hits


En pause fra bloggen

29.12.2016, 23:17

For øyeblikket er bloggen rett og slett ikke bra for meg. Jeg har bare alt for mye å tenke på, og når bloggingen skal være enda en bekymring og belastning i hverdagen går det ikke riktig vei. For det er akkurat det bloggen har vært for meg i det siste. Jeg føler at jeg ha skrevet ett innlegg innen dagen er omme, og hvert innlegg inneholder så mange av mine innerste, dypeste tanker at det tar voldsomme mengder energi bare på å tenke ut en liten setning. Jeg vet at det har vært ganske minimalt med innlegg om sminke de siste ukene, men det er vel bare fordi jeg ikke har energi til det. Det må tas bilder som også må redigeres, jeg må tenke ut hva det skal handle om, og det er rett og slett bare en enorm prosess. Når jeg skriver ett innlegg om hvordan jeg har det, skriver jeg bare. Det tar naturligvis litt tid å komme opp med nøyaktig hva det skal handle om, for det må jo ha en viss sammenheng, men alt i alt trengst det i hvert fall ingen forberedelser.

Hadde jeg hatt tonnevis med lesere, eller i det minste visst at det jeg skriver er til hjelp eller glede for noen, ville jeg ikke engang tenkt tanken på å ta en pause fra bloggingen. Dessverre vet jeg at situasjonen ikke er sånn. Jeg skriver og skriver og skriver, og vet innerst inne at det jeg skriver er bedre enn gjennomsnittet, men likevel er responsen så latterlig dårlig at det nesten er morsomt.

Så er vel dette det siste innlegget på en god stund. Fremover skal jeg fokusere mer på youtube og en ny nettside som passer mer til min egen personlighet, men hvem vet, kanskje kommer jeg tilbake til bloggen før jeg hadde trodd selv! Jeg hadde uansett satt utrolig stor pris på tips og innspill til hva dere synes jeg kunne gjort annerledes på denne bloggen!

Vi blogges;)

 • Publisert: 29.12.2016             Klokka: 23:17            Kategori: Blogg
 •        
 • Kommentarer:

Hva om jeg ikke egentlig vil?

28.12.2016, 21:37

Jeg er rett og slett helt utslitt. Jeg vet ikke om det bare sitter igjen fra de to dagene med besøk og den ene fellesmiddagen vi hadde, eller om det har vart lenger enn som så. Jeg vet bare at jeg er helt utslitt. Hodet mitt er fylt med alle slags tenkelig tanker og følelser, og jeg har ennå den merkelig følelsen av tomhet. Det hadde vært fint å kunne legge skylden på depresjonen, men i det siste har den vært lite til stede. I hvert fall den gode gamle depresjonen. Den siste uken har jeg hatt den følelsen av at ingenting gir mening og at livet er helt og fullstendig verdiløst -noe jeg liker å se på som 'den gode gamle depresjonen'-, men jeg får i tillegg små drypp av en ren, fantastisk lykke. Disse små dryppene varer ikke lenger enn i noen få sekunder, maks ett minutt eller to, før den vanlige tomheten legger seg som ett belegg rundt meg.

Utmattelsen i hodet og sjelen fører naturligvis til at kroppen gjør det samme etter en stund. Når jeg har brukt en hel dag på tanker, stress, angst og -ofte- sorg, i tillegg til at jeg trene og ikke tillater meg selv å sitte ned og ta en pause før sent på kvelden, blir jeg ofte helt utmattet og tom for energi om kvelden. Jeg tror dessuten at jeg aldri har stresset så mye som nå i det siste. Alt er stress. Treningen og maten tar som vanlig en soleklar førsteplass, men bloggen, youtube og alt det som følger med får også en fin plass på pallen. Jeg er bare livredd for alt som kan gå galt. Jeg kan gi opp eller aldri bli noe vellykket, men jeg er merkelig nok også redd for at jeg ikke egentlig vil. For hva om det ikke egentlig er dette jeg vil? Hva om jeg egentlig gjør dette uten lykke, og bare tvinger meg selv til å tro at det er min vei her i livet. Jeg føler rett og slett at jeg må ha veien klar foran meg, for jeg vet ikke om jeg har råd til å ta flere gale valg.

Men hva kan man vel gjøre?

 • Publisert: 28.12.2016             Klokka: 21:37            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 0

Dette fikk jeg til jul i år!

27.12.2016, 22:29

Jeg må bare få dette ut av veien først som sist, for jeg verken sier eller gjør noe av dette for å skryte. Det er ikke sånn at jeg ikke vet eller ikke skjønner at det er mange der ute i verden som ikke engang vet at det er jul, og andre som ikke har råd til gaver, men så er det jo også sånn at jeg ikke er en av disse menneskene. Det er blitt en tradisjon for mange -inkludert min egen familie- å ha tonnevis med gaver liggende under juletreet frem til julaften. Og sånn er det bare blitt, tro det eller ei. På en måte liker jeg ikke helt denne tradisjonen, for hvorfor i alle dager skal den være der, men samtidig gleder jeg meg alltid til å sette meg ned sammen med familien og åpne gavene mine og se andre åpne gavene jeg har gitt dem. Sånn var det i år også, og siden dette er min første jul som youtuber bestemte jeg meg rett og slett for å dele med dere noen av de tingene jeg var så heldig å få i år. Jeg la akkurat ut en splitter ny video på youtubekanalen min, Thoffies Makeup, hvor jeg viser dere mesteparten av gavene jeg fikk denne julen:)

Jeg håper virkelig at du vil ta deg tid til å sette deg ned og se denne videoen, og kanskje til og med abonnere til kanalen min! Så må jeg bare få sagt en siste gang at jeg er utrolig takknemlig for alt jeg har fått dette året, og alt jeg har fått æren av å gi til dem jeg er glad i. Dere er best!

Vi blogges!
 

 • Publisert: 27.12.2016             Klokka: 22:29            Kategori: Youtube
 •        
 • Kommentarer: 0

Selv om jeg ikke liker julen...

26.12.2016, 20:37

For å være helt ærlig er jeg glad for at julen snart er over. Jeg har egentlig aldri vært noen stor fan av verken førjulstiden, julaften eller noe av det som følger med, og de siste årene har julen bare vært enda en ting å komme seg gjennom. Romjulen er nok det mest utfordrende, med dag etter dag uten noen fornuftige planer eller gjøremål. Selvfølgelig er det behagelig med litt fri fra skolen og sene morgener, men alt føles så meningsløst. Vi er allerede kommet så langt at andre juledag går mot slutten, men heldigvis kan jeg se tilbake på en god del fine minner, til tross for mye stress og kaos i hjemmet. På lillejulaften og selve dagen dro jeg med meg kameraet mitt rundt omkring for å vlogge, og i går la jeg ut den ferdige vloggen på youtubekanalen min, Thoffies Makeup. I den videoen gir jeg dere ett lite innblikk i disse to dagene hvor jeg styrer på med alt fra innpakking og levering av julegaver, til gåturer i drittværet. Jeg synes fort at det blir ganske stressende å skulle dra med meg kameraet og filme hendelsene i løpet av dagen, men det er alltid like gøyt å dele disse videoene med dere og få så god respons! 

Jeg håper du vil ta deg tid til å ta en titt på denne videoen og kanskje til og med abonnere til kanalen min om du ikke allerede gjør det! 

Hvor har du vært i julen?

Vi blogges!
 

 • Publisert: 26.12.2016             Klokka: 20:37            Kategori: Youtube
 •        
 • Kommentarer: 1

Året som har gått

23.12.2016, 22:21

Jeg tror aldri jeg har opplevd ett år som har gått så fort. For rundt ett år siden var jeg etter flere år med kjemping og sliting, helt bestemt på at 2016 skulle bli mer eller mindre eksepsjonelt. Jeg skulle få orden på tankene, begynne å spise normalt og leve livet. I ettertid har jeg innsett at forventningene var litt vel høye. Etter bare noen få uker inn i året merket jeg at det fikk sakte men sikkert nedover, og jeg er ganske sikker på at jeg har gått gjennom noen av de verste dagene i mitt liv de siste tolv månedene.

Det er nok treningen sin feil. Da jeg sluttet å gå til oppfølging hos BUP for to år siden begynte jeg så smått å gå på håndballtrening igjen, og jogging ble en fast hendelse. Sånn var det helt til familien tok turen til Gran Canaria i mars. Jeg hadde bare en liten brøkdel av de samme tankene om trening, men de styrte likevel store deler av dagene, noe som gjorde en ferietur til varmere strøk ufattelig vanskelig. I begynnelsen jaget jeg vekk noen av disse tankene med å jogge rundt omkring i området rundt hotellet, men etter noen dager med jogging på asfalt ble knærne mine rett og slett overbelastet. Det forble slik i flere uker etter vi var kommet oss hjem igjen, og på den tiden det hadde tatt å bli bra igjen var jeg allerede blitt dratt inn i annen form for trening. Jeg begynte å bygge muskler og holde på med egen styrketrening hjemme, men det var alt annet enn bra for meg. Jeg knuste meg selv innvendig, og depresjonen har til tider vært uutholdelig.

Selv om vi vurderte å dra hjem lenge før vi egentlig skulle, har jeg mange gode minner fra turen til Gran Canaria.

Turen til Gdansk nå i sommer er virkelig en tur jeg kommer til å huske. Og ikke på den gode måten. Jeg var så langt nede at foreldrene mine rett og slett var redde for at jeg skulle ta livet mitt, og jeg følte det ikke noe bedre selv. Den turen fikk heldigvis ting til å sette seg litt på plass i hodet mitt, og jeg bestemte meg for å snu og vinne over sykdommen. Til nå har jeg innsett at det kommer til å ta mye lenger tid og mer viljestyrke.

Så gikk jeg løs på påleggingen, og det begynte utrolig bra. Jeg følte meg veldig fri med både hva jeg kunne spise og når og hvordan jeg skulle trene, men etter en stund kom alt tilbake. Og denne gangen enda verre.

Dette året har faktisk gitt meg ett helt nytt syn på mat. Jeg har lært meg å sette stor pris på hver bit jeg tar og kalorier jeg får i meg, noe som stort sett er fordi jeg spiser veldig begrenset og lite. Men uansett, mat er det beste jeg vet! Vi har begynt å lage mer eller mindre all mat selv, og alt vi spiser er sunt og godt. For øyeblikket er ett stort mål å klare å spise noe mer 'usunt', noe jeg ikke har gjort på flere år.

Nå begynner året å gå mot slutten, og som vanlig har jeg ganske høye forventninger til året jeg har i vente. Jeg håper på å få fart på youtube- og blogg karrieren min, og også gi slipp på noen av tankene, i motsetning til å få nye.

Så er jeg ganske optimistisk, men hva ellers? Etter alle disse årene med kjemping og sliting trenger jeg å tenke positivt på det jeg har i vente. Om ikke får jeg ikke noen vakker fremtid.

Hva er ditt beste minne fra dette året?

Vi blogges!

 • Publisert: 23.12.2016             Klokka: 22:21            Kategori: Hverdag
 •        
 • Kommentarer: 1

Jeg kunne ha dødd

21.12.2016, 21:22

Jeg kunne ha dødd. På bare noen få måneder hadde jeg gått ned en stor prosentdel i vekt, og jeg var svakere enn noensinne. Alt forandret seg så fort. Jeg gikk fra å være en elleve år gammel jente uten så mange tanker og bekymringer om hvordan livet burde være, til å sulte meg selv fordi jeg ikke så noen annen utvei fra tankene. Det tok bare en sommer før hjertet mitt begynte å bli svakere. Verken jeg, foreldrene mine eller legene visste noe om det der og da, men nå vet vi. Hadde jeg ikke blitt lagt inn på UPA ville jeg mest sannsynlig vært død nå. Det er en merkelig tanke. Hadde jeg fortsatt med å sulte meg selv på den måten ville hjertet blitt svakere og svakere, og til slutt ville det ikke vært vekten som drepte meg, men hjertet som ikke klarte mer. Selv om vi ikke visste at ting begynte å gå galt inni meg også, hadde vi en anelse. Jeg husker spesielt godt en dag jeg stod i dusjen. Jeg var midt i en utmattende prosess med å påføre balsam for minst tredje gang (en av tvangstankene), da en fæl kvalme slo innover meg. Jeg vet ikke hvordan jeg kunne vite det akkurat der og da, men jeg begynte likevel å rope på mamma fordi jeg visste at noe kom til å skje veldig snart. Jeg ropte så høyt jeg bare maktet, men til slutt fikk jeg bare ut en lav hvisking. Så jeg surret den spinkle, våte kroppen min inn i ett håndkle og dro meg inn på kjøkkenet, hvor jeg falt sammen. Alt gikk svart og jeg bare lå der. En tolv år gammel jente uten noen anelse om hva hun hadde gjort galt med livet. 

Så var jeg innlagt på UPA i noen uker. Vekten gikk først ned før den bestemte seg for å sakte men sikkert gå opp, slik som legene ville. Jeg var helt overbevist om at alle prøvde å lure meg til å gå opp i vekt, og de stundene jeg husker aller best er de hvor jeg følte meg aller verst. Men etter en stund var jeg ute. Jeg måtte likevel dra på ukentlige vektkontroller og det var mye oppfølging av BUP, men jeg var ute. Ute fra fra stedet som drepte meg innvendig og reddet meg utvendig. Men jeg er her likevel, og jeg ville ikke endret på noe. Denne kampen har gjort meg til akkurat den personen jeg er i dag, og selv om jeg ikke er helt sikker på hvem denne personen er, vil jeg ikke være en annen.

Ting har forandret seg så ufattelig mye på bare tre år. På en måte føler jeg at det går oppover og at ting går bedre, men på en annen føler jeg at jeg ikke kommer til å klare det. Ikke kommer til å klare å slutte å tenke på dette, og leve i denne vonde, smertefulle sirkelen. Men mest av alt er jeg redd for å gi opp. Det er nemlig to måter å gi opp i denne situasjonen. Den ene er å gi opp på den måten at jeg ikke orker å telle kalorier, spise sunt og trene hele tiden, og det er vel den gode måten. Den andre måten, den jeg er mest redd for, er den hvor jeg lar depresjonen ta over, og gir opp på selve livet.

I dag har det gått helt greit. Jeg har klart å legge tankene om trening litt på hylla, og vært litt sosial og gjort ting jeg faktisk har hatt lyst til. Selv om ferie er noe utrolig krevende og vanskelig for meg, tror jeg at jeg har godt av disse dagene uten skole. Sove litt lenger og ha litt mindre å tenke på. Forhåpentligvis.

 

 • Publisert: 21.12.2016             Klokka: 21:22            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 1

Denne nettsiden må dere skjekke ut! // Dagens antrekk

20.12.2016, 22:03

Om det er én ting som føles helt fantastisk når jeg er sliten og lei, så er det å kikke på klær på nettet. Jeg vet ikke helt om det er utvalget de har å by på, eller det faktum at alt ser så fristende ut på nett som gjør at det er så deilig med netthandel. Men uansett hva det er som gjør det, er det ett eller annet. Det eneste som trekker ned med netthandel er nok pris. Jeg har vært innom utallige nettbutikker som har fanget oppmerksomheten min ved første øyekast, hvor jeg kan bla gjennom side på side med de vakreste plagg i alle regnbuens farger og jordens stoffer, men gleden over alle disse vakre nettsidene får en liten demper når prisen dukker opp foran meg. Jeg kan finne en helt nydelig kjole som jeg er helt sikker på at er ment til å henge i akkurat mitt klesskap, men det føles mer eller mindre som hele klesskapet blir knust når prisen er høyere enn noe jeg kunne hatt råd til.

Men noen ganger kommer jeg også over noen nettbutikker som kan by på alt. Pris, utvalg, kvalitet og frakt, alt virker tiltalende. For å være helt ærlig er det utrolig sjelden at jeg kjøper meg nye klær, og spesielt på nettet, men det frister alltid å glede seg til å få ett nytt antrekk i posten. For en god stund siden kom jeg over en nettbutikk som heter Romwe, hvor jeg kan sitte i flere timer og legge til plagg etter plagg til ønskelisten min. De kan by på alle slags klær som topper, kjoler og bukser, men også de fineste veskene og det vakreste tilbehøret øyet kan se. Dessuten er prisene helt supre, og i det siste har de hatt masse salg som virkelig pirrer lommeboken.

Så slo jeg rett og slett til. Jeg plasserte plagg etter plagg i handlekurven min, før jeg tenkte og funderte nøye gjennom hva jeg skulle unne meg selv. Jeg endte til slutt opp med tre topper, siden jeg tenkte at det er det som er mest sannsynlig at passer, og i går ankom disse skjønnhetene i posten. Frakten tok faktisk ganske lang tid, men annet kan man vel ikke forvente nå i disse tidene. To av toppene tok jeg rett og slett bare sjansen på at skulle passe, men den siste var mer en slag 'kosetopp' som jeg så for meg å bruke på sløve kvelder og sene morgener. Desverre endte én av toppene jeg hadde ett lite sjansespill om opp med å være alt for stor, men den andre passer helt perfekt! Ingen av plaggene var ødelagt og kvaliteten virker god. Dessuten har jeg forelsket meg helt i den såkalte 'kosetoppen' jeg kapret! Stoffet er utrolig deilig og føles behagelig mot huden, men i tillegg passer den glimrende til annet bruk også! Det er en ganske stor, 'oversized' t-skjorte, men om jeg knytter den med ett strikk i midjen sitter den som ett skudd!

Akkurat nå er denne t-skjorten på salg til $5.99, og du kan ta en titt på den Her

Nå er jeg helt utslitt etter en rekke lange dager, men heldigvis er det endelig juleferie. For øyeblikket sitter jeg godt plassert i sofaen med den nye 'kosetoppen' min på, og den er nesten enda mer behagelig enn da jeg fikk den!

Om du kunne tenke deg å skjekke ut denne nettsiden kan du helt enkelt klikke Her!

Foretrekker du å handle på nettet eller i butikk?

Vi blogges!

 • Publisert: 20.12.2016             Klokka: 22:03            Kategori: Innkjøp
 •        
 • Kommentarer:

3 ulike juleantrekk for enhver smak

19.12.2016, 20:27

Det er helt sykt å tenke på hvor fort tiden har gått. Jeg sitter fortsatt igjen med følelsen av sensommer og høst, men i virkeligheten er det allerede siste dagene på skolen før juleferien. Det er rett og slett helt sykt. Heldigvis er de fleste juleaktivitetene som må gjøres unnagjort, som å lage pepperkakehus, hugge juletre, kjøpe inn gaver og plassere diverse julepynt rundt om i huset, så da er det bare avslapping og nytelse av førjulstiden som gjenstår. I fjor på denne tiden av året funderte jeg sterkt på hva i alle dager jeg skulle kle meg i på den store dagen. Jeg hadde lite inspirasjon og butikkene hadde lite å by på. I år er det annerledes. Jeg har kjøpt inn både skjørt og kjoler som kan brukes til litt finere anledninger, noe som passer helt perfekt, og siden jeg ligger så godt an med juleantrekket har jeg lyst til å gi dere litt inspirasjon! Jeg har samlet sammen tre ulike antrekk som passer perfekt til både julefesten, julemiddagen og nyttårsaften, sånn at dere kan få noen ideer til hva dere vil ha på dere! Alle disse antrekkene har jeg vist frem i en ny youtubevideo på kanalen min, Thoffies Makeup, og den videoen kan du se lenger nede her!


Jeg har hatt det veldig gøy med å filme denne videoen, så jeg håper at dere liker den! Den røde kjolen jeg bruker som 'antrekk 1' er nok ikke å finne i noen H&M butikker nå. Jeg kjøpte den for rundt ett år siden, men hele poenget er at dere skal få litt ideer til hva dere kan kle dere i denne julen! Kjolen jeg brukte som 'antrekk 3' er nok ganske lett å finne i de fleste H&M butikker nå før jul, men tettsittende kjoler er det uansett mye av i alle klesbutikker nå til dags!

Hvilket av antrekkene likte du best?

Vi blogges!

 • Publisert: 19.12.2016             Klokka: 20:27            Kategori: Youtube
 •        
 • Kommentarer: 1

Årets vakreste juletre

18.12.2016, 19:24

Selv om jeg faktisk gledet meg til akkurat denne dagen i går kveld, klarte jeg ikke helt å holde motet oppe da tiden kom. Morgenen ble absolutt ikke helt som ønsket, men jeg visste bare at jeg måtte komme meg gjennom de få timene slik at ting kunne gå oppover. Planene for i dag var nemlig å kjøre ut til en gård ett lite stykke unna for å finne og hogge årets juletre.

Timene gikk og vi kom oss av gårde. Selv om det sjokkerende nok er rundt ti varmegrader ute holdt jeg på å fryse av meg både armer og ben på de få timene vi var ute av huset. Så gikk vi rundt i en god stund og ble mer og mer oppgitt over å ikke finne det perfekte treet til årets julefeiring. Vi prøvde å overbevise oss selv om at vi ikke var kresne eller kravstore til hvordan treet skulle se ut, men vi endte likevel opp med å si nei til de fleste potensielle kandidatene.

Etter noe som føltes som en evighet fant vi endelig ett tre som kunne leve opp til forventningene vi påstod at vi ikke hadde. Vi var så fornøyde med oss selv at alle som en dro frem både telefon og kamera for å ta bilder og selfies av årets utvalgte. Gleden varte vel i rundt to minutter helt til vi fant ut at treet var mer eller mindre nakent på den ene siden. Så fortsatte jakten, og vi endte opp med ett tidligere alternativ som vi egentlig hadde slått fra oss.

Ettersom det er flere varmegrader og det ikke er noe som kan minne om snø, ga ikke juletrehogsten noe særlig julestemning. Jeg føler at det bare er noen få uker siden jeg var oppriktig irritert over at alle skulle begynne med juleforberedelsene så utrolig tidlig, men nå blir jeg like sjokkert for hver gang jeg tenker på at det er under en uke til jul. Det er minimalt med julepynt i huset, og i går var første gangen familien spiste julemat i år. Alle gaver til venninner og familie er ferdig innpakket og klare til selveste dagen, og julekakene er pent plassert på de fleste bord i huset. Men likevel er ikke julestemningen helt på plass.

Nå sitter hele familien godt plassert i sofaen og ser spent på håndballfinalen mellom Norge og Nederland. I går filmet jeg noe som mest sannsynlig blir den siste videoen på youtubekanalen min før julaften, men etter det har jeg mange spennende planer og ideer til videoer! Videoen jeg skal legge ut i kveld skiller seg litt ut fra videoene jeg pleier å legge ut på kanalen min, men jeg håper at den faller i smak! De siste kveldene har jeg i tillegg jobbet med noe annet spennende som jeg skal sette fart på i nyåret, og jeg gleder meg virkelig til å dele det med dere:)

Når pleier dere å sette opp juletreet?

Vi blogges!

 • Publisert: 18.12.2016             Klokka: 19:24            Kategori: Hverdag
 •        
 • Kommentarer:

En merkelig følelse av tomhet

16.12.2016, 21:53

Selv etter en lang uke føler jeg meg ikke noe særlig sliten. Uken har fløyet av gårde fortere enn jeg har rukket å registrere, og humøret har gått opp og ned uten stopp. En dag føler jeg at jeg kan ta over verden idet jeg står opp om morgenen, men så fort jeg har kommet meg ut døren hjemme ser jeg verken glede eller mening med livet. Dessuten har jeg hatt en merkelig form for tomhet. Jeg kan føle at alt gir så mye mening og at livet er helt fantastisk, samtidig som jeg helst vil legge meg ned på bakken og gråte meg selv i søvn.

Selv om det har vært mye opp og ned denne uken, har jeg heldigvis ikke falt helt sammen. Jeg har verken vært høyt oppe i skyene eller langt nede i dypet. Det har egentlig vært ganske middelmådig, noe som føles utrolig merkelig. De tidligere ukene har det vært ganske så annerledes, mest med tanke på hvor glad og trist jeg har vært. Vanligvis er det noen dager jeg er så langt nede at jeg ikke kan se hvordan i alle dager jeg skal komme meg opp igjen, samtidig som den samme dagen kan inneholde helt fantastiske -men korte- øyeblikk. Jeg kan ikke si at jeg opplever hele dager hvor ting er bra, for det er rett og slett ikke sant. Jeg kan ha små glimt av ekstrem glede, men utenom det føles det ofte veldig mørkt.

Jeg tror at en stor grunn til at denne uken har vært sånn, har vært at jeg rett og slett ikke vet. Jeg vet ikke om jeg er tynn eller ikke, om livet gir mening eller ikke, og heller ikke hva jeg vil gjøre med livet, selv om jeg egentlig vet. Alt er så uvisst, så uavklart. Jeg vet verken frem eller tilbake, og da tar en form for angst over. I livet jeg lever akkurat nå trenger jeg å ha ting planlagt og lagt frem foran meg slik at jeg vet hvilken vei jeg skal gå. Om ikke ender det bare opp med at jeg faller helt sammen i ett kaos av stress, gråt og tanker som svirrer rundt uten stopp.

Dagen i dag har egentlig gått helt fint, selv om jeg hadde ett lite tilfelle av den gode gamle faen-jeg-må-trene-mer følelsen. Men utenom det har alt gått ganske lett. Skoledagen gikk fint, jeg kom meg gjennom dagens planlagte trening, og jeg og mamma fikk endelig pyntet ferdig årets pepperkakehus. Litt utpå dagen i dag kom i tillegg storebroren min på besøk, og derfor ble det taco til middag. Og det er virkelig lenge siden jeg har spist!

Det ble såklart guacamole til tacoen i dag, og jeg fikk se den søteste avokadoen jeg noensinne har sett! Kan det bli bedre?

Nå står jeg godt plassert på kjøkkenet og koker kveldens porsjon grøt. Det er håndball på tv'en og familien skriker og hyler som ett forsøk på å få Norge til å vinne. Etter jeg kom ut av dusjen i dag bestemte jeg meg faktisk for å være litt ekstra grei med ansiktet mitt, og tok en såklat 'nose strip' som jeg fikk i årets julekalender. Det føles alltids godt å få presset litt ansiktspleie inn i de vanlige rutinene;)

Har du noen planer for helgen?

Vi blogges!

 • Publisert: 16.12.2016             Klokka: 21:53            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 1

Slik redigerer jeg bildene mine

14.12.2016, 21:11

Jeg lærer meg stadig flere triks til hvordan jeg kan gjøre både bildene mine, brukerne mine på sosiale medier og youtubevideoene mine bedre. Da jeg først begynte med blogg og youtube var jeg ganske så forvirret og usikker på hvordan jeg skulle gjøre ting og få det til å se bra ut, men ettersom tiden har gått og jeg har lært meg utrolig mye, kan jeg endelig sette meg ned og vite med sikkerhet hva jeg gjør. Men det er selvfølgelig ikke uten hjelp. Jeg har testet ut og prøvd gjennom utallige apper og nettsider på jakt etter noe jeg kan bruke fast til youtube, bilder og blogg, og selv om det meste har endt opp med å bli slettet og glemt har jeg også funnet noen som har reddet meg.

Når jeg blar gjennom alle bildene jeg har lagt ut på instagram og kommer helt nederst til det første jeg la ut, får jeg litt gåsehud. Og det er ikke fordi det er vakkert. Lyset er dårlig, fargene er uskarpe og det ser virkelig ut som om det ble tatt med lukkede øyne. Men etter jeg oppdaget en app som heter Aviary, har alt endret seg! Der kan jeg justere både lysstyrke, varme, kontrast og metning, i tillegg til at jeg kan gjøre deler av bildet (eller hele bildet) lysere.

Her er ett bilde jeg tok i forbifarten for noen dager siden. Det er ett typisk bilde jeg kan finne på å legge ut her på bloggen, men da må det såklart bli redigert litt først.

Da justerer jeg helt enkelt på lysstyrken, eksponeringen, kontrasten, varmen og metningen, før jeg som oftest gjør bakgrunnen hvitere. Akkurat det med å gjøre bakgrunnen hvitere har jeg ikke gjort på dette bildet, men om det skal legges ut på f.eks instagram gjør jeg som regel det.

Her er enda ett bilde jeg ofte tar for å legge ut på instagram eller her på bloggen. På dette bildet ville jeg spesielt fikset på lysstyrken, metningen og varmen, i tillegg til å gjøre bakgrunnen mye hvitere.

Her er det samme bildet etter en runde redigering, og dette bildet ligger også godt plassert på Instagrambrukeren min, Tereseh0ff .

Jeg er virkelig heeelt avhengig av denne appen! Helt siden jeg oppdaget den for en god stund siden har jeg brukt den uten stopp, og det er sjelden at jeg tar ett bilde uten å redigere det hos Aviary. Anbefales virkelig å skjekke ut;)

Hvilke apper bruker du til å redigere bilder??

Vi blogges!

 • Publisert: 14.12.2016             Klokka: 21:11            Kategori: Blogg
 •        
 • Kommentarer: 0

Noen kvelder må en bare slappe av

13.12.2016, 20:59

For øyeblikket orker jeg absolutt ingen ting. De siste dagene har vært ett stort kaos av tanker, stress og hendelser, men jeg har likevel ikke gitt meg selv lov til å slappe av. Jeg kjenner bare hvor sliten og utmattet jeg er av hele hverdagen, noe som burde vært helt greit med tanke på at det snart er jul og juleferie. Men sånn er det bare ikke. Ferier generelt er ikke noe særlig lett for meg, og jul er enda verre. Og da sier det vel seg selv at de to tingene sammen er så å si fæle. De siste årene har julen vært en lang, mørk stund med masse mat jeg ikke kan spise og kos jeg ikke klarer å være med på, og det at alle går rundt og liksom skal være så lykkelige gjør det ikke akkurat noe bedre.

Uansett, jeg kan ikke ta sorgen på forskudd. I det minste ikke enda. Julen er rett og slett bare noe jeg må komme meg gjennom, og det kan aldri skade med noen dager uten skole og alt stresset rundt det. De neste dagene må jeg uansett prøve å få slappet av litt mer enn jeg har gjort i det siste, og få samlet sammen litt energi til siste innspurt for året. Tenkt på det da, det er snart ett nytt år, men som vanlig prøver jeg å ha positive tanker om det som skal komme.

Vi blogges!

 • Publisert: 13.12.2016             Klokka: 20:59            Kategori: Hverdag
 •        
 • Kommentarer: 1

Jeg vasker håret to ganger i uken, og det har aldri føltes renere

12.12.2016, 21:15

Etter at jeg tok avgjørelsen og klippet av en god del av det lange håret jeg hadde spart på i en lang stund, har det vært lettere enn noensinne å stelle og ta vare på det. Jeg trenger ikke fullt så mye produkter, det tar kortere tid, og om morgenen trenger jeg såvidt å dra en børste gjennom det før jeg går ut døren hjemme. Men det som føles som det absolutt beste med alt dette, er at jeg nesten ikke trenger å vie en tanke til hårvasken. Når jeg først er mer eller mindre nødt til å vaske det, er det unnagjort på null tid, og dessuten er det så og si sjelden at det må noen hårvask til. De siste ukene har jeg vendt meg til å vaske håret sjeldnere og sjeldnere, og for øyeblikket trengst det ikke mer enn to ganger i uken!

Det er såklart ulikt fra dag til dag og uke til uke. Noen dager er det rett og slett en dårlig hårdag, og noen uker blir håret fortere skittent eller fett enn vanlig. Jeg prøver likevel å holde meg til å vaske håret like sjelden som nå, altså rundt to ganger i uken. Det er uansett sånn at håret vender seg til det, og alt i alt er det bedre i lengden å vaske det to ganger i uken enn hver dag, noe jeg vet at mange gjør.

For noen måneder siden fant jeg rett og slett noe som skulle vise seg å bli en livredder for håret mitt. En sjampo fra Lush som heter Big, har gjort underverker for håret mitt, selv om prisen er ganske mye høyere enn ønsket. Den gjør at jeg til tider ikke klarer å la være å dra fingrene gjennom håret for å kjenne på hvor glatt og mykt det er, og i tillegg gir den masse volum til flatt og livløst hår.

Om du kunne tenke deg å ta en nærmere titt på denne Big sjampoen, kan du klikke Her !

Dette året har faktisk vært ett veldig godt år for håret mitt, og for en liten stund siden skrev jeg ett innlegg med noen av mine beste tips for å få sunt og vakkert hår! Om du vil ta en titt på disse tipsene kan du klikke Her :)

Nå er jeg helt utslitt etter en lang mandag, og er klar for å slappe helt av resten av kvelden. Jeg håper dere har hatt en super dag!

Hvilke hårprodukter bruker du?

Vi blogges!

 • Publisert: 12.12.2016             Klokka: 21:15            Kategori: Inspirasjon
 •        
 • Kommentarer: 1

Slik får du til en fin og enkel julesminke // Christmas Party Makeup Tutorial

11.12.2016, 21:18

Det er helt utrolig hvor fort tiden går, og nå er det under to uker igjen til selve julaften. Selv om jeg ikke er noen stor tilhenger og fan av julen, og mer eller mindre synes at det hele er ganske så oppskrytt, er det en viss følelse med det hele. De lange kveldene med julemusikk, familietid og kakebaking er ikke noe man får resten av året. Men nå som julaften begynner å nærme seg i en utrolig fart, har jeg satt sammen en enkel sminkelook som passer perfekt til julaften, uansett om du skal være hjemme med familien eller på fest. 

Jeg kan ikke få sagt hvor utrolig mye jeg setter pris på dere som liker og kommenter videoene mine, og spesielt dere abonnenter. Dere betyr utrolig mye for meg!

Pleier du å pynte deg noe ekstra på julaften?

Vi blogges!
 

 • Publisert: 11.12.2016             Klokka: 21:18            Kategori: Youtube
 •        
 • Kommentarer: 0

Slik henter jeg inspirasjon

10.12.2016, 22:33

Man kan si hva nå enn man vil, men det forandrer uansett ikke på fakta. Selv om sosiale medier på mange måter har kludret til både den gode gamle hverdagen, selvfølelsen og tankene til de fleste mennesker, er det samtidig en viktig del av livene til mange. I tillegg til å få med meg siste nytt fra venner, lese sladder om kjendiser og ta uendelig med selfies på Snapchat, er også sosiale medier stedet jeg henter inspirasjon og motivasjon. Ting jeg kan lage, sminke, nye treningsøvelser og tips. Det er så mye at man rett og slett blir overveldet av mengdene.

Jeg vet ikke helt når jeg laget min første bruker på instagram eller sendte min første snap, men det føles allerede som livsviktige hendelser. Opp gjennom årene har jeg også funnet nye og spennende apper og nettsider å hente inspirasjon fra, og det skifter fra måned til måned hvilke jeg bruker mest. For øyeblikket er det Tumblr jeg bruker mest tid på. Der kan jeg finne inspirasjon av alt fra sminke til oppskrifter og alt annet tenkelig! På Tumblr lager man sin helt egen "blogg", altså en bruker, hvor man kan legge ut både bilder, linker, videoer, sitat og tekster, samtidig som alt du liker fra andre brukere også havner der. Jeg er virkelig helt avhengig av denne nettsiden, og der er alltid noe å finne!

Bloggen min på Tumblr heter selvsagt noe som involverer både sminke og mat, nemlig makeupanddinner. Om du allerede har en bruker på Tumblr kan du gjerne følge bloggen min, men om du ikke har noen bruker burde du virkelig lage en! Der er noe for enhver smak;)

Har du en bruker på Tumblr, og hva heter den?

Vi blogges!

 • Publisert: 10.12.2016             Klokka: 22:33            Kategori: Inspirasjon
 •        
 • Kommentarer: 1

Når du så og si aldri er sosial

09.12.2016, 21:07

Når man har så mye tanker og utfrodringer i hverdagen ender det fort opp med ensomme dager hjemme. Sånn sett er jeg vel egentlig en skikkelig loner. Alt det sosiale på skolen slår meg rett og slett helt ut, og vanligvis er det ikke på tale å skulle noe mer slikt etter skolen. Det er ikke engang noe spørsmål! En gang i blandt, som ikke er ofte, kan jeg slå til og i det minste prøve å være mer sosial, og da er det mer eller mindre sjokktilstand i hjemmet. Hvor skal jeg, når vil jeg bli hentet, hva skal vi finne på, alle blir helt forundret over hva i alle dager som skjer når jeg skal gjøre noe utenfor komfortsonen. Men den må utvides. Jeg kan ikke vende meg mer til å sitte hjemme hver kveld hver dag i uken, uten noen annen form for kommunikasjon med omverdenen enn Snapchat.

Sist gang jeg var med på noe som lignet på sosialt, var for noen uker siden på en såkalt "friendsgiving".

Så skjer det igjen. I kveld skal jeg på en liten venninnesammenkomst med resten av jentegjengen, og som alltid gir det meg litt hjertebank. Problemet blir fort det at jeg bare sitter i min egen lille boble og tenker på alt mulig jeg ikke burde tenke på. Og akkurat det gjør jeg nok av hjemme. I kveld blir det mest sannsynlig mye god gammeldags jentesnakk, litt usosial telefonbruk og forhåpentligvis får vi også filmet en video til youtube. Jeg kan uansett ikke gjøre stort mer enn å dra dit og se hvordan det går. Om det går bra er det supert, og om ikke er det en kort vei hjem.

Nå er det er ikke lang tid til avreise, og jeg har planer om å gå en tur i den friske kveldsluften før den tid. I dag er det nemlig treningsfri, og jeg føler rett og slett at en gåtur er noe jeg må på disse dagene. Nå kan jeg bare håpe og tro at resten av dagen blir vellykket!

Vi blogges!

 • Publisert: 09.12.2016             Klokka: 21:07            Kategori: Hverdag
 •        
 • Kommentarer:

Kommer jeg noensinne til å bli frisk

06.12.2016, 21:01

Uansett hvor hardt jeg prøver, klarer jeg ikke å se for meg hvordan andre på min alder har det. Hva de gjør på fritiden, hva de spiser og hvordan de tenker, alt er bare en helt annen verden for meg. De siste årene har hverdagen min blitt snudd helt på hodet, også for hele resten av familien. Vi kan ikke ha middag før klokka fire, alle planer må være godt planlagte på forhånd slik at de ikke skal komme i veien for rutinene mine, og jeg er så og si aldri med noen etter skoletid. Hele livet mitt har tatt en helomvending i forhold til slik det var før, og det er mer slitsomt enn jeg makter å forklare. Alt jeg gjør er ting jeg enten må gjøre, eller føler at jeg må gjøre, og jeg kan ikke huske sist gang jeg gjorde noe jeg faktisk ville. Hodet og tankene mine har tatt over hver eneste lille bit av livet mitt. Prioriteringene mine, det sosiale livet, selvfølelsen, rett og slett alt, og spesielt det jeg hadde før. 

Så kommer spørsmålet, "hva vil det si å være frisk?". Ikke "frisk" som i at man ikke har influensa og ikke er forkjølet, men "frisk" som i frisk fra dette. Frisk fra tankene, rutinene, sorgen og smerten. Det er nemlig ikke slik at jeg er frisk når jeg har nådd en normal vekt, og heller ikke når jeg begynner å spise normalt. Det ligger så utrolig mye bak alt dette, så mye at ikke engang jeg vet helt hva det er. Det er oftest som en uendelig rundgang som begynner med selvbilde og slutter med sorg, før den går rett over på selvbilde igjen. Det er nok det som ligger i grunn for alt. Selvbildet. Jeg har aldri vært fornøyd med kroppen min, selv om jeg ikke brydde meg noe særlig om den før jeg ble syk. Men det gjorde alltid vondt å bli kalt tjukk og stygg, uansett om jeg lot det gå innpå meg eller ikke. Nå hater jeg kroppen min mer enn noensinne, men redselen for å forandre på den er likevel altfor stor og skremmende. Da jeg først ble syk var det nok tankene på at jeg kunne forandre på kroppen min som gjorde at jeg bare ble sykere og sykere. Tankene om at det jeg ikke likte på kroppen min kunne forsvinne om jeg sultet meg, og at det ville gjøre meg lykkelig. "Drømmekroppen" var det. Det var den jeg letet så desperat etter, for den jeg hadde var aldri bra nok. Verken for meg eller andre. Jo mer jeg sultet meg, jo tynnere ble jeg, og tankene ble til en diger floke av alt jeg ønsket, ville, ikke ville, måtte og ikke maktet. Drømmene mine ble knust en etter en, for hva ellers? Hvordan kunne jeg holde på en drøm når alt jeg ville ha var drømmekroppen?

Helt ærlig tror jeg aldri at jeg kommer til å bli helt frisk. Det kommer mest sannsynlig alltid til å ligge igjen noen tanker om både selvbilde, trening, mat og meningen med livet mitt, og noen dager kommer de til å være verre og mer uutholdelig enn andre. Jeg føler ofte på meg at jeg er på god vei mot ett 'normalt' liv, men noen dager faller jeg rett ned. Ned i ett dypt, svart hull som tar alt av energi, selvfølelse og glede ut av meg, og etterlater meg med intet. Ingen følelser, ingen tanker, bare "hvorfor i alle dager er jeg her". Men jeg er stolt av meg selv. Stolt av at selv om jeg oftere enn jeg har klart å telle, har vært så langt nede og har hatt så lyst til å gi opp, likevel har gått videre. Stolt av at jeg er den eneste som har overlevd akkurat dette livet 100%.

 • Publisert: 06.12.2016             Klokka: 21:01            Kategori: Anoreksi og ortoreksi
 •        
 • Kommentarer: 1

"Du kan si det du vil, fire øyenskyggepaletter er fornuftig for meg!" // Innkjøpsvideo fra Gdansk

04.12.2016, 23:20

Det er helt ufattelig hvor fort tiden har gått i det siste. Det føles som om vi akkurat gikk ut av sommermånedene, men i virkeligheten er vi allerede kommet oss godt i gang med desember, den første julemåneden! Dessuten gikk november så fort at jeg nesten ikke rakk å reagere! Nå er det slutten av fjerde desember, som faktisk også er andre søndag i advent. Akkurat det innså jeg faktisk ikke før for noen få timer siden. Uansett, snart jul eller ei, siden det er gått en uke siden jeg slo meg løs med shoppingen i Gdansk, har jeg endelig lagt ut en innkjøpsvideo på youtubekanalen min, Thoffies Makeup, og selv om innkjøp ikke akkurat har noe særlig med julen å gjøre, har jeg klart å skvise inn litt julestemning i denne videoen;)


Nå har jeg plantet meg godt til rette i sofaen, og jeg kjenner allerede trettheten komme sigende. Till tross for at jeg sto opp ganske sent har det vært en lang dag med både slitsom trening, litt julehandling og en masse annet, men nå er det endelig avslapning på programmet. Om du likte denne videoen må du huske å gi den en 'tommel opp' og gjerne abonnere til kanalen min! Det setter jeg utrolig stor pris på!

Vi blogges!

 • Publisert: 04.12.2016             Klokka: 23:20            Kategori: Youtube
 •        
 • Kommentarer: 1

Sjokolade på øyelokkene // Review + Swatches

01.12.2016, 21:35

Om det er én ting som bringer utrolige mengder med lykke til dagen min, så er det ny sminke og swatches av ny sminke. Derfor er det akkurat det jeg skal gi dere en smakebit av i dag! Som jeg skrev om i forrige blogginnlegg, har jeg for bare en liten stund siden kapret meg tre nye øyenskyggepaletter til kolleksjonen min, og i dag er det på tide å vise frem disse skjønnhetene! Disse palettene er fra merket I Heart Makeup, som er ett utrolig billig merke av høy kvalitet, men også kreativitet. Og akkurat det med kreativitet kan man godt se på disse palettene, som alle er formet og designet som sjokoladeplater. De selger disse palettene som kommer i åtte ulike varianter på nettsiden Tambeauty.com, for under 100kr per stk.

Siden jeg er mer eller mindre forelsket i alle disse tre palettene, har det ikke så alt for mye å si hvilket jeg går løs på først, men jeg starter med det jeg tror er en sikker favoritt for mange. Death By Chocolate palettet byr på ett stort utvalg enkle, matte øyenskygger som passer perfekt til en litt nude look, men også mørke, dramatiske farger som tar en look fra enkel til unik på null komma niks. Som i de fleste andre palettene i denne serien inneholder også dette to lyse øyenskygger som er perfekte som highlight i øyekroken!

Både konsistensen og pigmentet på disse øyenskyggene er helt fantastiske, og det er virkelig sjokkerende at det hele selges for under hundre kroner! Såklart, noen av fargene er mindre pigmentert enn andre, noen har annen konsistens enn de andre og så videre, og så videre, men alt i alt er dette en super investering eller gaveide.

Fra venstre til høyre: Divine, Mocha Lover, Dipped, Choc-fest, Buttons, Frosted Choc, Delight, Sweet Shop, Sugar, Double Dip, Tob-le-rone, Wonka, Milky.

Farger som ikke er med på bildet: Smoothly, Adorable og Way

Mine favoritter: Divine, Dipped, Frosted Choc og Sweet shop

Om du vil ha mer info om dette palettet kan du klikke Her

Fra ett palett til ett annet, vi bare kjører på! For å være helt ærlig har dette palettet blåst meg helt av banen, noe jeg mistenker å være på grunn av de unike rød-oransje fargene som skiller seg så godt ut. Dessuten byr Chocolate Vice palettet på ett utvalg av helt utenkelig nydelige glitrende øyenskygger, med sjokkerende mengder pigment. Det er ikke tvil om at de glitrende fargene er mer pigmenterte enn de andre, men for min del synes jeg at det er like greit. Da blir det automatisk lettere å bygge opp en matt, nude look.

Fra venstre til høyre: Require, Convert, Treat, Habit, Persuade, Crave, Lust, Reason, Must, Maleficence, fancy.

Farger som ikke er med på bildet: Vice, Sway, Satisfy, Need og Appeal.

Mine favoritter: Habit, Persuade og Maleficence

Om du vil vite mer om dette palettet kan du klikke Her

Dette siste palettet nølte jeg ganske så mye med å kjøpe da jeg sto i butikken, men jeg angrer så absolutt ikke på valget jeg endte opp med! Naked Chocolate palettet inneholder for det meste bare ganske simple, nude øyenskygger i fantastiske bruntoner, men der er også noen som skiller seg ut og gir en mulighet til å lage alt fra en helt nude look, til en dramatisk festsminke.

I dette palettet er en stor del av fargene glitrende, men siden det også gir mange ulike matte farger er det perfekt til mange anledninger, og spesielt for dem av dere som elsker en nude look på øyelokkene!

Fra venstre til høyre: Don't let go, Break me up, Consume me, All is lost, Lick me, Fool's gold, One more bar, Devour me, Tear the wrapper, Love you to death, Pray for me, Dipped, Tease Me.

Farger som ikke er med på bildet: White Light, Set Me Free og Bring Down Angels

Mine favoritter: Don't let go, Break me up, All is lost og One more bar.

Om du vil vite mer om dette palettet kan du klikke Her

Dette er da de fleste og viktigeste av mine meninger om disse tre palettene. For å være helt ærlig er jeg helt blåst av banen av absolutt alle tre, men jeg merker at det som er mest fristende å dra frem fra sminkeskuffen er Naked Chocolate, det siste jeg har snakket om i dette innlegget. Uansett, jeg anbefaler disse palettene på det høyeste, både til deg selv og som gave! Og om du lurer, så er grunnen til at bildene av swatches ikke inneholder alle fargene at de lyseste ikke vises på huden min;)

Har du testet noen av disse palettene før?

Vi blogges!

 • Publisert: 01.12.2016             Klokka: 21:35            Kategori: Sminke & Skjønnhet
 •        
 • Kommentarer: 0
teresehoff

teresehoff

Heisann, og velkommen til bloggen min! Da jeg først startet denne bloggen skrev jeg for det meste om sminke, skjønnhet og klær, i tillegg til en god del om sykdommen min. Da jeg var 11 år gammel ble jeg diagnosert med anoreksi, og etter flere år med kjemping mot det, fikk jeg også alvorlige treningsforstyrrelser. Nå, etter tre år med kjemping, slit og tårer, kan jeg endelig si at jeg er på bedringens vei, og nå har bloggen min forandret seg helt. Jeg har forelsket meg helt i treningen, og med "prosjekt pålegging" i full gang, spiser jeg mer enn på lenge. Og merkelig nok er det disse to tingene som har reddet meg fra spiseforstyrrelsene. Trening og mat har blitt til det jeg interesserer for, selv om det ennå er det jeg sliter med og kjemper mot. Men jeg vet at dette er min vei, og jeg håper at dere vil følge meg på den <3


Følg meg

bilde   bilde   bilde