Min største glede er også min største svakhet

11.05.2017, 21:18

Det er merkelig hvor fort ting kan forandre seg. For noen år siden kunne jeg sitte i sofaen time på time, gomle i meg nudler og potetgull, og ikke tenke en tanke på utseende og kropp. På kort tid lå jeg rett ut i en seng på sykehuset med tårer nedover kinnene og selvmordstanker. Etter noen uker med innleggelse, tvangsforing og forbud mot å bevege meg, virket det som om ting skulle begynne å gå oppover, men sånn ble det ikke. Etter noen år kom jeg tilbake til noe som kunne virke som en vanlig hverdag for de som så det utenfra, men inni var jeg helt knust. Tankene på mat og kropp gjorde at depresjonen tok over, og selvbildet mitt ble enda verre enn tidligere.

Så begynte jeg å trene. Det begynte som en ting somga meg glede og energi, men etter en kort tid ble det kun tvang. Jeg måtte løpe så mye. Jeg måtte jogge så mange runder. Jeg måtte trene. Og ja, alt begynte med litt jogging. Men så tok det helt av, og på ett tidspunkt var trening det som tok opp mest plass i livet mitt. Og ikke på noen positiv måte. Dere aner ikke hvor mange tårer jeg har grått og angstanfall jeg har hatt det siste året, kun på grunn av det forferdelige forholdet mitt til trening. Og det er så urettferdig. Jeg trodde at anoreksi var mer enn nok, men neida, her får jeg slengt på en alvorlig treningsforstyrrelse, en merkelig form for ortoreksi, og en solid dose angst. Alt på en gang. Kun på grunn av min egen kropp og selvbildet mitt. 

Treningen gikk fra å være ganske kort og enkel, til å vare i time på time med tunge vekter og harde øvelser. En time ble til to, og to ble til tre, før omtrent hele dagene mine gikk bort til trening og det å tenke på trening. Jeg har slitt kroppen min helt ned med all treningen og for lite mat, noe som er en dårlig kombinasjon. Men nå begynner ting å endre seg. Og det på en god måte. Jeg trener egentlig både mer og tyngre, men med ett helt nytt opplegg. Som jeg virkelig elsker. Jeg har begynt å gå på treningssenter, og det å kjenne musklene jobbe hardere og vite at jeg faktisk bygger meg selv opp med å løfte tunge vekter og bruke effektive apparater, istedenfor å slite meg selv ned med drøssevis av cardio, løping og jogging, føles så godt. Dessuten spiser jeg mer. Eller, jeg er jo i full gang med mitt såkalte "prosjekt pålegging", så jeg er jo pent nødt til å spise mer. Men det er så deilig å vite at den maten jeg spiser, er helt nødvendig viss jeg skal trene såpass som jeg gjør nå. Og det vil jeg. De siste ukene har jeg gledet meg til mer eller mindre hver eneste treningsøkt, både fordi jeg elsker å kjenne musklene jobbe og jeg får bedre selvtillit. Og selvtillit er noe jeg trenger massevis av, siden jeg har mer eller mindre ingenting fra før av. 


 

Etter at jeg begynte med dette mye treningsopplegget har jeg (nesten) klart å nyte hver en matbt jeg tar. Siden jeg i tillegg er i full gang med "prosjekt pålegging" må jeg jo rett og slett bare spise på, og da får jeg også muligheten til å prøve ut litt av det jeg har hatt lyst til tidligere. Jeg er ikke helt klar til å spise noe usunt eller noe jeg føler at er utenfor komfortsonen enda, men jeg jobber hardt mot å komme meg dit! Akkurat nå prøver jeg å fokusere på å få i meg alle kaloriene jeg og legen min har avtalt, samtidig som jeg stapper i meg proteiner. 

I dag hadde jeg treningsfri, noe jeg har ca en gang i uken. Jeg prøver å bli litt mer fleksibel og klare å ikke trene en dag bare fordi jeg ikke har lyst, tid eller motivasjon, men akkurat nå har jeg behov for at ting er litt planlagt. Uansett, det er viktig å la kroppen slappe av og bygge seg litt opp igjen, men i morgen er det tilbake igjen til treningen! Jeg kommer nok til å kjøre en solid økt med rumpe og legger i morgen, og jeg kjenner at jeg gleder meg! På tirsdag fant jeg en skikkelig effektiv og god oppvarming som jeg skal kjøre på med i morgen også, og det er jo alltid spennende med litt forandring;) Tidligere har jeg ikke visst helt hvordan jeg burde varme opp før jeg setter i gang med selve treningen, så det har fort endt opp med en halvtime løping på tredemølla. Men nå har jeg funnet ut at det er bedre å varme opp de kroppsdelene jeg skal bruke med noen enkle øvelser (hehe, "enkle" vil ikke si "lette", just a warning😉 ), og den nye runden jeg har satt sammen er helt perfekt før en hard ben- og rumpeøkt! 

 Kleine selfies i speilet på treningssenteret? Såklart!

 

Jeg føler at Instagram-brukeren min sakte men sikkert er i ferd med å handle mest om mat og trening. Og det samme med bloggen egentlig. Sminke og skjønnhet har kommet litt i skyggen av alt det andre, men siden jeg bare ser lesertallene og følgerene stige, regner jeg med at det er noe dere liker! Jeg vurderer å begynne å legge ut små treningsvideoer eller bilder på instagram hvor jeg viser dere hvilke øvelser jeg gjør og sånt, som for eksempel den nye oppvarmingsrunden jeg elsker! Om det er noe dere kunne tenke dere, kan dere klikke HER og begynne å følge brukeren min, eller bare slenge igjen en kommentar her på bloggen!


 

Endelig er det snart helg! Bare en dag igjen nå! 

Vi blogges!

 

 • Publisert: 11.05.2017             Klokka: 21:18            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 0

Jeg har like mye rett til å være der som guttene

06.05.2017, 21:46

Da jeg våknet i dag var jeg overbevist om at det var fredag. Jeg spratt opp av senga, suste ut på badet og brukte litt tid på å innse at jeg hadde all verdens tid på meg, og at jeg ikke hadde noe skole å rekke. Etter det har jeg faktisk hatt en utrolig fin dag. Det har vært fint vær, jeg har ikke følt på noe særlig stress eller angst, og energien min har vært på topp helt siden jeg åpnet øynene i dag tidlig. Men jeg har faktisk følt at ting i gjennomsnitt har blitt bedre de siste par ukene. Dette med treningssenteret og det nye treningsopplegget mitt gjør at jeg har mye mer glede og motivasjon av selve treningen, og også tankene om mat har vært litt lettere å takle. 

En stor grunn til at morgenen og formiddagen min var så bra i dag, var at jeg hadde planer om å dra på treningssenteret. Jeg startet dagens økt med en solid dose cardio her hjemme (hehe, jeg liker ikke å stå på treningssenteret og hoppe og sprette når jeg holder på med alle HIIT-rundene mine), før jeg tuslet meg bort på treningssenteret for å kjøre på med noen økter arm- og ryggtrening. Da jeg begynte var der så å si ingen til stede, men etter hvert kom det en hel flokk med eldre mannfolk og gutter på min egen alder. Og alle glodde like rart på meg. Spesielt guttene på min egen alder begynte å hviske så fort de hadde gått forbi meg der jeg sto med vektene mine, og jeg gidder ikke engang å lure på om det var meg de snakket om. Det er bare så patetisk. Jeg har like mye rett til å trene, ha muskler og løfte vekter på ett treningssenter som en hvilken som helst gutt, og jeg vedder på at jeg klarer de fleste øvelsene like bra som dem, bare med lettere vekter. Så jeg gidder rett og slett ikke å bry meg om de som hvisker og ler over hvor teit jeg ser ut der jeg står og løfter vekter eller holder på med ett eller annet apparat, for det betyr faktisk ingen ting hva de synes om meg, så lenge jeg trives med det jeg holder på med.


 

Selv om jeg har hatt det rimelig fint i dag, har jeg tenkt en god del på det jeg skrev om i ett innlegg nå for noen dager siden. Jeg og psykolog/legen min har nemlig "avtalt" at jeg skal begynne å legge på meg, men jeg føler meg rett og slett ikke klar. Ihvertfall ikke klar for alle de kaloriene ekstra og den halve kiloen i uka, noe som liksom er målet. Hadde jeg spist kjempelite og hatt muligheten til å stappe inn alle de kaloriene på en helt naturlig måte hadde det vært en ting, men jeg spiser faktisk ganske mye allerede. Så jeg ser virkelig ikke hvordan jeg skal klare å få i meg alle de kaloriene ekstra. 

Selv om jeg ikke er helt klar for fullt så mange kalorier som det som er målet helt enda, prøver jeg så godt jeg bare kan å få i meg litt ekstra, i tillegg til masse proteiner. Så til lunsj før trening i dag spiste jeg (som vanlig) en ProPud med sjokoladesmak, og i dag var den rett og slett ekstra god. Det varme været gjør egentlig all mat ekstra god, og spesielt når den er litt kald og nedkjølende som en proteinpudding. I går prøvde jeg faktisk en ProPud med jordbærsmak, noe som akkurat har kommet til butikkene her i Norge (Norge er rett og slett helt latterlig når det gjelder sånne ting. Det er jo så utrolig dårlig utvalg, i tillegg til at prisene er skyhøye!). Jeg unnet meg den etter en lang dag på skolen, og den var helt himmelsk! Den smakte faktisk som en slags jordbærsorbet!


 

En liten stund etter jeg hadde kommet meg hjem fra en hard og slitsom økt på treningssenteret, stod middagen klar på bordet. I dag hadde vi laks med stekte grønnsaker, og det er rett og slett noe av det beste jeg vet! Vi har en utrolig god urtemarinade på laksen, og ved siden av den steker vi en solid dose med brokkoli, squash, aubergine, løk og søtpotet, som vi har litt soyasaus og sriracha saus på. Det kan virkelig ikke bli bedre enn det!
 

Nå for en liten stund siden bestemte jeg meg for å prøve enda en av de nye proteinbarene fra Maxim. Jeg har forelsket meg helt i disse barene, for de har akkurat så få kalorier at jeg føler at det er greit, samtidig som de har skikkelig mye proteiner med tanke på at de er så små som de er. Dessuten smaker de helt himmelsk! I det siste har jeg fått smakt på alle de ulike smakene, og alle er så ufattelig gode at jeg rett og slett ikke klarer å velge en favoritt. I dag smakte jeg på den med sjokolade og mint, noe jeg hadde veldig lave forventninger til, men fy søren så digg den var! Jeg hadde sett for meg at det kom til å være enorme mengder med mint og at den smaken kom til å ta helt over, men det var faktisk bare ett lite hint av mintsmak, i tillegg til en skikkelig deilig, myk sjokoladefudge inni og det gode gamle laget med sjokolade utenpå. NAM!


 

Jeg må bare få si tusen takk for alle de fine kommentarene jeg fikk på inlegget om hele dette "opp i vekt" opplegget. Jeg setter veldig stor pris absolutt alle kommentarene jeg får, og spesielt de hvor dere forteller om deres erfaringer og opplevelser når det gjelder sånne ting (om dere har noen, såklart), og hva dere tenker om det selv om dere ikke forstår hvordan jeg har det. 

Tusen takk!

Vi blogges!

 

 • Publisert: 06.05.2017             Klokka: 21:46            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 1

Alle fortjener en ny start

02.05.2017, 22:06

Dette været gjør bare noe med meg. Det å våkne til skinnende sol, kvitrende fugler og blå himmel skyter skikkelig fart på humøret mitt, noe det også gjorde i dag. Jeg våknet i dag tidlig og var merkelig nok helt uthvilt og klar for en ny dag. Både energien, motivasjonen og humøret var mer eller mindre helt på topp. Jeg spratt opp av senga, tuslet meg inn på badet og fikk ordnet meg så smått før jeg satt i gang med å lage morgenens faste porsjon havregrøt, noe jeg alltid elsker å gjøre, hehe. Jeg får merkelige mengder med ro av å bare stå der, røre i grøten, lese en bok og få unnagjort noen ting på pc'en (det tar ganske lang tid å lage grøt for meg, siden jeg fyller på med mer og mer vann hele tiden, så jeg må rett og slett finne på noe å gjøre mens den koker). Og det fikk jeg i dag også. Jeg skrollet meg gjennom instagram noen ganger, skjekket mailen og fikk endelig redigert ferdig en ny video til youtube, og når grøten etter en stund var ferdig, hadde jeg sjokkerende nok klart å samle meg opp enda er motivasjon til resten av dagen enn hva jeg hadde fra før av. Jeg vet ikke om det egentlig var tilfellet, men grøten smakte i tillegg ekstra godt. Det kan hende at det bare var det gode humøret mitt som fikk smaksløkene til å bli ekstra fornøyde, men godt var det ihvertfall

Det gode humøret mitt kom ikke helt ut av det blå. I går bestemte jeg meg nemlig for å benytte denne siste fridagen min til å ta meg en tur på treningssenteret, og jeg har gledet meg noe sinnsykt. Selv om treningen og treningsforstyrrelsene har tatt helt over livet mitt, tror jeg faktisk at treningssenter kan være løsningen. Den siste tiden har jeg bare trent og trent uten stopp her hjemme, og det er jo veldig tung og intensiv trening som egentlig har mye effekt, men jeg føler at den er så meningsløs. Alle rutinene jeg har låst meg fast i, reglene jeg har laget og følelsen jeg får av å stå på rommet mitt i time på time med ett sett vekter, en kettlebell og litt annet utstyr, har knust meg helt. Så jeg vil prøve noe nytt. Løfte tyngre, få større muskler og bli sterkere både i kroppen og i tankene er noe jeg tror at vil hjelpe, og jeg kan ikke gjøre annet enn å gi det ett forsøk. 

Så i dag hadde jeg min aller første, skikkelige økt på treningssenteret. Og fy søren så godt det føltes! Jeg begynte det hele med en halvtime på tredemølla for å få i gang kroppen litt, før jeg satt i gang med en skikkelig tung rumpe- og leggøkt. Og det sved. Siden jeg har trent leggene og rumpa så forferdelig mye den siste tiden tenkte jeg at jeg kunne gå rett på de tyngre vektene, men jeg burde vel kanskje har tatt det litt med ro. Jeg fikk testet ut en god el nye apparater, prøvde meg på noen nye øvelser og kjørte noen sett med de gode gamle favorittøvelsene mine, og når jeg omsider sa meg ferdig for dagen, brant rumpa, lårene og leggene skikkelig. Hva sa du? Om jeg tok noen kleine selfier i speilet mens masse mannfolk sto rundt omkring og så på meg som den gangen jeg slumpet til og gikk inn i feil garderobe i svømmehallen? Å gjett om jeg gjorde.

 

Hva er vel ikke en treningsøkt uten noen kleine seilfier i speilet;) Jada, jeg vet at bildet er skikkelig uklart, men det er begrenset hva man kan få til med kameraet på en IPhone 5s som har vært i do to ganger det siste halvåret. Uansett, treningen gikk fint, jeg føler meg klar til kamp og hva nå enn jeg møter på i tiden fremover, og jeg har tro på at dette kan være redningen min. For alle fortjener både en ny start, og en redning.

 

I dag har jeg faktisk følt meg ganske confident med meg selv og kroppen min, så jeg slenger like så godt med dette bildet for å sette prikken over i'en. Jeg har helt dilla på denne korte, flagrende genseren fra ZARA, og mesteparten av tiden når jeg tusler rundt her hjemme, bruker jeg den rett og slett sammen med favorittparet mitt med treningstights. Som sjokkerende nok er fra H&M. Men jeg går med dem seriøst hele tiden, og de er helt fantastiske! 

Denne genseren finnes i tre ulike farger, og du kan kjøpe den HER :D

I morgen kommer det forresten en ny video på youtubekanalen min, Thoffies Makeup, så det er bare å holde øynene åpne;)

Vi blogges!

 • Publisert: 02.05.2017             Klokka: 22:06            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 1

Litt forandring i galskapen

26.04.2017, 21:16

Nå er jeg helt utslitt. Etter en dag fylt med skole, trening, en masse gåing og mye mer sosialt enn vanlig, har jeg ikke fått satt meg ned og slappet av før nå. Etter de gode gamle rutinene mine skulle jeg egentlig hatt treningsfri i dag, men jeg jukset litt og tok turen opp på treningssenteret sammen med noen venninner. I det siste har jeg nemlig tenkt litt på å begynne på treningssenter, og i dag fristet det rett og slett å ta seg en liten kikk og se hvordan det var der. Jeg trener jo allerede time på time med styrke hver dag, men jeg tror faktisk at jeg kan ha godt av litt forandring. Noen dager med trening hjemme, og de andre dagene med trening på treningssenter. 

Siden jeg egentlig skulle hatt fri fra treningen i dag, hadde jeg for det meste planer om kun å kikke meg litt rundt. Sånn ble det ikke. Jeg dro på meg treningsklærne, satt håret opp i en hestehale og tuslet etter venninnene mine inn til alle apparatene, hvor vi satt i gang på tredemøllene med en gang. Vel, for å si det sånn, så er ikke akkurat jogging og løping noe for meg. Og tredemøller er langt derifra! Men jeg våget meg på, satte den i gang, og løp (hva kaller man det egentlig når man løper på en tredemølle? Jeg føler virkelig ikke at man kan kalle det å løpe, for man går jo ikke fremover i det hele tatt, hehe) i noe sånt som en halvtime, før jeg prøvde meg litt frem med de ulike apparatene. Jeg tenkte ikke helt gjennom hvor mye jeg tok, for nå er jeg litt redd for at jeg kommer til å få gangsperre i morgen, noe som kan sette en stopper for treningen. Og ikke nok med det. Jeg trente nemlig kun rumpe og legger, og i morgen er det nettopp det som står på programmet. Typisk meg. Jaja, jeg kommer meg alltids gjennom;)

 


 

Etter full fart hele dagen frister det virkelig med en sånn her. Jeg oppdaget disse proteinbarene nå i helgen, og jeg er helt forelsket! Jeg har faktisk en liggende i skapet, men siden jeg føler at jeg er veldig ute av rutinene i dag, sparer jeg den til i morgen. Og det gleder jeg meg til! Jeg skrev ett lite innlegg om disse barene for noen dager siden, så det kan du lese HER om du vil:D

 

Hvor sinnsykt deilig der ikke den her ut! Jeg tror at disse Soft Raspberry proteinbarene kommer til å bli en stor favoritt nå fremover;)

 


 

Akkurat nå henger jeg skikkelig bakpå med Youtube. Jeg har jo bablet i vei om at jeg skal begynne å legge ut videoer to ganger i uka, blablabla, og det begynte bra, men nå går det rett i dass. Etter planen skulle jeg ha lagt ut en video på fredag i forrige uke, en i går og en nå på fredag, men sånn ble det ikke. Fredagens video ble flyttet til lørdag, i går hadde jeg absolutt ingenting å legge ut, og nå har jeg kun en video, og den har jeg ikke begynt å redigere engang. Men jeg har rett og slett hatt for mye i det siste. Så jeg prøver å ikke pushe meg selv for hardt, og heller være flink til å oppdatere dere her på bloggen og Instagram!

Så det kommer mest sannsynlig ikke noen video i morgen, men jeg skal virkelig prøve å få lagt ut en ny video denne uken! Så hold øynene åpne på kanalen min, Thoffies Makeup, og se gjerne de andre videoene mine! Om dere har noen videoforslag er det bare å komme med dem i kommentarfeltet både her og på Youtube.

Jeg håper at dere har hatt en helt prima onsdag! Og viss dere ikke har det, må dere bare holde motet oppe og huske at det ikke er lenge til helg!

Vi blogges!

 • Publisert: 26.04.2017             Klokka: 21:16            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Endelig litt nye treningsklær

21.04.2017, 23:10

Jeg går rundt i treningsklær mer eller mindre hele tiden. Det første jeg gjør når jeg kommer hjem fra skolen er å slenge av meg dagens antrekk, dra på meg en treningstights, sports-bh og en eller annen overdel, og fortsette dagen som vanlig. Jeg trener for det meste hver dag når jeg kommer hjem fra skolen, men til og med de dagene jeg ikke gjør det, velger jeg ofte treningsklær fremfor noe annet. Det er rett og slett det jeg føler meg mest komfortabel i. 

Den siste tiden (okei da, i en god stund) har jeg hatt èn favoritt treningstights som jeg (helt seriøst) har brukt non-stop. Jeg har brukt den dag ut og dag inn, med svettelukt og uten svettelukt, når jeg trener og når jeg ikke trener. Den har rett og slett vært min aller beste venn. Men siden jeg trener så mye og ofte som jeg gjør, har jeg følt litt på at jeg trenger litt fornyelse. Så i går tok jeg og mamma turen innom G-Max for å kikke litt på nettopp treningsklær, og etter en god stund på prøverommet, fant jeg en tights jeg digget. Det var en helt enkel, svart treningstights fra Kari Traa, men det var bare noe med den som gjorde at den føltes helt utrolig. Den er som sagt veldig enkel, men den har noen små detaljer som virkelig setter prikken over i'en. I dag fikk jeg testet ut den nye tightsen, og den var utrolig deilig å ha på! Passformen er helt super, og den sitter virkelig som ett skudd;)

 I dag brukte jeg tightsen sammen med denne supersøte sports-bh'en fra Cubus. Den har jeg fått helt elsk på den siste tiden!

I dag kjente jeg at det var utrolig delig å få litt variasjon i hvilke klær jeg bruker når jeg trener. Jeg tror ihvertfall at denne tightsen kommer til å bli brukt mye fremover;) Det er forresten Tina tightsen fra Kari Traa, og den koster 599 HER eller i GSport og GMax butikker. Den kommer også i hvit med svarte detaljer, og nå er den på salg til 299! 

Nå er jeg skikkelig klar for helg! Jeg har hatt litt stress med en innlevering på skolen de siste dagene, så fredagens youtubevideo blir nok litt forsinket. Den er nesten ferdig redigert og alt, men jeg kjenner på meg at jeg ikke burde stresse og pushe meg selv for langt for å få den ferdig til i dag. Det tar nemlig en god stund å få den lastet opp også, så jeg håper at dere forstår. Men i løpet av morgendagen kommer den til å ligge ute på kanalen min, Thoffies Makeup, så det er bare å glede seg! Dessuten kan du gjerne ta en kikk på videoen jeg la ut nå på tirsdag HER

Jeg håper at du har hatt en super fredag og får en fin kveld videre!

Vi blogges!

 • Publisert: 21.04.2017             Klokka: 23:10            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

De beste mageøvelsene

30.03.2017, 21:12

Jeg vet at det har blitt litt vel mye snakk om trening her på bloggen i det siste, men siden det er noe som tar opp det meste av tiden min er det fort sånn det blir. Jeg husker ikke helt når det var jeg begynte å trene (da mener jeg trene som i virkelig trene, ikke bare ta seg en liten joggetur eller gå på håndball), men med en gang jeg begynte har det vært en del av sykdommen. Det har ballet på seg mer og mer, tankene og tvangen har blitt verre og verre, og om jeg trener så mye som fem minutter kortere, får jeg utrolig fort angstanfall. Men samtidig elsker jeg det. Treningen har blitt en del av meg og hverdagen min, og problemet er bare tvangen. Og balanse. Jeg mangler virkelig balanse. Det største målet mitt akkurat nå er å finne den rette balansen mellom sunt og "usunt", og trening og avslapping, for det har jeg så absolutt ikke nå. 

Nei, nå har jeg snakket meg helt bort her! Uansett, helt siden jeg begynte å trene på ordentlig, har magen vært ett stort fokus, noe den er nå også. Jeg har testet ut alle slags øvelser og rutiner for å trene magemusklene best mulig, og jeg fant tidlig en stor favoritt for akkurat det området. Jeg vet ikke om jeg har nevnt det her på bloggen tidligere, men jeg virkelig elsker youtubekanalen til en som heter Cassey Ho, eller Blogilates. Hun har en helt fantastisk treningsapp som jeg bruker non-stop, hvor en kan finne lett frem til både videoene hennes, matoppskrifter, treningsprogram og en en egen funksjon hvor en kan sette sammen sine egne treningsprogram. Jeg bare elsker det! I tillegg er hun bare en utrolig inspirerende person! Men poenget med hele denne oppramsingen var at hun har en video med en magerutine som jeg virkelig sverger til. Det er en hun kaller for 'Intense Ab Mania Workout', og jeg har rett og slett mistet tellingen over hvor mange ganger jeg har gjort denne! Den er bare så utrolig bra! Om du vil ta en kikk på den videoen kan du klikke HER.

 


Det er nå jeg har lyst til å legge til alt dette med at du må elske kroppen din sånn som den er, og godta den du er, men jeg føler virkelig ikke at jeg er den riktige personen til å si det. Jeg mener absolutt at man burde elske kroppen sin sånn som den er skapt og ihvertfall ikke bruke tid på å hate den (tro meg, jeg vet den følelsen), men uansett hvor mye jeg prøver å overbevise meg selv om dette, klarer jeg på en måte ikke å la det gjelde helt for meg og min egen kropp. Jeg har jo aldri hatt noe normalt forhold til kropp, mat og trening, og selvbildet mitt er ikke akkurat noe prakteksemplar.

Er det forresten feil av meg å legge ut sånne bilder? Jeg føler at det ikke helt stemmer at jeg, en person som virkelig har ett helt forferdelig selvbilde og hater kroppen sin mer enn noe annet i hele universet, legger ut bilder av akkurat det. For sannheten er jo det, jeg HATER kroppen min noe helt ufattelig mye, men noen ganger er det mindre enn andre. Av og til kan jeg tenke at "oi, jeg der jo faktisk ikke så tykk og fæl ut som jeg trodde, og de gangene må jeg bare dra frem kameraet for å forlenge den følelsen. Men humøret og selvfølelsen faller vanligvis som en stein i havet når jeg ser på bildene like etterpå, for da er de samme gamle tankene om at jeg ikke er tynn nok og at jeg ikke er bra nok tilbake for fullt.

Men det er vel derfor dere burde stole på meg når jeg sier at det ikke er verdt det. Jeg ville mye heller ha elsket kroppen min og levd ett godt og lykkelig liv, men dette er jo ikke noe valg jeg har tatt. Så nå må jeg bare holde på motivasjonen (egentlig må jeg faktisk få litt motivasjon først, for jeg har stor mangel på det for øyeblikket) og ha noen klare mål foran meg, sånn som det med å finne balansen! For balanse er noe jeg virkelig trenger. 

 • Publisert: 30.03.2017             Klokka: 21:12            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 1

Perfekt før trening! #2

24.03.2017, 21:55

For noen dager siden la jeg ut ett aldri så lite innlegg om noen av mine favorittsnacks å spise før trening, og nå kan jeg faktisk legge til enda en ting til den listen! I går kom jeg nemlig over de ganske nye proteinmilkshakene fra Njie, og jeg klarte rett og slett ikke å la være å kjøpe en. Okei da, jeg innrømmer det. Jeg kjøpte to. Jeg har sett litt bilder og videoer av disse milkshakene rundt omkring på instagram, og jeg har hatt utrolig lyst til å gi dem en sjanse. Så i dag skjedde nettopp det, og jeg er absolutt ikke skuffet!

 

Her i Norge selger de for øyeblikket disse i to ulike smaker, White Chocolate Raspberry og Chocolate, men de finnest i mange flere smaker som jeg har sååå lyst til å prøve. Jeg må helt ærlig innrømme at jeg var litt skeptisk til smaken på denne siden det skulle forestille hvit sjokolade (det er jo bare kunstig smakstilsetning, så jeg visste jo at det ikke kom til å smake HELT som hvit sjokolade), men den frykten ble blåst vekk ved første lille slurk. Den smaker utrolig friskt og godt, og bringerbærsmaken gjør at all den "hvit sjokolade" smaken blir helt perfekt. Det er rett og slett som en utrolig fyldig og kremet bringebærmilkshake! 

 

Jeg har en mistanke om at dette kommer til å bli en stor favoritt for meg i tiden fremover. Jeg er så utrolig fristet til å teste ut flere av disse 'protein' produktene fra Njie, for de ser så gode ut! De har de gode gamle ProPud proteinpuddingene i mange flere smaker (alt fra jordbær til blåbærmuffins!), proteinpuddinger MED granola, enda flere smaker i disse milkshakene og nå har de også fått iskrem! Jeg fant ut av dette for kun noen timer siden da jeg tok en snartur innom nettsiden deres (den kan du se HER), og det ser så godt ut! Jeg la forresten ut noen små videosnutter av denne godsaken på storyen min på Instagram tidligere i dag, så om du vil ta en kikk på det kan du komme til brukeren min HER. 

Nå har jeg endelig fått unnagjort alt jeg måtte i dag, og da gjenstår det bare litt kveldskos! Jeg har akkurat tatt på en deilig ansiktsmaske og fått på meg noen behagelige klær, så da er alt klart for en avslappene fredagskveld;)

Vi blogges!
 

 • Publisert: 24.03.2017             Klokka: 21:55            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Litt sykdom stopper ikke meg!

23.03.2017, 22:08

I dag har jeg gått rundt og vært mer eller mindre dødsstressa hele formiddagen. Jeg har ikke vært helt i form de siste dagene, noe som egentlig var helt greit i går siden jeg hadde treningsfri, men i dag var det verre. Dagen i går ble ganske rolig og avsappet siden jeg var fast bestemt på å bli helt frisk til i dag, og da jeg våknet nå i dag tidlig med en skikkelig sår hals og hodepine, traff angsten meg som ett slag i magen. Redselen for at jeg muligens ikke skulle greie å trene i dag gjorde at jeg rett og slett ikke klarte å tenke på noe annet, og da mener jeg absolutt INGENTING annet, og jeg brukte mer eller mindre hele morgenen på å pønske ut en eller annen glimrende plan for hvordan jeg skulle legge opp dagen.

I tillegg til alle treningstankene og angsten, måtte jeg også bruke litt tankekraft på å mentalt forberede meg til en time hos BUP. Jeg visste at jeg mest sannsynlig kom til å bli rimelig nedfor etter samtalen der, og at det skulle ødelegge enda mer for dagens trening var rett og slett ikke ett alternativ. Timen både kom og gikk, og som planlagt var jeg hjemme igjen i god tid til en real treningsøkt.

 
Det ble som vanlig en deilig ProPud til lunsj før treningen, i tillegg til en Burn Zero for å få opp energien!

 

Jeg kom meg merkelig nok gjennom hele treningsøkten uten problemer. Jeg fikk tatt alle øvelsene jeg ville, og faktisk enda flere også, og jeg hadde faktisk uvanlige mengder av både motivasjon og energi. Og det er jeg glad for!

Nå har jeg satt i gang med å lage kveldens porsjon med havregrøt, og det skal virkelig bli deilig å sette seg ned å slappe litt av etter en lang dag. 

Jeg håper at du har hatt en super dag!

Vi blogges!
 

 

 • Publisert: 23.03.2017             Klokka: 22:08            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 0

Perfekt før trening!

18.03.2017, 22:04

Det er bare noen uker siden jeg skulle smake på en såkalt ProPud for aller første gang, og selv om jeg visste at det ikke var noe usunt i den til tross for at ordet "pudding" var innblandet i det hele, kom angsten snikende inn på meg. Men jeg smakte, elsket den og siden den gang har jeg spist flere enn jeg kan huske. Jeg har byttet litt frem og tilbake mellom proteinpuddingen fra Njie og den fra Ehrmann (som jeg egentlig foretrekker), og jeg er rett og slett helt betatt. Jeg spiser kun disse på dager jeg skal trene, og det er den perfekte matbiten før en hard treningsøkt! 


Begge disse proteinpuddingene inneholder 20g protein i ett beger, og det er sånn ca like mye kalorier i begge. Jeg liker egentlig best den fra Ehrmann (til høyre), for den er rett og slett mer kremet og luftig, og dessuten synes jeg at den fra Njie er litt vel søt. Men ikke misforstå, jeg virkelig elsker begge! Før dagens treningsøkt spiste jeg faktisk en sånn en fra Njie, og jeg kommer aldri over hvor utrolig deilige de er! En absolutt must have før treningsøkten!

 

 

Dagens trening var cardio, armer og rygg, noen av mine favoritter! Jeg var merkelig sliten egentlig gjennom hele økten, men heldigvis var motivasjonen på plass. Hehe, noen som vil vite hva jeg får skikkelig mye motivasjon til treningen av? Ett ord: MAT! På dagene jeg ikke trener spiser jeg en god del mindre enn på de dagene jeg trener, noe jeg innerst inne vet at er litt galt, men sånn er det bare akkurat nå. 
 

 

Nå skal jeg snart til å lage kveldens porsjon med havregrøt. Jeg ble rett og slett alt for fristet til å ikke ta noen bilder av grøten min i dag tidlig, for jeg testet nemlig ut en splitter ny skje som jeg kjøpte på Søstrene Grene tidligere denne uken. Den var bare så søt at jeg ikke klarte å la være!

Jeg er forresten i full gang med å redigere helgens youtubevideo, så det er bare å holde øynene åpne for en ny video! Kanalen min finner du HER.

Har du smakt på noen av disse proteinpuddingene?

Vi blogges!

 • Publisert: 18.03.2017             Klokka: 22:04            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Treningsklærne jeg liker aller best!

13.01.2017, 21:50

I noen uker har jeg trent mye mer enn før. Jeg klarer ikke å si meg fornøyd med like mye som jeg gjorde for en stund siden, og jeg merker det på hvordan jeg går kledd mesteparten av dagen. På vanlige skoledager slenger jeg mer eller mindre bare på meg en dongeribukse og en eller annen overdel, men det bytter jeg ut med treningsklær så fort jeg kommer inn døra hjemme. Siden jeg bare går i vanlige klær noen få timer hver dag, ender det opp med at jeg føler at det er lite vits i å pynte noe på det. Dessuten har jeg bare noen få plagg jeg føler meg -nokså- komfortabel i, så variasjon i klesstilen er det ikke mye av.

Uansett hvor lyst jeg har til å være litt mer vågal med klesstilen min og variere litt mer med hva jeg kler meg i, blir jeg alltid dradd mot avdelingen med treningsklær i butikken. Jeg elsker å tusle rundt i treningsklær både før og etter jeg skal trene, og det er få dager i uken at jeg ikke har på meg det i det hele tatt. For å være helt ærlig har jeg faktisk utrolig mye ulikt treningstøy. Ett bredt utvalg tightser og nesten en hel kolleksjon med topper, men det er naturligvis noen få plagg jeg strekker meg etter så å si hver gang.

For øyeblikket er jeg helt forelsket i dette antrekket! Det er en helt enkel grå tights med blått strikk, kombinert med en fargerik, behagelig sports-bh med ett skikkelig eksotisk mønster! Tightsen er fra H&M, og overdelen er fra Cubus:)

Siden jeg har elsket denne tightsen så utrolig mye i det siste, letet jeg akkurat desperat gjennom H&M sin nettside på jakt etter den. Dessverre var den ikke å se, men du kan klikke Her om du vil ta en titt på overdelen jeg bruker på bildet!

Jeg er faktisk helt sjokkert over hvor fort denne uken har gått! Jeg føler at det bare var noen få dager siden forrige fredag, og da følte jeg at det hadde gått utrolig kort tid siden fredagen før der igjen. Nå er jeg helt utslitt etter noen ganske krevende og slitsomme dager på skolen. Selv om helgene ofte er veldig vanskelig for min del, har jeg bestemt meg for å prøve så godt jeg kan å få slappet litt av nå de neste dagene, uten å stresse og tenke for mye. Nå står jeg godt plassert på kjøkkenet med grøten på full kok, så nå er det snart på tide med litt kveldskos;)

Vi blogges!

 • Publisert: 13.01.2017             Klokka: 21:50            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Dagens trening

03.04.2016, 18:38

Hei alle sammen!

Nå har jeg akkurat slukt middagen og sitter nå i sofaen og tenker på at i morgen er det skole igjen (desverre). På fredag var det planleggingsdag på skolen, noe som bare betydde en ting for min del, nemlig langhelg!

Som jeg ofte skriver om her på bloggen, så har jeg det sånn at hver dag så må jeg få stappet inn litt trening mellom alle de andre rutinene mine, noe som i lengden blir ganske slitsomt. Når det blir varmere ute (jeg fryser utrolig lett) har jeg tenkt å begynne å trene litt mer ute. Da blir det nok både mer jogging og fjellturer, men i en stund til nå kommer jeg bare til å gjøre som vanlig og kjøre på med alle YouTubevideoene.

Helt siden en gang før jul har treningsrutinen min for det meste bestått av YouTubevideoene til en som heter Cassey Ho. Jeg skrev litt om henne i Mars Favoritter innlegget mitt.

Det er spesielt to videoer jeg absolutt ELSKER, nemlig en som heter Booty Poppin Piit og en som heter Intense Ab Mania og begge er helt supre! Skjekk YouTube kanalen hennes Her !

Savner å kunne ta en joggetur uten å fryse ihjel! Årets første joggetur ble på Gran Canaria, men det satte en liten demper på gleden da kneet mitt ble overbelastet...

Håper du har hatt en super helg til nå!

Vi blogges!

 • Publisert: 03.04.2016             Klokka: 18:38            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:
teresehoff

teresehoff

Heisann! Jeg er en 14 år gammel jente fra Ålesund, og mest av alt interesserer jeg meg i sminke, skriving og andre kreative ting. I flere år nå har jeg kjempet noe som føles som en mer eller mindre uovervinnelig kamp mot anoreksi, ortoreksi og depresjon. På denne bloggen skriver jeg både om alt som har med sminke og slikt å gjøre, men også en god del om denne kampen jeg kjemper.


Følg meg

bilde   bilde   bilde
hits