren min er borte og litt av designet er forandret. Jeg har ikke vært i nærheten av å røre noe av designet mitt, for det hadde jeg ikke fått til, men noe har skjedd. Nå er den lille endringen i designet borte, men headeren er ikke å se. Det var ikke akkurat sånn jeg ville tilbringe resten av dagen min...

Om dere har noen forslag til hva jeg kan gjøre med headeren og hva som kan ha skjedd, setter jeg stor pris på en liten kommentar!

Vi blogges!

 

 

 • Publisert: 30.08.2017             Klokka: 20:23            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer: 0

Jeg lover, det blir bedre

29.08.2017, 21:17

Den siste tiden har ikke akkurat motivasjonen min vært helt på topp. Jeg kommer meg gjennom hverdagen mer eller mindre sånn som jeg ønsker, gjennomfører det jeg planlegger og har mål og drømmer fast i minne. Men til tross for at jeg får til treningsøktene mine og holder både blogg og YouTube oppe og går, kunne det ha vært bedre. Jeg kunne ha skrevet lengre innlegg med flere bilder og mer detaljer, lagt ut flere videoer på YouTube kanalen min, og delt flere ganger så mange bilder på Instagram. Men de siste månedene har rett og slett vært litt for tøffe.

Jeg tenker faktisk ikke så ofte over hvordan jeg har kommet meg fra det stedet jeg var for under fire måneder siden, til dit jeg er nå i dag. Det er så utrolig mye som har endret seg, og jeg blir friskere og friskere for hver dag som går. Men anoreksien er ikke så lett å jage vekk. Sannheten er nemlig at anoreksi og andre psykiske sykdommer ikke er noe man får, men noe man allerede har. Det er skjult langt inni alle som en, i en eller annen form. Ingen er helt like, men under de rette omstendighetene spretter sykdommen frem og sluker deg levende. Om det er depresjon, angst, anoreksi eller selvskading. Alle har ett eller annet monster inni seg som bare venter på at du skal være litt sårbar i en periode, sånn at det lett kan utvikle seg og stjele både glede og liv. 

Okei, der kom jeg litt av sporet. Men uansett, poenget er at jeg sakte men sikkert jager vekk monstrene som har levd inni meg i så alt for lang tid nå. Og selv om jeg ikke tenker så mye over hvordan jeg har utviklet meg de siste månedene, får jeg av og til kjenne på det. Jeg tenker ofte at jeg har fløyet av gårde på en rosa sky og at det har vært så lett som bare det, men det er så langt ifra sannheten en kan komme. For selv om jeg har gjort alt dette selv, av helt egen vilje og mot, har det slitt meg helt ut. Det å kjempe mot seg selv og sitt eget indre gjør noe med både kropp og sjel som jeg ikke klarer helt å beskrive. 

 

 

Bildet til venstre ble tatt tidlig i vår. På det tidspunktet brukte jeg tre time hver dag på å pushe den spinkle kroppen min gjennom beinhard cardio. Jeg spiste lite, hadde utallige regler for hva jeg kunne ha i meg og hva som var helt forbudt. På utsiden virket jeg vel nokså normal, men innerst inne var jeg på randen av å ikke orke mer. Bildet til høyre derimot, har en helt annen historie. Det ble tatt for noen uker siden på en strand her i Ålesund. Smilet dere ser der ligner kanskje på det som er klistret på ansiktet mitt til venstre, men det er en liten forskjell. På bildet til høyre smiler jeg på ekte. Der var jeg rundt fem kilo mer enn på det andre bildet, og for øyeblikket er jeg enda tyngre. 

Men selv om jeg har så utrolig mye å dele med dere, både her å bloggen, på Youtube og på Instagram, trenger jeg litt tid. Jeg må komme meg litt på bena igjen etter litt for mye tanker, forvirring og påkjennelser fra alle mulige kanter, og finne tilbake til meg selv. Men når den tiden kommer lover jeg at det skal bli bedre!

Jeg håper dere har hatt en super dag!

Vi blogges!

 

 • Publisert: 29.08.2017             Klokka: 21:17            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer:

Disse øvelsene får magemusklene til å sprette frem!

28.08.2017, 20:57

Jeg vet ikke hva det er med meg og mandager, men av en eller annen grunn elsker jeg dem. Om det er fordi jeg generelt bare liker å starte en ny uke på blanke ark med ny motivasjon og energi, eller om det er fordi jeg er så glad for at søndagen er over, vet jeg ikke. Det kan være en solid kombo også. For hatet mitt ovenfor søndager er rett og slett ikke mulig å skjule, og når jeg våkner mandags morgen og innser at jeg kom meg helskinnet gjennom enda en søndag, vel, da er lykken min upåklagelig. 

Så i dag startet jeg uken med ny motivasjon, inspirasjon og glede. Og selvsagt en ny treningsøkt. Etter en skikkelig sviende og smertefull økt med rumpe og lår i går (seriøst, jeg holdt på å begynne å grine fordi det sved sånn i beina!), våknet jeg i dag tidlig med ganske stive og støle ben. Da er det alltid godt å ha planlagt en økt med biceps og rygg for dagen. Da sitter jeg nemlig for det meste i ro på ulike apparater, eller står strakt rett opp og ned med ulike kabler og manualer. Men i dag var ikke en god gammeldags økt med biceps og rygg helt nok for meg, så jeg kjørte på med noen sett mageøvelser etterpå! Jeg kuttet bare ned på litt av de andre øvelsene jeg hadde planlagt sånn at jeg skulle få tid til alt før middag, og satt opp en liten rutine med ulike mageøvelser. Og det skal jeg si at sved! 

 

 

Abs on FIRE!

 

Oblique Dips x 40

 

Double Leg Lifts x 20

 

Romanian Twist x 40

 

Superman Plank x 30

 

Mountain Climber / Twisted Mountain Climber (superset) x 30 + 30

 

X 3

 

Jeg må ærlig innrømme at jeg har trent magen ganske lite i det siste. Før jeg begynte med "prosjekt pålegging" var jeg helt besatt av magen min og hadde fæle komplekser ovenfor den, så jeg trente ulike mageøvelser flere timer mange ganger i uka. For jeg trodde jo at det kom til å gjøre alt bedre. Men det gjorde det altså ikke, og da jeg begynte å legge på meg og trene på treningssenter og bygge muskler, innså jeg hvor tåpelig hele greia med magen var. Man trenger faktisk ikke magemuskler for å være lykkelig! Men selv om jeg er sterkere enn noensinne og musklene mine vokser non-stop, har jeg ikke like synlige abs som før. Det er lett å tenke at det er fordi jeg har trent magen mindre, noe som sikkert en litt av grunnen, men det er faktisk også mye fordi jeg har lagt på meg støtt og stadig de siste tre månedene. Akkurat hvorfor vet jeg ikke, men til og med psykologen min advarte meg om at jeg kom til å få litt "ekstra" på magen til å begynne med. Så magemusklene mine har rett og slett blitt dekket litt til. 

Men nå som kroppen min omsider begynner å vende seg til all maten, vekttreningen og de ekstra kiloene, ser jeg at de gode gamle magemusklene begynner å poppe frem igjen. Og jeg kan rett og slett ikke noe for at jeg blir ganske glad av det. Så i tiden fremover vil jeg prøve å trene magen liiitt oftere enn jeg har gjort de siste månedene, både for å få musklene til å vises enda mer, og for å styrke midjen min! Da foretrekker jeg å enten sette sammen ett lite program sånn som idag, med noen få ulike øvelser like etter hverandre og ta hele settet to til fire ganger, eller finne en video på YouTube. Jeg har en absolutt favoritt når det gjelder sistnevnte, og det er Blogilates sin Intense Abs Mania rutine! Den svir som bare pokker! 

Nå sitter jeg her hjemme og funderer kraftig på hva jeg skal gnafse i meg til kvelds. Det får tiden vise!

Vi blogges!

 

 • Publisert: 28.08.2017             Klokka: 20:57            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 1

Er jeg lykkelig nå?

27.08.2017, 19:56

Det er sjelden jeg har dager som i går. Alt gikk i ett fra morgen til kveld, med trening, bytur, besøk og spaserturer i det deilige sommerværet som sakte men sikkert forsvinner for hver dag som går. Så jeg var mildt sagt sliten da jeg endelig kunne si meg ferdig for dagen. Men selv om jeg var helt utslitt og ikke kunne vente med å komme meg til sengs og sove en time eller to ekstra, var følelsen av glede upåklagelig. Det å føle at en har gode venner, en familie som bryr seg og interesser og drømmer som endelig begynner å ta form og utvikle seg, gir en sånn enorm, deilig lykkefølelse som jeg tror er ganske sjelden. En sånn følelse av mening og motivasjon som bare bobler over og fyller deg med energi du egentlig ikke visste at du hadde til overs i utgangspunktet. For selv etter en hard treningsøkt, flere lange gåturer og mange gjøremål strødd utover dagen, hadde jeg enorme mengder energi på lager da kvelden kom. 

Jeg klarer fortsatt ikke helt å la lykken skinne gjennom alle lagene med smerte og sorg som gradvis har bygget seg opp de siste årene. Det er vanskelig å plutselig gå fra å ikke vite om man orker å leve mer, til å se på livet som noe aldeles fantastisk. Man klarer liksom ikke helt å omstille seg. Så selv om jeg egentlig har det helt prima både med kropp og sjel, må jeg kjempe litt for å få det til å skinne gjennom. Men det kommer snart! Det er ikke lenge siden jeg brukte tre timer daglig på å slite ut kroppen min med kardio, hopp og sprett på rommet mitt, og nektet å spise nok. Jeg spiste, men reglene og rutinene slet tydelig på kroppen min. Ting som sjokolade, pasta og hva som helst som ikke kunne stemples som "supersunt", ble gjort om til mine største fiender. Men på kort tid har jeg kommet lenger enn jeg noensinne turte å drømme om. Ingen mat blir stemplet som "usunn" i hodet mitt, treningen har blitt til min beste venn og jeg gir kroppen min all den næringen den trenger -og enda litt til!

 

En del av dagens lunsj var denne skåla med puffet hvete og Skyr sin proteindrikk. Jeg har blitt helt avhengig av puffet hvete eller havre med ulike proteindrikker, milkshakes og melk, og har spist det nesten hver dag den siste uka. Det anbefales virkelig!

 

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra trening, dusjet og slukt i meg en stor porsjon fiskesuppe. Dagens økt slo meg virkelig helt i bakken, så det var så sinnsykt deilig å komme hjem til ferdig søndagsmiddag! I dag trente jeg nemlig rumpe og lår, og jeg holdt seriøst på å begynne å grine halvveis fordi bena mine sved sånn! Det er da man vet at man gjør det riktig! Nå blir det bare ren avslapning og kos resten av kvelden!

 

 

Jeg håper dere har hatt en strålende søndag!

Vi blogges!

 • Publisert: 27.08.2017             Klokka: 19:56            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 0

Sjokolade, yoghurt og energidrikk // Dette kjøpte jeg i Sverige!

25.08.2017, 21:11

Det beste jeg vet i HELE verden, er å tusle rundt i matbutikker. Ikke de kjedelige, intetsigende vi har her i Norge, neida, men de litt større varianter i utlandet gir meg rett og slett frysninger. Alle de spennende varene som ikke er å finne i Norge, bedre priser og utvalg fra himmelen gjør at jeg kunne brukt time på time og kost meg gløgg ihjel i en matbutikk. Og en av favorittene min er faktisk i Sverige! I en liten by som heter Charlottenberg i Sverige ligger der nemlig to store kjøpesenter som blant annet byr på hver sine solide matbutikker/himmelriker, og ett av dem er faktisk Nordens største! Så dere kan vel se for dere gleden min over å handle der;)

Selv om det begynner å bli en stund siden handleturen min i Sverige, er jeg jo bare nødt til å dele en liten innkjøpsvideo med dere! Så i denne videoen viser jeg dere ALT jeg kjøpte på Nordens største matbutikk, og det er alt fra proteinbarer og puddinger, til energidrikk og cottage cheese. Det er bare å kjenne matlysten komme!

tsFX8G8pwgQ
 

Jeg håper at dere liker videoen og får litt inspirasjon til hva dere kan handle selv om dere tar en tur til Sverige! De har så mange gode tilbud, og utvalget er helt uvirkelig i forhold til det vi har her hjemme i Norge. Jeg gleder meg allerede til neste handletur!

Vi blogges!

 

 • Publisert: 25.08.2017             Klokka: 21:11            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer: 1

Snart kan lykken skinne gjennom

24.08.2017, 21:22

Det er merkelig hvordan humøret kan snu. Så tidlig som i morges gikk jeg rund med en diger klump i magen, gråt i halsen og klarte ikke å se bort ifra alt det negative som skjer rundt omkring. Det har rett og slett vært sånn i en stund nå. Jeg våkner om morgenen og har vanskelig for å se for meg hvordan ting kan ordne seg og bli bra igjen, uten å bli helt nedkjørt av knusende tanker. Tanker om venner, trening, mat og kropp. Hva som er riktig for meg, og hva som ikke er det. Men i motsetning til de fleste andre dager, føltes alt mye bedre i dag etter noen få timer på skolen. Jeg gikk fra å ha lyst til å sette meg på do og grine, til å ville danse på bordet, sånn helt ut av det blå. 

Alt ble bare bedre etter trening. Jeg hadde en helt super økt med biceps, skuldre og rygg, noe som fikk humøret mitt helt opp i skyene. Helt fra første sekund kjente jeg bare på hele kroppen at jeg hadde både energi, motivasjon og overskudd til å gi ALT, og det bare føltes så riktig. Meg på trening som løftet vekter og svettet som en gris. For første gang på lenge kjente jeg den treningsgleden jeg har savnet så inderlig, og helt plutselig var alt bra igjen. Så jeg gikk fra treningssenteret med ett smil om munnen og sviende armer! Dagens trening var sånn her:

Biceps, rygg og skuldre

 

Del 1

Seated Row 

Reverse Fly

Biceps Curl

Shoulder Press

 

Del 2

Upright Row

Bent Over Row

Lying Row

Single Arm Row

Biceps Curl m/ manuelle vekter

Hammer Curl

 

Hehe, når jeg trener disse musklene blir det fort mange ulike "row" 'er på programmet. Men seriøst, det er så effektivt! Som prikken over i'en har vi akkurat hatt favoritten min til middag, nemlig marinert scampi med stekte grønnsaker. Eller, det vil si at jeg spiste scampi mens foreldrene mine slukte i seg hvert sitt stykke torsk, hehe.

 

Jeg virkelig ELSKER denne retten! Vi pleier å kjøpe en pakke ferdigkokte scampi fra Rema, marinerer med en blanding av soyasaus og hot chili saus, og steker en hel haug grønnsaker til! Da er favorittene mine brokkoli, søtpotet, løk, squash og aubergine! Rekene steker vi bare i noen minutter på grillen i litt aluminiumsfolie :D

 

Men selv om jeg egentlig har hatt en veldig fin dag og er i godt humør, klarer jeg likevel ikke å la lykken skinne gjennom. Jeg er liksom så vant til å ikke ha det bra at jeg har helt glemt hvordan man faktisk har det bra. Det er så uvant. Men i morgen har jeg heldigvis fri fra skolen etter en nokså behagelig skoleuke, noe jeg kjenner på meg at skal bli deilig. Det er meldt fint vær, jeg kan sove litt lenger og planene er allerede lagt. Så det blir deilig!

Nå har jeg akkurat mikset sammen en ny ladning med supersunne, absolutt fantastiske bananmuffins, og en ny video ligger klar på Youtube sånn at jeg får lagt den ut i morgen. I mellomtiden kan du ta en kikk på oppskriften på muffinsene mine! Den finner du HER!

Jeg håper du har hatt en utrolig fin dag!

Vi blogges!

 

 • Publisert: 24.08.2017             Klokka: 21:22            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 1

Du innser det ikke før det er over

23.08.2017, 21:05

Etter en lang dag med mye futt og fart sitter jeg igjen med en merkelig god følelse. Alt har egentlig gått i ett i dag, med skole, lunsjdate med noen venniner, lekser og små gjøremål her hjemme. Og det føles så godt! Endelig er hverdagen tilbake igjen og jeg makter faktisk å være "normal" og sosial med venninnene mine både under og etter skoletid, noe jeg har slitt med i flere år. Hodet mitt surrer på med så mye rart at jeg fort blir helt utslitt av å gjøre noe utenom de vanlige rutinene mine, og selv om det kribler i meg av lyst til å være med folk, ha det gøy og være som en hvilken som helst vanlig ungdom, blir det fort en utfordring. Men i dag klarte jeg altså det umulige. Rett etter en tettpakket skoledag med både fotografering og to timer gym på slutten av dagen, tuslet jeg og to venninner opp på kjøpesenteret her i Ålesund. Der kjøpte vi lunsj på en Smoothiebar som heter 'Bæra', hvor de selger alt fra enkle juicer og smoothier , til fancy skåler med de mest fruktige måltider. 

Jeg endte opp med å kjøpe en tropisk Acai skål toppet med kakaonibs, granola og kokos. På Bæra kan du velge mellom ett stort utvalg ulike toppinger, deriblant de jeg valgte og ulike frukter. I tillegg fikk jeg plassert en skive stjernefrukt som prikken over i'en på acai skålen min, noe som gjorde det hele umulig å ikke ta bilde av. Det ble såklart delt på Instagram'en min som du kan følge HER! Bæra sin bruker kan du ta en kikk på HER!

 

Jeg kontaktet Bæra for en stund siden og forklarte dem situasjonen min. At jeg virkelig har vært fristet av produktene deres, men tanken på å ikke vite det nøyaktige næringsinnholdet skremmer meg. De var utrolig hyggelige og svarte med glede på spørsmålene mine og sa at de har ikke planer om å lage fullstendige nærigstabeller for produktene sine helt enda, men at de gjerne kunne gi meg info om jeg sa ifra hva jeg hadde lyst på. Men siden jeg tok dem litt på senga da jeg kom i dag ble det ikke noe av. Så jeg endte opp med å måtte gomle i meg hele skålen uten noen anelse om hva jeg egentlig stappet i meg. Og vet dere hva? Det gikk helt fint. Verden falt ikke sammen og den kommer ikke til å gjøre det heller. Selv om jeg elsker å ha kontroll over hva jeg spiser og hvor mange kalorier og ulike næringsstoffer som er i det, er det viktig å ikke være avhengig av den kontrollen. Å kunne være som alle andre og spise det en får servert uten noe oppstyr. Og viktigst av alt, å føle seg komfortabel med det!

Så når jeg ser tilbake på dagen nå kjenner jeg at det kribler litt i smilebåndet. Jeg har hatt en fin dag selv om jeg ikke har trent med tunge vekter og bygd muskler, noe jeg har vanskelig for å klare. Men for å gjøre treningsøktene mine EKSTRA effektive med max utbytte, må jeg vende meg til å la kroppen slappe av. Dager med avslapping og mindre stress for kroppen er så viktig!  

  

Nå funderer jeg -som vanlig- på hva jeg skal spise til kvelds. Det frister egentlig med en solid skål puffet havre og NJIE kokosnøtt milkshake, men siden jeg ikke har sistnevnte i hus er det så å si umulig. Noe godt blir det uansett!

 

Jeg håper du har hatt en strålende dag! Nå er det ikke så alt for lenge igjen til det er helg!

Vi blogges!

 • Publisert: 23.08.2017             Klokka: 21:05            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:

Natten fra helvete

22.08.2017, 21:17

Jeg har faktisk aldri sovet så dårlig. Noensinne. Jeg har rett og slett alltid hatt verdens beste sovehjerte og kunne lett ha sovnet på en haug med steiner om det var nødvendig, så jeg kan ikke huske sist jeg i det hele tatt hadde problemer med å få sovnet om kvelden. Men i går kveld snudde det. Om det var energidrikken jeg drakk litt vel sent, alle tankene som surret rundt i hodet mitt eller en god kombo av begge deler vet jeg ikke, men det var noe som ikke stemte. Det siste jeg husker er at jeg kikket på klokken som viste 03.19, tuslet inn til mamma og pappa og krøp under dyna der. For den senga har rett og slett universets mykeste overmadrass! 

Etter en stund sovnet jeg vel. Jeg husker ikke så mye av hele opplevelsen lenger, men jeg vet såpass som at jeg våknet opp av vekkerklokka som duret i vei klokka sju, og lurte på hva i helvete som foregikk. Det føltes som om jeg akkurat hadde sovnet, og humøret var mildt sagt ikke på topp. Men til tross for alle timene med søvn jeg gikk glipp av, har jeg på mystisk vis kommet meg gjennom dagen. 

Ett av målene mine dette skoleåret er å være flink til å variere lunsjen min. Være kreativ og gjøre meg litt flid med hver og en matpakke, holde det sunt og godt men samtidig få i meg alt proteinet jeg skal, og unne meg litt godsaker her og der. Og jeg føler faktisk at jeg har startet det hele ganske bra! I går pakket jeg med meg en rimelig enkel, liten matpakke siden det bare var halv dag, men jeg er rimelig fornøyd likevel. Det jeg tok med meg da var to riskaker fra Friggs, en ProteinPro proteinbar, og en boks blåbær. Og i dag ble jeg faktisk ekstra fornøyd med matpakken jeg mikset sammen! Jeg tok nemlig en stor boks med Yoplait Double 0% gresk kokos yoghurt (fyfader, den er helt hiiiimmelsk!) oppi ett sånt fancy beger med ett mindre beger på toppen (joda, dere vet hva jeg snakker om), og i det lille begeret tok jeg en håndfull svensk frokostblanding som er såååå god! 

Jeg har fortsatt ikke kjent trettheten komme sigende, men den kommer sikkert før jeg vet ord av det. Forhåpentligvis kommer jeg meg inn i de gode gamle rutinene før jeg vet ord av det! 

Jeg håper du har hatt en super start på uka!

 • Publisert: 22.08.2017             Klokka: 21:17            Kategori: Hverdag
 •        
 • Kommentarer: 1

Nå er hverdagen tilbake

21.08.2017, 21:12

Det føles utrolig deilig å kunne sette seg ned etter en vellykket første skoledag etter ferien. De siste ukene har jeg gått rundt med en liten klump av angst og frykt ovenfor nettopp denne dagen, så det å komme seg gjennom den og innse at alt jeg fryktet ikke var virkelig, er en skikkelig lettelse. Heldigvis begynte ikke dagen før rundt klokka tolv, noe jeg innerst inne satt veldig stor pris på. Jeg har stått opp rimelig tidlig hele sommerferien, så det er ikke det, men det blir likevel tøft å skulle stå opp så tidlig som klokka sju for å komme seg på skolen. 

Nå har jeg både tatt bokbind på bøkene mine (haha, det vil si at MAMMA har tatt bokbind på bøkene mine), fått unnagjort en super treningsøkt og handlet inn litt småsaker til resten av uka. Så jeg er egentlig rimelig fornøyd med egen innsats i dag! Det er så deilig å endelig komme tilbake til hverdagen og de gode gamle rutinene. Jeg vet ikke hvorfor, men skoledager er rett og slett veldig godt for meg. Det er bare noe med det å stå opp om morgenen og vite at jeg har noe å gå til som får dagene til å gi litt mer mening. Så jeg ser faktisk veldig frem til de neste ukene! 

 

 

Nå som skolen begynner på igjen og det blir litt mer rutiner og ting som skal gjøres, blir jeg faktisk bare enda mer motivert med tanke på treningen. Nå i sommer har alt handlet om trening, "prosjekt pålegging" og det å bli kvitt alt det som anoreksien har gjort mot meg så lenge jeg kan huske. Og selv om jeg elsker å trene og har funnet så mye glede og trøst i det, har jeg ofte mistet motivasjonen til det nå i sommer. Og det er nettopp fordi det har vært det eneste jeg har gjort! Når man har trening som dagens glede og sin største interesse er det rett og slett nødvendig å ha noe rundt det. For en kan jo ikke trene HELE tiden heller.

Jeg er faktisk ganske sliten etter alt som har skjedd i dag, så nå har jeg rett og slett tatt kvelden. Jeg håper dere har hatt en super mandag!

Vi blogges!

 • Publisert: 21.08.2017             Klokka: 21:12            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 1

Alt blir bedre etter en god treningsøkt // Dagens trening!

19.08.2017, 21:28

Akkurat nå har jeg det faktisk ganske bra. Jeg har hatt en super økt med rumpe og lår, spist min ABSOLUTTE favorittrett til middag, og tok akkurat en deilig dusj med såpe, skrubb og hele pakka. Så nå unnet jeg omsider den utslitte stumpen min å sette seg ned her foran pc'en med en av favoritt energidrikkene mine, nemlig NOCCO Caribbean og funderer (som vanlig) på hva jeg skal spise til kveldsmat. Hehe, etter den slitsomme, svette og sviende økten min tidligere i dag kjenner jeg på meg at det blir en solid dose mat på meg i kveld;)

Men selv om ting føles bra nå, var det langt ifra sånn tidligere i dag. Jeg våknet nemlig med en diger klump i magen og følelsen av at alt var meningsløst og trist. Den gode gamle "morgendepresjonen" min. Det har rett og slett vært en veldig tøff og utfordrende periode for meg, og den siste tiden har jeg vært mye nedfor og trist. Jeg vil ikke kalle det depresjon, for det har jeg vært borti tidligere og vet at det er noe langt mer alvorlig, i tillegg til at jeg ikke vil ta oppmerksomheten bort fra de som faktisk sliter med det. Folk må virkelig lære seg forskjellen på tristhet og depresjon. Men heldigvis har ting gått sakte men sikkert oppover siden jeg stod opp, og nå er alt helt prima! 

Siden dagens økt var så effektiv må jeg rett og slett dele den med dere! Jeg vil ikke skrive hvor mange reps og hvor tungt jeg tar, for jeg vet at det kan påvirke enkelte negativt. En må rett og slett bare ta så tungt og mye som passer for en selv! Alle er på ulike nivåer!

 

Glutes, Hamstring & Quads!

 

Oppvarming / Aktivering

- Glute Bridge med Booty Builders strikk

- Lying Locust (ligg på magen med ett strikk rundt bena, løft bena opp, hold i tre sekunder og slepp ned igjen)

- Donkey Kicks

 

Del 1, på apparat

Knebøy på Smith-maskin

- Hip Thrust

- Leg Press med Booty Builders strikk

- Hamstring Curl

- Leg Extension

 

Del 2, med manuelle vekter & kabler

- Cable Walk Backs (hold en kabel med begge hender, fest en strikk rundt bena og gå bakover i "knebøy" posisjon)

- Cable Kick Backs

- Deadlift

- Glute Bridge på Bosu ball med Booty Builders strikk

- Donkey Kicks

 

 

Jeg tror faktisk at en av grunnene til at dagens økt gikk så bra, var at jeg planla og skrev den opp i forveien. Jeg har en liten notatbok hvor jeg liker å skrive ned små og store lister, ideer og treningsøkter, og bare det å vite hvilke øvelser jeg skal gjennom gjør alt mye lettere. Da liker jeg også å skrive ned hvor mye og tungt jeg har tatt på hver øvelse, så kan jeg forbedre med etter hvert!

I morgen har jeg planer om å trene biceps og rygg, noe jeg elsker å gjøre men fort lar gå i glemmeboka. Dessuten elsker jeg å trene på søndager, siden da er det ingen som jobber på treningssenteret og jeg kan tusle rundt i sports-bh og tights uten at noen pirker på meg og vil at jeg skal ta på meg noe som dekker magen. Fy søren så mye det irriterer meg! En burde f*en meg få gå i det man selv vil!

Jeg håper dere har hatt en super lørdag!

Vi blogges!

 

 • Publisert: 19.08.2017             Klokka: 21:28            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

For å nyte de siste dagene

18.08.2017, 21:47

Jeg klarer fortsatt ikke helt å innse at skolen begynner igjen nå på mandag. I nesten to måneder har jeg surret rundt her hjemme med all verdens tid til å gjøre hva nå enn som faller meg inn, og jeg har brukt det meste av tiden min på å trene og spise. Hehe, #gains vettu ;) Så selv om jeg egentlig ser frem imot den gode gamle hverdagen som snart begynner på igjen, blir det spennende å se hvordan ting blir. Om jeg kommer til å klare å få like gode karakterer som i fjor, hvordan det går med maten og generelt hvordan hverdagen min blir. 

Men siden det kun er noen få dager igjen av sommerferien, må disse dagene nytes. I dag har det heldigvis vært utrolig fint vær her i Ålesund, så jeg og mamma benyttet oss av sjansen og kjørte avgårde til en av de fineste strendene i området. Der satt vi bare og koste oss med hver vår drikke, litt bær og den fredelige lyden av bølgeskvulp. Det gir en merkelig ro i sjelen å bare sitte sånn i all stillhet uten noen form for forstyrrelser. Bare sand og sjø og lyden av naturen rundt seg.

 

 

Etter den lille utflukten spiste jeg lunsj og slappet litt av hjemme før jeg dro på trening. På planen i dag stod det skuldre, rygg og triceps, så jeg kjørte rett og slett bare det samme programmet som jeg gjorde tidligere denne uka. Det er så effektivt! Nå har jeg akkurat vasket håret, tøyet ut og fått unnagjort litt småting her hjemme, så da gjenstår det bare å slappe av resten av kvelden. 

Vi blogges!

 • Publisert: 18.08.2017             Klokka: 21:47            Kategori: Hverdag
 •        
 • Kommentarer: 0

Jeg holdt på å gi opp

17.08.2017, 21:09

Etter noen dager med mer energi og motivasjon har jeg falt litt tilbake i kjelleren. Tanker og stress om skole og hverdagen som nærmer seg tærer på kreftene mine og etterlater meg som en liten klump av stress, angst og ren redsel, noe som også har tatt fra meg en god del energi og livsglede. Så jeg følte meg egentlig ganske utmattet allerede før jeg hadde startet dagen ordentlig i dag. Men til tross for det har jeg har kjørt på med alt jeg har hatt å by på av krefter, energi og motivasjon, helt til det sa stopp for en liten stund siden.

Det var faktisk like før det bremset helt opp da jeg var på trening tidligere også. Jeg kjente allerede før jeg var ferdig med oppvarmingen at jeg ikke var helt i form til å trene der og da, og spesielt ikke noe så slitsomt som rumpe og lår. Men så sta og målbevisst som jeg er, nektet jeg å gi opp så lett. Så da det sa stopp etter noen få repetisjoner på første øvelse, tok jeg en kjapp pust i bakken og bestemte meg for å tenke at økten ikke hadde startet enda. At jeg akkurat hadde kommet og var klar til action! Det er det jeg pleier å gjøre når jeg føler det sånn som i dag, for innerst inne vet at jeg har best av å komme meg gjennom en solid og slitsom økt. Da føles alt så mye bedre etterpå!

 

Glutes & Hamstrings

Cable Kickbacks

Cable Walks

Hip Thrust

Leg Press

Hamstring Curl

Glute Bridges

 Donkey Kicks m/ Booty Builder strikk!

 

Jeg kjørte det programmet her etter litt aktivering av Gluteus (stumpen), og en liten pust i bakken for å samle sammen litt energi. Når jeg aktiverer liker jeg å ta enkle øvelser med egen kroppsvekt og strikkene mine fra Booty Builders, som er helt fantastiske! Favorittøvelsene mine da er 'Glute Bridges' på en Bosu ball (ligg på rygg med føttene på ballen og bøy i knærne, løft hoftene til kroppen danner en rett linje fra knær til skuldre, hold i noen sekunder og gå tilbake til startposisjon), 'Donkey Kicks' med strikk (plasser en strikk like over knærne, stå på alle fire med rett rygg og spark foten rett opp mot taket), og 'Cable Kickbacks'.

 

Okei, jeg bare MÅ dele dagens lunsj med dere! Jeg bestemte meg nemlig for å mixe en solid porsjon puffet havre med NJIE sin Coconut Propud Milkshake, og etter å ha latt det stå og trekke seg i en liten stund slik at havren ble myk og 'soggy', smakte det himmelsk x 1000! Det må dere virkelig prøve!

 

I morgen er det meldt ganske fint vær her i Ålesund, så da skal jeg benytte den sjansen til å ta meg en tur til stranden. Etter det står en solid økt med rygg, skuldre og triceps på menyen! 

Vi blogges!

 • Publisert: 17.08.2017             Klokka: 21:09            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 0

Nå er jeg klar til skolestart! // New In fra Asos

16.08.2017, 21:19

Det har ikke helt gått opp for meg at skolen begynner på igjen om mindre enn en uke. I snart to måneder har jeg surret rundt, gjort det jeg vil og hatt all verdens tid på meg til å gjøre alt og ingenting, men snart er det ikke sånn lenger. På mandag begynner den gode gamle hverdagen igjen. Egentlig setter jeg veldig stor pris på at skolen begynner på igjen, men jeg klarer ikke la være å grue meg litt. Jeg kjenner på en liten angst inni meg som er livredd for at jeg ikke skal klare å balansere alt med skole, trening, venner og de andre interessene mine som blogg og YouTube, på en og samme tid. Alt har forandret seg så mye siden sist jeg gikk på skolen, så jeg vet liksom ikke hva jeg kan forvente av dette skoleåret.

Men selv om jeg føler meg alt annet enn klar til skolestart og hverdagen som begynner på igjen, kommer dagen uansett hva. Og det er ikke lenge til. Så her for en liten stund siden kjøpte jeg sammen litt blyanter, skrivebøker og annet stæsj til skolestart, men frem til i dag har noe manglet. I fjor gikk jeg nemlig rundt med den største, kjipeste skolesekken gjennom hele skoleåret, og nå som jeg skal over på det siste året på ungdomsskolen trenger jeg litt forandring. Så de siste ukene har jeg kikket litt rundt omkring på ulike nettbutikker på jakt etter en ny skolesekk som passer bedre til personligheten min samtidig som den er praktisk og god på ryggen. Etter litt kikking og grubling kom jeg omsider frem til en favoritt, og den fikk jeg i posten i dag!

 

 

Jeg fant ett stort utvalg ulike sekker som jeg ELSKET på Asos, og det var de jeg endte opp med å velge mellom. Til slutt endte jeg opp med en utrolig fin en fra ett merke som heter 'Hype', og jeg kunne ikke ha blitt mer fornøyd! Den er perfekt størrelse, god på ryggen og enkel samtidig som den skiller seg skikkelig ut i mengden, og har ett slags palmeprint med rosa bakgrunn. Det var faktisk to andre sekker fra det samme merke som jeg var helt forelsket i, men jeg endte til slutt opp med denne varianten. Dessuten hadde den en skikkelig snasen pris! Ta en nærmere kikk på den HER!

 

 

Nå sitter jeg som vanlig og grubler over hva jeg skal spise til kvelds. Jeg står mellom en solid porsjon Weetabix med soyamelk, cottage cheese og blåbær, eller puffet havre med proteinmilkshake fra enten NJIE eller Barebells!

Vi blogges!

 • Publisert: 16.08.2017             Klokka: 21:19            Kategori: New In
 •        
 • Kommentarer:

Ett selvbilde i forandring

15.08.2017, 21:16

Det er egentlig ganske merkelig hvor fort tanker om kropp, vekt og utseende kan forandre seg. På bare noen måneder har selvbildet mitt gått fra å være så elendig at jeg knapt kunne se meg i speilet, til å sakte men sikkert jobbe seg oppover mot å faktisk like (til og med elske) meg selv og kroppen min. Og det har ikke bare med det faktum at jeg har gått opp i vekt og "vendt meg til" den litt større kroppen jeg har nå. Ved å legge på meg, bygge muskler og gjøre det jeg elsker -trening- har jeg på en måte åpnet øynene og fått ett helt nytt syn på hele verden. Alt handler ikke om kropp og utseende. Kroppen din skal passe til det du elsker å gjøre, du skal ikke passe til kroppen din eller slik andre vil at den skal se ut. Jeg for min del trenger for eksempel en litt større kropp for å kunne trene slik som jeg gjør. Det er jo det jeg elsker. Og selv om jeg har lagt på meg flere kilo og nærmer meg normalvekt, merker jeg at det trengst mer. Mensen har ikke vendt tilbake ennå, og jeg føler meg fortsatt litt sliten og slapp. 

Men det er faktisk helt sykt å tenke på hvordan tankegangen min har endret seg på ganske kort tid. For bare noen måneder siden så jeg på meg selv i speilet og klarte ikke å se annet enn feil. En uønsket valk, for store legger og en midje som aldri ble smal nok. Jeg innså vel aldri hvor tynn og syk jeg var, men når jeg tenker tilbake klarer jeg ikke la være å grøsse. Men nå, over tre måneder senere, ser jeg meg selv i speilet og får ikke nok av det jeg ser. Jeg begynner sakte men sikkert å forelske meg i kroppen min, både på grunn av feil og skjønnheter. Det er vel noe med det å se kroppen sin endre seg i form av muskler og styrke som gjør det. Å vite at en har gjort en skikkelig innsats for å få den kroppen en har, og er stolt av seg selv. 

Etter en rimelig sviende økt med skuldre og triceps har jeg underlig nok klart å mikse sammen en ny ladning muffins! For en god stund siden kom jeg nemlig frem til den beste, sunneste muffinsoppskriften EVER, og nå er jeg helt avhengig av å ha noen muffins tilgjengelig. Så når forrige ladning begynte å bli mindre og mindre, kom jeg frem til at det vare på tide å lage noen flere! Oppskriften kan du finne HER!

I dag trente jeg som sagt skuldre og triceps, noe som har blitt min absolutte favoritt. Spesielt etter pappa viste meg noen nye øvelser da vi trente sammen i Oslo forrige uke, har jeg gledet meg som en liten unge til hver økt! Så i dag ble det en god kombo av gamle favorittøvelser som jeg sverger til, sammen med litt av de pappa viste meg. Og det sved! 

 

Skuldre & Triceps

 

- Reverse Fly (apparat)

- Triceps Pulldown (apparat)

- Skulderpress (apparat)

- Upright Row 

- Bent Over Row

- Single Arm Row på benk

- Dumbbell Pullover

- Tricep Press

- Tricep Pulldown

 

 

 

For å være sikker på at jeg skulle holde energinivået oppe under bakingen, unnet jeg meg selv en Nocco Caribbean. Dette er faktisk den eneste energidrikken fra Nocco jeg liker, men den er til gjengjeld helt fantastisk! 

 

 

Nå sitter jeg og funderer på hva jeg skal spise til kvelds i dag. Jeg har spist så ufattelig mye på kvelden i det siste, og ett av dagens høydepunkt er å sitte i sofaen, se på favorittserien på Netflix og gomle i seg alt mellom himmel og jord. Det eneste jeg vet sikkert er at jeg skal sluke noen muffins før jeg setter igang kveldens matinntak for fullt;)

Vi blogges!

 • Publisert: 15.08.2017             Klokka: 21:16            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Mine favoritter for rumpa!

14.08.2017, 23:55

I morgen tror jeg ikke at bena mine kommer til å fungere helt som de skal. Etter en helg med utrolig gode og effektive treningsøkter har jeg startet den siste uka i sommerferien min med ett brak, og det i form av en skikkelig sviende leg-day. De siste ukene har jeg vært rimelig fortvilt over meg selv og innsatsen min når jeg skal trene rumpe, lår og legger, så det føles skikkelig godt å smashe en real økt! Det er ikke det at jeg ikke har gitt alt jeg har, for det har jeg virkelig, men jeg føler så fort at det jeg gjør ikke er bra nok og at jeg burde gjøre bedre. Løfte tyngre, ta mer i og kjenne den sviende følelsen i musklene. Men jeg har vel bare litt staere muskler i bena, noe som gjør det litt vanskeligere å trene dem å virkelig kjenne på den brennende følelsen.

I dag hadde jeg kun fokus på glutes (gluteus maximus aka ræva) og hamstrings, noe jeg ikke gjør så ofte siden jeg synes det er så vanskelig å få effektive økter med kun de musklene. Men jeg gjorde det likevel, og det er faktisk lenge siden jeg har hatt en så effektiv økt med rumpe og ben! 

Når en først føler seg litt extra er det bare å dra frem kameraet!

 

Jeg begynte dagens økt med å aktivere gluteusen, noe jeg gjør hver gang jeg skal trene rumpe. Da blir det mye lettere å få god kontakt med de musklene på de ulike øvelsene jeg tar, istedenfor at alt skal gå på fremsiden av lårene, noe det lett gjør. Så, etter oppvarming og aktivering gikk jeg løs på litt knebøy. Jeg er virkelig ikke noen fan av knebøy, rett og slett fordi jeg føler at jeg ikke får det til sånn som jeg burde. Men jeg prøver stadig å øve meg og få bedre teknikk! Etter noen sett med knebøy gikk jeg over på favorittene mine som jeg gjør mer på mer eller mindre hver leg-day, nemlig 'hip-thrust', leg press', 'hamstring curl' og 'deadlift'. Etter det gikk jeg over på litt lettere øvelser med manualer, kabler og strikkene mine fra Booty Builder!

Nå har jeg faktisk vært i full fart hele dagen. Jeg føler at det nesten ikke har vært ett eneste rolig, avslappende øyeblikk, og det liker jeg underlig nok veldig godt. Da er det så deilig å endelig kunne sette seg ned på kvelden og føle at man har gjort noe bra og vært produktiv! 

Vi blogges!

 • Publisert: 14.08.2017             Klokka: 23:55            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 1

Dette handler jeg når jeg er i Sverige!

13.08.2017, 22:26

Det beste jeg vet er å gå i matbutikker i utlandet. Tusle rundt, kikke på de ulike matvarene som vi ikke har her hjemme og drømme meg litt bort i det hele. Bare jeg får øye på ett lite supermarked når jeg er ute og reiser blir jeg helt overivrig og klarer nesten ikke å skjule gleden som bobler inni meg. Det er rett og slett det beste jeg vet. Hvorfor vet jeg ikke helt, men jeg tror det er en blanding av irritasjon for at vi har så ræva utvalg her hjemme, måten jeg har begrenset meg selv i flere år og den generelle kjærligheten jeg har ovenfor mat. Så denne sommeren har jeg faktisk bare vært hjemmefra to ganger, og begge de gangene involverte shopping i Sverige. Vi har dratt til Charlottenberg begge gangene, første gangen på en litt lenger tur med camping på en utrolig fin campingplass, og andre gangen på en skikkelig harryhandel. Og vet dere hva? Jeg tror ikke at det finnes noe bedre sted for matelskere som meg!

I Charlottenberg ligger det to kjøpesenter like ved hverandre. På det ene er det masse små klesbutikker, skobutikker og kiosker i tillegg til en diger matbutikk og BodyPower, en treningsbutikk. Så, bare ett lite stykke unna det senteret ligger ett annet ett, hvor de blant annet har Nordens største matbutikk. Og den er rene himmelen! De har rett og slett alt mellom himmel og jord, og en finner alt en trenger uansett om man er veganer, allergisk mot gluten eller kun spiser halal. Seriøst, de har en diger frysedisk kun med halal mat. Så jeg er mildt sagt i himmelen når jeg vandrer gjennom den enorme butikken og drar med meg mat på mat. 

Jeg pleier selvfølgelig å hamstre opp en solid ladning med diverse energidrikker, men for øyeblikket er det Monster Ultra som er favoritten! Jeg liker spesielt godt Ultra Sunrise, så den kjøpte jeg like så godt 24 av;)

 

Jeg skjønner ikke hvordan Sverige får det til. Hva i h*lvete er det de gjør med meieriproduktene sine for å få dem så ekstremt gode? Jeg er helt forelsket i kvargen fra ett merke som heter Lindahls, og passer selvfølgelig på å kjøpe med meg noen når jeg har sjansen. De kommer i mange ulike, skikkelig spennende og fristende smaker som for eksempel sjokoladebolle, vanilje med sjokoladebiter og nøttesjokolade. Og det som sjokkerer meg ekstra er næringsinnholdet. For disse er faktisk mye sunnere enn de fleste andre yoghurter, og det til tross for at de er tusen ganger bedre! 

 

I tillegg til disse kvargene har jeg også oppdaget en annen favoritt fra våre kjære naboer, nemlig cottage cheese'en deres. De har nemlig en cottage cheese som heter Keso, og fy søren så himmelsk den er! Den er rett og slett bedre enn noe jeg har smakt tidligere, og den får Norge sin versjon til å virke som en klumpete sørpe. Den må dere prøve!

 

Og såklart, sjokoladepålegg. Jeg ELSKER sjokoladepålegg, men siden jeg ikke er noen stor fan av sukker og liker å spise mat som har gode næringsstoffer og ingredienser, pleier jeg å velge se sunnere variantene. Og sjokkerende nok er de faktisk (etter min mening) mye bedre! Så når jeg først er i Sverige liker jeg å kjøpe en solid ladning med sjokoladepålegg fra blant annet Barebells og Healthyco, og de er heeelt fantastiske! 

 

Jeg var i Charlottenberg og handlet for kun noen dager siden, og jeg har allerede rukket å filme en stor innkjøpsvideo. Det er bare å glede seg! Dette er bare noen få av de tingene jeg liker å kjøpe når jeg er i Sverige, så dere må nesten se videoen for å få med dere resten;) Det er så mye mer!

Pleier du å handle mat i Sverige? I så fall, hva liker du best? :D

Vi blogges!

 • Publisert: 13.08.2017             Klokka: 22:26            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:

Trikset er å finne balanse

13.08.2017, 14:24

På en måte så var vel kostholdet og livsstilen min helt perfekt for noen måneder siden. Jeg spiste havregrøt til både frokost og kvelds, passet på å få i meg minst fem porsjoner frukt og grønt hver dag, og holdt meg langt unna alt som var i nærheten av å bli stemplet som "usunt". Men jeg har faktisk aldri vært så usunn i hele mitt liv. Alt var tvang og rutiner, uten noen som helst glede eller lyst. Jeg spiste det som var riktig og holdt meg unna det som ikke var det, dag ut og dag inn i over tre år. 

På disse månedene har ting forandret seg helt utenkelig mye, og jeg hadde aldri trodd at jeg skulle komme meg i nærheten av der jeg er nå. Jeg har droppet alle de tvangsmessige rutinene og reglene med mat, og gitt opp det meste av kontroll. Og på den måten har jeg blitt sunnere enn jeg noensinne har vært. Ja, jeg spiser sjokolade daglig, kommer av og til ut av mine fem om dagen og går stadig og snusker på ett eller annet, uansett om det er blåbær eller riskaker, men det er jo sånn det burde være! Jeg spiser for det meste sunt med en hel haug frukt og grønnsaker, fisk og lette meieriprodukter, men for å holde bena på bakken er det helt nødvendig å unne seg ting. Og en trenger langt ifra noen cheat day for å kunne gjøre det. Noen dager sjokkerer jeg meg selv med hvor rent, sunt og naturlig jeg spiser, mens dagen derpå kan jeg klare å sluke i meg så mye ferdigpakket mat og snacks at jeg nesten får litt dårlig samvittighet. 

Egentlig er jeg vel litt på det man kan kalle en IIFYM diett. Jeg spiser det jeg vil når jeg vil det, men passer på at det passer inn i makronæringsstoffene mine. Makronæringsstoffer eller "makroer" er rett og slett det man kaller Karbohydrat, fett og protein, og IIFYM som står for "If It Fits Your Macros" betyr rett og slett at man spiser alt mellom himmel og jord, så lenge det passer inn i makroene en har satt seg. Jeg tar det egentlig ikke så veldig nøye, men jeg prøver alltid å få i meg så mye protein som jeg skal. Om jeg går noen gram over det ene og under det andre bryr jeg meg ikke så mye om!

Etter grøt til frokost og bær, cottage cheese og yoghurt til lunsj, kom jeg frem til at pizza var det eneste rette valget til middag. Det perfekte måltidet etter en slitsom treningsøkt!

 

Jeg veier meg ikke så ofte lenger, men siden jeg har en avtale med psykologen min er jeg rett og slett nødt til å trå på vekten en gang i uka. Så dagen etter vi kom hjem fra den lille Oslo/Sverige turen vår tenkte jeg at det passet fint å se hvordan jeg lå ann. Jeg har virkelig sluttet å bry meg noe særlig om tallene på vekta, for jeg har nemlig innsett at de ikke spiller noen rolle, men jeg ble likevel rimelig sjokkert da jeg tittet ned på tallene og så at jeg hadde gått ned siden forrige gang jeg veide meg. Og det var over en uke før vi dro. De siste ukene har jeg gått utrolig fort opp i vekt, og siden jeg startet "prosjekt pålegging" tidlig i mai har jeg gått opp over seks kilo. Det meste er muskler og litt ekstra over baken, så jeg er egentlig bare fornøyd;) Men etter å ha gått opp like under ett kilo i uka en stund var det helt uvant å ha gått NED denne gangen. Når vi var på tur spiste jeg som en hest, beveget meg ikke særlig mye og trente mer eller mindre ingenting, så en skulle tro at vekta heller tok ett lite hopp. Men den gang ei. Så nå er jeg i full gang med tunge vekter, enorme mengder mat og masse protein igjen!

 

Da vi var i Sverige unnet jeg meg å smake på denne isen fra NOCCO. Jeg har sett den overalt på sosiale medier i det siste, og siden jeg elsker energidrikken den er inspirert av ble jeg utrolig fristet da jeg så den i frysedisken. Og den skuffet ikke! Utrolig frisk og god, med deilig tropisk smak av ananas og grapefrukt:D

 

Jeg har akkurat begynt å redigere på innkjøpsvideoen fra Sverige, så det er bare å følge med på kanalen min fremover! Men i mellomtiden kan dere gjerne ta en kikk på videoen jeg la ut i går. Den finner dere HER!

Vi blogges!

 • Publisert: 13.08.2017             Klokka: 14:24            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Rebirth Of The Princess

11.08.2017, 23:26

For øyeblikket er livet virkelig ikke på min side. Etter en hel dag med kjøring, såre armer etter gårsdagen treningsøkt og rastløse ben som kun lengter etter å gå en lang tur, frister ingenting mer enn å komme seg hjem igjen. Reising er ikke noe for meg. Eller rettere sagt; bilkjøring er ikke noe for meg. Så etter tre dager uten trening og en hel dag sittende i bilen på vei hjemover, begynte jeg endelig å skimte ett lite snev av håp om å snart være hjemme igjen. Men den gang ei. Plutselig stopper vi nemlig helt opp foran en stengt tunell bare noen få timer hjemmefra, og fikk beskjed om at vi ikke kom oss videre før om to timer senere. 

Så nå har vi rett og slett snudd for å kjøre en annen vei, jeg har fått -enda- en energidrikk og vi har mimret litt tilbake til den gangen jeg skrek som en galing til en stakkars taxisjåfør på Gran Canaria. "LEFT!! No no no, RIGHT!!". Så humøret har heldigvis steget noen hakk etter den lille nedturer vi møtte på veien, og forhåpentligvis er vi hjemme om ikke så alt for lenge. Men selv om det virker som om ting ordner seg er nok ikke mamma like fornøyd som meg. Nå er vi nemlig på vei i full fart oppover Trollstigen, og det virker som om høydeskrekken til mamma har nådd nye høyder. Sånn seriøst. Jeg er virkelig ikke glad i høyder selv, men jeg tror at jeg er mer redd for å gå glipp av kveldsmat enn å falle i døden på toppen av ett fjell. 

Men til tross for at jeg hater denne uendelige bilkjøringen mer enn noe annet i hele universet har jeg samlet sammen en solid bunke gode minner på denne turen. Og det er faktisk ganske godt gjort med tanke på at vi dro hjemmefra på tirsdag. Besøket på Rebirth Of The Princess var nemlig noe jeg aldri kommer til å glemme! Jeg fikk prøve på kjole etter kjole, og uansett hva jeg hadde på kom Sebastian, den franske assistenten til hun som eide stedet, og filmet og tok bilder av meg mens han mumlet høylytt for seg selv "you look so gorgeous" og "it's so beautyful". Og det gjorde det bare enda bedre at han la ut bildene på Instagram kontoen deres senere. Jeg følte meg rett og slett som en prinsesse! Men selv om alle kjolene satt som ett skudd og ga meg gåsehud helt fra halsen og ned, hadde jeg aldri trodd at mamma skulle insistere på å kjøpe kjolen jeg likte best. Den var riktignok den billigste som var der, men jeg har aldri kjøpt ett klesplagg som har koster ti ganger så lite engang! 

Du kan lese mer om gårsdagens hendelser HER!

Så etter en spennende dag i går sitter vi nå i bilen med bagasjerommet stappfullt av mat vi handlet i Sverige. Jeg måtte selvfølgelig hamstre opp noen proteinbarer, meieriprodukter (som er helt fantastisk i Sverige!), sjokoladepålegg og energidrikk, sammen med litt annet jeg dro meg med inne på matbutikken. Og jeg har faktisk planer om å filme en innkjøpsvideo i løpet av helgen! Men før den tid kommer det en annen video, så stay tuned;)

Jeg skrev dette innlegget da jeg satt i bilen i går. Nå har jeg kommet trygt hjem igjen, og vi døde ikke oppe på Trollstigen sånn som mamma fryktet;) 

Vi blogges!

 • Publisert: 11.08.2017             Klokka: 23:26            Kategori: Reise
 •        
 • Kommentarer: 0

Noe alle jenter burde oppleve

09.08.2017, 21:53

Dagen i dag har vært noe helt utenom det vanlige. Etter noen timer på treningssenteret med pappa, en solid energidrikk og litt peanøttsmør rett fra pakken tok jeg og mamma turen til kjolebutikken vi hadde bestilt time hos, nemlig 'Rebirth Of The Princess'. Jeg og mamma var mildt sagt spent på hva vi hadde i vente, og selv ikke regnet som høljet ned klarte å sette en stopper for det gode humøret. Okei da, så var vi ikke helt fornøyde med været. Spesielt ikke når det er fint vær hjemme i Ålesund og ikke her. Typisk. 

Det var helt merkelig å komme inn i den lille butikken fylt med kjoler. I ett lite hjørne bak en datamaskin satt Vana, damen som styrer stedet, og etter en stund kom en overivrig mann opp trappa og begynte å bable i vei. Men selv om stedet ikke akkurat var så stort, var det noe av det mest glamorøse jeg har vært borti. Trøfler laget med ekte gull, silkesofaer og diamanter som glitret i hvert ett hjørne. Jeg var helt målløs allerede før første kjole hadde kommet på. 

Jeg og Vana bablet en god del i prøverommet om anoreksi, kropp og klær, og en så livlig og sprudlende glad dame tror jeg aldri at jeg har møtt. Og hun visste virkelig å velge de rette kjolene for meg! Alle kjolene hun dro frem til meg passet midt i blinken! For en gangs skyld følte jeg meg faktisk utrolig fin, og det gjorde det bare enda bedre med mannen, Sebastian, som rettet på skjørtene bak meg, knipset bilder til Instagrambrukeren deres og stadig mumlet ting som "you look sooo gorgeous" for seg selv. Han la til og med ut videoer av meg på Instagram storyen deres! De kan du se HER.

 

 

Selv om vi ikke hadde planer om å kjøpe noe i dag endte vi faktisk opp med denne her. Jeg ble helt sjokkert da mamma hvisket "la oss kjøpe den" og gliste stort! Jeg fikk rett og slett tårer i øynene bare av å se meg selv i speilet med den kjolen på. Jeg har ikke følt meg så fin på utrolig lang tid! Den er litt stor, men etter å ha forklart situasjonen med "prosjekt pålegging" kom vi frem til at den kom til å sitte som ett skudd til juleballet i år. 

 

Jeg har fortsatt ikke kommet helt over følelsen av å gå ut dørene fra butikken med en diger ballkjole i hendene. Det var bare noe med hele opplevelsen som ga meg ett helt sinnsykt adrenalinkick! Så nå sitter jeg her, noen tusen kroner fattigere med verdens vakreste kjole. 

 

Sammen med kjolen fikk jeg også velge en lipgloss (med led-lys!), i tillegg til at Vana skrev ett lite kort til meg. Så hyggelig!

 

Etter en lang dag med både trening, kjoleprøving og tusling litt rundt omkring i Oslo, er jeg helt utslitt. I morgen skal vi komme oss av gårde til Sverige så fort som mulig, så får vi handlet fra oss før vi tar turen hjem igjen. 

Vi blogges!

 • Publisert: 09.08.2017             Klokka: 21:53            Kategori: Sminke & Skjønnhet
 •        
 • Kommentarer:

Det eneste som svir mer i rumpa enn leg-day

08.08.2017, 23:43

Nå kom vi oss akkurat frem etter en hel dag med kjøring. Jeg har aldri vært noen stor fan av bilkjøring, men siden jeg ble syk for over tre år siden har de stillesittende timene i bilen blitt til ren tortur. Det går helt greit med noen få timer hit og dit, men å kjøre så lange distanser som Ålesund til Oslo blir rett og slett for mye for den rastløse skrotten min. Men jeg kom meg gjennom dagen uten alt for store problemer, og nå har jeg allerede rukket å sitte her i leiligheten til storebroren min og sløve enda litt mer en stund.

Bilturen gikk heldigvis rimelig fint, og jeg fikk underlig nok unnagjort en god del ting når jeg først måtte sitte der. Jeg fikk redigert ferdig en ny video til Youtube, lastet opp bilder og gjort klar noen innlegg som skal legges ut på Instagram. Dessuten stoppet vi litt her og der sånn at jeg fikk luftet meg og tatt litt bilder i samme slengen!

 

 

Etter alt for mange timer med rumpa plantet i bilsetet, sved det noe sinnsykt i bena da vi omsider kom oss frem. Men etter en liten matbit, litt avslapning i sofaen og en luftetur til matbutikken og tilbake føltes alt mye bedre og dagens lange timer er allerede glemt. I morgen må jeg tidlig opp for å rekke å dra på trening med pappa før mamma er ferdig på sykehuset. Rett etter det skal jeg og mamma suse av gårde til kjoleprøving! Det blir spennende!

Vi blogges!

 

 • Publisert: 08.08.2017             Klokka: 23:43            Kategori: Reise
 •        
 • Kommentarer: 1

Endelig begynner tåka å lette

07.08.2017, 21:20

De siste ukene har vært ett mareritt. Helt siden vi kom hjem fra Sverige tidlig i Juli har jeg følt meg helt elendig på alle tenkelige måter. Energien har vært på bunn 24/7, kroppen har verket og nektet å gjøre som jeg selv har ønsket, og motivasjonen forsvant uten forvarsel. Det har virkelig ikke vært noe gøy å våkne om morgenen dag etter dag og egentlig være uthvilt, men kjenne på en håpløs følelse av å ikke ha verken energi, motivasjon eller livsglede. Mangelen på motivasjon og livsglede kom vel litt etter litt som ett resultat av den totalt utslitte skrotten min. Men nøyaktig hvor det kom ifra bryr jeg meg i grunn ikke om. 

Etter en god del legebesøk, blodprøver og tester for å finne ut hva som har vært galt med meg, begynner endelig ting å forbedre seg. Den konstante tåken som har dekket til alt sollys inni hodet mitt begynner endelig å lette, og sammen med den forsvinner også den lille depresjonen jeg har følt på de siste ukene. Jeg hater egentlig å bruke ordet "depresjon". Det er så utrolig mange som har misforstått hele poenget med det og tror at de er deprimerte så fort de ikke føler seg helt on top of the world en dag, og det irriterer meg mer enn noe annet. Det tar liksom oppmerksomheten bort fra dem som virkelig sliter. Men nå er jo heldigvis ikke jeg en av dem som har store problemer med depresjon, og det jeg har følt på de siste ukene kan bare så vidt regnes med i kategorien. Alt har bare føltes tomt og meningsløst, som om ingenting har gitt mening uansett hvor hardt jeg har prøvd. Jeg klarer rett og slett ikke å beskrive det bedre enn at det er en stille, vond tomhet. En er liksom lei seg og nedfor av en eller annen grunn, men nøyaktig hva klarer en ikke å sette fingeren på. Alt blander seg liksom bare sammen til ett digert kaos av sorg og elendighet, og en sitter igjen med en tom følelse av ingenting. Alt blir bare fælt. Selv det som egentlig er godt og trygt, blir til noe vondt og trist sammen med alt annet.  

Den utrolig dårlige motivasjonen min har resultert i rimelig lite aktivitet på sosiale medier, blogg og youtube. Jeg har vel bare trengt en liten pause. Men i dag har jeg omsider fått filmet en ny video til youtubekanalen min, og det føltes så utrolig godt å endelig begynne å komme litt tilbake til seg selv igjen! 

 

Her er noen bilder fra dagen filming. Det er bare å glede seg til videoen legges ut om noen dager!

 

I morgen tidlig drar vi faktisk av gårde til Oslo etter mesteparten av sommerferien her hjemme. Det blir bare en kort tur siden det rett og slett er det eneste jeg kan takle, men vi har en solid bunke planer for de få dagene vi skal være der. Hovedformålet er at mamma har en time på sykehuset om noe kreft-ish, og når hun er der skal jeg og pappa druse en økt på treningssenteret! Det er alltid gøy å teste ut noen nye treningssentre! Så, bare noen få timer senere, skal jeg og mamma på en kjolebutikk som vi faktisk måtte bestille time hos (hehe, føler meg ganske fancy), for å prøve på ballkjoler til meg. Det blir så spennende! Dagen derpå har vi planer om å dra til Sverige for å shoppe (såklart), men vi tar det egentlig litt som det kommer. Jeg gleder meg ihvertfal! 

Nå har jeg faktisk klart å sitte foran pc'en og skrive ett helt blogginnlegg i en setting, og det er virkelig lenge siden sist. Så jeg er egentlig ganske fornøyd med dagens prestasjoner, hehe. 

Det kommer mest sannsynlig en liten vlogg eller "travel diary" fra turen til Oslo, så det er bare å glede seg;)

Vi blogges!

 • Publisert: 07.08.2017             Klokka: 21:20            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 1

Gratis sjokoladepålegg?

05.08.2017, 19:12

Det er rart å tenke tilbake. For bare noen måneder siden var ting som sjokolade, peanøttsmør og ost helt utenkelige for meg, og jeg var ikke engang i nærheten av å ville spise dem. De kom til å gjøre meg tjukk. Jeg husker hvor ufattelig vanskelig det var å i det hele tatt ta en liten bit av en proteinbar med sjokolade, og ikke for å snakke om den som hadde noen få gram tilsatt sukker i seg. Men nå, ett par måneder og noen tøffe utfordringer senere, spiser jeg sjokolade daglig, gomler gjerne i meg en skive ost og dypper fingeren ned i peanøttsmøret uten en tanke i hodet. 

Jeg spiser fortsatt veldig sunt, men for å få i meg alle kaloriene jeg trenger og forbedre forholdet mitt til mat, kan jeg ikke bare spise grønnsaker og fisk hele tiden. Det er sjelden at jeg spiser ting med mye tilsatt sukker, men det skjer likevel. Og det er ikke akkurat mye jeg bryr meg om det. Jeg sluker i meg muslibarer, sjokoladepålegg (joda, det er riktignok de sunne variantene, men de inneholder ofte pittelitt sukker de også) og is med en voldsom glede uten å få noe særlig dårlig samvittighet etterpå. Jeg har rett og slett bare innsett at dette er den rette veien å gå, og at det ikke er noen vits i å snu!

Men tilbake til sjokoladepålegg. Her for en stund siden bestilte jeg en god del godsaker fra nettbutikker som Fitstyle og Tights.no, og blandt de tingene var der mildt sagt noen få sjokoladepålegg. Der og da var jeg helt livredd for å ta så mye som en liten smak på noen av dem, men etter en stund klarte jeg på magisk vis å bryte frykten. Og når jeg tenker tilbake nå skjønner jeg ikke helt hvorfor jeg nølte sånn. De påleggene jeg kjøpte inneholdt naturlige ingredienser, nesten ikke sukker og hadde masse proteiner, men ordet "sjokolade" skremte livskiten ut av meg. Nå har jeg heldigvis lært at litt sjokolade her og der ikke gjør noen ting, og selv om jeg for det meste spiser de variantene uten tilsatt sukker, sluker jeg lett andre også. Tidligere denne uka spiste jeg for eksempel opp en hel pakke med Philadelphia Freia sjokoladepålegg (på brød selvsagt) på noen få dager, til tross for at den inneholder litt tilsatt sukker. Og gjett om jeg nøt det!

Men uansett hva kommer nok alltid Women's Best sitt sjokoladepålegg til å være en av favorittene. Det kan så absolutt ikke måle seg med Barebells sin variant, men den er rett og slett helt utenkelig fantastisk nydelig! Women's Best sin er derimot litt tykkere på konsistens, har små crunchy biter av hasselnøtter og minner meg litt mer om smeltet Freia melkesjokolade. Og da kan man vel ikke klage! 

 

 

Hehe, nå lurer dere sikkert på hvorfor i alle dager jeg begynte med å nevne det sjokoladepålegget her når det er ett jeg liker ENDA bedre. Vel, det er rett og slett fordi jeg har fått ett gratis! Her om dagen la jeg nemlig inne en bestilling hos Women's Best hvor jeg blandt annet bestilte en krukke sjokoladepålegg, litt proteinchips og en pakke med kjeks. Og FY SØREN så excited jeg ble over de kjeksene! Men selvfølgelig hadde jeg alt annet enn hell og lykke på min side der og da, for noen timer senere fikk jeg en mail fra Women's Best hvor de beklagde så mye over at kjeksene jeg hadde bestilt var utsolgt selv om det stod på nettsiden at de var tilgjengelige og jeg allerede gledet meg som en liten unge til å få dem i posten. Så i gjengjeld ga de meg en ganske solid rabattkupong som jeg kunne bruke på akkurat det jeg ville i nettbutikken deres! Og dere skjønner vel sikkert at jeg ikke nølte så alt for lenge med å legge til noen krukker sjokoladepålegg i handlekurven;)

Dere burde virkelig prøve dette! Ta en nærmere kikk på det HER ;)

Vi blogges!

 • Publisert: 05.08.2017             Klokka: 19:12            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer: 0

På tide å snu

03.08.2017, 21:25

I går var jeg omsider hos BUP for første gang etter over en måned. Det hele begynte med en solid dose hulking og snufsing fra min side, men det er bare noe med følelsen av å være der av og til som virkelig setter ett stikk i meg. Dessuten hadde jeg det absolutt dritt fra før av. Jeg har nemlig ikke hatt det noe bra i det siste, og det er selv om ting har gått fint med "prosjekt pålegging" og livet går sakte men sikkert fremover. Men det er vel egentlig litt derfor. Jeg har sluppet helt taket på mat og prøver desperat å jage bort de anorektiske tankene, noe som har fungert ganske fint siden jeg har hatt treningen å holde meg fast i. Den har vært tryggheten min nå helt siden dette begynte, og i starten ga den meg så enormt mye glede, mestringsevne og lykke. Men nå gjør den ikke det lenger. 

De siste ukene har jeg vært utrolig sliten, slapp og energiløs. Hvorfor har jeg ingen anelse om, men det som er sikkert er at det ikke gir meg så mye motivasjon og lyst til å trene. Men siden jeg er så målbevisst og bestemt som jeg er, lar jeg verken slapphet eller dårlige dager hindre meg fra å dra på trening, løfte tungt og pushe kroppen. Men siden jeg er så sliten får jeg ikke til alt sånn som jeg vil. Og da blir jeg rett og slett utrolig fortvilt og sint på hele situasjonen, og det sinne har til og med resultert i en smadret telefon. 

Selv om det tok en stund før jeg klarte å snakke gjennom tårene og snufsingen, fikk jeg omsider forklart psykologen min hvordan ting har vært i det siste. Hun var helt overbevist om at ting kom til å ordne seg med treningen og at jeg bare trengte å få tilbake kreftene mine, men at jeg trengte å snu litt på ting. Jeg kom nemlig inn på det at jeg har følt meg så låst med tanke på akkurat når på dagen jeg skal trene, og at det setter en demper for mer eller mindre hele resten av dagene mine. Alt blir liksom bare tidsfordriv. Så etter hun hadde gitt med overdrevne mengder skryt for hvor "utrolig god selvinnsikt" jeg har, ble vi enige om at jeg skal prøve å komme meg ut av dette mønsteret. Prøve noe nytt og utfordre meg selv. Ta ett skritt ut av de trygge rutinene. 

 

Så i dag bestemte jeg meg rett og slett for å bryte rutinene og trene tidlig. Jeg har alltid foretrukket å trene etter lunsj, noe som da etterhvert har blitt til en slags tvang. Jeg skal spise lunsj akkurat da, slappe av så så lenge og tusle bort til treningssenteret før klokka har bikket tre. Det er jo i utgangspunktet det jeg liker aller best, men den siste tiden har det blitt til noe negativt og tvangsmessig som bare kludrer til resten av dagene mine. 

Selv om jeg kjente angsten snike seg innpå meg da stod opp i dag var jeg fast bestemt. Jeg skulle trene tidlig! Så jeg laget meg en stor skål med favorittfrokosten min, prøvde å koble litt av og ikke tenke så mye på hva som kom til å skje resten av dagen. 

 

Etter en liten fotoshoot i speilet kom jeg meg omsider bort til treningssenteret. Jeg var helt livredd for at jeg ikke skulle få til det jeg ville og ha en dårlig økt, men den gang ei! Jeg hadde det helt prima, og energien var merkelig nok høyere enn den pleier. Kanskje jeg endelig begynner å riste av meg denne udugelige slappheten?

Nå har jeg akkurat vasket håret, fått på meg en ansiktsmaske og skal snart til å lage meg litt kveldsmat. Jeg håper dere har hatt en fantastisk dag!

Vi blogges!

 

 • Publisert: 03.08.2017             Klokka: 21:25            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Alt blir bedre med litt bær på toppen

02.08.2017, 23:24

Jeg må helt ærlig innrømme at jeg ikke har tenkt så mye over det, men når tanken først slår meg blir jeg rimelig sjokkert. Sommeren har fløyet av gårde rett foran øynene på meg, og vi har allerede bikket over i august. Den siste sommermåneden. Måneden skolen begynner på igjen. Måneden jeg virkelig må begynne å fundere på hvordan i alle dager jeg skal klare å komme meg fra totalt feriemodus og dager jeg kan bruke på akkurat det jeg selv vil, til de gode gamle skoledagene hvor jeg må prøve desperat å balansere trening, lekser, venner og familie. Det kommer nok til å gå, men det krever alltid en solid dose bekymring og stress fra min side;)

Men nå som sommeren begynner å gå mot slutten har jeg innsett alle tingene jeg har gått glipp av. Bading i sjøen, kos på stranda og piknik i parken. Men har jeg tenkt å gjøre noe med det? Å neida. Det er faktisk bare en ting jeg virkelig prøver å hente meg inn igjen på, og det er å spise norske bær. Så den siste uka har jeg slukt i meg nærmere 4 kilo norske jordbær, gomler stadig i meg de få bringebærene som vokser bak huset vårt, og prøver å inkludere bær i så mange måltider som mulig. 

 

En av favorittene for øyeblikket er det her! Jeg har fått helt dilla på å blande Weetabix i soyamelk, tilsette en solid dose cottage cheese og variere litt med ulike smaker på toppen. Her har jeg slengt oppå litt ferske bringebær fra hagen vår, noen oppskjærte jordbær og en klatt jordbærsyltetøy som jeg fant gjemt bak i kjøleskapet (hehe, pappa ble litt irritert da han fant ut at den siste resten av syltetøyet hans var borte).

 

 

Men seriøst, dette her MÅ dere prøve! Noen biter Weetabix, smuldre dem opp i soyamelk til det får en grøt-aktig konsistens, blande inn litt cottage cheese og slenge en solid dose bær på toppen. YUM!

Nå har jeg akkurat slukt i meg enda en kurv med norske jordbær, og det er bare en av utrolig mange jeg har spist den siste tiden. Det er jo så godt!

Vi blogges!

 • Publisert: 02.08.2017             Klokka: 23:24            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:
teresehoff

teresehoff

Heisann, og velkommen til bloggen min! Da jeg først startet denne bloggen skrev jeg for det meste om sminke, skjønnhet og klær, i tillegg til en god del om sykdommen min. Da jeg var 11 år gammel ble jeg diagnosert med anoreksi, og etter flere år med kjemping mot det, fikk jeg også alvorlige treningsforstyrrelser. Nå, etter tre år med kjemping, slit og tårer, kan jeg endelig si at jeg er på bedringens vei, og nå har bloggen min forandret seg helt. Jeg har forelsket meg helt i treningen, og med "prosjekt pålegging" i full gang, spiser jeg mer enn på lenge. Og merkelig nok er det disse to tingene som har reddet meg fra spiseforstyrrelsene. Trening og mat har blitt til det jeg interesserer for, selv om det ennå er det jeg sliter med og kjemper mot. Men jeg vet at dette er min vei, og jeg håper at dere vil følge meg på den <3


Følg meg

bilde   bilde   bilde