hits


Den beste avslutningen på en lang uke

04.03.2018, 22:41

Etter en litt tilbaketrukket, mer avslappende lørdag, har jeg tilbrakt hele dagen i dag på å suse rundt med av mine partners in crime, hatt en skikkelig hard og slitsom treningsøkt, og gått en lang gåtur nå på kvelden. I dag kjente jeg rett og slett at dette var akkurat det jeg trengte, selv om jeg var skikkelig sliten og utmattet i går. For etter å ha brukt gårsdagen til å samle sammen ny energi og få tilbake overskuddet, våknet jeg i dag og var skikkelig klar til både trening og hva nå enn annet dagen måtte bringe. 

Siden søndag for min del også betyr legday, ble timene mellom frokost og lunsj tilbrakt på treningssenteret. Jeg bare elsker søndager på trening, for da er det som oftest lite folk og mye fred for meg til å gjøre alle øvelsene mine i ro og mak. Jeg har dessuten fått skikkelig dilla på å trene om morgenen. Det vil ikke si at jeg hopper opp av senga med en gang sola står opp, hiver på meg treningsklærne og fyker ut døra før noen andre i huset har stått opp, snarere tvert i mot. Jeg tar morgenen helt med ro, spiser en solid frokost (som alltid) og tusler av gårde mot treningssenteret når jeg føler for det. Men det er likevel noe med å trene litt tidlig på dag som er skikkelig deilig. 

 

Dagens legday

 

Aktivering/oppvarming:

-Glute bridges på Bosuball m/ strikk x20

-Glute Kickbacks m/ strikk x 20 på hver fot

-Hip abductions x15 på hver fot

x3

 

-Knebøy

-Supersett: Hip Thrust → Hip Abduction

-Legpress

-Hamstring Curls

-Supersett: Bulgarian Split Squat → Strake markløft m/ manualer

 

 

Jeg har forresten blitt helt hekta på disse nye geleene fra Eldorado. Jeg har laget og smakt på dem i både Bringebær og Jordbær tidligere, og i går laget jeg enda en ny ladning som jeg tenkte at jeg skulle ha til å kose meg meg utover i neste uke. Meeen så endte jeg opp med å spise opp mesteparten i går, og det til tross for at jeg laget to pakker, hehe. Men disse burde dere faktisk prøve altså, de er skikkelig gode og enkle å lage:D

Jeg håper dere har hatt en fin slutt på uken!

Vi blogges!

 • Publisert: 04.03.2018             Klokka: 22:41            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 1

Noen dager er en treningsøkt alt som trengst

18.02.2018, 22:14

Vanligvis pleier jeg å like søndager ganske godt. Når jeg står opp vet jeg liksom bare innerst inne at jeg ikke trenger å stresse med noen ting, og at jeg bare kan ta dagen som den kommer og gjøre det jeg føler for. Men noen ganger virker hele søndagen som ett rent helvete. Jeg står bare opp og vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg selv eller hva jeg skal bruke tiden min på, og med så mye tid ledig kommer bare alle tankene og følelsene stormende mot meg og jeg ender opp som ett mentalt ustabilt vrak som helst vil tilbringe hele dagen i senga med uendelige mengder mat og brus. I dag var det altså en sånn søndag.

Etter mye om og men kom jeg meg omsider på trening. Jeg vurderte å ta dagen som en hviledag og unne meg selv litt etterlengtet avslapning etter en lang uke, men med dårlig humør og uhåndterlige følelser, kom jeg frem til at en treningsøkt var nødvendig for å gjøre dagen bra. Av og til er rett og slett trening det eneste som kan få meg til å koble helt av og la tankene flyte fritt, uten å henge meg opp i småting og overtenke alt. Og selv om økten begynte med null overskudd og motivasjon, kom jeg hjem igjen med masse overskudd og mye bedre humør!

 

 

Legday

- Legpress: 150kg→140kg→130kg x2, 15reps på hvert sett

- Glute Bridges m/vekt + strikk: 15x6

- Supersett: Strake markløft m/ manualer → Pull Through x4

- Supersett: Hip Thrusts → Cable Hip Abduction x4

- Supersett: Hamstring Curl → Leg Extensions x4

 

Jeg var fortsatt ganske sår etter fredagens legday under dagens økt, men det var bare så deilig å få fart på skrotten og la hodet koble av i en liten stund. Dessuten fikk jeg sinnsykt god kontakt med setemuskulaturen, og en skikkelig booty pump er noe av det beste jeg vet, hehe;) 

Nå har jeg akkurat hatt besøk av en av bestevenninnene mine, og etter en nokså lang dag med en slitsom treningsøkt er jeg ganske sliten. Så resten av kvelden har jeg egentlig bare satt av til å slappe av hjemme, se en film og spise ett eller annet digg:D 

Vi blogges!

 • Publisert: 18.02.2018             Klokka: 22:14            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 1

Endelig klar for en ny uke!

11.02.2018, 22:58

Så har enda en søndag kommer og gått, og for en gangs skyld er jeg faktisk ganske klar for en ny uke. Dagen i dag har bestått av trening, masse mat og en solid dose etterlengtet avslapning, noe jeg personlig synes at er den beste måten å tilbringe søndagen;)

Så er jo søndag fast leg-day for min del, og i dag var intet unntak. Jeg våknet vel egentlig opp i dag og vurderte å droppe hele økta, men til slutt fikk jeg den sløva ræva mi opp av sofaen og kom meg ut av huset. Søndager blir bare ikke det samme for meg uten en treningsøkt. Jeg vet ikke hvorfor, men det er liksom den eneste dagen i uka hvor jeg føler at jeg får ro og fred på trening, og virkelig kan slappe av.

Etter en skikkelig slitsom og ganske tung treningsøkt har jeg egentlig bare brukt dagen til å spise (som vanlig, Hehe), slappe av hjemme og pugge litt til en prøve jeg skal ha i neste uke. Med andre ord har jeg i bunn og grunn hatt en nokså rolig søndag, og nå er jeg skikkelig klar for en ny uke!

 

 

Dagens legday bestod blant annet av ti (!) sett med knebøy, en solid dose benpress og noen ulike, litt lettere supersett for å kjenne det skikkelig i bena. Knebøy har faktisk blitt en ny favoritt hos meg i det siste, noe som er litt sjokkerende med tanke på hvor mye jeg HATET det før. Men den siste tiden har jeg lagt til knebøy til mer eller mindre hver legday, og nå blir det bare ikke det samme uten!

Nå begynner det faktisk å bli litt senere enn jeg hadde lovet meg selv i dag, så nå må jeg rett og slett få i meg litt kveldsmat og begynne å ta kvelden. Helt siden middag har jeg faktisk fundert skikkelig mye over hva i alle dager jeg skal spise i kveld (du kan trygt si at inspirasjonen min til interessant og kreativ mat ikke er på topp for øyeblikket), men jeg tror at jeg har bestemt meg for den gode gamle Weetabix mixen min;)

 

Vi blogges!

 

 

 

 

 

 

 • Publisert: 11.02.2018             Klokka: 22:58            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Denne økta tar alltid knekken på meg!

06.02.2018, 21:35

Etter en nokså uvanlig start på uka fikk jeg omsider unnagjort en skikkelig god treningsøkt. De tre siste dagene har nemlig bestått av småspising, utskeielser og lite motivasjon på trening, og akkurat nå føles det litt som om jeg bare har forlenget lørdagen med noen dager. Jeg orker heldigvis ikke å ta det så alt for tungt, og lar det heller bare være for øyeblikket. Jeg kan rett og slett ikke ta alt så seriøst hele tiden...

Men i dag fikk jeg ihvertfall slitt meg selv gjennom en skikkelig bra treningsøkt, og det til tross for at jeg faktisk vurderte å droppe alt i dag. Jeg kom bare hjem fra skolen og kjente på slitenheten og det faktum at jeg hadde null motivasjon til å dra den sløve ræva mi opp fra sofaen, og i en liten stund vurderte jeg å droppe dagens treningsøkt. Men til slutt kom jeg meg altså opp av sofaen og ut av huset, og jeg kunne ikke vært mer takknemlig for det valget! Noen dager er rett og slett en treningsøkt alt som skal til for å få opp både energinivå og humør, og i dag var det en sånn dag. 

I dag var det som vanlig bena som stod på programmet, og de øktene er virkelig noe av det tyngste og mest slitsomme jeg vet om. Legday er virkelig ikke noe å spøke med, hehe;) I det siste har jeg dessuten skiftet ut programmet mitt litt, funnet noen nye øvelser jeg digger og begynt å gå enda tyngre og utfordre meg selv enda mer enn før. Så i dag kjørte jeg det samme programmet som jeg gjorde sist, og det tar alltid knekken på meg! Det er rett og slett et must å prøve! Økta finner du HER.

 

Favoritt tightsen fra GymShark var som vanlig på under dagens økt, og jeg er bare helt forelsket i denne! 

 

Nå har jeg akkurat fått i meg en solid middagsporsjon (og det i form av laks og stekte grønnsaker, noe av det BESTE jeg vet!), og resten av kvelden er rett og slett satt av til ren avslapning her hjemme. I går var en litt tøff dag med alt for mye tanker og en liten breakdown, og dagene etter sånne dager føles alltid ekstra tøffe. Det er som om alle tankene og tårene bare samler seg sammen og gjør meg ekstra sliten og utmattet. Alt føles heldigvis bra igjen i dag, men jeg kjenner på kroppen og hodet at jeg må prøve å få samlet sammen litt ekstra med krefter og sove ekstra lenge i natt.

Vi blogges!

 • Publisert: 06.02.2018             Klokka: 21:35            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 1

En typisk søndag

04.02.2018, 22:38

Jeg har ikke egentlig noen særlig god unnskyldning for hvorfor jeg har vært århundrets sløveste blogger den siste tiden, men jeg kan vel påstå så mye som at det har foregått litt for mye i livet mitt. I tillegg til skole, lekser, innleveringer og prøvepugging, har jeg begynt å være mer sosial en jeg har vært på flere år. Kanskje til og med mer enn jeg har vært siden jeg ble syk. Så den siste tiden har alt av fokus ligget rundt skole, trening og venner, og når kvelden omsider kommer har jeg verken tid eller krefter til å dra frem pc'en og skrive ett blogginnlegg. 

Så det har ikke blitt noen overdose av blogginnlegg i det siste, men jeg er fortsatt den samme gamle matelskende, humørsyke treningsnarkomanen. Ingenting er forandret, og jeg lover at jeg skal prøve å komme tilbake med daglige oppdateringer nå snart! 

 

 

I dag har vært en nokså typisk, sløv søndag, bestående av masse mat, avslapning i sofaen og en treningsøkt jeg på forhånd hadde null lyst til å dra på. Jeg våknet rett og slett opp i dag tidlig og hadde bare lyst til å ligge i sofaen, spise og se på TV hele dagen, men innerst inne visste jeg at både kropp og sjel kom til å ha godt av å komme seg ut av huset. Så til slutt kom jeg meg opp av sofaen, fikk på meg treningsklær og dro den sløve stjerten min ut av huset. 

Det er faktisk litt underlig hvordan man kan begynne en treningsøkt med null energi, motivasjon og treningsglede, og underveis kjenne gleden sprudle og ha helt overload av motivasjon. Da jeg skulle til å starte med dagens oppvarming hadde jeg nemlig helst lyst til å bare droppe alt og legge meg i massasjestolen rundt hjørnet istedenfor. Men når jeg først kom meg i gang med øvelsene og fikk fart på kroppen, var jeg ikke sliten i det hele tatt! Så dagens treningsøkt gjorde mildt sagt godt for humøret mitt.

 

Etter trening i dag ble det som vanlig en solid lunsj, i tillegg til at mamma absolutt skulle lage en hel haug pannekaker (som jeg har småspist på hele dagen, hehe) og bake en sjokoladekake. Så jeg har mildt sagt fått i meg litt av hvert i dag, og nå føler jeg meg helt ærlig litt sjusken. Jeg er fortsatt ikke helt vant til å spise så mye "usunt", selv om jeg ikke har noen dårlige tanker rundt det. Det er rett og slett bare uvant. Men øvelse gjør mester, og fysøren så deilig det er å endelig kunne nyte maten jeg spiser!

Nå er det på tide å ta kvelden for min del. Jeg håper dere har hatt en super helg!

Vi blogges!

 • Publisert: 04.02.2018             Klokka: 22:38            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 0

Den beste økta på lenge!

31.01.2018, 22:34

Jeg vet ikke helt hvor konsentrasjonen min har vært den siste tiden, men treningen har ihvertfall ikke fått mye fokus. Så de siste dagene har jeg for det meste bare subbet rundt på trening uten mål og mening, og egentlig bare sett på klokken hvert andre minutt for å sjekke hvor lenge det er til middag. Men motivasjonen og overskuddet har vel rett og slett ikke vært helt på plass, sånn er det bare av og til. 

Etter denne perioden med litt slappere treningsøkter og lite konsentrasjon, hadde jeg ikke så høye forventinger til dagens økt. Men jeg kom meg opp av sofaen, ut ytterdøra og bort til treningssenteret likevel, og det er faktisk lenge siden jeg har hatt en så bra treningsøkt! Jeg klarte å pushe meg selv det lille ekstra under hver øvelse, og med telefonen i garderoben klarte jeg å fokusere hundre prosent på treningen og øvelsene jeg gjorde. Og følelsen etter en god treningsøkt er bare så digg! 

Ett must under en tøff treningsøkt!

 

Rumpe og lår

 

- Knebøy: 15x6, 60%-80% av maxvekt

- Legpress: 150→140→130kg x2, 15 reps på hver vekt

- Supersett: Hamstring Curls → Leg Extensions x4, 15 reps på hver

- Supersett: Hip Thrusts → Standing Abduction x4

 

 

Akkurat nå har jeg en skikkelig mye endorfiner etter dagens trening, og det gjør bare humøret så bra! Så nå svever jeg litt rundt på en rosa sky, og humøret blir bare enda bedre av tanken på at det er lillelørdag og bare to dager til det er helg! Kan det bli bedre nå?

Vi blogges!

 • Publisert: 31.01.2018             Klokka: 22:34            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Når hardt arbeid endelig viser resultater

17.01.2018, 21:31

Jeg kan vel trygt si at både motivasjon og treningsglede har gått både opp og ned den siste tiden. Noen dager har jeg sprudlet over av energi og overskudd, og har såvidt maktet å vente med å omsider få dratt på trening, mens andre dager har ingenting fristet mer enn ett lass mat og en varm sofakrok. Så har det vel vært en del av de sistnevnte dagene i det siste. Dagene hvor jeg ikke helt ser poenget med å få på meg treningsklær og dra skrotten min ut døra hjemme og bort til treningssenteret. Dagene hvor jeg føler at jeg ikke er bra nok uansett hva jeg gjør.

Men blant alle disse dagene har jeg opplevd å dra på trening med verdens beste motivasjon og uendelige mengder energi. Humøret har vært på topp, selvtilliten er på plass, og jeg klarer å pushe meg selv det lille ekstra som gjør treningsøkten mer enn bra. Og akkurat det å pushe meg selv på trening er noe jeg har klart mye i det siste, og det til tross for at det er både slitsomt, sviende og til tider ekstremt tungt. For innerst inne har man liksom bare lyst til å gi opp der og da. Bare si seg ferdig for dagen og være fornøyd med det. Og det er akkurat derfor det er så utrolig deilig å ikke gjøre nettop det, og heller gi det lille ekstra som i ettertid gjør en ganske stor forskjell, både for kropp og sjel. 

Jeg tror alle vet hvor frustrerende det er å gi alt man har, uten å se resultater. En gir alt en har, og kanskje enda litt til, men ingenting ser ut til å forandre seg slik som man vil, og både frustrasjon og fortvilelse strømmer på. Litt sånn har jeg hatt det i en god stund nå. Treningen har liksom bare stått stille. Det som i utgangspunktet gjør treningen så viktig for meg, er jo rett og slett fordi det gjør meg lykkelig på en måte ingenting annet kan, ikke fordi jeg vil se ut på en spesiell måte. Men en stor del av treningen i seg selv er jo det å se resultater, kjenne seg sterkere og bygge muskler, og når man står litt fast og ikke kommer noen vei, har motivasjonen lett for å falle. 

Jeg har som sagt stått litt i det samme sporet den siste tiden, men endelig begynner jeg å oppdage endringer. Jeg føler meg plutselig sterkere, klarer å løfte mye tyngre enn tidligere, og ser til min store glede endringer på kroppen også. Og det med kroppen gjør meg ikke bare glad fordi jeg rett og slett vil bygge muskler, men også fordi jeg kan tenke tilbake på livet mitt for under ett år siden og se hvor mye sunnere tankegangen min er nå. Kroppen har gått fra sykelig undervektig til sterk og frisk, og hodet har gått fra tvangstanker og depresjon til glede og fornuft. 

 

 

Etter en liten periode med lite treningsglede, motivasjon og overskudd, kjenner jeg endelig at jeg er på vei tilbake på topp! Motivasjonen er omsider tilbake, og jeg oppdager stadig hvor mye sterkere jeg har blitt den siste tiden, og det til tross for noen litt slappe uker med trening. Kroppen min har sikkert bare hatt godt av å ta det litt mer med ro. Men nå håper jeg bare at motivasjon og overskudd holder seg på plass i en god stund. Da er ihvertfall jeg fornøyd!

Etter en lang skoledag og en tung treningsøkt, er jeg skikkelig klar for å ta kvelden med kveldsmat og sofakos:D

Jeg håper dere har hatt en super onsdag!

 

 • Publisert: 17.01.2018             Klokka: 21:31            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Er Gymshark verdt pengene?

15.01.2018, 21:55

Jeg vet ikke med dere, men noe av det beste jeg vet er nye treningsklær. Enten om jeg bestiller på nettet og venter som en gal på å omsider få det i posten, eller om jeg bruker time etter time i prøverommet på en eller annen butikk. Gleden over nye treningsklær slår faktisk alt. Okei da, den siste tiden har vel klesskuffen min med treningsklær blitt liiitt vel overfylt, noe som virkelig ikke er rart når jeg tenker over det. Jeg er rett og slett svak for treningsklær, det er litt flaut. 

De siste ukene har jeg som sagt overdrevet litt med innkjøpet av treningsklær. Finner noe søtt på salg? Må ha det. Ny lansering på GymShark? Finn frem bankkortet. Det er faktisk ikke så lenge siden jeg kjøpte min aller første ting fra GymShark, ett merke jeg føler at ALLE tusler rundt i nå for tiden, men jeg har allerede rukket å bli ganske så imponert.

Det første jeg kjøpte fra dem var en ganske enkel, sort tights, som sikkert fungerer like bra som en nokså lik en jeg har fra H&M. Den er høy i livet, har utrolig deilig stoff og viser ikke halve ræva di viss du bøyer deg litt fremover. Så det var jo ett godt kjøp, men ikke akkurat noe eksepsjonelt. Men like etter nyttår unnet jeg meg selv enda noe nytt fra nettopp dette merket, og jeg er faktisk sjokkert. Dett antrekket er seriøst det fineste og mest komfortable jeg NOENSINNE har brukt, og det til tross for at jeg slet litt med å få tightsen over lårene ved første testing. 

 

 

Den nyeste 'Seamless' kolleksjonen til GymShark ble altså lansert like etter nyttår, og jeg satt klar med bankkortet i hånden og nesen trykt ned i skjermen på pc'en en god stund før det hele braket løs. Og selv om jeg var klar til å betale de tre klesplaggene jeg hadde valgt ut bare noen minutter etter kolleksjonen ble lansert, var en av tingene jeg ville ha, utsolgt. Jeg har hørt tidligere at det er ganske vanskelig å få med seg alt man vil ha på disse lanseringene, men jeg hadde aldri trodd at det skulle bli utsolgt så fort!

Jeg kom meg heldigvis unna med de to tingene jeg ønsket meg aller mest, og allerede etter noen få dager kom de deisende ned i postkassen min. Jeg bestilte begge plaggene mine i minste størrelse, en tights og en topp, noe som passet ganske perfekt for meg. Ved første test var tightsen litt vanskelig å dra over lårene, men når den først var på, satt den som ett skudd! Den er veldig høy i livet, har ingen ubehagelige sømmer (noe som sikkert sier seg selv, siden den er "seamless"), og jeg synes ihvertfall at den er både flatterende og komfortabel på en og samme tid. Og det er ikke ofte altså, jeg bare sier det.

I denne kolleksjonen finnes det også to ulike sports-bh'er, en nokså "vanlig" en, og en som rekker litt lenger ned på magen og minner mer om en kort topp. Det er altså sistnevnte jeg har, og selv om jeg vanligvis går med noe annet utenpå, er den bare så fin! 

 

 

Jeg tror at det er lett å bli litt forvirret over størrelsene til klærne fra Gymshark, noe jeg lett skjønner. Her har både jeg og min 'partner in crime', Mathilde, på oss hele antrekk fra Gymshar, og selv om vi har utrolig ulike kroppsfasonger, bruker vi akkurat samme størrelse. Her buker hun forresten en 'Vital Seamless' sports-bh i fargen 'Black Marl', og en 'Sleek Aspire' tights som er såååå fin!

Det er faktisk en god del som har spurt meg om akkurat denne kolleksjonen, så jeg håper at dere fikk svar på noen av spørsmålene deres her! Om ikke er det bare å legge igjen en kommentar:D

 

 

 • Publisert: 15.01.2018             Klokka: 21:55            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Den beste motivasjonen

08.01.2018, 20:39

Akkurat nå er det få ting som frister mer enn å slå seg ned i sofaen, skru på TV'en og bruke resten av kvelden til å bare slappe av. Uken har nemlig startet med litt for lite søvn, en solid treningsøkt og prøvepugging til en prøve jeg så alt for gjerne skulle sluppet unna. Jeg får det bare ikke inn i hodet. Så nå har jeg brukt de siste timene siden jeg kom hjem fra trening til nettopp prøvepugging, og for øyeblikket er jeg helt ubeskrivelig lei. Både motivasjon og energi har rett og slett blitt brukt opp til andre ting i dag, og nå prøver jeg bare desperat å få opp humøret og minne meg selv på at det har vært en god dag og livet er bra. Men hjelper det? Nei, ikke i det hele tatt. 

Jeg kan ihvertfall se tilbake på dagens trening og føle meg litt bedre. Det er alltid deilig å kickstarte uken med en skikkelig god treningsøkt! I dag kjørte jeg dessuten litt andre øvelser enn hva jeg pleier å gjøre, og satt rett og slett opp programmet mitt på en litt annerledes og uvant måte. Nå som det er ett nytt år skal jeg nemlig prøve å variere øktene mine litt mer og begynne å våge meg litt ut av komfortsonen litt oftere, noe jeg ikke er så alt for flink til fra før av, hehe. 

 

Skuldre, rygg og mage

 

Del 1: SKULDRE & RYGG

- Skulderpress: 12x5

- Reverse Fly: 15x6

- Straight Arm Pulldown: 15x4

- Supersett: Skulderpress m/manualer → Lateral Raise

- Upright Row m/vektplate: 15x6

 

Del 2: MAGE OG KJERNE

- Double Leg Lifts

- Spiderman Planken

- Russian Twist

- Criss Cross

- Pikes på Yogaball

45sek på, 15 sekund pause mellom hver øvelse

x3

 

Måtte bare slenge med dette lille "før-etter" bildet:D Noe av det mest motiverende jeg vet om er nettopp det å kunne se at jeg har hatt fremgang og blir sterkere. Det finnes ikke noen bedre følelse enn det!

 

Til tross for helt elendig motivasjon og lyst, må jeg rett og slett ta meg sammen og øve litt til morgendagens prøve. Jeg satser så absolutt ikke på noen toppkarakter, men det føles alltid mye bedre å vite at man har gjort det man kan og ikke gitt opp like før målstreken (akkurat nå er målstreken ekstremt langt unna for min del, men jaja, dere skjønner greia). 

Jeg håper du har hatt en super start på uka<3

 

 • Publisert: 08.01.2018             Klokka: 20:39            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Ikke alltid like effektiv

06.01.2018, 21:04

Akkurat hvorfor vet jeg ikke, men lørdager gjør noe med meg. For i bunn og grunn er jeg faktisk ett morgenmenneske som liker å bruke dagen på å suse rundt og få unnagjort plikter og gjøremål, men når klokken begynner å nærme seg midnatt fredags kveld skjer det noe med meg. Plutselig virker liksom ingenting mer fristende en sofaen, en film på Netflix og litt sjokolade. Eller mye sjokolade, helst det. 

Lørdagsmoduset slo som vanlig til i dag. Jeg våknet og lurte bare på hvorfor i alle dager jeg var våken, og den "tidlige" treningsøkten jeg skulle ha ble ikke så tidlig likevel. Etter å ha fått i meg frokost, dradd på meg noe annet enn pysjen og i bunn og grunn var klar til å gå ut ytterdøra her hjemme, klarte jeg av en eller annen grunn å utsette tiden helt. Men det var som alltid godt å komme seg ut og få litt frisk luft, og det til tross for at klokken ikke var så tidlig som planlagt. 

 

 

I dag var det altså rygg, biceps og mage som stod på programmet, en kombo jeg både elsker og hater. Med hodet innom mer eller mindre alle andre tanker enn treningen ble det vel ikke det mest effektive økten jeg har gjennomført, men det var utrolig deilig å være ferdig. Ett av målene mine for dette året er dessuten å fokusere mer på rygg og kjerne, og da må det jo bare gjøres! Ta gjerne en kikk innom DETTE innlegget for å få med dere noen av mine favorittøkter for rygg og biceps!

Nå burde jeg egentlig ha pugget litt til en naturfagsprøve, men hodet mitt er dessverre sånn at det ikke fungerer optimalt etter klokken åtte på kvelden. Sånn er det bare, og jeg orker rett og slett ikke å stresse med det på en lørdagskveld. Det får heller vente. Så nå blir det heller litt film med familien, masse mat og ren avslapning resten av kvelden!

Vi blogges!

 • Publisert: 06.01.2018             Klokka: 21:04            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 0

New In fra Gymshark

05.01.2018, 22:48

Etter to uker med juleferie var jeg mer enn glad for å komme tilbake til hverdagen. Joa, noen dager med fri fra skole, lekser og alt for tidlige morgener er ikke akkurat noe å klage over, men det er alltid noe spesielt med juleferien. Jeg ender alltid opp med å kjede meg selv gal. Etter julaften er jeg liksom bare ferdig med alt som heter jul og ferie og høytid, og resten av ferien bruker jeg for det meste til å tenke over livet og døden og alt mellom. 

Men nå har altså hverdagen kommet i gang igjen, og til tross for prøver, lekser og alt for lite søvn i noen netter, kunne jeg ikke vært mer takknemlig. Det er alltids godt å kome tilbake til de gode gamle rutinene igjen! 

De siste to dagene har vel egentlig bare bestått av skole, trening og venner, noe som vil si at ting ikke akkurat har endret seg fra i fjor. Nytt år, samme meg. Og for å være helt ærlig er ikke motivasjonen til å skryte av heller, så nyåret kunne virkelig har ventet noen uker med å komme. Men en ting er ihvertfall positivt, og det er at jeg enda en gang har investert i nye treningsklær, og da kan jeg vel ikke klage så alt for mye? Gymshark lanserte nemlig en ny kolleksjon i begynnelsen av uka, og jeg satt klar foran pc'en med lommeboka klar allerede en time før det braket løs. Joa, en av tingene jeg ville ha var utsolgt før jeg fikk kloa i det (etter ett lite kvarter!), men jeg fikk heldigvis tak i det jeg hadde aller mest lyst på! 

 

 

Jeg er faktisk helt forelsket i dette settet! Tightsen er utrolig høy i livet (noe som er ett must for meg), den har supersøte detaljer som gir det lille ekstra, og den er ufattelig komfortabel. Hele settet er bare så fint! Jeg var kanskje litt vel rask med å klikke på minste størrelse og gå rett til kassen, for man kan vel trygt si at jeg snart ikke kan kvalifiseres som en størrelse XS lenger. Det er selvfølgelig noe jeg er utrolig glad for, men det er så uvant, hehe:D 

Nå er jeg alt for trøtt og alt for sulten, så jeg må rett og slett si takk for meg! 

Vi blogges!

 

 • Publisert: 05.01.2018             Klokka: 22:48            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Årets første utfordring

01.01.2018, 20:55

Jeg kan ikke huske sist jeg klarte å starte ett nytt år på blanke ark. Uansett hvor inderlig jeg selv ønsker det, er det mer eller mindre umulig å våkne første nyttårsdag med helt positiv innstilling, klar til å begynne det nye året uten negative tanker og grums fra fjoråret. Sånn var det ihvertfall i dag, og jeg kan helt ærlig ikke påstå at tidligere år har startet annerledes. Jeg er drittlei av mørket og kulden, ferien begynner å gå meg på nervene og magen min har vært overfylt av kalkun i to dager på rad (jeg klager ikke egentlig over sistnevnte, men dere skjønner greia).

Til tross for dårlig humør til å begynne med, har dagen sjokkerende nok tatt seg opp etter hvert. Noe av det første jeg gjorde etter frokost i dag var å dra på trening, noe jeg av en eller annen merkelig grunn har begynt å få sansen for. Ikke selve treningen altså, for det er vel en selvfølge, men det å trene tidlig. Jeg har alltid HATET å trene tidlig. Hjernen min fungerer liksom ikke før lunsj, sånn er det bare. Men de siste dagene har jeg faktisk satt utrolig stor pris på å benytte begynnelsen av dagen på trening, hvor jeg har fått ut både sinne, frustrasjon og fortvilelse ved hjelp av svette, sviende muskler og energidrikk. Joa, jeg ser kanskje ut som om jeg akkurat har stått opp fra de døde med det usminkede, trøtte trynet mitt og en halvveis fungerende hjerne, men disse morgenøktene har gjort godt den siste tiden. 

I dag fikk jeg også startet dagen med en treningsøkt, og årets første bestod av rygg og biceps, en kombo jeg elsker for øyeblikket. Ett av målene mine for dette året er dessuten å fokusere litt mer på rygg, og da passet det jo perfekt at det var det som stod på programmet i dag! 

 

Rygg & Biceps

 

- Reverse Fly 15x5

- Lat Pulldown 15x5

- Seated Low Row 15x4

- Face Pulls 15x4

- Biceps Curls på apparat 15x5 ↓

(Siste to settene som dropsett)

- Supersett: Biceps Curls m/ manualer → Curls m/ vektplate

 

 

Akkurat nå er jeg faktisk utrolig spent på hva det nye året vil bringe. Selv om jeg innerst inne synes at alt dette styret med nyttår og nyttårsforsetter er rimelig overdrevent og oppskrytt, er det noe som er litt ekstra spennende med ett nytt år. Hovedmålet mitt for dette året er ihvertfall å prøve å ha det bra med meg selv, ikke ha noen negative tanker om mat, trening og kropp, og rett og slett være lykkelig. Dette kan nemlig bli det beste året på lenge.

Godt nyttår folkens!

 • Publisert: 01.01.2018             Klokka: 20:55            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Julestemning? NOT

23.12.2017, 22:35

Med min elendige flaks måtte jeg selvfølgelig våkne med feber og vond hals i dag tidlig. Eller, egentlig våknet jeg flere timer etter hva jeg vanligvis ville stemplet som "tidlig". Jeg har faktisk utrolig vanskelig for å bli syk i utgangspunktet, men skal jeg først bli det måtte det selvfølgelig skje på lillejulaften. Så humøret var ikke akkurat på topp når dagen startet. Og det er for å si det mildt. Men etter to dagers treningsfri og mer sofasitting enn jeg har bedrevet på tre år til sammen, kom jeg meg ut døra og bestemte meg for å prøve å trene. 

Jeg har egentlig ett mål om å begynne å lytte til kroppen og si stopp når formen ikke er til å skryte av, men jeg bestemte meg vel allerede i går kveld for å prøve å få unnagjort en kjapp økt i dag. I går begynte jeg nemlig allerede å kjenne på en liten forkjølelse tidlig på dagen, noe som hindret det meste av dagens planer. Også trening. Så jeg hadde mildt sagt lave forventninger til dagens økt, men med en energidrikk i hånden og favoritt treningstightsen min på, gikk ikke ting så alt for galt. 

 

 

Etter å ha stått opp flere timer etter hva jeg vanligvis ville godkjent, føler jeg at dagen har vært alt for kort. Det første jeg gjorde var nemlig å dra på trening, og når jeg var ferdig der var det langt på dag og solen var ikke lenger å se. Og har jeg julestemning enda? Å neida, ikke i nærheten engang! Snøen som begynte å dale ned for noen uker siden har forsvunnet for lengst, og er nå byttet ut med endeløst regn og sur vind. Typisk Ålesund. Så jeg blir fortsatt litt sjokkert når jeg titter inn på stua og ser juletreet stå der. Ikke det at det har stått der lenge altså, for som vanlig satte vi det opp i går, pyntet det i dag og kaster det ut i i overimorgen. 

Akkurat nå håper jeg bare at formen er helt på topp til i morgen, og at jeg dermed slipper å tilbringe en julaften med Ibux og halsdrops. Da er jeg fornøyd;)

God jul!

 • Publisert: 23.12.2017             Klokka: 22:35            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 0

En helg utenom det vanlige

17.12.2017, 21:37

Etter en helg utenom det vanlige, kjenner jeg at det skal bli godt med en ny uke. En ny uke hvor jeg bare kan starte på blanke ark, komme tilbake til gode vaner, og bare se tilbake på de siste dagene som gode. For øyeblikket føler jeg meg nemlig ganske dritt. Jeg aner nemlig ikke hvor mange julekaker jeg har slukt, småspisingen har tatt litt av, og treningsøktene mine har bestått av mange ukonsentrerte minutter. 

For en stund siden ville disse tingene gått skikkelig inn på meg. Jeg hadde straffet meg selv med ekstra lange treningsøkter, mindre mat og ingen form for kos. Men nå er det faktisk helt annerledes. Selv om jeg for øyeblikket føler meg litt sløv og rastløs, har jeg prioritert litt andre ting enn vanlig denne helgen, og det har ikke føltes annet enn godt. Jeg klarer liksom ikke å angre. Jeg tenker kanskje at "shit, så mange julekaker jeg har spist i dag" og "dagens treningsøkt var virkelig ikke så effektiv", men jeg klarer liksom ikke å se negativt på det. Enten er det fordi jeg omsider er helt frisk, eller så er bare hodet mitt så overfylt av andre ting at det ikke er plass til noe anger. 

 

Det er nemlig vanskelig å opprettholde både energi og motivasjon, og med trening er det faktisk umulig. Det går rett og slett ikke an å være på topp hver eneste dag, uansett hvor mye en selv ønsker det. Så noen dager må man bare godta den virkelige verdenen, og kanskje droppe den treningsøkten, spise de julekakene eller drite rent oppi den prøven en egentlig burde lest litt til.

For en ting er ihvertfall sikkert, og det er at denne helgen har vært bra for meg. Livet kan ikke være helt perfekt og plettfritt absolutt hele tiden, det går bare ikke. Men poenget med disse utskeielsene er jo rett og slett å gi seg selv en liten pause fra alt, og deretter komme sterkere tilbake. Sterkere tilbake til det man liker aller best å gjøre, og samle opp energi og motivasjon til det.

Jeg håper dere har hatt en super helg!

Vi blogges!

 • Publisert: 17.12.2017             Klokka: 21:37            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 0

pumpe opp til ballet

13.12.2017, 21:23

Etter en litt vel røff start på uken kjenner jeg at det skal bli godt med en helt annerledes dag i morgen. For selv om mandagen bestod av uendelig med motivasjon, masse energi og tro på en problemløs uke, har jeg klappet litt sammen i ettertid. Det er dessverre ikke sånn at ting som energi og motivasjon varer evig. Og når jeg først ikke finner tilbake til den brusende energien og treningsgleden jeg boblet over av på mandag, blir det skikkelig digg med treningsfri i morgen.

Har jeg forresten nevnt at det er skoleball i morgen? Vel, i morgen er det ihvertfall vinterball på skolen jeg går på, og det vender hele dagen på hodet. Det er jo ikke akkurat noe som skjer hver dag! Så for øyeblikket ser jeg skikkelig frem til morgendagen, når jeg omsider får brukt ballkjolen jeg kjøpte for en stund siden, kost meg med venninner og klassekamerater, og ikke minst vist frem mine elendige danseferdigheter, hehe;)

 

 

I går hadde jeg rett og slett ikke tid til å blogge. Dagen gikk i ett helt fra morgen til kveld, og jeg hadde noe som måtte gjøres fra begynnelse til slutt. Trening like etter skolen, kjøpe en blomsterbukett rett etter en kjapp matbit, dra ut på sykehuset for å besøke mamma, og komme hjem med trøtte øyne og ett utslitt hode. Alt er heldigvis bra med mamma, og gårsdagens operasjon gikk helt fint. Nå har hun omsider kommet hjem igjen, og jeg prøver så godt jeg kan å leke sykepleier og hente det hun ber om og ikke bråke for mye:D

 

 

Selv om dagens treningsøkt ble gjennomført med lite motivasjon og overskudd, ble den gjennomført. Jeg kjørte ett nytt program, prøvde noen øvelser jeg ikke har gjort på en stund, og fikk pumpet litt muskler før morgendagens hviledag, så jeg er vel fornøyd selv om alt ikke gikk helt som ønsket. Når verken motivasjon eller overskudd er på plass, må man rett og slett ta seg til takke med det man får til!

Jeg vet ikke om det kommer noen oppdateringer i morgen, men når ballet er vel gjennomført kommer jeg selvsagt til å dele masse bilder med dere!

Vi blogges!

 • Publisert: 13.12.2017             Klokka: 21:23            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 0

Derfor er treningsfri viktig

07.12.2017, 21:22

Endelig er torsdagen her, og for min del betyr det treningsfri. Null trening, bare oppsamling av ny energi, motivasjon og treningsglede for enda en ny uke med gode treningsøkter. Så istedenfor å tilbringe en god stund i mitt andre hjem (også kalt treningssenteret), har jeg brukt dagen på å kose meg med en av mine to partners in crime. Vi har spist lunsj på BÆRA, en juice og smoothiebar her i Ålesund, snakket om alt mellom himmel og jord, og spist litt for mye sjokolade etter middag. Med andre ord har det altså vært en nokså vellykket dag. 

Noe av det viktigste for meg på disse dagene er å prøve å gjøre dem litt annerledes. Litt annerledes enn de nokså rutinepregede dagene mine med trening like etter skolen, middag klokka seks og lekser litt utpå kvelden. Så jeg prøver alltid å finne på litt andre ting enn hva jeg vanligvis gjør, som for eksempel å ha en liten lunsjdate med smoothie, energidrikk og sjokolade, eller bare ha en filmkveld med masse latter og god mat. Det er bare så deilig å få ett lite avbrekk fra hverdagen. 

 

 

Men selv om denne dagen for det meste blir viet til å slappe av og samle energi, har jeg skikkelig lyst til å dele gårsdagens treningsøkt med dere! Jeg er nemlig helt obsessed av å trene skuldre og triceps for øyeblikket, og det er rett og slett min absolutte favoritt kombo. Og i tillegg til at dette er en økt jeg som oftest setter pris på, var gårsdagens ekstra god, sviende og smertefull. Akkurat sånn jeg liker det, hehe:D

 

Boulder Shoulders + Triceps

Del 1

Skulderpress

Straight arm pull-down: 15x6 (dropset på to siste!)

Supersett: Skulderpress → Front Raise m/ strikk rundt håndleddene, x4

Upright row: Dropset, 15kg → 10kg vektplate

 

Del 2

Supersett: Triceps pull-down → Dips på benk

Supersett: Liggende Tricep Extension → Stående Tricep Overhead Extensions

 

 

Selv om dette har vært en utrolig god treningsuke, har det vært rimelig deilig med dagens treningsfri. Det er rett og slett bar helt nødvendig med noen slike dager i uken for å opprettholde både energi, overskudd og motivasjon. Men i morgen er det tilbake på trening, og da braker jeg løs med en solid leg-day, noe jeg elsker å gjøre på fredager. Den perfekte måten å avslutte en vellykket uke på:D

Vi blogges!

 • Publisert: 07.12.2017             Klokka: 21:22            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 1

Hvordan få tilbake treningsgleden

06.12.2017, 20:54

De siste ukene har virkelig tatt litt knekken av meg. Med alt for mye stress innabors, både med skolearbeid og livet generelt, har både energi og motivasjon mer eller mindre rent ut av meg, og når tentamensperioden omsider var over i slutten av forrige uke var jeg helt sviske. Men etter en litt umotivert og utmattet periode, begynner jeg omsider å komme meg ovenpå igjen. Etter noen litt roligere dager kjenner jeg at både motivasjon, treningsglede og overskudd begynner å komme tilbake til meg, og fy søren så deilig det er!

De tre siste dagene har jeg faktisk hatt utrolig gode, effektive og ikke minst morsomme treningsøkter. Jeg har hatt overskuddet til å ta i det lille ekstra, og motivasjonen til å pushe meg selv litt lenger enn hva jeg i utgangspunktet tror at jeg får til. Og midt under alle disse øktene har jeg tatt meg selv i å tenke at livet er utrolig godt for øyeblikket. 

 

Fra ett stadie i livet, til ett annet. Fra syk og svak, til sterk og lykkelig. Noe av det som motiverer meg mest i hverdagen, er å tenke tilbake på hvor mye ting har endret seg, og hvor mye jeg har kjempet for å komme meg dit jeg er i dag.

 

Jeg håper virkelig at jeg er på vei inn i en god periode, og at både motivasjon og overskudd holder seg på plass. Det hadde jeg virkelig trengt etter en litt slitsom og krevende periode. Men en ting jeg har lært oppi alt dette, er at det er helt nødvendig å gi kroppen ekstra hvile og omsorg dersom man føler seg sliten og utmattet. Jeg er nemlig en litt sånn "alt-eller-ingenting" person, og nekter rett og slett å gi meg før jeg er helt fornøyd. Så føler jeg meg litt sliten en dag, er det sjelden at jeg dropper treningen. Og så blir jeg sjokkert når jeg føler meg helt utslått utpå kvelden. 

Det er rett og slett utrolig viktig å lytte til kroppen! Er du litt sliten en dag, kan du gå en liten tur i frisk luft istedenfor. Har du mangel på motivasjon og finner ikke treningsgleden, kan du heller gjøre noe annet du liker akkurat den dagen. Å pushe seg selv alt for mye hele tiden ender fort dårlig! Lytt til kroppen din, så lytter kroppen din til deg<3

 

 

Noe annet som har vært viktig den siste tiden, er de små gledene i hverdagen. Som da jeg endelig fikk pakkene mine fra Tights.no og Women's Best i posten, og konkurransen jeg vant med Celsius. Det er nemlig ofte disse små gledene som gjør dagene ekstra spesielle!

Er det forresten noen som er keen på ett lite innlegg med dagens økt bestående av skuldre og triceps? Dette er noen av mine absolutte favoritter, og dagens økt var virkelig en killer! 

Vi blogges!

 • Publisert: 06.12.2017             Klokka: 20:54            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Såre ben og verdens beste sjokolade

05.12.2017, 21:14

Etter søndagens lille sammenbrudd ble det jo en ekstra hviledag på denne skrotten, og det tror jeg at gjorde meg godt. Det har nemlig vært en rimelig god start på uka, og energien under ukens to første treningsøkter har vært upåklagelig. Jeg har rett og slett hatt det lille ekstra som har vært utrolig vanskelig å dra frem den siste tiden. Både energi og motivasjon er endelig på plass!

I dag var det ukens første leg-day som stod på programmet, og fy søren som det sved! Jeg testet dessuten ut ett litt annerledes program for å aktivere setemuskulaturen før jeg satte i gang med selve økten, og det tror jeg har blitt en ny favoritt. Det fikk virkelig rumpa til å våkne etter en lang dag med mye sitting!

 

 

 

Brennende Quads, Glutes & Hamstrings

 

Oppvarming/aktivering:

 

1. Glute Bridges m/ Booty Builders strikk x20

2. Donkey Kicks m/ Booty Builders strikk x15 på hver fot

3. Gående Knebøy m/ Booty Builders strikk, 5 skritt til hver side x 10

 

- Legpress: 120kg → 80 (dropp ti kilo for hvefrt sett + så mange reps du klarer på siste sett!)

- Hamstring Curls → Leg Extensions

- Hip Thrusts → Glute Bridges

Finisher: samme runde som oppvarmingen!

 

 

I kveld kjenner jeg at kroppen min trygler om litt sjokolade, og da har jeg ingen planer om å nekte den det. Da blir det nok en solid skål med grøt toppet med kanel, Sukrin Gold og en diiiger klatt sjokoladepålegg, i tillegg til noen knekker av den nye favorittsjokoladen min ved siden av! Har jeg forresten nevnt den? Det første jeg fikk i årets julekalender (som mamma insisterte på å lage selv, selv om jeg prøvde å fortelle at jeg bare kunne kjøpe en liten sjokoladekalender) var nemlig en av Body Lab sine ganske nye 'Break Up' protein sjokoladeplater i smaken ' Milk Chocolate Hazelnut'. Og denne er rett og slett ubeskrivelig! Mye bedre enn noen annen sjokolade jeg noensinne har smakt (både vanlig, sukkerfri og med ekstra protein), og rett og slett helt fantastisk! Jeg spiste rett og opp hele greia på null komma niks. Og heldigvis har jeg to plater med annen smak til overs!

Med en boks julebrus innabors og såre ben, er jeg virkelig klar for å ta kvelden!

Vi blogges!

 

 • Publisert: 05.12.2017             Klokka: 21:14            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Å takle angsten

03.12.2017, 21:29

I dag kan jeg vel trygt si at ting ikke har gått helt som planlagt. Jeg hadde sett frem til både en shoppingtur med jentene, litt avslapning og en solid økt med rumpe og lår, men alt gikk galt allerede før det hadde begynt. For det første åpnet ikke butikkene før klokka to, ett tidspunkt på dagen jeg helst bruker til lunsj og opplading til dagens treningsøkt. Så da gikk første plan i vasken. Jeg fikk heldigvis hentet meg inn igjen der og da, og istedenfor å sippe over ruinerte planer, brukte jeg tiden min til å filme innkjøpsvideoen fra innkjøpet jeg viste dere i går.

Så gikk jo timene, og det begynte å nærme seg trening. Timene før jeg kom meg ut av huset og begynte å luske av gårde mot treningssenteret følte jeg på meg at dagens økt kom til å bli både effektiv, svett og god, og jeg gledet meg virkelig. Det er så deilig å markere slutten på en uke med en deilig treningsøkt. Men når jeg først kom meg i gang skar alt seg. Motivasjonen forsvant, treningsgleden virket ueksisterende, og kroppen spilte ikke på lag. Og det var da jeg kjente angsten komme smygende. Det er nemlig i sånne tilfeller, når jeg føler meg svak og sårbar, at angsten finner ut at den skal benytte seg av sjansen og ta en liten visitt. Når ting som er viktige for meg og som spiller en stor rolle for dagen min ikke går som planlagt, går nemlig alt rett vest.

Så jeg føler jeg mildt sagt litt dritt for øyeblikket. Jeg har som vanlig bestevenninner og foreldre som trøster og støtter meg i sånne øyeblikk, og søndagens faste fiskesuppe skader ikke når humøret og selvfølelsen er på bunn. 

 

 

Det er ikke alltid så lett å lure seg unna angsten når den først kommer. Enten jeg har små tilfeller eller skikkelige angtsanfall, prøver jeg å bruke tiden etterpå på helt andre ting enn det som fikk angsten til å komme frem. Gå en tur i frisk luft, bake litt, eller bare være litt med venner og prøve å få tankene på andre ting. Det er ikke alltid like enkelt, men du må bare huske at dagen som kommer blir bedre. Alt ordner seg til slutt<3

Vi blogges<3

 

 • Publisert: 03.12.2017             Klokka: 21:29            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 0

Fredagens syrefest for lår og rumpe!

24.11.2017, 21:13

I begynnelsen av uka lovet jeg meg selv at pengene mine skulle ligge urørt i lommeboka gjennom alle disse 'Black Friday' tilbudene som har sirkulert rundt omkring. Men så har jo dagene gått og tilbudene kommet, og foreløpig har jeg lagt inn tre bestillinger på tre ulike nettbutikker. Jaja, sånn er livet, og jeg er i bunn og grunn rimelig fornøyd med alle tilbudene jeg har fått med meg;)

For å feire siste dagen i uka, alle pakkene jeg spent venter på at skal komme seilende ned i postkassen min, og begynnelsen på en etterlengtet helg, har jeg akkurat kommet hjem fra en utrolig god, effektiv og sviende leg-day! I dag kjørte jeg mer eller mindre det samme programmet som jeg har gjort den siste tiden, men i dag fungerte ting ekstra bra. Jeg fikk god kontakt med hver en muskel og klarte å pushe meg selv mer enn vanlig. Det er så deilig å avslutte en slitsom og krevende uke på den måten! 

 

 

Fredagens syrefest for lår og rumpe!

 

Oppvarming:

1. Glute Bridges på Bosu-ball m/ Booty Builders strikk

2. Donkey Kicks m/ Booty Builders strikk

 

Leggpress: 70 - 140kg

Hamstring Curls SS Leg Extensions

Hip Thrust m/ Booty Builders strikk!

Cable Kick Backs

 

 

Før dagens treningsøkt var det obligatorisk med en Celsius energidrikk, og denne gangen gikk jeg for den med smak av bringebær og acai. Så langt er alle drikkene jeg har smakt fra dette merket helt fantastiske! For øyeblikket er mine favoritter Sitron/Lime og Eple+Ingefær:D 

Hehe, det øverste bildet her er forresten til å dø av! Jeg stod jo bare og tok ett lite selfie i speilet (noe jeg ofte gjør, ops), og akkurat da måtte jo mer eller mindre hele treningssenteret snu seg og stirre rett på meg. Jaja, sånn er livet:D

Nå skal det bli godt med helg! 

Vi blogges!

 

 

 • Publisert: 24.11.2017             Klokka: 21:13            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 1

Dårlig begynnelse, men super slutt!

21.11.2017, 21:10

Nå er magen min overfylt av laks, grønnsaker og julebrus, og treningsklærne er byttet ut med deilige koseklær og et sminkefritt ansikt. Det er da man vet at det er kveld. Det er ikke så alt for lenge siden jeg kom hjem fra dagens treningsøkt, og siden den gang har jeg spist middag, handlet inn saker og ting til tentamen i morgen (det vil si mat og drikke) og satt i gang med enda ett nytt bakeprosjekt. 

I dag var det rumpe og lår som stod på programmet, denne gangen med hjelp av pappa. Og når han er med på trening ender det som vanlig med at jeg må gå vaglende ut av treningssenteret. Det endte jo sånn i dag også, men ting begynte ikke akkurat like bra som de sluttet. Etter at jeg hadde varmet opp og aktivert setemuskulaturen, satte vi i gang med knebøy, en øvelse jeg kun gjør når han er der for å hjelpe til. Da klarer jeg alltid å pushe det lille ekstra, og det uten å slå meg ihjel i forsøket. Men knebøy er ikke akkurat favoritten min. Jeg kjenner det ikke i verken lår eller rumpe, uansett hva! Så etter en god del sett med mer enn min egen kroppsvekt på stanga, kom fortvilelsen smygende innpå meg, og jeg kjente tårene strømme på. Hva er det liksom jeg gjør feil? 

Men jeg ga ikke opp så fort, og takk for det. Vi sa oss ferdig med knebøy og gikk over på øvelser jeg føler meg mer trygg på, og fy søren så det sved i bena mot slutten av økten! I tillegg har jeg fortsatt såre legger etter den lille runden med tåhev jeg bestemte meg for å ta under søndagens økt. Jeg tar tåhev utrolig sjelden, så når jeg først tar det kan jeg kjenne det i opp til en uke etterpå, haha:D 

 

 

 

Jeg er jo som sagt i full gang med ett nytt bakeprosjekt, og i dag er det en litt ny vri på proteinmuffins jeg prøver meg på. Der får selvsagt oppskriften dersom de er vellykket! 

Nå er det snart på tide med litt tøy og bøy etter dagens treningsøkt, og deretter er det naturligvis kveldsmat og sofakos som står på programmet. Jeg må jo dessuten lade opp til to tentamener på rad!

Vi blogges!

 • Publisert: 21.11.2017             Klokka: 21:10            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 0

Mine beste tips for større rumpe

18.11.2017, 21:43

Det er litt merkelig å se tilbake på gamle bilder. Både med tanke på hvor utrolig tynn jeg var, og hvor syk tankegangen min var. Alt jeg gjorde var med hensikt å bli tynnere, ha kontroll over maten og å spise sunt. Men alt det jeg gjorde var langt ifra sunt. Jeg var både underernært og overtrent, og de siste månedene før jeg våget meg ut på "prosjekt pålegging", var jeg faktisk tynnere enn noensinne før. Til og med tynnere enn da jeg ble innlagt. 

Så har jo en del ting forandret seg det siste halvåret. Treningssenteret har blitt mitt andre hjem, mat er min aller beste venn, og jeg elsker kroppen min mer og mer for hver dag som går. Det er jo såklart oppturer og nedturer, noe alle opplever, men alt i alt er jeg så mye friskere at det er nesten ikke til å tro. Og anoreksien er vel egentlig borte. Jeg spiser som en hest, driter helt i om det er sunt eller ikke, og trener fordi det har blitt min største interesse og gir meg masse glede. Og jeg har virkelig lært en ting eller to på disse månedene. All slags teori på skolen går inn det ene øret og ut det andre, men ting som navn på muskler, treningsteknikker og navn på øvelser, limer seg fast i hjernebarken med en gang. Og det har jo rett og slett vært en reise. En reise fra syk og svak til frisk og sterk, både fysisk og psykisk. 

De siste ukene har jeg endret en liten smule på treningsprogrammet mitt, men målene mine er for det meste de samme. Og noen av dem handler om rumpe og lår! Jeg elsker å se hvordan stjerten min har vokst etter at jeg begynte å løfte tunge vekter og fokusere på teknikk, og jeg er dessuten mer en dobbelt så sterk i bena enn hva jeg var tidligere. Men så har jeg også lagt merke til at rumpa er utrolig vanskelig å vokse og ha fremgang med, og det kan ofte være både fortvilende og frustrerende. Så nå i dette innlegget tenkte jeg at jeg skal dele mine beste tips for å øke muskelmasse og gjøre stjerten både større og sterkere!

 

(bilde til venstre: nå, bilde til høyre: ett halvt år siden)

Topp 3 tips for større rumpe!

 

Tunge vekter: Jeg blir ofte litt fortvilet når jeg ser jenter som spretter rundt og gjør endeløse runder med jump-squats, utfall med kroppsvekt og knebøy uten vekt. Joda, det er supre øvelser for å få opp pulsen og kanskje kjøre en liten økt med cardio og utholdenhet, men om målet er å få større rumpe kommer det ikke til å gi særlig gode resultat. For at en muskler skal vokse trenger den utfordringer! Det krever at du utfordrer seg selv med tunge vekter, og sakte men sikkert øker litt og litt. Jeg kjører alltid mellom 4 og 7 sett på hver øvelse, og 10 til 15 repetisjoner. Da begynner jeg ofte litt lett og går gradvis tyngre og tyngre, helt til jeg ikke klarer mer enn kanskje åtte repetisjoner. Noen av mine favorittøvelser for å virkelig utfordre rumpa er leggpress, hamstring curls, hip thrusters og cable kickbacks. Og jeg begynner alltid en økt med den tyngste øvelsen, noe som for min del er leggpress og knebøy. Og nei, knebøy er ikke en av mine favoritter for rumpa, rett og slett fordi jeg bare kjenner det i quadricepsen, altså fremsiden av lårene. 

 

Aktivering av setemuskulaturen: Jeg har sett utrolig mye progresjon siden jeg begynte å aktivere setemuskulaturen før trening. Da får jeg virkelig vekt opp rumpemusklene før trening, og får da mye mer kontakt under øvelsene. Og for å aktivere setemuskulaturen er jeg helt avhengig av treningsstrikkene mine fra Booty Builders! De er ett must! Da setter jeg helt enkelt sammen ett kort program med mellom to og fire øvelser (som jeg vanligvis kjører som fire sett med femten repetisjoner), og mine absolutte favoritter er donkey kicks og glute bridges (helst på Bosu-ball)!

 

Masse mat: Dette er nok ett av de viktigste tipsene. Nå har jo jeg lagt på meg fra topp til tå det siste halvåret, så jeg har jo naturligvis spist en del, men nok mat er uansett utrolig viktig for å øke muskelmasse. Derfor er det viktig å ligge i ett overskudd, noe som vil si at du tar inn mer energi enn det du forbrenner. Det trenger ikke å være mye, men såpass at du gir kroppen din mulighet til å legge på seg muskelmasse. Og så er jo protein vel så viktig. Jeg bruker ingen proteintilskudd til vanlig, men får likevel i meg mer enn nok protein for å bygge muskler. Så det trenger faktisk ikke å koste! Cottage cheese, fisk og kylling, proteinrik yoghurt og meieriprodukter er noen av mine absolutte must-have produkter for å få i seg protein, men jeg er også en stor tilhenger av proteinbarer, chips, pudding og milkshakes som inneholder ekstra protein. Det smaker jo så godt!

 

 

Når vi først er inne på proteinrik mat kan jeg jo ikke la være å nevne den nye favoritt baksten min! Dette bananbrødet er superenkelt, sunt og smaker heeeelt himmelsk! Og dessuten inneholder det mengder med protein som får musklene dine til å smile:D Se oppskriften HER!

Vi blogges!

 

 • Publisert: 18.11.2017             Klokka: 21:43            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 1

Kan jeg spise like mye når jeg ikke trener?

15.11.2017, 21:48

Etter en lang og slitsom dag med litt for mye frem og tilbake, sitter jeg som ett slakt i sofaen. Energien har rett og slett rent bort sammen med motivasjonen, og for øyeblikket er jeg rimelig sliten. Men for all del, de siste dagene har vært helt supre. Gode treningsøkter, ny energi og motivasjon, og generelt godt humør for det meste av tiden. Men jeg kjenner likevel at morgendagens treningsfri skal gjøre godt for både kropp og sjel. 

Det tok vel litt tid før jeg innså at en dag med treningsfri ikke var det samme som en dag med mindre mat. Hvor skulle liksom alle kaloriene gå hen når jeg ikke brente dem vekk? Men etter en stund innså jeg at dette var en syk tanke. En tanke som tilhørte anoreksien. En tankegang som var helt feil og måtte bort. Og siden den gang har jeg spist like mye, om ikke mer mat på de dagene jeg unner kroppen min litt ekstra hvile og avslapning. På disse dagene skal kroppen samle opp nye krefter til å gi alt de neste dagene, kanskje til og med den neste uken, og da trengst det masse mat og god næring. 

Forrige uke la jeg faktisk ut en ny video på YouTube, og i den snakker jeg litt om hva jeg gjør på treningsfrie dager, pluss at jeg gir dere ett innblikk i hva jeg spiser. Den videoen kan dere se ved å klikke HER! 

 

8sEkd1ZZNHE
 

Jeg håper virkelig på mer motivasjon og energi i morgen, selv om det ikke blir noen treningsøkt. I morgen er det nemlig enda en dag på hospitering, noe jeg var på i dag også, og timeplanen er også nokså full utover ettermiddagen og kvelden. Men jeg skal prøve så godt jeg kan å gi kroppen den hvilen den trenger, så er jeg klar til å gi alt under fredagens treningsøkt!

Vi blogges


 

 • Publisert: 15.11.2017             Klokka: 21:48            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 0

Ett steg tilbake, to steg frem

12.11.2017, 21:14

Etter en liten uke med mer avslapning og kortere treningsøkter, kjenner jeg at formen er tilbake for fullt. Det tunge hodet, utmattelsen og mangelen på motivasjon sniker seg sakte men sikkert unna igjen, og gir plass til mer positive tanker, treningsglede og livsglede. Og det er så deilig! Etter fredagens treningsøkt har jeg bare kjent energien boble over og trettheten sige avgårde dit den kom fra, noe jeg mistenker at er fordi jeg for første gang på lenge følte meg sterk. Både innvendig og utvendig. Jeg fikk til ting jeg ikke trodde jeg kunne, og pushet meg selv lenger enn jeg pleier. 

Så det lille steget jeg gikk tilbake tidligere denne uken, har bare resultert i to nye steg fremover. To viktige steg i riktig retning. Ikke bare med tanke på treningen, men også med tanke på alt av unødvendige forventinger jeg pleier å legge på meg selv, det sosiale livet mitt og generelt hvordan jeg har det inni meg. Nå føles det endelig som om ting begynner å gå riktig vei igjen!

 

Nå begynner enda en uke å gå mot slutten, og tidligere i dag bestemte jeg meg for å feire avslutningen av en uke og begynnelsen på en ny en, men en aldri så liten bakst. Så nå står enda ett bananbrød i ovnen, og huset lukter helt himmelsk!

Klikk HER for å se oppskriften på protein bananbrødet jeg holder på å lage!

Vi blogges!

 • Publisert: 12.11.2017             Klokka: 21:14            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Tilbake med treningsgleden!

10.11.2017, 21:11

Etter en hel uke med litt kortere treningsøkter, to dager fri og litt ekstra restitusjon, var jeg egentlig litt stressa med tanke på dagens økt. Nå som jeg har lyttet til kroppen min og tatt ting litt roligere denne uken, kjente jeg virkelig på trangen til å ha en skikkelig god økt da jeg stod opp i dag. Og det fikk jeg sannelig! Det har nemlig vist seg at kroppen min har hatt utrolig godt av disse dagene med hvile, og i dag var jeg full av både energi og motivasjon når det begynte å nærme seg treningstid. 

Vanligvis er det verste jeg vet å ha folk tett innpå meg når jeg trener. Jeg trenger liksom konsentrasjon og pusterom, og om noen avbryter meg midt i ett sett blir jeg faktisk dritsur, haha. Men etter lite motivasjon den siste tiden, bestemte jeg meg for å prøve noe litt annerledes akkurat i dag. Så under dagens økt hadde jeg min helt egen personlige tjener, nemlig pappa, og selv om vi kjørte mer eller mindre akkurat de samme øvelsene som jeg bruker når jeg trener alene, pushet han meg det lille ekstra som fikk det til å svi skikkelig i bena! Skroll lenger ned for dagens leg-day!

 

 

All-in-one lår og rumpe

 

Knebøy

Leg press

Supersett: Hamstring Curls → Leg Extensions

Hip Thrusts m/ Booty Builders strikk

Cable Kickbacks

Liggende Leg Curls på yogaball

 

Og etter dagens trening ble det naturligvis en solid porsjon med BCAA på meg. Hehe, her om dagen kalte forresten mamma shakeren min fra Womens Best for en "risteflaske", og jeg holdt seriøst på å le meg ihjel! 

 

Nevnte jeg forresten at jeg akkurat bestilte en ny treningstights? Ikke det nei, vel, det gjorde jeg ihvertfall, og nå svir det ikke bare i bena, men også i lommeboka. Jeg klarte bare ikke å motstå fristelsen! Så nå for en liten stund siden satt jeg altså godt plantet foran pc'en med Gymshark sin nettbutikk på skjermen, og prøvde desperat å velge mellom to ulike tightser. Begge til rundt 700kr. Men jeg falt for en ganske enkel, svart tights som heter 'Dreamy', og er den så fin i virkeligheten som den ser ut på bildet, blir jeg fornøyd. Viss ikke sender jeg den rett tilbake der den kom fra;)

Nå begynner enda en dag å gå mot slutten, og jeg kjenner at det skal bli deilig med helg. Så nå er det bare litt uttøying etter dagens økt, en kjapp dusj og ett solid kveldsmåltid som står igjen før fredagen er komplett!

Vi blogges!

 

 • Publisert: 10.11.2017             Klokka: 21:11            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Ett steg tilbake med treningen

09.11.2017, 21:28

Etter en lang og slitsom uke bestemte jeg meg for å ta ting litt roligere i dag. Planene for dagen var egentlig fastlagt, og etter skolen skulle jeg og venninnene mine kjøre litt kardio og mage. Ikke noe sånn veldig seriøst, men likevel. Men etter en natt med dårlig søvn, noen dager med lite energi og mangel på motivasjon, bestemte jeg meg for å droppe dagens økt. 

Jeg vet ikke helt hva som har skjedd med meg den siste tiden. Alt er liksom bare stress og mas fra alle kanter, selv om jeg vet godt at jeg er den eneste som setter alle disse kravene og forventningene til meg selv. Så jeg har mildt sagt ikke vært helt på topp. Jeg har rett og slett måttet godta omstendighetene og gått ett lite steg tilbake fra alt, og da også treningen. Med lite energi, mangel på motivasjon og en liten dose angst som jeg kjenner at begynner å smyge seg innpå meg igjen, fungerer jeg rett og slett ikke så bra. 

Men jeg håper og tror at ting blir bedre om ikke lenge. De siste månedene har jeg klamret meg fast til treningen og opprettholdt rutiner og progresjon, samtidig som jeg har pushet både meg selv, styrken min, og alle tvangstankene anoreksien dro med seg. Og nå er jeg vel bare utslitt. Jeg er så lei av å skulle gjøre alt dette og bli helt frisk på så kort tid, når det bare er helt urealistisk. Jeg trenger med tid. Tid til å finne meg selv og den personen jeg virkelig er innerst inne, og utforske hvordan livet er uten spiseforstyrrelser. 

Selv om denne dagen har bestått av mye restitusjon og avslapning, var gårsdagens økt en killer. Jeg kjørte skuldre og triceps, to av mine absolutte favoritter, og jeg klarte å pushe meg selv og styrken min på hver enkelt øvelse. Og det er så deilig! Jeg har også funnet noen utrolig gode supersett som jeg har falt helt pladask for, så jeg tenkte rett og slett at jeg skulle dele disse + resten av gårsdagens økt med dere!

 

Brennende skuldre og triceps

 

Del 1: Skuldre

 

Skulderpress på apparat

Stående Straight Arm Push-down

Supersett: Skulderpress m/ manualer → Front Raise

Upright Row m/ vektplate (prøv å ta 100 reps av denne! 20reps x 5 sett. Da lover jeg at det svir!)

 

Del 2: Triceps

 

Supersett: Triceps nedtrekk → Dips på benk

Triceps Overhead Extensions

Supersett: Laying Narrow Triceps Push-up → Liggende triceps extension

 

 

Denne økta burde du virkelig prøve! Det er bare å legge igjen en kommentar om du lurer på noe;)

Vi blogges!

 

 

 • Publisert: 09.11.2017             Klokka: 21:28            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 1

Dette skal jeg

08.11.2017, 21:45

Den siste tiden har bydd på utrolig mye usikkerhet. Jeg har tvilt på meg selv og følt at ingenting jeg gjør er bra nok, uansett hvor hardt jeg prøver. Og da spesielt med treningen. Det er jo en stor del av dagen min, og jeg bruker alt jeg har av tid, energi og penger på å gjøre det best mulig. Bli sterkere, bygge muskler og mer eller mindre leve av treningen og alt det den har å by på. Og jeg klarer jo ikke å se for meg at ting skal være på noen annen måte. Jeg får en diger klump i halsen bare jeg tenker på hvordan ting hadde vært dersom jeg ga slipp på alt dette og satte en stopper på treningen. 

Jeg er vel bare redd for å ikke kunne være helt og totalt lykkelig med treningen som en så stor del av livet mitt. Det er mye tvang og en god del angst inni bildet, og alt henger igjen etter alle disse årene. Etter noe som føles ut som en hel evighet med anoreksi, er det vanskelig å gi helt slipp. Akkurat maten er ikke noe problem lenger. Jeg spiser av hjertens lyst og synes det er vanskeligere å ikke spise enn å spise, og verken vekt eller kropp er så veldig relevant lenger. Etter ti kilo ekstra på kroppen har jeg liksom kommet litt over det. Men det sitter likevel igjen en solid dose tvangstanker, og deriblant alt dette med treningen. 

Men så er jeg faktisk helt sikker på at jeg ikke hadde kommet meg så langt uten treningen. Hadde jeg ikke våget å prøve noe nytt og gi slipp på anoreksien, den syke tvangen og all kontrollen ovenfor både mat og livet generelt, hadde jeg ikke vært så frisk som jeg e her og nå. Og alt er takket være treningen. Jeg har oppdaget en ny side ved meg selv, og forandret tankegangen min TOTALT. For bare ett halvt år siden var mitt største fokus på å være så tynn som mulig, og ikke få inn en eneste usunn kalori i kroppen min. Det var alt dagene mine handlet om. Jeg skulket siste time på skolen for å rekke tre timer med kardio før en liten middag. Jeg var besatt av tall og nummer og kalorier og næringsinnhold, og fikk angstanfall av den minste lille uforutsette hendelse. 

 

Ting har av en eller annen grunn vært litt ekstra vanskelig den siste tiden, og hodet mitt hopper stadig innom tanken. Er det bare treningen sin feil? Er det treningen sin feil at jeg ikke klarer å være helt lykkelig? Så jeg har av og til tenkt tanken på at jeg må slutte. At jeg ikke kan leve ett helt lykkelig liv med treningen. Men hva er det egentlig jeg forventer av meg selv? Jeg har vært syk så lenge jeg kan huske, og de fire siste årene har vært ett helvete. Så det er vel ikke realistisk at ting bare skal bli helt bra igjen på ett lite halvår, uansett hvor sterkt jeg ønsker det. Og selv om ting ennå er krevende, selv om jeg har mye negative tanker og lite motivasjon, er jeg sunnere enn noensinne. Både mentalt og fysisk. 

Så det er ikke noe tema å gi opp. Jeg må heller begynne å variere mer med treningsøktene, våge å prøve ut nye ting og kanskje ikke ta ting så alt for seriøst. Men gi opp kan jeg bare ikke gjøre. 

 

 • Publisert: 08.11.2017             Klokka: 21:45            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Sviende lår og brød i ovnen

05.11.2017, 20:40

I går kom det rett og slett ingen oppdatering fra meg. Jeg var frem og tilbake hele dagen, hadde stappfull timeplan og når kvelden kom var det kino som stod på programmet for å stresse ned etter en lang uke. Men nå har til og med søndagen begynt å gå mot en ende, og jeg føler virkelig at det er på tide å oppdatere dere! 

I dag har jeg hatt en uvanlig produktiv dag for å være meg. Jeg har omsider fått redigert ferdig en ny video, funnet en hel haug med klær som skal selges, hatt en utrolig god og sviende treningsøkt, og sist men ikke minst testet ut en ny oppskrift som for øyeblikket står i ovnen. Så nå har jeg endelig plantet meg godt til rette i sofaen med pc'en på fanget. Lårene mine svir, brødet som står i ovnen lukter helt nydelig, og humøret er på topp! 

Oppskriften jeg tester ut i dag er noe helt utenom det vanlige for min del, men den virker utrolig lovende! Den inneholder både proteinpudding, en proteinbar, bananer og nøtter, en god del ting jeg aldri har kommet på å ha i bakst, men det lover bra! Oppskriften har jeg fått fra Katarina Sollid på Instagram!

 

 

Dagens økt var rett og slett utrolig bra! Jeg fokuserte på både rumpe, baksiden og fremsiden av lårene, og jeg fikk utrolig god kontakt med alle musklene jeg jobbet med. Det er så deilig med en økt hvor alt klaffer!

Vi blogges!

 • Publisert: 05.11.2017             Klokka: 20:40            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 0

Endelig tilbake

03.11.2017, 21:54

Endelig har jeg hatt en treningsøkt som ikke har fylt meg med følelsen av tap og mangel på mestringsfølelse. Det har rett og slett vært en litt tøff periode nå i det siste. Jeg har vært mye sliten, hatt minimalt med motivasjon og ofte slitt med å sove når natten kommer snikende. Og når jeg har det sånn går tankene automatisk over på treningen. Er det treningen som er synderen? Er det den som hindrer lykken jeg har spart på i evigheter i å omsider skinne gjennom?

Jeg har vel helt ærlig kjørt meg fast i ett litt dårlig mønster. Jeg er livredd for å endre på treningsøktene, prøve nye øvelser og utfordre meg selv på mye områder innenfor treningen, og til syvende og sit får jeg nesten ikke noen form for mestringsfølelse. Men selv om det hele har føltes litt håpløst den siste tiden, vet jeg at dette kan ordnes opp i! Så i tiden fremover skal jeg begynne å prøve meg frem, utforske og utfordre meg selv, både fysisk og mentalt.

 

 

Men etter en god treningsøkt i dag, føler jeg endelig at jeg har kommet tilbake. Tilbake med motivasjonen, påfyll med ny energi og viljestyrke som skal brukes mye i tiden fremover. Og en annen ting som også er tilbake, er BCAA'en min! For noen uker siden gikk jeg nemlig tom for BCAA, ett pulver som jeg blander med vann, og siden den gang har jeg lengtet tilbake til det. Siden jeg begynte med dette pulveret har jeg følt at jeg tåler mer under trening, og at musklene mine ikke blir like stive og vonde dagen etter en solid økt. Dessuten smaker det kjempegodt! Jeg bruker det med Fruit Punch smak fra Protein Fabrikken!

 

 

God fredag alle sammen! 

Vi blogges!

 

 • Publisert: 03.11.2017             Klokka: 21:54            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 1

Syrefest for lår og rumpe!

29.10.2017, 21:00

Nå begynner dagen sakte men sikkert å gå mot slutten, og selv etter en natt med litt for lite søvn, har jeg hatt en upåklagelig god søndag. Jeg har gått tur i det friske høstværet, hatt en utrolig god treningsøkt, og bakt en ny ladning med proteinmuffins. Det kan vel umulig bli bedre. I natt var jeg jo naturligvis livredd for at dagen kom til å gå rett i vasken. Jeg var ikke i nærheten av å sovne før klokka begynte å nærme seg tre, og måtte stå opp og strekke på meg minst tre ganger. Jeg sovnet vel en eller annen gang, for jeg våknet nøyaktig klokka halv ni av vekkerklokka som begynte å vræle i vinduskarmen. 

Men nå har dagen fløyet av gårde som en hvilken som helst annen søndag, med mye avslapping, gåtur i høstværet, trening og baking på toppen av det hele. Og dagens treningsøkt var faktisk utrolig bra! Jeg har planer om å endre litt på programmet mitt nå fremover, og da spesielt med rumpe- og ben øktene mine. Variere litt mer fra økt til økt, fokusere med på fremsiden av lårene, altså quadricepsen, og ha enda mer progresjon. I dag startet jeg så smått på denne lille endringen (okei da, jeg prøvde egentlig bare ut én ny øvelse), men hadde kun fokus på rumpa og baksiden av lårene. Og det endte med masse svette, sviende rumpemuskler og syrefest i hele bena! Denne må dere prøve ↓

 

Syrefest for lår og rumpe!

 

Del 1

Legpress supersett: bena smalt plassert → bena bredt plassert

Hip Thrusts m/ Booty Builders strikk

Hamstring Curls

 

Del 2

Cable Kickbacks

Gående Utfall

Lunge Pulses

 

Haha, skulle egentlig bare finne noen bilder av 'Booty Builders' strikkene mine, men det eneste jeg kunne finne var dette. Og da kom jeg på hvor utrolig kjipt det er at jeg er HELT tom for BCAA! Jeg gikk tom en eller annen gang i forrige uke, og siden den gang har jeg savnet det noe innmari. 

 

Nå har jeg akkurat slukt i meg en rykende fersk muffins, og denne ladningen var helt himmelsk! Masse bananer, litt ekstra kokosnøttolje og hjemmelaget 'pumpkin pie' krydder. De ble helt perfekte! Jeg tror jeg sparer bildene og oppskriften på krydderet til i morgen eller tirsdag, siden da er det litt nærmere halloween. Hint hint;) Nå er det snart filmkos og kveldsmat!

Vi blogges!

 • Publisert: 29.10.2017             Klokka: 21:00            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 0

Goodbye til vonde føtter

27.10.2017, 21:00

En super treningsøkt og godt humør er oppskriften på en perfekt start på helgen. Dagen i dag har fløyet av gårde med både skole og trening tett i tett, og nå tanker jeg enda en gang at uken har gått sinnsykt fort. Noe alle ukene har gjort i det siste. Alt skjer så fort at jeg såvidt rekker å registrere hva som er bra og hva som er dårlig, hvilke dager som er gode og hvilke dager som er vonde. Og når alt først føles veldig godt og hodet er fylt med positive tanker, er det plutselig helt umulig å tenke tilbake på alle de vonde, triste og tøffe dagene. Det er rett og slett bare sånn jeg er. En berg-og-dal-bane som går rett opp og stuper rett ned igjen, uten noen form for stopp eller pauser på veien. 

Det er ikke så alt for lenge siden jeg kom hjem fra trening. Nå i ettertid tenker jeg (som vanlig) litt for mye på alle tingene jeg kunne gjort bedre og innsatsen jeg kunne gitt mer av, men bortsett fra det var dagens økt mer enn prima. Nå i går dro nemlig jeg og mamma på butikken for å prøve treningsklær, og kom hjem igjen med skosåler. Typisk. I mange år har jeg slitt utrolig mye med bena mine og sko, noe som er fordi jeg har en overdrevent høy bue under foten. Det har jeg merket ekstra godt helt siden jeg begynte å trene med tyngre vekter, og øvelser som knebøy, utfall og mer eller mindre alt som involverer bena mine, ender som oftest i sviende legger og ankler. Så leg-day er ikke akkurat en av favorittene. 

Men tilbake til skosålene. Vi kjøpte ett par med skosåler fra ett merke som heter 52 Bones, og under dagens leg-day bestemte jeg meg for å innvie dem en gang for alle. Jeg hadde helt ærlig rimelig lave forventinger, men jeg lyver faktisk ikke når jeg sier at det er ett av de beste og smarteste kjøpene jeg har gjort. Goodbye vonde føtter, krampe i storetåa og sviende legger!

 

 

Resten av kvelden er det rett og slett avslapning for alle penga. Det har vært en lang uke med mye stress og slitne dager, og jeg kjenner at denne helga skal gjøre godt. Så det blir mye avslapping og mer fokus på meg selv, med jentekveld i morgen og to dager med ekstra mye tid til gode treningsøkter uten tidspress på grunn av skole og lekser.

Ha en nydelig fredag folkens!

Vi blogges!

 

 • Publisert: 27.10.2017             Klokka: 21:00            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

For mye av det gode

26.10.2017, 21:06

Noen ganger tenker selv jeg at det blir litt for mye. Jeg babler i vei om trening og mat 24/7, og tar meg selv i å se på det som eneste utvei. Den eneste måten å skrive ett blogginnlegg på, er med trening. Dagens treningsøkt, mine beste treningstips, mat med proteiner og nye treningsklær. Det går for det meste i trening, og av og til føler jeg på at det blir litt vel mye av det gode. Da jeg satt meg ned for å skrive dagens blogginnlegg begynte jeg først med å skrible energisk ned noen setninger om dagens treningsfri, men stoppet straks opp. Jeg har jo skrevet om akkurat det for bare en liten stund siden, og selv jeg synes ikke at det er så spennende for øyeblikket. 

Noe av det beste jeg vet er vel å dele gode treningsøkter, treningstips og egne matoppskrifter med dere. Det er jo rett og slett mat og trening jeg interesserer meg for mest her i livet, men når jeg ser gjennom bloggen min for øyeblikket, flommer det mer eller mindre over av alle disse innleggene. Og jeg kjenner på meg selv at det trengst litt forandring. Litt mer av alt det andre fra hverdagen min, som skolearbeid, klær og sminke. 

 

Men så må jeg jo bare nevne at dagens treningsfri har vært ganske vellykket. Sånn, that's it, mer skal jeg ikke si om den saken;) De siste timene har jeg holdt på å sovne med leksene i fanget og matteregler surrende rundt i hodet, og akkurat nå kjenner jeg at det skal bli deilig med helg. Jeg kjenner nemlig at skolearbeid med lekser, prøvepugging og innleveringer har tatt skikkelig knekken på meg den siste tiden. Det har bare blitt litt mye for meg. Men nå har jeg jaggu meg kommet til slutten av enda en skoleuke, og endelig begynner tankene å bli mer positive enn hva de var tidlig i uka. 

For å sette prikken over i'en på denne lille treningsfrie dagen, blir det ingen andre ringere enn avslapning og sofakos resten av kvelden. For øyeblikket har vi nemlig funnet en serie som hele familien kan se på, og nå er det liksom høydepunktet på dagen å sette seg ned i sofaen, se på serie og slappe av. Så der er det som står på programmet for denne kvelden også;)

I dag har jeg dessuten filmet en ny vlogg til YouTube kanelen min, så vær på utkikk etter en ny video! Kanalen min finner du HER!

Vi blogges!

 

 

 • Publisert: 26.10.2017             Klokka: 21:06            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 1

Dagen før dagen

25.10.2017, 21:01

Jeg må ærlig innrømme at jeg har vurdert å droppe ukens treningsfrie dag. Den siste tiden har jeg hatt som mål å ha minst en treningsfri dag i uka, noe jeg virkelig har prøvd å holde meg til. Jeg vet jo at kroppen trenger hvile og restitusjon etter mange harde, slitsomme treningsøkter som har slitt mye på musklene, men det er likevel utrolig vanskelig. Jeg har vendt meg helt til at trening er en fast del av dagen. Tiden jeg kan koble litt av, slippe alt av stressende tanker og forventninger, og være meg selv. Det har rett og slett blitt en veldig viktig del av dagen min, og når den plutselig ikke skal være der en dag blir jeg helt forvirret. Hva skal jeg liksom gjøre på?

I dag er det onsdag, noe jeg som oftest også ser på som dagen før det er treningsfri. Det er vanligvis ikke sånn at jeg virkelig kjenner på kroppen at en dag uten trening er nødvendig, men jeg vet innerst inne at det er det. Kroppen trenger hvile. Men etter tre dager med utrolig gode, effektive og intense treningsøkter, kjenner jeg faktisk at tanken på en dag uten den gode gamle treningen ikke plager meg så mye som vanlig. 

 

I dag var det skuldre, rygg og mage som stod på programmet, og enkelte ganger var det like før jeg ga opp midt under ett sett. Jeg fant så mange supersett som sved noe så innmari! Så dagens økt var med andre ord vellykket, noe gårsdagens og mandagens økt og var. Jeg er inni en så god rytme akkurat nå! Joda, motivasjonen min før klokka ti er riktignok på likhet med en rotten sviske, men utpå dagen kjenner jeg både energi, motivasjon og overskudd komme sigende.

 

 

Nå er jeg utrolig klar for en solid porsjon kveldsmat, og i kveld blir det nok en skål med favoritten min, 'Look-alike' grøt! Da tar jeg rett og slett bare tre biter Weetabix, heller over cirka 2,5dl soyamelk, slenger på en diger klatt cottage cheese, og topper det hele med en hel haug bær. Bland alt godt sammen, og vips, så ligner det HELT på grøt! Det må dere prøve!

Vi blogges!

 • Publisert: 25.10.2017             Klokka: 21:01            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 1

Motivasjon er nøkkelen

24.10.2017, 21:05

Da jeg våknet i dag hadde jeg virkelig ikke store forventninger til dagen. Motivasjonen var mer eller mindre på bunn, tankene suste frem og tilbake fra den ene negative tanken til den andre, og jeg kunne virkelig tenkt meg å sove noen timer til. Det er ofte sånn jeg er om morgenen. Trettheten og lysten på noen ekstra timer med søv tar helt over for all fornuft, og jeg ender opp som ett gretten troll.

Motivasjonen steg ikke akkurat utover skoledagen, og mot slutten av siste time begynte jeg å vurdere å mer eller mindre droppe alle planene for resten av dagen. Der og da hadde jeg rett og slett bare lyst til å dra hjem, dumpe ned i sofaen, sette på TV'en og gomle i meg litt sjokolade. Det var det eneste som fristet. Men da jeg omsider kom meg hjem, fikk i meg en solid lunsj og dro på meg treningsklærne, kjente jeg faktisk både motivasjon og energi komme sigende tilbake til den slitne skrotten min. Og derifra har dagen gått på skinner.

Det er nok flere uker siden jeg har hatt en så god leg-day. I dag fokuserte jeg kun på rumpa og baksiden av lårene, noe som vanligvis fyller meg med sinne og irritasjon over at jeg ikke føler at det er noe effektivt. Men i dag sved det i både glutes og hamstring fra begynnelse til slutt! Jeg hadde ikke engang orket å sette opp noen plan for dagens økt, så jeg kjørte bare på med favorittøvelsene mine. Vanligvis blir jeg helt forvirret og stressa når jeg ikke har skrevet ned hvilke øvelser jeg skal kjøre, og det ender bare opp med at jeg surrer rundt og ikke aner verken frem eller tilbake, men i dag gikk det mer eller mindre så bar som det kunne ha gått. Bla litt lenger ned for en skikkelig sviende treningsøkt!

 

Brennende glutes & hamstrings

 

Leg press supersett (bena smalt → bredt plassert): 20x3

Hamstring Curls: 15x6

Hip Thrusts: 20x6

Cable Kickbacks: 15x3 på hver fot

Seated Leg Press: 20x3

 

I dag var det altså alt annet enn feil å trene. Jeg fikk utrolig mye mestringsfølelse og klarte å pushe meg selv, uten å slite meg helt ut i forsøket. Nå gjenstår det bare å tøye og bøye litt før det er leggetid, sånn at jeg ikke blir så stiv og støl i morgen! 

Vi blogges!

 

 • Publisert: 24.10.2017             Klokka: 21:05            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 1

Min treningsuke

22.10.2017, 21:37

Ny uke, nye muligheter, er det ikke det de sier? Nå har ihvertfall enda en uke kommet til sin ende, og en ny en står for tur, noe jeg alltid setter pris på. Av en eller annen grunn elsker jeg bare å våkne på mandager. Det er noe med følelsen av en ny uke som jeg kan forme og gjøre til akkurat det jeg vil, nå gamle mål og sette nye, og bare gi slipp på alt som har skjedd før. Om forrige uke eller uka før der ikke var så bra spiller liksom ingen rolle. Alt kan bare starte på nytt, og det synes jeg alltid at er utrolig deilig.

Etter en utrolig god, sviende og målbevisst treningsøkt tidligere i dag, er jeg mer enn klar for å sette meg nye mål med treningen denne uken. Jeg har slitt veldig mye med lite motivasjon den siste tiden, men nå håper og tror jeg at treningsgleden er på vei tilbake. Så denne uken blir det full fart med (forhåpentligvis) nye personlige rekorder, mye svette og såre muskler, noen av mine absolutte favoritter;) Jeg har til og med satt op ukens treningsplan allerede, så trenger jeg ikke stresse senere!

 

Min treningsuke

 

Mandag: Biceps, rygg og triceps

 

Tirsdag: Rumpe og bakside lår

 

Onsdag: Skuldre, triceps og kjerne

 

Torsdag: FRI!!

 

Fredag: Rumpe og lår

 

Lørdag: Skuldre og mage

 

Søndag: Rumpe og bakside lår

 

 

Her er de to nye favorittene mine fra denne uken! AminoPro sin Limited Edition energidrikk med bringebærsmak, og Barebells sin nye, superpopulære Salty Peanut proteinbar. YUMMY!

 

Dette er altså ukens treningsplan! Jeg kommer nok til å gjøre noen små endringer her og der etter hvordan tid og form er akkurat den dagen, men dette er ihvertfall utgangspunktet. Og etter to dager med supre treningsøkter, tror jeg at denne uken blir bra! Nå er det på tide med litt kveldsmat;)

Vi blogges!

 • Publisert: 22.10.2017             Klokka: 21:37            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 0

Treningsnarkoman

21.10.2017, 21:23

Jeg må helt ærlig innrømme at jeg har hatt en litt dårlig periode den siste tiden. Med lite motivasjon, relativt dårlig humør og mangel på energi, har treningsøkt etter treningsøkt føltes som ett tap, og istedenfor å gå fra trening med humør på topp og endorfinrush, har jeg ofte endt opp med å dra hjem med hodet senket og følelsen av å være mislykket. 

Selv om den siste uken ikke akkurat har vært min beste, var dagens treningsøkt en av de bedre. Jeg klarte å pushe meg selv under hver eneste øvelse, våget å ta litt tyngre vekter enn vanlig, og følte at jeg faktisk hørte hjemme der. Sånn som jeg følte før. Jeg aner ikke hvorfor den siste tiden har vært så tung og krevende for meg. Kanskje har jeg satt for høye krav til meg selv med hele "prosjekt pålegging", og faller litt sammen når ting ikke går helt smertefritt, eller så er jeg rett og slett bare utmattet og lei. Siden skolen begynte igjen etter en sommerferie helt utenom det vanlige, har jeg nemlig bestandig hatt litt for mye å gjøre til enhver tid. Stå opp tidlig, trening etter skolen, lekser, blogg og venner. Hele dagen min er i utgangspunktet stappfull, og når det kommer noe ekstra på timeplanen blir jeg skikkelig stressa.

Men kanskje er ting på vei opp igjen. Jeg har jo hatt en rimelig dårlig periode, men dagens treningsøkt har faktisk gitt meg litt håp for de neste ukene. Og siden dagens økt var såpass effektiv og ikke minst sviende, synes jeg at den må deles med dere!

 

 

Brennende skuldre og sviende mage!

 

Del 1: Skuldre

1. Skulderpress på apparat

2. Reverse Fly

3. Stående Straight Arm Pulldown

4. Skulderpress → Laying Narrow Tricep Push up

5. Upright Row m/ vektplate → Front Raise

 

Del 2: Mage

 

1. Sit-ups på Bosuball m/ vekt x20

2. Leg Raises / Leg Lifts x15

3. Pikes x15

x3

 

Blogilates Intense Ab Mania video

 

 

Også i dag har jeg desperat forsøkt å presse inn litt tid i løpet av dagen til å koble litt av, la tankene flyte og lese litt ti det nye bladet mitt. Til sammen har jeg vel unnet meg ett lite kvarter. Dagen flyr bare av gårde, og når jeg først har tid og lyst, er jeg helt utslitt. Nå begynner det allerede å bli rimelig sent, og før det blir kveldsmat og filmkos med familien, må jeg få redigert litt mer på en ny video til YouTube!

Jeg håper dere har hatt en nydelig lørdag!

Vi blogges!

 

 

 

 • Publisert: 21.10.2017             Klokka: 21:23            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 0

Beina på bordet

20.10.2017, 20:39

I kveld kjenner jeg at det blir en sløv kveld. Etter en lang uke med haugevis av skolearbeid og prøvepugging, kombinert med det vanlige stresset og overtenkingen jeg vanligvis utsetter meg selv for uten fri vilje, kjenner jeg at det skal bli godt med helg. For den har vært etterlengtet. Jeg merker det utrolig fort på både kropp og sjel når det blir litt for mye å gjøre i hverdagen, og selv om jeg kanskje ikke tenker så mye over det der og da, er jeg helt utslitt innen uken er over. Så for øyeblikket ligger jeg rett ut i sofaen og vet rett og slett ikke om jeg skal orke å gå og dusje av meg svetten etter dagens trening, hehe;)

Det er ikke lenge siden jeg kom hjem etter dagens treningsøkt. I dag var det rumpe og lår som stod på programmet, og selv om jeg hadde satt opp et nokså detaljert program for dagen, endte jeg opp med å gjøre noe helt annet. Men det er bare sånt som skjer når man har litt knapt med både tid, motivasjon og energi til overs. Så istedenfor å kjøre det programmet jeg hadde satt opp for dagens økt, kjørte jeg på med noen av favorittøvelsene mine for rumpa, droppet fremsiden av lårene og øvde meg en god del på en ny øvelse jeg akkurat har oppdaget!

 

 

Selv om dagens økt ikke begynte så alt for bra, endte den med den brennende, sviende følelsen jeg alltid jakter på. Så jeg gikk hjem med hodet hevet og humøret på topp, klar til å sluke i meg dagens middag og sofakos resten av kvelden:D

Ett av målene for i kveld er også å koble helt av, finne meg noe godt og spise eller drikke, og lese i bladet jeg fikk i posten for noen dager siden. Jeg abonnerer nemlig på Shape Up, så hver måned får jeg ett nytt blad som jeg kan kose meg med. Det er faktisk det eneste bladet jeg synes at er noe bra og er verdt å lese, men av en eller annen grunn har jeg alltid vanskelig for å sette meg ned, slappe av og faktisk nyte det. Jeg har alltid den følelsen av at jeg må gjøre noe ekstremt fornuftig og meningsfullt hele tiden. Hele dagen durer på og jeg tillater rett og slett ikke meg selv å gjøre ting som ikke har noe særlig for seg. Alt må liksom ha en mening og en hensikt.

 

 

Men i kveld skal jeg faktisk gå inn for å koble helt av. Eller, jeg skal i det minste prøve da;) Jeg har nemlig også en youtubevideo som virkelig gnager på meg, og jeg føler at jeg må få den redigert så fort som mulig. Så forhåpentligvis får jeg redigert litt på den i kveld også!

Nå skal det bli deilig med helg!

Vi blogges!

 

 • Publisert: 20.10.2017             Klokka: 20:39            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 1

I dag gjorde jeg det

17.10.2017, 20:19

Etter en nokså sløv treningsøkt med lite motivasjon og mangel på energi, bestemte jeg meg omsider for å gjøre noe skikkelig etterlengtet. Jeg hadde egentlig lyst til å bare pakke sammen sakene mine og tusle hjem med en gang jeg følte at ting ikke gikk som jeg ville, men til slutt fikk jeg en liten smule ekstra motivasjon. Det var riktignok bare en liten stund før jeg måtte dra hjem for å spise middag, men jeg er jaggu meg glad for at jeg gjorde det.

I en god stund nå har jeg nemlig tatt en god del 'Hip Thrusters' på en maskin vi har på treningssenteret. Jeg pleier å begynne rumpeøktene mine med den, noe som ofte gjør meg både frustrert og irritert siden jeg kun føler det på fremsiden av lårene, ikke på baksiden og i stjerten itself. Det gjorde jeg i dag også, og det var vel det som satte en demper på både motivasjon, energi og humør. Jeg var litt stressa fra før av, og når jeg i tillegg følte at jeg ikke fikk det til sånn som jeg ville, gikk ting rett vest. 

Så, på slutten av dagens treningsøkt, bestemte jeg meg for å prøve meg på "ordentlige" Hip Thrusters. Jeg dro frem en benk, fant en vektstang og plassert ett av mine Booty Builders strikk rundt leggene. Deretter gjorde jeg rett og slett sånn som jeg har sett alle treningsguruene på YouTube og Instagram gjøre. Jeg forventet helt ærlig ikke at det skulle være noe vellykket, men det sved seriøst i rumpa allerede etter de tre første repetisjonene! Jeg er SÅ positivt overrasket! Dette kommer til å bli en stor favoritt fremover!

 

 

Ellers i dag kjørte jeg noen av favorittøvelsene mine for rumpe og baksiden av lårene. Da ble det en god del sett på legpressen, litt Hamstring Curls og Glute Kickbacks med kabel, etter en solid oppvarming og aktivering av setemuskulaturen, noe jeg ALLTID gjør før jeg skal trene rumpe og bakside lår. Da blir det mye lettere å få god kontakt under øvelsene! Dette er oppvarmingen/aktiveringen jeg vanligvis gjør:

 

Min aktiveringsrunde for rumpa!

 

1. Glute Bridges på Bosu-ball m/ strikk

- Ligg på ryggen med føttene oppå en Bosu-ball og ett strikk rundt lårene. Løft rumpa rolig og kontrollert opp, skvis og hold i ett sekund, og slipp rolig ned igjen. 

 

2. Donkey Kicks m/ strikk

- Plasser ett strikk rundt lårene (like over knærne), stå på alle fire, enten med håndflatene eller albuene nedi bakken, og spark en og en fot opp mot taket. 

 

3. Glute Kickbacks m/ kabel

- Fest ett kabelfeste rund ankelen, start med kneet litt bøyd og spark bakover med strak fot. Gå rolig tilbake til startposisjon.

 

 

Så alt i alt var vel ikke dagens økt så alt for ille. I morgen er det biceps, rygg og triceps som står på programmet, etterfulgt av en etterlengtet dag med treningsfri :D 

Vi blogges!

 

 

 • Publisert: 17.10.2017             Klokka: 20:19            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 1

All over the place

14.10.2017, 20:58

I dag har vært en sånn dag hvor jeg bare er all over the place. I ett sekund er jeg glad og fornøyd, i det neste er jeg litt smågretten, og plutselig er det like før jeg begynner å grine. Det går bare fra det ene til det andre, og jeg skjønner ikke hvorfor eller hvordan. Men nå er det jaggu meg blitt ganske sent, og jeg har tydeligvis kommet meg helskinnet gjennom dagen, og det med god margin. Jeg har gått tur i drittværet, sett på fliser til det nye badet vårt og fått unnagjort en rimelig god økt med biceps, rygg og triceps. Også spist en god del da, men det er jo en selvfølge;)

 

 

Jeg klarer ikke å slutte å le av dette bildet! Der står jeg og prøver å posere som vanlig, med en to-tre stykker som stirrer på meg i bakgrunnen, hehe!

Siden dagens økt var såpass god, tenkte jeg at det bare er rett og rimelig å dele den med dere! Det er bare å si fra om dere har noen spørsmål:D

 

Biceps, Rygg og Triceps

 

Del 1: 

Seated Row på apparat

Biceps Curl

Seated Mid Row

Single Arm Row

Supersett: Laying Row → Incline Push-Up 

 

Del 2:

Tricep Supersett: Tricep Pushdown → Overhead Tricep Extension

Tricep Supersett: Laying Narrow Tricep Push-Ups → Laying Overhead Tricep Extension

 

 

Ett lite 'must-have' for meg etter trening er BCAA. Jeg har brukt det mer eller mindre etter hver treningsøkt i en liten stund nå, og så langt er jeg veldig fornøyd! Meeeen, nå finner jeg ikke shakeren min. Jeg har seriøst ingen anelse om hvor i alle dager den har blitt av, og det er like før jeg begynner å bli litt desperat, hehe:D

 

Akkurat nå venter jeg rett og slett bare på kveldsmat. I dag har jeg vært så søtsugen og hatt lyst på mat HELE TIDEN (vel, det har jeg jo egentlig alltid ellers også), men jeg har prøvd å spare litt til i kveld. Haha, liksom. Jeg har spist som en hest helt siden jeg stod opp til dette udugelige drittværet i dag tidlig, og holdt ett jevnt løp resten av dagen. Det er sånn det skal være;)

Jeg håper du har en super lørdagskveld!

Vi blogges!

 • Publisert: 14.10.2017             Klokka: 20:58            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 1

Endelig klaffet det

08.10.2017, 21:23

Det er ikke alltid at treningsøktene mine blir helt som ønsket. Jeg kan være for sliten til å gjennomføre alt jeg har planlagt, ha motivasjon på likhet med en sviske eller rett og slett bare føle at jeg ikke får ting til sånn som jeg vil. Det er ikke alltid at ting klaffer helt perfekt, og sånn er det bare. Men den siste tiden har jeg følt det sånn veldig ofte, spesielt når jeg skal trene rumpe og lår. Jeg vet ikke helt hva som skjer, men jeg føler rett og slett at jeg ikke får det til. Det er ikke på grunn av mangel på verken energi eller motivasjon, langt derifra, jeg får bare ikke den mestringsfølelsen jeg ønsker. 

Men i dag gikk det faktisk utrolig bra på trening! Jeg hadde satt opp ett program for hvilke øvelser jeg skulle ta og hvilken rekkefølge alt skulle skje i, noe som alltid gir meg ekstra mye motivasjon til å gi alt til enhver tid i løpet av økten. Så jeg satte i gang med å aktivere setemusklene for å få bedre kontakt med rumpa under resten av økten, og deretter gikk alt helt supert! Dagens økt finner dere litt lenger nede!

 

Dagens rumpe & lår!

 

Del 1:

Legpress

Legpress supersett: Vanlige (med bena i skulderbredde avstand) → Smale

Hamstring Curls

Cable Kickbacks

 

Del 2:

Glute Pushdowns på Assisted Pull Up maskin

Hip Thrust

Leg Extensions

Legpress

 

 

Etter trening ble det en solid porsjon fiskesuppe, litt tøying og bøying, og generelt litt avslapning her hjemme. Nå har jeg akkurat smelt sammen ett helt egenprodusert bananbrød med ekstra mye krydder og tørkede bær, sånn at det skal bli litt mer høstvennlig:D Om det blir vellykket får dere selvsagt oppskriften!

Vi blogges!

 

 

 

 • Publisert: 08.10.2017             Klokka: 21:23            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Dette tar jeg etter trening

06.10.2017, 21:29

Jeg tror aldri at jeg har vært så takknemlig for å ha kommet til slutten av en uke og begynnelsen av en ferie. Disse siste ukene har vært utrolig krevende for meg, og jeg har kjent på mangel på energi, lite motivasjon og generell utmattelse i en god stund. Men da vekkerklokka ringte mandag morgen fikk jeg virkelig kjenne på det. Helt siden da har energien vært på bunn og jeg har måttet kjempet desperat for å i det hele tatt holde meg våken på skolen.

Selv om jeg er helt overlykkelig for at det omsider er høstferie, var dagens trening langt ifra god. Jeg hadde kjempelyst til å få til en perfekt økt med rumpe og lår i dag, men det var mer eller mindre umulig. Mangelen på energi gjorde meg bare sur, irritert og naturligvis sliten, og for det meste av tiden hadde jeg mest lyst til å bare kjøpe en energidrikk, tusle inn i garderoben og sette meg rett ned. Men så gjorde jeg jo ikke det da. Jeg visste innerst inne at det beste jeg kunne gjøre for meg selv og utslaget for resten av dagen, var å komme meg gjennom hele økta uansett hva. 

En ting som alltid hjelper meg gjennom en hvilken som helst økt, er å vite at jeg har noe godt som venter på meg når jeg er ferdig. Derfor har jeg endelig begynt å bruke BCAA etter trening igjen, etter flere måneder uten. Jeg kjøpte det for en god stund siden og ble faktisk helt forelsket, men sluttet rett og slett å bruke det fordi jeg ikke orket å dra den store boksen med meg over alt og bruke ekstra tid på slutten av økten for å mikse det sammen. Men nå har jeg altså begynt å bruke det igjen, og jeg er helt hekta!

 

 

Siden Norge har helt elendig utvalg ble jeg nødt til å kjøpe dette fra Protein Fabrikken, noe jeg ikke hadde så veldig stor tro på. Og i begynnelsen følte jeg virkelig at teorien min stemte og syntes at det smakte overdosert saft med tilsatt sand. Men så begynte jeg å prøve meg litt frem med doseringen mellom pulver og vann, kjøpte en ny shaker og ristet søren meg så godt jeg bare maktet, og det var da jeg falt pladask!

 

 

En ting jeg må jobbe med fremover er å ikke ta det sånn på vei om en trening ikke går så bra. Jeg blir så utrolig lett lei meg og skuffet over meg selv når jeg føler at jeg ikke får til alt som jeg vil eller ikke klarer å gi alt jeg har. Og da ender det fort opp med at jeg blir helt knust. Så fremover må jeg jobbe med å samle litt mer positive tanker, selv når jeg har hatt en litt dårligere økt, og heller se fremover og tenke at jeg kan gjøre det bedre neste gang!

Nå skal jeg starte ferien med en solid kveldsmat!

Vi blogges!

 

 • Publisert: 06.10.2017             Klokka: 21:29            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 1

Jeg sluntrer ofte unna

04.10.2017, 21:21

Noen dager er det utrolig deilig å bare slappe litt av. Å bare komme hjem, slenge seg ned på sofaen og glemme alt det dagligdagse i en liten stund. Jeg må jo ærlig innrømme at det verste og vanskeligste jeg vet er nettopp dette, de treningsfrie dagene jeg vet at jeg trenger så sårt, og jeg ender fort opp med å sluntre unna. Det er så lett å overbevise seg selv om at man har nok energi og krefter til enda en treningsøkt, selv om kroppen innerst inne prøver å si ifra om at nok er nok. Og for det meste av tiden lar jeg meg selv overbevise. Jeg gir etter og hopper over planlagte treningsfrie dager alt for ofte, noe jeg fort får kjenne på i ettertid. 

Jeg pleier vanligvis å ha treningsfri på onsdager, og denne onsdagen var ikke noe annerledes. Så istedenfor å stresse hjem fra skolen, hive i meg lunsj og skyndte meg på trening i dag, tuslet jeg og en venninne opp til min BÆRA, en helt fantastisk juice- og smoothie-bar. For å komme meg gjennom disse treningsfrie dagene er jeg nemlig nødt til å finne på noe annerledes. Noe jeg vanligvis ikke tar meg tid til, og som kan få tankene bort fra hvor rastløs og treningslysten jeg egentlig er. Så i dag ble det en rosa-skål med jordbær, banan og rødbeter på meg, toppet med mine absolutte favoritter, kokos, granola og kakaonibs!

 

 

Men selv om dagen i dag har blitt gjennomført uten trening, har jeg likevel planer om å dele mandagens økt med dere! Da kjørte jeg på med skuldre og triceps, en kombo jeg virkelig forguder! Og siden jeg blant annet fant ett nytt supersett som sved mer enn jeg noensinne har opplevd, tenkte jeg at den økten må deles med dere!

 

Skuldre & Triceps

 

 Del 1:

 

Skulderpress på apparat

Reverse Fly på apparat

Stående straight arm pull-down

Seated mid row

Upright row

Supersett: Skulderpress m/ manualer + front raise 

 

 

Del 2:

 

Triceps pulldown

Supersett: Dumbbell skull crusher + laying overhead extensions 

stående overhead extension

 

 

I morgen er det endelig tilbake til det gode gamle, og jeg gleder meg som en liten unge til å få dratt på trening igjen. Hehe, det trenger ikke å gå mer enn en dag før jeg blir lei av å ikke trene :D I morgen har jeg planer om en kombinasjon av skuldre, rygg op biceps, noe jeg ikke gjør så ofte. Det gleder jeg meg til!

Jeg håper dere har hatt en super dag!

Vi blogges!

 

 • Publisert: 04.10.2017             Klokka: 21:21            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Man kan ikke alltid være på topp

03.10.2017, 20:54

Etter tre dager med helt overload av inspirasjon, motivasjon og treningsglede, var jeg ikke like ovenpå i dag. Jeg brukte mesteparten av skoledagen på å desperat prøve å ikke sovne og falle rett av stolen, og den samme følelsen dro jeg med meg hjem også. Jeg var rett og slett helt utslitt. Kroppen ville ikke spille på lag selv etter tre polarbrød med unaturlige mengder prim, en halv liter energidrikk og en solid dose avslapning hjemme i sofaen, og treningen var langt ifra å friste noe særlig. Men så vet jeg hvordan jeg blir når jeg ikke får trent. Da blir jeg både sur, gretten og irritert på en og samme tid, noe jeg fort lar gå utover alle andre som tilfeldigvis er rundt meg der og da. Og da viser jeg ingen nåde for å si det sånn. 

Jeg burde vel bare ha gått en tur og latt tankene svirre og kroppen roe seg ned etter lange, slitsomme uker med stress, skolearbeid og ett desperat forsøk på å opprettholde ett sosialt liv. Men så er det ikke så enkelt når det såvidt går an å lufte hunden uten å renne vekk. Regnet har høljet ned helt siden i ettermiddag, og det virker ikke som om det kommer til å gi seg med det første. 

 

 

Det er heldigvis ikke mange dagene før det er høstferie, og deilig er det. Vi har fortsatt ikke bestemt oss helt for hva vi skal finne på disse dagene med fri. Enten drar vi til Sverige en snartur, eller så blir vi hjemme. Det er enten eller. Vi har vært alt for sene til å bestille oss flybilletter og hotell til de andre stedene vi har snakket om å dra til, som Amsterdam, Edinburgh og Warszawa, så det blir ihvertfall ikke noen mer spennende tur på oss denne gangen. Men så er faktisk snarturer til Sverige noe av det beste jeg vet! Jeg er helt i drømmeland når jeg tusler rundt i matbutikkene med helt uvirkelig utvalg og priser (i motsetning vil hva vi har her i Norge), og pengene flyr avgårde før jeg rekker å tenke meg helt om. Så jeg håper inderlig at vi tar oss en liten shopping i Sverige!

Nå må jeg rett og slett få ladet litt opp til morgendagen. Selv om jeg har treningsfri blir det nemlig en rimelig stressende dag med mye på timeplanen, noe jeg ikke akkurat ser frem til. Sånne dager blir alltid litt ekstra krevende og slitsomme for min del. Men jeg skal nok komme meg gjennom! I morgen planlegger jeg også å dele gårsdagens treningsøkt med dere! Den var sykt bra, så forbered dere på sviende skuldre og triceps;)

Vi blogges!

 

 • Publisert: 03.10.2017             Klokka: 20:54            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 1

De beste lørdagene

30.09.2017, 21:44

Ny dag, nye muligheter og en ny treningsøkt. Sånn har de siste ukene (og egentlig månedene også), vært for meg, og i dag kjennes det faktisk underlig godt. Å bare stå opp og vite hvorfor man er her og hva som skal forgå senere på dagen, og at det en gjør har ett mål og en hensikt. At det ikke er forgjeves. Sånn følte jeg det av en eller annen grunn da jeg slo opp øynene i dag, og det var så deilig å ikke våkne til negative tanker, vondt i hodet og en trang til å sove i flere timer til. 

Dagen har egentlig fløyet av gårde helt siden jeg våknet i dag tidlig. Jeg  har gått min vante morgentur med mamma, tilbrakt en god stund i prøverommet på G-Max i en desperat jakt etter nye treningsklær, og hatt en solid økt med biceps, rygg og mage. Jeg var egentlig rimelig sliten da jeg først satte i gang med dagens økt, men etter en stund følte jeg energien komme og motivasjonen strømme på. 

 

 

Dagens biceps, rygg og mage!

 

Biceps & Rygg:

 

Seated Row

Biceps Curls på apparat

Seated Mid Row

Straight Arm Pull-Down

Biceps Curls med manualer

Laying TRX Row

 

Mage:

Flutter Kicks x 40

Double Leg Lifts x 15

Romanian Twist x 30

Spiderman Plank x 40

 

De siste timene har jeg bare slappet av, spist pizza og bakt en ny ladning med mine egne supermuffins! Det er alltid ett must for meg å ha disse tilgjengelige i fryseren, sånn at jeg bare kan tine en og spise som snacks eller dra med på skolen. De er bare såååå gode! 

 

 

Klikk HER for å se oppskriften på disse! Nå er det sofakos, kveldsmat og avslapning som står på programmet for resten av kvelden. I morgen skal jeg på Boligmessa som er her i Ålesund, kjøre en solid økt med rumpe og lår, og selvsagt spise søndagens vante fiskesuppe. Det kan ikke slå feil!

Vi blogges!

 • Publisert: 30.09.2017             Klokka: 21:44            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Hauger med mat

29.09.2017, 21:19

Jeg kunne ikke vært mer takknemlig for at denne uka omsider er over. De siste dagene har jeg hatt motivasjon på likhet med en sviske, sovet utrolig dårlig og stresset konstant med alt fra skole til trening, og til og med det faktum at jeg stresser. Det er bare en sånn evig rundgang. 

Akkurat nå trenger jeg bare en natt med god søvn, masse mat og en liten smule ro i sjela. Og litt motivasjon hadde jo ikke vært feil det heller. Spesielt de siste par dagene har jeg følt meg helt elendig i meg selv, hatt problemer med å sovne og ikke klart å slappe av uansett hva. Så er det jo den motivasjonen som jeg ikke skjønner hvor blir av. Jeg kan føle meg utrolig motivert og energisk på begynnelsen av dagen, men når det virkelig gjelder faller jeg helt sammen og vil helst legge meg ned med en energidrikk i den ene hånda og en diger sjokolade i den andre. 

Hadde det ikke vært for mangelen på motivasjon og det faktum at jeg kun har sovet seks timer til sammen de to siste dagene, hadde nok dagens trening gått helt prima. Men selv om jeg hadde lyst til å gi opp og dra hjem mange ganger underveis, kom jeg meg gjennom med god margin. Og kanskje enda bedre også. Til tross for at jeg var ufattelig sliten og lei klarte jeg å utfordre meg selv skikkelig på enkelte øvelser, og hadde i grunn en nokså effektiv økt. 

 

 

I dag kjørte jeg blant annet favorittene mine Hip Thrusts, Leg Press og Glute Cable Kick Backs, tillegg til ett utvalg andre øvelser med fokus på rumpe og baksiden av lårene. Mot slutten av økten var jeg til og med så lei av å anstrenge hodet mitt med nye øvelser, at jeg kjørte tre nye supersett på legg pressen, selv om jeg allerede hadde tilbragt nærmere en halvtime på den til å begynne med. Det apparatet har rett og slett vært min absolutte favoritt den siste tiden! 

 

 

I kveld har jeg store planer, nemlig å trøkke i meg ekstreme mengder mat. Jeg kjenner på kroppen at jeg den ikke har hatt noe godt av denne uka med alt for mye stress og litt for lite søvn, i tillegg til den ene dagen med treningsfri som jeg hoppet over. Jeg klarte rett og slett ikke å holde meg unna. Men selv om det har vært en krevende uke med mange utfordringer og lite energi, har jeg samlet sammen mange gode minner. Jeg har funnet en ny favoritt å slurke i meg etter trening, fått en pakke fra Women's Best i posten, spist verdens diggeste smoothie-skål, og vært på trening med venninner. 

Nå gjenstår det bare å strekke ut disse støle bena før jeg endelig kan slappe av for fullt. Da blir det sofakos, mengder på mengder med mat, og enda ett forsøk på å faktisk slappe litt av både i kropp og sjel.

Vi blogges!

 

 

 • Publisert: 29.09.2017             Klokka: 21:19            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 0

Den nye favoritten etter trening

25.09.2017, 21:04

Jeg pleier egentlig å elske mandager, men i dag fristet det lite å stå opp da vekkerklokka ringte halv sju. Jeg gned meg i øynene, trykket på slumre og ønsket desperat at tiden skulle skru seg tilbake til fredag ettermiddag, da jeg hadde en hel helg foran meg. For en hel helg er rett og slett ikke helt nok. Men jeg kom meg omsider opp av senga og fikk gjort meg klar til skolen, spist frokost og kommet meg ut av døra hjemme. 

Etter en nokså avslappende skoledag, var det biceps, rygg og mage som stod på programmet. Da jeg var ferdig med armer og rygg joina venninnen min, Mathilde, meg for å kjøre gjennom en solid dose mage og midje, noe som alltid er gøy! Jeg foretrekker egentlig å trene alene, men noen ganger er det godt å gjøre ting litt annerledes. Etter økta tuslet vi av gårde i det fine været, såklart med hver vår energidrikk i hånda! På treningssenteret jeg går på har de nemlig akkurat fått inn en ny energidrikk fra Nutramino, og siden jeg ELSKER de andre drikkene fra det merket kunne jeg nesten ikke vente med å teste denne! Og allerede etter første slurk var jeg hekta. Den var ganske lik Burn Zero på smak, (noe jeg fort kjente igjen siden jeg drakk det 24/7 før), men det var ett eller annet med den som ga det lille ekstra. Jeg er forelsket! 

 

Det er vel ikke akkurat noen hemmelighet at jeg elsker energidrikk. Det smaker godt, gir meg mer energi og er ett lite høydepunkt i den ellers så travle hverdagen min. Så jeg kommer ikke til å slutte med det første, hehe! Nå skal jeg ta en kjapp dusj, hive på meg koseklær og lage meg en solid porsjon kveldsmat, før jeg og mamma skal se mandagens episode av Outlander på Viaplay. Det er den beste måten å avslutte en vellykket mandag på;)

Vi blogges!

 

 • Publisert: 25.09.2017             Klokka: 21:04            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 1

Ikke ta sorgene på forskudd

23.09.2017, 19:23

Etter gårsdagens treningsøkt var jeg rimelig misfornøyd med meg selv. Misfornøyd med egen innsats, hvor lite motivasjon jeg har hatt den siste tiden, og hvordan jeg lar en enkelt tanke gå såpass mye inn på meg at jeg ikke makter å konsentrere meg om det jeg gjør der og da. Og da blir jeg rett og slett dritsur. Heldigvis klarte jeg å gjennomføre økten og ikke gi opp før jeg kunne gå derifra med hodet hevet og ett smil om munnen. Det krevde at jeg pepret meg selv med positive tanker og indre pep-talks, men jeg greide å ikke legge meg ned på gulvet i garderoben og sutre. Noe som har skjedd før. Forrige gang det skjedde kastet jeg faktisk telefonen i veggen også, så det er stor fremgang.

Selv om jeg ikke var så fornøyd med gårsdagen, våknet jeg i dag med utrolig sviende lår og rumpe. Det var helt sykt! Det var faktisk på det nivået hvor jeg måtte samle opp ekstra mye energi for å faktisk klare å reise meg opp av senga og tusle ut på badet, en følelse jeg ikke kan klage over. Det er faktisk noe av det beste jeg vet! Det å virkelig kjenne en treningsøkt dagen etterpå og vite at den har hatt noe for seg og gjort mer nytte enn hva man har trodd selv. Nå er det jo ikke sånn at det trenger å svi i musklene dagen derpå for at økten skal ha vært effektiv, langt derifra, men når det gjør det kan man liksom vite at man har gjort en god jobb! Så er det jo begrenset hvor dårlig økten min kan ha vært når jeg sto på som en gal i nesten to timer. Selv om jeg var misfornøyd med enkelte øvelser og irriterte meg over det, klarte jeg å ikke henge meg helt opp i det og gikk heller over på neste øvelse. Og jeg hadde en helt fantastisk runde på legg-pressen! Jeg hadde på så mye vekt som jeg vet at jeg greier, og kjørte fire sett med vanlige + tre supersett med vanlige kombinert og samlede ben. Da sved det skikkelig i både rumpe og hamstrings!

 

Nå har jeg akkurat kommet hjem fra trening, spist pizza og begynt å gjøre meg klar til å dra på besøk. I dag var det skuldre og triceps som stod på planen, to av favorittene mine, og det sved som bare pokker! Jeg pushet og pushet så langt jeg bare maktet, helt til armene føltes som gele og jeg ble nødt til å si meg fornøyd. Så nå forventer jeg en solid gangsperre i morgen tidlig!

Jeg håper du har hatt en strålende lørdag!

Vi blogges!

 

 

 • Publisert: 23.09.2017             Klokka: 19:23            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Disse øvelsene er ett must for overkroppen

21.09.2017, 21:28

I går delte jeg favorittøvelsene mine for rumpe og lår, men i dag skal jeg ha fokuset på noe litt annet. I det siste har jeg virkelig digget å trene overkroppen, uansett om det er armer, rygg, skuldre eller mage. Det er bare noe med den sviende, brennende følelsen man får når man virkelig tar i og pusher musklene ekstra langt, som gjør det til noe helt spesielt. Men så må jeg jo bare innrømme at det ikke er alle musklene jeg liker like godt å trene. Bicepsen synes jeg for eksempel at er rimelig kjedelig. Jeg digger å se den vokse og merke at jeg kan kan løfte tyngre på enkelte øvelser, men ellers er det ikke noen favoritt. Skuldre og triceps derimot, de er mine topp to! 

Om dere skroller lenger ned, kan dere lese litt om mine absolutte favoritter for de ulike musklene i overkroppen. Dette er jo selvsagt rimelig unøyaktig i forhold til virkeligheten, med tanke på at dette er muskelgrupper og ikke bare en enkelt muskel. Men disse øvelsene er rett og slett noen av favorittene mine for de ulike muskelgruppene, selv om jeg alltid kombinerer dem med andre øvelser. Disse burde dere teste!

 

 

Skuldre: Skulderpress og Reverse Fly har blitt mine to 'go-to' øvelser når jeg skal trene skuldre. Jeg pleier å begynne økta med Reverse Fly, en øvelse jeg gjør på samme apparat som en kan gjøre Pectoral Fly, bare at det liksom er omvendt bevegelse. Denne øvelsen tar utrolig godt i øvre del av ryggen og på baksiden av skuldrene, og jeg bare digger den! Skulderpress trenger vel ikke så mye forklaring. Men selv om det er en rimelig enkel øvelse som ikke krever så alt for mye tankekraft og konsentrasjon, svir den som bare fyttigrisen! 

 

Rygg: Jeg tror aldri at jeg har gjennomgått en hel økt med rygg uten å ta en eller annen form av roing. Vanlige Seated Rows, Lying Rows og Seated Mid Row er nok favorittene på akkurat det område, i tillegg til at de tar en god del på andre muskler i samme slengen! Alle gir bicepsen en solid utfordring, og spesielt Mid Rows er helt fantastisk for Latissimus Dorsi (Den Brede Ryggmuskelen).

 

Biceps: Det er få ting som er så digg som en skikkelig pump i bicepsen! Det er faktisk ikke lenge siden jeg begynte å virkelig gå inn for å trene bicepsen, men siden den gang har den seriøst fordoblet seg! Heldigvis er det en rimelig enkel muskel på trene, og de øvelsene jeg liker aller best er faktisk helt enkle Biceps Curls, og Hammer Curls. Så enkelt kan det gjøres!

 

Triceps: Når jeg vet at jeg har en økt med triceps foran meg, blir jeg alltid i skikkelig godt humør. Jeg vet ikke hvorfor, jeg bare elsker det noe helt vilt! For øyeblikket er faktisk tricepsen min mye større enn bicepsen, noe som ikke er så rart siden jeg trener den dobbelt så mye, hehe:D Men så er det jo sånn at man burde gjøre mer av det man liker, eller hva;) Uansett, favorittene mine for tricepsen er Dumbbell Pullovers og Lying Triceps Extensions. De liker jeg faktisk å gjøre som ett supersett (begge øvelsene like etter hverandre, uten pause).

 

Mage: Siden jeg gikk over fra cardio og hjemmetrening til vektløfting og treningssenter, har magetreningen min forandret seg helt. Nå trener jeg magen fra en til tre ganger i uka, alt ettersom hvordan det passer med andre økter. Jeg vier nemlig aldri en hel økt til magen, men setter heller av noen minutter på slutten av en økt med overkropp. Da liker jeg å sette sammen små intervaller med fire til fem ulike øvelser, for så å kjøre hele settet tre til fire ganger. Jeg er også helt hekta på Blogilates sin Intense Ab Mania video! Den får det virkelig til å svi!

 

 

Disse øvelsene er virkelig vert å teste ut! Gi dem en sjanse og si hva dere synes;)

Vi blogges!

 

 • Publisert: 21.09.2017             Klokka: 21:28            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 0

Disse rumpeøvelsene sverger jeg til!

20.09.2017, 21:15

Da jeg først gikk over fra hjemmetrening og cardio til treningssenter og styrketrening, skjønte jeg ingenting. Jeg turte ikke å gå ett steg unna tredemøllene, trodde at ingen treningsøkt var komplett uten HIIT eller løping, og så på vektene med skrekk i blikket. Jeg var helt forvirret. Det tok en stund før jeg faktisk våget meg bort fra avdelingen med tredemøller, sykler og romaskiner, og begynte å prøve meg frem med ulike apparater, manuelle vekter og styrkeøvelser. Men så fort jeg hadde prøvd var det ingen vei tilbake. Jeg var helt hekta.

Jeg har lært utrolig mye siden jeg begynte med vektløfting og styrketrening. Hvordan jeg bruker de ulike apparatene, hvordan jeg setter opp en treningsøkt og hvor mange repetisjoner og sett jeg skal ta av hver øvelse. Prøving og feiling har selvfølgelig vært en del av det hele, men med en solid porsjon tålmodighet og masse viljestyrke til å ikke gi opp uansett hva, har jeg kommet meg utrolig langt. 

Etter lite motivasjon og litt sykdom, føler jeg endelig at jeg begynner å komme meg inn i noen gode rutiner med treningsøktene mine. Jeg deler opp uka med ulike muskelgrupper, og selv om noen får mer oppmerksomhet enn andre, føler jeg at jeg har funnet en fin balanse. Men så er jeg jo blitt litt avhengig av å trene rumpa, lårene og leggene, så i dette innlegget tenkte jeg at jeg skulle dele mine favoritter for nettopp de musklene!

 

 

Rumpe: Eller Gluteus Maximus om jeg skal være ekstra fancy;) De fleste har nok ett lite ønske om å trene stjerten og gjøre den både større og sterkere, noe jeg må innrømme at jeg også gjør. Jeg trener rumpa tre ganger i uka med tunge vekter og isolasjonsøvelser, og jeg kombinerer ofte disse øktene med å trene fremsiden av lårene også. Favorittene mine som tar skikkelig godt på rumpa er Hip Thrust, en øvelse en kan gjøre på enkelte apparater eller med en vektstang, Leg Press og Cable Kick Backs

 

Bakside lår: Jeg vet ikke hvorfor, men Hamstringen er faktisk mine absolutte favorittmuskler! Jeg vet ikke om noen ting som er bedre her i livet enn å virkelig kjenne det svi i hamstringen, og selv om det ofte er ren tortur når det pågår, er det helt fantastisk etterpå! Favoritten min for å virkelig få det til å svi er (hold dere fast nå) Hamstring Curls

 

Fremside lår: Når jeg skal trene Quadricepsen er jeg alltid forberedt på ren tortur. Det går for det meste i Leg Extensions, min definisjon av ekte smerte, men for å virkelig få ut siste lille dråpe av styrke, liker jeg å avslutte det med en helt enkel 90°. Da lener jeg meg rett og slett inntil veggen med bena samlet i en rett vinkel, holder posisjonen i ett minutt og kjører fra tre til fem runder alt ettersom hvor sliten jeg er. Da har jeg problemer med å i det hele tatt komme meg hjem etterpå!

 

 

Det er så gøy å se og merke fremgang, noe jeg virkelig har gjort siden jeg begynte med vekttrening. Både tankegangen, styrken og selve kroppen min har endret seg helt, og det på en positiv måte! 

I løpet av uka kommer ett lite innlegg med favoritt øvelsene mine for overkroppen! Det er bare å holde øynene åpne;)

Hvilke øvelser liker du best når du trener bena?

Vi blogges!

 • Publisert: 20.09.2017             Klokka: 21:15            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Hvor blir den av?

18.09.2017, 21:31

De siste dagene har jeg virkelig ikke vært helt på topp. Jeg våkner om morgenen og har ikke lyst til noe som helst, verken å stå opp eller legge meg ned igjen, og ingenting frister. Skolen virker traumatisk og treningen gir meg ikke annet enn følelsen av å være mislykket. Ingen av tingene som vanligvis gir meg lykke, mestringsfølelse og energi i hverdagen, gir meg noen form for glede akkurat nå. Det har egentlig vært sånn i en god stund nå, sikkert helt siden skolestart, men jeg prøver desperat å skjule det både for meg selv og andre. Men av og til, sånn som nå, må jeg rett og slett så sluppet det litt ut.

Jeg lurer ofte på hva i alle dager som feiler meg nå om dagen, men innerst inne vet jeg at det bare er mangel på motivasjon. Jeg må bare tvinge meg selv til å gjøre den minste lille ting, for ellers ender jeg bare opp med å sitte hjemme og sippe. Så jeg drar meg selv både på skole og trening, skriver blogginnlegg daglig og prøver å opprettholde de tingene jeg vet at jeg elsker å gjøre når jeg ikke har det sånn som dette. Selv om jeg hater alt akkurat nå. Det ender fort med at jeg blir sliten, fortvilt og frustrert over hele situasjonen, noe som plutselig lurer frem angsten og tankene begynner å banke på. Så det kan begynne med at jeg er fortvilet over en treningsøkt som ikke gikk så bra, men på null komma niks kan jeg ligge og vræle på gulvet fordi håret mitt er skittent og neglen min brakk. Fortvilelsen tar bare over alt og etterlater meg som en angstfylt klump som verken vet opp eller ned her i verden.

Men jeg er ikke typen som gir opp. Jeg er ikke en av de som bare våkner om morgenen og ikke engang gidder å prøve å gjøre dagen god, selv om alt virker helt håpløst. Jeg vet ikke om det er en god kvalitet eller ikke, men sånn er jeg bare likevel. En av de tøffeste tingene å opprettholde den siste tiden har naturligvis vært treningen, noe som fort gjør meg rimelig nedfor. Treningen har vært livskraften og gleden i livet mitt i en god stund nå, og det at jeg ikke har motivasjon til å gjøre det akkurat nå, føles ikke så godt. Det er som om en viktig del av meg har blitt tatt bort og byttet ut med ett svart, uendelig tomrom inni meg. Men jeg vet innerst inne at dette bare er en periode. Så selv om jeg egentlig har lyst til å ta en pause fra både blogg og trening, vet jeg at det hadde vært en tabbe. Det hadde satt meg flere skritt tilbake innen jeg omsider kommer meg tilbake på bena igjen, og da hadde jeg fått mye å ta igjen. Dessuten tror jeg at denne perioden går fortere over om jeg fortsetter å stå på og ikke gir opp. Så det blir fortsatt daglige oppdateringer på bloggen, jeg skal begynne å legge ut mer på Instagram og treningen fortsetter som normalt. Jeg har tatt ett steg tilbake meg YouTube for øyeblikket, men jeg har satt en dato hvor jeg skal komme tilbake igjen som aldri før!

 

Litt nye treningsklær får alltid humøret opp. Denne tightsen kjøpte jeg på H&M for en liten stund siden, og jeg har ikke tatt den av siden! Den er HELT fantastisk!

 

↑ Jeg har bestemt meg for å bli flinkere til å legge ut ting på Instagram brukeren min, Tereseh0ff, nå fremover. Så da blir det masse bilder og Boomeranger! ↑

 

Jeg håper dere har hatt en nydelig start på uken!

Vi blogges!

 • Publisert: 18.09.2017             Klokka: 21:31            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 0

Det er jo bare merkelig

15.09.2017, 20:54

De siste to dagene har jeg rett og slett følt meg syk. Jeg har våknet om morgenen med vondt i hodet, sår hals og energi på likhet med ett dødt insekt. Og sånn var det altså i dag også. Jeg hadde ett strekt håp om at formen og energien skulle komme snikende tilbake etter noen timer på skolen, litt frisk luft og en solid lunsj akkurat som i går, men den gang ei. Så det endte til slutt med at jeg måtte gi opp og tusle hjem fra skolen en time før tiden, noe som alltid føles som ett lite nederlag.

Etter en solid lunsj, en stor energidrikk og litt avslapning hjemme i sofaen bestemte jeg meg for å dra på trening. Jeg hadde egentlig kommet til den beslutningen allerede flere timer i forveien, men etter å ha kjent litt ekstra på at formen ikke var på topp begynte jeg å tvile litt. Jeg burde vel egentlig ha tatt det litt med ro og latt kroppen min få kommet seg opp på topp igjen, men sånn er jeg vel bare ikke. Det skal ekstremt mye til for at jeg skal bestemme meg for å droppe en treningsøkt, og jeg må mer eller mindre ligge i graven for å gi inn så lett. 

Selv om jeg ikke følte meg helt på topp under dagens økt, klarte jeg å gi mer enn hva jeg trodde jeg hadde på lager. Sånn var det under gårsdagens økt også, og jeg ble like sjokkert da. Det er jo bare helt merkelig at jeg får bedre og mer effektive økter når jeg er litt småsyk, er det ikke?

 

Dagens antrekk bestod av den nye favoritt tightsen min fra H&M, kombinert med en utrolig fin topp fra Kari Traa. I LOVE IT!

 

 

Etter en utrolig god (og ekstremt sviende) økt med rumpe og lår, ble dagen helt komplett da jeg omsider fikk pakken min fra Women's Best i posten. Jeg har nemlig bestilt litt av hvert fra dem den siste tiden, og i dag fikk jeg en av to leveranser sendt hjem til meg. I den lå en stor boks fylt med det beste proteinpulveret jeg vet om, sammen med en pakke 'protein bites' som jeg har hatt utrolig lyst til å smake. Det er dette proteinpulveret jeg bruker når jeg lager proteinmuffinsene mine, så nå kan jeg endelig begynne å bake igjen! Skjekk ut oppskriften min HER!

Nå er det snart på tide å smake på disse proteinbitene for første gang! Det gleder jeg meg til!

God helg folkens!

 

 

 • Publisert: 15.09.2017             Klokka: 20:54            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 0

Våte sko og sviende skuldre

14.09.2017, 21:15

Da jeg våknet i dag hadde jeg mest lyst til å slå av alarmen, dra dyna over hodet og drite i alt. Hodet verket, det sved i halsen og energien min kunne sammenlignes med ett glass brus som har stått ute på kjøkkenbenken hele natten. Helt dau. Det første som falt meg inn var naturligvis hvordan i alle dager jeg skulle klare å gjennomføre dagens treningsøkt, ettersom jeg hadde treningsfri i går. Jeg vet jo at to dager på rad uten trening ikke egentlig gjør noe utslag noen vei, men i går brukte jeg faktisk mesteparten av dagen på å se for meg dagens treningsøkt i hodet mitt, så man kan jo trygt si at jeg gledet meg til å omsider få trene igjen. 

Klokken begynte å bli godt over tolv før jeg omsider begynte å kjenne energien komme sigende tilbake. Da hadde hele skolen kommet seg ut på årets 'skolejogg' i drittværet, og allerede etter en drøy kilometer kunne jeg høre vannet skvulpe inni skoene mine. Der og da angret jeg mildt sagt på at jeg hadde latt støvlene og regnjakka ligge hjemme. Men til tross for våte føtter, kalde tære og sur vind i ansiktet, var noen timer ute i frisk natur sammen med venninnene mine det eneste jeg trengte. Så da jeg kom hjem igjen, fikk skiftet til tørre klær og slukt i meg en solid haug med mat, dro jeg og mamma av gårde på trening. 

 

 

I dag var det skuldre og triceps, favorittene mine, som stod på programmet, og det gikk virkelig unna! Armene mine skalv noe sinnsykt allerede etter øvelse nummer to, og jeg var helt utkjørt da jeg omsider kunne si meg ferdig. 

Jeg har allerede begynt å drømme meg tilbake til gårsdagens lunsjdate på BÆRA, en utrolig bra smoothie- og juicebar her i Ålesund. Der unnet jeg og bestevenninnene mine oss hver vår smoothie-skål med solide mengder topping, deriblant kokos, granola, kakao nibs og banan, og det er like komisk hver gang. Ikke det med toppingen, men hvordan alle tre drar frem telefonen så snart vi får servert godsakene. Da er det ikke måte på hvor mange bilder, selfier og Boomerang'er på Instagram vi skal ta av de stakkars skålene!

 

Før og etter fotoshooten av den rosa smoothie-skålen min. Jeg takler rett og slett ikke å bare la all den digge toppingen ligge og skinne på toppen, for hva med all smoothien som ligger under da? Skal den gå glipp av alle godsakene? Så jeg blander rett og slett både granola, kokos, banan og kakaonibs inn i smoothien, noe som ikke ser fullt like appetittelig ut;)

 

Jeg kan ikke få sagt hvor godt det skal bli med helg i morgen! Det har vært en veldig krevende uke, og jeg gleder meg skikkelig til å få mer tid til trening og å virkelig tenke på meg selv. Men først må jeg gjennom enda en skoledag...

Vi blogges!

 

 • Publisert: 14.09.2017             Klokka: 21:15            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Ikke en dag uten trening

13.09.2017, 21:17

De siste ukene har jeg nesten ikke gått en dag uten trening. Med skole, lekser og mer stress en vanlig blir treningen bare mer og mer viktig for meg og hverdagen min, og på ett tidspunkt ble jeg bare så vant til å trene daglig at jeg glemte helt av at kroppen min trenger hvile av og til. Ett av målene mine for tiden fremover har vært å ha minst en treningsfri dag i uka, noe som har gått litt i vasken de siste par ukene. Jeg har på en måte kjent på meg at kroppen min trenger en liten pause, men jeg har vært så oppi det at jeg ikke har klart å tenke helt klart. Men siden det å gi kroppen hvile er minst like viktig som å faktisk trene og løfte vekter, er jeg pent nødt til å pushe meg selv litt og droppe treningen en gang i blant. 

Så i dag, etter nesten to uker med trening non-stop, bestemte jeg meg for å la kroppen hvile litt. Så istedenfor å tilbringe tiden etter skolen og før middag på treningssenteret blant vekter, apparater og ekstreme mengder svette, dro jeg og de to bestevenninnene mine på lunsjdate! Vi tuslet rett fra skolen opp til en liten smoothie- og juicebar som heter BÆRA, hvor vi kjøpte hver vår smoothie-skål med mengder topping! Etter det gikk vi bare litt rundt og pratet om alt mellom himmel og jord, før vi dro innom H&M for å prøve årets potensielle halloweenkostymer. Hehe, for noen dager siden kom jeg nemlig over århundrets søteste drakter på barneavdelingen, med en innebygd enhjørning rundt magen! Det måtte bare testes! Så vi dro de med oss bort på prøverommet, vel vitende om at risikoen for at de var alt for små var faretruende. Men vi prøvde likevel, og det er seriøst det morsomste jeg har vært med på på lenge! Det var allerede rimelig vanskelig å få de små draktene beregnet for seksåringer over den unormalt brede brystkassen, men utfordringen kom da vi skulle få de av igjen. Vi dro og slet vel og lenge før alle tre omsider fikk de lyserosa kostymene over hodet igjen, og da krevdes det ekstreme mengder teamwork! 

 

Dagens smoothie-skål på BÆRA ble en 'Rosa Skål' topped med ekstra mye kokos, granola, kakao nibs og banan. YUMMY!

 

I morgen er det tilbake til treningen med en solid økt med skuldre og triceps. Det å ha treningsfrie dager er ikke bare viktig for å gi kroppen hvile og å komme seg tilbake på topp igjen, det er også viktig for å holde bena på bakken og å opprettholde motivasjonen. Og motivasjon er noe jeg ofte sliter med. Det er nok både fordi jeg fort forventer alt for mye av meg selv og blir skuffet når jeg ikke får til ting akkurat sånn som jeg vil, og fordi jeg har en tendens til å tvile på meg selv. Det har jeg blant annet kjent litt på de siste dagene, så jeg tror at disse dagene med mindre forventninger og mer avslapning er viktig for meg.

Nå er det på tide med en solid kveldsmat! 

Vi blogges!

 • Publisert: 13.09.2017             Klokka: 21:17            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Jeg kom meg nesten ikke levende hjem

10.09.2017, 20:37

Jeg er faktisk litt imponert over at jeg i det hele tatt kom meg hjem fra trening i dag. Etter å ha kjent på slitenheten som har samlet seg opp inni meg den siste uken, forventet jeg en nokså dårlig økt med rumpe og lår. Men der tok jeg jaggu meg feil! Selv om jeg kom frem til treningssenteret med vondt i hodet, lite energi og mest lyst til å sette meg rett ned i massasjestolen med en stor proteinbar i den ene hånden og energidrikk i den andre, var motivasjonen sjokkerende nok på plass. Og det har den ikke pleid å være den siste tiden. I det siste har faktisk motivasjonen vært det største problemet mitt, uansett om det har gjeldt skole, blogg, trening eller YouTube. Alt har liksom bare vært ett digert svart hull av meningsløshet og tvil på meg selv og livet. Men i dag kom jeg på trening med en klar plan i hodet, fast bestemt på at jeg skulle komme meg gjennom uansett hva!

I dag satt jeg sammen økten min på en litt annerledes måte. Jeg må ærlig innrømme at jeg var litt i tvil på om det i det hele tatt kom til å fungere, men med tanke på at jeg hadde problemer med å komme meg ned trappa senere, var det ingen grunn til bekymring. Jeg startet som vanlig økten med aktivering av setemusklene (Gluteus Maximus), noe jeg alltid gjør viss jeg skal ha fokus på rumpa og baksiden av lårene, før jeg gikk over på selve øvelsene. Da begynte jeg med en rekke øvelser som har fokus på rumpe og baksiden av lårene (gluteus og hamstrings), før jeg gikk over på fremsiden av lårene. Jeg var rett og slett helt dau etter siste øvelse! 

 

 

Booty Burning Workout

 

Aktivering m/ Booty Builders strikk:

1. Glute Bridge på Bosu ball 

2. Donkey Kicks

3. Sideliggende beinløft

4. Kick Backs med kabel

 

Gluteus + Hamstrings:

1. Hip Thrust

2. Leg Press

3. Hamstring Curl

4. Cable Kick Backs

5. Deadlift

 

Quadriceps:

1. Leg Extensions

2. Cable Walk Backs

3. 90°

 

 

Disse bildene tok jeg i går, men jeg bare MÅ nevne denne tightsen en gang til. Tidligere denne uken kjøpte jeg meg nemlig to nye treningstightser på H&M, og denne her har jeg forelsket meg helt i! Den sitter perfekt i livet, har skikkelig deilig og mykt stoff, og fremhever stjerten rimelig bra spør du meg;) Dessuten har den SÅÅÅ søte detaljer nede på leggen! Det er ikke så lett å se på disse bildene, men litt lenger nede er det ett område med gjennomsiktig 'mesh', noe som gir den ellers så enkle tightsen det lille ekstra! Ta en nærmere kikk på den HER!

Nå skal jeg bare nyte resten av kvelden! Jeg håper dere har hatt en strålende søndag!

Vi blogges!

 • Publisert: 10.09.2017             Klokka: 20:37            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 0

Vil bare sitte hjemme og spise

09.09.2017, 20:42

De siste dagene har vært skikkelig opp og ned. I det ene sekundet sprudler jeg av glede, entusiasme og motivasjon, men i det neste kommer jeg meg såvidt opp av sofaen uten å falle sammen i gråt. Jeg har rett og slett så mange følelser inni meg for tiden, og det er ikke så lett å holde dem inne døgnet rundt. Noen ganger må jeg bare få sluppet ut sinnet, frustrasjonen og sorgen som har bebodd seg inni meg. Jeg overdrev forresten litt med det der "sprudler av glede", for det har jeg ikke gjort på flere uker. For å være helt ærlig har jeg egentlig ikke hatt det så bra i det siste. Jeg føler at den gode gamle depresjonen begynner å snike seg innpå meg igjen, og jeg har ikke lyst til å gjøre noen ting. Alt er liksom bare jevnt dritt, uansett om det er YouTube, skriving , trening eller lesing, ting jeg vet at jeg innerst inne liker bedre enn noe annet. Jeg har rett og slett mistet all glede og entusiasme ovenfor det, og vil helst bare sitte hjemme og spise. 

Jeg håper desperat at det bare er en periode. At jeg snart får tilbake livsglede og motivasjon til å gjøre det jeg faktisk liker å drive med. Jeg har bestemt meg for å ta en liten pause fra YouTube til den tiden kommer, rett og slett fordi det ikke har gitt meg annet enn stress og angst i det siste. Jeg vet jo at jeg elsker YouTube av hele mitt hjerte, men jeg tror at en liten pause trengst for at jeg skal finne tilbake til den gleden jeg har pleid å ha for det. Bloggen holder jeg fortsatt oppe og går. Det tror jeg faktisk at jeg alltid kommer til å gjøre uansett hvor tøffe tidene blir, og forrige gang jeg skulle ta en "pause", ga jeg opp etter tre dager. Bloggen betyr bare så alt for mye for meg. Det er her jeg kan sleppe ut alle tankene og følelsene mine uten å føle meg som en byrde for de som blir nødt til å høre, og det er her jeg kan utvikle det eneste jeg vet at jeg faktisk er flink til, nemlig å skrive. 

Etter mye tenking og grubling kom jeg meg omsider på trening i dag. Den siste uka har jeg trent non-stop og hoppet over fridagen min, noe jeg vet at ikke er så bra. Jeg er ikke sliten eller noe, men jeg vet at jeg trenger den ene fridagen min. Så i dag var det store spørsmålet om jeg skulle ta igjen fridagen, eller kjøre på som vanlig. Det endte med sistnevnte. Jeg får rett og slett ikke dagene mine til å gå rundt uten treningen, og det er selv om den ikke har vært helt på topp i det siste. Jeg har vært mye sliten, trist og lei, noe som går veldig utover hvor gode og effektive øktene mine ender opp med å bli. Så jeg tenkte vel at en fridag i dag kunne ha positiv virkning på resten av ukas treningsøkter, men den teorien fikk jeg ikke testet ut. Jeg og en venninne hadde egentlig planlagt å trene sammen i dag, men siden hun måtte passe lillesøsteren sin ble jeg nødt til å improvisere og prøve å få til en god og effektiv treningsøkt for en gangs skyld. Og det gikk faktisk veldig bra til tross for en veldig tøff og slitsom start på dagen! Jeg kjørte en solid dose skuldre og triceps, min absolutte favoritt kombo, etterfulgt av en liten økt med mage. Dagens økt så sånn her ut  ↓

 

Dagens skuldre & triceps

 

Superset: Fly + Reverse Fly // 15x4 + 15x4

Straight arm pull-down // 15x6

Shoulder press // 15x6

 

Superset: Upright row + Bent over row // 15x4 + 15x4

Superset: Dumbbell pullover + Lying triceps extensions // 20x4 + 15x4

Dumbbell overhead triceps extensions // 15x5

 

 

Blogilates Intense Ab Mania video: HER!

 

Jeg håper virkelig at det blir en fin dag i morgen. Etter en rimelig krevende uke med mye tanker og stress, kjenner jeg virkelig på at både kroppen og hodet trenger litt positivitet og gode opplevelser. Jeg har blant annet planer om å ta en tur innom loppemarkedet som er her i Ålesund for øyeblikket, smadre rumpa og lårene mine med en real leg-day, og kanskje få tatt litt bilder. Selv om jeg egentlig ikke har lyst til å gjøre noe annet enn å bare sitte hjemme og spise for øyeblikket, kan jeg ikke gjøre annet enn å holde hodet hevet og vente til det går over. Og i mellomtiden får jeg bare kjøre på med de tingene jeg vet at jeg elsker innerst inne!

Jeg håper dere får en nydelig og avslappende lørdagskveld! 

Vi blogges!

 

 

 

 • Publisert: 09.09.2017             Klokka: 20:42            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 0

Den beste treningstightsen NOENSINNE!

07.09.2017, 21:17

Jeg har faktisk aldri vært så fornøyd med en treningstights før. Enten er de for trange på leggen, for vide rundt magen eller slaskete på stumpen. Noe er alltids galt med treningstightser som er å finne rundt omkring, og det har alltid irritert meg ekstremt mye siden det er det plagget jeg bruker 24/7. Men nå har det faktisk snudd. Jeg har såklart noen få tightser som sitter godt både rundt leggene, på magen og ikke siger på rumpa, som jeg liker veldig godt og strekker meg etter dag etter dag, men i lengden er det litt kjipt å kun ha tre ulike tightser å variere mellom, og det spesielt når jeg trener mer eller mindre hver dag. Så, i går da jeg var en snartur innom H&M, skjedde det umulige. Jeg fant flere ulike tightser som jeg falt pladask for med en gang og dro med meg til prøverommet. Sjokkerende nok likte jeg alle jeg hadde funnet, men det var to stykker som virkelig falt i smak. 

Under dagens treningsøkt bestemte jeg mer for å innvie en av de nye tightsene. Jeg kjøpte en spraglete lilla og en svart med unike detaljer på leggene, og det var den svarte jeg ville teste in action i dag. Og fysøren så fornøyd jeg er! Den sitter som ett skudd, er veldig flatterende og er utrolig deilig å ha på. 

 

 

Jeg er fortsatt sjokkert over hvordan noe fra H&M kan være så fint og behagelig. Etter en treningsøkt har jeg forelsket meg helt i denne tightsen, både fordi den er rimelig flatterende, er ekstremt behagelig og er veldig enkel, samtidig som den har det lille ekstra. Dessuten kostet den bare 250! Du kan ta en nærmere kikk på den HER!

I morgen står det ingenting på programmet, noe som er merkelig deilig å tenke på. De siste dagene har vært utrolig hektiske med lite tid til å sette seg ned og slappe av hjemme. Og når jeg først har hatt muligheten til å ta tid til meg selv og slappe litt av, fyker tankene løpsk rundt i hodet mitt og gjør meg både fortvilt, sliten og umotivert. Men nå er det omsider snart helg, og da skal jeg prøve å prioritere meg selv litt mer! 

Nå er det på tide med en solid kvelds! I dag blir det en stor skål med puffet havre og Skyr Proteindrikk, i tillegg til noen riskaker toppet meg prim, sjokoladepålegg og peanøttsmør. YUMMY!

Vi blogges!

 

 • Publisert: 07.09.2017             Klokka: 21:17            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 0

Det som har forandret selvbildet mitt

06.09.2017, 21:01

Det er nok få som kan si seg fornøyd med kroppen sin. Enten er den for stor eller for liten, for rund eller for flat, for høy eller lav. Det er alltid noe en kan pirke på og overbevise seg selv om at kunne vært bedre eller annerledes. Tro meg, det er få ting jeg kjenner meg bedre igjen i enn det, men med tid og stunder har jeg klart å forbedre selvbildet mitt og lært at selv det jeg ikke er fornøyd med, er mer enn bra nok. Tankene mine er langt ifra perfekt. Det går ikke en dag uten at jeg ser meg selv i speilet og føler en trang til å endre på noe, men på ett eller annet vis har treningen endret noe. Joda, jeg sier jo hele tiden at trening burde få en til å føle seg bra og indre ro og blablabla, men det er noe spesielt med å se og føle endringene på kroppen. Å slå nye rekorder, nå egne mål og se musklene vokse. 

Siden jeg satte fart på "prosjekt pålegging", kuttet ned på cardio og prioriterte vektløfting fremfor HIIT og hjemmetrening, har kroppen min forandret seg totalt. Magemusklene mine er ikke like synlige, rumpa mi har voks seg dobbelt så stor og armene mine er ikke lenger små pipestilker. Noen av disse endringene gir meg ekstreme mengder motivasjon og gjør at jeg føler meg skikkelig vellykket, mens andre gir meg en liten klump i magen. Men sannheten er at jeg er sunnere enn jeg noensinne har vært. De negative tankene om mat er nesten borte, jeg spiser det som er nødvendig for å klare å opprettholde livsstilen jeg har nå (og mye mer enn det også), og tankegangen min har rett og slett forandret seg helt. 

 

For noen måneder siden hadde disse bildene skremt livskiten ut av meg. Da hadde jeg funnet uendelige småting å pirke på og sett på meg selv med avsky og skam. Men nå, etter fire måneder med strev og slit, har jeg forandret måten jeg ser på meg selv og verden totalt. 

 

 

Nå er jeg snart ferdig med en rimelig slitsom uke på jobb, og jeg kan ikke annet enn å innrømme at jeg er ganske utslitt. Det er helt annerledes å suse rundt på jobb, bære og løfte, rydde og styre dagen lang, enn å sitte på skolen med blyanten i hånda og en bok foran seg. Og det kjenner jeg virkelig på kroppen. Men på mandag er det tilbake til den vanlige hverdagen igjen, med skole, lekser og den gode gamle irritasjonen over hvor lite tid jeg egentlig har hver dag. 

Nå har jeg allerede begynt å fantasere om hva jeg skal snaske i meg til kvelds. Nei, nå lyver jeg skikkelig her. Jeg har fantasert om det helt siden lunsj;)

Vi blogges!

 • Publisert: 06.09.2017             Klokka: 21:01            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 0

Jeg måtte gi opp

05.09.2017, 20:26

Dagens trening gikk ikke akkurat så bra. Etter to lange dager med jobb istedenfor skole og litt for mange tanker som har surret rundt i hodet, er jeg helt utslitt og vil helst legge meg til å sove så fort jeg kommer inn døra hjemme. Men som alle andre dager ignorerte jeg slitenheten og trangen til å slappe litt av i dag også. Så etter en liten pust i bakken da jeg kom hjem fra jobb, litt mat og en energidrikk, tuslet jeg av gårde til enda en treningsøkt. Som vanlig. Den siste tiden har det gått veldig opp og ned med treningsøktene mine, så en dag er aldri lik den neste og den etter der. Noen dager har jeg ekstreme mengder energi, mye motivasjon og elsker rett og slett å trene, mens andre dager vil jeg helst gå hjem og spise. Egentlig var det vel sistnevnte jeg burde ha gått for i dag. Jeg følte meg utrolig sliten, slapp og umotivert da jeg kom hjem etter en rekke slitsomme timer på jobb, og innerst inne kjente jeg på trangen til å bare legge seg rett ned og slappe skikkelig godt av. Men jeg trosset trangen og kom meg av gårde på en treningsøkt jeg egentlig ikke var så lysten på. 

I begynnelsen tenkte jeg at jeg kom til å gli gjennom uten for mye problemer, men etter en liten stund falt jeg helt sammen. Plutselig klarte jeg ikke å anstrenge meg selv og musklene mine nok til å gjennomføre så mye som noen få knebøy, og kroppen min ville rett og slett ikke samarbeide lenger. Så jeg bestemte meg for å lytte til kroppen min og gjøre det den ba om. Jeg ga opp. Men selv om det føles veldig som å gi opp og at jeg liksom har "tapt", vet jeg innerst inne at det ikke er tilfelle. Alle og enhver må lære seg å lytte til det kroppen trenger og ber om, selv om det noen ganger føles litt dritt. Da prøver jeg heller å tenke at jeg kan ta det igjen en annen dag, og at jeg da har mye mer energi og motivasjon til å gjøre det mye bedre! 

 

Favoritt antrekket mitt på trening for øyeblikket er dette her! Det er rett og slett Nike fra topp til tå, med en lilla Nike Dri-Fit topp, og en grå spraglete Nike Pro tights. I LOVE IT!

 

Nå sitter jeg allerede og fantaserer om dagens kveldsmat. Og det rett etter en solid middag. Når jeg er sliten blir jeg rett og slett ekstra matsyk og tenker seriøst på mat døgnet rundt (vel, jeg gjør vel egentlig det uansett tilstand). Så de siste timene har jeg gått og småspist haugevis av norske plommer, og selv om magen min er helt full av bønnegryte og plommer, klarer jeg nesten ikke å vente til det er på tide med neste måltid;) I morgen har jeg faktisk planer om å filme en ny "what I eat in a day" video! Mens dere venter på at den skal bli lagt ut på kanalen min, kan dere gjerne ta en kikk på de andre videoene mine og abonnere! Det kan gjøres HER!

Vi blogges!

 

 

 • Publisert: 05.09.2017             Klokka: 20:26            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

De beste dagene starter ofte dårlig

03.09.2017, 21:29

Jeg tror at jeg begynner å like søndager. Nå som hverdagen har startet på nytt for fullt igjen, merker jeg at helgene er en skikkelig lettelse. Og selv søndagene begynner å virke utrolig deilig og avslappende, noe jeg merker godt siden jeg har hatet søndager mer enn noe annet i en god stund. Det er alltid så lite å finne på, ingen er ute og butikkene er stengt. Men endelig begynner jeg, som alle andre, å finne roen i det. Å ha en dag uten så mange mennesker og inntrykk i hver en retning, mindre stress og ingenting en må gjøre. 

Selv om dagen i dag startet litt dårlig, har den bygget seg opp til å bli helt fantastisk. Det hele begynte med en solid dose uenigheter og suring her hjemme, men etter hele gjengen kom seg ut av huset ble alt mye bedre. Vi kjørte ett lite stykke til ett sted på Giske her i Ålesund hvor en gammel hule som heter Sjonghellaren ligger. Det er en eldgammel hule som ble brukt av mennesker for mer enn 2000 år siden, og der er blitt funnet både skjellet fra mennesker og gamle våpen de brukte for mange tusen år siden. Jeg er faktisk en liten historienerd innerst inne, så ting som dette gjør meg merkelig glad. Og så var det bare noe med hele turen. Vi snakket sammen som en ordentlig familie, diskuterte og irriterte oss over småting sammen. Som hvor irriterte vi ble av å se at hele hulen var tagget ned av respektløse drittunger som absolutt var nødt til å skrive ned navnet sitt med jævli stygg håndskrift. Skal man først tagge burde man gjøre det bedre enn som så. Tidligere kunne man se helleristninger fra tusenvis av år siden på veggene, men nå er det bare tagging så langt øye kan se. 

Torstein skulle bare ha tatt seg en bolle og gått derifra med en gang...

 

Etter en solid lunsj og litt avslapning hjemme, tuslet jeg som vanlig av gårde til treningssenteret. Og fy søren, den økten var god! I dag var det 'leg-day' som stod på programmet, og allerede etter første øvelse sved det i både rumpe og lår. Så jeg fikk en utrolig effektiv økt som sved utrolig mye, og resulterte i at jeg måtte vagle som en kylling hjem igjen. Det er så utrolig deilig å ha noen ekstra gode, effektive økter innimellom, og det gjør meg så utrolig glad! 

Etter en lang og slitsom dag med både gåturer i fineværet og en skikkelig tung, krevende og svett treningsøkt, kjenner jeg at det trengst mye mat i kveld. Jeg slukte i meg en solid porsjon med pappas faste søndagsfiskesuppe like etter jeg kom hjem etter trening, men nå, noen timer senere, kjenner jeg at sulten begynner å snike seg innpå igjen. Så nå skal jeg rett og slett bare nyte resten av kvelden med masse mat og en film på Netflix. I morgen skal jeg faktisk på jobb på Søstrene Grene, så jeg må lade opp til det!

Vi blogges!

 • Publisert: 03.09.2017             Klokka: 21:29            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 1

Disse øvelsene får magemusklene til å sprette frem!

28.08.2017, 20:57

Jeg vet ikke hva det er med meg og mandager, men av en eller annen grunn elsker jeg dem. Om det er fordi jeg generelt bare liker å starte en ny uke på blanke ark med ny motivasjon og energi, eller om det er fordi jeg er så glad for at søndagen er over, vet jeg ikke. Det kan være en solid kombo også. For hatet mitt ovenfor søndager er rett og slett ikke mulig å skjule, og når jeg våkner mandags morgen og innser at jeg kom meg helskinnet gjennom enda en søndag, vel, da er lykken min upåklagelig. 

Så i dag startet jeg uken med ny motivasjon, inspirasjon og glede. Og selvsagt en ny treningsøkt. Etter en skikkelig sviende og smertefull økt med rumpe og lår i går (seriøst, jeg holdt på å begynne å grine fordi det sved sånn i beina!), våknet jeg i dag tidlig med ganske stive og støle ben. Da er det alltid godt å ha planlagt en økt med biceps og rygg for dagen. Da sitter jeg nemlig for det meste i ro på ulike apparater, eller står strakt rett opp og ned med ulike kabler og manualer. Men i dag var ikke en god gammeldags økt med biceps og rygg helt nok for meg, så jeg kjørte på med noen sett mageøvelser etterpå! Jeg kuttet bare ned på litt av de andre øvelsene jeg hadde planlagt sånn at jeg skulle få tid til alt før middag, og satt opp en liten rutine med ulike mageøvelser. Og det skal jeg si at sved! 

 

 

Abs on FIRE!

 

Oblique Dips x 40

 

Double Leg Lifts x 20

 

Romanian Twist x 40

 

Superman Plank x 30

 

Mountain Climber / Twisted Mountain Climber (superset) x 30 + 30

 

X 3

 

Jeg må ærlig innrømme at jeg har trent magen ganske lite i det siste. Før jeg begynte med "prosjekt pålegging" var jeg helt besatt av magen min og hadde fæle komplekser ovenfor den, så jeg trente ulike mageøvelser flere timer mange ganger i uka. For jeg trodde jo at det kom til å gjøre alt bedre. Men det gjorde det altså ikke, og da jeg begynte å legge på meg og trene på treningssenter og bygge muskler, innså jeg hvor tåpelig hele greia med magen var. Man trenger faktisk ikke magemuskler for å være lykkelig! Men selv om jeg er sterkere enn noensinne og musklene mine vokser non-stop, har jeg ikke like synlige abs som før. Det er lett å tenke at det er fordi jeg har trent magen mindre, noe som sikkert en litt av grunnen, men det er faktisk også mye fordi jeg har lagt på meg støtt og stadig de siste tre månedene. Akkurat hvorfor vet jeg ikke, men til og med psykologen min advarte meg om at jeg kom til å få litt "ekstra" på magen til å begynne med. Så magemusklene mine har rett og slett blitt dekket litt til. 

Men nå som kroppen min omsider begynner å vende seg til all maten, vekttreningen og de ekstra kiloene, ser jeg at de gode gamle magemusklene begynner å poppe frem igjen. Og jeg kan rett og slett ikke noe for at jeg blir ganske glad av det. Så i tiden fremover vil jeg prøve å trene magen liiitt oftere enn jeg har gjort de siste månedene, både for å få musklene til å vises enda mer, og for å styrke midjen min! Da foretrekker jeg å enten sette sammen ett lite program sånn som idag, med noen få ulike øvelser like etter hverandre og ta hele settet to til fire ganger, eller finne en video på YouTube. Jeg har en absolutt favoritt når det gjelder sistnevnte, og det er Blogilates sin Intense Abs Mania rutine! Den svir som bare pokker! 

Nå sitter jeg her hjemme og funderer kraftig på hva jeg skal gnafse i meg til kvelds. Det får tiden vise!

Vi blogges!

 

 • Publisert: 28.08.2017             Klokka: 20:57            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 1

Snart kan lykken skinne gjennom

24.08.2017, 21:22

Det er merkelig hvordan humøret kan snu. Så tidlig som i morges gikk jeg rund med en diger klump i magen, gråt i halsen og klarte ikke å se bort ifra alt det negative som skjer rundt omkring. Det har rett og slett vært sånn i en stund nå. Jeg våkner om morgenen og har vanskelig for å se for meg hvordan ting kan ordne seg og bli bra igjen, uten å bli helt nedkjørt av knusende tanker. Tanker om venner, trening, mat og kropp. Hva som er riktig for meg, og hva som ikke er det. Men i motsetning til de fleste andre dager, føltes alt mye bedre i dag etter noen få timer på skolen. Jeg gikk fra å ha lyst til å sette meg på do og grine, til å ville danse på bordet, sånn helt ut av det blå. 

Alt ble bare bedre etter trening. Jeg hadde en helt super økt med biceps, skuldre og rygg, noe som fikk humøret mitt helt opp i skyene. Helt fra første sekund kjente jeg bare på hele kroppen at jeg hadde både energi, motivasjon og overskudd til å gi ALT, og det bare føltes så riktig. Meg på trening som løftet vekter og svettet som en gris. For første gang på lenge kjente jeg den treningsgleden jeg har savnet så inderlig, og helt plutselig var alt bra igjen. Så jeg gikk fra treningssenteret med ett smil om munnen og sviende armer! Dagens trening var sånn her:

Biceps, rygg og skuldre

 

Del 1

Seated Row 

Reverse Fly

Biceps Curl

Shoulder Press

 

Del 2

Upright Row

Bent Over Row

Lying Row

Single Arm Row

Biceps Curl m/ manuelle vekter

Hammer Curl

 

Hehe, når jeg trener disse musklene blir det fort mange ulike "row" 'er på programmet. Men seriøst, det er så effektivt! Som prikken over i'en har vi akkurat hatt favoritten min til middag, nemlig marinert scampi med stekte grønnsaker. Eller, det vil si at jeg spiste scampi mens foreldrene mine slukte i seg hvert sitt stykke torsk, hehe.

 

Jeg virkelig ELSKER denne retten! Vi pleier å kjøpe en pakke ferdigkokte scampi fra Rema, marinerer med en blanding av soyasaus og hot chili saus, og steker en hel haug grønnsaker til! Da er favorittene mine brokkoli, søtpotet, løk, squash og aubergine! Rekene steker vi bare i noen minutter på grillen i litt aluminiumsfolie :D

 

Men selv om jeg egentlig har hatt en veldig fin dag og er i godt humør, klarer jeg likevel ikke å la lykken skinne gjennom. Jeg er liksom så vant til å ikke ha det bra at jeg har helt glemt hvordan man faktisk har det bra. Det er så uvant. Men i morgen har jeg heldigvis fri fra skolen etter en nokså behagelig skoleuke, noe jeg kjenner på meg at skal bli deilig. Det er meldt fint vær, jeg kan sove litt lenger og planene er allerede lagt. Så det blir deilig!

Nå har jeg akkurat mikset sammen en ny ladning med supersunne, absolutt fantastiske bananmuffins, og en ny video ligger klar på Youtube sånn at jeg får lagt den ut i morgen. I mellomtiden kan du ta en kikk på oppskriften på muffinsene mine! Den finner du HER!

Jeg håper du har hatt en utrolig fin dag!

Vi blogges!

 

 • Publisert: 24.08.2017             Klokka: 21:22            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 1

Nå er hverdagen tilbake

21.08.2017, 21:12

Det føles utrolig deilig å kunne sette seg ned etter en vellykket første skoledag etter ferien. De siste ukene har jeg gått rundt med en liten klump av angst og frykt ovenfor nettopp denne dagen, så det å komme seg gjennom den og innse at alt jeg fryktet ikke var virkelig, er en skikkelig lettelse. Heldigvis begynte ikke dagen før rundt klokka tolv, noe jeg innerst inne satt veldig stor pris på. Jeg har stått opp rimelig tidlig hele sommerferien, så det er ikke det, men det blir likevel tøft å skulle stå opp så tidlig som klokka sju for å komme seg på skolen. 

Nå har jeg både tatt bokbind på bøkene mine (haha, det vil si at MAMMA har tatt bokbind på bøkene mine), fått unnagjort en super treningsøkt og handlet inn litt småsaker til resten av uka. Så jeg er egentlig rimelig fornøyd med egen innsats i dag! Det er så deilig å endelig komme tilbake til hverdagen og de gode gamle rutinene. Jeg vet ikke hvorfor, men skoledager er rett og slett veldig godt for meg. Det er bare noe med det å stå opp om morgenen og vite at jeg har noe å gå til som får dagene til å gi litt mer mening. Så jeg ser faktisk veldig frem til de neste ukene! 

 

 

Nå som skolen begynner på igjen og det blir litt mer rutiner og ting som skal gjøres, blir jeg faktisk bare enda mer motivert med tanke på treningen. Nå i sommer har alt handlet om trening, "prosjekt pålegging" og det å bli kvitt alt det som anoreksien har gjort mot meg så lenge jeg kan huske. Og selv om jeg elsker å trene og har funnet så mye glede og trøst i det, har jeg ofte mistet motivasjonen til det nå i sommer. Og det er nettopp fordi det har vært det eneste jeg har gjort! Når man har trening som dagens glede og sin største interesse er det rett og slett nødvendig å ha noe rundt det. For en kan jo ikke trene HELE tiden heller.

Jeg er faktisk ganske sliten etter alt som har skjedd i dag, så nå har jeg rett og slett tatt kvelden. Jeg håper dere har hatt en super mandag!

Vi blogges!

 • Publisert: 21.08.2017             Klokka: 21:12            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 1

Alt blir bedre etter en god treningsøkt // Dagens trening!

19.08.2017, 21:28

Akkurat nå har jeg det faktisk ganske bra. Jeg har hatt en super økt med rumpe og lår, spist min ABSOLUTTE favorittrett til middag, og tok akkurat en deilig dusj med såpe, skrubb og hele pakka. Så nå unnet jeg omsider den utslitte stumpen min å sette seg ned her foran pc'en med en av favoritt energidrikkene mine, nemlig NOCCO Caribbean og funderer (som vanlig) på hva jeg skal spise til kveldsmat. Hehe, etter den slitsomme, svette og sviende økten min tidligere i dag kjenner jeg på meg at det blir en solid dose mat på meg i kveld;)

Men selv om ting føles bra nå, var det langt ifra sånn tidligere i dag. Jeg våknet nemlig med en diger klump i magen og følelsen av at alt var meningsløst og trist. Den gode gamle "morgendepresjonen" min. Det har rett og slett vært en veldig tøff og utfordrende periode for meg, og den siste tiden har jeg vært mye nedfor og trist. Jeg vil ikke kalle det depresjon, for det har jeg vært borti tidligere og vet at det er noe langt mer alvorlig, i tillegg til at jeg ikke vil ta oppmerksomheten bort fra de som faktisk sliter med det. Folk må virkelig lære seg forskjellen på tristhet og depresjon. Men heldigvis har ting gått sakte men sikkert oppover siden jeg stod opp, og nå er alt helt prima! 

Siden dagens økt var så effektiv må jeg rett og slett dele den med dere! Jeg vil ikke skrive hvor mange reps og hvor tungt jeg tar, for jeg vet at det kan påvirke enkelte negativt. En må rett og slett bare ta så tungt og mye som passer for en selv! Alle er på ulike nivåer!

 

Glutes, Hamstring & Quads!

 

Oppvarming / Aktivering

- Glute Bridge med Booty Builders strikk

- Lying Locust (ligg på magen med ett strikk rundt bena, løft bena opp, hold i tre sekunder og slepp ned igjen)

- Donkey Kicks

 

Del 1, på apparat

Knebøy på Smith-maskin

- Hip Thrust

- Leg Press med Booty Builders strikk

- Hamstring Curl

- Leg Extension

 

Del 2, med manuelle vekter & kabler

- Cable Walk Backs (hold en kabel med begge hender, fest en strikk rundt bena og gå bakover i "knebøy" posisjon)

- Cable Kick Backs

- Deadlift

- Glute Bridge på Bosu ball med Booty Builders strikk

- Donkey Kicks

 

 

Jeg tror faktisk at en av grunnene til at dagens økt gikk så bra, var at jeg planla og skrev den opp i forveien. Jeg har en liten notatbok hvor jeg liker å skrive ned små og store lister, ideer og treningsøkter, og bare det å vite hvilke øvelser jeg skal gjennom gjør alt mye lettere. Da liker jeg også å skrive ned hvor mye og tungt jeg har tatt på hver øvelse, så kan jeg forbedre med etter hvert!

I morgen har jeg planer om å trene biceps og rygg, noe jeg elsker å gjøre men fort lar gå i glemmeboka. Dessuten elsker jeg å trene på søndager, siden da er det ingen som jobber på treningssenteret og jeg kan tusle rundt i sports-bh og tights uten at noen pirker på meg og vil at jeg skal ta på meg noe som dekker magen. Fy søren så mye det irriterer meg! En burde f*en meg få gå i det man selv vil!

Jeg håper dere har hatt en super lørdag!

Vi blogges!

 

 • Publisert: 19.08.2017             Klokka: 21:28            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Jeg holdt på å gi opp

17.08.2017, 21:09

Etter noen dager med mer energi og motivasjon har jeg falt litt tilbake i kjelleren. Tanker og stress om skole og hverdagen som nærmer seg tærer på kreftene mine og etterlater meg som en liten klump av stress, angst og ren redsel, noe som også har tatt fra meg en god del energi og livsglede. Så jeg følte meg egentlig ganske utmattet allerede før jeg hadde startet dagen ordentlig i dag. Men til tross for det har jeg har kjørt på med alt jeg har hatt å by på av krefter, energi og motivasjon, helt til det sa stopp for en liten stund siden.

Det var faktisk like før det bremset helt opp da jeg var på trening tidligere også. Jeg kjente allerede før jeg var ferdig med oppvarmingen at jeg ikke var helt i form til å trene der og da, og spesielt ikke noe så slitsomt som rumpe og lår. Men så sta og målbevisst som jeg er, nektet jeg å gi opp så lett. Så da det sa stopp etter noen få repetisjoner på første øvelse, tok jeg en kjapp pust i bakken og bestemte meg for å tenke at økten ikke hadde startet enda. At jeg akkurat hadde kommet og var klar til action! Det er det jeg pleier å gjøre når jeg føler det sånn som i dag, for innerst inne vet at jeg har best av å komme meg gjennom en solid og slitsom økt. Da føles alt så mye bedre etterpå!

 

Glutes & Hamstrings

Cable Kickbacks

Cable Walks

Hip Thrust

Leg Press

Hamstring Curl

Glute Bridges

 Donkey Kicks m/ Booty Builder strikk!

 

Jeg kjørte det programmet her etter litt aktivering av Gluteus (stumpen), og en liten pust i bakken for å samle sammen litt energi. Når jeg aktiverer liker jeg å ta enkle øvelser med egen kroppsvekt og strikkene mine fra Booty Builders, som er helt fantastiske! Favorittøvelsene mine da er 'Glute Bridges' på en Bosu ball (ligg på rygg med føttene på ballen og bøy i knærne, løft hoftene til kroppen danner en rett linje fra knær til skuldre, hold i noen sekunder og gå tilbake til startposisjon), 'Donkey Kicks' med strikk (plasser en strikk like over knærne, stå på alle fire med rett rygg og spark foten rett opp mot taket), og 'Cable Kickbacks'.

 

Okei, jeg bare MÅ dele dagens lunsj med dere! Jeg bestemte meg nemlig for å mixe en solid porsjon puffet havre med NJIE sin Coconut Propud Milkshake, og etter å ha latt det stå og trekke seg i en liten stund slik at havren ble myk og 'soggy', smakte det himmelsk x 1000! Det må dere virkelig prøve!

 

I morgen er det meldt ganske fint vær her i Ålesund, så da skal jeg benytte den sjansen til å ta meg en tur til stranden. Etter det står en solid økt med rygg, skuldre og triceps på menyen! 

Vi blogges!

 • Publisert: 17.08.2017             Klokka: 21:09            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 0

Ett selvbilde i forandring

15.08.2017, 21:16

Det er egentlig ganske merkelig hvor fort tanker om kropp, vekt og utseende kan forandre seg. På bare noen måneder har selvbildet mitt gått fra å være så elendig at jeg knapt kunne se meg i speilet, til å sakte men sikkert jobbe seg oppover mot å faktisk like (til og med elske) meg selv og kroppen min. Og det har ikke bare med det faktum at jeg har gått opp i vekt og "vendt meg til" den litt større kroppen jeg har nå. Ved å legge på meg, bygge muskler og gjøre det jeg elsker -trening- har jeg på en måte åpnet øynene og fått ett helt nytt syn på hele verden. Alt handler ikke om kropp og utseende. Kroppen din skal passe til det du elsker å gjøre, du skal ikke passe til kroppen din eller slik andre vil at den skal se ut. Jeg for min del trenger for eksempel en litt større kropp for å kunne trene slik som jeg gjør. Det er jo det jeg elsker. Og selv om jeg har lagt på meg flere kilo og nærmer meg normalvekt, merker jeg at det trengst mer. Mensen har ikke vendt tilbake ennå, og jeg føler meg fortsatt litt sliten og slapp. 

Men det er faktisk helt sykt å tenke på hvordan tankegangen min har endret seg på ganske kort tid. For bare noen måneder siden så jeg på meg selv i speilet og klarte ikke å se annet enn feil. En uønsket valk, for store legger og en midje som aldri ble smal nok. Jeg innså vel aldri hvor tynn og syk jeg var, men når jeg tenker tilbake klarer jeg ikke la være å grøsse. Men nå, over tre måneder senere, ser jeg meg selv i speilet og får ikke nok av det jeg ser. Jeg begynner sakte men sikkert å forelske meg i kroppen min, både på grunn av feil og skjønnheter. Det er vel noe med det å se kroppen sin endre seg i form av muskler og styrke som gjør det. Å vite at en har gjort en skikkelig innsats for å få den kroppen en har, og er stolt av seg selv. 

Etter en rimelig sviende økt med skuldre og triceps har jeg underlig nok klart å mikse sammen en ny ladning muffins! For en god stund siden kom jeg nemlig frem til den beste, sunneste muffinsoppskriften EVER, og nå er jeg helt avhengig av å ha noen muffins tilgjengelig. Så når forrige ladning begynte å bli mindre og mindre, kom jeg frem til at det vare på tide å lage noen flere! Oppskriften kan du finne HER!

I dag trente jeg som sagt skuldre og triceps, noe som har blitt min absolutte favoritt. Spesielt etter pappa viste meg noen nye øvelser da vi trente sammen i Oslo forrige uke, har jeg gledet meg som en liten unge til hver økt! Så i dag ble det en god kombo av gamle favorittøvelser som jeg sverger til, sammen med litt av de pappa viste meg. Og det sved! 

 

Skuldre & Triceps

 

- Reverse Fly (apparat)

- Triceps Pulldown (apparat)

- Skulderpress (apparat)

- Upright Row 

- Bent Over Row

- Single Arm Row på benk

- Dumbbell Pullover

- Tricep Press

- Tricep Pulldown

 

 

 

For å være sikker på at jeg skulle holde energinivået oppe under bakingen, unnet jeg meg selv en Nocco Caribbean. Dette er faktisk den eneste energidrikken fra Nocco jeg liker, men den er til gjengjeld helt fantastisk! 

 

 

Nå sitter jeg og funderer på hva jeg skal spise til kvelds i dag. Jeg har spist så ufattelig mye på kvelden i det siste, og ett av dagens høydepunkt er å sitte i sofaen, se på favorittserien på Netflix og gomle i seg alt mellom himmel og jord. Det eneste jeg vet sikkert er at jeg skal sluke noen muffins før jeg setter igang kveldens matinntak for fullt;)

Vi blogges!

 • Publisert: 15.08.2017             Klokka: 21:16            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Mine favoritter for rumpa!

14.08.2017, 23:55

I morgen tror jeg ikke at bena mine kommer til å fungere helt som de skal. Etter en helg med utrolig gode og effektive treningsøkter har jeg startet den siste uka i sommerferien min med ett brak, og det i form av en skikkelig sviende leg-day. De siste ukene har jeg vært rimelig fortvilt over meg selv og innsatsen min når jeg skal trene rumpe, lår og legger, så det føles skikkelig godt å smashe en real økt! Det er ikke det at jeg ikke har gitt alt jeg har, for det har jeg virkelig, men jeg føler så fort at det jeg gjør ikke er bra nok og at jeg burde gjøre bedre. Løfte tyngre, ta mer i og kjenne den sviende følelsen i musklene. Men jeg har vel bare litt staere muskler i bena, noe som gjør det litt vanskeligere å trene dem å virkelig kjenne på den brennende følelsen.

I dag hadde jeg kun fokus på glutes (gluteus maximus aka ræva) og hamstrings, noe jeg ikke gjør så ofte siden jeg synes det er så vanskelig å få effektive økter med kun de musklene. Men jeg gjorde det likevel, og det er faktisk lenge siden jeg har hatt en så effektiv økt med rumpe og ben! 

Når en først føler seg litt extra er det bare å dra frem kameraet!

 

Jeg begynte dagens økt med å aktivere gluteusen, noe jeg gjør hver gang jeg skal trene rumpe. Da blir det mye lettere å få god kontakt med de musklene på de ulike øvelsene jeg tar, istedenfor at alt skal gå på fremsiden av lårene, noe det lett gjør. Så, etter oppvarming og aktivering gikk jeg løs på litt knebøy. Jeg er virkelig ikke noen fan av knebøy, rett og slett fordi jeg føler at jeg ikke får det til sånn som jeg burde. Men jeg prøver stadig å øve meg og få bedre teknikk! Etter noen sett med knebøy gikk jeg over på favorittene mine som jeg gjør mer på mer eller mindre hver leg-day, nemlig 'hip-thrust', leg press', 'hamstring curl' og 'deadlift'. Etter det gikk jeg over på litt lettere øvelser med manualer, kabler og strikkene mine fra Booty Builder!

Nå har jeg faktisk vært i full fart hele dagen. Jeg føler at det nesten ikke har vært ett eneste rolig, avslappende øyeblikk, og det liker jeg underlig nok veldig godt. Da er det så deilig å endelig kunne sette seg ned på kvelden og føle at man har gjort noe bra og vært produktiv! 

Vi blogges!

 • Publisert: 14.08.2017             Klokka: 23:55            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 1

Trikset er å finne balanse

13.08.2017, 14:24

På en måte så var vel kostholdet og livsstilen min helt perfekt for noen måneder siden. Jeg spiste havregrøt til både frokost og kvelds, passet på å få i meg minst fem porsjoner frukt og grønt hver dag, og holdt meg langt unna alt som var i nærheten av å bli stemplet som "usunt". Men jeg har faktisk aldri vært så usunn i hele mitt liv. Alt var tvang og rutiner, uten noen som helst glede eller lyst. Jeg spiste det som var riktig og holdt meg unna det som ikke var det, dag ut og dag inn i over tre år. 

På disse månedene har ting forandret seg helt utenkelig mye, og jeg hadde aldri trodd at jeg skulle komme meg i nærheten av der jeg er nå. Jeg har droppet alle de tvangsmessige rutinene og reglene med mat, og gitt opp det meste av kontroll. Og på den måten har jeg blitt sunnere enn jeg noensinne har vært. Ja, jeg spiser sjokolade daglig, kommer av og til ut av mine fem om dagen og går stadig og snusker på ett eller annet, uansett om det er blåbær eller riskaker, men det er jo sånn det burde være! Jeg spiser for det meste sunt med en hel haug frukt og grønnsaker, fisk og lette meieriprodukter, men for å holde bena på bakken er det helt nødvendig å unne seg ting. Og en trenger langt ifra noen cheat day for å kunne gjøre det. Noen dager sjokkerer jeg meg selv med hvor rent, sunt og naturlig jeg spiser, mens dagen derpå kan jeg klare å sluke i meg så mye ferdigpakket mat og snacks at jeg nesten får litt dårlig samvittighet. 

Egentlig er jeg vel litt på det man kan kalle en IIFYM diett. Jeg spiser det jeg vil når jeg vil det, men passer på at det passer inn i makronæringsstoffene mine. Makronæringsstoffer eller "makroer" er rett og slett det man kaller Karbohydrat, fett og protein, og IIFYM som står for "If It Fits Your Macros" betyr rett og slett at man spiser alt mellom himmel og jord, så lenge det passer inn i makroene en har satt seg. Jeg tar det egentlig ikke så veldig nøye, men jeg prøver alltid å få i meg så mye protein som jeg skal. Om jeg går noen gram over det ene og under det andre bryr jeg meg ikke så mye om!

Etter grøt til frokost og bær, cottage cheese og yoghurt til lunsj, kom jeg frem til at pizza var det eneste rette valget til middag. Det perfekte måltidet etter en slitsom treningsøkt!

 

Jeg veier meg ikke så ofte lenger, men siden jeg har en avtale med psykologen min er jeg rett og slett nødt til å trå på vekten en gang i uka. Så dagen etter vi kom hjem fra den lille Oslo/Sverige turen vår tenkte jeg at det passet fint å se hvordan jeg lå ann. Jeg har virkelig sluttet å bry meg noe særlig om tallene på vekta, for jeg har nemlig innsett at de ikke spiller noen rolle, men jeg ble likevel rimelig sjokkert da jeg tittet ned på tallene og så at jeg hadde gått ned siden forrige gang jeg veide meg. Og det var over en uke før vi dro. De siste ukene har jeg gått utrolig fort opp i vekt, og siden jeg startet "prosjekt pålegging" tidlig i mai har jeg gått opp over seks kilo. Det meste er muskler og litt ekstra over baken, så jeg er egentlig bare fornøyd;) Men etter å ha gått opp like under ett kilo i uka en stund var det helt uvant å ha gått NED denne gangen. Når vi var på tur spiste jeg som en hest, beveget meg ikke særlig mye og trente mer eller mindre ingenting, så en skulle tro at vekta heller tok ett lite hopp. Men den gang ei. Så nå er jeg i full gang med tunge vekter, enorme mengder mat og masse protein igjen!

 

Da vi var i Sverige unnet jeg meg å smake på denne isen fra NOCCO. Jeg har sett den overalt på sosiale medier i det siste, og siden jeg elsker energidrikken den er inspirert av ble jeg utrolig fristet da jeg så den i frysedisken. Og den skuffet ikke! Utrolig frisk og god, med deilig tropisk smak av ananas og grapefrukt:D

 

Jeg har akkurat begynt å redigere på innkjøpsvideoen fra Sverige, så det er bare å følge med på kanalen min fremover! Men i mellomtiden kan dere gjerne ta en kikk på videoen jeg la ut i går. Den finner dere HER!

Vi blogges!

 • Publisert: 13.08.2017             Klokka: 14:24            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Endelig begynner tåka å lette

07.08.2017, 21:20

De siste ukene har vært ett mareritt. Helt siden vi kom hjem fra Sverige tidlig i Juli har jeg følt meg helt elendig på alle tenkelige måter. Energien har vært på bunn 24/7, kroppen har verket og nektet å gjøre som jeg selv har ønsket, og motivasjonen forsvant uten forvarsel. Det har virkelig ikke vært noe gøy å våkne om morgenen dag etter dag og egentlig være uthvilt, men kjenne på en håpløs følelse av å ikke ha verken energi, motivasjon eller livsglede. Mangelen på motivasjon og livsglede kom vel litt etter litt som ett resultat av den totalt utslitte skrotten min. Men nøyaktig hvor det kom ifra bryr jeg meg i grunn ikke om. 

Etter en god del legebesøk, blodprøver og tester for å finne ut hva som har vært galt med meg, begynner endelig ting å forbedre seg. Den konstante tåken som har dekket til alt sollys inni hodet mitt begynner endelig å lette, og sammen med den forsvinner også den lille depresjonen jeg har følt på de siste ukene. Jeg hater egentlig å bruke ordet "depresjon". Det er så utrolig mange som har misforstått hele poenget med det og tror at de er deprimerte så fort de ikke føler seg helt on top of the world en dag, og det irriterer meg mer enn noe annet. Det tar liksom oppmerksomheten bort fra dem som virkelig sliter. Men nå er jo heldigvis ikke jeg en av dem som har store problemer med depresjon, og det jeg har følt på de siste ukene kan bare så vidt regnes med i kategorien. Alt har bare føltes tomt og meningsløst, som om ingenting har gitt mening uansett hvor hardt jeg har prøvd. Jeg klarer rett og slett ikke å beskrive det bedre enn at det er en stille, vond tomhet. En er liksom lei seg og nedfor av en eller annen grunn, men nøyaktig hva klarer en ikke å sette fingeren på. Alt blander seg liksom bare sammen til ett digert kaos av sorg og elendighet, og en sitter igjen med en tom følelse av ingenting. Alt blir bare fælt. Selv det som egentlig er godt og trygt, blir til noe vondt og trist sammen med alt annet.  

Den utrolig dårlige motivasjonen min har resultert i rimelig lite aktivitet på sosiale medier, blogg og youtube. Jeg har vel bare trengt en liten pause. Men i dag har jeg omsider fått filmet en ny video til youtubekanalen min, og det føltes så utrolig godt å endelig begynne å komme litt tilbake til seg selv igjen! 

 

Her er noen bilder fra dagen filming. Det er bare å glede seg til videoen legges ut om noen dager!

 

I morgen tidlig drar vi faktisk av gårde til Oslo etter mesteparten av sommerferien her hjemme. Det blir bare en kort tur siden det rett og slett er det eneste jeg kan takle, men vi har en solid bunke planer for de få dagene vi skal være der. Hovedformålet er at mamma har en time på sykehuset om noe kreft-ish, og når hun er der skal jeg og pappa druse en økt på treningssenteret! Det er alltid gøy å teste ut noen nye treningssentre! Så, bare noen få timer senere, skal jeg og mamma på en kjolebutikk som vi faktisk måtte bestille time hos (hehe, føler meg ganske fancy), for å prøve på ballkjoler til meg. Det blir så spennende! Dagen derpå har vi planer om å dra til Sverige for å shoppe (såklart), men vi tar det egentlig litt som det kommer. Jeg gleder meg ihvertfal! 

Nå har jeg faktisk klart å sitte foran pc'en og skrive ett helt blogginnlegg i en setting, og det er virkelig lenge siden sist. Så jeg er egentlig ganske fornøyd med dagens prestasjoner, hehe. 

Det kommer mest sannsynlig en liten vlogg eller "travel diary" fra turen til Oslo, så det er bare å glede seg;)

Vi blogges!

 • Publisert: 07.08.2017             Klokka: 21:20            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 1

På tide å snu

03.08.2017, 21:25

I går var jeg omsider hos BUP for første gang etter over en måned. Det hele begynte med en solid dose hulking og snufsing fra min side, men det er bare noe med følelsen av å være der av og til som virkelig setter ett stikk i meg. Dessuten hadde jeg det absolutt dritt fra før av. Jeg har nemlig ikke hatt det noe bra i det siste, og det er selv om ting har gått fint med "prosjekt pålegging" og livet går sakte men sikkert fremover. Men det er vel egentlig litt derfor. Jeg har sluppet helt taket på mat og prøver desperat å jage bort de anorektiske tankene, noe som har fungert ganske fint siden jeg har hatt treningen å holde meg fast i. Den har vært tryggheten min nå helt siden dette begynte, og i starten ga den meg så enormt mye glede, mestringsevne og lykke. Men nå gjør den ikke det lenger. 

De siste ukene har jeg vært utrolig sliten, slapp og energiløs. Hvorfor har jeg ingen anelse om, men det som er sikkert er at det ikke gir meg så mye motivasjon og lyst til å trene. Men siden jeg er så målbevisst og bestemt som jeg er, lar jeg verken slapphet eller dårlige dager hindre meg fra å dra på trening, løfte tungt og pushe kroppen. Men siden jeg er så sliten får jeg ikke til alt sånn som jeg vil. Og da blir jeg rett og slett utrolig fortvilt og sint på hele situasjonen, og det sinne har til og med resultert i en smadret telefon. 

Selv om det tok en stund før jeg klarte å snakke gjennom tårene og snufsingen, fikk jeg omsider forklart psykologen min hvordan ting har vært i det siste. Hun var helt overbevist om at ting kom til å ordne seg med treningen og at jeg bare trengte å få tilbake kreftene mine, men at jeg trengte å snu litt på ting. Jeg kom nemlig inn på det at jeg har følt meg så låst med tanke på akkurat når på dagen jeg skal trene, og at det setter en demper for mer eller mindre hele resten av dagene mine. Alt blir liksom bare tidsfordriv. Så etter hun hadde gitt med overdrevne mengder skryt for hvor "utrolig god selvinnsikt" jeg har, ble vi enige om at jeg skal prøve å komme meg ut av dette mønsteret. Prøve noe nytt og utfordre meg selv. Ta ett skritt ut av de trygge rutinene. 

 

Så i dag bestemte jeg meg rett og slett for å bryte rutinene og trene tidlig. Jeg har alltid foretrukket å trene etter lunsj, noe som da etterhvert har blitt til en slags tvang. Jeg skal spise lunsj akkurat da, slappe av så så lenge og tusle bort til treningssenteret før klokka har bikket tre. Det er jo i utgangspunktet det jeg liker aller best, men den siste tiden har det blitt til noe negativt og tvangsmessig som bare kludrer til resten av dagene mine. 

Selv om jeg kjente angsten snike seg innpå meg da stod opp i dag var jeg fast bestemt. Jeg skulle trene tidlig! Så jeg laget meg en stor skål med favorittfrokosten min, prøvde å koble litt av og ikke tenke så mye på hva som kom til å skje resten av dagen. 

 

Etter en liten fotoshoot i speilet kom jeg meg omsider bort til treningssenteret. Jeg var helt livredd for at jeg ikke skulle få til det jeg ville og ha en dårlig økt, men den gang ei! Jeg hadde det helt prima, og energien var merkelig nok høyere enn den pleier. Kanskje jeg endelig begynner å riste av meg denne udugelige slappheten?

Nå har jeg akkurat vasket håret, fått på meg en ansiktsmaske og skal snart til å lage meg litt kveldsmat. Jeg håper dere har hatt en fantastisk dag!

Vi blogges!

 

 • Publisert: 03.08.2017             Klokka: 21:25            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Mine favoritter for å få rumpa til å vokse

30.07.2017, 21:52

Etter en helt fæl leg-day nå for noen dager siden var jeg klar til kamp da jeg stod opp i dag. Nei, det kan jeg jo ikke si. For egentlig våknet jeg med en klump i magen, tårer i øynene og følelsen av total og komplett tomhet. Som om alt var meningsløst og trist. Men etter en stund fikk jeg humøret tilbake, ett lite snev av energi snek seg innpå, og jeg var omsider klar til å begi meg ut på en ny treningsøkt. Hver gang jeg trener ben og rumpe har jeg en tendens til å falle helt sammen nesten før jeg har begynt. Jeg forventer alltid at jeg skal ha den mest sviende, effektive økta noensinne, og når jeg ikke får til en øvelse eller blir for sliten midt i ett sett blir jeg bare fortvilt over meg selv. Så nei, 'leg-days' er ikke min favoritt.

Men i går fikk jeg heldigvis gjennomført en rimelig god økt! Jeg kom til treningssenteret med magen full av riskaker, Women's Best sjokoladepålegg og norske jordbær, satte i gang med det første jeg kom inn døra, og prøvde rett og slett å bare tømme hodet for alle negative tanker og høye forventninger. Jeg begynte som vanlig med å aktivere gluteus, noe jeg ALLTID gjør når jeg vet at jeg skal ha en økt hvor jeg vil ha fokus på stjerten;) Og jeg fikk til og med testet ut de nye treningsstrikkene jeg kjøpte her om dagen! De er fra Booty Builders, kommer i fire ulike "styrker" med ulik farge, og er helt perfekte til rumpeøktene mine. I LOVE IT!

Etter jeg hadde aktivert stjerten (og lagt litt på treningsmatta og fundert over livet) tuslet jeg over til noen av favoritt apparatene mine og begynte der. Av en eller annen grunn får jeg rett og slett ikke til knebøy, så det gjør jeg nesten aldri. Jeg vet ikke hvorfor, men når jeg tar knebøy kjenner jeg det rett og slett ikke sånn som jeg vil i bena. Jeg får til selve bevegelsen og alt, men uansett hvor tungt jeg tar får jeg ikke den sviende følelsen jeg lengter etter. Så for øyeblikket holder jeg meg unna tunge knebøy og gjør heller øvelser jeg føler at er effektive. Men når alt kommer til alt så er det jo egentlig det jeg har gjort helt siden jeg begynte med vekttrening, og selv uten tunge knebøy har rumpa mi vokst seg en god del større. 

 

 
Jeg har brukt slike strikk i en god stund nå, men disse har virkelig forandret ALT! De er rett og slett helt fantastiske! Jeg bruker for det meste de to mellom størrelsene, altså den rosa og den lilla, men det hender også at jeg bruker den med mest motstand viss jeg vil at det skal svi skikkelig i beina! 
 

 

Mine topp 3 favorittøvelser for glutes & hamstrings

Leg press // Jeg ELSKER rett og slett denne! Når jeg føler for en ekstra sviende tortur går jeg ofte for ett supersett hvor jeg bytter mellom to ulike varianter. Da kan jeg f.esk begynne med 15 repetisjoner med bena plassert langt ifra hverandre, før jeg går rett over på 15 repetisjoner med bena mer samlet, og så tar jeg det opp igjen noen ganger. Da svir det godt i stjerten etterpå!

 

Hip thrust // Denne her er faktisk skikkelig poppis rundt omkring på sosiale medier og internett, og det er virkelig ikke uten grunn. En skal rett og slett bare legge ryggen oppå en benk eller lignende, plassere en vektstang på hoftene og senke rumpa ned og presse opp, senke ned og presse opp. Den svir skikkelig!

 

Deadlift // Okei da, så heter det "markløft" på norsk, men jeg synes det høres mye mer fancy ut med den engelske varianten;) Hver gang jeg trener rumpe og lår prøver jeg å ha en god del fokus på hamstrings, altså muskelen som er bakpå låret, og da er denne her min absolutte favoritt. Da tar jeg helt enkelt en vektstang, står med bena litt fra hverandre med litt bøyde knær, og løfter rett og slett overkroppen min opp og ned med hendene strake og bena godt plantet i bakken. Det tok litt tid før jeg fikk teknikken helt i boks, og jeg gjør det fortsatt ikke helt perfekt, men etter litt øvelse har dette blitt den vondeste og mest effektive øvelsen jeg vet om!

 


Husk å smile folkens! Jeg håper dere har hatt en super helg!
 

 • Publisert: 30.07.2017             Klokka: 21:52            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 1

Jeg kastet telefonen i veggen

28.07.2017, 13:57

I går hadde jeg egentlig planlagt å skrive ett langt og lykkelig innlegg. Men jeg endte opp med å ikke skive noe i det hele tatt. Gårsdagen begynte nemlig som dagene mine har hatt en tendens til å gjøre de siste ukene, jeg var helt utslitt og hodet mitt føltes som en diger ballong som var i ferd med å sprekke. Jeg vet ikke hvorfor, men helt siden vi kom hjem fra Sverige tidligere i sommer har jeg rett og slett følt meg syk. Jeg har verken hatt feber eller vondt i halsen, men det er som om kroppen min ikke vil fungere som den skal. Og det er selv om jeg spiser som en hest og tar mer vare på meg selv enn jeg har gjort på evigheter. 

Med en ballong i hodet og verkende tinninger startet jeg dagen som vanlig, pjusket på og prøvde å få tiden til å gå frem til jeg skulle på trening. Noe jeg alltid gjør. Jeg har rett og slett låst meg litt fast i det mønsteret med at jeg skal trene på ett spesielt tidspunkt i løpet av dagen. Det begynte jo bare med at det var det jeg faktisk følte meg mest komfortabel med, men etterhvert har det blitt litt tvang. Det setter fort en stopper for hva jeg og familien min kan finne på, hvor vi kan reise og i det hele tatt hva vi gjør med dagene våre nå i sommerferien. Og det sosiale livet mitt går rett til helvete. Men uansett, etter en veldig annerledes dag i på onsdag bestemte jeg meg for å gjøre alt som jeg vanligvis pleier, noe som ikke gikk så bra.

Jeg kjente allerede da jeg gikk inn dørene til treningssenteret at alt kom til å gå galt. Jeg var sliten og lei, hadde mest lyst til å ta meg en diger energidrikk, sette meg i sofaen hjemme og slumre litt, men valgte (som vanlig) å pushe på som om alt var bra. Men alt var ikke bra. Det endte med at jeg prøvde så hard jeg kunne å få til en effektiv økt, men etter en liten stund sa det stopp. Jeg gikk inn i garderoben, ringte til mamma og fikk mer eller mindre angstanfall i telefonen. Før jeg drylte den i veggen. Det føltes godt akkurat der og da, men etter en stund innså jeg at jeg ikke hadde telefon lenger, noe som naturligvis er litt kjipt.

Så, ett angstanfall og en middag senere, klarte jeg på magisk vis å samle meg opp nok viljestyrke og energi til å komme meg tilbake på trening å få unnagjort dagens økt. Og merkelig nok finn jeg til en veldig god og effektiv økt. Det var så utrolig deilig å komme seg ut av huset, gjøre det jeg elsker innerst inne og komme hjem igjen en stund senere med gjennomsvette klær og sviende muskler. Jeg har så lett for å ha alt for høye forventninger til meg selv om hvor fantastisk effektive treningsøktene mine skal være, at jeg fort ender opp med å kjøre meg selv helt ned. Og nå som jeg er så utrolig sliten og føler meg direkte dårlig av slitenhet, blir jeg i tillegg fortvilt. Jeg har jo bare lyst til å trene! Men for å oppdatere dere kjapt om onsdagen, så hadde jeg det helt prima. Ingen trening, null tanker om at jeg ikke kunne spise de umenneskelige mengdene jeg pleier å spise selv om jeg ikke trente, flere kurver jordbær og deilig vær. Det er så deilig å vite at også jeg kan ha sånne dager uten å få noen form for angst eller slikt, og faktisk bare ha det bra. Slitenheten var på plass som vanlig, men jeg hadde det helt supert selv om! 

Akkurat nå skal jeg bare slappe av litt her hjemme med en solid matbit og en energidrikk, før jeg suser av gårde på trening om ikke lenge. Så blir det taco på meg senere i kveld!

Vi blogges!

 

 • Publisert: 28.07.2017             Klokka: 13:57            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

De viktige tingene i livet

26.07.2017, 21:35

Noen ganger er det lett å føle seg helt fortapt. Man ser rundt seg og prøver desperat å finne ett eller annet å holde fast i, noe som kan gi livet litt mening. Om det bare er en dag, det foregår i en uke eller varer i en måned, alle har følt det, alle kommer til å føle det. Og jeg må ærlig innrømme at de siste tre årene har bestått mye av nettopp den følelsen. Spiseforstyrrelsene og angsten tok fra meg alt jeg hadde, og forlot meg til og med uten meg selv. Helt alene og fortapt prøvde jeg uke etter uke, måned etter måned i flere år å klamre meg fast i hva som helt som kunne klare å holde meg her. I livet. 

Jeg blir fortsatt litt forfjamset når jeg tenker på hvor mye ting har forandret seg det siste halvåret. Treningen har reddet meg, jeg ser ikke på meg selv i speilet og hater det jeg ser, og mater går ned i ekstreme mengder. No joke, jeg spiser jækli mye. Jeg veier meg fortsatt ukentlig og ser vekten gå oppover og oppover, men underlig nok gjør det meg ikke noe annet enn overlykkelig. Jeg ser nemlig endringene på kroppen min i form av muskler, og det var jo akkurat det jeg ville! Joda, det har såklart kommet litt ekstra fett her og der, men det trengst også! Og det er nettopp disse endringene som JEG har klart å oppnå helt uten hjelp fra noen andre (bortsett fra foreldrene mine som mest sannsynlig har hatt lyst til å slå seg i hodet med en stekepanne til tider. For jeg har virkelig vært vanskelig å holde styr på i det siste) som gjør meg litt forfjamset. Det er så rart å tenke på hvor langt jeg har kommet! 

Jeg kan skrive side opp og side ned om hvordan treningen har reddet meg og blablabla, men selv om jeg elsker treningen og det den har gjort med livet mitt, er det godt å ha noe litt annet å få glede av også. Nå som det omsider har tittet frem litt sol og varmen har kommet hit til Ålesund også, har jeg desperat prøvd å nyte dagene utendørs. En gåtur i morgensola, tusle til trening og dra på små roadtrips til solfylte, sommerlige steder rundt omkring i nærområdet. I går dro for eksempel jeg og mamma en tur til en strand ett lite stykke unna her vi bor, og sommerfølelsen var virkelig til å ta og føle på! Solen skinte, vinden blafret i håret og lyden av bølgene som slo mot land sendte en strøm av ro gjennom kroppen. Noen ganger er litt strandliv og sjø alt som trengst.

 


 

Nå kom jeg akkurat tilbake fra en liten økt på treningssenteret, har vasket håret og slått meg ned i sofaen med pc'en på fanget. Vi har tilbrakt mer eller mindre hele dagen i Valldalen på en liten utflukt, og det var så deilig å få en litt annerledes dag! Selv om jeg har brutt veldig mange rutiner og regler sitter litt fast i ett spor med når jeg trener i løpet av dagen. Så i dag bestemte jeg meg for å bryte helt opp, drite litt i treningen og prøve å kose meg på tur meg familien! Så får jeg heller bare kalle dette ukas "rest-day" ;)

  

Jeg knipset en hel haug med bilder da vi var på tur i dag, men de får dere ikke se før i morgendagens innlegg;) Da kommer det mest sannsynlig også en liten review av noe helt nytt! Gled dere!

Vi blogges!

 

 • Publisert: 26.07.2017             Klokka: 21:35            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Nå skal jeg vokse vinger!

23.07.2017, 09:48

I går hadde jeg rett og slett en helt fæl treningsøkt. Jeg kom frem til treningssenteret og var helt utslitt etter gudene vet hva, og med motivasjon på bunn og ett humør som ikke var helt på topp, ville jeg helst bare dra hjem og legge meg på sofaen med en boks energidrikk i den ene hånden og en proteinbar i den andre. Men så sta og bestemt som jeg er satte jeg i gang med dagens program som bestod av glutes og hamstrings. Jeg orker ikke å gå så veldig nøye inn på akkurat hvorfor ting gikk som de gikk, men kort sagt blir jeg rett og slett fortvilt og lei når jeg føler at jeg ikke får til. Jeg står på, løfter og pusher så hardt og tungt som jeg bare kan, men føler likevel ikke at jeg får det til som jeg vil. Og da faller jeg rett og slett helt sammen. Men siden det ikke tar seg så bra ut å ligge på gulvet på treningssenteret og grine prøvde jeg så godt jeg kunne å holde motet oppe og stå på hele økten ut. Helt til jeg fikk mamma til å hente meg og hulket som en liten unge i bilen.

Men når jeg har hatt en dårlig treningsøkt må jeg prøve å ikke grave meg selv helt ned. Da må jeg heller fokusere på hvor langt jeg har kommet de siste månedene, hvor mye sterkere jeg har blitt og hvor my fremgang jeg har hatt. En dårlig treningsøkt her og der gjør jo ingen forskjell på all fremgangen min! Så nå får jeg heller tenke at gjort er gjort, og heller prøve å gjøre det bedre på neste leg-day!

Så er det jo også deilig å kunne tenke tilbake på den helt fantastiske økten jeg hadde på fredag! Da trente jeg skuldre, triceps og rygg, og selv om jeg var helt utslitt etter oppvarmingen min (hehe, jeg har en tendens til å overdrive litt på tredemølla) ga jeg alt jeg hadde og sved som bare pokker etter noen få øvelser! Jeg har rett og slett blitt helt forelsket i å trene overkroppen, og da spesielt armer, rygg og skuldre (å trene magen er jo bare kjedelig tortur!). Og jeg kan virkelig se resultater etter at jeg faktisk begynte å gå inn for å trene disse kroppsdelene istedenfor å helt uvitende trene mage og ben dag ut og dag inn. Jeg begynner helt seriøst å få digre armer! 

Hele økten jeg hadde på fredag kan dere lese like under her! 


Her er noen helt enkle bilder som virkelig viser litt av fremgangen min! Bildet til høyre tok jeg noen uker før jeg begynte "prosjekt pålegging", og det til venstre tok jeg tidligere denne uken. Det er så gøy å se!

Skuldre, rygg og triceps!

 

(på apparat)

- Reverse Fly // 15x4

- Triceps Pull Down // 15x4

- Assisted Chin // Failure x 4

- Seated Row // 15x4

 

(med manuelle vekter)

- Upright Row // 15x4

- Bent Over Row // 15x4

- Bent Over Lateral Raise // 15x4 

- Single Arm Row på benk // 12x5 på hver arm

 

(med kabler)

- Lat pulldown // 12x4

- Triceps pulldown // 12x4

 

(finisher!)

- "the bus driver" (hold en vektplate foran deg med strake armer og snurr den fra side til side akkurat som om du kjører bil!) // Failure x 5

 

Jeg blir alltid litt usikker når jeg skal skive treningsøktene mine og dele dem med dere. Skal jeg skrive ALT jeg gjør? Skal jeg ta med hvor tungt jeg tar på hver øvelse? Bør jeg dele hvor lange pausene mine er? Jeg vet nemlig hvor mye ett enkelt ord og en spesiell setning kan påvirke enkelte personer, og jeg vet hvor vondt det kan gjøre. Så jeg vil rett og slett ikke at bloggen min skal være ett sted hvor noen føler noen form for press eller ubehag. Her er alle seg selv, inkludert meg, og alle og enhver skal kunne lese bloggen min uten å sitte igjen med vonde tanker og følelser etterpå!

Nå begynner jeg allerede å glede meg til morgendagens økt! Jeg håper at dere fikk litt inspirasjon!

Vi blogges!

 • Publisert: 23.07.2017             Klokka: 09:48            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Med sideflesk på menyen

22.07.2017, 12:07

De siste dagene har selvtilliten min plutselig falt ned noen hakk. Helt siden jeg begynte å legge på meg, trene og bygge muskler har jeg merkelig nok bare fått bedre og bedre selvtillit og selvbildet mitt har vært bedre enn på lenge. Jeg har sett meg i speilet og nesten ikke tenkt en eneste negativ tanke om meg selv og kroppen min, selv om den har blitt merkbart større. Men her om dagen oppdaget jeg noe som ga meg en liten smule hjertebank. Jeg dro på meg den gode gamle favoritt treningstightsen, kikket i speilet og fikk øye på en liten bulk på ryggen min. "Muffintop", "Love handles", kall det hva faen dere vil, til nå er det noe av det eneste jeg har lagt på meg som ikke er muskler.

Jeg skulle virkelig ønske at jeg kunne være ett enormt forbilde og si med hånden på hjerte at det ikke plager meg. Men da hadde jeg løyet. De to siste dagene har jeg tuslet rundt med en konstant klump i magen bare ved tanke på de små valkene bakpå ryggen min, og jeg vet ikke engang hvorfor. Hadde jeg liksom forventet å kun legge på meg muskler? Trodde jeg at hvert eneste lille gram ekstra ville legge seg rundt baken og gi meg en solid ræv og store muskler? 

Etter noen dager med litt ekstra dårlig selvfølelse har jeg omsider innsett fakta. Kroppen min er i stor forandring for øyeblikket, og siden jeg mer eller mindre hoppet rett over puberteten da jeg fikk anoreksi som elleveåring, har kroppen min mye å ta igjen. Det er former som må på plass, kjøtt og fett som må plasseres litt her og litt der, og tid som må brukes til å lære å sette pris på meg selv og den kroppen jeg har blitt tildelt. Men omsider, etter en evighet med en spinkel, undervektig og syk kropp, begynner jeg å se endringer. Positive endringer! Jeg legger sakte men sikkert på meg takket være en solid kombo av enorme mengder mat, masse trening med tyngre vekter, og ett friskere hode og sinn som endelig har innsett hva som må til for å leve ett lykkelig liv.
Jeg må rett og slett bare dele noen av bildene fra gårsdagens fotoshoot med dere! På sånne varme dager holder jeg virkelig på å svi av meg hodebunnen siden håret mitt blir så ekstremt varmt når sola skinner på det, så da dro Besta like så godt frem solhatten hun kjøpte i Tyrkia i fjor sommer. Da plasserte jeg solbrillene på nesa, dro frem kameraet og satte i gang! Og så må jeg jo bare påpeke hvor sinnssyk hamstringen min ser ut, da. Den stikker jo søren meg ut fra Danmark til Kina!

 

Jeg håper du har hatt en helt glimrende dag!

Vi blogges!
 

 • Publisert: 22.07.2017             Klokka: 12:07            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

solskinn og treningsfri

20.07.2017, 21:30

Helt siden jeg begynte å gå på treningssenteret og "prosjekt pålegging" braket løs, har det vanskeligste for meg vært treningsfrie dager. Høydepunktet mitt i løpet av dagen er alltid å karre meg bort på trening, puste og pese, svette og svi. Uten det føler jeg meg så tom. Men selv om jeg aller helst ville ha tuslet bort på treningssenteret og pushet meg selv gjennom harde, tunge økter hver eneste dag, vet jeg at det hadde vært helt mot sin hensikt. Kroppen min trenger fri. 

Jeg har hele tiden hatt som mål å ha minst en treningsfri dag hver uke, men jeg må ærlig innrømme at det ikke har skjedd. Det har vært flere perioder hvor jeg har trent hver eneste dag i flere uker, for så å lure på hvorfor jeg plutselig en dag var så sliten. Men nå har jeg virkelig innsett at en treningsfri dag i uka er minst like viktig som de andre dagene med trening. Både for kroppen og motivasjonen min sin del. Jeg har forelsket meg helt i vektløfting og "fitness", og jeg vet at det er dette jeg vil drive med og leve av både nå og i fremtiden. Men for at jeg skal klare det må jeg faktisk la meg selv ta det litt rolig innimellom.

Så i dag var rett og slett timeplanen oppført med "TRENINGSFRI!". Etter over en uke med harde treningsøkter, nye personlige rekorder og sviende muskler, visste jeg at denne dagen burde bli satt av til litt etterlengtet avslapning. Dessuten var det meldt så fint vær til i dag! Så i dag tidlig våknet jeg opp med verkende ben etter gårsdagens økt med glutes og hamstrings (gårsdagens treningsøkt finner du HER!), tuslet inn på stua og slapp ut ett lettet sukk med tanke på at jeg kunne nyte hele dagen ute i sola.
 

Etter en deilig gåtur i morgensola sammen med mamma og Tinka (som pustet og peset så mye at vi måtte ta en laaang pause for å i det hele tatt få henne med oss helskinnet hjem), dro jeg og mamma med oss litt drikke og en korg norske jordbær, plasserte solbrillene på hodet og tuslet av gårde ned til stranden. Der satt vi en god stund og bare kikket utover vannet, gomlet i oss jordbær, pratet og lo, noe som var utrolig hyggelig. Den perfekte måten å nyte det fine været på! 

 


 

Jeg kjenner allerede at jeg gleder meg til morgendagens treningsøkt. Selv om det er godt å slappe litt av føler jeg meg ikke helt som meg selv uten treningen, og for å være helt ærlig blir jeg ikke den samme uten den. Så etter en deilig, solfylt dag skal det bli godt å få pumpe litt jern igjen;) Jeg har tenkt å trene skuldre, triceps og litt rygg, og den komboen er virkelig en av mine absolutte favoritter! 

Jeg håper du har hatt en super dag i fineværet!

Vi blogges!

 • Publisert: 20.07.2017             Klokka: 21:30            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 0

Fra treningsklær til sommervær

01.07.2017, 22:06

Når jeg står opp om morgenen har jeg en tendens til å bare slenge på meg treningsklær først som sist. Det er rett og slett bare sånn det blir når dagens mål er nettopp det. Å trene. Det er det jeg gleder meg til med det først jeg åpner øyene om morgenen, og det jeg ser tilbake på og smiler før jeg legger meg om kvelden. Men noen ganger kan del ta litt vel over. Siden sommerferien begynte (og egentlig før det også) har mer eller mindre alt fokuset mitt gått til trening, mat og "prosjekt pålegging", noe jeg ikke egentlig klager over. Det er jo tross alt det eneste jeg vil. Men en dag i blant trenger også jeg ett lite avbrekk fra den nye hverdagen min. 

De siste dagene har været her i Ålesund vært helt nydelig! På torsdag bestemte jeg meg derfor for å droppe den gode gamle økta på treningssenteret og heller gå på en solid fjelltur sammen med mamma, pappa og Tinka. Og det var så deilig! Bare det å komme seg ut av huset, få frisk luft i lungene og skinnende sol i ansiktet gjør noe helt spesielt med både kropp og sjel, i tillegg til at det føltes godt å gjøre noe helt annet en dag. Så, etter en lang og svett fjelltur tuslet vi oss ned på stranda og nøt noen dovne timer i sola med prating, latter og god drikke. 

Bortsett fra den ene dagen har treningen gått helt som vanlig. Det er rett og slett min #1 prioritering, og selv om jeg til tider lurer på hva søren jeg holder på med og tenker at jeg må få flere ting å tenke på, er det dette jeg brenner for og vil holde på med. ALLTID! Men i går var det rett og slett så fint vær at jeg nektet å slenge på meg de gode gamle treningsklærne med det samme jeg stod opp. Så jeg dro frem det letteste, mest sommerlige antrekket jeg kunne finne, slengte det på meg og følte meg (sjokkerende nok med tanke på den elendige selvfølelsen og kroppsbildet mitt) rimelig smashing. 

 

Det antrekket jeg endte opp med bestod av en enkel, lysegrønn shorts fra H&M, kombinert med en superfin, fargerik cropped topp fra Gina Tricot. JEG ELSKER DET!

 

Men selv om det kom som ett sjokk at jeg følte meg ganske fin, er det ikke så rart likevel. Siden jeg begynte å trene med vektløfting, "prosjekt pålegging" og 'bulking' har selvtilliten min bygget seg sakte men sikkert opp fra å være så elendig og tragisk at det burde være straffbart, til å egentlig være ganske grei. Og det er selv om jeg har lagt på meg flere kilo! Jeg vil ikke lenger være en tynn pipestilk som trener cardio tre timer hver dag, kun spiser grønnkål og drikker lunkent sitronvann. Jeg vil være muskuløs, veltrent og sterk både i kropp og sjel, spise enorme mengder mat og leve livet sånn det er ment for meg. Og det er jeg på god vei til å gjøre!

Det har blitt litt lite blogging i det siste, og det beklager jeg virkelig! Men det har seg rett og slett sånn at jeg ikke ser på det som en prioritering og noe "viktig" lenger. Jeg har fått den nye nettsiden min opp på bena, er veldig aktiv på Instagram og føler at de to tingene tar meg nærmere drømmene mine enn denne bloggen har gjort. På nettsiden min kan folk fra hele verden få inspirasjon, tips og motivasjon til trening, helse og selvbilde, mens her på bloggen er det kun nordmenn som mest sannsynlig ser etter litt tidsfordriv som kikker innom. Så nå for tiden fokuserer jeg veldig mye på nettsiden min, Instagram og Youtube! Nettsiden min, Thoffies Fitness, kan du gjerne ta en kikk på HER Og Instagram'en min HER!

Jeg håper at du har hatt en superfin sommer så langt!

Vi blogges!
 

 • Publisert: 01.07.2017             Klokka: 22:06            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 0

Den svetteste treningsøkten noensinne!

24.06.2017, 22:05

Siden jeg begynte med "prosjekt pålegging" og endret helt på treningsopplegget mitt har jeg nesten ikke gjort noe cardio. For noen måneder siden pushet jeg meg selv gjennom masse cardio hver eneste dag, og selv om jeg trener enda mer og hardere nå siden jeg har begynt med tunge vekter, har jeg droppet det meste av cardio. Joda, jeg varmer ofte opp før en treningsøkt med noen minutter på tredemølla eller noen tak med romaskinen, men that's it! 

Jeg har virkelig forelsket meg helt i vektløfting og sånt, men i dag var jeg rett og slett alt for fristet til noe helt annet. Etter planen skulle jeg egentlig hatt treningsfri idag, men lysten var alt for stor til å holde seg unna. Så jeg satt opp ett lite program for en real økt med HIIT, og jeg gledet meg til å begynne helt siden jeg våknet i dag tidlig! Jeg så virkelig frem imot å svette meg gjennom en beinhard økt med cardio, og det gikk utrolig nok enda bedre enn forventet. 

Jeg kom på treningssenteret og hadde ekstreme mengder energi og motivasjon. Siden det er så lenge siden forrige økt med HIIT visste jeg ikke helt hva jeg skulle forvente, og dessuten hadde jeg satt opp ett mye tøffere program enn jeg pleide å kjøre tidligere. Men jeg kom meg i gang og ga alt fra første stund. Og jeg ELSKET det! Jeg pushet grensene mine og følte at jeg klarte det jeg ville og enda mer, noe som er en utrolig deilig følelse å kjenne på. Men fy søren så tøft det var! Jeg tror helt ærlig aldri at jeg har svettet så mye før!

Det programmet jeg hadde satt opp var egentlig rimelig simpelt, men jeg innså fort at jeg hadde undervurdert det litt. Det jeg gjorde var:

 

 

 • HIIT:
  • 45 sek med følgende øvelser:
   • Walking Jumps på step
   • Burpees med Push-Ups
   • Jump Squats
   • Mountain Climbers
   • Walking Jumps på step
   • Burpees med Push-Ups

 

I dette settet gjør jeg hver øvelse i 45 sekunder og har pause i 15 sekunder mellom hver øvelse

 

 • Løping
  • 6 minutter på tredemølla med
   • 2% helling
   • 13 km/t gjennom hele økten

 

Jeg prøvde å ha minst mulig pause mellom hvert sett med HIIT og løping, noe jeg faktisk klarte! Svetten rant og jeg pustet som en skadet ku, men det var utrolig deilig både når det pågikk og når det var unnagjort. Jeg gjorde fire sett med begge deler, først HIIT så løping, HIIT og løping, HIIT og løping osv.. Når jeg omsider var ferdig var jeg skikkelig sliten og svetten rant som aldri før, men jeg fikk ett skikkelig kick og lykkeruset tok helt overhånd! Så jeg fikk like godt unnagjort en av ukens mageøkter når jeg først hadde tid og energi, noe jeg ikke alltid har;)

 

Måtte bare slenge med disse bildene her! Jeg har faktisk kjøpt en god den nye treningsklær den siste tiden, blant annet denne superfine toppen fra Aimn. I LOVE IT!

Så dagens økt var rett og slett helt fantastisk. Jeg kom hjem til en deilig laksemiddag, min absolutte favoritt, og hele kroppen min dirret av glede lenge etterpå. Nå føler jeg endelig at jeg begynner å komme på riktig spor med treningen igjen, og motivasjonen er på topp. Og det er så deilig! Nå gleder jeg meg allerede til en ny uke med trening, og i morgen er det en solid LEG-DAY som står på programmet!

Jeg håper at dere har hatt en super lørdag!

Vi blogges!

 

 • Publisert: 24.06.2017             Klokka: 22:05            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 0

Trener jeg for mye?

15.06.2017, 21:20

På de dagene jeg har treningsfri vil jeg helst bare synke ned i ett dypt, mørkt hull. Jeg vet godt at kroppen min trenger hvile og fri fra all belastningen, vektløftingen og styrketreningen noen dager her og der, men uansett hvor viktig jeg vet at det er, er det noe av det vanskligeste jeg går gjennom for øyeblikket. Jeg har mistet all kontroll over mat, noe som gjør at jeg desperat prøver å klamre meg fast i noe annet å kontrollere. Selv om jeg egentlig ikke vil det. Jeg vil jo ikke egentlig ha den syke kontrollen og tvangen ovenfor enkelte saker og ting her i livet. Det vil vel ingen.

Men så har det jo bare blitt sånn at treningen er alt jeg har. Det er den jeg gleder meg til når jeg våkner om morgenen, og den jeg kan tenke tilbake til og smile når jeg legger meg om kvelden. Den har blitt meg og jeg har blitt den, men på en god måte. For det meste av tiden. I det siste har jeg trent veldig mye og hardt nesten hver eneste dag, og det blir fort slitsomt i lengden. Spesielt etter konfirmasjonen og turen til Gdansk for noen uker siden var jeg helt tappet for krefter og motivasjon, noe som gikk veldig ut over lysten min på å trene. Men den siste uken har jeg heldigvis fått tilbake masse etterlengtet energi, motivasjon og overskudd til å klare det lille ekstra både hjemme og på trening! Det er så deilig å endelig kunne gi litt ekstra, ta litt i og løfte litt tyngre!

Selv om treningen er det som gir glede og mening til dagene mine, føles det til tider som en stor belastning. Sånn som i dag tidlig. Da jeg våknet i dag var det første som slo inn i hodet mitt hvor sliten og umotivert jeg var, noe som ikke akkurat gjorde at det virket noe fristende med trening. Det ble noen tårer og fortvilelse litt vel tidlig på morgenen, men etter en liten pep-talk var jeg god som ny igjen! Siden ett av målene mine for øyeblikket er å lytte til kroppen min og gjøre sånn som jeg selv vil når det gjelder trening, hadde jeg droppet dagens økt om det var det jeg følte for. Men i dag var ikke det tilfellet. Så etter skolen tulset jeg bort på treningssenteret og fikk smashet en skikkelig 'leg-day'!

Jeg har fått helt dilla på disse drikkene fra Vitamin Well! De inneholder masse gode vitaminer og smaker rett og slett ren sommer. Kan det bli noe bedre enn det?

 

Nå bikket jeg akkurat dagens kalorimål, og det føles faktisk helt supert! Den siste uka har jeg økt litt og litt på hvor mye jeg spiser siden vekten ikke hadde gått så mye opp som ønsket på forrige innveiing. Jeg trives veldig med at vektøkningen går såpass sakte og rolig, men litt må rett og slett til for at jeg skal kunne se og føle litt forandring. Noe jeg faktisk allerede kan! Det er helt utrolig å se hvor mye sterkere jeg har blitt, hvor mye mer og større muskler jeg har fått, og hvordan hodet mitt endelig begynner å henge litt med igjen. Det går bare oppover nå for tiden, og planene for sommerferien som snart braker løs er allerede klare: Jeg skal fokusere helt på meg selv og helsen min, sette meg selv om behovene mine først og gjøre alt for å bli friskere og friskere. 

Og det gleder jeg meg til!

Vi blogges!

 

 • Publisert: 15.06.2017             Klokka: 21:20            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 1

Alt jeg vil er å trene

13.06.2017, 07:34

Akkurat nå føler jeg meg helt tom. På en måte går alt oppover og jer kjenner på meg at ting blir bedre og bedre for hver dag som farer forbi, men jeg klarer ikke å skjule at jeg føler meg helt tom innvendig. Jeg står opp om morgenen og noe av det første jeg tenker på er hvor mye jeg gleder meg til dagens trening. For det gjør jeg! Jeg elsker å tusle opp på treningssenteret, kjenne musklene jobbe og svetten renne, samtidig som jeg bare kan være helt meg selv og ikke bry meg noe om hva andre tenker eller mener. Men utenom treningen vet jeg virkelig ikke hva som skjer. Alt føles meningsløst og slitsomt, uansett hva det er.

En av de tingene som gjør at jeg blir nedfor er faktisk bloggen. I en lang stund kjente jeg motivasjonen og inspirasjonen stige, og bloggingen gikk bedre enn noensinne, samtidig som lesertallene ble høyere enn noensinne. Men så mistet jeg alt av glede for det. For hvorfor i alle dager skal jeg sitte i time på time hver uke og skrive innlegg som ingen bryr seg om? Jeg bretter meg selv ut og plasserer alle de vonde, vanskelige og triste tankene mine i blogginnlegg etter blogginnlegg, uten å få noe igjen for det. Så derfor har det blitt litt mindre blogging i det siste. Dessuten har jeg prøvd å fokusere på meg selv og "prosjekt pålegging". Selv om det egentlig går lekense lett å spise såpass mye og annerledes enn tidligere, krever det enerome mengder tankekraftm motivasjon og energi. Og det er ting jeg ikke alltid har på lager. Men selv om ting har gått litt opp og litt ned de siste ukene, har jeg alt i alt lagt på meg litt. Ikke veldig mye, men litt, og det er jeg er veldig fornøyd med. Jeg har endelig begynt å akseptere tanken på å legge på meg en god del og faktisk bli frisk. Og det er takket være treningen. Den lar meg bli frisk på min egen måte, akkurat sånn som jeg selv ønsker. Og jeg kjenner allerede på meg at dette med trening er det jeg vil her i livet, både nå og i fremtiden. Men for at jeg skal kunne få den fremtiden må jeg legge på meg en god del. Så det er vel bare å spise på!

 

 • Publisert: 13.06.2017             Klokka: 07:34            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Føler meg endelig som meg selv igjen

11.06.2017, 20:56

I går var rett og slett en drittdag. Etter en lang natt med lite søvn våknet jeg til en sviende hals, tett nese og verkende hode, noe jeg virkelig ikke satt pris på. Jeg takler så absolutt litt sykdom her og der, så egentlig tar jeg ikke så veldig på vei om jeg blir litt syk. Problemet er at jeg er redd for ikke å få trent. Så jeg brukte hele formiddagen på å overtenke noe helt sinnsykt over hvordan i alle dager jeg skulle klare å få trent, og om jeg i det hele tatt burde det. 

Etter en stund kom jeg frem til at jeg skulle prøve å få til en ordentlig økt på treningssenteret, men det gikk ikke helt som jeg ville. Kroppen spilte rett og slett ikke på lag der og da, så jeg måtte rett og slett gi opp. Og selv om jeg desperat prøvde å overbevise meg selv om at det var det riktige valget og at jeg må lytte til kroppen min, klarte jeg ikke å holde tårene tilbake. 

Etter det snek dagen seg av gårde i en forferdelig treg fart. Jeg tenkte og grublet og gjorde meg selv helt gal av alt som spant rundt oppe i hodet mitt, selv om jeg prøvde å holde på med andre ting for å få tankene på noe annet. Men til tross for at jeg hadde det helt fælt med meg selv absolutt hele dagen, klarte jeg å spise. Det blir fort ett problem når jeg har dager hvor ting ikke går som planlagt med treningen. Jeg blir redd for å legge på meg, føler at jeg mister kontrollen og prøver å hente meg selv inn igjen med å holde meg unna mat, men i går klarte jeg heldigvis å få i meg en solid dose. Ikke fullt like mye som jeg pleier nå når jeg er på prosjekt pålegging, men likevel så mye at det føltes greit. 

Ettersom dagen gikk forsvant litt av angsten over treningen som gikk i vasken. Men tankene gikk over til noe annet likevel. Jeg begynte å overtenke og bekymre meg for morgendagens treningsøkt, og om jeg i det hele tatt kom til å få gjennomført den. Jeg vet godt at både en dag og to dager uten trening ikke gjør noe, men det er bare følelsen det gir meg. Jeg er rett og slett avhengig av å få trent, brukt muskler og løftet vekter i løpet av en dag, og når jeg ikke gjør det vet jeg ikke hva jeg skal gjøre. Jeg føler meg som en helt annen person, en som er alt annet enn den jeg virkelig er. Den jeg har blitt nå i løpet av kort tid, og som jeg vet at er den ekte meg. Den personen jeg vil være. 

Så i dag var jeg fast bestemt på å få en real økt på treningssenteret! Etter gårsdagen følte jeg meg som noen fra en helt annen dimensjon da jeg våknet i dag tidlig, og lengselen etter å komme seg på treningssenteret var stor. Det er rett og slett mitt absolutte favorittsted! Så jeg kom meg av gårde, satte i gang og håpet på det beste selv om jeg følte meg litt nedfor og umotivert, og alt gikk helt prima! Så nå føler jeg meg endelig som meg selv igjen. Og det er så deilig!

 

 

 • Publisert: 11.06.2017             Klokka: 20:56            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 0

Himmelriket for proteinelskere!

29.05.2017, 22:00

Nå som jeg har begynt med vektløfting og tyngre trening, prøver jeg desperat å få i meg så mye proteiner som mulig. En proteinbar her, litt cottage cheese der og noen bokser proteinpudding i løpet av dagen har blitt en del av de faste rutinene, og jeg kan vel trygt si at jeg har blitt litt avhengig. Ops;) For øyeblikket er jeg dessuten midt oppi hele dette "prosjekt pålegging", og siden jeg vil legge på meg mest muskler er det ingen grunn til å spare på verken mat eller proteiner! Og det er så deilig!

Jeg aner ikke hvor mange kroner jeg har brukt på mat i det siste. Om det er en ting jeg har lært, så er det at helsekost og mat som liksom skal være supert for trening og inneholde mengder av proteiner, rett og slett koster utrolig mye. Så pengene har rent vekk som en foss, og jeg våger ikke engang å tenke på hvor mye jeg har brukt på proteinbarer, puddinger, milkshakes og lignende. For det har nok blitt en del i det siste. Men til tross for at pengene flyr av gårde og jeg rett og slett spiser opp ukeslønna mi, lar jeg meg ikke stoppe! En av favorittene mine er nok Questbar sine proteinbarer! De har helt perfekt innhold av både proteiner, carbs og fett, og de er rett og slett så gode at jeg ikke klarer helt å få det til å stemme. Liksom, hvordan klarer de å lage noe så godt!

 

Etter at jeg hadde fått satt inn en solid bunke med penger på kortet mitt etter konfen for en uke siden, slo jeg meg litt løs på nettet. Okei da, så slo jeg meg mer enn litt løs;) Det var vel mer på det nivået at jeg har kjøpt så mye forskjellig fra så mange ulike nettsider at jeg ikke kan huske hva jeg har kjøpt lenger. Men det gjør det jo bare enda mer spennende når det endelig kommer i posten, så so what! Det blir jo nesten som julaften:D Men uansett, i dag ankom omsider den første av alle disse x antall pakkene jeg venter på, og selv da jeg så på hentelappen av pakken var fra FitStyle, klarte jeg ikke å huske hva i alle dager jeg bestilte derifra. Så jeg føyk avgårde til postkontoret med ekstreme mengder glede og begeistring innabors, og kunne nesten ikke vente med å endelig få tatt en kikk på innkjøpet mitt!


Jeg må helt ærlig innrømme at jeg ble skikkelig sjokkert da jeg åpnet pakken og kikket nedi. Jeg kunne ikke huske å ha kjøpt noe av dette! Men gid så glad jeg er for at jeg gjorde det;) Det jeg unnet med var en pose med Novo Protein Chips med Thai Chili smak, To flasker NJIE proteinmilkshake, en med Cappuccino og en med vanilje, en Snickers proteinbar (!) og en Mars proteinbar (!!).

 Fysøren så mye jeg gleder meg til å teste disse! De kommer nok til å bli en real utfordring, men det skal jeg klare! 

 

Nå har jeg hatt utrolig mange dager med fri fra skolen, men i morgen er det -desverre- tilbake til skolebenken igjen. I dag har jeg faktisk hatt en veldig fin dag fylt med både koselige gåturer med Tinka, en overraskende okei time på BUP, og en helt super økt på treningssenteret! Før jeg satte i gang med dagens økt hadde jeg cirka ingenting som kunne ligne på energi og motivasjon, men når jeg først kom meg i gang følte jeg at verden lå for mine føtter. Bokstavelig talt. Det var nemlig leg-day som stod på programmet i dag, og jeg kan trygt si at både lår, legger, glutes og rumpeballer sved som bare pokker innen jeg tok fatt på veien hjem igjen! Og det er så digg! 

I morgen er det armer og rygg som står for tur, og jeg kjenner at jeg gleder meg allerede. Jeg har fått utrolig mye større og muskuløse armer den siste tiden, og jeg må rett og slett innrømme at jeg digger det. Dessuten skal jeg nok teste ut noen av disse innkjøpene i morgen, i tilleg til at vi skal ha laks med stekte grønnsaker til middag! Og om dere leste innlegget jeg la ut nå for noen dager siden vet dere at det er favoritten til både meg og Kåre;) Det innlegget kan du lese HER!

Jeg anbefaler forresten dere proteinelskere å ta en kikk innom FitStyle sin nettbutikk! De har rett og slett alt dere kan våge å drømme om :D

Jeg håper at dere har hatt en helt super start på uken!

Vi blogges!


 

 • Publisert: 29.05.2017             Klokka: 22:00            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Det er ikke vits i å skamme seg

27.05.2017, 21:35

Helt siden jeg ble syk har jeg hatt skikkelig komplekser med magen min. Jeg har egentlig hatet mer eller mindre hver eneste centimeter av kroppen min, men magen har alltid vært i fokus uansett hva. Eller, i begynnelsen tror jeg ikke egentlig at jeg tenkte så mye over det. Da var det eneste jeg ville å bli tynnere og tynnere, og all tankekraft gikk egentlig med til å tenke på å spise minst mulig. Men da jeg ble skrevet ut av sykehuset og hadde lagt på meg en god del følte jeg meg helt dritt, og det var nok da alle magekompleksene kom. Og da mener jeg ikke en sånn liten bagatell som ikke har noe å si og som ikke gjorde noen forskjell på dagene mine, å neida, da mener jeg så fæle komplekser at jeg lå på gulvet og gren i timevis, knep meg selv til blods og ofte stod foran speilet med en saks i hånden og vurderte å klippe den av. 

Jeg har fortsatt utrolig fæle tanker om meg selv på grunn av magen min, men det har nesten blitt til en del av hverdagen. Som alt det andre. Jeg har mer eller mindre blitt vandt til å stå å kikke på meg selv i alle mulige vinkler i speilet, holde magen inne og ha på meg store jakker og gensere for å skjule den. Noen dager tenker jeg ikke noe særlig over det, mens andre føles det helt dritt. Men i det siste merker jeg faktisk at ting har blitt litt bedre. Ikke sånn forferdelig mye bedre, men akkurat sånn at jeg merker en liten forskjell. Jeg har en mistanke om at det er takket være treningen og at jeg har fått mer fokus på resten av kroppen min også, og jeg har virkelig ikke tenkt å klage! 

Grunnen til at jeg ville dele dette med dere nå i dag har jeg ikke kommet frem til engang. Det er jo sånn at vi ser utallige bilder og videoer av slanke, veltrente kropper med flat mage, magemuskler og smal midje så å si hele tiden rundt omkring på sosiale medier, og det gjør nok noe med oss. Vi tror at det vi ser er virkeligheten og at de jentene som står og poserer i speilet faktisk ser sånn ut hele tiden, men det er langt ifra sant. På rett tidspunkt, med riktig lys, en god vinkel og ett godt kamera kan en gjøre kroppen sin til en solid klump av definerte muskler, flat mage, snasen rompe og smal midje enkelt som bare det. Og selv om det faktisk er kroppene deres, er det langt ifra sånn de ser ut hele tiden.


Her er bare ett lite eksempel på hvor fort kroppen min forandrer seg. På bildet til venstre kom jeg akkurat hjem fra trening og skal til å spise middag, mens på bildet til høyre har jeg akkurat slukt en solid porsjon med laks og grønnsaker. Jeg har en tendens til å prøve å skjule magen min så godt som mulig etter jeg har spist jeg jeg utrolig fort blir "bloated", men det burde det ikke være noen grunn til. Det er lett å tenke at jeg kun gjør det fordi jeg er redd for hva de andre ser og tenker om meg, men merkelig nok gjør jeg det mest for min egen del. Jeg orker ikke å se meg i speilet etter jeg har spist og tenke "faen så stygg jeg er", når det helt enkelt kan unngås med en stor genser og løse bukser. 

Men jeg kjenner at selvfølelsen min begynner å bli litt bedre. Jeg øver meg stadig på å ikke skjule kroppen min når jeg føler meg ukomfortabel og usikker, og heller ta meg selv litt uhøytidelig og klare å ta ting litt mer som en spøk og bare le av det. Så jeg vil at dere skal hilse på Kåre, matbabyen min;) PS: han er veldig glad i laks og grønnsaker....

 

 • Publisert: 27.05.2017             Klokka: 21:35            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 0

Min største glede er også min største svakhet

11.05.2017, 21:18

Det er merkelig hvor fort ting kan forandre seg. For noen år siden kunne jeg sitte i sofaen time på time, gomle i meg nudler og potetgull, og ikke tenke en tanke på utseende og kropp. På kort tid lå jeg rett ut i en seng på sykehuset med tårer nedover kinnene og selvmordstanker. Etter noen uker med innleggelse, tvangsforing og forbud mot å bevege meg, virket det som om ting skulle begynne å gå oppover, men sånn ble det ikke. Etter noen år kom jeg tilbake til noe som kunne virke som en vanlig hverdag for de som så det utenfra, men inni var jeg helt knust. Tankene på mat og kropp gjorde at depresjonen tok over, og selvbildet mitt ble enda verre enn tidligere.

Så begynte jeg å trene. Det begynte som en ting somga meg glede og energi, men etter en kort tid ble det kun tvang. Jeg måtte løpe så mye. Jeg måtte jogge så mange runder. Jeg måtte trene. Og ja, alt begynte med litt jogging. Men så tok det helt av, og på ett tidspunkt var trening det som tok opp mest plass i livet mitt. Og ikke på noen positiv måte. Dere aner ikke hvor mange tårer jeg har grått og angstanfall jeg har hatt det siste året, kun på grunn av det forferdelige forholdet mitt til trening. Og det er så urettferdig. Jeg trodde at anoreksi var mer enn nok, men neida, her får jeg slengt på en alvorlig treningsforstyrrelse, en merkelig form for ortoreksi, og en solid dose angst. Alt på en gang. Kun på grunn av min egen kropp og selvbildet mitt. 

Treningen gikk fra å være ganske kort og enkel, til å vare i time på time med tunge vekter og harde øvelser. En time ble til to, og to ble til tre, før omtrent hele dagene mine gikk bort til trening og det å tenke på trening. Jeg har slitt kroppen min helt ned med all treningen og for lite mat, noe som er en dårlig kombinasjon. Men nå begynner ting å endre seg. Og det på en god måte. Jeg trener egentlig både mer og tyngre, men med ett helt nytt opplegg. Som jeg virkelig elsker. Jeg har begynt å gå på treningssenter, og det å kjenne musklene jobbe hardere og vite at jeg faktisk bygger meg selv opp med å løfte tunge vekter og bruke effektive apparater, istedenfor å slite meg selv ned med drøssevis av cardio, løping og jogging, føles så godt. Dessuten spiser jeg mer. Eller, jeg er jo i full gang med mitt såkalte "prosjekt pålegging", så jeg er jo pent nødt til å spise mer. Men det er så deilig å vite at den maten jeg spiser, er helt nødvendig viss jeg skal trene såpass som jeg gjør nå. Og det vil jeg. De siste ukene har jeg gledet meg til mer eller mindre hver eneste treningsøkt, både fordi jeg elsker å kjenne musklene jobbe og jeg får bedre selvtillit. Og selvtillit er noe jeg trenger massevis av, siden jeg har mer eller mindre ingenting fra før av. 


 

Etter at jeg begynte med dette mye treningsopplegget har jeg (nesten) klart å nyte hver en matbt jeg tar. Siden jeg i tillegg er i full gang med "prosjekt pålegging" må jeg jo rett og slett bare spise på, og da får jeg også muligheten til å prøve ut litt av det jeg har hatt lyst til tidligere. Jeg er ikke helt klar til å spise noe usunt eller noe jeg føler at er utenfor komfortsonen enda, men jeg jobber hardt mot å komme meg dit! Akkurat nå prøver jeg å fokusere på å få i meg alle kaloriene jeg og legen min har avtalt, samtidig som jeg stapper i meg proteiner. 

I dag hadde jeg treningsfri, noe jeg har ca en gang i uken. Jeg prøver å bli litt mer fleksibel og klare å ikke trene en dag bare fordi jeg ikke har lyst, tid eller motivasjon, men akkurat nå har jeg behov for at ting er litt planlagt. Uansett, det er viktig å la kroppen slappe av og bygge seg litt opp igjen, men i morgen er det tilbake igjen til treningen! Jeg kommer nok til å kjøre en solid økt med rumpe og legger i morgen, og jeg kjenner at jeg gleder meg! På tirsdag fant jeg en skikkelig effektiv og god oppvarming som jeg skal kjøre på med i morgen også, og det er jo alltid spennende med litt forandring;) Tidligere har jeg ikke visst helt hvordan jeg burde varme opp før jeg setter i gang med selve treningen, så det har fort endt opp med en halvtime løping på tredemølla. Men nå har jeg funnet ut at det er bedre å varme opp de kroppsdelene jeg skal bruke med noen enkle øvelser (hehe, "enkle" vil ikke si "lette", just a warning😉 ), og den nye runden jeg har satt sammen er helt perfekt før en hard ben- og rumpeøkt! 

 Kleine selfies i speilet på treningssenteret? Såklart!

 

Jeg føler at Instagram-brukeren min sakte men sikkert er i ferd med å handle mest om mat og trening. Og det samme med bloggen egentlig. Sminke og skjønnhet har kommet litt i skyggen av alt det andre, men siden jeg bare ser lesertallene og følgerene stige, regner jeg med at det er noe dere liker! Jeg vurderer å begynne å legge ut små treningsvideoer eller bilder på instagram hvor jeg viser dere hvilke øvelser jeg gjør og sånt, som for eksempel den nye oppvarmingsrunden jeg elsker! Om det er noe dere kunne tenke dere, kan dere klikke HER og begynne å følge brukeren min, eller bare slenge igjen en kommentar her på bloggen!


 

Endelig er det snart helg! Bare en dag igjen nå! 

Vi blogges!

 

 • Publisert: 11.05.2017             Klokka: 21:18            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 0

Jeg har like mye rett til å være der som guttene

06.05.2017, 21:46

Da jeg våknet i dag var jeg overbevist om at det var fredag. Jeg spratt opp av senga, suste ut på badet og brukte litt tid på å innse at jeg hadde all verdens tid på meg, og at jeg ikke hadde noe skole å rekke. Etter det har jeg faktisk hatt en utrolig fin dag. Det har vært fint vær, jeg har ikke følt på noe særlig stress eller angst, og energien min har vært på topp helt siden jeg åpnet øynene i dag tidlig. Men jeg har faktisk følt at ting i gjennomsnitt har blitt bedre de siste par ukene. Dette med treningssenteret og det nye treningsopplegget mitt gjør at jeg har mye mer glede og motivasjon av selve treningen, og også tankene om mat har vært litt lettere å takle. 

En stor grunn til at morgenen og formiddagen min var så bra i dag, var at jeg hadde planer om å dra på treningssenteret. Jeg startet dagens økt med en solid dose cardio her hjemme (hehe, jeg liker ikke å stå på treningssenteret og hoppe og sprette når jeg holder på med alle HIIT-rundene mine), før jeg tuslet meg bort på treningssenteret for å kjøre på med noen økter arm- og ryggtrening. Da jeg begynte var der så å si ingen til stede, men etter hvert kom det en hel flokk med eldre mannfolk og gutter på min egen alder. Og alle glodde like rart på meg. Spesielt guttene på min egen alder begynte å hviske så fort de hadde gått forbi meg der jeg sto med vektene mine, og jeg gidder ikke engang å lure på om det var meg de snakket om. Det er bare så patetisk. Jeg har like mye rett til å trene, ha muskler og løfte vekter på ett treningssenter som en hvilken som helst gutt, og jeg vedder på at jeg klarer de fleste øvelsene like bra som dem, bare med lettere vekter. Så jeg gidder rett og slett ikke å bry meg om de som hvisker og ler over hvor teit jeg ser ut der jeg står og løfter vekter eller holder på med ett eller annet apparat, for det betyr faktisk ingen ting hva de synes om meg, så lenge jeg trives med det jeg holder på med.


 

Selv om jeg har hatt det rimelig fint i dag, har jeg tenkt en god del på det jeg skrev om i ett innlegg nå for noen dager siden. Jeg og psykolog/legen min har nemlig "avtalt" at jeg skal begynne å legge på meg, men jeg føler meg rett og slett ikke klar. Ihvertfall ikke klar for alle de kaloriene ekstra og den halve kiloen i uka, noe som liksom er målet. Hadde jeg spist kjempelite og hatt muligheten til å stappe inn alle de kaloriene på en helt naturlig måte hadde det vært en ting, men jeg spiser faktisk ganske mye allerede. Så jeg ser virkelig ikke hvordan jeg skal klare å få i meg alle de kaloriene ekstra. 

Selv om jeg ikke er helt klar for fullt så mange kalorier som det som er målet helt enda, prøver jeg så godt jeg bare kan å få i meg litt ekstra, i tillegg til masse proteiner. Så til lunsj før trening i dag spiste jeg (som vanlig) en ProPud med sjokoladesmak, og i dag var den rett og slett ekstra god. Det varme været gjør egentlig all mat ekstra god, og spesielt når den er litt kald og nedkjølende som en proteinpudding. I går prøvde jeg faktisk en ProPud med jordbærsmak, noe som akkurat har kommet til butikkene her i Norge (Norge er rett og slett helt latterlig når det gjelder sånne ting. Det er jo så utrolig dårlig utvalg, i tillegg til at prisene er skyhøye!). Jeg unnet meg den etter en lang dag på skolen, og den var helt himmelsk! Den smakte faktisk som en slags jordbærsorbet!


 

En liten stund etter jeg hadde kommet meg hjem fra en hard og slitsom økt på treningssenteret, stod middagen klar på bordet. I dag hadde vi laks med stekte grønnsaker, og det er rett og slett noe av det beste jeg vet! Vi har en utrolig god urtemarinade på laksen, og ved siden av den steker vi en solid dose med brokkoli, squash, aubergine, løk og søtpotet, som vi har litt soyasaus og sriracha saus på. Det kan virkelig ikke bli bedre enn det!
 

Nå for en liten stund siden bestemte jeg meg for å prøve enda en av de nye proteinbarene fra Maxim. Jeg har forelsket meg helt i disse barene, for de har akkurat så få kalorier at jeg føler at det er greit, samtidig som de har skikkelig mye proteiner med tanke på at de er så små som de er. Dessuten smaker de helt himmelsk! I det siste har jeg fått smakt på alle de ulike smakene, og alle er så ufattelig gode at jeg rett og slett ikke klarer å velge en favoritt. I dag smakte jeg på den med sjokolade og mint, noe jeg hadde veldig lave forventninger til, men fy søren så digg den var! Jeg hadde sett for meg at det kom til å være enorme mengder med mint og at den smaken kom til å ta helt over, men det var faktisk bare ett lite hint av mintsmak, i tillegg til en skikkelig deilig, myk sjokoladefudge inni og det gode gamle laget med sjokolade utenpå. NAM!


 

Jeg må bare få si tusen takk for alle de fine kommentarene jeg fikk på inlegget om hele dette "opp i vekt" opplegget. Jeg setter veldig stor pris absolutt alle kommentarene jeg får, og spesielt de hvor dere forteller om deres erfaringer og opplevelser når det gjelder sånne ting (om dere har noen, såklart), og hva dere tenker om det selv om dere ikke forstår hvordan jeg har det. 

Tusen takk!

Vi blogges!

 

 • Publisert: 06.05.2017             Klokka: 21:46            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 1

Alle fortjener en ny start

02.05.2017, 22:06

Dette været gjør bare noe med meg. Det å våkne til skinnende sol, kvitrende fugler og blå himmel skyter skikkelig fart på humøret mitt, noe det også gjorde i dag. Jeg våknet i dag tidlig og var merkelig nok helt uthvilt og klar for en ny dag. Både energien, motivasjonen og humøret var mer eller mindre helt på topp. Jeg spratt opp av senga, tuslet meg inn på badet og fikk ordnet meg så smått før jeg satt i gang med å lage morgenens faste porsjon havregrøt, noe jeg alltid elsker å gjøre, hehe. Jeg får merkelige mengder med ro av å bare stå der, røre i grøten, lese en bok og få unnagjort noen ting på pc'en (det tar ganske lang tid å lage grøt for meg, siden jeg fyller på med mer og mer vann hele tiden, så jeg må rett og slett finne på noe å gjøre mens den koker). Og det fikk jeg i dag også. Jeg skrollet meg gjennom instagram noen ganger, skjekket mailen og fikk endelig redigert ferdig en ny video til youtube, og når grøten etter en stund var ferdig, hadde jeg sjokkerende nok klart å samle meg opp enda er motivasjon til resten av dagen enn hva jeg hadde fra før av. Jeg vet ikke om det egentlig var tilfellet, men grøten smakte i tillegg ekstra godt. Det kan hende at det bare var det gode humøret mitt som fikk smaksløkene til å bli ekstra fornøyde, men godt var det ihvertfall

Det gode humøret mitt kom ikke helt ut av det blå. I går bestemte jeg meg nemlig for å benytte denne siste fridagen min til å ta meg en tur på treningssenteret, og jeg har gledet meg noe sinnsykt. Selv om treningen og treningsforstyrrelsene har tatt helt over livet mitt, tror jeg faktisk at treningssenter kan være løsningen. Den siste tiden har jeg bare trent og trent uten stopp her hjemme, og det er jo veldig tung og intensiv trening som egentlig har mye effekt, men jeg føler at den er så meningsløs. Alle rutinene jeg har låst meg fast i, reglene jeg har laget og følelsen jeg får av å stå på rommet mitt i time på time med ett sett vekter, en kettlebell og litt annet utstyr, har knust meg helt. Så jeg vil prøve noe nytt. Løfte tyngre, få større muskler og bli sterkere både i kroppen og i tankene er noe jeg tror at vil hjelpe, og jeg kan ikke gjøre annet enn å gi det ett forsøk. 

Så i dag hadde jeg min aller første, skikkelige økt på treningssenteret. Og fy søren så godt det føltes! Jeg begynte det hele med en halvtime på tredemølla for å få i gang kroppen litt, før jeg satt i gang med en skikkelig tung rumpe- og leggøkt. Og det sved. Siden jeg har trent leggene og rumpa så forferdelig mye den siste tiden tenkte jeg at jeg kunne gå rett på de tyngre vektene, men jeg burde vel kanskje har tatt det litt med ro. Jeg fikk testet ut en god el nye apparater, prøvde meg på noen nye øvelser og kjørte noen sett med de gode gamle favorittøvelsene mine, og når jeg omsider sa meg ferdig for dagen, brant rumpa, lårene og leggene skikkelig. Hva sa du? Om jeg tok noen kleine selfier i speilet mens masse mannfolk sto rundt omkring og så på meg som den gangen jeg slumpet til og gikk inn i feil garderobe i svømmehallen? Å gjett om jeg gjorde.

 

Hva er vel ikke en treningsøkt uten noen kleine seilfier i speilet;) Jada, jeg vet at bildet er skikkelig uklart, men det er begrenset hva man kan få til med kameraet på en IPhone 5s som har vært i do to ganger det siste halvåret. Uansett, treningen gikk fint, jeg føler meg klar til kamp og hva nå enn jeg møter på i tiden fremover, og jeg har tro på at dette kan være redningen min. For alle fortjener både en ny start, og en redning.

 

I dag har jeg faktisk følt meg ganske confident med meg selv og kroppen min, så jeg slenger like så godt med dette bildet for å sette prikken over i'en. Jeg har helt dilla på denne korte, flagrende genseren fra ZARA, og mesteparten av tiden når jeg tusler rundt her hjemme, bruker jeg den rett og slett sammen med favorittparet mitt med treningstights. Som sjokkerende nok er fra H&M. Men jeg går med dem seriøst hele tiden, og de er helt fantastiske! 

Denne genseren finnes i tre ulike farger, og du kan kjøpe den HER :D

I morgen kommer det forresten en ny video på youtubekanalen min, Thoffies Makeup, så det er bare å holde øynene åpne;)

Vi blogges!

 • Publisert: 02.05.2017             Klokka: 22:06            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 1

Litt forandring i galskapen

26.04.2017, 21:16

Nå er jeg helt utslitt. Etter en dag fylt med skole, trening, en masse gåing og mye mer sosialt enn vanlig, har jeg ikke fått satt meg ned og slappet av før nå. Etter de gode gamle rutinene mine skulle jeg egentlig hatt treningsfri i dag, men jeg jukset litt og tok turen opp på treningssenteret sammen med noen venninner. I det siste har jeg nemlig tenkt litt på å begynne på treningssenter, og i dag fristet det rett og slett å ta seg en liten kikk og se hvordan det var der. Jeg trener jo allerede time på time med styrke hver dag, men jeg tror faktisk at jeg kan ha godt av litt forandring. Noen dager med trening hjemme, og de andre dagene med trening på treningssenter. 

Siden jeg egentlig skulle hatt fri fra treningen i dag, hadde jeg for det meste planer om kun å kikke meg litt rundt. Sånn ble det ikke. Jeg dro på meg treningsklærne, satt håret opp i en hestehale og tuslet etter venninnene mine inn til alle apparatene, hvor vi satt i gang på tredemøllene med en gang. Vel, for å si det sånn, så er ikke akkurat jogging og løping noe for meg. Og tredemøller er langt derifra! Men jeg våget meg på, satte den i gang, og løp (hva kaller man det egentlig når man løper på en tredemølle? Jeg føler virkelig ikke at man kan kalle det å løpe, for man går jo ikke fremover i det hele tatt, hehe) i noe sånt som en halvtime, før jeg prøvde meg litt frem med de ulike apparatene. Jeg tenkte ikke helt gjennom hvor mye jeg tok, for nå er jeg litt redd for at jeg kommer til å få gangsperre i morgen, noe som kan sette en stopper for treningen. Og ikke nok med det. Jeg trente nemlig kun rumpe og legger, og i morgen er det nettopp det som står på programmet. Typisk meg. Jaja, jeg kommer meg alltids gjennom;)

 


 

Etter full fart hele dagen frister det virkelig med en sånn her. Jeg oppdaget disse proteinbarene nå i helgen, og jeg er helt forelsket! Jeg har faktisk en liggende i skapet, men siden jeg føler at jeg er veldig ute av rutinene i dag, sparer jeg den til i morgen. Og det gleder jeg meg til! Jeg skrev ett lite innlegg om disse barene for noen dager siden, så det kan du lese HER om du vil:D

 

Hvor sinnsykt deilig der ikke den her ut! Jeg tror at disse Soft Raspberry proteinbarene kommer til å bli en stor favoritt nå fremover;)

 


 

Akkurat nå henger jeg skikkelig bakpå med Youtube. Jeg har jo bablet i vei om at jeg skal begynne å legge ut videoer to ganger i uka, blablabla, og det begynte bra, men nå går det rett i dass. Etter planen skulle jeg ha lagt ut en video på fredag i forrige uke, en i går og en nå på fredag, men sånn ble det ikke. Fredagens video ble flyttet til lørdag, i går hadde jeg absolutt ingenting å legge ut, og nå har jeg kun en video, og den har jeg ikke begynt å redigere engang. Men jeg har rett og slett hatt for mye i det siste. Så jeg prøver å ikke pushe meg selv for hardt, og heller være flink til å oppdatere dere her på bloggen og Instagram!

Så det kommer mest sannsynlig ikke noen video i morgen, men jeg skal virkelig prøve å få lagt ut en ny video denne uken! Så hold øynene åpne på kanalen min, Thoffies Makeup, og se gjerne de andre videoene mine! Om dere har noen videoforslag er det bare å komme med dem i kommentarfeltet både her og på Youtube.

Jeg håper at dere har hatt en helt prima onsdag! Og viss dere ikke har det, må dere bare holde motet oppe og huske at det ikke er lenge til helg!

Vi blogges!

 • Publisert: 26.04.2017             Klokka: 21:16            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Endelig litt nye treningsklær

21.04.2017, 23:10

Jeg går rundt i treningsklær mer eller mindre hele tiden. Det første jeg gjør når jeg kommer hjem fra skolen er å slenge av meg dagens antrekk, dra på meg en treningstights, sports-bh og en eller annen overdel, og fortsette dagen som vanlig. Jeg trener for det meste hver dag når jeg kommer hjem fra skolen, men til og med de dagene jeg ikke gjør det, velger jeg ofte treningsklær fremfor noe annet. Det er rett og slett det jeg føler meg mest komfortabel i. 

Den siste tiden (okei da, i en god stund) har jeg hatt èn favoritt treningstights som jeg (helt seriøst) har brukt non-stop. Jeg har brukt den dag ut og dag inn, med svettelukt og uten svettelukt, når jeg trener og når jeg ikke trener. Den har rett og slett vært min aller beste venn. Men siden jeg trener så mye og ofte som jeg gjør, har jeg følt litt på at jeg trenger litt fornyelse. Så i går tok jeg og mamma turen innom G-Max for å kikke litt på nettopp treningsklær, og etter en god stund på prøverommet, fant jeg en tights jeg digget. Det var en helt enkel, svart treningstights fra Kari Traa, men det var bare noe med den som gjorde at den føltes helt utrolig. Den er som sagt veldig enkel, men den har noen små detaljer som virkelig setter prikken over i'en. I dag fikk jeg testet ut den nye tightsen, og den var utrolig deilig å ha på! Passformen er helt super, og den sitter virkelig som ett skudd;)

 I dag brukte jeg tightsen sammen med denne supersøte sports-bh'en fra Cubus. Den har jeg fått helt elsk på den siste tiden!

I dag kjente jeg at det var utrolig delig å få litt variasjon i hvilke klær jeg bruker når jeg trener. Jeg tror ihvertfall at denne tightsen kommer til å bli brukt mye fremover;) Det er forresten Tina tightsen fra Kari Traa, og den koster 599 HER eller i GSport og GMax butikker. Den kommer også i hvit med svarte detaljer, og nå er den på salg til 299! 

Nå er jeg skikkelig klar for helg! Jeg har hatt litt stress med en innlevering på skolen de siste dagene, så fredagens youtubevideo blir nok litt forsinket. Den er nesten ferdig redigert og alt, men jeg kjenner på meg at jeg ikke burde stresse og pushe meg selv for langt for å få den ferdig til i dag. Det tar nemlig en god stund å få den lastet opp også, så jeg håper at dere forstår. Men i løpet av morgendagen kommer den til å ligge ute på kanalen min, Thoffies Makeup, så det er bare å glede seg! Dessuten kan du gjerne ta en kikk på videoen jeg la ut nå på tirsdag HER

Jeg håper at du har hatt en super fredag og får en fin kveld videre!

Vi blogges!

 • Publisert: 21.04.2017             Klokka: 23:10            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

De beste mageøvelsene

30.03.2017, 21:12

Jeg vet at det har blitt litt vel mye snakk om trening her på bloggen i det siste, men siden det er noe som tar opp det meste av tiden min er det fort sånn det blir. Jeg husker ikke helt når det var jeg begynte å trene (da mener jeg trene som i virkelig trene, ikke bare ta seg en liten joggetur eller gå på håndball), men med en gang jeg begynte har det vært en del av sykdommen. Det har ballet på seg mer og mer, tankene og tvangen har blitt verre og verre, og om jeg trener så mye som fem minutter kortere, får jeg utrolig fort angstanfall. Men samtidig elsker jeg det. Treningen har blitt en del av meg og hverdagen min, og problemet er bare tvangen. Og balanse. Jeg mangler virkelig balanse. Det største målet mitt akkurat nå er å finne den rette balansen mellom sunt og "usunt", og trening og avslapping, for det har jeg så absolutt ikke nå. 

Nei, nå har jeg snakket meg helt bort her! Uansett, helt siden jeg begynte å trene på ordentlig, har magen vært ett stort fokus, noe den er nå også. Jeg har testet ut alle slags øvelser og rutiner for å trene magemusklene best mulig, og jeg fant tidlig en stor favoritt for akkurat det området. Jeg vet ikke om jeg har nevnt det her på bloggen tidligere, men jeg virkelig elsker youtubekanalen til en som heter Cassey Ho, eller Blogilates. Hun har en helt fantastisk treningsapp som jeg bruker non-stop, hvor en kan finne lett frem til både videoene hennes, matoppskrifter, treningsprogram og en en egen funksjon hvor en kan sette sammen sine egne treningsprogram. Jeg bare elsker det! I tillegg er hun bare en utrolig inspirerende person! Men poenget med hele denne oppramsingen var at hun har en video med en magerutine som jeg virkelig sverger til. Det er en hun kaller for 'Intense Ab Mania Workout', og jeg har rett og slett mistet tellingen over hvor mange ganger jeg har gjort denne! Den er bare så utrolig bra! Om du vil ta en kikk på den videoen kan du klikke HER.

 


Det er nå jeg har lyst til å legge til alt dette med at du må elske kroppen din sånn som den er, og godta den du er, men jeg føler virkelig ikke at jeg er den riktige personen til å si det. Jeg mener absolutt at man burde elske kroppen sin sånn som den er skapt og ihvertfall ikke bruke tid på å hate den (tro meg, jeg vet den følelsen), men uansett hvor mye jeg prøver å overbevise meg selv om dette, klarer jeg på en måte ikke å la det gjelde helt for meg og min egen kropp. Jeg har jo aldri hatt noe normalt forhold til kropp, mat og trening, og selvbildet mitt er ikke akkurat noe prakteksemplar.

Er det forresten feil av meg å legge ut sånne bilder? Jeg føler at det ikke helt stemmer at jeg, en person som virkelig har ett helt forferdelig selvbilde og hater kroppen sin mer enn noe annet i hele universet, legger ut bilder av akkurat det. For sannheten er jo det, jeg HATER kroppen min noe helt ufattelig mye, men noen ganger er det mindre enn andre. Av og til kan jeg tenke at "oi, jeg der jo faktisk ikke så tykk og fæl ut som jeg trodde, og de gangene må jeg bare dra frem kameraet for å forlenge den følelsen. Men humøret og selvfølelsen faller vanligvis som en stein i havet når jeg ser på bildene like etterpå, for da er de samme gamle tankene om at jeg ikke er tynn nok og at jeg ikke er bra nok tilbake for fullt.

Men det er vel derfor dere burde stole på meg når jeg sier at det ikke er verdt det. Jeg ville mye heller ha elsket kroppen min og levd ett godt og lykkelig liv, men dette er jo ikke noe valg jeg har tatt. Så nå må jeg bare holde på motivasjonen (egentlig må jeg faktisk få litt motivasjon først, for jeg har stor mangel på det for øyeblikket) og ha noen klare mål foran meg, sånn som det med å finne balansen! For balanse er noe jeg virkelig trenger. 

 • Publisert: 30.03.2017             Klokka: 21:12            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 1

Perfekt før trening! #2

24.03.2017, 21:55

For noen dager siden la jeg ut ett aldri så lite innlegg om noen av mine favorittsnacks å spise før trening, og nå kan jeg faktisk legge til enda en ting til den listen! I går kom jeg nemlig over de ganske nye proteinmilkshakene fra Njie, og jeg klarte rett og slett ikke å la være å kjøpe en. Okei da, jeg innrømmer det. Jeg kjøpte to. Jeg har sett litt bilder og videoer av disse milkshakene rundt omkring på instagram, og jeg har hatt utrolig lyst til å gi dem en sjanse. Så i dag skjedde nettopp det, og jeg er absolutt ikke skuffet!

 

Her i Norge selger de for øyeblikket disse i to ulike smaker, White Chocolate Raspberry og Chocolate, men de finnest i mange flere smaker som jeg har sååå lyst til å prøve. Jeg må helt ærlig innrømme at jeg var litt skeptisk til smaken på denne siden det skulle forestille hvit sjokolade (det er jo bare kunstig smakstilsetning, så jeg visste jo at det ikke kom til å smake HELT som hvit sjokolade), men den frykten ble blåst vekk ved første lille slurk. Den smaker utrolig friskt og godt, og bringerbærsmaken gjør at all den "hvit sjokolade" smaken blir helt perfekt. Det er rett og slett som en utrolig fyldig og kremet bringebærmilkshake! 

 

Jeg har en mistanke om at dette kommer til å bli en stor favoritt for meg i tiden fremover. Jeg er så utrolig fristet til å teste ut flere av disse 'protein' produktene fra Njie, for de ser så gode ut! De har de gode gamle ProPud proteinpuddingene i mange flere smaker (alt fra jordbær til blåbærmuffins!), proteinpuddinger MED granola, enda flere smaker i disse milkshakene og nå har de også fått iskrem! Jeg fant ut av dette for kun noen timer siden da jeg tok en snartur innom nettsiden deres (den kan du se HER), og det ser så godt ut! Jeg la forresten ut noen små videosnutter av denne godsaken på storyen min på Instagram tidligere i dag, så om du vil ta en kikk på det kan du komme til brukeren min HER. 

Nå har jeg endelig fått unnagjort alt jeg måtte i dag, og da gjenstår det bare litt kveldskos! Jeg har akkurat tatt på en deilig ansiktsmaske og fått på meg noen behagelige klær, så da er alt klart for en avslappene fredagskveld;)

Vi blogges!
 

 • Publisert: 24.03.2017             Klokka: 21:55            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Litt sykdom stopper ikke meg!

23.03.2017, 22:08

I dag har jeg gått rundt og vært mer eller mindre dødsstressa hele formiddagen. Jeg har ikke vært helt i form de siste dagene, noe som egentlig var helt greit i går siden jeg hadde treningsfri, men i dag var det verre. Dagen i går ble ganske rolig og avsappet siden jeg var fast bestemt på å bli helt frisk til i dag, og da jeg våknet nå i dag tidlig med en skikkelig sår hals og hodepine, traff angsten meg som ett slag i magen. Redselen for at jeg muligens ikke skulle greie å trene i dag gjorde at jeg rett og slett ikke klarte å tenke på noe annet, og da mener jeg absolutt INGENTING annet, og jeg brukte mer eller mindre hele morgenen på å pønske ut en eller annen glimrende plan for hvordan jeg skulle legge opp dagen.

I tillegg til alle treningstankene og angsten, måtte jeg også bruke litt tankekraft på å mentalt forberede meg til en time hos BUP. Jeg visste at jeg mest sannsynlig kom til å bli rimelig nedfor etter samtalen der, og at det skulle ødelegge enda mer for dagens trening var rett og slett ikke ett alternativ. Timen både kom og gikk, og som planlagt var jeg hjemme igjen i god tid til en real treningsøkt.

 
Det ble som vanlig en deilig ProPud til lunsj før treningen, i tillegg til en Burn Zero for å få opp energien!

 

Jeg kom meg merkelig nok gjennom hele treningsøkten uten problemer. Jeg fikk tatt alle øvelsene jeg ville, og faktisk enda flere også, og jeg hadde faktisk uvanlige mengder av både motivasjon og energi. Og det er jeg glad for!

Nå har jeg satt i gang med å lage kveldens porsjon med havregrøt, og det skal virkelig bli deilig å sette seg ned å slappe litt av etter en lang dag. 

Jeg håper at du har hatt en super dag!

Vi blogges!
 

 

 • Publisert: 23.03.2017             Klokka: 22:08            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer: 0

Perfekt før trening!

18.03.2017, 22:04

Det er bare noen uker siden jeg skulle smake på en såkalt ProPud for aller første gang, og selv om jeg visste at det ikke var noe usunt i den til tross for at ordet "pudding" var innblandet i det hele, kom angsten snikende inn på meg. Men jeg smakte, elsket den og siden den gang har jeg spist flere enn jeg kan huske. Jeg har byttet litt frem og tilbake mellom proteinpuddingen fra Njie og den fra Ehrmann (som jeg egentlig foretrekker), og jeg er rett og slett helt betatt. Jeg spiser kun disse på dager jeg skal trene, og det er den perfekte matbiten før en hard treningsøkt! 


Begge disse proteinpuddingene inneholder 20g protein i ett beger, og det er sånn ca like mye kalorier i begge. Jeg liker egentlig best den fra Ehrmann (til høyre), for den er rett og slett mer kremet og luftig, og dessuten synes jeg at den fra Njie er litt vel søt. Men ikke misforstå, jeg virkelig elsker begge! Før dagens treningsøkt spiste jeg faktisk en sånn en fra Njie, og jeg kommer aldri over hvor utrolig deilige de er! En absolutt must have før treningsøkten!

 

 

Dagens trening var cardio, armer og rygg, noen av mine favoritter! Jeg var merkelig sliten egentlig gjennom hele økten, men heldigvis var motivasjonen på plass. Hehe, noen som vil vite hva jeg får skikkelig mye motivasjon til treningen av? Ett ord: MAT! På dagene jeg ikke trener spiser jeg en god del mindre enn på de dagene jeg trener, noe jeg innerst inne vet at er litt galt, men sånn er det bare akkurat nå. 
 

 

Nå skal jeg snart til å lage kveldens porsjon med havregrøt. Jeg ble rett og slett alt for fristet til å ikke ta noen bilder av grøten min i dag tidlig, for jeg testet nemlig ut en splitter ny skje som jeg kjøpte på Søstrene Grene tidligere denne uken. Den var bare så søt at jeg ikke klarte å la være!

Jeg er forresten i full gang med å redigere helgens youtubevideo, så det er bare å holde øynene åpne for en ny video! Kanalen min finner du HER.

Har du smakt på noen av disse proteinpuddingene?

Vi blogges!

 • Publisert: 18.03.2017             Klokka: 22:04            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Treningsklærne jeg liker aller best!

13.01.2017, 21:50

I noen uker har jeg trent mye mer enn før. Jeg klarer ikke å si meg fornøyd med like mye som jeg gjorde for en stund siden, og jeg merker det på hvordan jeg går kledd mesteparten av dagen. På vanlige skoledager slenger jeg mer eller mindre bare på meg en dongeribukse og en eller annen overdel, men det bytter jeg ut med treningsklær så fort jeg kommer inn døra hjemme. Siden jeg bare går i vanlige klær noen få timer hver dag, ender det opp med at jeg føler at det er lite vits i å pynte noe på det. Dessuten har jeg bare noen få plagg jeg føler meg -nokså- komfortabel i, så variasjon i klesstilen er det ikke mye av.

Uansett hvor lyst jeg har til å være litt mer vågal med klesstilen min og variere litt mer med hva jeg kler meg i, blir jeg alltid dradd mot avdelingen med treningsklær i butikken. Jeg elsker å tusle rundt i treningsklær både før og etter jeg skal trene, og det er få dager i uken at jeg ikke har på meg det i det hele tatt. For å være helt ærlig har jeg faktisk utrolig mye ulikt treningstøy. Ett bredt utvalg tightser og nesten en hel kolleksjon med topper, men det er naturligvis noen få plagg jeg strekker meg etter så å si hver gang.

For øyeblikket er jeg helt forelsket i dette antrekket! Det er en helt enkel grå tights med blått strikk, kombinert med en fargerik, behagelig sports-bh med ett skikkelig eksotisk mønster! Tightsen er fra H&M, og overdelen er fra Cubus:)

Siden jeg har elsket denne tightsen så utrolig mye i det siste, letet jeg akkurat desperat gjennom H&M sin nettside på jakt etter den. Dessverre var den ikke å se, men du kan klikke Her om du vil ta en titt på overdelen jeg bruker på bildet!

Jeg er faktisk helt sjokkert over hvor fort denne uken har gått! Jeg føler at det bare var noen få dager siden forrige fredag, og da følte jeg at det hadde gått utrolig kort tid siden fredagen før der igjen. Nå er jeg helt utslitt etter noen ganske krevende og slitsomme dager på skolen. Selv om helgene ofte er veldig vanskelig for min del, har jeg bestemt meg for å prøve så godt jeg kan å få slappet litt av nå de neste dagene, uten å stresse og tenke for mye. Nå står jeg godt plassert på kjøkkenet med grøten på full kok, så nå er det snart på tide med litt kveldskos;)

Vi blogges!

 • Publisert: 13.01.2017             Klokka: 21:50            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:

Dagens trening

03.04.2016, 18:38

Hei alle sammen!

Nå har jeg akkurat slukt middagen og sitter nå i sofaen og tenker på at i morgen er det skole igjen (desverre). På fredag var det planleggingsdag på skolen, noe som bare betydde en ting for min del, nemlig langhelg!

Som jeg ofte skriver om her på bloggen, så har jeg det sånn at hver dag så må jeg få stappet inn litt trening mellom alle de andre rutinene mine, noe som i lengden blir ganske slitsomt. Når det blir varmere ute (jeg fryser utrolig lett) har jeg tenkt å begynne å trene litt mer ute. Da blir det nok både mer jogging og fjellturer, men i en stund til nå kommer jeg bare til å gjøre som vanlig og kjøre på med alle YouTubevideoene.

Helt siden en gang før jul har treningsrutinen min for det meste bestått av YouTubevideoene til en som heter Cassey Ho. Jeg skrev litt om henne i Mars Favoritter innlegget mitt.

Det er spesielt to videoer jeg absolutt ELSKER, nemlig en som heter Booty Poppin Piit og en som heter Intense Ab Mania og begge er helt supre! Skjekk YouTube kanalen hennes Her !

Savner å kunne ta en joggetur uten å fryse ihjel! Årets første joggetur ble på Gran Canaria, men det satte en liten demper på gleden da kneet mitt ble overbelastet...

Håper du har hatt en super helg til nå!

Vi blogges!

 • Publisert: 03.04.2016             Klokka: 18:38            Kategori: Trening
 •        
 • Kommentarer:
teresehoff

teresehoff

Heisann, og velkommen til bloggen min! Da jeg først startet denne bloggen skrev jeg for det meste om sminke, skjønnhet og klær, i tillegg til en god del om sykdommen min. Da jeg var 11 år gammel ble jeg diagnosert med anoreksi, og etter flere år med kjemping mot det, fikk jeg også alvorlige treningsforstyrrelser. Nå, etter tre år med kjemping, slit og tårer, kan jeg endelig si at jeg er på bedringens vei, og nå har bloggen min forandret seg helt. Jeg har forelsket meg helt i treningen, og med "prosjekt pålegging" i full gang, spiser jeg mer enn på lenge. Og merkelig nok er det disse to tingene som har reddet meg fra spiseforstyrrelsene. Trening og mat har blitt til det jeg interesserer for, selv om det ennå er det jeg sliter med og kjemper mot. Men jeg vet at dette er min vei, og jeg håper at dere vil følge meg på den <3


Følg meg

bilde   bilde   bilde