Den beste, sunneste og enkleste isen noensinne?

20.05.2017, 22:40

Det er flere år siden jeg har tatt så mye som en bit av noe usunt. Alt av lørdagsgodt, kake i bursdagsselskap og popcorn på kino forsvant plutselig fra livet mitt, og det har gått snart tre år siden jeg spiste noe sånt. Men merkelig nok savner jeg det ikke. Når jeg går forbi hyllene med godteri og sjokolade i butikken, ser noen spise kake i ett selskap eller kjenner lukten av nypoppet popcorn i kinosalen, føler jeg rett og slett ikke at det frister lenger. Men det er faktisk en ting jeg har lengtet etter utrolig lenge nå. ISKREM! 

Pinneis, softis, kuleis eller sorbet, i don't care, jeg vil bare ha is. Dere aner ikke hvor mange ganger jeg har kikket lengselsfullt ned i fryserene med is i butikken og ønsket noe helt fælt at is var rene helsekosten. Eller at jeg ikke brydde meg. En av de tingene. Akkurat nå er jo ett av målene mine å klare å utfordre meg selv litt og prøve å spise ting som ikke er helt innenfor komfortsonen, men det er faktisk vanskeligere enn dere tror. Jeg er fortsatt på det stadiet hvor jeg må veie opp det jeg spiser, telle alt av kalorier, fett, karbohydrat og protein, og vite nøyaktig hva jeg får i meg til enhver tid av døgnet. Så jeg tror at det kommer til å ta litt tid før jeg klarer å sette meg ned i sofaen med en boks Ben & Jerrys, for å si det sånn. 

Men selv om jeg ikke klarer å spise de isene en får kjøpt i butikken, finnes det andre løsninger! Her for noen dager siden fant jeg omsider ut at jeg skulle prøve å lage noe jeg har tenkt på veldig lenge, nemlig "nice cream". "Nice cream" er rett og slett sunn iskrem som egentlig kan lages av hva som helst, for eksempel frukt, bær, grønnsaker, yoghurt og nøtter. Alt er mulig! Så jeg tok bare en rask kikk på noen ulike oppskrifter på Pinterest, og kom frem til at det egentlig bare var å prøve seg frem.

 

 

Jeg bestemte meg for å lage en med blåbær og banan, og en med tropisk frukt og banan. Da jeg kikket på oppskrifter fant jeg ut at banan er en ganske viktig ingrediensen viss man vil ha en litt mer kremet konsistens, så da tok jeg banan i begge to. Dessuten er jo banan sååå godt og supersunt:D

 

Blåbær Nice Cream

ingredienser:

En banan (ca 100g)

160g fryste blåbær

50ml soyabelk

Søtning

 

Fremgangsmåte:

Bruk en håndmikser til å blende sammen alle ingrediensene. Hell alt i en boks med lokk og sett det i fryseren i noen timer eller over natten, helt til det er helt frossent. Ta ut av fryseren og varm i mikroen i rundt 1 minutt. Ta ut, plasser i en snasen skål og nyt!

That's it! 

 

Tropisk Nice Cream

ingredienser:

En banan (ca 100g)

125g tropisk fruktblanding (jeg brukte noen porsjonspakker fra COOP)

50ml soyamelk

Søtning

 

Fremgangsmåte:

Like enkelt som den forrige: blend sammen alle ingrediensene i en blender eller med en håndmikser, sett i fryseren og tin i mikrobølgeovnen.

 ENJOY!
 

Jeg har fått helt dilla på disse isene, og jeg har allerede slukt begge, hehe:D De smaker utrolig friskt og godt, og jeg må helt ærlig få si at jeg tror at jeg hadde foretrukket disse foran vanlig iskrem. Eller, nå husker jeg jo ikke hvordan det smaker, men likevel;) 

Dere burde virkelig teste ut disse oppskriftene!

Vi blogges!

 

 

 • Publisert: 20.05.2017             Klokka: 22:40            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:

Den beste maten på varme dager

18.05.2017, 21:33

Her for noen dager siden oppdaget jeg noe helt nytt, og det var rett og slett himmelsk. På en liten snartur i butikken kom jeg nemllig over en yoghurt jeg ikke hadde sett før, leste på innholdet og ble så fristet at jeg ikke klarte å la være. Det var egentlig en helt vanlig naturell yoghurt, men i motsetning til de "vanlige" sortene var denne laget av soyamelk og ikke vanlig melk, noe som gjorde at jeg mer eller mindre fikk vann i munnen. For jeg ELSKER soyamelk! Så jeg dro med meg yoghurten hjem, tenkte og funderte på hva jeg skulle mixe den med, og kom til slutt frem til den perfekte løsningen.

 

 

Det endte med at jeg blandet litt yoghurt (okei da, så tok jeg en solid dose) sammen med rundt 100g blåbær, og toppet det hele med kunstig søtning. MED SJOKOLADE SMAK! Yup, du leste riktig. Dråper helt uten kalorier og alt det der, men med en skikkelig digg smak av sjokolade. Så jeg dro disse frem fra kjøleskapet og dryppet noen dråper (okei, MANGE dråper) oppå haugen av yoghurt og blåbær, blandet det godt sammen, og nøt hver en bit. Det var så godt!

Jeg burde vel nevne at jeg har forelsket meg helt i denne yoghurten fra Alpro. Den har en skikkelig deilig, kremete konsistens som egentlig er ganske flytende, men samtidig helt perfekt, og med litt bær og søtning (spesielt med sjokoladesmak) blir det til det perfekte lille måltidet! Spesielt på litt varmere dager. Jeg brukte fryste blåbær da jeg laget dette, og fy søren så deilig det var å sitte i solen og nyte det! Sunt, godt og skikkelig enkelt!

Sjokoladedråpene jeg bruker kan du kjøpe HER!

Jeg tror nok at jeg kommer til å lage meg en solid porsjon av dette nå i morgen, og jeg kan nesten ikke vente!

Vi blogges <3

 

 • Publisert: 18.05.2017             Klokka: 21:33            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:

Sommerfølelse på kartong

01.05.2017, 21:41

Jeg har ikke hatt så mye sommerfølelse på lenge. De siste dagene har været vært helt utrolig i forhold til hvordan det pleier å være her i Ålesund, og jeg kjenner bare hvordan den skinnende solen, fuglene som kvitrer og den varme luften gjør humøret mitt mye bedre. Jeg får så mye inspirasjon og motivasjon til å stå på og leve livet på best mulig vis, og det er så utrolig deilig! 

For å innvie sommerfølelsen skikkelig, har jeg spist en god del litt mer "sommerlige" ting de siste dagene. Både på fredag, i går og tidligere i dag spiste jeg bit på bit med vannmelon, og om det er noe som gir mer sommerfølelse vet ihvertfall ikke jeg hva det kunne vært. Dessuten prøvde jeg noe helt nytt innen matveien i går etter trening, og fy søren så sommerlig og fresh jeg følte meg etterpå! Da jeg og pappa var i butikken her om dagen kom jeg nemlig over noe jeg har gledet meg noe helt sinnsykt til å få prøve ut, og jeg kunne rett og slett ikke la være å kjøpe med meg en for å smake. Skyr lanserte nettopp en ny proteindrikk (noe jeg har gledet meg til helt siden jeg fikk vite at den skulle komme!), og dere vet jo hvor svak jeg er for hva som helst med ett navn som inneholder ordet "protein". NJIE sine ProPud puddinger og milkshakes, Maxim sine proteinbarer, you name it, jeg tar det som er å få tak i. Så jeg var mildt sagt spent på å få prøve den nye proteindrikken fra Skyr:D


 

For å si det sånn, så tror jeg at jeg blir nødt til å kjøpe en god del av disse fremover. Den smakte så utrolig friskt og godt, og den passet helt perfekt som en liten snacks utpå kvelden. Jeg slurpet den i meg sammen med noen biter vannmelon i går kveld etter dagens treningsøkt, og det ga meg enorme mengder sommerfølelse!

  

Nå har jeg akkurat slått meg ned foran pc'en etter en lang dag. Ting har ikke gått helt som forventet i dag (eller, ikke det at jeg hadde forventet noe spesielt) selv om været har vært strålende og alt egentlig har vært greit. For det har bare ikke føltes noe greit. Jeg har tenkt og tenkt på så alt for mye på en og samme tid hele dagen, og når jeg i tillegg er helt utslitt, går det fort galt. Jeg har gått rundt og hatt små øyeblikk hvor jeg er superglad og stråler av glede, men i løpet av noen få minutter har gleden gått over i ren sorg og jeg har lagt meg ned på gulvet og grått. Men må er alt bra igjen. Jeg hadde en liten breakdown nå for en liten stund siden, men etter en pep talk fra mamma og litt påfyll av positive tanker, har jeg kommet meg opp igjen. 

Jeg håper at dere har hatt en fin dag!

Vi blogges!

 • Publisert: 01.05.2017             Klokka: 21:41            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:

Den beste havregrøten noensinne

24.04.2017, 21:41

Jeg har spist havregrøt både til frokost og kvelds i snart tre år. TRE ÅR. Hvor mange porsjoner grøt blir det egentlig? Det er ihvertfall snakk om godt over tusen, og det er litt sykt. Da jeg var yngre og en god del mer kresen (okei da, så var jeg ekstremt kresen. Sånn cirka det eneste jeg likte var nudler, pølser og yoghurt), var havregrøt noe av det verste jeg visste om på grunn av "klumpene". Jeg husker at mamma desperat prøvde å få meg til å like det og laget det til meg med litt vel høye forventninger og håp, og alt jeg gjorde var å rynke på nesa og si noe sånt som "kan jeg heller få en pakke nudler?". Jeg tror ikke at hun kunne se for seg at jeg, den kresne datteren hennes som nektet å spise mat med "klumper" i, noen år senere kom til å gomle i seg havregrøt to ganger daglig.

Egentlig lager jeg den mest kjedelige grøten som eksisterer. Det er ikke i nærheten av noe fancy saker som topping eller variasjon mellom farger og smak, men bare en helt enkel skål med havregrøt. Men jeg tror faktisk at det er den beste i verden. Helt seriøst. Jeg står i en halv time og koker opp grøten, og før jeg begynner å koke den, står den på "lading" i flere timer. Hehe, det å sette grøten på "lading" er noe jeg og mamma kom opp med for en god stund siden, da vi plutselig fant ut av den ble utrolig mye bedre om havregrynene fikk stå i melken og godgjøre seg litt. Så har liksom det blitt ett lite ritual nå i ettertid.

Terese sin enkle (men avanserte) havregrøt

Du trenger:

- 1,5 dl lettkokte havregryn

- 3 dl soyamelk

- ca 3 dl vann

- utrolig mye tålmodighet

 

Fremgangsmåte:

1. Mål opp havregryn, soyamelk og halvparten av vannet, for så å blande det sammen. La det stå og godgjøre seg i alt fra 1/2 time til 4 timer. Jo lenger den står, jo bedre blir den.

2. Sett grøten på full guffe, og la den SPRUTKOKE (husk å røre og ikke brenn ned huset) til den begynner å bli tykk. Skru ned varmen. 

3. Tilsett resten av vannet etterhvert som grøten koker. Jeg bruker egentlig mye mer enn bare 3 dl, sånn at det skal bli mer å spise. Hehe, der har du meg.

4. Finn ett eller annet å underholde seg selv med mens grøten koker. Les en bok, ta noen push-ups, tenk over livet, hva som helst sånn at du ikke kjeder deg ihjel før grøten er ferdig. 

5. Når du synes grøten ser fin ut (og ikke gidder å vente lenger), hell den over i en skål. 

6. Strø på ett dryss med kanel og det sukkeret du selv foretrekker. Jeg bruker en type fake sukker som helt seriøst er søtere enn sukkerspinn. 

SPIS I VEI!

 


 

Der har du da oppskriften på min veldig enkle (men avanserte) grøt. Om du føler en desperat trang etter å være litt mer kreativ sånn at du kan legge ut noen snasne bilder på instagram, kan du selvsagt slenge på noen bær, litt frukt og en klatt meg peanøttsmør eller noe sånt. Jeg ser bilder av helt overveldende skåler meg grøt overalt på sosiale medier nå for tiden, og selv om det ser rimelig fristende ut, tror jeg at jeg holder meg til min egen, enkle havregrøt;)

Vi blogges!

 • Publisert: 24.04.2017             Klokka: 21:41            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer: 1

De beste pannekakene noensinne!

05.03.2017, 00:56

Merkelig nok er baking noe av det mest beroligende jeg vet om. Jeg elsker å lete frem en eller annen oppskrift fra nettet, finne frem det jeg trenger av ingredienser, og rett og slett bare prøve meg frem. Det er spesielt de siste årene at jeg har begynt å like så godt å bake og lage mat, men de siste månedene har det tatt litt av.

Nå ser dere sikkert for dere at jeg setter i gang med en eller annen form for baking hver eneste dag, men sånn er det altså ikke. Når jeg føler for det og i tillegg har energi (noe som mer eller mindre er ett lite fenomen i seg selv), har jeg noen faste små oppskrifter jeg stadig går tilbake til. Og tro det eller ei, men jeg verken smaker på eller spiser noe av det jeg lager. Og ja, det er litt kjipt. Men uansett smaking eller ikke, så har jeg spesielt én liten ting jeg elsker å lage til foreldrene mine noen kvelder i ny og ne.

For en stund siden fant jeg nemlig en oppskrift på pannekaker fra en engelsk blogg, og etter kort stund på kjøkkenet hadde jeg klart å endre oppskriften helt. Jeg endte opp med fire små pannekaker som foreldrene mine fikk forsyne seg med, og de var virkelig ikke trege med å spise dem opp. Faktisk, så slukte de dem! Jeg kunne se selv at pannekakene var veldig luftige og lette, og akkurat det bekreftet foreldrene mine med en gang.

Til disse pannekakene bruker jeg DENNE oppskriften. Det jeg har forandret på er:

- jeg bruker mer bakepulver i tillegg til litt natron. Det er sånn de blir ekstra luftige og lette;)

- jeg bruker ikke det de kaller "Apple cider vinegar". Jeg hadde rett og slett ingen anelse som hva det var da jeg laget oppskriften første gang, og i ett forsøk på å finne noe som skulle ligne, tok jeg en spiseskje med eplesyltetøy istedenfor. Hehe, det er nok ikke i nærheten av hva som egentlig skal oppi, men jeg tror faktisk at det gir veldig god smak!

- jeg bruker litt kunstig søtning for at de skal bli litt ekstra søte. En kan såklart bruke vanlig sukker også, men jeg ender alltid opp med å strekke med etter det kunstige selv om jeg lager noe til noen andre også

- ett ord: kanel! Jeg bruker å drysse litt kanel i røren (ca en halv teskje) rett før steketid!

Sist gang jeg laget disse pannekakene var selvfølgelig på selveste pannekakedagen som var nå på tirsdag. Det må nok ha vært skjebnen at jeg hadde både energi, tid og lyst til å sette i gang å lage pannekaker akkurat den dagen, og jeg er veldig glad for at jeg endte med å gjøre det! Selv om jeg verken smaker på eller spiser disse når jeg lager dem (de er faktisk veldig sunne!), får jeg en veldig god følelse av å lage dem til andre sånn at de får smake!

Jeg håper du liker oppskriften om du prøver den!

Vi blogges!

 • Publisert: 05.03.2017             Klokka: 00:56            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:

Enda en ny proteinrik favoritt

09.02.2017, 20:53

Til tross for at dagen i dag har vært -og kommer til å bli- slitsom og energikrevende, har jeg klart å få plass til noen timer trening i den stappfulle timeplanen. Rett etter at jeg kom hjem fra skolen i elleve-tiden klarte jeg heldigvis å slappe av i en liten stund før jeg satte i gang med dagens trening, og på den tiden bestemte jeg meg også for å teste ut noe helt nytt innen matverdenen. For noen dager siden kom jeg nemlig over en ny type proteinpudding, og det fristet alt for mye til å ikke kjøpe med seg en.

Den siste tiden har jeg elsket ProPud proteinpuddingene fra Njie som en liten snack før trening. De er supersunne, utrolig gode og inneholder masse proteiner, så jeg ble skikkelig skjokkert da jeg fant noe som lignet veldig på disse i en annen butikk. Disse inneholder akkurat like mye proteiner som de fra Njie, og du kan få dem i smakene vanilje og sjokolade. I dag testet jeg ut en med vaniljesmak, og jeg elsket den! Jeg synes faktisk at den smakte mye bedre enn de fra Njie, og det sier faktisk en god del siden jeg virkelig har forelsket meg i dem den siste tiden.

Denne proteinpuddingen var utrolig kremete og smaken var rett og slett skikkelig god! Dessuten følte jeg at det var mye mer i disse begerene enn i dem fra Njie, selv om jeg vet godt at begge to inneholder 200g.

Jeg elsker å nyte en sånn her på de dagene jeg trener, og jeg tror nok at denne her kommer til å ta over for ProPud proteinpuddingen fra Njie;)

For øyeblikket er jeg midt blandt alle elevene på skolen min, for i kveld er det nemlig noe vi kaller Grand Prix. Det er rett og slett noe vi gjør hvert år, hvor alle klassene velger en kjent melodi og lager egen tekst til, for så å opptre foran et par tusen spente foreldre, familie og venner. Nå skal jeg bare prøve å kose meg her resten av kvelden, før jeg drar hjem og tar tidlig helg;)

Har du smakt denne proteinpuddingen?

Vi blogges!

 • Publisert: 09.02.2017             Klokka: 20:53            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:

Den beste frokosten for de med dårlig tid

18.10.2016, 22:38

Nå når mamma har begynt på nattevakt får hun ikke all verdens med tid til å lage seg frokost når hun kommer hjem fra jobb. Derfor fikk jeg en helt glimrende idé her for noen dager siden, nemlig overnight oatmeal! Jeg har jo spist den gode gamle havregrynsgrøten min både morgen og kveld i rundt to år, men jeg har faktisk aldri tenkt på å teste ut dette med overnight oats. Så for noen dager siden tittet jeg litt på noen oppskrifter, og nå har jeg kommet frem til en egen, kjempegod variant!

Terese's yummy overnight banana oatmeal

Du trenger

- 1/2 cup havregryn (1 cup tilsvarer ca 2,3 dl)

- 1 ss chia frø

- 1/2 ts vaniljesukker

- 1 klype salt

- 1/3 cup naturell gresk yoghurt eller vanlig naturell yoghurt

- 2/3 cup melk (kan være mandelmelk, soyamelk, havremelk o.s.v..)

- 1ss lys sirup eller honning

- 1/2 ts kanel

- 1 most banan

- ett glass eller krukke med tett lokk

Slik gjør du

- Bland sammen alle ingrediensene i en bolle. Du kan tilsette f.eks nøtter, frukt eller bær om du vil.

- Hell blandingen i glasset/krukken din, sett på lokket og plasser i kjøleskapet i minst fire timer eller over natten. ENJOY!

Jeg har laget dette til mamma noen ganger nå, og hun elsker det! Det er så utrolig enkelt og raskt å lage til kvelden før du skal spise det, og du kan variere med utrolig mange ulike smaker og kombinasjoner! Noe jeg tror er veldig godt å tilsette er f.eks litt sjokoladebiter, peanøttsmør, nøtter, syltetøy, blåbær og bringebær.

Siden jeg mer eller mindre har kjørt meg helt fast i dette med å spise havregrøt både til frokost og kvelds, kommer jeg nok ikke til å lage dette til meg selv som frokost med det første. Men man trenger jo ikke nødvendigvis å spise dette til frokost, eller hva? Jeg tror dette er helt perfekt å lage til før man drar på skolen, for så å spise det som en deilig lunsj når man kommer hjem!

Skal du prøve dette?

Vi blogges!

 • Publisert: 18.10.2016             Klokka: 22:38            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer: 1

Årets beste høstmat

15.08.2016, 23:08

Siden skolestart nærmer seg så fort at jeg virkelig begynner å bli stressa, har hele familien prøvd desperat å komme tilbake til vante rutiner og ut av feriemodus. Én av tingene vi har gjort for å komme inn i hverdagen igjen er å sette opp en ukesmeny over hele ukens middager, slik at vi kan handle inn alt vi trenger tidlig i uka.

På menyen i dag sto det pitabrød fylt med spicy kikerter og salat. Vi laget faktisk pitabrød selv denne gangen, og de ble utrolig gode! Jeg fikk virkelig følelsen av høst ved å spise dette, så nå gleder jeg meg bare enda mer til høsten! Akkurat nå ser jeg så frem imot høst at jeg til og med har lagt ut en 'høst sminke look' på youtuben min, som dere kan se om dere klikker Her !

Dette bilde ble tatt i en regnfull tur i skogen rett etter jeg hadde filmet videoen, så slik ser altså sminken ut;)

 • Publisert: 15.08.2016             Klokka: 23:08            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer: 0

Fra grusom til himmelsk middag // Spicy tofu- og risnuddelgryte med brokkoli og bønner

28.06.2016, 19:23

Hei alle sammen!

Nå har jeg akkurat begynt på de to siste rundene mine med trening, men jeg stoppet rett og slett opp fordi jeg ikke følte meg helt vel. Denne dagen har i grunn vært utrolig merkelig. Først gikk alt sin vanlige gang; jeg sto opp og spiste frokost, men etter det gikk ting helt galt. Jeg ble vel egentlig bare utrolig lei meg på grunn av alt dette med trening og mat, og endte derfor opp halvt i søvne med masse tårer i ansiktet på sofaen. Etter å ha fått ut alt av sinne og frustrasjon inni meg, dro jeg og mamma av sted for å handle mat, for i dag hadde vi nemlig planer om å lage noe helt nytt til middag. Jeg har jo blitt veldig opphengt i at det jeg spiser skal være uten ting som kommer fra dyr, men når pappa er hjemme blir det litt vanskelig. Han er nemlig helt motsatt, for han synest at alt han spiser må inneholde kjøtt og ting som kommer fra dyr... Men i dag dro han av sted på fisketur, noe som gjorde at jeg og mamma hadde en gyllen mulighet til å prøve ut en ny rett. Desverre gikk det mildt sagt rett til helvete, og vi prøvde så godt vi kunne å redde oss inn igjen på kortest mulig tid. Da ble det til at vi heller lagde en av våre favorittmiddager, bare at vi også hadde i tofu, brokkoli og risnudler!

Det endte opp med at vi også i dag fikk spist en helt himmelsk middag, men i dag helt uten noe som kom fra dyr. Som prikken over i'en strødde vi litt hakkede cashewnøtter over den ferdige retten, og vips så såg det utrolig fancy ut også;)

Jeg kan gjerne legge ut en oppskrift på akkurat hvordan vi laget denne retten, for den ble utrolig god! I tilleg fant jeg en helt ny favoritt til å ha i maten, nemlig risnudler! De smakte helt himmelsk og var skikkelig enkle å tilberede. Man trenger faktisk ikke koke dem engang!

Det er flere nye videoer på vei til youtubekanalen min, Thoffies Makeup , men jeg blir som vanlig utrolig glad om dere tar en kjapp titt innom kanalen min allerede nå;)

Vi blogges!

 • Publisert: 28.06.2016             Klokka: 19:23            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:

De beste pannekakene du kan lage! || Peanøttsmør og sjokolade-pannekaker

18.06.2016, 10:07

Nå synest jeg virkelig det er på tide med en ny, deilig oppskrift her på bloggen! Om dere har lest gårsdagens blogginnlegg vet dere nok at jeg hadde en aldri så liten sommer/bursdagsfest i går kveld, noe som forresten var utrolig koselig! I tilleg til en hel haug ballonger og pynt hadde jeg også laget til en god del deilig snacks, blandt annet stabler med små peanøtt- og sjokolade-pannekaker. De falt utrolig godt i smak og forsvant til og med før jeg rakk å ta bilde av dem;) Før jeg begynte å lage pannekakene trodde jeg de kom til å gå rett i dass og ikke bli noe bra, men oppskriften var faktisk utrolig enkel og grei! Så derfor tenkte jeg å dele denne superenkle, smakfulle oppskriften med dere slik at dere også kan nyte noen deilige pannekaker i ferien;)

Om du synest disse pannekakene ser gode ut og vil prøve selv, kan du klikke Her for oppskriften:)

Jeg hadde egentlig ikke planlagt at dette skulle bli ett litt tidlig innlegg, men siden jeg våknet litt tidlig i dag tenkere jeg bare "hvorfor ikke?". Nå er jeg i full gang med redigering av videoene jeg filmet i går (Skjekk gjerne youtuben min Her), så forhåpentligvis dukker de snart opp på kanalen min. Dessuten skal jeg snart på en liten ferietur, og da blir det også utrolig mange spennende videoer;)

 • Publisert: 18.06.2016             Klokka: 10:07            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:

Bakt søtpotet med mais og bønner

15.06.2016, 18:14

For øyeblikket ligger jeg i sofaen og drømmer tilbake til nå for en liten stund siden da jeg satt her og gomlet i meg dagens middag. Jeg og mamma hadde i grunn utrolig dårlig i inspirasjon til hva vi skulle lage oss til middag i dag, men til slutt ble det noe av det beste jeg har smakt! For noen dager siden la jeg ut ett innlegg hvor jeg delte noen deilige, sommerlige oppskrifter med dere, og i dag fikk jeg faktisk prøvd ut en av oppskriftene selv! Det vi laget var bakte søtpoteter med masse bønner, mais og løk, og det er helt seriøst noe av det beste jeg har smakt. Dessuten får man så utrolig god følelse av å spise slike middager istedenfor en med masse kjøtt og slikt;) Bla lenger ned for oppskrift på denne herligheten!

Bakt søtpotet med bønner, løk og mais // En porsjon

Du trenger:

• én stor søtpotet

• rømme

• løk

• bønner, jeg liker best kidneybønner og kikerter

• mais

• ost

• ønsket krydder

Fremgangsmåte:

• Sett ovnen på 225 grader.

• Ta en gaffel og stikk søtpoteten noen ganger for å lage flere små hull.

• Plasser søtpoteten i en ildfast form og stek i ovnen i 30 minutter.

• Finn frem det du ønsker av fyll til søtpoteten. Jeg brukte mais, kidneybønner, kikerter og løk.

• Ta søtpoteten ut av ovnen og skjer den i to på langs. Prøv så godt du kan å skjere en slags grop i søtpoteten slik at du kan få plass til en god del fyll. For at den skal bli litt ekstra saftig og smakfull er det godt å ta en klatt rømme i bunnen av gropen.

• Putt fyllet i gropen i søtpoteten, og strø eventuelt på litt ost og ønsket krydder.

• Stek søtpoteten i 15 minutter, ta ut av ovnen, og nyt!

Siden jeg likte dette så utrolig godt kommer vi nok til å ha det til middag ganske så ofte fremover. Men hva gjør vel det? Det er absolutt helt perfekt til sommeren, og nydelig tilbehør til grillmaten.

I dag følte jeg faktisk at jeg hadde litt energi til overs, så jeg tror nok at jeg skal få filmet noen videoer til youtube (Thoffies Makeup) og skrevet noen blogginnlegg i løpet av kvelden. Men wow så fort tiden går! Det er snart slutten av uka noe som betyr én ting, nemlig sommerferie!

Hvilke videoer kunne dere tenke dere at jeg la ut?

 • Publisert: 15.06.2016             Klokka: 18:14            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer: 0

Den beste vegetar middagen du kan lage! || Oppskrift på Dal med blomkål og søtpoteter.

06.06.2016, 21:21

Heisann!

Nå har jeg akkurat slått meg ned i sofaen med ett teppe, og nå følest det utrolig deilig at det bare er avslapping resten av dagen. I dag hadde vi en av mine absolutte favoritt retter til middag, og da tenkte jeg rett og slett "hvorfor ikke lage ett lite oppskrifts innlegg i dag?". Så nå er det nøyaktig det jeg er i ferd med å gjøre;) Den siste tiden har vi begynt å bli utrolig flinke til å prøve ut nye matretter og smaker vi aldri har prøvd før, spesielt med ting som bønner og grønnsaker. Én ting jeg er blitt en skikkelig fan av er faktisk vegetar-retter, og i dag hadde vi en av mine absolutte favoritter, nemlig en såkalt "dal". Akkurat hva en Dal er må jeg helt ærlig si at jeg ikke vet, men godt er det i hvertfall! Så dagens middag var altså Dal med blomkål og søtpotet, og om du fortsetter å lese kan også du lære hvordan du kan lage en enkel, billig og sunn middag på kort tid;)

Dal med blomkål og søtpotet

Du trenger:

1 blomkål

1 søtpotet

Salt, karri, pepper og spisskummen

1 løk

3 fedd hvitløk

Chilipulver eller 1/2 chili

1 boks hakkede tomater

4dl vann

1 buljongterning

2 bokser røde eller grønne linser

Fremgangsmåte

1. Vask og del opp blomkålen i biter i ønsket størrelse, og sett dem på kok. Det er ikke så nøye hvor lenge du koker dem, men 10-15min er helt perfekt.

2. Hakk løk, hvitløk og chili. Varm olje i en panne og tilsett løk og chili.

3. Skrell og skjer opp søtpotet i like, små terninger og hell bitene opp i en skål som tåler mikrobølgeovn. Sett skålen i mikroen i 3min, ta ut og rør om, og sett inn igjen i 2min. Pass på! Skålen blir veldig varm!

4. Tilsett hermetiske tomater, søtpotet, vann, buljongterning og spisskummen til løkblandingen du stekte tidligere. Smak til med salt, pepper og annet ønsket krydder.

5. Tilsett linser og de kokte blomkålbitene og la det godgjøre seg i noen minutter.

6. Smak evt. til med alt du ønsker av krydder, og ha gjerne litt godt brød til å dyppe med;) Nyt!

Som sagt så har jeg forelsket meg helt i denne nyte vegetar "trenden" som pågår akkurat nå, og jeg har utrolig mange retter på lur som jeg gleder meg til å vise dere!

Vi blogges;)

 • Publisert: 06.06.2016             Klokka: 21:21            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:

Sommermaten jeg elsker!

21.05.2016, 20:52

Som jeg skrev om i forrige innlegg, så virker det som om sommeren endelig har kommet. I dag har været vært helt nydelig, og det er meldt enda bedre til neste helg. Etter å ha gått en etterlengtet fjelltur i fineværet, innviet jeg like så godt sommeren med hva man kan kalle sommermat. Jeg fant nemlig den søteste lille melonen noensinne da jeg var i butikken, og melon er helt perfekt på litt varmere dager. Det var utrolig deilig å bare sitte på verandaen med sola i trynet og en supergod lunsj i hendene;)

Som dere ser, så var melonen i helt perfekt "lunsj størrelse", og det var utrolig godt med litt forandring i matveien.

Som vanlig, hadde jeg også i dag noen deilige, hjemmelagde iser på lur. I dag hadde jeg noen med jordbærsmak, en av favorittene!

Dagen i dag har egentlig gått utrolig fort, men heldigvis har det for det meste vært en super dag med fint vær! Nå er det på tide med litt lørdagskos i sofaen, med film og kveldsmat;)

Husk å ta en titt på forrige blogginnlegg, hvor jeg hadde en liten "makeup tutorial"! Les Her !

 • Publisert: 21.05.2016             Klokka: 20:52            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer: 1

Den beste grønnsaken noensinne!

20.05.2016, 18:17

Selv om jeg skrev ett ganske langt innlegg litt tidligere i dag, hadde jeg bare noe på hjerte jeg måtte fortelle dere! Den siste tiden, noe som i grunn vil si de siste ukene, har jeg vært helt hekta på noe jeg aldri har hatt noen som helst tro på. Jeg husker ikke helt hvordan jeg oppdaget at dette er det beste som finnest, vent... Nei, husker fortsatt ikke, men nå er jeg rett og slett helt forelsket! Nå lurer dere sikker på hva det er jeg er blitt så hekta på, og det er faktisk søtpotet!

Jepp, her er jeg som poserer med en søtpotet, før jeg desverre måtte skjere den opp... I det siste har jeg faktisk spist søtpotet til middagen nesten hver dag, noe som er fordi det er så utrolig enkelt å tilberede og rett og slett smaker helt nydelig! Rett under her kommer jeg til å skrive min favoritt oppskrift på hvordan du kan tilberede søtpotet helt perfekt!

Enkel og nydelig søtpotetoppskrift:

Hva du trenger:

• En stor søtpotet

• Skål som tåler å stå i mikroen

• Plastfolie

• Ønsket krydder

Fremgangsmåte:

1. Skjer av skallet på søtpoteten, og skjer den opp i jevne, små biter.

2. Hell søtpotetbitene opp i en skål som tåler å stå i mikrobølgeovnen. Strø litt krydder over søtpotetene og dekk skålen med plastfolie. Pass på at det er en liten åpning i plastfolien, sånn at den ikke eksploderer;)

3. Sett skålen i mikroen på full guffe i tre minutter. Når minuttene er ferdig, ta skålen ut (det er best å finne fram noen grytekluter, for skålen blir veeeldig varm!), rør rundt, og sett den tilbake i mikroen i to-tre minutter til.

Vips, så har du masse deilig søtpotet! Enkelt, sunt og godt!

Jeg håper virkelig for deres egen del at dere prøver ut denne enkle oppskriften! Dere kommer til å bli positivt overrasket;)

 • Publisert: 20.05.2016             Klokka: 18:17            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:

Vegan for a week

21.04.2016, 17:31

Hei alle sammen!

Ja, overskriften er sann. Jeg har tenkt å "go vegan" i en uke. Det er så absolutt ikke for å liksom være på "diett" eller noe sånt, men rett og slett for å se hvordan der er å være veganer! Jeg merker at jeg ikke egentlig er noe avhengig av kjøtt og slike ting, men det blir nok spennende å prøve ut dette i en uke! Så nå i helgen blir det storhandel av blandt annet bønner, søtpoteter, frukt og mandelmelk;)

Dette her er noe av det jeg kommer til å lage neste uke! Rainbow Power Salad With Roasted Chickpeas

Mmmm, quesadillas er såååå godt! Her er en oppskrift på quesadillas med søtpoteter og bønner ( Link Her ). Og bare så dere vet det, søtpoteter og bønner er helt nydelig!

Forresten, så lurer jeg virkelig på hvilke videoer jeg burde lage til youtube. Hadde blitt utrolig takknemlig for noen kommentarer!

Vi blogges!

 • Publisert: 21.04.2016             Klokka: 17:31            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:

For the first time in forever

16.04.2016, 20:12

Hei alle sammen!

Nå har jeg akkurat slukt i meg dagens middag, som var noe jeg ikke har spist på utrolig lenge. Nemlig pizza! Og det var ikke bare hvilken som helst pizza, men det var en med quinoa-bunn, noe som smakte helt nydelig! Vi laget en vanlig pizza med vanlig bunn, og en med quinoa-bunn. Quinoa-bunnen var faktisk utrolig lett å lage, og som sikkert mange vet så er jo quinoa kjempesunt (og godt).

Oppskrift kommer lenger nede!

Du trenger:

2dl quinoa, skal trekke i 6-8 timer eller over natten i vann

• ca 0,6 dl vann

• 1/2 ts bakepulver

• 1/2 ts salt

• 2 ss olivenolje

Fremgangsmåte:

• Når quinoaen har lagt og trukket seg i vannet i 6-8 timer, ha alt i en blender (eller i en vanlig bakebolle og bruk håndmikser) og miks sammen alle ingrediensene. Sett til side. Gjør klart ett stekebrett med bakepapir og fordel 1 ss valgfri olje på brettet. Hell deigen (skal ha samme konsistens som pannekakerøre) på brettet, fordel utover og pass på at den ikke blir for tynn. Stek i 15 min, ta ut og snu pizzaen, stek i 10-15 min, ta ut og ha på alt du ønsker av topping, sett inni igjen og stek i 10-15 minutter til.

Jeg ble helt forelsket i denne pizzaen, så den blir nok fast lørdagsmiddag i ukene fremover;)

Vi blogges!

 • Publisert: 16.04.2016             Klokka: 20:12            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:

Dere må prøve disse!

14.04.2016, 21:15

Hei alle sammen!

For noen dager siden skrev jeg ett innlegg om fem sunne pannekakeoppskrifter, og i går testet jeg faktisk ut en av dem! Den jeg prøvde var the perfect whole wheat pancakes oppskriften, og jeg lagde dobbel porsjon istedenfor vanlig, fordi jeg såg for meg at det kom til å bli litt lite om ikke (noe jeg hadde rett i). Det var utrolig lett å lage røren, og hele oppskriften (selv når man dobler den) er suuuupersunn og du kan nyte hele stabelen;) Jeg glemte faktisk å ha stevia i røren, og selv da ble den kjempegod! Det blir ikke akkurat til verdens største pannekakeporsjon, men de er absolutt helt perfekte til å ha med på skolen eller spise til lunsj!

Jeg tok en klatt med eplesyltetøy på, noe som passet helt perfekt!

Jeg lastet akkurat opp en YouTube video på kanalen min (thoffies makeup) så husk å ta en titt på den Her ! Innså desverre altfor sent at jeg hadde klart å skrive tteresehoff.blogg.no i introen til videoen, men jaja;)

Hvilke videoer kunne du tenke deg å se??

 • Publisert: 14.04.2016             Klokka: 21:15            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:

Topp 5 sunne pannekaker

12.04.2016, 19:54

Hei alle sammen!

I en god stund har jeg hatt ett veldiiiig fast mønster på hva jeg spiser til det og det måltidet og når jeg skal spise det, men i det siste har jeg rett og slett begynt å få utrolig nok av alt det der. Nå har jeg derfor bestemt meg for at det skal jeg få en slutt på. Og det snart! Så for å gi meg selv (og dere) litt inspirasjon til sunne, enkle og deilige ting å spise, skal jeg i dag dele noen oppskrifter med dere! I dag er det pannekakeoppskrifter som er planen, så kanskje har du noe nytt du kan lage til frokost i morgen;)

3 ingredient banana oat pancakes

Du trenger:

1 moden banan

1 egg

Ca 1dl havregryn

1/2 ts kanel

Klype salt

Valgfri olje

Fremgangsmåte:

1. Bland most banan og egg i en bakebolle.

2. Tilsett havregryn, salt og kanel. Bland godt.

3. Sett en stekepanne på medium varme, tilsett litt olje, og form pannekakene med en stekespade eller en stor skje.

4. Stek til kantene blir gyllenbrune, ca 2 min, snu og stek den andre siden i enda ett minutt.

Cinnamon oatmeal banana pancakes

Du trenger:

Ca 2,5dl havregryn

1 1/2 ts bakepulver

1/4 ts salt

2 modne bananer

Ca 1,8 dl valgfri melk

1/2 ts kanel

1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte:

1. Bland sammen melk og biter med banan i en blender.

2. Tilsett havregryn, bakepulver og salt i blenderen, og miks i ca ett minutt. Sett til side.

3. Skjekk hvordan pannekakerøren ser ut etter noen få minutter (den skal være ganske tjukk, men om den er for tjukk kan du tilsette litt mer melk).

4. Tilsett litt olivenolje i en stekepanne og varm på medium varme. Tilsett rundt en halv dl pannekakerøre om gangen, og fordel utover stekepannen med en skje. Stek i omtrent 1-2 minutter, snu, og stek i 1-2 minutter på andre siden.

Healthy whole wheat oatmeal pancakes

Du trenger:

123g hvetemel

40g havregryn (lettkokte)

En klype salt

2 ts bakepulver

1ts kanel

1 stort egg eller 2 eggehviter

250 ml melk

2ss brunt sukker

63g gresk yoghurt

1ts vaniljesukker

Fremgangsmåte:

1. Bland havregryn, salt, hvetemel, kanel og bakepulver sammen i en bakebolle. Sett til side.

2. I en annen bolle, miks sammen egg og melk. Miks inn det brune sukkeret og yoghurten til det ikke er noen klumper. Bland inn vaniljesukkeret.

3. Lag en grop i de tørre ingrediensene (havregrynet og det) og hell de våte oppi. Bland forsiktig til alt er blandet sammen. Ikke "overmiks" (rør for mye) for da blir pannekakene veldig tunge.

4. Ta valgfri olje eller lignende i en stekepanne, og sett platen på medium varme. Hell omtrent 1/4 av røren i stekepannen og stek i omtrent 1 minutt. Snu pannekaken og stek i omtrent to minutter til.

Favorite American pancakes

Du trenger:

Ca 3dl hvetemel

1ss bakepulver

1ss sukker (du kan også bruke stevia eller lignende)

En klype salt

Ca 2,5dl melk

2ss vann

Fremgangsmåte:

1. Bland sammen mel, bakepulver, sukker og salt i en bakebolle.

2. Tilsett melk, olje og vann og rør til det er blandet

3. Spray en stekepanne med non-stick spray eller olje. Ha på medium varme. Hell omtrent 1/4 av røren i stekepannen for hver pannekake.

4. Pannekakene er klare til å snues når siden som er snudd opp er dekket av bobler, noen av boblene har sprukket og endene begynner å se "tørre" ut. Snu og stek andre siden.

Lite tips:

• Tilsett biter med banan eller blåbær i røren rett før du steker pannekakene!

• Om du er usikker på om stekepannen er varm nok, kan du dryppe noen få dråper vann på stekepannen og om de "spruter" er det helt perfekt varme!

The perfect whole wheat pancakes

Du trenger:

Ca 0,6 dl hvetemel

1/2 ss bakepulver

En klype salt

Ca 0,6 dl mandelmelk (kan bruke annen melk også, mandelmelk finner du i butikkhyllene med gluten- og melkefrie matvarer)

1/2 ss eplejuice eller eplesaus

1/4 ts vaniljesukker

1/4 ts kanel

Litt sukker eller valgfritt søtningsmiddel

Fremgangsmåte:

1. Hell alle ingrediensene i en bakebolle og rør til alt er godt blandet sammen. La røren stå litt samtidig som stekepannen varmer seg opp.

2. Ha litt olje eller smør i stekepannen. Når pannen er varm, hell røren i og stek til de er gyllenbrune, omtrent 2-3 minutter. Snu og stek i noen få minutter til.

PS: Jeg prøver virkelig ikke å få noen til å bli kalorifukusert eller noe, men HELE denne oppskriften innholdet bare 110 kalorier! Ekstra godt med noen nøtter eller bananbiter enten i blandingen eller som topping;)

Jeg håper du likte dagens blogginnlegg, for det kommer nok flere innlegg som dette!

Hvilken av oppskriftene likte du best?

 • Publisert: 12.04.2016             Klokka: 19:54            Kategori: Mat
 •        
 • Kommentarer:
teresehoff

teresehoff

Heisann! Jeg er en 14 år gammel jente fra Ålesund, og mest av alt interesserer jeg meg i sminke, skriving og andre kreative ting. I flere år nå har jeg kjempet noe som føles som en mer eller mindre uovervinnelig kamp mot anoreksi, ortoreksi og depresjon. På denne bloggen skriver jeg både om alt som har med sminke og slikt å gjøre, men også en god del om denne kampen jeg kjemper.


Følg meg

bilde   bilde   bilde
hits