hits


Baksten fra helvete

09.12.2017, 22:05

Noe av det mest avslappende og beroligende jeg vet om, er faktisk å bake. Bare stå på kjøkkenet, ha musikken på full guffe i bakgrunnen, og slå meg løs med ulike oppskrifter og ingredienser. Har det vært en stressende dag til å begynne med, endrer det seg alltid med en liten bakst.

Sånn er det i det minste dersom baksten er vellykket. Jeg har akkurat brukt de siste to timene på å forsøke å bake ett bananbrød jeg har elsket tidligere, men det hele har endt med katastrofe. Toppen ble brent og innsiden var flytende. Og akkurat det var ikke med på å få ned stresset for å si det sånn. Jeg danset mer eller mindre rundt i min egen lille boble i ett sekund, skikkelig spent på å omsider gomle i meg ett deilig kakestykke, og i det neste stod jeg og kastet brødet i søppla.

 

Og ikke bare brukte jeg en god del tid og krefter på dette forsøke på en vellykket bakst, jeg fikk også sløst bort en god del penger. Til dette brødet brukte jeg nemlig en proteinpudding, en proteinbar og en god del proteinpulver, i tillegg til masse annet ræl som nå ligger og gosser seg i søppla. Men hvem hadde jeg vel vært dersom jeg valgte å ikke engang smake på sørpen av ett bananbrød. Jeg fant naturligvis frem en skje, la katastofen over på ett fat, og begynte rett og slett å gomle i meg restene av bananbrødet, Og det smakte dessverre helt himmelsk.

 

 

Men nå begynner altså dagen å gå mot en ende, og til tross for det mislykkede bakeprosjektet, har det vært en utrolig fin dag. Jeg har tilbragt mesteparten av dagen med min partner in crime, Mathilde, og vi har både shoppet, trent og spist. Noen av mine favoritter, hehe:D

Nå er det på tide med litt kveldsmat og filmkos!

Vi blogges!

 • Publisert: 09.12.2017             Klokka: 22:05            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer: 0

Det beste med julen

04.12.2017, 21:28

Jeg vet ikke med dere, men noe av det beste jeg vet med juletiden er maten. Så lenge jeg kan huske har jeg ikke tillatt meg selv å faktisk kose meg litt og unne meg god, kanskje litt usunn mat. Men nå er det plutselig helt annerledes. Nå kan jeg stå på kjøkkenet og gomle i meg pepperkakedeig under julebaksten, og ting som julemenn, pepperkaker og riskrem er ikke lenger 'fy-mat'. 

Men det er ikke bare disse småkakene og julebaksten som virkelig gleder meg for øyeblikket. Nå som julen nærmer seg med stormskritt og det bare blir færre og færre dager til selveste julaften, kommer nemlig merke etter merke ut med nye 'limited edition' juleprodukter. Og ja, jeg snakker selvfølgelig fortsatt om mat;) NJIE har fått en proteinpudding med pepperkake-smak, Barebells har fått en ny Milkshake og NOCCO sine supersøte, rosa energidrikker er igjen å få tak i i butikkene. Og det er ikke noe annet som gir meg mer julefeelingen enn disse tingene!

 

 

I går kveld bestemte jeg meg rett og slett for å teste ut noe litt nytt som jeg har gledet meg skikkelig til. Så da ble det rett og slett en solid skål med puffet havre (jeg har som alltid evnen til å fylle skålen mer enn hva som burde være fysisk mulig), toppet med Barebells sin nyeste milkshake. Og selv om jeg ikke hadde noen anelse om hva "Fudge" liksom skulle smake, endte jeg opp med å elske den! Det er nok en ny favoritt! 

 

 

En ny ting for meg er også disse 'Skum Tomte' energidrikkene fra NOCCO, ett merke jeg egentlig ikke er så alt for stor fan av. Joda, noen av drikkene deres er utrolig gode, men mine smaksløker er ikke så glad i flertallet. Uansett, for en liten stund siden smakte jeg disse for første gang, og jeg bestemte meg automatisk for å sikre meg to til under den "lille" Black Friday handelen min (se alt jeg kjøpte HER!). Disse er utrolig søte på smak og minner faktisk skikkelig om juleskum, noe jeg ikke har smakt på år og dag. 

Nå har jo enda en ny uke begynt, og jeg for min del har hatt en utrolig fin start på uka. Med en effektiv treningsøkt bestående av rygg, biceps og mage, har jeg virkelig satt standaren for resten av uka. Og fy så deilig det er å ikke ha noen tentamener eller prøver å tenke på! Denne tentamensperioden har rett og slett tatt helt knekken på meg, og nå er hodet mitt helt overfylt av matteformler, gramatikkregler og virkemidler. Så det skal bli deilig med noen litt roligere uker nå fremover!

Jeg håper at dere har hatt en super start på en ny uke!

Vi blogges!

 • Publisert: 04.12.2017             Klokka: 21:28            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer: 0

New In fra Tights.no og Women's Best!

02.12.2017, 21:23

Jeg vet ikke med dere, men da det begynte å nærme seg 'Black Friday' og alle tilbudene det innebærer, lovet jeg meg selv at jeg ikke skulle kjøpe noe. Jeg har jo i bunn og grunn alt det jeg trenger, og det skader jo ikke å spare litt penger. Så tok det vel rundt to timer før jeg ga etter og plutselig hadde lagt inn tre solide bestillinger på tre ulike nettbutikker. 

Jeg synes helt ærlig at hele greia med Black Friday er litt oppskrytt, for når alt kommer til alt er det for det meste kun salg på noen få varer som butikken ikke fikk solgt årene før. Jeg har ihvertfall aldri fått noe særlig ut av disse salgene, og froventingene mine var mer eller mindre ueksisterende i år. Men så kom jeg jo over det ene gode tilbudet på nettet etter det andre, og på ett tidspunkt var pengene oppbrukt på ny. Men angrer jeg? Å neida;)

 

 

De to første sidene jeg bestilte ting fra, var Tights.no og Womens Best. To av mine ABSOLUTTE favoritter! De hadde begge en god del snasne tilbud som matelskeren i meg ikke klarte å unngå, så jeg unnet meg like gjerne en god del:D 

Fra Tights.no ble det som vanlig en god del protenbarer fra en rekke ulike merker, og denne gangen endte jeg blandt annet opp med noen fra Nutramino, Bodylab og Oh Yeah. Så slo jeg meg jo naturligvis ut og kjøpte noen av Nocco sine 'Skomtomte' energidrikker, Barebells sin nyeste milkshake og noen nyheter fra Bodylab.

I år hadde faktisk Women's Best ett helt sykt Black Friday tilbud. Med hele butikken på opp til 50% avslag, fikk man i tillegg FEM gratis produkter når man handlet noe! Så jeg endte opp med en solid handlekurv, og over 12 godsaker jeg har gledet meg til å få siden jeg bestilte! Jeg kjøpte selv bare sju ting, deriblandt sjokoladepålegg, noen pakker kjeks og to porsjoner med 'protein bites', men med de fem tingene jeg fikk GRATIS endte jeg (som dere sikkert skjønner) opp med enda mer!

 

Disse Limited Edition 'Skum Tomte' energidrikkene fra Nocco er farktisk utrolig gode! De smaker seriøst som godteri, og da kan man vel ikke klage;)

De kan dere kjøpe hos Tights.no HER!

 

En av mine favoritter fra Women's Best er disse 'protein bitene'! De kommer i en rekke ulike smaker, og er perfekte som en liten snacks eller bare noe å knaske på. Jeg for min del klarer ikke å bare spise en;)

 

Nå venter jeg bare på en gjenstående pakke, og når jeg får den skal det selvfølgelig filmes en innkjøpsvideo fra alle innkjøpene mine! Men det kan jo ta litt tid med tanke på mac'en min som er på reperasjon... Men i dag fikk jeg i det minste delt noen nye bilder med dere, og det er jo ikke værst!

Vi blogges!

 • Publisert: 02.12.2017             Klokka: 21:23            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:

Det finnes alltids middag

26.11.2017, 21:43

Fy søren så lav jeg er på motivasjon akkurat nå! Etter noen uker med alt for mye styr og stell etter min smak, begynner jeg å kjenne energien renne ut av meg sammen med både motivasjon og overskudd. Så dagens treningsøkt var utrolig tøff å komme seg gjennom, og nå er jeg helt kake. 

På litt ekstra slitsomme dager er det alltid en stor trøst å komme hjem til middag. Da kommer jeg bare inn døra, slenger fra meg enten skolesekk eller treningsbag, og lemper ned ved spisebordet med ferdig middag foran meg. Da blir plutselig alt mye bedre! Sånn var det både i går og i dag, og helgemiddagene er alltids litt ekstra kos i forhold ellers. I dag var det pappas (verdens beste) fiskesuppe som stod på menyen, noe som har vært fast søndagsmiddag hjemme oss oss i en god stund, og i går var det en gammel favoritt som ble laget på ny. Og akkurat den oppskriften tenkte jeg at er for god til å ikke deles med dere! 

I går var det en slags variant av kylling Tikka Masala som stod på menyen, og det er helt vanvittig hvor godt og sunt noe så billig og enkelt kan være! 

 

 

Kylling Tikka Masala

 

Du trenger:

1pk lårfilet av kylling fra Rema 1000

1 stor løk

1 fedd hvitløk

Tikka Masala krydder

1 boks mais

Ingredienser til valgfri salat, f.eks: isbergsalat, agurk, paprika og fetaost

 

Slik gjør du:

1. Stek løk og hvitløk i en stor stekepanne (helst wokpanne).

2. Tilsett krydderblandingen, mais og kjøttet, og stek til kjøttet er gjennomstekt.

3. Server med valgfri salat (jeg elsker en blanding av isbergsalat, agurk, mais, paprika og fetaost!) og eventuelt brød:D

ENJOY!

 

 

Så enkelt kan det altså gjøres! Dette er en av mine absolutte favoritter (hehe, egentlig er vel mer eller mindre alt det!), og det er bare sååå digg på litt kalde dager nå på denne tiden av året. Denne oppskriften må dere prøve!

Nå er jeg rett og slett så sliten at jeg ikke helt vet hvor jeg skal gjøre av meg, og resten av kvelden skal jeg prøve å koble av så godt som mulig. 

Vi blogges!

 

 • Publisert: 26.11.2017             Klokka: 21:43            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer: 1

Litt for tidlig?

25.11.2017, 22:56

Det er merkelig hvor fort en dag kan snu. Da jeg våknet i dag tidlig var humøret mitt mildt sagt på bunn, og jeg var rett og slett bare sur og grinete. Så hele morgenen ble brukt på sipping og suring og sure kommentarer hver gang noen prøvde å få kontakt med meg, men etter frokost og en liten tur i frisk luft ble plutselig alt bedre. Da klarte jeg omsider å se lyset og få opp humøret igjen, og siden den gang har dagen fløyet av gårde.

Nå har jeg altså kommet hjem fra trening, spist middag og er i full gang med årets første julebakst, nemlig pepperkaker. Jeg er egentlig sterkt imot en så tidlig start på julen, men mamma insisterte på å lage pepperkakedeig i formiddag. Og nå som hun har dratt på besøk til en venninne og sa at jeg kunne begynne å steke pepperkakene, er det nettopp det jeg gjør. Og det er faktisk farligere enn det høres ut som, for jeg klarte å skjære meg på en liten bit aluminiumsfolie allerede FØR jeg hadde tatt deigen ut av kjøleskapet. Hvor flaks går det an å ha liksom, haha!

 

Nå begynner det allerede å gå mot en slutt for denne lørdagen også, og jeg merker hvor mye jeg setter pris på fridager og helger for øyeblikket. Det er bare alt for mye prøver og tentamener og styr og stell på skolen for tiden, og det tærer litt på kreftene i lengden. Men det er deilig når det er over! I mellomtiden må jeg i det minste prøve å kose meg mest mulig når jeg har fri, gjøre det jeg selv vil og gi kroppen og hodet litt hvile. 

 

Kom plutselig på de nye proteinpuddingene fra NJIE, de som skal smake pepperkake, og jeg vet ikke helt va som er galt med meg. Jeg føler at jeg er den eneste som ikke digger disse! Jeg har slukt både en og to, men etter noen få biter synes jeg at det blir litt kvalmende og kunstig. Og jeg som elsker mer eller mindre ALT, haha;D  Men den passer faktisk helt perfekt i bananbrødet som jeg har fått helt dilla på å lage, og gir skikkelig digg smak! Den oppskriften kan dere se ved å klikke HER!

Vi blogges!

 

 • Publisert: 25.11.2017             Klokka: 22:56            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer: 1

Dagens unnasluntring + Mine favoritter fra Women's Best

23.11.2017, 21:24

Selv etter en litt for lang uke med litt for mange timer tentamen, tentamenforberedelser og noen små stressanfall her og der, har både energi og motivasjon vært på plass gjennom hele dagen. En ting jeg ikke kan si om begynnelsen på uka. De siste dagene har jeg for det meste hatt lyst til å droppe det meste og bare sove meg gjennom både skole og trening, men på magisk vis har jeg kommet meg gjennom. Litt av grunnen er vel takket være all netthandelen jeg har unnet meg de siste dagene, og dermed tanken på treningsklærne og maten som nå er på vei til postkassen min. Da kan vel ikke livet være så galt.

Med litt for mye energi og treningslyst etter dagens tentamen, klarte jeg ikke å opprettholde torsdagens faste treningsfri. Så jeg dro rett og slett på meg treningsklærne, fikk i meg enda litt mat (på sånne dager ender jeg alltid opp med å gå og spise dagen lang), og tok veien til treningssenteret. Det ble bare en kort økt med litt løping og mageøvelser, men det var skikkelig digg å få svetten på plass!

 

 

Jeg har jo som sagt slått meg litt løs på nettet de siste dagene. Med alle disse salgene som har pågått denne uken har det jo ikke vært mulig å la være! Så jeg har hatt en real handel på både Women's Best og Tights.no, to av mine absolutte favoritt nettbutikker som begge byr på ekstremt mye fint. Både treningsklær og mat! Og nå klarer jeg nesten ikke å vente på de to pakkene som er på vei til postkassen min:D 

 

For øyeblikket har Women's Best et helt sjukt bra salg, og det slo jeg meg med glede løs på! De har noen av mine absolutte favorittprodukter når det kommer til litt sunnere snacks og mat, noe jeg ofte får spørsmål om. Det er jo så mye å velge i, så hvordan skal man egentlig klare å velge noe?! Men ta det rolig, jeg skal selvfølgelig gi dere en hjelpende hånd og tipse om mine favoritter fra nettbutikken:D

 

Mine favoritter fra Women's Best!

 

1. Protein Creme med Chocolate og White Chocolate smak // HER

2. Protein Bites // HER

3. Protein Power Cookies // HER

4. All-In-One Whey Protein med Cookies & Cream smak // HER

 

Dette proteinpulveret er himmelsk i bakst! Jeg elsker både å lage muffins og bananbrød med dette!

 

Å som jeg gleder meg til pakkene mine ankommer! Har du bestilt noe fra alle disse 'Black Friday' salgene?

Vi blogges!

 • Publisert: 23.11.2017             Klokka: 21:24            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer: 1

Hvordan få i seg nok protein

22.11.2017, 21:26

For ett år siden visste jeg nok ikke hva protein var. Da var det minst mulig kalorier som var tingen, null tilsatt sukker var en nødvendighet, og det jeg spiste burde helst inneholde så lite fett som mulig. Men på ett eller annet tidspunkt snudde det. Da jeg satte i gang "prosjekt pålegging" fikk jeg stadig ett større ønske om å bygge muskler og være sterk, og siden den gang har protein vært ett must for meg. 

Det var en periode hvor jeg spiste utallige proteinbarer og var helt gal etter å få i meg mest protein som bare mulig. Og en proteinbar pluss en proteinpudding eller drikke hver dag, blir fort litt dyrt over lenger tid. Jeg var rett og slett litt forvirret og skjønte ikke helt hvordan eller hvor mye protein jeg i det hele tatt trengte for å nå målene jeg hadde satt meg. Men etter litt prøving og feiling har jeg lært en hel del, og deriblant hvor unødvendig det egentlig er med alle disse dyre proteintilskuddene for å se resultater med treningen! Her er noen av mine favoritter!

 

Cottage Cheese: Også kjent som min beste venn;) Jeg ELSKER rett og slett cottage cheese, og det går faktisk ikke en dag uten. Og selv om cottage cheese kanskje ikke har det beste ryktet og fort blir stemplet som litt kjedelig, kan det gjøres så godt så enkelt! Jeg er blant annet helt avhengig av klassikeren "cottage cheese med syltetøy", og med litt ekstra søtning blir det helt fantastisk! Cottage cheese passer også helt perfekt i grøten, med friske bær eller frukt, og i baksten eller på brødskiva. En ting jeg er spesielt glad i, er noe jeg liker å kalle "look-alike" grøt, hvor jeg blander tre biter Weetabix med soyamelk, masse bær og en solid dose cottage cheese! Se oppskriften min HER!

 

 

 

Proteinrik yoghurt: I en helt vanlig uke hos meg er yoghurt og andre meieriprodukter ett must. Jeg pleier alltid å kjøpe de variantene med mer protein, og det er faktisk ganske mye å velge i bare du tar deg litt tid! Produkter som Kvarg og Skyr er noen av mine favoritter, og de passer perfekt til å dra med seg på skole eller jobb, eller bare spise hvor som helst som ett lite mellommåltid. Men for øyeblikket er jeg helt frelst av en annen type yoghurt! Jeg aner ikke hvor lenge jeg har vert hekta på denne, men Yoplait din Double 0% greske yoghurt er helt magisk! Dessuten inneholder en boks hele 400 gram, og det er litt mer passelig for meg;) Denne elsker jeg å blande med en solid dose frosne bær, og ekstra søtning!

 

Fisk og kylling: Dette kommer vel ikke som noen bombe, så jeg har ikke så mye å si om saken, annet enn at det kan gjøres så mye mer spennende enn de fleste tror! All fisk trenger ikke å serveres med poteter og kokte grønnsaker, og ris er ikke ett must sammen med kylling. Her hjemme går det for det meste i kylling eller fisk til middag, og vi har utrolig mange ulike favoritter! En stor favoritt er for eksempel laks, som vi ofte marinerer i en urtemarinade, og steker masse deilige grønnsaker ved siden av. Det er helt himmelsk! Og en fast gjenganger med kylling er vår gode gamle 'Tex Mex' tacogryte. Se oppskriften HER!

 

 

Noe litt ekstra her og der: Om dere har sett den siste videoen på YouTube-kanalen min, vet dere at jeg har en hel hylle med to digre kasser, fylt med alle slags proteinbarer, proteinpulver og alt i den verdenen. Og det er jo rett og slett fordi jeg elsker det! Det er alltid deilig med en proteinbar som kos på kvelden, og proteinpulver er en fast gjenganger i baksten. Så selv om jeg ikke spiser så mye proteintilskudd nå som tidligere, kjøper jeg stadig inn, og synes det er både deilig og smart. Og man er vel ikke en ekte fitness-blogger dersom man ikke spiser noen proteinbarer her og der;)

 

Denne proteinbaren er forresten helt magisk! Det er Nutramino sin Chunky Peanut and Caramel proteinbar, og den er verdt å teste:D

Nå går enda en dag mot slutten, og denne onsdagen har vært fylt med både tentamen, julegaveshopping og en solid treningsøkt. Så nå skal det bli deilig å omsider kunne sette seg ned å ta alt helt med ro! Eller, jeg har vel egentlig slappet av en stund allerede. Etter å ha vasket håret (noe jeg måtte gjøre i vasken på kjøkkenet siden badet vårt for tiden er ett digert kaos på grunn av en solid oppussing som pågår), har jeg egentlig bare sittet her i sofaen med pc'en på fanget, en boks julebrus i hånden og mamma som har sittet ved siden av meg og stadig kommet med små latterutbrudd av Truls på tv'en. Med andre ord en typisk kveld her hjemme. 

Jeg håper disse tipsene kan hjelpe deg!

Vi blogges!

 • Publisert: 22.11.2017             Klokka: 21:26            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:

Verdens beste energidrikk?

19.11.2017, 21:04

De to siste dagene har jeg begynt å teste ut Celsius sine energidrikker. Jeg var jo så heldig at jeg vant en konkurranse hos dem på Instagram (noe som virkelig ikke er likt meg, siden jeg har verdens dårligste flaks), og fikk tilsendt både treningsklær, noen proteinbarer og selvsagt deres nokså populære energidrikker i en rekke ulike smaker. Og til å begynne med hadde jeg virkelig ikke tro på disse drikkene. Jeg kan vel trygt omtale meg selv som en erfaren profesjonell energidrikk avhenger, og jeg har smakt meg gjennom de fleste sukkerfrie variantene som er å finne. Og mange av dem er faktisk nokså fæle.

Men det var faktisk kjærlighet ved første slurk. I går våget jeg meg bort fra den gode gamle Monster Ultra drikken min, og bestemte meg for å teste en av de jeg fikk fra Celsius, nærmere bestemt den med Lime og Sitron smak. Og fy søren så god den var! Den var både frisk, søt og syrlig, og langt fra noen annen energidrikk jeg noensinne har smakt. Så jeg var mildt sagt spent da jeg skulle våge meg på enda en ny smak i dag før trening. Etter en lang prossess for å velge ut hvilken smak jeg skulle gå løs på, kom jeg omsider frem til å teste den med smak av eple og ingefær. Spennende. Jeg var vel litt engstelig for at den skulle smake helt grusomt, at jeg kanskje hadde brukt opp lykken min for denne gang, men den gang ei. Dette er nok en ny favoritt!

 

 

Tusen hjertelig takk til Celsius som sendte meg disse godsakene!

 

Nå har enda en uke fløyet av gårde, og de neste ukene vet jeg at kommer til å kreve mye av meg. De to neste ukene har jeg to tentamener hver uke, og med riving og oppussing av badet er det mye rot og kaos i hjemmet. Noe som fort gjør meg litt ekstra sliten. Men jeg får bare prøve å gi meg selv så mye ro og avslapning som mulig, ikke stresse med alle disse prøvene og tentamenene, og være mitt gode gamle jeg. Da går nok alt helt fint!

Nå kjenner jeg trettheten etter litt for lite søvn slå innover meg. I natt føltes det mer elle mindre umulig å sovne med alle tankene som svirret rundt som en karusell inni hodet mitt, og klokken rakk vel å bli godt over tre før jeg omsider sluknet. Så det ble noen timer for lite søvn på meg i natt, men dagen har vært mer enn god selv om!

Nå kjenner jeg sulten komme sigende innpå meg (selv om jeg for tre timer siden slukte litt mer fiskesuppe enn hva magesekken min i utgangspunktet har plass til), og det er vel snart på tide å ta kvelden. 

Vi blogges!

 

 

 

 • Publisert: 19.11.2017             Klokka: 21:04            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer: 0

Det er på fredag det skjer

17.11.2017, 21:40

Etter en uke med desperat venting, har omsider pakken min kommet. Jeg har ventet og ventet og ventet, og både gledet og gruet meg noe vilt til å endelig få åpnet pakken min og titte nedi. Gledet meg fordi, ja, det er jo spennende å ha vunnet en konkurranse og få en egen premie kun til seg selv, og gruet meg fordi jeg ikke har hatt noen anelse om jeg kom til å like tingene eller ikke. 

Men i dag kom altså den etterlengtede pakken min, og jeg var mildt sagt i ekstase. Dere skulle virkelig ha sett meg der jeg tuslet hjemover med den store esken i hendene, og prøvde å ta så små bevegelser som mulig for ikke å riste alle energidrikkene jeg visste at lå gjemt bak papp og bobleplast. Jeg visste jo at jeg kom til å få energidrikk og treningsklær. That's it, mer visste jeg ikke om premien jeg hadde vunnet. Det jo være ett hvilket som helst plagg og alt fra to til ti energidrikker. Men da jeg fikk revet av teipen og åpnet den store esken fikk jeg faktisk litt sjokk. I tillegg til sju energidrikker i mange ulike smaker og noe som så ut til å være en svart treningstights, lå der også en solid bunke med proteinbarer som lyste opp mot meg.

 

Du kan ta en kikk på Celsius sin Instagram HER!

 

Celsius leverer altså! Jeg har sett disse drikkene overalt på sosiale medier den siste tiden, i tillegg til at jeg har fått øye på dem noen ganger i Sverige. Og jeg har hatt sååå lyst til å smake! Og de proteinbarene ser helt sinnsykt digge ut! Jeg gleder meg til å endelig smake begge deler! Det kommer en update når jeg har gjort det:D Og så fikk jeg jo også en tights, noe jeg helt ærlig var litt skeptisk til, men når jeg først hadde dratt den på meg ble jeg helt sjokkert. Rumpa mi ble seriøst dobbelt så stor! Det var noe med sømmene og passformen som gjorde at stumpen min bare poppet ut som aldri før, og tightsen i seg selv var bare utrolig fin og komfortabel. Den kan jeg dele bilde av i morgen;)

Selv etter en treningsfri dag og mye indre pep-talk, var verken energi eller motivasjon på topp i dag heller. Jeg har følt meg helt tåkete i hodet og vært både utmattet og utslitt, men bestemte meg tidlig for å ikke la det knekke meg. Ikke i dag. Og selv om slitenheten gjorde dagens treningsøkt nokså dårlig, har jeg klart å holde motet oppe. Helt til nå. For en stund siden mista jeg bare besinnelsen helt, og orket verken å være snill eller behersket. Fortvilelsen tok bare over. Akkurat nå er det eneste jeg har lyst på en solid porsjon motivasjon og noen liter med energi, for jeg har manglet det så alt for lenge. 

Men i morgen er det en ny dag, og da håper jeg på mer av både motivasjonen og energien. Og da hadde jo ikke litt treningsglede vært å klage over heller. Men akkurat nå kan jeg ikke gjøre stort mye mer enn å slappe av og la meg selv ta kvelden. Så da blir det nok litt kveldsmat og filmkos med familien, etterfulgt av noe som forhåpentligvis blir en natt med mange timers god søvn. *bank i bordet!

Vi blogges!

 • Publisert: 17.11.2017             Klokka: 21:40            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer: 1

Ikke så vellykket, men slukt på få minutter

13.11.2017, 21:40

Om du leste gårsdagens blogginnlegg fikk du nok med deg at jeg var i full gang med ukens bakst. I forrige uke oppdaget jeg nemlig en helt uvirkelig oppskrift på bananbørd, proppfullt av både protein og smak. Jeg ble helt forelsket! Første gangen jeg våget meg på dette brødet endte det opp nokså perfekt, og i går skulle jeg altså kjøre på med enda ett, ettersom det forrige var mer eller mindre oppspist. Men denne gangen gikk ikke ting like bra. Etter en halvtime med uimotståelig duft sivende rundt i huset mistet jeg helt tålmodigheten, dro brødformen ut av ovnen og begynte å skulle bikke brødet ut av formen og ned på kjøkkenbenken. *plopp* så faller øverste del av brødet av, og den mer eller mindre ustekte, rennende innsiden viste seg. 

Jeg ble mildt sagt dritsur, og prøvde desperat å redde det stakkars proteinbrødet mitt før det var for sent. Men selv etter ti minutter ekstra i ovnen var det ikke til å redde. Der og da ga jeg vel litt opp på livet, men senere den kvelden var mesteparten av brødet oppspist, og nå i dag er det bare ett lite stykke igjen. For denne oppskriften er rett og slett så god at det ikke spiller noen rolle om brødet ser ut som ett takras og er litt halvrått i midten! Klikk HER for å se oppskriften!

Det var ihvertfall ikke mangel på saftighet i dette brødet, og haugene med hakkede nøtter jeg slengte både i selve røren og på toppen av brødet, gjorde det ekstra crunchy. Og den proteinbaren er jo bare helt genial! 

Nå er jeg helt utslitt etter en lang kveld med masse prøvepugging, og nå er det på tide med mye avslapning av en solid porsjon kveldsmat!

Vi blogges!

 

 

 • Publisert: 13.11.2017             Klokka: 21:40            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer: 0

dagens vinner

06.11.2017, 20:49

I dag våknet jeg for en gangs skyld med utrolig godt humør, og det viste seg at det bare skulle bli bedre utover dagen. Det tok seg faktisk opp bare noen få minutter senere. Med soverusk i øyekroken og hodet halvveis i drømmeland, dro jeg frem telefonen og skulle ta den faste morgenturen innom Instagram, da jeg fikk ett skikkelig sjokk. Jeg hadde nemlig vunnet både energidrikk og treningsklær i en konkurranse, og underlig nok er jo det de to tingene jeg ikke kan leve uten her i livet. Så jeg var mildt sagt i ekstase!

Nå har kvelden kommet, og jeg er rimelig sliten etter mye futt og fart, kombinert med en hard og svett treningsøkt. Men det er faktisk sånn jeg foretrekker at dagene er. Masse som skjer, en vellykket treningsøkt og mange unnagjorte plikter og gjøremål. Så har jeg heller ikke kommet helt over gårsdagens bakst. I går prøvde jeg meg nemlig på en ny bananbrød oppskrift som jeg fant på Instagram, og det endte med at jeg overvurderte størrelsen på min egen magesekk og spiste fem stykker mer enn hva jeg egentlig er i stand til. Så godt var det!

 

 Crunchy & Saftig Bananbrød

 

Ingredienser:

 

2 godt modne bananer

4 egg

1 Barebells proteinpudding (jeg brukte 'creamy vanilla')

2 ss Sukrin Gold

40g proteinpulver

2ts bakepulver

2ts natron

1ts kanel (jeg brukte 'pumpkin pie' krydder. Se oppskrift HER!)

1ts kardemomme

1 proteinbar (jeg brukte 'caramel cashew' fra Barebells)

Nøtter etter eget ønske (f.eks cashewnøtter og mandler!)

 

 

Slik gjør du:

 

1. Mos bananene, men la det være igjen noen litt større biter. Da blir brødet EKSTRA saftig!

2. Knus eggene og bland dem sammen med eggene.

3. Tilsett Sukrin Gold, proteinpudding, proteinpulver, mel, hevemiddel og krydder. Du kan også tilsette hakkede nøtter nå, noe jeg gjorde, men du kan også velge å bare ha på toppen.

4. Hakk opp en proteinbar i så store biter som du selv ønsker, og vend dem inn i rører.

5. Hell røren i en brødform, strø på hakkede nøtter og litt Sukrin Gold, og stek på 200° i 25-30 minutter.

ENJOY!

Oppskrift fra @Katarinasollid på Instagram

 

 

Fy søren så godt dette brødet endte opp! Da jeg tok det ut av ovnen fryktet jeg at jeg hadde gjort en tabbe og stekt det litt for kort, men det var rett og slett bare helt himmelsk på alle måter. Utrolig saftig, ett hint av crunch både på toppen og inni selve brødet, og kanskje litt for tilfredsstillende. For jeg klarte rett og slett ikke å slutte å spise! Og det er dessuten helt sykt hvor mye protein som er i hele brødet. Det er nemlig hele 130g protein i hele brødet! Sånt kan jeg like;)

Nå kjenner jeg at det er på tide med litt tøy og bøy før jeg tar kvelden!

Vi blogges!

 

 

 • Publisert: 06.11.2017             Klokka: 20:49            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:

verdens deiligste høstgryte

02.11.2017, 21:00

Etter en lang, slitsom og krevende dag i går, var det ubeskrivelig deilig å komme hjem til ferdig middag. Jeg kom rett hjem fra trening, slengte meg ned i sofaen, og kjente bare den deilige middagslukten sive inn i nesa og fylle meg med ro. Hahah, litt vel poetisk, men det er seriøst sånn middag er for meg. Og spesielt når det er snakk om en av mine absolutte favoritt middager som står på bordet!

Selv om det er noe av det enkleste, billigste og raskeste vi pleier å ha til middag her i huset, kommer det ekstremt langt opp på listen min. I tillegg er det utrolig sunt og passer perfekt nå på høsten og vinteren som er like rundt hjørnet!

 

 

 

Tex Mex Høstgryte

 

Ingredienser

1pk kyllingkjøttdeig

1 boks kidneybønner

1 boks tomatbønner

1 boks hermetiserte grovhakkede tomater

1 boks mais

1 stor løk

2 fedd hvitløk eller 1 kinesisk hvitløk

1 pk tacokrydder

soyasaus

 

Slik gjør du!

1. Hakk opp løk og hvitløk, og stek det godt i en stor stekepanne (helst wokpanne).

2. Stek kjøttdeigen sammen med løken, og tilsett grovhakkede tomater når kjøttdeigen er ferdig stekt.

3. Tilsett kidneybønner, tomatbønner, mais og tacokrydder, og smak til med soyasaus.

4. Server med salat og ønsket tilbehør! 

ENJOY!

 

 

For meg betyr torsdag det samme som treningsfri, og i dag har jeg prøvd å fylle dagen med ting jeg vanligvis ikke får tid til. Jeg har handlet nye klær, kjøpt ny BCAA (!!!), og pugget som en gal til naturfagsprøven jeg har i vente i morgen. Og som vanlig lengter jeg allerede etter treningen. Men de siste dagene har jeg faktisk vært utrolig sliten og slapp, noe som bare betyr at kroppen min trenger enda mer hvile! 

Nå har dagen for det meste gått i ett, og jeg kjenner på kroppen at det trengst en solid dose hvile resten av kvelden. Så nå blir det en liten dusj, avslapning i sofaen og masse kveldsmat!

Vi blogges!

 

 • Publisert: 02.11.2017             Klokka: 21:00            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:

Årets funn i butikkhylla

31.10.2017, 21:03

Etter ett flertall av desperate søk i butikkhyllene, har jeg endelig funnet det jeg har lett etter. Nemlig NJIE sin nye ProPud med pepperkake smak! Da jeg fant ut at det skulle være årets 'limited edition' smak gikk jeg helt i taket av lykke, og siden den gang har jeg hatt utrolig lyst til å smake. Så jeg har gått fra butikk til butikk med store forhåpninger, men aldri funnet. 

Men i dag hadde jeg altså hellet på min side (okei da, så var det en venninne som tipset meg), og fikk grafset til meg to beger med pepperkake ProPud. Hehe, dagens høydepunkt var virkelig det sekundet da mamma mumlet "ta to stykker, du", og hun trengte virkelig ikke be meg to ganger;)

 

Nå er det snart på tide med litt sofakos, avslapning og kveldsmat, og det kjenner jeg at skal bli godt. Det har rett og slett vært en litt vel røff start på uka. Jeg har hatt alt for mye stressende tanker, noe som også har gjort det vanskelig for å sovne om kveldene. Så i dag kjente jeg at jeg måtte da ett steg tilbake med treningen. Etter søndagens leg-day har bena mine vært helt daue, og jeg vurderte helt ærlig å droppe dagens økt. Men istedenfor å endre på treningsplanen min, bestemte jeg meg for å gjøre så godt som mulig og heller ta det litt på sparket. Det ble ikke så alt for vellykket, men unnagjort ble det! Noen dager kan man ikke ta alt så seriøst;)

Vi blogges!

 

 • Publisert: 31.10.2017             Klokka: 21:03            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:

Ny mandag, nye muligheter

23.10.2017, 20:31

Nå har det omsider blitt mandag igjen. Da jeg våknet av vekkerklokka som vrælte i vei like etter klokka seks idag tidlig, vurderte jeg helt ærlig å skru den av, dra dyna over hodet og slumre i noen timer til. Men mot alle odds kom jeg meg opp av senga, og siden da har dagen sust av gårde. Skoledagen gikk nokså smertefritt, og dagens treningsøkt var både sviende og svett. Akkurat sånn jeg liker det! 

Til nå har dette vært en utrolig vellykket start på en ny uke. Jeg har smashet en solid treningsøkt, lagt ut en ny video på YouTube, og droppet energidrikken for første gang på veldig lenge. Hehe, jeg har vel blitt litt vel avhengig av den gode gamle energidrikken min, og selv om jeg vet at den ikke nødvendigvis er skadelig, er det litt kjipt å føle seg avhengig av den for å komme seg gjennom en treningsøkt. Så i dag bestemte jeg meg altså for å la den stå urørt i kjøleskapet, og det har faktisk gått uventet bra. Jeg har hatt masse energi og overskudd både under og etter trening, selv om kroppens daglige dose koffein har uteblitt. Dessuten føles det utrolig godt å vite at jeg kan kutte ut ting når jeg selv ønsker. Bare en har litt viljestyrke kan en få til alt!

Jeg har som sagt lagt ut en ny video på YouTube. Jeg hadde egentlig planer om å legge den ut forrige søndag, men med full timeplan og mye på hjernen, har jeg rett og slett måttet la enkelte ting ligge. Men nå ligger omsider en ny video på YouTube kanalen min, og det er selvsagt en "liten" innkjøpsvideo fra turen min til Sverige;)

wWJqheyTh9I

 

Nå svir det skikkelig i armene mine etter dagens økt. I dag trente jeg biceps, rygg og pittelitt triceps, en kombo som begynner å bli en favoritt hos meg. Jeg kjørte mer eller mindre samme program som jeg gjorde en gang i forrige uke, og det kan du ta en kikk på om du klikker HER! 

Jeg håper dere har hatt en god start på en ny uke! Husk å se den nye videoen min HER, og gjerne abonner til kanalen min. Da blir jeg superglad! 

Vi blogges!


 

 

 

 • Publisert: 23.10.2017             Klokka: 20:31            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer: 0

Dette kjøpte jeg i Sverige!

13.10.2017, 19:55

Etter ett døgn hjemme begynner jeg omsider å føle at jeg er tilbake på bane igjen. Hehe, jeg vet at jeg får det til å høres ut som om jeg har vært på månen i tre år, men for meg er det å kjøre til Sverige, overnatte to netter og kjøre hjem igjen, sånn cirka det samme. Det går liksom ut på ett. Men nå har jeg altså vært hjemme siden i går kveld, og så langt i dag har jeg både filmet en ny video til YouTube, ryddet i alt rotet mitt, og fått unnagjort ukens første leg-day. Åja, også har jeg spist taco, men det er jo bare en selvfølge.

Etter jeg hadde filmet en innkjøpsvideo med alt jeg handlet i Sverige, tok jeg selvsagt en solid dose bilder av innkjøpet. Energidrikk, proteinbarer, riskaker og kvarg er bare noen av tingene jeg viser dere i den videoen. Men siden det blir en liten stund til jeg deler videoen på YouTube, tenkte jeg at dere skulle få ett lite innblikk i innkjøpet mitt allerede nå;)

 

 

 

 

 

Denne gangen kjøpte jeg for det meste ting jeg vet at jeg liker og trenger, men unnet meg også litt andre ting. Energidrikk, proteinbarer, proteinpudding, kvarg, riskaker og cottage cheese er noen gjengangere jeg alltid hamstrer opp! Så kjøper jeg som oftest litt andre ting som jeg rett og slett synes der godt ut der og da, sånn som sjokolade og godteri;)

Det er bare å glede seg til innkjøpsvideoen kommer ut! Der viser jeg absolutt alt jeg har kjøpt (okei, jeg glemte faktisk å ta med en ting), og babler i vei som vanlig! 

Vi blogges!

 

 • Publisert: 13.10.2017             Klokka: 19:55            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:

Dette kunne jeg ikke har gjort for ett halvt år siden

10.10.2017, 21:10

For en dag. Etter lite søvn, åtte timer på veien og en solid dose shopping nå på kvelden, er jeg helt utslitt. Jeg har faktisk ikke snakket så mye om det her på bloggen, men nå har altså jeg og mamma dratt til Sverige, noe vi egentlig nølte veldig med. Ingen av oss er noen fan av lange bilturer. Noe mer enn fire timer i bilen er ofte rene marerittet for oss begge to. Men siden vi var alt for sent ute med å bestille flybilletter og hotell til en litt mer eksotisk destinasjon, noe vi egentlig hadde lyst til, måtte vi ta oss til takke med noe litt enklere. Så da ble det en roadtrip til Sverige!

Bilturen gikk underlig nok veldig fint, selv om jeg fikk ekstremt vondt i baken mot slutten. Men ellers gikk alt fint og enda mer enn det! Det er så rart å tenke på hvor tøft jeg hadde hatt det i en slik situasjon for under ett år siden, og at vi mest sannsynlig ikke engang kunne ha dratt på en sånn tur. Ihvertfall ikke så spontant. Det hadde krevdes flere timer med planlegging, mye frustrasjon og ikke noen form for kos eller hygge verken i forkant eller underveis. Tankene om mat og vekt hadde tatt over og hindret meg fra å ha det gøy og leve livet. 

Men nå sitter jeg altså her i en gammel, nedslitt leilighet på Montebello Camping like ved svenskegrensen. Men humøret er på topp, og verken slitte leiligheter eller kaldt vær kan ødelegge for det! Nå kom jeg og mamma akkurat tilbake fra en "liten" handletur, og selv om det egentlig bare var kveldsmat som stod på handlelisten, endte jeg opp med å kjøpe littegranne mer;)

 

 

Nå må jeg rett og slett få i meg litt mat, før det blir avslapning og filmkos resten av kvelden!

Vi blogges!

 • Publisert: 10.10.2017             Klokka: 21:10            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:

Snickers i form av en smoothie

27.09.2017, 21:01

For en dag. De siste ukene har jeg vært utrolig mye mer sosial enn hva jeg har pleid å være de siste tre årene, og i dag har jeg virkelig overgått meg selv. Vanligvis drar jeg rett hjem fra skolen, spiser en solid lunsj og stikker på trening, før jeg tilbringer resten av dagen med blogging, lekser og sofakos med familien. Det er en typisk dag i mitt liv, men i dag snudde jeg alt på hodet. Helt siden i dag tidlig har jeg sust rundt med en venninne, hatt det utrolig gøy og kost meg gløgg ihjel. Vi har filmet en video, kjørt en liten treningsøkt og kost oss med middagsdate på BÆRA, favorittstedet mitt for øyeblikket. 

De siste ukene har jeg spist på BÆRA, en juice- og smoothiebar her i Ålesund, utrolig mange ganger. Det er typisk at jeg og venninnene mine drar rett fra skolen og slår oss løs med hver vår smoothie-skål til lunsj, men i dag gikk vi for en litt annen variant. Vi spiste lunsj her hjemme, filmet og dro på en egentlig uplanlagt trening, før vi omsider tuslet avgårde for å kjøpe hver vår smoothie-skål. I motsetning til de vi pleier å spise til lunsj, gikk vi for noe som kalles "Tiger-Skåla", som har mindre bær og mer kalorier. Den inneholder alt fra avokado til peanøttsmør, og fysøren. Jeg kommer rett og slett ikke over hvor godt det var! Da vi omsider var ferdig med å ta bilder og Boomerang'er til Instagram, tok bit nummer en og fikk kjenne på smaken, ble begge to helt sjokkert. Det smakte seriøst som is, og flere ganger bedre også. Og med den toppingen vi valgte smakte det hele som flytende Snickers. Dette tror jeg er den nye favoritten!

 

 

Denne smoothie-skålen var helt himmelsk. I den var det det banan, avokado, sjokoladeprotein, dadler, kaffe og peanøttsmør, en kombo jeg ikke hadde helt troen på i utgangspunktet. Men der tok jeg sannelig feil, for dette er seriøst det beste jeg har smakt! Jeg valgte å toppe med revet kokos, kakaonibs, granola og salte peanøtter, og når jeg blandet alt sammen smakte det som Snickers. No joke!

Jeg er mildt sagt utslitt etter dagen. Det blir fort slitsom for meg å være så mye sosial i løpet av en dag, og vanligvis detter jeg helt sammen. Men i dag gjorde jeg sjokkerende nok ikke det, og dagen har vært helt super! 

Vi blogges!

 • Publisert: 27.09.2017             Klokka: 21:01            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:

Det beste jeg vet med høsten

24.09.2017, 20:06

Etter en lang og tung treningsøkt var det utrolig deilig å komme seg hjem til ferdig middag. Det som stod på menyen i dag var grilla scampi med rotgrønnsaker, og fy søren så ekstremt mye jeg elsker det! Jeg tror faktisk at rotgrønnsaker, ulike beter og søtpoteter er noe av det beste jeg vet. Det er jo så godt! Hele året går jeg rundt og venter på at høsten skal komme og dra med seg norske epler, plommer og rotgrønnsaker, sånn at jeg kan gomle det i meg uten stopp. Det er nok en av grunnene til at jeg liker høsten såpass mye. Det, og den deilige kveldsluften, de mørke kveldene og bladene som begynner å skifte farge og og falle mot bakken. Ett eller annet med alt det kombinert, gir meg bare en følelse av ro i sjelen og fred i hodet.

 

I dag var det rumpe og lår som stod på planen, noe som ikke er helt ideelt med tanke på min mangel av motivasjon. I ett sekund sprudler jeg av glede og lyst til å gi alt og ha tidenes trening, men så, når jeg omsider kommer meg ut av huset og skal til å begynne økten, faller jeg litt sammen. Men det er vel bare fordi jeg er litt utmattet. Jeg har stått på og gitt alt i en lang stund nå, og av og til klarer jeg ikke helt å skjule det faktum at jeg er litt dau innvendig. Så akkurat nå har jeg en periode hvor jeg rett og slett ikke klarer helt å hente frem motivasjon og energi til å gjøre det jeg vet at jeg elsker, noe som er rimelig kjipt. 

Men skal jeg gi opp av den grunn? Å neida! Om en uke skal jeg endelig begynne å legge ut ukentlige videoer på YouTube igjen, jeg begynner å få ett mye mer sosialt liv og har fått utrolig gode venner, og for øyeblikket planlegger jeg og mamma hva vi skal i høstferien. Jeg er på en måte så vant til at livet er ekstremt tøft og at alt er vanskelig, selv om ting har endret seg totalt. Jeg sliter ikke lenger med mat, og treningen er ikke en tvang. Jeg tror faktisk ikke at det er lenge før jeg kan si at jeg har overlevd anoreksi. At det var en del av meg, men at jeg er frisk. At jeg nå, etter mer enn tre forpulte år, ikke har anoreksi lenger. Og det er en deilig følelse.

Nå skal jeg snart til å strekke ut etter dagens økt, dusje og vaske håret. Dagens økt tok virkelig knekken på meg, så i kveld blir det en solid dose avslapning. Jeg merker at jeg faktisk begynner å få litt sansen for søndager, siden da er det liksom greit å bare sløve seg i sofaen mesteparten av dagen. Hehe, jeg har ikke akkurat gjort det (for da hadde jeg bare blitt rastløs), men når kvelden kommer er ingenting bedre enn film, mat og sofakos!

Vi blogges!

 

 • Publisert: 24.09.2017             Klokka: 20:06            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:

Ukens viktigste ritual

17.09.2017, 21:13

Jeg kan ikke huske forrige gang vi ikke hadde pizza på en lørdag. Helt siden jeg innså at pizza var helt akseptabelt og til og med kunne gjøres til noe sunt, har det blitt en fast lørdagsmiddag her i huset. Da lager mamma en diger pizza som hun og pappa deler, mens jeg helt enkelt slenger en Grandiosa Fullgod i ovnen. Joda, det høres vel kanskje litt kjedelig ut for min del, men jeg har blitt helt hekta på den pizzaen! Dessuten er det veldig betryggende at jeg vet hva som er i den og at den faktisk er sunn. Jeg er nemlig ikke helt der ennå at jeg klarer å spise HVA SOM HELST uten en eneste negativ tanke i ettertid, selv om jeg har kommet utrolig langt, spiser ekstremt mye og har fått ett veldig balansert og sunt forhold til mat.

I går ble det først trening etterfulgt av lørdagens faste pizza, før jeg dro på besøk til en venninne. Der så vi på film, skravlet og lo, og smakte på de tre nye sukkerfrie brusene som har kommet den siste tiden. Jeg må ærlig innrømme at forventingene mine var skyhøye etter å ha gledet meg til å smake dem helt siden jeg så dem i butikken tidligere denne uka, noe som gjorde skuffelsen ganske stor. Det var en Fanta med solbærsmak, en Urge og en Coca Cola med sitron, og selv om jeg ELSKET Urge'en, var spesielt den ene av de andre to helt fæl. Coca Cola'en smakte nemlig luft med kullsyre. Helt sant! 

 

Etter en aldri så liten break down nå for en liten stund siden, bestemte jeg meg for å bake litt for å få humøret opp på topp igjen. På fredag fikk jeg nemlig en etterlengtet pakke fra Women's Best i posten. Der befant det seg blant annet det beste proteinpulveret jeg vet om, som jeg bruker når jeg lager muffinsene mine! Oppskriften finner du HER!

 

Jeg håper dere har hatt en super helg!

Vi blogges!

 • Publisert: 17.09.2017             Klokka: 21:13            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:

Disse to har jeg vært hekta på i august!

31.08.2017, 21:13

Det er helt sykt at vi bikker over på enda en my måned i morgen. Dette året har allerede fløyet av gårde, og det har skjedd så mye at jeg er helt overveldet av hele opplegget. Det har skjedd så mange endringer, jeg har gått fra ett sted til ett annet og livet mitt har rett og slett blitt snudd helt på hodet. Men på en god måte! Jeg bestemte meg for å ta tak i spiseforstyrrelsen min og bli frisk en gang for alle, koste hva det koste vil. Og etter fire måneder kan jeg endelig si at jeg snart har lykkes i det oppdraget. Det har kostet ekstreme mengder viljestyrke, mot og energi, tre ting jeg har hatt lite av de siste årene. Jeg har vendt meg sånn til at alt i livet er kontroll og tvang, og det å gi slipp på disse to tingene krever mer enn de fleste tror. 

Men selv om ting har vært tøft og vanskelig nå i august også, har det vært en av de beste månedene på lenge. Veldig lenge. Jeg har blitt friskere enn noensinne, og det virker omsider som om jeg kan bli helt kvitt alle tankene om mat og kropp. Det sitter fortsatt igjen noen få anorektiske tanker inni meg som bare venter på å sprette frem når jeg er litt sårbar, sier til meg at jeg ikke er bra nok og at jeg må være tynnere. At jeg må ta kontroll over mat og vekt igjen. Men de siste månedene har jeg lært såpass mye at jeg vet hvordan jeg skal jage tankene bort. Det har tatt sin tid å faktisk få kontroll over de syke tankene, tvangen og kontrollen, men etter en rekke utfordringer og omvendinger i hverdagen har jeg sakte men sikkert vendt tankegangen min helt om. For små ting kan fort bli til store seiere. Som for eksempel da jeg innså at jeg ikke var helt nødt til å spise havregrøt til frokost og kvelds hver eneste dag, fordi ingenting annet var sunt nok. Det tok meg flere timer hver dag å lage til, koke og spise den grøten. Og det å ikke ha noen andre alternativer knuste meg til tider. 

Istedenfor å tvinge meg selv til å lage klar, koke og spise grøt morgen og kveld hver eneste dag hele uka, har jeg begynt å variere med litt andre ting. Jeg har faktisk ikke spist grøt på snart to måneder, og det er nesten litt rart å tenke på. I rundt tre år spiste jeg det to ganger daglig, og så slutter jeg plutselig helt. Men det føles ekstremt godt å være litt friere, selv om jeg fort har en tendens til å gå tilbake til favorittene mine. De siste månedene har jeg nemlig fått to nye favoritter til frokost, kvelds og av og til lunsj!

 

 

Puffet havre med protein milkshake: Det er ikke så alt for lenge siden denne ble en såpass stor favoritt, men nå er jeg helt avhengig. Jeg måler rett og slett bare opp rundt 50 gram puffet havre eller hvete, alt ettersom hva vi har tilgjengelig, og heller over en eller annen form for protein milkshake eller drikk. Da er favorittene mine blant annet NJIE sine drikker med enten Cappuchino, kokosnøtt eller sjokolade, Barebells sine nesten identiske drikker med banan eller sjokoladesmak, og Skyr sin ganske nye proteindrikk. Så lar jeg det bare trekke i en god stund, før jeg sluker det i meg. Det er helt himmelsk!

Look-alike oatmeal: Selv om jeg har sluttet å spise havregrøt, er det fortsatt noe av et bedre jeg vet. Det er vel noe med konsistensen og selve følelsen av det, hehe:D Men jeg har faktisk funnet ett enda bedre alternativ til den gode gamle havregrøten, og det har seriøst forandret så mye for meg! Da tar jeg rett og slett tre biter Weetabix, heller over rundt 250ml soyamelk, slenger oppå en diiiger klatt cottage cheese (ca 100g) og tilsetter til slutt en solid dose tinte blåbær. Så blander jeg alle godsakene sammen til en blå sørpe, og fysøren så digg det er! Det er rett og slett det beste jeg vet!

 

Min absolutte favoritt til 'look-alike' grøten min er uten tvil frosne blåbær som jeg tiner i mikroen, men det er utrolig godt å variere litt. Det slår dessuten aldri feil med litt jordbær, bringebær og jordbærsyltetøy! 

 

Vi blogges!

 • Publisert: 31.08.2017             Klokka: 21:13            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer: 1

For å bryte rutinene

30.08.2017, 20:23

Det er merkelig hvor deilig det kan være med små tradisjoner. Siden skolestart har jeg og venninnene mine fått som vane å tusle opp til kjøpesenteret her i Ålesund, kjøpe lunsj på en liten smoothiebar som heter BÆRA, og skravle hull i hodene på hverandre. For øyeblikket har jeg nemlig treningsfri hver onsdag, og da trenger jeg DESPERAT å ha noe å finne på utenfor huset. Være med venner, prate og le. Rett og slett få tankene bort fra trening og mat. I begynnelsen var det en real utfordring for meg å i det hele tatt spise noe på ett sted hvor jeg ikke visste hva som var i det. Joda, ingrediensene står nøye ramset opp i menyen, men det å ikke vite nøyaktige kalorier og makroer skremmer livskiten ut av meg. Eller, det pleide ihvertfall å gjøre det. Nå har jeg utfordret meg selv såpass mange ganger at hodet mitt har begynt å vende seg til det og ikke gå helt bananas. 

I dag gikk jeg for en såkalt "rosa-skål", som inneholdt banan, jordbær, rødbeter og lettmelk, toppet med kokos, granola, frosne bringebær og -favoritten min- kakaonibs! Rødbetene gjorde fargen helt syk, så da jeg omsider fikk servert godsakene fikk jeg litt hakeslepp. Den var helt rosa! Jeg må ærlig innrømme at jeg nølte litt da jeg bestilte, for rødbeter i en smoothie høres jo litt merkelig ut! Men jeg tok sannelig feil, for den var rett og slett helt himmelsk! Og toppingen de slenger på gjør underverker!

Det er så utrolig deilig å tilbringe litt tid sammen med venner, og bare gjøre helt annerledes ting enn hva jeg pleier. For selv om jeg virkelig elsker rutiner og gode vaner, er det godt å bryte det gode gamle mønsteret en gang i blant!

 

Vi var litt av en fargerik gjeng der vi satt, med en rosa, en blå og en gul-skål! Om du noen gang skulle være på Moa, kjøpesenteret i Ålesund, og ha lyst på noe godt å spise, anbefaler jeg dere virkelig å ta en tur innom BÆRA! Ta en kikk på menyen deres HER!

 

Alt har egentlig gått veldig fint i dag, men nå for en liten stund siden kjente jeg slitenheten komme. Så det hjalp ikke akkurat å komme hjem til å finne ut at noe galt har skjedd med designet på bloggen min. Jeg satt her bare helt i mine egne tanker og skrev så smått på dette innlegget, da jeg helt plutselig oppdager at headeren min er borte og litt av designet er forandret. Jeg har ikke vært i nærheten av å røre noe av designet mitt, for det hadde jeg ikke fått til, men noe har skjedd. Nå er den lille endringen i designet borte, men headeren er ikke å se. Det var ikke akkurat sånn jeg ville tilbringe resten av dagen min...

Om dere har noen forslag til hva jeg kan gjøre med headeren og hva som kan ha skjedd, setter jeg stor pris på en liten kommentar!

Vi blogges!

 

 

 • Publisert: 30.08.2017             Klokka: 20:23            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer: 0

Sjokolade, yoghurt og energidrikk // Dette kjøpte jeg i Sverige!

25.08.2017, 21:11

Det beste jeg vet i HELE verden, er å tusle rundt i matbutikker. Ikke de kjedelige, intetsigende vi har her i Norge, neida, men de litt større varianter i utlandet gir meg rett og slett frysninger. Alle de spennende varene som ikke er å finne i Norge, bedre priser og utvalg fra himmelen gjør at jeg kunne brukt time på time og kost meg gløgg ihjel i en matbutikk. Og en av favorittene min er faktisk i Sverige! I en liten by som heter Charlottenberg i Sverige ligger der nemlig to store kjøpesenter som blant annet byr på hver sine solide matbutikker/himmelriker, og ett av dem er faktisk Nordens største! Så dere kan vel se for dere gleden min over å handle der;)

Selv om det begynner å bli en stund siden handleturen min i Sverige, er jeg jo bare nødt til å dele en liten innkjøpsvideo med dere! Så i denne videoen viser jeg dere ALT jeg kjøpte på Nordens største matbutikk, og det er alt fra proteinbarer og puddinger, til energidrikk og cottage cheese. Det er bare å kjenne matlysten komme!

tsFX8G8pwgQ
 

Jeg håper at dere liker videoen og får litt inspirasjon til hva dere kan handle selv om dere tar en tur til Sverige! De har så mange gode tilbud, og utvalget er helt uvirkelig i forhold til det vi har her hjemme i Norge. Jeg gleder meg allerede til neste handletur!

Vi blogges!

 

 • Publisert: 25.08.2017             Klokka: 21:11            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer: 1

Du innser det ikke før det er over

23.08.2017, 21:05

Etter en lang dag med mye futt og fart sitter jeg igjen med en merkelig god følelse. Alt har egentlig gått i ett i dag, med skole, lunsjdate med noen venniner, lekser og små gjøremål her hjemme. Og det føles så godt! Endelig er hverdagen tilbake igjen og jeg makter faktisk å være "normal" og sosial med venninnene mine både under og etter skoletid, noe jeg har slitt med i flere år. Hodet mitt surrer på med så mye rart at jeg fort blir helt utslitt av å gjøre noe utenom de vanlige rutinene mine, og selv om det kribler i meg av lyst til å være med folk, ha det gøy og være som en hvilken som helst vanlig ungdom, blir det fort en utfordring. Men i dag klarte jeg altså det umulige. Rett etter en tettpakket skoledag med både fotografering og to timer gym på slutten av dagen, tuslet jeg og to venninner opp på kjøpesenteret her i Ålesund. Der kjøpte vi lunsj på en Smoothiebar som heter 'Bæra', hvor de selger alt fra enkle juicer og smoothier , til fancy skåler med de mest fruktige måltider. 

Jeg endte opp med å kjøpe en tropisk Acai skål toppet med kakaonibs, granola og kokos. På Bæra kan du velge mellom ett stort utvalg ulike toppinger, deriblant de jeg valgte og ulike frukter. I tillegg fikk jeg plassert en skive stjernefrukt som prikken over i'en på acai skålen min, noe som gjorde det hele umulig å ikke ta bilde av. Det ble såklart delt på Instagram'en min som du kan følge HER! Bæra sin bruker kan du ta en kikk på HER!

 

Jeg kontaktet Bæra for en stund siden og forklarte dem situasjonen min. At jeg virkelig har vært fristet av produktene deres, men tanken på å ikke vite det nøyaktige næringsinnholdet skremmer meg. De var utrolig hyggelige og svarte med glede på spørsmålene mine og sa at de har ikke planer om å lage fullstendige nærigstabeller for produktene sine helt enda, men at de gjerne kunne gi meg info om jeg sa ifra hva jeg hadde lyst på. Men siden jeg tok dem litt på senga da jeg kom i dag ble det ikke noe av. Så jeg endte opp med å måtte gomle i meg hele skålen uten noen anelse om hva jeg egentlig stappet i meg. Og vet dere hva? Det gikk helt fint. Verden falt ikke sammen og den kommer ikke til å gjøre det heller. Selv om jeg elsker å ha kontroll over hva jeg spiser og hvor mange kalorier og ulike næringsstoffer som er i det, er det viktig å ikke være avhengig av den kontrollen. Å kunne være som alle andre og spise det en får servert uten noe oppstyr. Og viktigst av alt, å føle seg komfortabel med det!

Så når jeg ser tilbake på dagen nå kjenner jeg at det kribler litt i smilebåndet. Jeg har hatt en fin dag selv om jeg ikke har trent med tunge vekter og bygd muskler, noe jeg har vanskelig for å klare. Men for å gjøre treningsøktene mine EKSTRA effektive med max utbytte, må jeg vende meg til å la kroppen slappe av. Dager med avslapping og mindre stress for kroppen er så viktig!  

  

Nå funderer jeg -som vanlig- på hva jeg skal spise til kvelds. Det frister egentlig med en solid skål puffet havre og NJIE kokosnøtt milkshake, men siden jeg ikke har sistnevnte i hus er det så å si umulig. Noe godt blir det uansett!

 

Jeg håper du har hatt en strålende dag! Nå er det ikke så alt for lenge igjen til det er helg!

Vi blogges!

 • Publisert: 23.08.2017             Klokka: 21:05            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:

Dette handler jeg når jeg er i Sverige!

13.08.2017, 22:26

Det beste jeg vet er å gå i matbutikker i utlandet. Tusle rundt, kikke på de ulike matvarene som vi ikke har her hjemme og drømme meg litt bort i det hele. Bare jeg får øye på ett lite supermarked når jeg er ute og reiser blir jeg helt overivrig og klarer nesten ikke å skjule gleden som bobler inni meg. Det er rett og slett det beste jeg vet. Hvorfor vet jeg ikke helt, men jeg tror det er en blanding av irritasjon for at vi har så ræva utvalg her hjemme, måten jeg har begrenset meg selv i flere år og den generelle kjærligheten jeg har ovenfor mat. Så denne sommeren har jeg faktisk bare vært hjemmefra to ganger, og begge de gangene involverte shopping i Sverige. Vi har dratt til Charlottenberg begge gangene, første gangen på en litt lenger tur med camping på en utrolig fin campingplass, og andre gangen på en skikkelig harryhandel. Og vet dere hva? Jeg tror ikke at det finnes noe bedre sted for matelskere som meg!

I Charlottenberg ligger det to kjøpesenter like ved hverandre. På det ene er det masse små klesbutikker, skobutikker og kiosker i tillegg til en diger matbutikk og BodyPower, en treningsbutikk. Så, bare ett lite stykke unna det senteret ligger ett annet ett, hvor de blant annet har Nordens største matbutikk. Og den er rene himmelen! De har rett og slett alt mellom himmel og jord, og en finner alt en trenger uansett om man er veganer, allergisk mot gluten eller kun spiser halal. Seriøst, de har en diger frysedisk kun med halal mat. Så jeg er mildt sagt i himmelen når jeg vandrer gjennom den enorme butikken og drar med meg mat på mat. 

Jeg pleier selvfølgelig å hamstre opp en solid ladning med diverse energidrikker, men for øyeblikket er det Monster Ultra som er favoritten! Jeg liker spesielt godt Ultra Sunrise, så den kjøpte jeg like så godt 24 av;)

 

Jeg skjønner ikke hvordan Sverige får det til. Hva i h*lvete er det de gjør med meieriproduktene sine for å få dem så ekstremt gode? Jeg er helt forelsket i kvargen fra ett merke som heter Lindahls, og passer selvfølgelig på å kjøpe med meg noen når jeg har sjansen. De kommer i mange ulike, skikkelig spennende og fristende smaker som for eksempel sjokoladebolle, vanilje med sjokoladebiter og nøttesjokolade. Og det som sjokkerer meg ekstra er næringsinnholdet. For disse er faktisk mye sunnere enn de fleste andre yoghurter, og det til tross for at de er tusen ganger bedre! 

 

I tillegg til disse kvargene har jeg også oppdaget en annen favoritt fra våre kjære naboer, nemlig cottage cheese'en deres. De har nemlig en cottage cheese som heter Keso, og fy søren så himmelsk den er! Den er rett og slett bedre enn noe jeg har smakt tidligere, og den får Norge sin versjon til å virke som en klumpete sørpe. Den må dere prøve!

 

Og såklart, sjokoladepålegg. Jeg ELSKER sjokoladepålegg, men siden jeg ikke er noen stor fan av sukker og liker å spise mat som har gode næringsstoffer og ingredienser, pleier jeg å velge se sunnere variantene. Og sjokkerende nok er de faktisk (etter min mening) mye bedre! Så når jeg først er i Sverige liker jeg å kjøpe en solid ladning med sjokoladepålegg fra blant annet Barebells og Healthyco, og de er heeelt fantastiske! 

 

Jeg var i Charlottenberg og handlet for kun noen dager siden, og jeg har allerede rukket å filme en stor innkjøpsvideo. Det er bare å glede seg! Dette er bare noen få av de tingene jeg liker å kjøpe når jeg er i Sverige, så dere må nesten se videoen for å få med dere resten;) Det er så mye mer!

Pleier du å handle mat i Sverige? I så fall, hva liker du best? :D

Vi blogges!

 • Publisert: 13.08.2017             Klokka: 22:26            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:

Gratis sjokoladepålegg?

05.08.2017, 19:12

Det er rart å tenke tilbake. For bare noen måneder siden var ting som sjokolade, peanøttsmør og ost helt utenkelige for meg, og jeg var ikke engang i nærheten av å ville spise dem. De kom til å gjøre meg tjukk. Jeg husker hvor ufattelig vanskelig det var å i det hele tatt ta en liten bit av en proteinbar med sjokolade, og ikke for å snakke om den som hadde noen få gram tilsatt sukker i seg. Men nå, ett par måneder og noen tøffe utfordringer senere, spiser jeg sjokolade daglig, gomler gjerne i meg en skive ost og dypper fingeren ned i peanøttsmøret uten en tanke i hodet. 

Jeg spiser fortsatt veldig sunt, men for å få i meg alle kaloriene jeg trenger og forbedre forholdet mitt til mat, kan jeg ikke bare spise grønnsaker og fisk hele tiden. Det er sjelden at jeg spiser ting med mye tilsatt sukker, men det skjer likevel. Og det er ikke akkurat mye jeg bryr meg om det. Jeg sluker i meg muslibarer, sjokoladepålegg (joda, det er riktignok de sunne variantene, men de inneholder ofte pittelitt sukker de også) og is med en voldsom glede uten å få noe særlig dårlig samvittighet etterpå. Jeg har rett og slett bare innsett at dette er den rette veien å gå, og at det ikke er noen vits i å snu!

Men tilbake til sjokoladepålegg. Her for en stund siden bestilte jeg en god del godsaker fra nettbutikker som Fitstyle og Tights.no, og blandt de tingene var der mildt sagt noen få sjokoladepålegg. Der og da var jeg helt livredd for å ta så mye som en liten smak på noen av dem, men etter en stund klarte jeg på magisk vis å bryte frykten. Og når jeg tenker tilbake nå skjønner jeg ikke helt hvorfor jeg nølte sånn. De påleggene jeg kjøpte inneholdt naturlige ingredienser, nesten ikke sukker og hadde masse proteiner, men ordet "sjokolade" skremte livskiten ut av meg. Nå har jeg heldigvis lært at litt sjokolade her og der ikke gjør noen ting, og selv om jeg for det meste spiser de variantene uten tilsatt sukker, sluker jeg lett andre også. Tidligere denne uka spiste jeg for eksempel opp en hel pakke med Philadelphia Freia sjokoladepålegg (på brød selvsagt) på noen få dager, til tross for at den inneholder litt tilsatt sukker. Og gjett om jeg nøt det!

Men uansett hva kommer nok alltid Women's Best sitt sjokoladepålegg til å være en av favorittene. Det kan så absolutt ikke måle seg med Barebells sin variant, men den er rett og slett helt utenkelig fantastisk nydelig! Women's Best sin er derimot litt tykkere på konsistens, har små crunchy biter av hasselnøtter og minner meg litt mer om smeltet Freia melkesjokolade. Og da kan man vel ikke klage! 

 

 

Hehe, nå lurer dere sikkert på hvorfor i alle dager jeg begynte med å nevne det sjokoladepålegget her når det er ett jeg liker ENDA bedre. Vel, det er rett og slett fordi jeg har fått ett gratis! Her om dagen la jeg nemlig inne en bestilling hos Women's Best hvor jeg blandt annet bestilte en krukke sjokoladepålegg, litt proteinchips og en pakke med kjeks. Og FY SØREN så excited jeg ble over de kjeksene! Men selvfølgelig hadde jeg alt annet enn hell og lykke på min side der og da, for noen timer senere fikk jeg en mail fra Women's Best hvor de beklagde så mye over at kjeksene jeg hadde bestilt var utsolgt selv om det stod på nettsiden at de var tilgjengelige og jeg allerede gledet meg som en liten unge til å få dem i posten. Så i gjengjeld ga de meg en ganske solid rabattkupong som jeg kunne bruke på akkurat det jeg ville i nettbutikken deres! Og dere skjønner vel sikkert at jeg ikke nølte så alt for lenge med å legge til noen krukker sjokoladepålegg i handlekurven;)

Dere burde virkelig prøve dette! Ta en nærmere kikk på det HER ;)

Vi blogges!

 • Publisert: 05.08.2017             Klokka: 19:12            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer: 0

Alt blir bedre med litt bær på toppen

02.08.2017, 23:24

Jeg må helt ærlig innrømme at jeg ikke har tenkt så mye over det, men når tanken først slår meg blir jeg rimelig sjokkert. Sommeren har fløyet av gårde rett foran øynene på meg, og vi har allerede bikket over i august. Den siste sommermåneden. Måneden skolen begynner på igjen. Måneden jeg virkelig må begynne å fundere på hvordan i alle dager jeg skal klare å komme meg fra totalt feriemodus og dager jeg kan bruke på akkurat det jeg selv vil, til de gode gamle skoledagene hvor jeg må prøve desperat å balansere trening, lekser, venner og familie. Det kommer nok til å gå, men det krever alltid en solid dose bekymring og stress fra min side;)

Men nå som sommeren begynner å gå mot slutten har jeg innsett alle tingene jeg har gått glipp av. Bading i sjøen, kos på stranda og piknik i parken. Men har jeg tenkt å gjøre noe med det? Å neida. Det er faktisk bare en ting jeg virkelig prøver å hente meg inn igjen på, og det er å spise norske bær. Så den siste uka har jeg slukt i meg nærmere 4 kilo norske jordbær, gomler stadig i meg de få bringebærene som vokser bak huset vårt, og prøver å inkludere bær i så mange måltider som mulig. 

 

En av favorittene for øyeblikket er det her! Jeg har fått helt dilla på å blande Weetabix i soyamelk, tilsette en solid dose cottage cheese og variere litt med ulike smaker på toppen. Her har jeg slengt oppå litt ferske bringebær fra hagen vår, noen oppskjærte jordbær og en klatt jordbærsyltetøy som jeg fant gjemt bak i kjøleskapet (hehe, pappa ble litt irritert da han fant ut at den siste resten av syltetøyet hans var borte).

 

 

Men seriøst, dette her MÅ dere prøve! Noen biter Weetabix, smuldre dem opp i soyamelk til det får en grøt-aktig konsistens, blande inn litt cottage cheese og slenge en solid dose bær på toppen. YUM!

Nå har jeg akkurat slukt i meg enda en kurv med norske jordbær, og det er bare en av utrolig mange jeg har spist den siste tiden. Det er jo så godt!

Vi blogges!

 • Publisert: 02.08.2017             Klokka: 23:24            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:

Superenkle og gode energibiter!

24.07.2017, 11:15

De siste ukene har jeg fått helt dilla på å bake. Jeg har alltid elsket å stå på kjøkkenet og lage mat, bake og eksprimentere meg frem med ulike oppskrifter og ingredienser, men de siste tre årene har det ikke vært like givende. Jeg har bare styrt på og laget alle mulige godsaker, både sunne og usunne, men aldri våget å ta så mye som en smaksprøve. Men i det siste har jeg gjort så utrolig mye fremskritt. Så nå baker jeg og lager mat av hjertens lyst, tar smaksprøver av både røre og deig, knasker i meg halvparten av ingrediensene underveis og kan nesten ikke vente til jeg får smake på det ferdige produktet. Joda, alt jeg lager er jo "sunt", men det er likevel helt uvirkelig å tenke på hvor langt jeg har kommet de siste ukene!

En av tingene jeg har ELSKET å lage i det siste har vært "energi biter" eller "energy bites" som jeg også kaller dem. Det er en oppskrift jeg har satt sammen helt selv, og den består virkelig av noen av de beste tingene jeg vet om: sjokolade og peanøttsmør! Jeg har allerede laget disse noen ganger, og de ender opp like gode hver gang! De er superenkle å lage, kan enkelt gjøres helt "vegan" og er perfekt som en del av lunsjen eller bare en liten snack i løpet av dagen. Dere burde virkelig gi dem en sjanse!

 

 Chocolate Energy Bites 

 

Du trenger

- 120g havregryn

- 150g most banan

- 50g peanøttsmør

- 20g opphakket mørk sjokolade

- 40g opphakkede naturelle cashewnøtter

- 30g valgfritt proteinpulver (jeg foretrekker å bruke Women's Best sitt Cookies & Cream)

 

Slik gjør du det!

 

1. Begynn med å måle opp og blande sammen alle de tørre ingrediensene (havregryn, sjokolade, nøtter og proteinpulver).

 

2. Sett ovnen på 200℃ og gjør klart ett stekebrett med bakepapir på.

 

3. Mål opp og gjør klar resten av ingrediensene og bland dem inn i det tørre med en skje eller hendene dine.

 

4. Rull små kuler av deigen og plasser dem utover på stekebrettet. Kulene kan være akkurat så store som du selv ønsker!

 

5. Sett stekebrettet i ovnen og la bitene steke i 5-10 minutter alt ettersom hvor stor du lager dem.

 

NYT!

 


Nå har vi her hjemme allerede slukt den siste ladningen jeg lagde av disse små energibitene, så jeg må snart se å få laget en ny en! Jeg håper dere liker oppskriften! Den er verdt ett forsøk;)

Vi blogges!

 • Publisert: 24.07.2017             Klokka: 11:15            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer: 0

De beste, sunneste og deiligste muffinsene noensinne!

28.06.2017, 08:58

For noen dager siden fikk jeg plutselig for meg at jeg skulle slå meg litt løs på kjøkkenet og bake. De siste tre årene har jeg bakt en god del kaker, muffins brød og boller, men jeg har aldri tillat meg selv å ta så mye som en smaksprøve av det jeg har laget. Før nå. Da jeg omsider bestemte meg for å forske meg litt frem til min helt egen muffinsoppskrift og stod der på kjøkkenet med den ferdige røren i hendene, dyppet jeg rett og slett fingeren nedi og tok en skikkelig smak. Sånne normale ting har blitt helt utenkelige for meg, men nå i det siste har jeg overvunnet mange slike frykter og brutt mange regler. 

Som sagt så bestemte jeg meg altså for å lage muffins. Jeg fant frem en superenkel oppskrift på nettet og så for meg at jeg skulle prøve å følge den men tilsette litt ekstra etterhvert. Det skjedde ikke for å si det sånn. Jeg fant frem det meste av ingrediensene fra oppskriften men endte opp med å ta helt ulike mengder og droppet en god del av dem. Så til slutt stod jeg igjen med en muffinsrøre tatt helt ut av det blå. Men jeg hadde det så gøy med å lage disse! Jeg tilsatte bare ting jeg føler meg trygg på, skrev ned nøyaktig hva som var tilsatt av alt, og målte opp hver eneste muffins nøyaktig. Så, etter en god del styr og grubling med kalkulatoren, fikk jeg omsider lagt inn det nøyaktige innholdet i hver og en muffins på 'MyFitnessPal' appen min, sånn at det skulle bli lettere å regne sammen. Siden dette var det første jeg bakte på flere år som jeg faktisk hadde planer om å spise, ville jeg føle meg helt trygg! Det er uansett ett digert steg i riktig retning!Jeg skjønner rett og slett ikke hvordan noe så tilfeldig kan bli så vellykket. Etter å ha målt opp, stekt og tatt muffinsene ut av ovnen var jeg allerede ganske sjokkert over hvor fine de så ut. Så, med hjerte i halsen og en liten smule angst som holdt på å smyge seg innpå meg, tok jeg den første biten av en av de nybakte muffinsene. Og fy søren så god den var! Alt fra smak til konsistens var mye bedre enn alt annet jeg har smakt tidligere, og dessuten kom det ikke engang ett lite snev av dårlig samvittighet eller anger for at jeg spiste en. De er jo supersunne!

Etter å ha kommet frem til en så bra oppskrift tidligere denne uken, slo jeg rett og slett til og bakte en ladning til i går! Jeg tok litt mer av noe og litt mindre av noe annet bare for å finne frem til den PERFEKTE oppskriften, og det tror jeg faktisk at jeg gjorde!

 

Banana Cookies & Cream Muffins

Du trenger:

- 150g Sammalt Finmalt Hvetemel

- 50g Havregryn

- 2ts bakepulver

- 2ts natron

- Noen Steviadråper med sjokoladesmak! Jeg bruker dem fra Nutri-Nick ;)

- 4ss Natreen Strø Søtningsmiddel (eller ett annet søtningsmiddel, du bestemmer!)

- To Store Bananer

- 20g Kokosnøttolje

- Womens Best Cookies & Cream proteinpulver

- 150ml Soyamelk

- 50g Naturell Yoghurt (jeg bruker Alpro sin)

 

Slik gjør du det:

- Finn frem og mål opp alle ingrediensene. 

- Sett ovnen på 200℃

- Begynn med å helle mel, havregryn, proteinpulver, søtning, bakepulver og natron i en stor bakebolle.

-Smelt kokosnøttoljen i mikroen så den blir helt flytende. Mos bananene men la det være igjen noen få større klumper. Da blir muffinsene ekstra saftig!

- Tilsett Olje, Soyamelk, Banan og yoghurt til melblandingen, og rør sammen med en håndmikser eller visp. Det skal ikke mye til for å blande alt sammen, så det tar ikke lang tid!

- Fordel røren likt i 16 muffinsformer ( Jeg målte veldig nøye opp i alle muffinsene for å være helt sikker på at innholdet var likt i alle, men det er selvfølgelig ikke nødvendig! )og stek dem midt i ovnen i 10-15 minutter. Jeg tror egentlig at mine stod i litt lenger enn 15 minutter, men du kommer til å skjønne når de er ferdige. Bare stikk en tannpirker eller noe sånt i nedi midten av en muffins, dra den ut og se om det er igjen litt deig på den. Om det er det kan du la dem steke litt til.

 

 

Jeg må ærlig innrømme at jeg er skikkelig stolt av disse muffinsene! De smaker rett og slett helt fantastisk, er enkle å lage, inneholder kun supersunne ting, og er på toppen av det hele supre for veganere om en bruker f.eks soyayoghurt istedenfor vanlig! Det kan vel umulig bli noe bedre! 

 

Jeg håper at dere liker oppskriften! Husk å gi meg litt feedback om dere lager den og det blir vellykket :D

Vi blogges!

 • Publisert: 28.06.2017             Klokka: 08:58            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer: 0

Dette spiser jeg på en dag!

26.06.2017, 22:15

De siste ukene har kaloriinntaket mitt virkelig fløyet til himmels. Etter tre uker med "prosjekt pålegging" hadde jeg nemlig gått opp noe sånt som hundre gram, og når målet var å gå opp en halv kilo i uka ble det helt feil. Så når alt styret med konfirmasjon, tur til Gdansk og tentamener på skolen var unnagjort samlet jeg sammen alt jeg klarte av motivasjon og viljestyrke, og bestemte meg for at nå skjer det. Siden da har jeg bare spist mer og mer, og vekten har heldigvis begynt å gå oppover sånn som den skal. Det er tøft å se tallene som stiger sakte men sikkert på vekten, og angsten prøver støtt og stadig å lure seg innpå, men jeg har bestemt meg; vekten skal opp, og jeg skal bli frisk!

Nå spiser jeg mer enn noensinne. Det er fortsatt kun ting som kan defineres som "sunne", ikke inneholder alt for mye sukker og som passer inn i makroene mine, men ellers har jeg blitt mye friere. Jeg spiser sjokolade daglig, pizza har blitt ett fast innslag til ukesmenyen, og jeg spiser rett og slett det jeg har lyst på når jeg har lyst på det, så lenge det passer inn med makronæringsstoffene mine. Joda, så er jeg vel kanskje litt vel opphengt i hvor mye karbohydrater, protein og fett jeg får i meg, men det er faktisk på en helt annen måte en det er lett å tro. Jeg vil nemlig passe på at jeg får i meg nok av alle disse, sånn at jeg lettere kan bygge muskler og legge på meg sånn som jeg vil! Dessuten tar jeg det virkelig med en klype salt. Noen gram over eller under vet jeg at ikke har noe å si for verken meg eller andre. 

Siden jeg virkelig spiser som en hest nå om dagen har jeg hatt lyst til å dele en slags "what I eat in a day" video med dere. Så det er nettop det jeg har gjort! Youtubekanalen min har jo gått fra å kun inneholde videoer om sminke og skjønnhet til å for det meste handle om trening, mat og hverdagen min, noe den skal fortsette med. Så nå braker jeg løs med enda en ny video som handler om mat, nemlig en slik "what I eat in a day" video! I den viser jeg dere en del av hva jeg spiser i løpet av en nokså vanlig dag med "bulking" og "prosjekt pålegging", i tillegg til en liste over makroene mine på slutten av videoen! 

 

5heIcakcURE


Nå er jeg i full gang med kveldens grøtkoking etter en lang og slitsom dag. Jeg håper at dere liker videoen! Det er mer på vei;)

Vi blogges!

 • Publisert: 26.06.2017             Klokka: 22:15            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer: 0

Det største innkjøpet noensinne!

18.06.2017, 09:03

Helt siden konfirmasjonen min har jeg lagt inn bestilling etter bestilling på nettet. Det begynte med noen få ting fra enkelte nettbutikker, men etterhvert har det virkelig ballet på seg, og nå har det kommet leveranser i posten hele tiden! Vel, jeg kan ikke akkurat klage;) Før konfirmasjonen min braket løs så jeg for meg at jeg skulle bruke pengene jeg fikk fornuftig, kjøpe litt klær og unne meg noen få ting som hadde stått på ønskelisten lenge. Sånn ble det ikke. Noen uker før ble nemlig hele livet mitt snudd uventet på hodet da jeg satte i gang med "prosjekt pålegging", og da jeg omsider stod der med pengene i hendene følte jeg ikke noen lyst til å bruke dem på klær og sminke lenger. Jeg begynte å forelske meg helt i trening (ironisk nok) og mat (enda mer ironisk), og det eneste jeg ville var å trene og spise. På en god måte!

Så jeg la fra meg alle fantasiene om å kjøpe meg nye klær og mer sminke. De interessene har dalt nedover i det siste, og nå tenker jeg nesten aldri over dem. Så hvorfor i alle dager skulle jeg ha brukt pengene mine på ting jeg ikke interesserer meg for lenger? Nei, akkurat det skjønte ihvertfall ikke jeg, så jeg begynte heller å kikke på ulike nettbutikker som solgte proteinbarer, treningsklær, proteinpulver og alt fra BCAA til nudler uten kalorier. Og det føltes så mye mer riktig! Så som dere vet har jeg kjøpt ganske mye fra slike nettsider den siste tiden, og nå for noen dager siden fikk jeg jaggu meg en pakke til. Og dette er den største til nå!


 

Jeg kan ikke engang beskrive hvor overlykkelig jeg var da jeg begynte å åpne esken med alle godsakene i! For litt over en uke siden la jeg inn en rimelig solid bestilling på en nettbutikk jeg ikke har prøvd før, nemlig Gymgrossisten. Og jeg sparte virkelig ikke på noe! Jeg slo til og bestemte meg bare for å unne meg det jeg faktisk hadde lyst på, uansett om regningen ble litt vel stor. Jeg har kjempet på de siste ukene og synes rett og slett at jeg fortjener litt for alt strevet!

Jeg endte til slutt opp med å bestille en diiiger haug med ulike proteinbarer. Men det er vel ikke helt sjokkerende. Jeg ELSKER proteinbarer mer enn noe annet (hehe, jeg tror at jeg sier det om mer eller mindre alt! Men seriøst, proteinbarer er helt fantastisk), og jeg ville rett og slett kjøpe ett stort utvalg som jeg ikke har smakt før, i håp om å kanskje få en ny favoritt eller to. I tillegg til alle disse barene kjøpte jeg også noen puddinger, en drikk, litt chips og nudler! IIIIKKKKKK, jeg blir helt overlykkelig bare av å tenke på det!

 

Det jeg kjøpte var:

Star Nutrition Protein Block // Creamy Peanut

Star Nutrition Goodlife Low Sugar // Cookies & Cream

Vitaprana Organic Raw Bar // Berry

Ehrmann Protein Pudding // Dark Chocolate Mint

Fit & Smart Femmesnack

Star Nutrition Diet Noodles

Star Nutrition Protein Wafer // Chocolate Hazelnut

Star Nutrition Protein Wafer // Vanilla

Star Nutrition Milky Protein Bar // Banana Marshmallow

Star Nutrition Milky Protein Bar // Marshmallow

Star Nutrition Milky Protein Bar // Strawberry Marshmallow

Star Nutrition Protein Chips // Sourcream & Onion

Gainomax Protein Drink // Vanilla

Biotech Zero Bar // Cappuccino

Biotech Zero Bar // Chocolate Chip Cookies

Musclepharm Combat Crunch Bar // Chocolate Peanut Butter Cup

Weider Low Carb High Protein Bar // Peanut Caramel

Star Nutrition Chew Chew // Blueberry

Star Nutrition Chew Chew // Raspberry

Star Nutrition Lean Bar // Brownie Crisp Toffee

NJIE ProPud // Chokladboll


 

Tro meg, det virker som mer enn det er! Eller, kanskje ikke, men jeg anger uansett ikke på noen av disse innkjøpene mine! De siste ukene har jeg kjempet på uansett hvor vanskelig, tøft og krevende det har vært, og ting blir bare bedre og bedre. Jada, jeg spiser proteinbarer og holder meg unna sukker, men hva har vel det å si? En proteinbar er akkurat det samme som en hvilken som helst annen sjokolade eller lignende, bare at den har mer proteiner. Noe jeg virkelig trenger når jeg trener! Dessuten hadde det vært helt urealistisk om en som hadde holdt seg unna mat i tre år, plutselig gikk over til å spise alt mulig. Jeg spiser som en hest, men er likevel opptatt av at det skal være sunt og godt!

I dag har jeg hatt treningsfri, og til tross for noen tårer her og der har det gått merkverdig bra. Når jeg ikke trener vet jeg rett og slett ikke hva jeg skal gøre, humøret mitt daler nedover og jeg klarer ikke å tenke på annet enn mat. Så det ender fort med at jeg utsetter de treningsfrie dagene mine etterhvert som de kommer, og ikke lar kroppen min slappe av i det hele tatt. Men jeg vet at den trenger avslapning! Så i dag tvang jeg rett og slett meg selv til å ta det med ro og ikke trene, selv om energien egentlig var helt på topp og jeg fint hadde fått en super treningsøkt. Men en 'rest-day' her og der er helt nødvendig, så det må bare til!

Så i dag har jeg rett og slett fått ladet opp til uken som kommer, og i morgen er jeg klar for en skikkelig LEG-DAY! Jeg gleder meg! 

(dette ble skrevet i går) ;)

Vi blogges!

 • Publisert: 18.06.2017             Klokka: 09:03            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:

De beste proteinbarene noensinne!

06.06.2017, 21:21

Om dere har fulgt med litt her på bloggen den siste tiden, vet dere at jeg har slått meg litt løs på nettet og handlet en god del forskjellig. Okei da, så er det ikke akkurat så mye "forskjellig", for det er jo mer eller mindre kun mat! Jeg har rett og slett unnet meg å teste ut litt forskjellig innen protein- og treningsmat verdenen, og kjøpt litt ulike proteinbarer, snacks og godsaker. 

En ting jeg har blitt helt gal etter siden jeg begynte med "prosjekt pålegging" og det nye treningsopplegget mitt, er proteinbarer. Det er rett og slett det beste jeg vet! Jeg har kjøpt og testet utallige ulike merker, smaker, konsistenser og kombinasjoner, funnet noen favoritter som jeg stadig kjøper opp igjen, og elsker å teste ut nye. Så når jeg har lagt inn litt ulike bestillinger her og der på nettet, har jeg såklart sørget for å slenge med ett lite utvalg proteibarer i handlekurven.

Da jeg handlet på Tights.no nå for en liten stund siden bestemte jeg meg også for å teste ut noen nye sorter, og helt siden jeg fikk den pakken i posten har jeg nesten ikke klart å vente med å sette tennene i dem! Jeg unnet meg blandt annet tre stykker fra ett merke som heter 'BPI Sports', for de fristet rett og slett alt for mye der de lå og ventet på meg på nettbutikken. Smakene hørtes helt himmelske ut, og de var dessuten på salg! Så jeg slengte tre stykker i handlekurven min, og nå, en liten stund siden de ankom i posten, har jeg slukt dem alle som en!Disse barene fra BPI Sports har de mest crazy smakene jeg noensinne kunne sett for meg i en proteinbar! Jeg kjøpte i smakene 'Iced Vanilla Cupcake', 'White Chocolate Pretzel' og 'Salted Caramel Pretzel'. Høres ikke de smakene utrolig digg ut!

 

Etter en rimelig hard treningsøkt nå for en liten stund siden, gomlet jeg i meg baren med 'White Chocolate Pretzel' smak for å få opp energien, vekke smaksløkene og sørge for at dagens proteinmål blir nådd. Og den var virkelig helt fantastisk! Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal klare å beskrive den på en måte som faktisk får frem hvor utrolig god den var, så jeg gjør det bare kort og enkelt: DEN VAR HELT NYDELIG!

Her er noen bilder av baren med 'Iced Vanilla Cupcake' smak. Gjett om jeg ble overlykkelig da jeg innså at den hadde små, fargerike biter inni seg! Hehe, det skal ikke mye til for å glede meg :D


Nå kom jeg akkurat hjem fra en liten handlerunde med mamma, og vet dere hva da? Jeg spiste rett og slett den siste baren også! Jeg unnet meg den med 'Iced Vanilla Cupcake' smak for noen dager siden (og den var virkelig ikke til å kødde med!), og fordi jeg elsket begge de to første jeg hadde smakt, kjente jeg lengselen etter den siste komme sigende. Det føles litt sånn "fy fy" å gomle i seg to proteinbarer på en kveld, men siden ett av målene mine for øyeblikket er å få ett mer normalt forhold til mat og faktisk spise det jeg har lyst på, er dette bare bra. Dessuten trenger jeg næringen! Med så mye trening må jeg rett og slett spise så mye som mulig for å faktisk legge på meg, så da er det bare å spise på!

Om du synes disse barene så fristende ut kan du ta en kikk på dem HER!

Jeg håper at du har hatt en helt super tirsdag!

Vi blogges


 

 • Publisert: 06.06.2017             Klokka: 21:21            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer: 0

Min første bestilling fra Womens Best!

04.06.2017, 22:00

Helt siden jeg begynte å bli virkelig interresert i mat og trening, har det vært noen merker og nettbutikker som har fristet meg skikkelig. Jeg har allerde lagt inn flere bestillinger på ulike nettsteder som FitStyle og Tights.no, og jeg er superfornøyd med mer eller mindre alt jeg har kjøpt! Det har kommet både ett og to innlegg her på bloggen proppfulle med bilder av tingene jeg har kjøpt, så de kan du gjerne lese HER (FitStyle) og HER (Tights.no), men det gjenstår fortsatt en bestilling som jeg ikke har vist dere. 

Jeg har begynt å følge flere titalls fitness-, trenings- og matbrukere på instagram den siste tiden, og de babler i vei om alle tenkelige produkter, merker og nettbutikker. Jeg prøver selvsagt å ikke la noe av det folk legger ut bilder av og snakker om påvirke meg negativt, for det gjøre det fort, men det finnes også en hel haug av inspirasjon på disse brukerene! Som for eksempel hvilke nettbutikker en kan slå seg litt løs på! En av de som har vært veldig mye snakk om dn siste tiden er en som heter "Womens Best", og de selger både ulike typer mat proppet fulle av proteiner og slikt, i tillegg til masse fine treningsklær. Og da jeg la inn de to bestillingene på FitStyle og Tights.no her for noen uker siden, unnet jeg meg faktisk også å teste ut noen av produktene til Womens Best! 


 

Jeg ble fristet av mer eller mindre alt de hadde å by på! De selger alt fra proteinpulver i morsomme smaker, til BCAA som er perfekt både før, under og etter trening, og som en kan blande sammen helt selv. Jeg måtte til slutt kutte ned ønskelisten en god del, og da endte jeg opp med en 'Protein Ice' med vaniljesmak, og en 'Protein Creme' med sjokoladesmak. NAM!

 

 

Jeg kan nesten ikke vente med å endelig få smakt på disse to! 'Protein Ice' er ett veldig nytt produkt, så jeg har ikke hørt så veldig mye om det er bra eller ikke, men det høres ihvertfall utrolig spennende ut! Det er rett og slett ett slags pulver som en helt enkelt blander med vann, visper sammen og setter i fryseren, for så å nyte det som en deilig, forfriskende iskrem! 

Dette 'Protein Creme' sjokoladepålegget er kanskje ikke like spennende som isen, men gjett om jeg gleder meg til å smake! Den har fått utrolig gode anmeldelser, og jeg kan virkelig se for meg å smøre det på noen riskaker og nyte som en liten snacks! 

Jeg filmet faktisk akkurat en liten innkjøpsvideo hvor jeg viser alt jeg har kjøpt fra disse nettsidene, i tillegg til litt av maten jeg kjøpte i Gdansk. Jeg har jo tenkt å endre på youtubekanalen (se HER) min nå fremover og ta den fra å handle om sminke og skjønnhet, til å handle om trening, mat og hverdagen min generelt. Og det gleder jeg meg faktisk veldig mye til! Det føles bare så riktig! Så nå kommer snart denne innkjøpsvideoen på kanalen min, før det kommer enda flere spennende videoer de neste ukene;)

Jeg håper at dere har hatt en helt glimrende søndag!

Vi blogges!

 • Publisert: 04.06.2017             Klokka: 22:00            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer: 1

Jeg spiser opp pengene mine

02.06.2017, 22:32

Nå har nesten alle pakkene jeg har bestilt ankommet i posten, og jeg kommer ikke helt over hvor mye mat jeg har kjøpt. Det har kommet flere esker med proteinbarer, drikker, pulver og annen snacks og mat stappfull av protein, så nå har jeg tatt opp mer eller mindre all plassen i kjøkkenskapene her hjemme.

Jeg la ut ett lite blogginnlegg da den første bestillingen kom deisende ned i postkassen, og helt siden da har det bare kommet mer og mer. Det er fra både FitStyle, Tights.no og Womens Best, og selv om det er veldig ulike ting jeg har unnet meg å kjøpe, har de alle en ting til felles; PROTEINER! De siste ukene har jeg rett og slett fått helt dilla på proteiner, noe som for det meste (okei da, det er vel egentlig den eneste grunnen) er på grunn av treningen. Når jeg trener såpass mye, skal bygge muskler og alt det der trenger jeg så mye proteiner som jeg kan klare å stappe i meg på en dag, i tillegg til mengder av alle de andre godsakene, sånn som carbs;) 

Siden jeg allerede har lagt ut ett innlegg med masse bilder fra den første pakken jeg fikk, gidder jeg ikke å nevne noe annet om den enn at den var stappfull av godsaker;) Det innlegget kan du gjerne lese HER

Nå for noen få dager siden kom de neste to pakkene i posten, og jeg kan vel trygt si at jeg ble fornøyd med innholdet. Den ene var fra en nettside som heter Tights.no, og de selger mengder av alt fra treningsklær til proteinpulver. Det var nesten umulig å velge noen produkter å kjøpe til slutt! Men etter en god stund med skrolling gjennom de mange sidene stappfulle med proteinbarer, energidrikk og proteinfylt snacks, klarte jeg omsider å kutte ned til noen få ting jeg endte med å kjøpe.

Jeg må helt ærlig innrømme at det var en liten overraskelse å åpne pakken fra Tights.no. Etter å ha lagt inn så mange bestillinger på så mange ulike nettsider nå for en liten stund siden hadde jeg helt glemt hva i alle dager jeg bestilte fra nettopp denne, så det føltes nesten som julaften å åpne endelig få åpnet pakken. Og bedre enn det også! 

Det jeg endte med å bestille var blandt annet tre poser med proteinpulver fra Quest, ett med vanilje, ett med jordbær og ett med sjokolade. Disse er på en måte en "porsjon" med pulver, så de inneholder akkurat så mye som det er i en porsjon. Siden det fort er vanskelig å få i seg nok proteiner på en dag er jo proteinpulver helt genialt, og jeg hadde rett og slett lyst til å prøve meg litt frem med disse tre pakkene for å se om det var noe for meg. Og det tror jeg virkelig at det er! I dag tidlig laget jeg meg en porsjon med 'blåbær nice cream', og for å proppe den full med proteiner og gjøre den enda bedre, tilsatte jeg en av disse posene. Det var den med vanilje (blåbær og vanilje er jo en kombinasjon fra himmelen!), og i kveld klarte jeg ikke å vente lenger. Og den var såååå god! 

Den her så rett og slett for spennende og fristende ut til å ikke legge den i handlekurven! Det er ett slags peanøttsmør med Red Velvet smak fra Buff Bake, og det er proppet fullt av alt mulig digg, i tillegg til mengder av proteiner. Jeg har fått helt dilla på riskaker i det siste, så jeg ser virkelig for meg å smøre litt av dette på noen helt enkle riskaker. Da har jeg både masse karbohydrater i riskakene, sammen med proteiner, fett og maaasse supre kalorier i peanøttsmøret!  

Jeg kunne såklart ikke fullføre bestillingen uten å legge til en solid dose med proteinbarer i alle mulige smaker! Jeg endte blandt annet opp med tre stykker fra BPI Sports, og smakene er virkelig ikke til å kødde med. Det var en med Iced Vanilla Cupcake, en med White Chocolate Pretzel, og en med Salted Caramel Pretzel. Hvor deilige høres ikke de ut!


I tillegg til de tre barene fra BPI Sports, bestemte jeg meg for å teste ut disse to fra noen helt andre merker, men helt andre smaker. Den dere ser på bildet til venstre er en fra Fulfil med jordbær og vanilje-smak, og den til høyre er fra en Muscletech med smak av cookies & cream, en av mine absolutte favorittsmaker på proteinbarer! 
 Så må jeg jo bare slenge med ett bilde av sitatet som stod på esken jeg fikk fra Tights.no!

"If it does not challenge you, it won't change you"

 

Jeg har som sagt fått litt av hvert fra Womens Best også, men siden dette innlegget ble nokså langt, får det vente til senere;) Men det er bare å glede seg!

Vi blogges!

 • Publisert: 02.06.2017             Klokka: 22:32            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer: 0

Den beste, sunneste og enkleste isen noensinne?

20.05.2017, 22:40

Det er flere år siden jeg har tatt så mye som en bit av noe usunt. Alt av lørdagsgodt, kake i bursdagsselskap og popcorn på kino forsvant plutselig fra livet mitt, og det har gått snart tre år siden jeg spiste noe sånt. Men merkelig nok savner jeg det ikke. Når jeg går forbi hyllene med godteri og sjokolade i butikken, ser noen spise kake i ett selskap eller kjenner lukten av nypoppet popcorn i kinosalen, føler jeg rett og slett ikke at det frister lenger. Men det er faktisk en ting jeg har lengtet etter utrolig lenge nå. ISKREM! 

Pinneis, softis, kuleis eller sorbet, i don't care, jeg vil bare ha is. Dere aner ikke hvor mange ganger jeg har kikket lengselsfullt ned i fryserene med is i butikken og ønsket noe helt fælt at is var rene helsekosten. Eller at jeg ikke brydde meg. En av de tingene. Akkurat nå er jo ett av målene mine å klare å utfordre meg selv litt og prøve å spise ting som ikke er helt innenfor komfortsonen, men det er faktisk vanskeligere enn dere tror. Jeg er fortsatt på det stadiet hvor jeg må veie opp det jeg spiser, telle alt av kalorier, fett, karbohydrat og protein, og vite nøyaktig hva jeg får i meg til enhver tid av døgnet. Så jeg tror at det kommer til å ta litt tid før jeg klarer å sette meg ned i sofaen med en boks Ben & Jerrys, for å si det sånn. 

Men selv om jeg ikke klarer å spise de isene en får kjøpt i butikken, finnes det andre løsninger! Her for noen dager siden fant jeg omsider ut at jeg skulle prøve å lage noe jeg har tenkt på veldig lenge, nemlig "nice cream". "Nice cream" er rett og slett sunn iskrem som egentlig kan lages av hva som helst, for eksempel frukt, bær, grønnsaker, yoghurt og nøtter. Alt er mulig! Så jeg tok bare en rask kikk på noen ulike oppskrifter på Pinterest, og kom frem til at det egentlig bare var å prøve seg frem.

 

 

Jeg bestemte meg for å lage en med blåbær og banan, og en med tropisk frukt og banan. Da jeg kikket på oppskrifter fant jeg ut at banan er en ganske viktig ingrediensen viss man vil ha en litt mer kremet konsistens, så da tok jeg banan i begge to. Dessuten er jo banan sååå godt og supersunt:D

 

Blåbær Nice Cream

ingredienser:

En banan (ca 100g)

160g fryste blåbær

50ml soyabelk

Søtning

 

Fremgangsmåte:

Bruk en håndmikser til å blende sammen alle ingrediensene. Hell alt i en boks med lokk og sett det i fryseren i noen timer eller over natten, helt til det er helt frossent. Ta ut av fryseren og varm i mikroen i rundt 1 minutt. Ta ut, plasser i en snasen skål og nyt!

That's it! 

 

Tropisk Nice Cream

ingredienser:

En banan (ca 100g)

125g tropisk fruktblanding (jeg brukte noen porsjonspakker fra COOP)

50ml soyamelk

Søtning

 

Fremgangsmåte:

Like enkelt som den forrige: blend sammen alle ingrediensene i en blender eller med en håndmikser, sett i fryseren og tin i mikrobølgeovnen.

 ENJOY!
 

Jeg har fått helt dilla på disse isene, og jeg har allerede slukt begge, hehe:D De smaker utrolig friskt og godt, og jeg må helt ærlig få si at jeg tror at jeg hadde foretrukket disse foran vanlig iskrem. Eller, nå husker jeg jo ikke hvordan det smaker, men likevel;) 

Dere burde virkelig teste ut disse oppskriftene!

Vi blogges!

 

 

 • Publisert: 20.05.2017             Klokka: 22:40            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:

Den beste maten på varme dager

18.05.2017, 21:33

Her for noen dager siden oppdaget jeg noe helt nytt, og det var rett og slett himmelsk. På en liten snartur i butikken kom jeg nemllig over en yoghurt jeg ikke hadde sett før, leste på innholdet og ble så fristet at jeg ikke klarte å la være. Det var egentlig en helt vanlig naturell yoghurt, men i motsetning til de "vanlige" sortene var denne laget av soyamelk og ikke vanlig melk, noe som gjorde at jeg mer eller mindre fikk vann i munnen. For jeg ELSKER soyamelk! Så jeg dro med meg yoghurten hjem, tenkte og funderte på hva jeg skulle mixe den med, og kom til slutt frem til den perfekte løsningen.

 

 

Det endte med at jeg blandet litt yoghurt (okei da, så tok jeg en solid dose) sammen med rundt 100g blåbær, og toppet det hele med kunstig søtning. MED SJOKOLADE SMAK! Yup, du leste riktig. Dråper helt uten kalorier og alt det der, men med en skikkelig digg smak av sjokolade. Så jeg dro disse frem fra kjøleskapet og dryppet noen dråper (okei, MANGE dråper) oppå haugen av yoghurt og blåbær, blandet det godt sammen, og nøt hver en bit. Det var så godt!

Jeg burde vel nevne at jeg har forelsket meg helt i denne yoghurten fra Alpro. Den har en skikkelig deilig, kremete konsistens som egentlig er ganske flytende, men samtidig helt perfekt, og med litt bær og søtning (spesielt med sjokoladesmak) blir det til det perfekte lille måltidet! Spesielt på litt varmere dager. Jeg brukte fryste blåbær da jeg laget dette, og fy søren så deilig det var å sitte i solen og nyte det! Sunt, godt og skikkelig enkelt!

Sjokoladedråpene jeg bruker kan du kjøpe HER!

Jeg tror nok at jeg kommer til å lage meg en solid porsjon av dette nå i morgen, og jeg kan nesten ikke vente!

Vi blogges <3

 

 • Publisert: 18.05.2017             Klokka: 21:33            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:

Sommerfølelse på kartong

01.05.2017, 21:41

Jeg har ikke hatt så mye sommerfølelse på lenge. De siste dagene har været vært helt utrolig i forhold til hvordan det pleier å være her i Ålesund, og jeg kjenner bare hvordan den skinnende solen, fuglene som kvitrer og den varme luften gjør humøret mitt mye bedre. Jeg får så mye inspirasjon og motivasjon til å stå på og leve livet på best mulig vis, og det er så utrolig deilig! 

For å innvie sommerfølelsen skikkelig, har jeg spist en god del litt mer "sommerlige" ting de siste dagene. Både på fredag, i går og tidligere i dag spiste jeg bit på bit med vannmelon, og om det er noe som gir mer sommerfølelse vet ihvertfall ikke jeg hva det kunne vært. Dessuten prøvde jeg noe helt nytt innen matveien i går etter trening, og fy søren så sommerlig og fresh jeg følte meg etterpå! Da jeg og pappa var i butikken her om dagen kom jeg nemlig over noe jeg har gledet meg noe helt sinnsykt til å få prøve ut, og jeg kunne rett og slett ikke la være å kjøpe med meg en for å smake. Skyr lanserte nettopp en ny proteindrikk (noe jeg har gledet meg til helt siden jeg fikk vite at den skulle komme!), og dere vet jo hvor svak jeg er for hva som helst med ett navn som inneholder ordet "protein". NJIE sine ProPud puddinger og milkshakes, Maxim sine proteinbarer, you name it, jeg tar det som er å få tak i. Så jeg var mildt sagt spent på å få prøve den nye proteindrikken fra Skyr:D


 

For å si det sånn, så tror jeg at jeg blir nødt til å kjøpe en god del av disse fremover. Den smakte så utrolig friskt og godt, og den passet helt perfekt som en liten snacks utpå kvelden. Jeg slurpet den i meg sammen med noen biter vannmelon i går kveld etter dagens treningsøkt, og det ga meg enorme mengder sommerfølelse!

  

Nå har jeg akkurat slått meg ned foran pc'en etter en lang dag. Ting har ikke gått helt som forventet i dag (eller, ikke det at jeg hadde forventet noe spesielt) selv om været har vært strålende og alt egentlig har vært greit. For det har bare ikke føltes noe greit. Jeg har tenkt og tenkt på så alt for mye på en og samme tid hele dagen, og når jeg i tillegg er helt utslitt, går det fort galt. Jeg har gått rundt og hatt små øyeblikk hvor jeg er superglad og stråler av glede, men i løpet av noen få minutter har gleden gått over i ren sorg og jeg har lagt meg ned på gulvet og grått. Men må er alt bra igjen. Jeg hadde en liten breakdown nå for en liten stund siden, men etter en pep talk fra mamma og litt påfyll av positive tanker, har jeg kommet meg opp igjen. 

Jeg håper at dere har hatt en fin dag!

Vi blogges!

 • Publisert: 01.05.2017             Klokka: 21:41            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:

Den beste havregrøten noensinne

24.04.2017, 21:41

Jeg har spist havregrøt både til frokost og kvelds i snart tre år. TRE ÅR. Hvor mange porsjoner grøt blir det egentlig? Det er ihvertfall snakk om godt over tusen, og det er litt sykt. Da jeg var yngre og en god del mer kresen (okei da, så var jeg ekstremt kresen. Sånn cirka det eneste jeg likte var nudler, pølser og yoghurt), var havregrøt noe av det verste jeg visste om på grunn av "klumpene". Jeg husker at mamma desperat prøvde å få meg til å like det og laget det til meg med litt vel høye forventninger og håp, og alt jeg gjorde var å rynke på nesa og si noe sånt som "kan jeg heller få en pakke nudler?". Jeg tror ikke at hun kunne se for seg at jeg, den kresne datteren hennes som nektet å spise mat med "klumper" i, noen år senere kom til å gomle i seg havregrøt to ganger daglig.

Egentlig lager jeg den mest kjedelige grøten som eksisterer. Det er ikke i nærheten av noe fancy saker som topping eller variasjon mellom farger og smak, men bare en helt enkel skål med havregrøt. Men jeg tror faktisk at det er den beste i verden. Helt seriøst. Jeg står i en halv time og koker opp grøten, og før jeg begynner å koke den, står den på "lading" i flere timer. Hehe, det å sette grøten på "lading" er noe jeg og mamma kom opp med for en god stund siden, da vi plutselig fant ut av den ble utrolig mye bedre om havregrynene fikk stå i melken og godgjøre seg litt. Så har liksom det blitt ett lite ritual nå i ettertid.

Terese sin enkle (men avanserte) havregrøt

Du trenger:

- 1,5 dl lettkokte havregryn

- 3 dl soyamelk

- ca 3 dl vann

- utrolig mye tålmodighet

 

Fremgangsmåte:

1. Mål opp havregryn, soyamelk og halvparten av vannet, for så å blande det sammen. La det stå og godgjøre seg i alt fra 1/2 time til 4 timer. Jo lenger den står, jo bedre blir den.

2. Sett grøten på full guffe, og la den SPRUTKOKE (husk å røre og ikke brenn ned huset) til den begynner å bli tykk. Skru ned varmen. 

3. Tilsett resten av vannet etterhvert som grøten koker. Jeg bruker egentlig mye mer enn bare 3 dl, sånn at det skal bli mer å spise. Hehe, der har du meg.

4. Finn ett eller annet å underholde seg selv med mens grøten koker. Les en bok, ta noen push-ups, tenk over livet, hva som helst sånn at du ikke kjeder deg ihjel før grøten er ferdig. 

5. Når du synes grøten ser fin ut (og ikke gidder å vente lenger), hell den over i en skål. 

6. Strø på ett dryss med kanel og det sukkeret du selv foretrekker. Jeg bruker en type fake sukker som helt seriøst er søtere enn sukkerspinn. 

SPIS I VEI!

 


 

Der har du da oppskriften på min veldig enkle (men avanserte) grøt. Om du føler en desperat trang etter å være litt mer kreativ sånn at du kan legge ut noen snasne bilder på instagram, kan du selvsagt slenge på noen bær, litt frukt og en klatt meg peanøttsmør eller noe sånt. Jeg ser bilder av helt overveldende skåler meg grøt overalt på sosiale medier nå for tiden, og selv om det ser rimelig fristende ut, tror jeg at jeg holder meg til min egen, enkle havregrøt;)

Vi blogges!

 • Publisert: 24.04.2017             Klokka: 21:41            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer: 1

De beste pannekakene noensinne!

05.03.2017, 00:56

Merkelig nok er baking noe av det mest beroligende jeg vet om. Jeg elsker å lete frem en eller annen oppskrift fra nettet, finne frem det jeg trenger av ingredienser, og rett og slett bare prøve meg frem. Det er spesielt de siste årene at jeg har begynt å like så godt å bake og lage mat, men de siste månedene har det tatt litt av.

Nå ser dere sikkert for dere at jeg setter i gang med en eller annen form for baking hver eneste dag, men sånn er det altså ikke. Når jeg føler for det og i tillegg har energi (noe som mer eller mindre er ett lite fenomen i seg selv), har jeg noen faste små oppskrifter jeg stadig går tilbake til. Og tro det eller ei, men jeg verken smaker på eller spiser noe av det jeg lager. Og ja, det er litt kjipt. Men uansett smaking eller ikke, så har jeg spesielt én liten ting jeg elsker å lage til foreldrene mine noen kvelder i ny og ne.

For en stund siden fant jeg nemlig en oppskrift på pannekaker fra en engelsk blogg, og etter kort stund på kjøkkenet hadde jeg klart å endre oppskriften helt. Jeg endte opp med fire små pannekaker som foreldrene mine fikk forsyne seg med, og de var virkelig ikke trege med å spise dem opp. Faktisk, så slukte de dem! Jeg kunne se selv at pannekakene var veldig luftige og lette, og akkurat det bekreftet foreldrene mine med en gang.

Til disse pannekakene bruker jeg DENNE oppskriften. Det jeg har forandret på er:

- jeg bruker mer bakepulver i tillegg til litt natron. Det er sånn de blir ekstra luftige og lette;)

- jeg bruker ikke det de kaller "Apple cider vinegar". Jeg hadde rett og slett ingen anelse som hva det var da jeg laget oppskriften første gang, og i ett forsøk på å finne noe som skulle ligne, tok jeg en spiseskje med eplesyltetøy istedenfor. Hehe, det er nok ikke i nærheten av hva som egentlig skal oppi, men jeg tror faktisk at det gir veldig god smak!

- jeg bruker litt kunstig søtning for at de skal bli litt ekstra søte. En kan såklart bruke vanlig sukker også, men jeg ender alltid opp med å strekke med etter det kunstige selv om jeg lager noe til noen andre også

- ett ord: kanel! Jeg bruker å drysse litt kanel i røren (ca en halv teskje) rett før steketid!

Sist gang jeg laget disse pannekakene var selvfølgelig på selveste pannekakedagen som var nå på tirsdag. Det må nok ha vært skjebnen at jeg hadde både energi, tid og lyst til å sette i gang å lage pannekaker akkurat den dagen, og jeg er veldig glad for at jeg endte med å gjøre det! Selv om jeg verken smaker på eller spiser disse når jeg lager dem (de er faktisk veldig sunne!), får jeg en veldig god følelse av å lage dem til andre sånn at de får smake!

Jeg håper du liker oppskriften om du prøver den!

Vi blogges!

 • Publisert: 05.03.2017             Klokka: 00:56            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:

Enda en ny proteinrik favoritt

09.02.2017, 20:53

Til tross for at dagen i dag har vært -og kommer til å bli- slitsom og energikrevende, har jeg klart å få plass til noen timer trening i den stappfulle timeplanen. Rett etter at jeg kom hjem fra skolen i elleve-tiden klarte jeg heldigvis å slappe av i en liten stund før jeg satte i gang med dagens trening, og på den tiden bestemte jeg meg også for å teste ut noe helt nytt innen matverdenen. For noen dager siden kom jeg nemlig over en ny type proteinpudding, og det fristet alt for mye til å ikke kjøpe med seg en.

Den siste tiden har jeg elsket ProPud proteinpuddingene fra Njie som en liten snack før trening. De er supersunne, utrolig gode og inneholder masse proteiner, så jeg ble skikkelig skjokkert da jeg fant noe som lignet veldig på disse i en annen butikk. Disse inneholder akkurat like mye proteiner som de fra Njie, og du kan få dem i smakene vanilje og sjokolade. I dag testet jeg ut en med vaniljesmak, og jeg elsket den! Jeg synes faktisk at den smakte mye bedre enn de fra Njie, og det sier faktisk en god del siden jeg virkelig har forelsket meg i dem den siste tiden.

Denne proteinpuddingen var utrolig kremete og smaken var rett og slett skikkelig god! Dessuten følte jeg at det var mye mer i disse begerene enn i dem fra Njie, selv om jeg vet godt at begge to inneholder 200g.

Jeg elsker å nyte en sånn her på de dagene jeg trener, og jeg tror nok at denne her kommer til å ta over for ProPud proteinpuddingen fra Njie;)

For øyeblikket er jeg midt blandt alle elevene på skolen min, for i kveld er det nemlig noe vi kaller Grand Prix. Det er rett og slett noe vi gjør hvert år, hvor alle klassene velger en kjent melodi og lager egen tekst til, for så å opptre foran et par tusen spente foreldre, familie og venner. Nå skal jeg bare prøve å kose meg her resten av kvelden, før jeg drar hjem og tar tidlig helg;)

Har du smakt denne proteinpuddingen?

Vi blogges!

 • Publisert: 09.02.2017             Klokka: 20:53            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:

Den beste frokosten for de med dårlig tid

18.10.2016, 22:38

Nå når mamma har begynt på nattevakt får hun ikke all verdens med tid til å lage seg frokost når hun kommer hjem fra jobb. Derfor fikk jeg en helt glimrende idé her for noen dager siden, nemlig overnight oatmeal! Jeg har jo spist den gode gamle havregrynsgrøten min både morgen og kveld i rundt to år, men jeg har faktisk aldri tenkt på å teste ut dette med overnight oats. Så for noen dager siden tittet jeg litt på noen oppskrifter, og nå har jeg kommet frem til en egen, kjempegod variant!

Terese's yummy overnight banana oatmeal

Du trenger

- 1/2 cup havregryn (1 cup tilsvarer ca 2,3 dl)

- 1 ss chia frø

- 1/2 ts vaniljesukker

- 1 klype salt

- 1/3 cup naturell gresk yoghurt eller vanlig naturell yoghurt

- 2/3 cup melk (kan være mandelmelk, soyamelk, havremelk o.s.v..)

- 1ss lys sirup eller honning

- 1/2 ts kanel

- 1 most banan

- ett glass eller krukke med tett lokk

Slik gjør du

- Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Du kan tilsette f.eks nøtter, frukt eller bær om du vil.

- Hell blandingen i glasset/krukken din, sett på lokket og plasser i kjøleskapet i minst fire timer eller over natten. ENJOY!

Jeg har laget dette til mamma noen ganger nå, og hun elsker det! Det er så utrolig enkelt og raskt å lage til kvelden før du skal spise det, og du kan variere med utrolig mange ulike smaker og kombinasjoner! Noe jeg tror er veldig godt å tilsette er f.eks litt sjokoladebiter, peanøttsmør, nøtter, syltetøy, blåbær og bringebær.

Siden jeg mer eller mindre har kjørt meg helt fast i dette med å spise havregrøt både til frokost og kvelds, kommer jeg nok ikke til å lage dette til meg selv som frokost med det første. Men man trenger jo ikke nødvendigvis å spise dette til frokost, eller hva? Jeg tror dette er helt perfekt å lage til før man drar på skolen, for så å spise det som en deilig lunsj når man kommer hjem!

Skal du prøve dette?

Vi blogges!

 • Publisert: 18.10.2016             Klokka: 22:38            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer: 1

Årets beste høstmat

15.08.2016, 23:08

Siden skolestart nærmer seg så fort at jeg virkelig begynner å bli stressa, har hele familien prøvd desperat å komme tilbake til vante rutiner og ut av feriemodus. Én av tingene vi har gjort for å komme inn i hverdagen igjen er å sette opp en ukesmeny over hele ukens middager, slik at vi kan handle inn alt vi trenger tidlig i uka.

På menyen i dag sto det pitabrød fylt med spicy kikerter og salat. Vi laget faktisk pitabrød selv denne gangen, og de ble utrolig gode! Jeg fikk virkelig følelsen av høst ved å spise dette, så nå gleder jeg meg bare enda mer til høsten! Akkurat nå ser jeg så frem imot høst at jeg til og med har lagt ut en 'høst sminke look' på youtuben min, som dere kan se om dere klikker Her !

Dette bilde ble tatt i en regnfull tur i skogen rett etter jeg hadde filmet videoen, så slik ser altså sminken ut;)

 • Publisert: 15.08.2016             Klokka: 23:08            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer: 0

Fra grusom til himmelsk middag // Spicy tofu- og risnuddelgryte med brokkoli og bønner

28.06.2016, 19:23

Hei alle sammen!

Nå har jeg akkurat begynt på de to siste rundene mine med trening, men jeg stoppet rett og slett opp fordi jeg ikke følte meg helt vel. Denne dagen har i grunn vært utrolig merkelig. Først gikk alt sin vanlige gang; jeg sto opp og spiste frokost, men etter det gikk ting helt galt. Jeg ble vel egentlig bare utrolig lei meg på grunn av alt dette med trening og mat, og endte derfor opp halvt i søvne med masse tårer i ansiktet på sofaen. Etter å ha fått ut alt av sinne og frustrasjon inni meg, dro jeg og mamma av sted for å handle mat, for i dag hadde vi nemlig planer om å lage noe helt nytt til middag. Jeg har jo blitt veldig opphengt i at det jeg spiser skal være uten ting som kommer fra dyr, men når pappa er hjemme blir det litt vanskelig. Han er nemlig helt motsatt, for han synest at alt han spiser må inneholde kjøtt og ting som kommer fra dyr... Men i dag dro han av sted på fisketur, noe som gjorde at jeg og mamma hadde en gyllen mulighet til å prøve ut en ny rett. Desverre gikk det mildt sagt rett til helvete, og vi prøvde så godt vi kunne å redde oss inn igjen på kortest mulig tid. Da ble det til at vi heller lagde en av våre favorittmiddager, bare at vi også hadde i tofu, brokkoli og risnudler!

Det endte opp med at vi også i dag fikk spist en helt himmelsk middag, men i dag helt uten noe som kom fra dyr. Som prikken over i'en strødde vi litt hakkede cashewnøtter over den ferdige retten, og vips så såg det utrolig fancy ut også;)

Jeg kan gjerne legge ut en oppskrift på akkurat hvordan vi laget denne retten, for den ble utrolig god! I tilleg fant jeg en helt ny favoritt til å ha i maten, nemlig risnudler! De smakte helt himmelsk og var skikkelig enkle å tilberede. Man trenger faktisk ikke koke dem engang!

Det er flere nye videoer på vei til youtubekanalen min, Thoffies Makeup , men jeg blir som vanlig utrolig glad om dere tar en kjapp titt innom kanalen min allerede nå;)

Vi blogges!

 • Publisert: 28.06.2016             Klokka: 19:23            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:

De beste pannekakene du kan lage! || Peanøttsmør og sjokolade-pannekaker

18.06.2016, 10:07

Nå synest jeg virkelig det er på tide med en ny, deilig oppskrift her på bloggen! Om dere har lest gårsdagens blogginnlegg vet dere nok at jeg hadde en aldri så liten sommer/bursdagsfest i går kveld, noe som forresten var utrolig koselig! I tilleg til en hel haug ballonger og pynt hadde jeg også laget til en god del deilig snacks, blandt annet stabler med små peanøtt- og sjokolade-pannekaker. De falt utrolig godt i smak og forsvant til og med før jeg rakk å ta bilde av dem;) Før jeg begynte å lage pannekakene trodde jeg de kom til å gå rett i dass og ikke bli noe bra, men oppskriften var faktisk utrolig enkel og grei! Så derfor tenkte jeg å dele denne superenkle, smakfulle oppskriften med dere slik at dere også kan nyte noen deilige pannekaker i ferien;)

Om du synest disse pannekakene ser gode ut og vil prøve selv, kan du klikke Her for oppskriften:)

Jeg hadde egentlig ikke planlagt at dette skulle bli ett litt tidlig innlegg, men siden jeg våknet litt tidlig i dag tenkere jeg bare "hvorfor ikke?". Nå er jeg i full gang med redigering av videoene jeg filmet i går (Skjekk gjerne youtuben min Her), så forhåpentligvis dukker de snart opp på kanalen min. Dessuten skal jeg snart på en liten ferietur, og da blir det også utrolig mange spennende videoer;)

 • Publisert: 18.06.2016             Klokka: 10:07            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:

Bakt søtpotet med mais og bønner

15.06.2016, 18:14

For øyeblikket ligger jeg i sofaen og drømmer tilbake til nå for en liten stund siden da jeg satt her og gomlet i meg dagens middag. Jeg og mamma hadde i grunn utrolig dårlig i inspirasjon til hva vi skulle lage oss til middag i dag, men til slutt ble det noe av det beste jeg har smakt! For noen dager siden la jeg ut ett innlegg hvor jeg delte noen deilige, sommerlige oppskrifter med dere, og i dag fikk jeg faktisk prøvd ut en av oppskriftene selv! Det vi laget var bakte søtpoteter med masse bønner, mais og løk, og det er helt seriøst noe av det beste jeg har smakt. Dessuten får man så utrolig god følelse av å spise slike middager istedenfor en med masse kjøtt og slikt;) Bla lenger ned for oppskrift på denne herligheten!

Bakt søtpotet med bønner, løk og mais // En porsjon

Du trenger:

• én stor søtpotet

• rømme

• løk

• bønner, jeg liker best kidneybønner og kikerter

• mais

• ost

• ønsket krydder

Fremgangsmåte:

• Sett ovnen på 225 grader.

• Ta en gaffel og stikk søtpoteten noen ganger for å lage flere små hull.

• Plasser søtpoteten i en ildfast form og stek i ovnen i 30 minutter.

• Finn frem det du ønsker av fyll til søtpoteten. Jeg brukte mais, kidneybønner, kikerter og løk.

• Ta søtpoteten ut av ovnen og skjer den i to på langs. Prøv så godt du kan å skjere en slags grop i søtpoteten slik at du kan få plass til en god del fyll. For at den skal bli litt ekstra saftig og smakfull er det godt å ta en klatt rømme i bunnen av gropen.

• Putt fyllet i gropen i søtpoteten, og strø eventuelt på litt ost og ønsket krydder.

• Stek søtpoteten i 15 minutter, ta ut av ovnen, og nyt!

Siden jeg likte dette så utrolig godt kommer vi nok til å ha det til middag ganske så ofte fremover. Men hva gjør vel det? Det er absolutt helt perfekt til sommeren, og nydelig tilbehør til grillmaten.

I dag følte jeg faktisk at jeg hadde litt energi til overs, så jeg tror nok at jeg skal få filmet noen videoer til youtube (Thoffies Makeup) og skrevet noen blogginnlegg i løpet av kvelden. Men wow så fort tiden går! Det er snart slutten av uka noe som betyr én ting, nemlig sommerferie!

Hvilke videoer kunne dere tenke dere at jeg la ut?

 • Publisert: 15.06.2016             Klokka: 18:14            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer: 0

Den beste vegetar middagen du kan lage! || Oppskrift på Dal med blomkål og søtpoteter.

06.06.2016, 21:21

Heisann!

Nå har jeg akkurat slått meg ned i sofaen med ett teppe, og nå følest det utrolig deilig at det bare er avslapping resten av dagen. I dag hadde vi en av mine absolutte favoritt retter til middag, og da tenkte jeg rett og slett "hvorfor ikke lage ett lite oppskrifts innlegg i dag?". Så nå er det nøyaktig det jeg er i ferd med å gjøre;) Den siste tiden har vi begynt å bli utrolig flinke til å prøve ut nye matretter og smaker vi aldri har prøvd før, spesielt med ting som bønner og grønnsaker. Én ting jeg er blitt en skikkelig fan av er faktisk vegetar-retter, og i dag hadde vi en av mine absolutte favoritter, nemlig en såkalt "dal". Akkurat hva en Dal er må jeg helt ærlig si at jeg ikke vet, men godt er det i hvertfall! Så dagens middag var altså Dal med blomkål og søtpotet, og om du fortsetter å lese kan også du lære hvordan du kan lage en enkel, billig og sunn middag på kort tid;)

Dal med blomkål og søtpotet

Du trenger:

1 blomkål

1 søtpotet

Salt, karri, pepper og spisskummen

1 løk

3 fedd hvitløk

Chilipulver eller 1/2 chili

1 boks hakkede tomater

4dl vann

1 buljongterning

2 bokser røde eller grønne linser

Fremgangsmåte

1. Vask og del opp blomkålen i biter i ønsket størrelse, og sett dem på kok. Det er ikke så nøye hvor lenge du koker dem, men 10-15min er helt perfekt.

2. Hakk løk, hvitløk og chili. Varm olje i en panne og tilsett løk og chili.

3. Skrell og skjer opp søtpotet i like, små terninger og hell bitene opp i en skål som tåler mikrobølgeovn. Sett skålen i mikroen i 3min, ta ut og rør om, og sett inn igjen i 2min. Pass på! Skålen blir veldig varm!

4. Tilsett hermetiske tomater, søtpotet, vann, buljongterning og spisskummen til løkblandingen du stekte tidligere. Smak til med salt, pepper og annet ønsket krydder.

5. Tilsett linser og de kokte blomkålbitene og la det godgjøre seg i noen minutter.

6. Smak evt. til med alt du ønsker av krydder, og ha gjerne litt godt brød til å dyppe med;) Nyt!

Som sagt så har jeg forelsket meg helt i denne nyte vegetar "trenden" som pågår akkurat nå, og jeg har utrolig mange retter på lur som jeg gleder meg til å vise dere!

Vi blogges;)

 • Publisert: 06.06.2016             Klokka: 21:21            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:

Sommermaten jeg elsker!

21.05.2016, 20:52

Som jeg skrev om i forrige innlegg, så virker det som om sommeren endelig har kommet. I dag har været vært helt nydelig, og det er meldt enda bedre til neste helg. Etter å ha gått en etterlengtet fjelltur i fineværet, innviet jeg like så godt sommeren med hva man kan kalle sommermat. Jeg fant nemlig den søteste lille melonen noensinne da jeg var i butikken, og melon er helt perfekt på litt varmere dager. Det var utrolig deilig å bare sitte på verandaen med sola i trynet og en supergod lunsj i hendene;)

Som dere ser, så var melonen i helt perfekt "lunsj størrelse", og det var utrolig godt med litt forandring i matveien.

Som vanlig, hadde jeg også i dag noen deilige, hjemmelagde iser på lur. I dag hadde jeg noen med jordbærsmak, en av favorittene!

Dagen i dag har egentlig gått utrolig fort, men heldigvis har det for det meste vært en super dag med fint vær! Nå er det på tide med litt lørdagskos i sofaen, med film og kveldsmat;)

Husk å ta en titt på forrige blogginnlegg, hvor jeg hadde en liten "makeup tutorial"! Les Her !

 • Publisert: 21.05.2016             Klokka: 20:52            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer: 1

Den beste grønnsaken noensinne!

20.05.2016, 18:17

Selv om jeg skrev ett ganske langt innlegg litt tidligere i dag, hadde jeg bare noe på hjerte jeg måtte fortelle dere! Den siste tiden, noe som i grunn vil si de siste ukene, har jeg vært helt hekta på noe jeg aldri har hatt noen som helst tro på. Jeg husker ikke helt hvordan jeg oppdaget at dette er det beste som finnest, vent... Nei, husker fortsatt ikke, men nå er jeg rett og slett helt forelsket! Nå lurer dere sikker på hva det er jeg er blitt så hekta på, og det er faktisk søtpotet!

Jepp, her er jeg som poserer med en søtpotet, før jeg desverre måtte skjere den opp... I det siste har jeg faktisk spist søtpotet til middagen nesten hver dag, noe som er fordi det er så utrolig enkelt å tilberede og rett og slett smaker helt nydelig! Rett under her kommer jeg til å skrive min favoritt oppskrift på hvordan du kan tilberede søtpotet helt perfekt!

Enkel og nydelig søtpotetoppskrift:

Hva du trenger:

• En stor søtpotet

• Skål som tåler å stå i mikroen

• Plastfolie

• Ønsket krydder

Fremgangsmåte:

1. Skjer av skallet på søtpoteten, og skjer den opp i jevne, små biter.

2. Hell søtpotetbitene opp i en skål som tåler å stå i mikrobølgeovnen. Strø litt krydder over søtpotetene og dekk skålen med plastfolie. Pass på at det er en liten åpning i plastfolien, sånn at den ikke eksploderer;)

3. Sett skålen i mikroen på full guffe i tre minutter. Når minuttene er ferdig, ta skålen ut (det er best å finne fram noen grytekluter, for skålen blir veeeldig varm!), rør rundt, og sett den tilbake i mikroen i to-tre minutter til.

Vips, så har du masse deilig søtpotet! Enkelt, sunt og godt!

Jeg håper virkelig for deres egen del at dere prøver ut denne enkle oppskriften! Dere kommer til å bli positivt overrasket;)

 • Publisert: 20.05.2016             Klokka: 18:17            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:

Vegan for a week

21.04.2016, 17:31

Hei alle sammen!

Ja, overskriften er sann. Jeg har tenkt å "go vegan" i en uke. Det er så absolutt ikke for å liksom være på "diett" eller noe sånt, men rett og slett for å se hvordan der er å være veganer! Jeg merker at jeg ikke egentlig er noe avhengig av kjøtt og slike ting, men det blir nok spennende å prøve ut dette i en uke! Så nå i helgen blir det storhandel av blandt annet bønner, søtpoteter, frukt og mandelmelk;)

Dette her er noe av det jeg kommer til å lage neste uke! Rainbow Power Salad With Roasted Chickpeas

Mmmm, quesadillas er såååå godt! Her er en oppskrift på quesadillas med søtpoteter og bønner ( Link Her ). Og bare så dere vet det, søtpoteter og bønner er helt nydelig!

Forresten, så lurer jeg virkelig på hvilke videoer jeg burde lage til youtube. Hadde blitt utrolig takknemlig for noen kommentarer!

Vi blogges!

 • Publisert: 21.04.2016             Klokka: 17:31            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:

For the first time in forever

16.04.2016, 20:12

Hei alle sammen!

Nå har jeg akkurat slukt i meg dagens middag, som var noe jeg ikke har spist på utrolig lenge. Nemlig pizza! Og det var ikke bare hvilken som helst pizza, men det var en med quinoa-bunn, noe som smakte helt nydelig! Vi laget en vanlig pizza med vanlig bunn, og en med quinoa-bunn. Quinoa-bunnen var faktisk utrolig lett å lage, og som sikkert mange vet så er jo quinoa kjempesunt (og godt).

Oppskrift kommer lenger nede!

Du trenger:

2dl quinoa, skal trekke i 6-8 timer eller over natten i vann

• ca 0,6 dl vann

• 1/2 ts bakepulver

• 1/2 ts salt

• 2 ss olivenolje

Fremgangsmåte:

• Når quinoaen har lagt og trukket seg i vannet i 6-8 timer, ha alt i en blender (eller i en vanlig bakebolle og bruk håndmikser) og miks sammen alle ingrediensene. Sett til side. Gjør klart ett stekebrett med bakepapir og fordel 1 ss valgfri olje på brettet. Hell deigen (skal ha samme konsistens som pannekakerøre) på brettet, fordel utover og pass på at den ikke blir for tynn. Stek i 15 min, ta ut og snu pizzaen, stek i 10-15 min, ta ut og ha på alt du ønsker av topping, sett inni igjen og stek i 10-15 minutter til.

Jeg ble helt forelsket i denne pizzaen, så den blir nok fast lørdagsmiddag i ukene fremover;)

Vi blogges!

 • Publisert: 16.04.2016             Klokka: 20:12            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:

Dere må prøve disse!

14.04.2016, 21:15

Hei alle sammen!

For noen dager siden skrev jeg ett innlegg om fem sunne pannekakeoppskrifter, og i går testet jeg faktisk ut en av dem! Den jeg prøvde var the perfect whole wheat pancakes oppskriften, og jeg lagde dobbel porsjon istedenfor vanlig, fordi jeg såg for meg at det kom til å bli litt lite om ikke (noe jeg hadde rett i). Det var utrolig lett å lage røren, og hele oppskriften (selv når man dobler den) er suuuupersunn og du kan nyte hele stabelen;) Jeg glemte faktisk å ha stevia i røren, og selv da ble den kjempegod! Det blir ikke akkurat til verdens største pannekakeporsjon, men de er absolutt helt perfekte til å ha med på skolen eller spise til lunsj!

Jeg tok en klatt med eplesyltetøy på, noe som passet helt perfekt!

Jeg lastet akkurat opp en YouTube video på kanalen min (thoffies makeup) så husk å ta en titt på den Her ! Innså desverre altfor sent at jeg hadde klart å skrive tteresehoff.blogg.no i introen til videoen, men jaja;)

Hvilke videoer kunne du tenke deg å se??

 • Publisert: 14.04.2016             Klokka: 21:15            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:

Topp 5 sunne pannekaker

12.04.2016, 19:54

Hei alle sammen!

I en god stund har jeg hatt ett veldiiiig fast mønster på hva jeg spiser til det og det måltidet og når jeg skal spise det, men i det siste har jeg rett og slett begynt å få utrolig nok av alt det der. Nå har jeg derfor bestemt meg for at det skal jeg få en slutt på. Og det snart! Så for å gi meg selv (og dere) litt inspirasjon til sunne, enkle og deilige ting å spise, skal jeg i dag dele noen oppskrifter med dere! I dag er det pannekakeoppskrifter som er planen, så kanskje har du noe nytt du kan lage til frokost i morgen;)

3 ingredient banana oat pancakes

Du trenger:

1 moden banan

1 egg

Ca 1dl havregryn

1/2 ts kanel

Klype salt

Valgfri olje

Fremgangsmåte:

1. Bland most banan og egg i en bakebolle.

2. Tilsett havregryn, salt og kanel. Bland godt.

3. Sett en stekepanne på medium varme, tilsett litt olje, og form pannekakene med en stekespade eller en stor skje.

4. Stek til kantene blir gyllenbrune, ca 2 min, snu og stek den andre siden i enda ett minutt.

Cinnamon oatmeal banana pancakes

Du trenger:

Ca 2,5dl havregryn

1 1/2 ts bakepulver

1/4 ts salt

2 modne bananer

Ca 1,8 dl valgfri melk

1/2 ts kanel

1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte:

1. Bland sammen melk og biter med banan i en blender.

2. Tilsett havregryn, bakepulver og salt i blenderen, og miks i ca ett minutt. Sett til side.

3. Skjekk hvordan pannekakerøren ser ut etter noen få minutter (den skal være ganske tjukk, men om den er for tjukk kan du tilsette litt mer melk).

4. Tilsett litt olivenolje i en stekepanne og varm på medium varme. Tilsett rundt en halv dl pannekakerøre om gangen, og fordel utover stekepannen med en skje. Stek i omtrent 1-2 minutter, snu, og stek i 1-2 minutter på andre siden.

Healthy whole wheat oatmeal pancakes

Du trenger:

123g hvetemel

40g havregryn (lettkokte)

En klype salt

2 ts bakepulver

1ts kanel

1 stort egg eller 2 eggehviter

250 ml melk

2ss brunt sukker

63g gresk yoghurt

1ts vaniljesukker

Fremgangsmåte:

1. Bland havregryn, salt, hvetemel, kanel og bakepulver sammen i en bakebolle. Sett til side.

2. I en annen bolle, miks sammen egg og melk. Miks inn det brune sukkeret og yoghurten til det ikke er noen klumper. Bland inn vaniljesukkeret.

3. Lag en grop i de tørre ingrediensene (havregrynet og det) og hell de våte oppi. Bland forsiktig til alt er blandet sammen. Ikke "overmiks" (rør for mye) for da blir pannekakene veldig tunge.

4. Ta valgfri olje eller lignende i en stekepanne, og sett platen på medium varme. Hell omtrent 1/4 av røren i stekepannen og stek i omtrent 1 minutt. Snu pannekaken og stek i omtrent to minutter til.

Favorite American pancakes

Du trenger:

Ca 3dl hvetemel

1ss bakepulver

1ss sukker (du kan også bruke stevia eller lignende)

En klype salt

Ca 2,5dl melk

2ss vann

Fremgangsmåte:

1. Bland sammen mel, bakepulver, sukker og salt i en bakebolle.

2. Tilsett melk, olje og vann og rør til det er blandet

3. Spray en stekepanne med non-stick spray eller olje. Ha på medium varme. Hell omtrent 1/4 av røren i stekepannen for hver pannekake.

4. Pannekakene er klare til å snues når siden som er snudd opp er dekket av bobler, noen av boblene har sprukket og endene begynner å se "tørre" ut. Snu og stek andre siden.

Lite tips:

• Tilsett biter med banan eller blåbær i røren rett før du steker pannekakene!

• Om du er usikker på om stekepannen er varm nok, kan du dryppe noen få dråper vann på stekepannen og om de "spruter" er det helt perfekt varme!

The perfect whole wheat pancakes

Du trenger:

Ca 0,6 dl hvetemel

1/2 ss bakepulver

En klype salt

Ca 0,6 dl mandelmelk (kan bruke annen melk også, mandelmelk finner du i butikkhyllene med gluten- og melkefrie matvarer)

1/2 ss eplejuice eller eplesaus

1/4 ts vaniljesukker

1/4 ts kanel

Litt sukker eller valgfritt søtningsmiddel

Fremgangsmåte:

1. Hell alle ingrediensene i en bakebolle og rør til alt er godt blandet sammen. La røren stå litt samtidig som stekepannen varmer seg opp.

2. Ha litt olje eller smør i stekepannen. Når pannen er varm, hell røren i og stek til de er gyllenbrune, omtrent 2-3 minutter. Snu og stek i noen få minutter til.

PS: Jeg prøver virkelig ikke å få noen til å bli kalorifukusert eller noe, men HELE denne oppskriften innholdet bare 110 kalorier! Ekstra godt med noen nøtter eller bananbiter enten i blandingen eller som topping;)

Jeg håper du likte dagens blogginnlegg, for det kommer nok flere innlegg som dette!

Hvilken av oppskriftene likte du best?

 • Publisert: 12.04.2016             Klokka: 19:54            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:
teresehoff

teresehoff

Heisann, og velkommen til bloggen min! Da jeg først startet denne bloggen skrev jeg for det meste om sminke, skjønnhet og klær, i tillegg til en god del om sykdommen min. Da jeg var 11 år gammel ble jeg diagnosert med anoreksi, og etter flere år med kjemping mot det, fikk jeg også alvorlige treningsforstyrrelser. Nå, etter tre år med kjemping, slit og tårer, kan jeg endelig si at jeg er på bedringens vei, og nå har bloggen min forandret seg helt. Jeg har forelsket meg helt i treningen, og med "prosjekt pålegging" i full gang, spiser jeg mer enn på lenge. Og merkelig nok er det disse to tingene som har reddet meg fra spiseforstyrrelsene. Trening og mat har blitt til det jeg interesserer for, selv om det ennå er det jeg sliter med og kjemper mot. Men jeg vet at dette er min vei, og jeg håper at dere vil følge meg på den <3


Følg meg

bilde   bilde   bilde